4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
eLiXir #1473 Korulbelul 4-5 eves a gep, teljes configkent vettem, szoval nem en raktam ossze. Reinstall azota mar volt vagy 7-8.. -
#1472 Valami partíciós hiba lehet vagy az alaplap régi és annak a BIOS-a nem ismeri fel a nagy HDD-t.
Keres valamilyen partíciós programot, vagy ha úgyis Windows reinstall próbáld törölni majd újra partícionálni a meghajtót. -
eLiXir #1471 Sziasztok!
Van egy 750gb-os vinyom es csak 127 gb-ot lát az op rendszer (win7 32bit)
Tudom, hogy van valami megoldas ra, csak eddig senki nem tudta megmondani, mi az. Tudtok segiteni? -
#1470 És ezt a BIOS teszt után írja ki, vagy még az sem jön be? -
#1469 biztos h VUFLK? mert ilyet még a gugli sem talál. -
pacclacc #1468 azt se tudom h az hogy történhetett! amugy nem az enyém a gép, nem tudom mit müvelhettek vele :S -
#1467 Az "is compressed" arra utal, hogy az a valami tömörítve van. Esetleg a HDD, esetleg tömörítve lett? -
pacclacc #1466 Nagyon fontos kérdésem lenne!
Gép ezt irja ki inditáskor!
VUFLK is compressed
Press Ctrl+Alt+Del to restrt!
Minek a meghibásodását jelezheti?
alaplapra gyanakodtam. kicserélve is ez a hibaüzenetet adta! memoriát is csréltem az sem segit! Marad a HDD és a proci! melyik lehet az? -
galik #1465 Hello!
Kis problémám lenne, nem zavaró, de van.
A gép beröffentésekor kb 1 percig várat magára amíg elindúl a bootolási folyamat, addig monitor sem reagál. Régi crt monitor, azért mondom mert valaki azt mondta hogy azért mert régi, de sztem nem valszínű.
Alaplap neve Gigabyte GA-N650SLI-DS4L
Video ATI Radeon HD 5770
Geforce 8900Gt vel nem volt ilyen gond. Lehet mégis csak Nvidiától kellet volna vásárólni. -
#1464 Az alaplap támogatja a könyv szerint a 533 MHz-es memóriát? A hangkártyához van külön lap, ami kábelen keresztül van összekötve vele? Esetleg próbáld meg kivenni és úgy indítani. Nekem anno InnoAX hangkártyám volt, plusz hátlapi csatlakozók voltak rajta, amit egy 10/20 eres kábel kötött össze. A gép nem indult, mert rosszul volt csatlakoztatva a kábel. -
Rogerke #1463 és még azt is mondta a srác hogy az alaplap válogatja a procikat ez lehetséges (ez a 2. kérdés lenne) -
Rogerke #1462 1,5 gb ram van a gépembe 533MhZ : ) -
Rogerke #1461 Hali!
Összeraktam tegnap egy gépet
Intel Core2Duo E7300 2,66Ghz
Asrock G31M-GS R2.0 alaplap
Inno 3D geforce 8600 GT
SB Audigy Live Hangkártya
Következő a probléma :
Bekapcsoláskor felpörgött minden Ám a monitor azt jelezte hogy "NO INPUT SIGNAL", szétszedtem összeraktam még 1 szer Jumperokat beállitottam (ELEMET KI CMOS DATA TÖRLÉSE STB.) maradt ugyanez a probléma. Ma beleraktam a Régi Intel CERELONOMAT 2,8ghz a lapba 1 percig futott aztán leállt minden, de előtte a monitornál ugyanezt a hibaüzenetet adta ki. (alaplapi illetve a videókártya csatlakozójára is rákötöttem a monitort) A monitor nem hibás hiszen netbookra rákötöttem azon megjlenitette a képet. UI 400 wattos tápom van de mivel ma zárva volt a szerviz az egyik szaküzletben nem tudtam bevinni de a srác azt mondta hogy biztos nem a táppal van a probléma)
Segitségeket kérek, előre is köszönöm -
BetonK #1460 Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, mit gondoltok, ha E6750 (2,66) core 2 duo procim mellé, egy HD 5770-est teszek, mennyire lesz visszafogva a videokari?
Evga 8800 GTS-em akarom lecserélni.
Köszi a választ. -
#1459 Igen, az altalaban 2 magot jelent, a Quad meg negyet, viszont nem mindegyik procinal jelolik. Az ujabb (hetkoznapi) procik mar mind tobb magosak. Pl. i5 lehet 2 v 4 magos asszem, i7 negy magos, X6 6 magos..
A legujabbakban akar a videovezerlo is integralva lehet. ;) -
Csontimester #1458 Sziasztok.
