Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Zsolt1964
milyen oprendszeren?? az eszközkezelõben frissisd meg az illesztõ programját!!

SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit

Sziasztok,az A4Tech X-750F egerem játék közben egyszercsak megszûnt mûködni,mozgatásra,kattintásokra sem reagált,kihuztam az USB-t,úrjaindítottam a gépet és semmi.A kábel nem tört meg sztem.Szerintetek mi lehet a probléma?Üdv.
Helló mindenkinek! Van egy NEC márkájú DVD-íróm. A problémám az, hogy nem mutatja semmilyen oprendszer, hogy mit olvas be a hardware, azonban oprendszert tudok vele telepíteni! Ha valaki tudná a probléma megoldását, Õt kérem közölje velem. Köszönöm

Xp-ét használok. Egy idõ óta nem tudom VGA-módban idítani, hiába nyomom meg az F8-at. A Setup müxik. ASRock alaplapom van.

Az xp-nek is van egy határa, hogy hány gigányi vinyót ismer fel, és magának az alaplapnak is van egy határa, hogy mennyit ismer fel.

Legjobb, ha nem master-re, hanem cable select-re teszed a vinyót, és magától eldönti igy, hogy minek ismerje fel.

Nekem egyszer volt egy olyan esetem, hogy vettem egy vinyót, beletettem a gépbe, és nem ismerte fel az egész részét az alaplap, mert ami alapból benne volt, már az is annak a határán volt, amennyit fel tud ismerni.

ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!

gordon 24
Oks! Köszi a segítséget!

Downhill!!

gordon 24
Oks akkor valószinüleg csak az a baj, hogy az xp öreg.. És a sima prof nem ismeri fel a 640 gb-t mi?

A javitások meg majd utánna látják.. Akkor végülis semmit ne csináljak telepitsek azt majd kiderül?😄

Downhill!!

csá mennem kell
mivel az alaplapod fiatal ezért mennie kell egy friss rendszerrel!!!
gordon 24
Oké! Tehát akkor a dvd-t Jumperral berakom primaryba és utánna függetlenûl attól hogy mit ir a win telepitõ felrakom rá, és késõbb látni fogja az egészet?

Amikor fent van, tudok majd particiokat utánna is csinálni??

Természetesen, a Windowsnak csinálok egyet most..

Downhill!!

Ha mellete jol látta az xp a dvd-ét akkor jo! De az xp-ét frissiteni kell!
jo
Akkor csak arrol gyözödj meg hogy a dvd primariben legyen és hogy ha látja a sata menü (alaplapi) a 100-százalékot akkor csak a rendszert kell felfrissiteni!!!!!
gordon 24
Nah és ezeket hogy tudom, magyarul:

Jumperrel kell szabályoznom hogy ki hol legyen?

Vagy Bisoban kell átállitani valahol?

Downhill!!

Na tehát elsödleges a satán a vinyo! primari-be álitsd!!
Majd a dvd-t nézd meg hogy az meg a saját kábelén is primary-ben legyen!
gordon 24
Most a lapban a bios igy van belõve ugy gondolom ezek a részek vonatkoznak rá:

Ilyesmik vannak a sata résznél ni:

Main nevü fülben fel van sorolva a 4 sata port. Ha rámegyek és enterrel belépek abba, amiben a vinyo van ezt rakja ki:
Vinyo adatai nem lehet változtatni rajtuk!

type: auto
LBA/largre mode: auto
block (multi sector transfer) M: auto
PIO mode: auto
Dma mode: auto
Smart monitoring: auto
32 bit Data transfer: enabled

Sata cobfigurácioban pedig:

Sata configuration: enhanced
configure SATA as: Ide

Hard disk write protect: disabled
Sata detect time out: 35

kb ennyi ami ezzel foglalkozik😄

Downhill!!

Hát ez a baj!! A sata-nak az alaplaban külön képernyöje az az beállitási képernyöje van!!
gordon 24
Nem õ nem.. Az a régi fajta.. Idáig egy nagy kábelen volt a vinyó és a dvd olvasó.

Downhill!!

