Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
adott egy gép, egy Fujitsu-Siemens L9ZA tft monitorral. Melóhelyen selejtezünk, és ki akartam próbálni rajta egy páréves LG CRT-t, hogy mert nem emlékeztem hogy pontosan mi volt a hibája. Üzemképes volt arra emlékszem csak.
LG rádug, gép indít. WinXP splash screen lemegy, utána a monitor nem kapott jelet. OK, gép off, Fujitsu TFT visszadug és a splash screen után: No Signal és annyi.
Csökkentett módban elindítottam, megpróbáltam újrarakni a videokártya meghajtót, de amikor rebootol utána nem tudja befejezni a telepítést. A monitornak nincs drivere, a gyártó oldala szerint plug'n'play oszt' kész.
Csökkentett módban el tudom indítani, de ott kb. semmilyen monitorral kapcsolatos opció le van tiltva.
Ötlet, javaslat?
Amikor rádugom a monitor és figyelem a szoftverét akkor mikor elmegy az áram a 100% ról leugrik 80-85%ra utána olyan 77% ra esik le de nem egyenletesen hanem egyik pill-rõl a másikra és aztán puff kikapcs :S Ez a folyamat olyan 5 percig tart.
Szerintetek mi lehet a baj? Új akku kellene?
hello Rem tudna nekem valaki segíteni PLS HELP! 😄 Szal az a problémám h van egy asus p5l 1394 alaplap, egy 400gb sata samsung vinyó, egy 80 gb ide maxtor vinyó és ha telepítek xp-t a 400gb-os samsungra azt írja h "Lemez olvasási hiba! Újraindítás CTRL+ALT+DEL". és be van állítva elsõdleges boot eszköznek.
Lehet hogy nem pont ide való a kérdésem, de hardverhezis kapcsolódik.
Vettem egy Blazer 800VA-es szünetmente tápot. A gépemben van egy 450W os táp. Össze kötöttem a géppel és amikor elmegy az áram akkor kikapcsol a szünetmentes. Próbáltam úgy hogy csak monitort kötöttem rá, úgy mûködött. De amikor a gépemrõl leszedtem a perifériákat(2 HDD, DVD íróolvasó) akkor sem bírta a szünetmentes egybõl leállt. Szerintetek mi lehet a probléma?
Ja és még halk zúgó hangot ad ki a szünetmentes. Az természetes?
Elõre is köszönöm a segítséget.
AMD Athlon XP 2800+/ Ati Radeon 9600XT 256MB/ Western Digital 160GB - Maxtor 40GB
All hail the double x!
Lenne egy problémám.
Kivettem a videókártyát a gépbõl(nem elõször) és most visszatettem rákötöttem a monitort(tft) és elõszõr kék színû volt a kép és ha megmozgatom a kébelt akkor vagy rózsaszín vagy a normálhoz hasonló de nem olyan színes. Ez mitõl lehet?
Drivert ujraraktam de nemaz a gond...
Pls help!
THX
AMD Athlon XP 2800+/ Ati Radeon 9600XT 256MB/ Western Digital 160GB - Maxtor 40GB
Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb. Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. A pesszimizmus nem éri meg!
Most vettem egy dobozos Intel E8200-as procit. A kézikönyvében az összeszerelésnél nem foglalkoznak hõvezetõ pasztával a proci és a hûtõ között. Ez azt jelenti, hogy nem is kell?
Köszi elõre is!
Nem a világ lett rosszabb, a hírszolgáltatás lett jobb. Sose vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. A pesszimizmus nem éri meg!
Olyan gondom van, hogy vettem a géphez egy GM-4200 "predator" egeret és pár nap után kijött az a hiba, hogy nem mûködik a scroll de csak a játékokban! A neten jó de pl a cod4 vagy a wow játékokban nem csinál semmit a scroll😞
Másik egérrel is próbáltam de azzal sem... A gép kapott egy kissebb ütést de sérülés,szétcsúszás stb nem látszik benne. Próbáltam az összes usb portra kötve de mindenhol ez a gond.
Mi lehet ez?
Köszi
E.Gy.B.E. Airsoft Team
Nos nagy hülyeséget csináltam ma reggel. Kellett a külsõ USB-s vincsim, eltávolítani nem tudtam (valamit irt hogy használatban van,de a vincsi nem jelzett ilyesmit).Viszont a gépet nem akartam leállítani. Volt már ilyen... lehúztam...eddig sem volt gond. Nos a munkahelyi Mac Pro-val faszán ment (igaz ott eleve csak read only az ntfs fájlrendszer miatt). Viszont utána kellett volna egy tanfolyamhoz.Nos kipróbáltam 3 PCvel is...felismerték hogy van valami USB eszköz,de ezenkívül semmi. Jó gondoltam a rendszergazda letiltotta.
Hazahoztam.Itt ugyanez a figura.
Van valakinek ötlete hogy hogyan lehet helyrehozni? / próbáltam az össze usb eszközt eltávolítani az eszközkezelõbõl,aztán restart, de nem lett jobb/
Elõre is köszönöm.
E.Gy.B.E. Airsoft Team
ASUS K70 Benz-S400CDi-összetörve :O
ASUS K70 Benz-S400CDi-összetörve :O
120 Mbit/s-es netet szeretnék, csak az lenne a gond, hogy nem tudom hogy a hálózati kártyám bírná-e. Integrált Realtek RTL8111B Gigabit LAN-om van, neten néztem és én erre az adatra tippelnék ami választ adna a kérdésemre: 10/100/1000 Giga Lan. Szóval bírná?
