Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
És még csak az sem lehet a baj, hogy sok kis fájlt másol, mert a legtöbb ilyen aprófájlos mappát betömörítettem.
A#1
All hail the double x!
Próbáltam házirendet módosítani, más usb portot/kábelt használni, javulás nem volt. Próbáltam nem egyszerre az összes fájlt átrakni, csak mondjuk egy avi filmet, ugyanúgy belassult. Csak egy másolás fut jelenleg a gépen, plusz google chrome, winamp. Ennyit azok nem lassíthatnak. Legalábbis szerintem.
Mit tegyek, hogy még ma befejezze a másolást? <#help>#help>
A#1
Közben utánakerestem, értem már a dolgot. Meg is találtam az alaplapon, már csak majd venni kell egyet.
Annyit még, h ha ezt simán kicserélem, nem lesz belõle gubanc..? Rendszer/Bios megmarad, stb....
Asus Maximus Formula; Intel Quad 2,4 ghz; Kingmax 4x1 GB ram; Gigabyte HD6850 WindForce 1 GB; WD 2x1500 GB winyó
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Köszi a választ, de sajna nem vagyok egy hardverzseni, bevallom. Amennyiben nem cserélem ki, akkor ez rosszabbodhat?
Asus Maximus Formula; Intel Quad 2,4 ghz; Kingmax 4x1 GB ram; Gigabyte HD6850 WindForce 1 GB; WD 2x1500 GB winyó
2x2GB Geil 800Mhz
És érdekelne windows alapu memória tesztelõ program ha van ilyen. Vagy más egyszerû tesztelõ ami. légyszi segítsetek!
All hail the double x!
A helyzet az, h nemrégiben kezdte el a gépem az alábbi furcsaságot, amire keresem a választ:
Bekapcsolásnál (hidegindítás) bios üdvözlõlogo, pittyen egyet a gép, ahogy kell, és utána (mintha nyomtam volna hirtelen egy restartot) újraindul, megint logo, pittyenés, és bejön egy ablak, ahol az F1-gyel a Bios-t hozhatom be, az F2-vel meg a default értékekkel léphetek tovább. Tök mind1, mit nyomok, a Win7 betölt, minden oké, leszámítva azt, h a dátum nem stimmel, mindig vissza kell állítani a helyes idõpontra.
A fentieket a gép csakis hidegindításnál mûveli és nem mindig!
Nem tudom igazán a dolgot mivel összefüggésbe hozni (talán a videókártyámnak hirtelen kevés a felvett feszültsége vagy vmit a Bios-ban kéne állítani?); a gép ezen kívül tökéletesen mûködik, csak nem szeretném, ha ez vmi nagyobb problémának az elõfutára lenne és nem törõdnék vele már az elején.
Bármi 5letet várok, köszi elõre is!
A gépem adatai a bejegyzésem alsó részén linkelve.
Van egy 100GB-os merevlemezem,van rajta windows xp,minden driver stb... és programok is,meg filmek,zenék.
Most szeretném azonban partícionáltatni.
A lényeg,hogy amit most kb elfoglalok az 20 GB és úgy szeretném megcsinálni,hogy ez a meghajtó 30Gb-s legyen (windows stb) és lenne egy maradék 70 GB-s (filmek,zenék,játékok,egyéb).
Ilyenkor még meg lehet csinálni,tehát a partícionáló program nem fog olyan területet elvenni,amin már van adat?
köszi!
Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Asus M4A77TD Pro, AMD Phenom II, 2x2GB DDR3, 500GB Samsung F1 HDD.
Na ez utóbbival lenne probléma!
Telepítéskor külön partícióra tettem a Win7-et (40 gigásra) és telepítés után nem láttam a "D" meghajtót vagyis a többi kb 460GB-ot!
Mi lehet a gond? (alaplap drivereket feltettem!)
