4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#1873 Megnéztem az energiagazdálkodási beállításokban be volt állítva, hogy 20 perc múlva "leálljon" a HDD... Általában akkor szokott így felpörögni ez a HDD, amikor sokáig nem nyúlok ahhoz a meghajtóhoz...
Lehet hogy az a balfasz Win7 szólt bele a működésébe? Nem emlékszem, hogy régebben ki volt-e kapcsolva, de szerintem minden ilyen monitor/hdd leállást kiiktattam és akkor nem volt ilyen. Bár akkor még a rossz revíziójú alaplapom volt. Mióta ez az új van és újratelepítettem a Windows-t azóta ezt műveli. -
#1872 Annyit tudok mondani, hogy vidd el a merevlemezt ismerosodhoz, vagy szamitastechnikai boltba es csatlakoztassatok egy masik gephez, hogy ott is csinalja e ezt a hibat.
-
#1871 Lehet, de a DVD meghajtót nem használom akkor. Inkább a HDD, de ez bajt jelent?
Fontos lenne, mert egy 2TB-os WD Black meghajtóról van szó! És nem szeretném ha az adataim sérülnének vagy elvesznének csak úgy! -
#1870 Inkabb a winchester vagy DVD meghajto porog fel nem ? -
#1869 Sziasztok!
A következő a problémám.
Van egy Sata2-es HDD-m, a rajta lévő fájlokat nagyon gyorsan kezeli a gépem, míg a Sata3-as HDD-nél érdekesen reagál a gép.
Ha valamit másolni akarok a Sata3-as meghajtómra, akkor gondolkozik sokat a gép és úgy hallom, mintha az egyik ventilátor felpörögne a gépben, és csak ezután hajtja végre a parancsokat.
Indításnál és a Windows leállításánál is ez van!
Ez valami hiba, vagy esetleg a HDD-m rossz vagy az Alaplap?
Rossz revíziójú alaplappal nem volt ilyen gond, csak ezzel a B3-as deszkával...
Lehet, hogy kár volt visszacserélni?
A konfig a következő, hátha segít:
Alaplap: ASUS P8P67
Processzor: Intel Core i7 2600 (3,4Ghz, HT)
Memória: 4x4096MB DDR3 Kingston (1333 Mhz)
Videokártya: ASUS EAH6970
Tápegység: Chieftec 750W
Előre is köszönöm a segítséget!
-
yoda2000 #1868 Heló.
Problámám akadt a gépemmel.
Egy 20 perce vettem észre, hogy a gép nem tudja használni egyik dvd írómat se és a virtuális olvasót sem. Az eszközkezelőben látszik, de azt írja: "A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39)"
Próbáltem frissíteni, de arra meg azt írja naprakész. Tudja valaki mitől lehet ez és hogyan lehet orvosolni? (lehetőleg formázás nélkül)
A gépen windows7 32 fut, a két dvd-író pedig egy ASUS DRW 1814BLT és egy TSSTcorp CDDVDW SH-S223C.. már ha ez számít.
Mielött észrevettem volna a hibát egy USB-s SATA winchester olvasóval használtam egy régebbi merevlemezemet. Ez okozhatta a problémát? (bár régebben is használtam gond nélkül) -
Daniel19 #1867 Nem tudok semmi ilyet csinálni, mert amint a Kivétel gombra kattintok, azonnal kék halál, nem tudok már semmit tallózni. Érthetetlen. -
#1866 Probald mielott bemasolnad a fajlt a kivetelekhez adni egy konyvtarat, majd odamasolni a filet, akkor elmeletileg nem ellenorzi le. -
Inquisitor #1865 Acces Point? -
Daniel19 #1864 Sziasztok!
Sürgős segítség kellene!
NOD32 Smart Securityben hozzá akarok adni egy kivételt, egy patch fájlt, mert mindig vírusnak érzékeli, pedig nem az. Amikor a beállításokban rákattintok a Kivétel gombra, azonnal kék halált kapok ezzel a hibaüzenettel:
"BAD_POOL_HEADER"
STOP 0X00000019
Már kétszer is ez történt, harmadszorra nem akarok rákattintani. Hogy tudom ezt kivédeni és megszüntetni? -
Razero #1863 Helló!
Olyan szerkezetet keresek, ami tulajdonképpen egy wifi adó, de olyan, hogy az otthoni vezetékes netet rákötöm az antennára és abból az antennából továbbviszem a jelet egy kábelen a gépbe...magyarul a router és gép közé be akarok ékelni egy wifi adót...
Tudtommal vannak ilyen szerkezetek, csak nem tudom, hogy mi a nevük, hogyan keressek rájuk...
Tudtok ebben segíteni??
Előre is köszi... -
#1862 és/vagy táp -
#1861 Hát nem vagyok nagy hiba szakértő, de hibák nekem is kijutott. Én 1:10-hez fogadnék, hogy ez merevlemez probléma lesz. Vagy valami olyan szoftver fut, ami zavarja a Scandisket és a HDsentinelt is. Scandisket próbáltad "DOS" módban futtatni? Mert, ha a kívánt funkciókat bekapcsolod nálam csak újra indítás után, XP beöltés előtti hajlandó futni. De úgy jobb, mert semmi nem zavarja. -
ToM1113 #1860 HarDisk Sentintelt próbáltam most.
