4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • kiki888
    egy régi Sempron 2200+
    gondolom akkor nem hajtaná ki a VGA-t
  • pxxl
    milyen procival?
  • kiki888
    ui.:
    jelenleg egy GeF FX 5200-am van...:)
  • kiki888
    Sziasztok!
    VGA vásárlás előtt állok, de sajnos AGP-s kariba kell beruházni...
    a következőt néztem ki, több pénz híján:
    SAPPHIRE HD3450 512MB DDR2 AGP
    mi a véleményetek róla?
  • Tetsuo
    Azota mar 3. frissites es ugyanaz.
  • nandorb
    Probald masik driverrel, ATI-nal nem eloszor volt mar hogy rossz drivert adnak ki...
  • Tetsuo
    Display driver stopped responding and has recovered.
    Rengeteg forumon beszelik a problemat, a vegen olyan tanacsokkal, hogy vegyuk lejjebb a teljesitmenyt, felezzuk meg a RAMot, vagy nyuljunk bele a registrybe..
    Nem letezik vmi jobb megoldas, vmi javitas hivatalos oldalrol?

W7, Sapphire HD5770 Vapor-X.
    Legujabb driverek, legujabb Win patch-ek, alacsony homerseklet, elegendo tapfesz.
  • TomFace
    Sziasztok! Új vga-t tervezek venni, a kérdésem annyi lenne, hogy a jelenegi tápomban van-e elegendő kakaó az új konfig ellátásához?
    Jelenlegi konfig:
    Intel core-i7 920@3GHz, 2x2GB DDR3, ATi HD 4850 512MB, gigabyte ex58 ud3r, két HDD, 1 dvd író, két usb eszköz (egér+klavi). A táp egy HKC USP 5550 (550W).
    Egy ATi 6870-eset néztem ki, az enyémmel megegyező konfigban ilyen fogyasztást produkált:

A tápot két éve használom, nem volt gondom vele, viszont nem sok jót olvasok róla netszerte. Keret nem igazán lenne most a cserére, ezért érdekelne, hogy mennyire őrültség ezt a tápot használni? Sajnos nem értek hozzá, hogy mit kell nézni a táp leírásában, ezért kiírtam nektek:

Laikusként úgy tűnik, hogy pont a határon van :S Ha felejtős a dolog, tudna valaki esetleg (lehetőleg) olcsón tápot ajánlani? Előre is köszönöm!
  • Njeroe
    Sziasztok, az lenne a problemam, hogy van egy APPUSB150 USB wireless modemem, ami mukodott is kb. 2 honapig, de most valamivel osszeakad a windowsban, mert felorai hasznalat utan vagy ujainditja a gepet, vagy kek halal all be, athuw.sys uzenettel (ez a modem vezerlo file)...
    WinXP SP3 van a gepen.

koszi a javaslatokat elore is

N.
  • Küldönc
    ott a hiba.
    Tápot cseréld le egy minőségibbre.Pl.: Fsp, Chieftec 400w bőségesen elég! talán sok is...
    Aztán bios reset, ellenőrizd mindent jól csatlakoztattál, és csűrj fel egy új oprendszert.

Esetleg a proci halt meg, lényeg ha továbbra se működik akkor vagy elviszed szervizbe, vagy egy barátodhoz tesztelni a komponenseket.
  • kosaras18
    Sziasztok,
    problémával fordulok hozzátok. Elszállt a gépem és nem tudom mi lehet a pontos baja. A probléma először az volt hogy netezés közben megállt a gép, képernyő lefagy csak az egér mozog, pixeles négyzet villog a bal felső sarokban, és ahogy az egeret húztam amíg mozgásban volt egy négyzet ugrált a helyén. reset. ezután sekép sehang, proci és videókártya hűtője pörög de semmi más, csak sötét képernyő. első tipp videókártya hiba, integrált vezérlőbe átdug, ugyan úgy semmi. második tipp alaplap hiba, irány a bolt új alaplap. mindent helyére dugtam összeraktam, bekapcsol, de a gép fél másodpercenként újraindul, és ugyan úgy semmi válasz. kis szöszmötölés után feladtam, de a tippem az hogy a táppal lehet a baj. próbáltam úgy hogy az új alaplap van bent és minden le van húzva róla ami áramot fogyaszt, de így is látszott az alaplapon lévő leden hogy újraindul folyamatosan. kérdésem hogy jól gondolom a probléma okát, vagy valami mással is lehet probléma. (4000+ 2x AMD, 1 gb ati PCIe, 2 gb ddr2 ram, 160 gb winyó alaplapot most fejből nem tudom, 350w- os táp erősen nónémnek mondanám :) ) a választ segítséget köszi ha lesz :)
  • Shiwo
    bocs, azt hittem, ez nem a "hogyan írjunk helyesen" topik... -.-
  • Tetsuo
    Meg a tobbi.
  • Tetsuo
    Terás.
  • Shiwo
    Hali !