Az olvaso is sata?
gordon 24
Az elõzõ az sima, csatis, tehát az a fajta amilyen a régi dvd olvasok cd romok stb..

Downhill!!

igen lehet!! DE!!! Ata133-as volt az elözö vinyod? vagy sata?
gordon 24
Nah ezt hol tudom megtenni?? Most nincs rajta Jumper egyátalán.. Az olvasó meg nem tudom hogy van😄

Downhill!!

gordon 24
Amikor indul tudod kirak egy kis ablakot, ott eddig kiirta, hogy ilyen és ilyen DVD ram meghajtó Maxtor 122gb -s vnyo stb.

Ha Berakom az ujjat csak a DVD -t rakja ki nem irja hogy a vinyo milyen meg van e egyátalán.

De ha belépek biosba, és a Sata2 es slotra (amibe be van dugva) rákattintok teljesen helyesen látja. Magyarul irja hogy 640-es meg samsung stb stb.

De ha a wint el kezdem telepiteni csak ezt a 131 gb-t látja többet nem.

Lehet a Win az oka? Csak addig nem akarom elkezdni telepiteni, merth fent van és kiderül hogy nem látja utánna se akkor kezdhetem az egészet elõlrõl..

Az lehet ha a Win felér lefrissül sp3-ra akkor látja majd az egészet?

Downhill!!

És csak igy mellé az olvasot! másodlagosnak slave!
Masterbe kell rakni a vinyot ! elsödlegesnek!!
Amikor elindul a gép és nem látja? a bios?
gordon 24
Ez egy asus p5kc-s lap.. 1 éves kb.

Downhill!!

Ha jol emlékszem az xp-nek is van egy lekezelési x-gb amit még tud kezelni! Mondjuk ezen lehet hogy segitenek a frissitések sp3-om pl.
Amugy ugyanigy az alaplapoknál is megvan ez a határ!! Mikori az alaplapod?
gordon 24
Sziasztok!

Talán itt van aki tudja😄

Szóval vásároltam egy vinyot ma.. 640gb--s Samu 7200rpm 16mb-s

Beraktam a gépbe minden zsir lenne, csak!
Amikor bejön az alap képernyõ nem rakja ki mi van benne csak az olvasot. A régi vinyot itt kiirta.

Aztán ha a wint telepiteni akarod, azt irja, hogy 131000 mb a szabad hely.. Nem látja a teljes 640-et. A Windows XP (prof lenne) Sima, de ugye eredeti majd leszedi a frissitéseket.

Mit kell tennem ahhoz, hogy a gép lássa a 100%-át?

Elöre is köszi!

Downhill!!

duracellmumus
ált. 3 évenként illik kicserélni a kondikat...

abit nf7 már 1 éves korában fagyogatott... kicseréltem a kondikat normálisra és még mai napig megy...ez kb. 4éve volt....

nem csak a szellõzés hiánya hanem a proci fogyasztása is gyilkolja õket.

Apunak mindig igaza van! Most is.

hali

Végül megoldódott a probléma.
Egyikünk sem arra gondolt, ami valójában volt.
Bevittem szervizbe, és megállapították, hogy kb. 10 kondenzátor fel volt púposodva, és már majdnem kiégtek.

Ezért kattogot a vinyó, és néha restartolt magától, meg állta le, meg fagyott.
Azt mondták, hogy azért, mert nagyon meleg van. Ez egy régi 1997-ben vásárolt konfiguráció.

Nem akartam velük vitázni, hogy azért égtek ki, mert melege volt a gépnek, ugyanis van egy ujabb, két éves asztali konfigurációm, és abban nincs ilyen probléma, és mind a kettõ gépet teli raktam ventikkel.

véleményetek?

totyak
Vírusra én is gondoltam, de mivel már nem tudtam visszalépni most a winbe, ezt nem tudtam megnézni. Viszont ha vírus lenne, akkor nem lehetne újra bekapcsolni a gépet, miután hagyom kicsit állni, ezért gondoltam melegedésre. Nem kékhalál volt, csak egyszerûen megállt minden. Befagyott a gép, se egér, se bill nem reagált semmit. Pedig még akkor járnék legjobban, ha tényleg memõria lenne, azt viszonylg olcsón megúsznám. Windows újratelepítés meglesz, az tuti, remélem az megoldja a gondot. Zért gondoltam rögtön túlmelegedésre, mert egyszer már elõfordult, hogy egy bizonyos idõ után magátul ujraindult a gép. Szétszedtem és észrevettem, hogy a procihûtõ el van törve, nem fekszik rá a processzorra. Vettem új hûtõt, probléma megoldódott. De most nincs eltörve semmi, ezért vagyok tanácstalan.