ASUS M5A97-LE R2.0, AMD FX 8320E, 2x4GB DDR3 1866MHz, ASUS R7 265 2GB, Chieftec CTG-500-80P, Win7 SP1 x64
ASRock H97M Pro 4 | Intel i7-4770 | 8GB DDR3 HyperX Fury | MSi GTX 970 Gaming 4G | 2x 250GB Samsung 850 EVO | FSP Aurum S 600W | CM Hyper T4 | CM Silencio 342 |
A nem PAT támogatás 32 bites programok meg max. 2GB fizikai ramot tudnak használni PAT támogatású programot meg még senki sem látott akit ismerek.
Az lehet, de foglaltból meg van 1.0, 1.0a, 1.1., 2.0, 2.1 és pl. az elsõ kettõben nem biztos, vagy nem megy a 2.x-es VGA.
Puhos: anno nekem is volt ilyen hangkártyán. Nem rossz, de MSI integrált típusnál megtapasztaltam, hogy pár játék nem szereti. Értsd kék halál. :S A hangerõt esetleg még a Vezérlõpultnál tudod állítani. Néha nekem is az állítódik el, MP3 persze ordít. Valamiért erõsebb, mint pár játék vagy a DVD.
Rogerke: nem. Nekem is pont ilyen alaplapom volt, szigorúan single-core-es lap. Tuti, mert én terveztem hogy tudnám bõvíteni.
Az lenne a kérdésem mivel processzort szeretnék vásárolni, bele menne ez a processzor az alaplapomba
Itt vannak az adatok
INTEL Dual Core E6500 2,93GHz 775 BOX
MSI 915P Neo2 Platinum (MS-7028) (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)
(Alaplapot megnéztem 775 ös foglalata van de nem tudom hogy a dual core-t felismeri-e légyszives segitsetek)
ASRock H97M Pro 4 | Intel i7-4770 | 8GB DDR3 HyperX Fury | MSi GTX 970 Gaming 4G | 2x 250GB Samsung 850 EVO | FSP Aurum S 600W | CM Hyper T4 | CM Silencio 342 |
Mivel nem találtam olyan topicot ami aktív volna hangkártyával kapcsolatban ezért írok ide. A lent látható konfigban van egy C-MEDIA CMI8783/C3DX hangkártya. Amikor a gépen rádiót vagy zenét hallgatok akkor jól szól, függetlenül attól, hogy fülesen vagy a tornyon keresztül. Viszont ha elkezdek játszani a MW2-vel akkor borzasztóan halk. A tornyon csumára kell nyomni a hangerõt, hogy haljak valamit. A játék beállításánál a hangerõ max-ra van rakva. Mi lehet a baj?
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
olyan problémám lenne hogy a napokban elkezdett olyan csinálni a gépem hogy nem kapcsol be. vagyis bekapcsol de rá 3 mp-re egyböl ki. sokadik probálkozás után viszont elindul. mi lehet a probléma?
Meg 2.1!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
4 gigát kezel, de a vga memóriájával együtt, szval ha van egy 1 gigás vga-d, akkor a 4 giga ramból csak 3-at lát.
All hail the double x!
lenne 1-2 kerdesem, mar regota nemfoglalkozom HW dolgokkal,
de van egy selejt Desktop-om (meg 2005-06 fele raktam ossze) amibol szeretnek valami hasznalhatot csinalni, az alaplap folyamatos sipolasa miatt ugygondolom hogy a processzor halt meg ami szerintem az overclockolasi tesztjeim miatt tortent anno.
ez egy 2005-os gyartasu Chaintech VNF4 Zenith VE amibe egy AMD Athlon 64 (s939) 3200+ -t raktam bele. elosszor is szeretnem ha ez az egesz elindulna. kiadtak egy 7.0-as BIOS-t hozza ami supportolja a DualCore procikat ez gyakorlatilag azt jelenti h egy Athlon 64 X2 4400+ (s939) is belerakhatok?
ugy vettem eszre mar a socket939-es procik nem tul gyakoriak, de megis egy ilyen mennyibe kerulne szerintetek?
