Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Következõ a gondom, remélem tud vki segíteni:

adott egy gép, egy Fujitsu-Siemens L9ZA tft monitorral. Melóhelyen selejtezünk, és ki akartam próbálni rajta egy páréves LG CRT-t, hogy mert nem emlékeztem hogy pontosan mi volt a hibája. Üzemképes volt arra emlékszem csak.

LG rádug, gép indít. WinXP splash screen lemegy, utána a monitor nem kapott jelet. OK, gép off, Fujitsu TFT visszadug és a splash screen után: No Signal és annyi.

Csökkentett módban elindítottam, megpróbáltam újrarakni a videokártya meghajtót, de amikor rebootol utána nem tudja befejezni a telepítést. A monitornak nincs drivere, a gyártó oldala szerint plug'n'play oszt' kész.

Csökkentett módban el tudom indítani, de ott kb. semmilyen monitorral kapcsolatos opció le van tiltva.

Ötlet, javaslat?

Sziasztok, tesztelgettem azóta kicsit....
Amikor rádugom a monitor és figyelem a szoftverét akkor mikor elmegy az áram a 100% ról leugrik 80-85%ra utána olyan 77% ra esik le de nem egyenletesen hanem egyik pill-rõl a másikra és aztán puff kikapcs :S Ez a folyamat olyan 5 percig tart.
Szerintetek mi lehet a baj? Új akku kellene?

hello Rem tudna nekem valaki segíteni PLS HELP! 😄 Szal az a problémám h van egy asus p5l 1394 alaplap, egy 400gb sata samsung vinyó, egy 80 gb ide maxtor vinyó és ha telepítek xp-t a 400gb-os samsungra azt írja h "Lemez olvasási hiba! Újraindítás CTRL+ALT+DEL". és be van állítva elsõdleges boot eszköznek.
Sziasztok!
Lehet hogy nem pont ide való a kérdésem, de hardverhezis kapcsolódik.
Vettem egy Blazer 800VA-es szünetmente tápot. A gépemben van egy 450W os táp. Össze kötöttem a géppel és amikor elmegy az áram akkor kikapcsol a szünetmentes. Próbáltam úgy hogy csak monitort kötöttem rá, úgy mûködött. De amikor a gépemrõl leszedtem a perifériákat(2 HDD, DVD íróolvasó) akkor sem bírta a szünetmentes egybõl leállt. Szerintetek mi lehet a probléma?
Ja és még halk zúgó hangot ad ki a szünetmentes. Az természetes?
Elõre is köszönöm a segítséget.

bevan tekerve a csavar. megtörni nemvszínû h megtört kb 10percre vettem ki és mikor visszatettem ez fogadott..

AMD Athlon XP 2800+/ Ati Radeon 9600XT 256MB/ Western Digital 160GB - Maxtor 40GB

pxxl
valszeg nem csatalakozik rendsen a vga-hoz a kábel (tekerd be a 2 csavart), vagy el/megtört a kábel.

All hail the double x!

Sziasztok!
Lenne egy problémám.
Kivettem a videókártyát a gépbõl(nem elõször) és most visszatettem rákötöttem a monitort(tft) és elõszõr kék színû volt a kép és ha megmozgatom a kébelt akkor vagy rózsaszín vagy a normálhoz hasonló de nem olyan színes. Ez mitõl lehet?
Drivert ujraraktam de nemaz a gond...

Pls help!
THX

AMD Athlon XP 2800+/ Ati Radeon 9600XT 256MB/ Western Digital 160GB - Maxtor 40GB

jugen
Vagy a gyári hûtõ alján levõ három csík is az lenne?

Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb. Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. A pesszimizmus nem éri meg!

jugen
Sziasztok!
Most vettem egy dobozos Intel E8200-as procit. A kézikönyvében az összeszerelésnél nem foglalkoznak hõvezetõ pasztával a proci és a hûtõ között. Ez azt jelenti, hogy nem is kell?
Köszi elõre is!

Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb. Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. A pesszimizmus nem éri meg!

Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy vettem a géphez egy GM-4200 "predator" egeret és pár nap után kijött az a hiba, hogy nem mûködik a scroll de csak a játékokban! A neten jó de pl a cod4 vagy a wow játékokban nem csinál semmit a scroll😞
Másik egérrel is próbáltam de azzal sem... A gép kapott egy kissebb ütést de sérülés,szétcsúszás stb nem látszik benne. Próbáltam az összes usb portra kötve de mindenhol ez a gond.