1. vírus/spyware
2. túlmelegedés (nem feltétlenül indul újra, az már inkább táphiba lenne)
3. memóriahiba (fõleg ha kékhalállal száll el)
4. egyéb titokzatos hiba
Windows újrarakás, gépporolás ajánlott. Procihõt meg nézd meg a BIOS-ban.

Orionk:
Hallgasd meg mi kattog. 😄 Vinyót ki tudod könnyen próbálni másik gépben. Adatmentés ajánlott, mert lehet a végét járja már...
Persze a táp is lehet ludas, ha valami gagyi, lehet nem nyújt stabil feszültséget a HDD-nek.

totyak
Már másodjára fordult elõ ma az utóbbi pár napban, hogy egyszerûen megfagy az egész gép. Netezek, aztán a következõ pillanatban már nem mozdul az egér, nem reagál a billentyû, minden megáll. Resetelek, újraindul a gép, de már nem tölti be a windowst. Elsõ alkalommal ha vártam kicsit és a gép kikapcsolva volt, utána hajlandó volt betölteni. Vajon mi lehet a gond, túlmelegedik a proci? De akkor nem lefagyna, hanem újraindulna folyamatosan, nem? Valakinek valami ötlet?

Ha a vinyó kattog, és néha csak ugy magától ujraindul, akkor az mitõl lehet?
Az oprendszer rajta most lett ujratelepítve.

Vagy mi lehet abban az esetben, ha a táp kattan, és az miatt áll le, illetve indul ujra az oprendszer?

köszi

következõ a problémám: adott 1 asrock 775i945GZ alaplap benne 1 nvgf 7600gs videókartya. Ez van benne 2.5 éve. Eddig ok volt minden. Pénteken egyszercsak nem volt semmi a monitoron. Gép szétszed, takarítás, összerakás és minden visszajött. Délután megint be akartam kapcsolni de megint nem volt semmi. Ja eddig dvi kábellel volt összekötve. Gondoltam a dvi kábel lehet a hibás. Kicseréltem analógra. Gép indul. Fasza. Egész addig amíg ki nem kapcsoltam és megint vissza. Akkor megint nem volt jó. Tehet 7600gs ki a gépbõl és rádugtan az integrált videokártyara. Minden jó lett megint. De! Ma már nem jó! A jelenség ugyanaz! A bios menü se jön be! Mi a hibás? Alaplap? A monitor standby módban megy!

hallo van egy asus m2n alaplapom rajta a hangkártya vettem egy 5.1et össze kötötem szól az össze hangszóró test nél de zenélnél a mély egyáltalán nem na már most tom hogy kell beállítani csak kéne hozzá a soundmax control panel de nekem vista 64bit van és nem jelenik meg csak a vista kis tetves hangszórója vki segítsen hogy tudom elõhozni a soundmax control panelt vki help fontos nagyon !!segítsetek

reaper4
ha elmentetted a régi bios-t akkor szvsz vissza tudod tenni ugyanúgy. ha nem akkor nézd meg a gyártó honlapján milyen bios verziók vannak és válassz ki 1 régebbi megfelelõt. de azért 1 everest- el nézd meg mennyit pörög a venti. vagy ha van a biosban cool and quiet beállítás akkor kapcsold be. bár intelnél nem tudom, h van e.

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

reaper4
az a lényeg 😊

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

Sziasztok!
Szeretném segítségeteket kérni!
Még pedig abban,hogy minap frissítettem a biosom,utána újraindult a gép és azóta nagyon magas a hangja, igazából nem tudom mi adja ezt a nagy hangot de én a processzor ventilátorára tippelek. Nos biosba néztem a CPU fan : 0RPM-el pörög.. itt kezdõdtek az érdekességek..😞
Esetleg nincs olyan hogy a gyári biost visszatudnám tenni?

