Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
SapphireHD4890VaporX1GB,AMDPhenom9950X4AM2BlackEdition,CorsairPSU520HX,KingstonHyperX4096Mb1066,GigabyteGAMA790GPDS4H 250GBSamsungSataHDD,SamsungSHD162,TtakeM9,SBX-FIGamer,VistaUltimateSp264bit
Legjobb, ha nem master-re, hanem cable select-re teszed a vinyót, és magától eldönti igy, hogy minek ismerje fel.
Nekem egyszer volt egy olyan esetem, hogy vettem egy vinyót, beletettem a gépbe, és nem ismerte fel az egész részét az alaplap, mert ami alapból benne volt, már az is annak a határán volt, amennyit fel tud ismerni.
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
A javitások meg majd utánna látják.. Akkor végülis semmit ne csináljak telepitsek azt majd kiderül?😄
Downhill!!
Amikor fent van, tudok majd particiokat utánna is csinálni??
Természetesen, a Windowsnak csinálok egyet most..
Downhill!!
Akkor csak arrol gyözödj meg hogy a dvd primariben legyen és hogy ha látja a sata menü (alaplapi) a 100-százalékot akkor csak a rendszert kell felfrissiteni!!!!!
Jumperrel kell szabályoznom hogy ki hol legyen?
Vagy Bisoban kell átállitani valahol?
Downhill!!
Majd a dvd-t nézd meg hogy az meg a saját kábelén is primary-ben legyen!
Ilyesmik vannak a sata résznél ni:
Main nevü fülben fel van sorolva a 4 sata port. Ha rámegyek és enterrel belépek abba, amiben a vinyo van ezt rakja ki:
Vinyo adatai nem lehet változtatni rajtuk!
type: auto
LBA/largre mode: auto
block (multi sector transfer) M: auto
PIO mode: auto
Dma mode: auto
Smart monitoring: auto
32 bit Data transfer: enabled
Sata cobfigurácioban pedig:
Sata configuration: enhanced
configure SATA as: Ide
Hard disk write protect: disabled
Sata detect time out: 35
kb ennyi ami ezzel foglalkozik😄
Downhill!!
Downhill!!
Ha Berakom az ujjat csak a DVD -t rakja ki nem irja hogy a vinyo milyen meg van e egyátalán.
De ha belépek biosba, és a Sata2 es slotra (amibe be van dugva) rákattintok teljesen helyesen látja. Magyarul irja hogy 640-es meg samsung stb stb.
De ha a wint el kezdem telepiteni csak ezt a 131 gb-t látja többet nem.
Lehet a Win az oka? Csak addig nem akarom elkezdni telepiteni, merth fent van és kiderül hogy nem látja utánna se akkor kezdhetem az egészet elõlrõl..
Az lehet ha a Win felér lefrissül sp3-ra akkor látja majd az egészet?
Downhill!!
Amugy ugyanigy az alaplapoknál is megvan ez a határ!! Mikori az alaplapod?
Talán itt van aki tudja😄
Szóval vásároltam egy vinyot ma.. 640gb--s Samu 7200rpm 16mb-s
Beraktam a gépbe minden zsir lenne, csak!
Amikor bejön az alap képernyõ nem rakja ki mi van benne csak az olvasot. A régi vinyot itt kiirta.
Aztán ha a wint telepiteni akarod, azt irja, hogy 131000 mb a szabad hely.. Nem látja a teljes 640-et. A Windows XP (prof lenne) Sima, de ugye eredeti majd leszedi a frissitéseket.
Mit kell tennem ahhoz, hogy a gép lássa a 100%-át?
Elöre is köszi!
Downhill!!
abit nf7 már 1 éves korában fagyogatott... kicseréltem a kondikat normálisra és még mai napig megy...ez kb. 4éve volt....
nem csak a szellõzés hiánya hanem a proci fogyasztása is gyilkolja õket.
Apunak mindig igaza van! Most is.
Végül megoldódott a probléma.
Egyikünk sem arra gondolt, ami valójában volt.
Bevittem szervizbe, és megállapították, hogy kb. 10 kondenzátor fel volt púposodva, és már majdnem kiégtek.
Ezért kattogot a vinyó, és néha restartolt magától, meg állta le, meg fagyott.
Azt mondták, hogy azért, mert nagyon meleg van. Ez egy régi 1997-ben vásárolt konfiguráció.