Mi lehet ez?

Köszi
Idõközben kiderült hogy a külsõ vincsi házában egy csatlakozó kicsit kicsúszott 😊 Azóta jó

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Üdv mindenkinek!

Nos nagy hülyeséget csináltam ma reggel. Kellett a külsõ USB-s vincsim, eltávolítani nem tudtam (valamit irt hogy használatban van,de a vincsi nem jelzett ilyesmit).Viszont a gépet nem akartam leállítani. Volt már ilyen... lehúztam...eddig sem volt gond. Nos a munkahelyi Mac Pro-val faszán ment (igaz ott eleve csak read only az ntfs fájlrendszer miatt). Viszont utána kellett volna egy tanfolyamhoz.Nos kipróbáltam 3 PCvel is...felismerték hogy van valami USB eszköz,de ezenkívül semmi. Jó gondoltam a rendszergazda letiltotta.
Hazahoztam.Itt ugyanez a figura.

Van valakinek ötlete hogy hogyan lehet helyrehozni? / próbáltam az össze usb eszközt eltávolítani az eszközkezelõbõl,aztán restart, de nem lett jobb/

Elõre is köszönöm.

E.Gy.B.E. Airsoft Team

Hirtelen felindulásból kettétörtem a billentyûzetemet. A gép kikapcsolt magától de szépen rendben. Billentyûzet csere után a gép abszolute nem látja azt. Nem villan fel a 3 lámpa meg semmi. Visszaraktam a töröttet na annak se. Amúgy szépen rendben indulna az XP. Csináltam egy alaplapi resetet semmi haszna. Kinyírtam volna az alaplapot?

Sly9119
gyártója CaseLogic

ASUS K70 Benz-S400CDi-összetörve :O

Sly9119
plus info usb s egernek nincs CD je mert ajándék volt a laptoptáska mellé

BaliBoy
Drivert kell hozzá telepíteni szvsz.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Sly9119
Sziasztok, volna egy olyan problémám, van nekem egy Dell mini 10 laptop, és mikor az usb s egeret csatlakoztatom nem megy az egér, de áramot kap mert világít az egerben levo led. Mi lehet a baj??

Bocsi csak nem nagyon értek ezekhez..

pxxl
10/100/1000 ott a válasz <#wow3>

All hail the double x!

Sry,helyesbítenék! A hálózati kártya neve: Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC

Sziasztok!
120 Mbit/s-es netet szeretnék, csak az lenne a gond, hogy nem tudom hogy a hálózati kártyám bírná-e. Integrált Realtek RTL8111B Gigabit LAN-om van, neten néztem és én erre az adatra tippelnék ami választ adna a kérdésemre: 10/100/1000 Giga Lan. Szóval bírná?

Hali mindenki! Lécci segítsetek, mert már nemtom mit tegyek...<#help> Beraktam a vinyót, felismerte, de amikor megnyitnám, azt írja hogy "nincs formázva,formázza most?" <#wow1> Ezt persze nem szeretném . Mi a teendõ?<#nemtudom>
pxxl
próbáld meg frissíteni a router firmware-t hátha segít.

All hail the double x!

Sziasztok
Tippeket kérnék hogy miért van az ha játszok valamilyen játékkal amint elindul a játék rá pár percre megszakad a net, ha nem játszok minden rendbe, de például usb wifi-vel megyek fel a router-re akkor nem szakad meg. Én valami beállításra gondolok valami nem jó jah és új a windows, másik háló kártyát nem probáltam még, tippeket kérnék hogy router-be kéne beállítani vagy itt a hálozati kapcsolatoknál.
Válaszotok elõre is köszönöm.

Sziasztok! Van egy probléma nálam a legtöbb játék akadozik ez mitõl van? Lehet azért mert poros a processzor vagy a ram-tol mert van benne egy Samsung meg kettõ kingmax, vagy a videokártyától? Melyik lehet? Köszönöm ha válaszoltok.

MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB

Gomber
Császtok.
Remélem ti tudni fogjátok a megoldást, én már annyit szenvedtem vele hogy teljessen feladtam! 😞
SZóval az a gondom, hogy amikor tesztelem a mikrofont, a start->vezérlõpult->hangok és audió eszközök tulajdonságai->"hangkártya teszelése..." menüpontban, akkor írja hogy beszéljek a mikrofonba, és elvileg a hang csíknak felkellene ugrani, ha hangot érzékelne, de nem ugrik, mert nem érzékel semmi hangot.... VISZONT! Ha elindítok egy zenét akkor azonnal felugrik, és érzékeli a hangot :S Szóval az lenne a bajom hogy a mikrofon nem az én hangomat, meg azt érzékeli amit bele beszélek, hanem azt ami a gépen szól... zene...stb
A hang kártya sztem jó, mert sztem csak az a baja hogy a gépen szólo hangokat érzékeli, és nem azt amit én a mikibe beszélek... a mikrofon is jó, mert 2 is van, egy asztali, és egy a fülesemen amit most vettem 6000 ft ért és egyikel se jó :S várom a válaszokat, ötleteket, ha van egyáltalán, nagyon megköszönném a segítségeteket, sziasztok (ja és relatek hang karim van)

A hang kártya tesztelésnél, amikor kiirja h beszéljek a mikibe akkor, semmi, de ha elindítok 1 zenét, akkor egyböl felugrik és érzékeli a hangot... azt ami a gépen megy... után a hangszorónál/fülesnél nem érzékeli azt a hangot ami a gépen megy hanem azt amit mondok a mikrofnonba f

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

Ere nem válaszol senki? #708

MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB

pxxl
az egy nagyon jó hûtõ, nem tudom miért ne lenne jó rá, és nem értem mi bajod a 36 fokos procival. nekem gyárival 50 fok alapon. terhelve 58.

All hail the double x!

hali.. nagy segítség kéne asszem nagyon ráb*sztam.. most vettem egy konfigot és a lényeg hogy amd phenom2 x4 be cpu van benne... cpu hûtõ gyanánt vettem bele egy asus silent knight2 õt... és most nézem hogy 36 fokon vana proci.. erre gugli bedobja hogy bakmeg ez nemjó am3as procikra -_- sztetek maradhat a dolog? mert amúgy nem egy szar hûtõ szóval eddig sok baj nem volt vele ??? :S

meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....

Gomber
Császtok.
Remélem ti tudni fogjátok a megoldást, én már annyit szenvedtem vele hogy teljessen feladtam! 😞
SZóval az a gondom, hogy amikor tesztelem a mikrofont, a start->vezérlõpult->hangok és audió eszközök tulajdonságai->"hangkártya teszelése..." menüpontban, akkor írja hogy beszéljek a mikrofonba, és elvileg a hang csíknak felkellene ugrani, ha hangot érzékelne, de nem ugrik, mert nem érzékel semmi hangot.... VISZONT! Ha elindítok egy zenét akkor azonnal felugrik, és érzékeli a hangot :S Szóval az lenne a bajom hogy a mikrofon nem az én hangomat, meg azt érzékeli amit bele beszélek, hanem azt ami a gépen szól... zene...stb
A hang kártya sztem jó, mert sztem csak az a baja hogy a gépen szólo hangokat érzékeli, és nem azt amit én a mikibe beszélek... a mikrofon is jó, mert 2 is van, egy asztali, és egy a fülesemen amit most vettem 6000 ft ért és egyikel se jó :S várom a válaszokat, ötleteket, ha van egyáltalán, nagyon megköszönném a segítségeteket, sziasztok (ja és relatek hang karim van)

A hang kártya tesztelésnél, amikor kiirja h beszéljek a mikibe akkor, semmi, de ha elindítok 1 zenét, akkor egyböl felugrik és érzékeli a hangot... azt ami a gépen megy... után a hangszorónál/fülesnél nem érzékeli azt a hangot ami a gépen megy hanem azt amit mondok a mikrofnonba

\"Egy pohát tej tiszta fej\"

Sziasztok! Van egy probléma nálam a legtöbb játék akadozik ez mitõl van? Lehet azért mert poros a processzor vagy a ram-tol mert van benne egy Samsung meg kettõ kingmax, vagy a videokártyától? Melyik lehet?