Kérdés:

1,5 terrás WD winyóknál előszokott fordulni olyan gyári hiba, hogy az írási / olvasási sebesség totál randomra leesik a béka segge alá (~400-500k -ra) illetve, hogy menet közben egyszerűen eltűnik a HDD (nem látja a windóz) ? csak mert nálam ezek a tünetek jelentkeznek..próbáltam cserélni tápkábelt, adatkábelt, de nem segített...melegedni nem melegszik túl, elvileg 40-45 °-os szokott lenni (a max eddig 50 volt)
    a tápom 550-es, elvileg bírnia kellene naftával..

ha most visszaviszem garossan, akkor valyon egyből cserélik, vagy elszarakodnak vele hetekig ? mert van hogy csak 3-4 nap után jön elő a probléma..
  • jarhead89
    sziasztok
    mult héten irtam hogy lett egy nagy problémám, memóriát vettem a gépbe ami egy ECS P4M800PRO-M2 REV 2.0 alaplappal rendelkezik, alaplapi kiskönyvében az áll hogy DDR2-es memóriát(DDR-t is fogad) fogad slotonként max 1gigáig 533mhzig, korábban vmi Aseneus memória volt benne szintén 533mhz-cel és 256MB-vel,neked bőven elég volt ennyi memória(nem játékra vettem ezt a gépet anno) most viszont bővitettem 1gigával,multhéten vettem egy 1GB kingston 800mhz ddr2-es cl5ös ramot, nem vette be, akkor irtam itt és ajánlották hogy cseréljem ki 533mhzre, ma megtörtént, igy sem jó,em müködik olyan memóriával amit maga a gyártó ajánlott, mi lehet a baj? nagyon hálás lennék a tudnátok segiteni! pls!
  • tomi04
    Sziasztok!
    Az a helyzet hogy játékokat akarok irni xbox 360-ra.
    Javasolták hogy frissitsem az irom firmware-ét de azóta ugy irja meg a lemezeket hogy végig irja csak néhol ugymond holtsávot (iratlan sávot) hagy a lemez közepén ergo elbassza az összes lemezemet :S.
    (az irom tud irni DL-t)

Előre is köszi a válaszokat
  • csocso14
    felbontásnál a monitorom nevét írja ki, speciális beállításnál meg Általános PnP képernyő. TFT (LG M227WD-PZ) van, nem tudom, hogy a nagyobb frekvencia jobb vagy nem, de így nagyon zavaró.
  • Inquisitor
    Nem hiszem, hogy VGA driver kérdés lenne. A Control panelban (vagy minek hívja magát a driverben) mit ír ki a monitor típusára?

