Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Prometheus Blog - http://promteam.blogolj.net -
Tápegység gond lenne? A videókártyát pár hete vettem.Lehet hogy az lenne a baja, néha játékok közben szines kockák villannak fel hirtelen.
Alaplap: MSI K9NGM
Proci: AMD Athlon X2 5200+
Vinchester: Seagate Barracuda 7200 8Mb Cache
VGA: ATI HD4850 Vapor-X 1GB
Proci Hûtõ: Cooler Master Hyper TX 3
Tápegység: Deer 400 W
+ Pioneer DVD író
Valamelyik játékkal vírust is lewarezoltatok.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
. : Z E L L E R : .
képek:
http://images.netbag.hu/20091127/22310732738.JPG
http://images.netbag.hu/20091127/22311663714.JPG
http://images.netbag.hu/20091127/22313142101.JPG
Ez mitõl van?
A gép:
ASUS M2N68 ( lassan 1 éves van még 2 év gari )
ATHLON 64 X2 5200+ ( ez is lassan 1 éves )
MSI 8600GT DDR3 256MB OC ( ez lassan 2 éves így van még vagy 1 év gari)
BUFFALO DDR2 2GB 800 Mzh ( ezis 1 éves lassan )
SAMSUNG 160GB SATA2 ( van vagy 3 éves, de lehet régebbi... )
FSB 400W ( lassan ez is 1 éves, ezen is van még gari sztem )
Ezen felül néha elõfordul, hogy ( szintén játék közben ) Memória írás, olvasási hiba. Nem tudja elvégezni read bla bla bla folyamatot. Futtattam memtestet de egy éjszaka alatt nem jutott semmire, lelõttem.
Ezek lehetnek szoftveres gondok is akár?
És ha már itt vagyok szeretném megkérdezni, hogy mitõl van az hogy kerreg a vinyó nagy terhelésnél? Úgy értem amikor másolok és kicsomagolok egyszerre. Ezt régen nem csinálta, nem kerregett.
Köszönöm elõre is a segítséget. A vga és a ram probléma megoldása az elsõdleges. A vinyo sztem már nem fiatal az a baja.
Egyébként ez a fajta jelenség videokártya túlmelegedésre szokott utalni. De mivel cseréltél kártyát...
De azért figyeld proci hõmérsékletét is.
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Itt: video
és itt:
Azóta egy teljesen új alaplapom és egy teljesen új videokártyám van. A probléma viszont MÉG MINDIG FENNÁLL! <#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya><#rinya>#rinya>
Mi legyen? Milyen irányba induljak el?
Táp? Proci? vagy memória?
Gép:
Asus p5ql/epu (új)
Core2 2.66ghz (egy éve 3.0ghzen megy)
Geil ultra 2x2 gb 800mhz. (akkörûl jött a hiba mikor ezt cseréltem kb 1 hónapja)
Asus Gtx260 GL+ (új)
Chieftech 450W (1.5-2 éves)
samsung 500Gb (új)
1. 32bites win7-et használtam akkor is volt hiba. Ezt váltottam egy 64bites win7-re.
Így gondolom a driver kérdésekre válaszoltam. Mindet cserélni kellett.
. : Z E L L E R : .
K9n SLI + amd 6400+Black Editon + 2*1024BallisticTracer + radeon HD 3870 512/ddr4 + LC Power siletnt 550W
Adva van 1 k7s8x alaplap.Bekapcsoláskor nem tudok belépni a setup menübe, mert valami pass-t kér.Hogy tudom ezt resetelni?A passra nem emlékszem sajna...😄
Elöre is köszi a segítséget
K9n SLI + amd 6400+Black Editon + 2*1024BallisticTracer + radeon HD 3870 512/ddr4 + LC Power siletnt 550W
Na most az erdekessege az a dolognak, hogyha az egyik hatulso USB kimenetbe dugom be, akkor csinalja ezt. Ezelott volt egy olyan idoszak, hogy legalabb 6 honapig hatra volt bedugva es normalisan mukodott. Most az a helyzet, hogy az elulso USB kimenet egyikebe lehet csak bedugni, mert a masikba nem mukodik.
Mostanaba viszont olyat csinal, hogy hasznalat kozben egyszer csak leall... nem megy, ilyenkor ha ujra kihozum es bedugom akkor megint elindul.
XP SP3-mat hasznalok, es nem szoktam semmit muveszkedni a geppel.. csak munkara es jatekra hasznalom.
Meg tudna valaki mondani, mi lehet a gond?
Nekem igy elsore az alaplappal lehet a gond -aramellatas vagy valami-, de nem tartom magam nagy szakinak.
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
és, ha mondjuk nem sd ramom van, hanem újabb, akkor azoknál hogyan lehet megnézni, hogy hány megaherces, ha nincs ráírva?