Gép adatai:
E2180
ECS G31T M2 alaplap
2G DDR2 Ram
9800GT 1gb
igen tudom hogy nem a legjobb gép,de most nem játszásra használom..
most nekem az lenne a fontos hogy ezt a nagy hangot levegyem..
Légyszíves ha tudtok segítsetek!
sikerült megoldani a problémát, az volt a baj, hogy valami PCI Device nem lett telepítve, és ezért nem észlelte, de most már minden jó, köszönök mindent
reaper4
az integrált perifériáknál van, h engedélyezve van-e a hangkari vagy sem.
de mivel engedte felrakni a drivert ezért valszeg engedélyezve van.

ui: kösz
a kábelek nem lettek piszkálva, a driver cd-rõl van, csak a bios-ba nem vagyok biztos
ott mit keressek?
reaper4
vedd le az oldalát <#idiota>. vagy beszart a hangkari (biosban engedélyezve van gondolom), vagy szar drivert szedtél le, vagy rossz helyre dugtad a kábeleket.

van egy olyan problémám, hogy új windows lett a gépemre téve (W. XP) és az van, hogy nincs hangja a gépnek, pedig fel lett rakva a driver, és egy rakat cuccot töltöttem le még hozzá, de semmi sem használt
a hangkártya integrált, és eddig jó volt
a hangkártya: realtek RTL8169
mit lehetne vele csinálni, hogy végre halljam is a gépet
Sziasztok!

Van egy Canon Pixma IP 4300as nyomtatóm, most lesz két éves. Kb. 1 hónapja küzdünk egymással a következõk miatt:
Utángyártott patront használok hozzá, és a sárgán kívül valamennyi szín mûködik is nyomtatás közben. Maga a patron nincs beszáradva, elméletileg a chip is mûködõképes, gondolom akkor fel sem ismerné vagy kiírná a patronhibát a gép. Szétszedtem a fúvókafejet, kimostam videofejtisztítóval, denaturált szesszel majd ioncserélt vízzel, nagynyomású levegõvel kifújtam, gyakorlatilag gyári tisztaságú lett a fej, de a hibajelenség továbbra is fennáll változatlanul.
Na most ehhez képest kérek segítséget!
Köszönöm.
Sziasztok!

Új gép adott-1 hónapos körüli-elég hamar elõjött kék halál benne,memtest volt,blabla...üresben órákat ment a gép netezés/egyebek közben,amint izzasztóbb játék jött-Crysis-,kékhalál...Meguntam,cserére beadtam a ramokat..közben vettem másik ramokat,jól is tettem,mert 2 hétig pöcsöltek a cserével...elsõre az is kékhalálozott,aztán BIOSt frissítettem neki,utána nyugi volt,a Crysist ugyan csak multizni vettem elõ,de semmi gondja nem volt...na..most õkelme a Trine nevû "piszlicsáré" játék alatt dobott ki...újraindításkor félig-meddig logot mutatott a win,kimásoltam,hátha valaki érti,miket jelentenek,merre induljak el...

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7100.2.0.0.256.1
Locale ID: 1038

Additional information about the problem:
BCCode: d1
BCP1: FFFFFA804626B7D8
BCP2: 0000000000000002
BCP3: 0000000000000001
BCP4: FFFFF88004205B3D
OS Version: 6_1_7100
Service Pack: 0_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\070609-19515-01.dmp
C:\Users\xido\AppData\Local\Temp\WER-32541-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
nagykispeter
Oké,értem

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

InfectedMann
Én nem mondtam, hogy nem megbízható csak érdemesebb több programmal is letesztelni 😊

http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"

nagykispeter
Köszi!
Mondjuk én megbítam a Sentinelbe.
Tavaly az én gépemen 1 hónap után tönkrement egy 250GB-s Samsung és azonnal kiírta.
Akkor ezekszerint az se megbízható.

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,