Nem akartam velük vitázni, hogy azért égtek ki, mert melege volt a gépnek, ugyanis van egy ujabb, két éves asztali konfigurációm, és abban nincs ilyen probléma, és mind a kettõ gépet teli raktam ventikkel.
véleményetek?
2. túlmelegedés (nem feltétlenül indul újra, az már inkább táphiba lenne)
3. memóriahiba (fõleg ha kékhalállal száll el)
4. egyéb titokzatos hiba
Windows újrarakás, gépporolás ajánlott. Procihõt meg nézd meg a BIOS-ban.
Orionk:
Hallgasd meg mi kattog. 😄 Vinyót ki tudod könnyen próbálni másik gépben. Adatmentés ajánlott, mert lehet a végét járja már...
Persze a táp is lehet ludas, ha valami gagyi, lehet nem nyújt stabil feszültséget a HDD-nek.
Az oprendszer rajta most lett ujratelepítve.
Vagy mi lehet abban az esetben, ha a táp kattan, és az miatt áll le, illetve indul ujra az oprendszer?
köszi
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit
Szeretném segítségeteket kérni!
Még pedig abban,hogy minap frissítettem a biosom,utána újraindult a gép és azóta nagyon magas a hangja, igazából nem tudom mi adja ezt a nagy hangot de én a processzor ventilátorára tippelek. Nos biosba néztem a CPU fan : 0RPM-el pörög.. itt kezdõdtek az érdekességek..😞
Esetleg nincs olyan hogy a gyári biost visszatudnám tenni?
Gép adatai:
E2180
ECS G31T M2 alaplap
2G DDR2 Ram
9800GT 1gb
igen tudom hogy nem a legjobb gép,de most nem játszásra használom..
most nekem az lenne a fontos hogy ezt a nagy hangot levegyem..
Légyszíves ha tudtok segítsetek!
de mivel engedte felrakni a drivert ezért valszeg engedélyezve van.
ott mit keressek?
a hangkártya integrált, és eddig jó volt
a hangkártya: realtek RTL8169
mit lehetne vele csinálni, hogy végre halljam is a gépet
Van egy Canon Pixma IP 4300as nyomtatóm, most lesz két éves. Kb. 1 hónapja küzdünk egymással a következõk miatt:
Utángyártott patront használok hozzá, és a sárgán kívül valamennyi szín mûködik is nyomtatás közben. Maga a patron nincs beszáradva, elméletileg a chip is mûködõképes, gondolom akkor fel sem ismerné vagy kiírná a patronhibát a gép. Szétszedtem a fúvókafejet, kimostam videofejtisztítóval, denaturált szesszel majd ioncserélt vízzel, nagynyomású levegõvel kifújtam, gyakorlatilag gyári tisztaságú lett a fej, de a hibajelenség továbbra is fennáll változatlanul.
Na most ehhez képest kérek segítséget!
Köszönöm.
Új gép adott-1 hónapos körüli-elég hamar elõjött kék halál benne,memtest volt,blabla...üresben órákat ment a gép netezés/egyebek közben,amint izzasztóbb játék jött-Crysis-,kékhalál...Meguntam,cserére beadtam a ramokat..közben vettem másik ramokat,jól is tettem,mert 2 hétig pöcsöltek a cserével...elsõre az is kékhalálozott,aztán BIOSt frissítettem neki,utána nyugi volt,a Crysist ugyan csak multizni vettem elõ,de semmi gondja nem volt...na..most õkelme a Trine nevû "piszlicsáré" játék alatt dobott ki...újraindításkor félig-meddig logot mutatott a win,kimásoltam,hátha valaki érti,miket jelentenek,merre induljak el...
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7100.2.0.0.256.1
Locale ID: 1038
Additional information about the problem:
BCCode: d1
BCP1: FFFFFA804626B7D8
BCP2: 0000000000000002
BCP3: 0000000000000001
BCP4: FFFFF88004205B3D
OS Version: 6_1_7100
Service Pack: 0_0
Product: 256_1
Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\070609-19515-01.dmp
C:\Users\xido\AppData\Local\Temp\WER-32541-0.sysdata.xml
Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409
If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
http://www.avpuniverzum.hu AsRock A780GXH - AMD Athlon II X2 250 - 2GB DDR2 OCZ Reaper 1066Mhz - Sapphire HD4850 Toxic - 250GB+200GB Samsung SATA2 HDD - FSP 350W - Acer 19\"