Tippeket kérnék hogy miért van az ha játszok valamilyen játékkal amint elindul a játék rá pár percre megszakad a net, ha nem játszok minden rendbe, de például usb wifi-vel megyek fel a router-re akkor nem szakad meg. Én valami beállításra gondolok valami nem jó jah és új a windows, másik háló kártyát nem probáltam még, tippeket kérnék hogy router-be kéne beállítani vagy itt a hálozati kapcsolatoknál.
Válaszotok elõre is köszönöm.
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
Remélem ti tudni fogjátok a megoldást, én már annyit szenvedtem vele hogy teljessen feladtam! 😞
SZóval az a gondom, hogy amikor tesztelem a mikrofont, a start->vezérlõpult->hangok és audió eszközök tulajdonságai->"hangkártya teszelése..." menüpontban, akkor írja hogy beszéljek a mikrofonba, és elvileg a hang csíknak felkellene ugrani, ha hangot érzékelne, de nem ugrik, mert nem érzékel semmi hangot.... VISZONT! Ha elindítok egy zenét akkor azonnal felugrik, és érzékeli a hangot :S Szóval az lenne a bajom hogy a mikrofon nem az én hangomat, meg azt érzékeli amit bele beszélek, hanem azt ami a gépen szól... zene...stb
A hang kártya sztem jó, mert sztem csak az a baja hogy a gépen szólo hangokat érzékeli, és nem azt amit én a mikibe beszélek... a mikrofon is jó, mert 2 is van, egy asztali, és egy a fülesemen amit most vettem 6000 ft ért és egyikel se jó :S várom a válaszokat, ötleteket, ha van egyáltalán, nagyon megköszönném a segítségeteket, sziasztok (ja és relatek hang karim van)
A hang kártya tesztelésnél, amikor kiirja h beszéljek a mikibe akkor, semmi, de ha elindítok 1 zenét, akkor egyböl felugrik és érzékeli a hangot... azt ami a gépen megy... után a hangszorónál/fülesnél nem érzékeli azt a hangot ami a gépen megy hanem azt amit mondok a mikrofnonba f
\"Egy pohát tej tiszta fej\"
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
All hail the double x!
meramúgyénvilághírűvagyok,csakavilágnemtudrólam.....
Remélem ti tudni fogjátok a megoldást, én már annyit szenvedtem vele hogy teljessen feladtam! 😞
SZóval az a gondom, hogy amikor tesztelem a mikrofont, a start->vezérlõpult->hangok és audió eszközök tulajdonságai->"hangkártya teszelése..." menüpontban, akkor írja hogy beszéljek a mikrofonba, és elvileg a hang csíknak felkellene ugrani, ha hangot érzékelne, de nem ugrik, mert nem érzékel semmi hangot.... VISZONT! Ha elindítok egy zenét akkor azonnal felugrik, és érzékeli a hangot :S Szóval az lenne a bajom hogy a mikrofon nem az én hangomat, meg azt érzékeli amit bele beszélek, hanem azt ami a gépen szól... zene...stb
A hang kártya sztem jó, mert sztem csak az a baja hogy a gépen szólo hangokat érzékeli, és nem azt amit én a mikibe beszélek... a mikrofon is jó, mert 2 is van, egy asztali, és egy a fülesemen amit most vettem 6000 ft ért és egyikel se jó :S várom a válaszokat, ötleteket, ha van egyáltalán, nagyon megköszönném a segítségeteket, sziasztok (ja és relatek hang karim van)
A hang kártya tesztelésnél, amikor kiirja h beszéljek a mikibe akkor, semmi, de ha elindítok 1 zenét, akkor egyböl felugrik és érzékeli a hangot... azt ami a gépen megy... után a hangszorónál/fülesnél nem érzékeli azt a hangot ami a gépen megy hanem azt amit mondok a mikrofnonba
\"Egy pohát tej tiszta fej\"
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol
a táp meg lehet hogy valamelyik venti lett csapágyas és azért berreg. az meg cserélhetõ ugyanúgy mint a normál ventik. én legalább is már cseréltem 120as ventit tápban.
All hail the double x!
Viszont változott a felállás.
Valami nagy gáz van a táphûtõvel, mert nagyin berreg, és a bios sem azzal a megnyugtató egyetlen sípolással köszöntött, hanem vmi egészen mással. 😞
Mennyi egy ilyen cucc javíttatása?
"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol
Köszönöm, de ezt a megoldást csak akkor, ha már másképp nem megy.
All hail the double x!
Itt egy kép is róla. KÉP
A bekarikázott kis fémhurok pattant le róla. Egyéb baja nem esett, majdnem olyan, mintha nem is lett volna ott.
Van egy jó öreg Abit DB7II alaplapom és ma letört róla a chipset hûtõborda "tartópöcke", vagy mi. 😄
Ez ráadásul el is veszett. (Mármint a fémpöcök)
Vissza lehet ezt forrasztatni?
Új gépembe akartam átrakni egy régi winchesteremet (Maxtor 200G😎 ami FAT32-s fájlrendszerrel volt ellátva. A vista egybõl kérte, hogy formázzam meg amit megtettem aztán jött a meglepetés...A 200 gigából most 31.4 gigát lát a gép ez miért van? Vissza lehet hozni a teljes kapacitását a vinyónak? Mik a lehetõségek ilyenkor?
Elõre is köszönöm a válaszotokat!
MSI MPG Z490 Gaming Carbon Wifi I9-10850K G.SKILL Trident Z NEO 16GB DDR4-3600 Msi 3080 Gaming Z Trio Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB m2 Samsung SSD 860 EVO 1TB BE QUIET Straight Power 11 750W
másik meg hogy azt sem tudjuk hogy néz ki az alaplapod, meg rajta az a cucc. milyen megoldást vársz <#miaz>#miaz>
All hail the double x!
SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit
várom a kielégítõ válaszokat. 😊<#conf>#conf>
All hail the double x!