A képfrissítés akkor lehet fontos, ha nem TFT monitorod van, TFT-nél a nagyobb freki nem biztos, hogy jobb is. Kivétel, ha 24/25/30 FPS videókat nézel és váltani kell 60/72/75Hz között, hogy ne vibráljon a frame csúszások miatt.
  • The Best
    nekem samsung 2243nw monitorom van és az 1680 x 1050 re be lehet állitani 60hz és szép képe van. 9800gt van nekem és semmi gond
  • csocso14
    üdv! az volna a gondom, hogy volt egy ati 2600 xt 256mb-os karim, most szereztem egy 8800GT 1GB-t, van egy 22" monitorom. A régi kártyám 1440x900-ban 75hz-t produkált, de a mostani nem képes csak 60hz-t szinte minden felbontásban amitől meg kifolyik a szemem, mi lehet a gond? A legújabb drivert raktam fel, win 7 32 bit op rendszerem van.
  • karcsi213
    Sziasztok! Érdeklődnék, tud-e valaki olyan internet csatlakozást, ami a faxos nyomtatóm beállításának (manuális belépés, csengetésszám, üzenetrögzítő, stb.) ellenőrzéséhez tud faxokat küldeni? Olyat találtam, amelyik egyszer, egy faxlapot elküld, de erre a faxszámra többet nem.
  • The Best
    Ebben az esetben mit lehetne vele csinálni? De most vettem észre hogy mind a 2 oldal egy hangszoron szol
  • TaRka0107
    Szevasztok! Amikor indítom el a gépem azt írja ki ott a SATA-nál hogy..., but Capable disabled! Valamikor megáll itt és nem megy tovább. De újraindítom vagy 3-szor, vagy kikapcsolom és újra be akkor elindul:D
  • BaliBoy
  • Blasta
    tegnap lefutott a get data back, es ugy tunik minden a helyen van. rendeltem egy 500gb-os kulso hdd-t adatmasolasra, remelem jo lesz es megmaradnak a fontos cuccok
  • Dj Faustus #1487
    "és csak az egyik oldala szol és az is recseg? A Laptopon? "
    Kontakthibásnak tűnik az eset. Vagy a laptopba menő csatlakozó, vagy a laptopban levő aljzat, vagy a kábel, vagy a kábel másik végén az erősítő/fejhallgató/aktív hangfalnál van a gond.
  • The Best
    sziasztok olyankor mi a gond ha a rendes driver van fent a hangkártyához
    és csak az egyik oldala szol és az is recseg? A Laptopon?
  • Blasta
    Sajnos én sem vagyook naprakész, de ugy gondolom, hogy egy FAT tabla ujrairasahoz nem kellene masik disk.
    De lehet rosszul tudom/gondolom.
  • BaliBoy
    Én nem tudok olyan programról ami máshogy csinálná. De nem vagyok naprakész az adatmentésben.
  • Blasta
    Az a gondom, hogy a Get Data Back ugye a particion talalhato allomanyokat terkepezi fel es utana felajanlja, hogy lementi azokat egy masik meghajtora. Ugye?

Na nekem nincs masik 250GB-os disk-em, (kb. 220GB volt foglalt a drive-on).
  • Blasta
    Koszonom, megprobalom a GDB-et
    Ezen leginkabb sok kis file van (fotok) es par DivX film
  • BaliBoy
    Én kétszer voltam ilyen helyzetben. A Get Data Back Recovery progit használtam. Van belőle FAT-hoz és NTFS filerendszerhez való változat. Azt hozzáteszem, hogy a csak az első alaklomkor sikerült vissazvarázsolnom némi adatot. A következő alkalomkor elvesztek a dolgok. Bár akkor több 10 gigás videókról szólt a dolog.
  • Blasta
    Sziasztok!

Segitsegre lenne szuksegem.
    A laptopomban van egy 300GB-os HDD.
    A D: particio 250GB-os, az adatoknak tartottam fenn.
    Na ez a particio most eltunt.
    Elotte a Partition Magic 8 progival probaltam helyrehozni egy masik -kulso- USB-s HDD-t, de a part.magic egyszeruen nem volt hajlando rendesen mukodni, nem tudtam vele semmit sem csinalni (Win7 alatt mar a telepites sem volt hajlando rendesen menni).

Ugy dontottem uninstallalom a programot, es ekkor tunt fel, hogy az uninstaller hivatkozik arra, hogy a D: particiot nem talalja.

Nem csinaltam semmit, restart, majd megneztem a sajatgepben: eltunt a D:

Disc Management-ben latni a 250GB-os reszt, de nem tudok -a formatalason kivul- semmi egyebet csinalni vele.
    Nekem ugy tunik, hogy eltunt a FAT tabla a particiorol.

Segitsetek kerlek abban, hogy a fat tablat visszaallitsam, mert tele van a winyo fontos doksikkal!

Elore is koszonok minden segitseget!!!!!!
  • Jakuza001
    48bites lba-t be kell allitani a biosban.
  • Optimus Prime
    Ergo amióta megvan a géped ez így van? Bár, ha komplett gép akkor nem hiszem, hogy elnézték, hogy az alaplap nem látja a nagy HDD-t - bár azt hiszem, akkor egyáltalán nem látná. Esetleg még a BIOS-ban lehetne állítani, sok bigyót "Auto"-ra állítani. Hátha valami rosszul van és ezért látja rosszul a gép.
  • eLiXir
    Hogy érted, hogy cseréltem windowst? Ez a hiba a kezdetektol fogva fenn all, csak most vettem ra magam, hogy teszek ellene, persze ha tudok :)
  • Optimus Prime
    Csináltál bármit a géppel vagy cseréltél Windowst? Vagy szimplán nem lát többet a HDD méretéből?
  • eLiXir
    Scandisk most futott le, es semmi.
  • Optimus Prime
    És a hiba csak most jött elő? Scandisket próbáltad futtatni?