A következő lenne a kérdésem:
Ha egy proci nevéhez az van írva, hogy Dual (csak így simán), akkor az két magot jelentene és csak lerövidítettek, vagy semmi köze a két maghoz?
Köszi -
fifinet #1457 Köszönöm a gyors reagálást Baliboy.
A firewire integrált volt és mégse reagált semmire.Ezért vettem egy új kártyát és érdekes módon egyből felismerte.Most már rendesen működik.Csak azt tudnám, hogy állásában mitől megy tönkre egy ilyen egység.
Mégegyszer köszi a segitséget. -
#1456 Integrált vagy külön kártyás? Ha integrált akkor működnie kellene mert P&P működésű, de azért meg lehet próbálni az alaplapi drivereket újra telepíteni.
Ha külön firewire kártyád van és a lap nem ismeri fel akkor szintén a kártyának a driverével kell próbálkozni. -
fifinet #1455 Segitség!
Sziasztok.MIndenki aki csak tud valami okosságot nagyon kérem segitsen.
Az a gondom hogy a pc-m nem látja a 1394 portot. Ha jól tudom ez egy firewire.Nem vagyok nagyon járatos a dologban,ezért ha lehet akkor jó szájbarágósan segitsetek.Videót akarok szerkeszteni pinnacle progival ,eddig ment is de most ha összedugom a gépet a kamerával, jön az üzenet,hogy a 1394-re csatlakozzak.Ez meg is van de a pc nem látja a kamerát.Az eszközkezelőben az a baj, hogy a pc nem is látja a 1394 portot,pedig van.Csak a hálózati kártyát látja /nvidia/ de a portot nem.
Hogy tudnám ezt helyreállitani, hogy a kamerát lássa.Fontos lenne,hogy az unokám videóját megcsináljam.Tudjátok csak jó szájbarágósan mert nem vágom a dolgot.
Előre is köszi a segitséget -
attila46 #1454 heló!
Aszt szeretném kérdezni,
van egy gépem ASus P5B ,DDR 2 800mhz 3GB,ati radeon 5770 1GB DDR 5 PCE,
core 2 duo 2.2Ghz ...........ennél a konfignál érdemes a procit 2.8 ghz re cserélnem.....vagy nem..?észrevető változást érek el vele?? -
Rogerke #1453 ez az e6600 ez dual core nem c2d, tehát csak L2cache csak 2mb
akkor az E7300 at válasszam? -
Inquisitor #1452 Hmmm. Te nyertél, valami CPU történeti oldalon néztem meg, akkor csúnyán elírták. Akkor a 6600-tól volt 4MB, a kisebbek meg voltak 2MB-al. -
#1451 itt nem azt írják -
Inquisitor #1450 Abban is csak 2MB van. Anno a 6700-től fölfelé volt 4MB, meg késöbb voltak a 6620, még utána a 6x50 procik. -
#1449 hmm igaz, én C2D-t néztem -
Inquisitor #1448 Vagy nem dugtad rá az összes zápcsatlakozót a kártyára, vagy nem bírja el a táp a kártyát ... már feltéve, hogy semmi baja ugye. Az alaplap meg tutira PCIE 1.0, de az esetek nagyobbik felében nem szokott gond lenni, csak ha nem 1.1 hanem 1.0 vagy 1.0a. De akkor is menne, csak telepítésnél vagy 3D-ben lenne szivacs. -
Inquisitor #1447 Szerintem EBBEN az E6600-ban nem több a cache, mivel 2MB van benne, az E7300-ban meg 3MB van, ráadásul alapból 3GHz, tehát inkább 4GHz-re kéne felrántani. ;) -
#1446 E6600-ban több az L2, én azt venném, aztán felrántani 3.0 környékére :) (értelmes hűtővel) -
Rogerke #1445 Intel Core 2 Duo Processor E7300 OEM
Intel Pentium Dual E6600 3,06GHz LGA-775 dobozos
Melyiket ajánlanátok első sorban játékra használnám.. -
#1444 Elég egyértelműnek tűnik, bogy videokari. -
demichelis #1443 Szaisztok! vettem egy MSI 8800GT videokarit egy 8600 Gt helyere. PCI expressel kapcsolattal! Annyi lenne a kerdesem hogy mi az a PCI express 2.0 mert az uj videokari(hasznaltan vettem) nem akar müködni. Nem indul el a ventilatora es ahogy bekapcsolom sipol mint a vonat! elkapzelhetö hogy az alaplapom nem kepes a 2.0 as kapcsolatra? Biostar GF7025-M2 SE. vagy csak szar a videokari. Meg lehet a ventillatort javitani? -
#1442 Mindenkeppen probald ki nagyobb tappal, talan az lesz a megoldas. -
Lacc 88 #1441 Sziasztok, lenne egy problémám. Remélem érthetően letudom írni. Egyik nap a gépem egyik pillanatról a másikra lefagyott és elsötétült a képernyő. Majd az újraindítás után a képernyő teljesen "szétcsúszott". Apró szines csíkok jelentek meg a képernyő minden részén és egyre jobban elszineződik miközben tölt, majd a windows sem indult el. Winyókkal elvileg minden rendben és a monitor is jó. Mivel lehet a baj? -
vitya79 #1440 Sziasztok.