van meg hozza 1G ramom (2x DDR2 512) amit lecserelnek 4G-re (az alaplap leirasa szerint ennyit bir)
ill. van egy regi Geforce 6-osom (512mb) ami pci-express(16x)-on van, amit szinten szeretnek valami jobbra lecsereli. adnak ki egyaltalan pci-e-s csatlakozora uj videokartyakat?
egyaltalan erdemes ilyenekben gondolkodnom vagy inkabb dobjam ki az egeszet?
elore is koszi a segitseget, remelem valaki tud tanacsot adni nekem.
koszi
\'danja
Van egy régi webcamom, még xp-s, a márkáját,típusát nem tudom, driverét nem találom,de már próbáltam azzal felrakni, nem ment. Windows 7 alapból nem tudja telepíteni, nézegettem updateket meg minden, és nem találtam hozzá semmit. Valaki tud rá megoldást? Mondjuk egy Logitech webcam driverrel menne? Elõre is köszi a helpet, a válasz sürgõs lenne!
Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN
Elõre is köszönöm.
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
XBOX 360 Gamertag: TaRka94
Asrock A785GMH/128M, Phenom2 x2 550/x4 B50 3Gb DDR2,Sapphire HD 5770 Chieftec 450Watt LG W1952TE
A problémám, hogy a játékok 20-40 perc játék után kifagynak és visszadobnak hibával Windowsba.
Próbáltam VGA cserét, így a HD3870-et GTS250-re cseréltem. Most a 4dik nap után ismét a GTS250-el is ugyanaz a baj. Közben egy ismerõsömnél a lecserélt HD3870 tökéletesen megy. Szóval kétlem hogy VGA a baj.
Szerintetek most mit csinálja? Esetleg az a baj, hogy a Gigabyte P35-DS4sem nem PCIE 2.0-ás? Vagy rossz a Corsair tápom? Mit tegyek most kérlek segítsetek?
Segítséget szeretnék kérni Logitech Wingman Formula Force GP kormány beállításához.

Segítseget szeretnek kerni, vasaroltam az alabbi gepet (viszonylag olcson, utoljara 7 eve vettem gepet sajnos behalta a regin az alaplap i) azzal a celal hogy mikor vissza megyek kulfodre dolgozni ezen hallgatok zenet,nezzek videot alkalmankent jatszom (az ar miatt jobban jottem kivele mintha mindezt kulon kulon oldottam volna meg, vasaroltam melle monitort 5.1-es hangfalszetett) de sajnos egyelore viragtarton kivul nem jo semmire allando jellegel ha neteznek ujraindul szar az egesz az lenne a kerdesem hogy ennek a gepnek nem kompatibilisek az alkatreszei vagy hardver hiba vagy softwer hiba?
Az esemnynaploban allandoan ezt irja:
Napló neve: Application
Forrás: Microsoft-Windows-LoadPerf
Dátum: 2010.03.08. 10:59:12
Eseményazonosító:3012
Feladatkategória:Nincs
Szint: Hiba
Kulcsszavak:
Felhasználó: SYSTEM
Számítógép: Levente-PC
Leírás:
A Performance beállításazonosítóhoz tartozó teljesítmény-karakterláncok megsérültek, miközben a bõvítményszámláló-szolgáltató folyamat (Performance) feldolgozta õket. A Performance beállításkulcs BaseIndex értéke a Data szakasz elsõ DWORD-je, a LastCounter érték a Data szakasz második DWORD-je, és a LastHelp érték a Data szakasz harmadik DWORD-je.
alaplap:X58A-UD3R(Gigabyte)
cpu:I7-920
Videokartya:ATI HD 5770(Gigabyte)
memoria:Kingston Hyperx 6GB ddr3-1600 mhz
tap:Chieftec-650w-14cs
Haz:Gigabyte Triton
All hail the double x!
Valaki esetleg tudna segíteni, hogy mi okozhatja a problémát? Amúgy egy Vaio fw51jf-rõl van szó. kösz