Mop
Ok, köszönöm! 😊

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

pxxl
nincs mit <#vigyor2>

a táp meg lehet hogy valamelyik venti lett csapágyas és azért berreg. az meg cserélhetõ ugyanúgy mint a normál ventik. én legalább is már cseréltem 120as ventit tápban.

All hail the double x!

Mop
Köszönöm a tanácsodat Pixxel. Megfogadtam és felragasztottam a chipset hûtõt.

Viszont változott a felállás.
Valami nagy gáz van a táphûtõvel, mert nagyin berreg, és a bios sem azzal a megnyugtató egyetlen sípolással köszöntött, hanem vmi egészen mással. 😞
Mennyi egy ilyen cucc javíttatása?

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

Mop
Hmmm...
Köszönöm, de ezt a megoldást csak akkor, ha már másképp nem megy.

pxxl
egyszerûbb ha 2 komponensû hõvezetõ ragasztót használsz és felragasztod a csipszetre a cuccot. annyi a para, hogy utána nem tudod levenni róla <#pardon1>

All hail the double x!

Mop
Vagyis Abit BD7II
Itt egy kép is róla. KÉP
A bekarikázott kis fémhurok pattant le róla. Egyéb baja nem esett, majdnem olyan, mintha nem is lett volna ott.

Mop
Sziasztok!
Van egy jó öreg Abit DB7II alaplapom és ma letört róla a chipset hûtõborda "tartópöcke", vagy mi. 😄
Ez ráadásul el is veszett. (Mármint a fémpöcök)
Vissza lehet ezt forrasztatni?

Sziasztok!

Új gépembe akartam átrakni egy régi winchesteremet (Maxtor 200G😎 ami FAT32-s fájlrendszerrel volt ellátva. A vista egybõl kérte, hogy formázzam meg amit megtettem aztán jött a meglepetés...A 200 gigából most 31.4 gigát lát a gép ez miért van? Vissza lehet hozni a teljes kapacitását a vinyónak? Mik a lehetõségek ilyenkor?
Elõre is köszönöm a válaszotokat!

MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi I9-10850K G.SKILL Trident Z NEO 16GB DDR4-3600 Msi 3080 Gaming Z Trio Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB m2 Samsung SSD 860 EVO 1TB BE QUIET Straight Power 11 750W

pxxl
csak gratulálni tudok <#worship>

másik meg hogy azt sem tudjuk hogy néz ki az alaplapod, meg rajta az a cucc. milyen megoldást vársz <#miaz>

All hail the double x!

ilyen sok válasz közül nem is tudom melyikre hallgassak :/

hmmmmm?

én is a tápra gyanakszom, az gyenge 😞 azt még nem cseréltem 😞
na az alaplapon lévõ akkut kivettem és le is törtem a kis tartóját :S mi a teendõ ilyenkor?

Zsolt1964
táp mi csoda??

SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit

pxxl
gyanúsan táp

All hail the double x!

hali mindenkinek, van egy olyan problémám, h játék közben leáll a gép, a ventillátorok meg táp megy, de a gép leáll, monitor is elsötétül. a ventik gyorsabban mennek a nagy melegben, de a proci meg a vga is 45 fok körül mozog, azzal nincs baj, csak ezzel, h a gép leáll. A játékot fel kell gyorsítanom, h gyorsabban teljen az idõ, és ekkor áll le, ma is játszottam kb 1 órát gyorsítottan, és leállt, majd újraindítottam, és utánna miután elkezdtem játszani 10 perc múlva megint leállt, ventik, és a táp megy. Mi lehet a gond? szerintem a táp nem bírja, nekem ez a tippem.
várom a kielégítõ válaszokat. 😊<#conf>
pxxl
próbáltad a natív felbontást? amúgy alul meg jobb oldalt minden monitoron "eltûnik" a kurzor, mert a nyíl hegye a lényeg nem a többi. az hogy miért tûnik el a csúszka az rejtély.

All hail the double x!

morgomedve
sajnos így sem jó, ha manuálisan állítom akkor is így marad

duracellmumus
üdv!
Ha van auto gomb a monitoron akkor azt nyomd meg, ha nem vezet célra(esetleg nincs ilyen) akkor kézzel kell beálítanod az osd-ben.

Apunak mindig igaza van! Most is.