Asus F50SF noti. Tegnap este egyszer csak átváltott az asztal teljesen más beállításra. Nem tudtam visszaállítani, mert 1024x768-as felbontást engedett. Újraindítás után ugyan az.Reggel megint bekapcsolom hibátlan volt. Formázás, újratelepítés után sem oldódott meg. Újraindításkor van hogy rossz, van hogy semmi baja. És ha rossz a felbontás, elmegy a beépített egér is. Az eszközkezelőben azt írja, hogy a videokártya működéséhez újra kell indítani a számítógépet. Win7 64 bit. Valami ötlet? -
#1439 Segatséget kérnék,mert már megőrülök:)Adott a gépem melyen egy 15 megás internet csomag fut tökéletes sebességgel.A gondom az hogy ha videót vagy letöltést indítok,egy idő után lelök a hálóról,majd újratárcsázva felkapcsolódik ismét.Ezt megcsinálja vagy ötször(nem azonnal,hanem pár perces időközökkel)majd végleg ledob.Viszont ami a legszebb hogy a gép úgy érzékeli hogy még mindig fenn van a hálón,és nem birok lekapcsolódni,hogy újra csatlakozhassak!Csak a teljes újraindítás segít!Mondom hogy miket csináltam ellene:)
Mivel win7 alatt kezdte a marhaságait,először ellenőriztettem a vonalat(rendben),elvittem baráthoz a modemet(rendben)másik hálókártyát tettem a gépbe(ugyanazt csinálta tovább)laptopot hoztam win7-el(ugyanaz a jelenség)majd végül egy teljes újratelepítést csináltam XP-vel.Az eredmény ugyanaz!A szolgáltató(t-home)csak azt szajkózza hogy a vonal rendben van,és hogy hívjak egy informatikust tőlük,tizensokezerért,és majd ő a csoda műszereivel beméri mi is a hiba oka.
Ha valakinek van ötlete kérem ossza meg velem. -
#1438 Üdv!
Sejtem a próblémát, viszont megerősítést szeretnék. Egy régebbi gépbe beletettem egy ATI 9800 Powercolor 128MB viedókártyát. Az alaplap egy MSI K8MM-V. Kb. 2-3 óra használat után az alábbi hibaüzenettel áll le a gép: You have not connected the power extension cable to your Radeon 9800 video card. Please refer to the "getting started guide" for proper hardware installation!
A házban egy 400 wattos Deer táp van, elég kéne hogy legyen. A 4 tűs csatlakozó is nyílván csatlakoztatva van a kártyához, hiszen akkor nem működne egyáltalán. A kártya mehet a kukába, vagy nagyobb táp kell? Előre is köszi -
#1437 Szellemképek vagy minek hívják ezt...
Mi lehet a gond driver,videókártya?
Monitor hiba?
Samsung Syncmaster 732n friss driver,eddig remekül működött. -
#1436 Hali!
Az egyik barátomnak a gépében, a DVD olvasó SATA csatlakozója kissé érzékeny. Van, hogy nem indul el a rendszer, mert nem érzékeli, egy picit elég hozzáérni és kampec... érintkezési hibás.
Ez inkább a SATA baja lehet, vagy inkább a DVD olvasóé? -
Athem #1435 Sziasztok!
Adott egy féléves gép benne egy Samsung HD502HJ winchester.
A problémám az lenne hogy ha formázom ha hibát ellenőrzök akkor a ketté osztott partíciók közül a C:-n jelentkezik csak az a baj,hogy nem tudom hagyományos formázással végig futtatni se,valamint a chekdisk is leáll 70% után.
Mit tudok tenni ilyenkor?
Csere lesz vagy van más megoldás?
-
#1434 Ha benne van az operációs rendszer DNS-gyorsítótárában/hosts állományában vagy a routerben van DNS-gyorsítótár, akkor azoktól.
Ha nincsen/nem találja megkérdi a szolgáltatótól. Ha ő sem tudja, meg megkérdi a rangban fölötte állóktól - annak is megvan a menete.