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
Olyan problémám lenne hogy a vinyóimról egyszer csak eltûnik az adat....az összes,partíciókkal együtt :/ 2 van-elõször az szállt el amin volt a win,most meg az amelyiken adatok.Mindkettõn 3 partíció volt és minden eltûnt.Az elsõ egy sima bekapcsolásnál volt-kiírta nincs mit bootolni....másodiknál meg keresni akartam vmit és látom nincs a saját gépben-de bekapcsolásnál még megvolt :/ A gép kb 3 hónapos!
Ha vki lenne vmi ötlete azzal sokat segítene!
Ja progival megnéztem egyiknek sincs szektorhibája!Pár napja minden okk-csak félek megint jön a hiba!
Értelmes válaszokat elõre is köszönöm.
Van egy 128 megabájtos SD ramom, de nem tudom, hogy 133 megaherces -e.
Hogyan lehetne ezt megtudni, megnézni?, a ram ra nincs ráírva.
köszi
ASTERIX és TALPRAESETT TOM képregényeket vásárolnék és ELADNÉK!
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
Milyen programot ajánlotok HDD teljes átvizsgálására, esetleges bad sectorok kijavítására Win7 alatt?
Mostanában párszor scandiskkel indult a gépem és ez gyanús. Szeretném az elejét venni bárminemû hdd meghibásodásnak vagy adatvesztésnek.
Köszi a helpet elõre is!
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
TDU: RealDanee Cod2,Cod4: RealDanee Cs:source: r3lAx
Nekem elég furcsa hibám van. Hosszú idõ után bekapcsolom a gépet akkor a MONITOR /Samsung 2333HD/ nem érzékeli hogy bekapcsolt a gép, a gép ventillátorai felzúgnak, és nincs kép. DE a hangfalakból hallom, hogy bejelentkezik a windows7.
És ezt mindig megcsinálja. Mi lehet a gond ?? a gépem alább látható sima VGA kábellel van a monitorra kötve. Elképzelhetõ esetleg hogy HDMI-vel kéne ?
Ez ketyeg a szobámban: Asus P5Q SE,Intel Core Quad 9550 Sapphire Radeon 4890 Vapor-X Kingston HyperX2x2048 1066MHZ Illetve egy Samsung 2333HD monitor és egy Xbox 360 és egy PS3
Van egy Asrock P43DE alaplapom. ezen a lapon van egy 5.1es hangkártya, melyet 8 kimenetesre is lehet állítani. Azonban hiába állítom 6 csatornásra, 4-re vagyy 8ra, mindíg csak az elõlapi csatlakozón ad hangot, illetve a hátsó kimenetek közül mindíg csak az egyiken, függõen attól, hogy hány csatornára van állítva. A windows pedig csak 2 csatornát ismer fel. driver fennt, frissítve. A program amivel szeretném használni az a Traktor DJ studio 2.
Várom az ötleteket.
Köszi elõre is.
Olyan problémám van mostanában, hogy a gépemet másodszorra vagy harmadszorra sikerül csak elindítanom. Elsõre ha indítom, a gép még elkezdi a bootolást, de amikor a WinXP indulna kikapcsolja a monitort, a merevlemezek pedig tekernek tovább, mitha folytatódna a töltés. Win7 el sem indul, lefagy a betöltõképernyõnél. Konfigot egyenlõre nem írok, mert van egy gyanúm, de kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is. Amit még tudni kell, hogy nemrég cseréltem procit, de a csere után 1-2 hétig nem volt semmi gondom, mindkét rendszer frissnek tekinthetõ. Ha már elindul a gép semmi probléma, izzasztottam a gépet, de nincs fagyás, túlmelegedés, semmi rendellenes.
MSI Z97 Gaming 3; Intel Core i5-4690K ; 8 GB HyperX Savage; Palit GTX970; Soundblaster X-FI ExtremeGamer; Pinnacle PCTV110i, Corsair 650TX
All hail the double x!
All hail the double x!
All hail the double x!
All hail the double x!
Adott egy Asus P5B Deluxe alaplap, amiben most van egy 2.1 GHz-es Core 2 Duo proci. Ezt szeretném lecserélni egy Core 2 Duo 3.2 GHz-es magra. Viszont nem találok semmi arra utaló információt, hogy ez az alaplap mekkora órajelig képes lekezelni a processzorokat. Vagy ilyet már ne is keressek? A lényeg, hogy Core 2 Duo legyen?
Köszönöm!
Üdv!
sz.tem nem elég h felteszed a másik vgadrivert az elõzõt is le kellene szedni. Próbáld meg 😊 a monitorral nem kellene gondnak lennie