A program működik, azonban a rövid önteszt illetve a részletes önteszt funkció nem akar elindulni.
Kidob egy kis ablakot ezzel a szöveggel: Hiba a teszt inditásakor. A hibakód: 1 (1956) E:1
A merevlemez vezérlő illetve annak meghajtóprogramja nem támogatja ezt a funkciót.
Mi lehet a gond?
Pont ezért szedtem le ezt a progit, hogy tüzetesen át tudjam vizsgálni a vinyómat... mert meghibásodásra gyanakszom.
Kösz. -
ToM1113 #1859 Üdv!
Nemrég volt egy olyan problémám hogy játékok közben fagyott a gépem, néha fagyás után újra indult, néha csak elzöldült a kép vagy no signal-t írt a monitor.
Másik lehetőség pedig az volt amikor játék után simán csak az asztalon voltam vagy neten böngésztem és 2-3 perc után befagyott a gép. Csak a restart segitett.
Olyan is előfordult már hogy hihetetlenül belassul, 2-3 másodpercig megse mozdult az egér majd 1 picit ugrott, aztán megint megállt. A kép fekete lett, amjd szépen fokozatosan visszatért, aztán megint elsötétült, visszajött, közben az egér mozgatásra néha néha megmozdult...
Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani mintha egy gyenge gépen akarnánk egy nagy gépigényű játékkal játszani magas grafikán és hihetetlenül akadna. Csak nálam ezt az asztalon csinálja...
Restart után mintha mi sem történt volna.
Eddigi próbálkozásaim:
Win 7 reinstall, VGA driver kicserélése, VGa kicserélése, Memóriából mivel 2db 1 gigás van ezért kiszedtem az egyiket, majd miután úgy is rossz volt, visszatettem és a másikat szedtem ki, de ugy se lett jó.
Ma gondoltam hogy a merevlemezzel próbálkozom valamit. Több particióra van osztva, egy oylan particiót fogtam amire nem a rendszer van telepitve, hanem csak a játékok. Jobb gomb/ tulajdonságok/eszközök/ hiba ellenörzés.
Fájlrendszerek hibáinak javitása pipa
Szektorhibák keresése és kisérlet a javitásukra pipa
És elinditottam. 15 perc után mikor körülbelül a harmadánál járhatott jelentkezett az a gond hogy a gép hihetetlenül belassult, a kép elsötétült, majd néha néha vissza visszajött, elsőnek kisebb kockában tisztult ki itt ott és lehetett látni a háttérképet, majd az egész visszajött, közben az egér mozgatásra néha néha megmozdult.
Lehet hogy csak véletlen egybeesés... de kezdek a winyóra gyanakodni.
Okozhat a winyó ilyen jellegű hibákat, amiket az előbb felsoroltam?
Mert pl ez utóbbit már 2-3 hete ha csinálta... és most hirtelen pont a winyó ellenőrzésnél csinálta megint.
Vmi progi amivel lehetne tesztelni/ esetleges hibákat kiszűrni?
Tanács/ ötlet?
Köszönöm.
-
muhpet #1858 Na ilyet aztán még nem tényleg nem láttam! Egyszer csak lelassult a gép, de nem akárhogy. az egér lassabban és szaggatottabban mozog, és a hang ok is lassúak, pl. zenelejátszás lassított felvétel és a hangminőség is recsegős. Mi mehetett tönkre ilyen hirtelen? -
#1857 Nem az enabled silence lesz a megfelelo beallitas ?
Nezd meg a lap kezikonyveben, biztos van rola irva valami, igy van egy sanda gyanum, hogy ezzel a beallitassal lehet engedelyezni, hogy visszavegye a fordulatszamot, ha nem terhelt a proci es nem melegedik annyira.
De lehet nincs igazam, milyen lap amugy azon kivul, hogy Asrcok ? Mert ugy utana tudunk mi is nezni a kezikonyveben. -
#1856 Lenne egy oylan problémám, hogy most vettem egy TX3-as hűtőt a procira, és a gyári hűtővel szabályozta magát a venti (955be), ezzel meg csak maxon forog mint az állat, pedig nem nyomtam el semmit, és ugyanúgy 4eres a csatija. kipróbáltam egy AC ventivel is, ugyanez a helyzet, és cska manuálisan lehet állítani az alaplapon 1-10es skálán a sebességet (enabled silence v mi) vagy disabled és maxRPM. Valami emgoldás esetleg? Asrock lap :/ -
KaBuTo666 #1855 Értem, köszi. :-) -
#1854 mert Xeon proci. szerverbe való, oda van kitalálva, nem mezei juzereknek otthon cod-ozni.
ez olyan mint hogy veszel egy samu monitort 50-ért, ugyanakkora eizo 2-300.000 :) -
KaBuTo666 #1853 Bakker most látom hogy nem jót linkeltem :DDDDDD
Ezt akartam... :DDD -
KaBuTo666 #1852 Hi!
Megszeretném kérdezni, hogy ez a 4 magos processzor miért ilyen drága? Miért drágább mint a 6, 12 magosak? Számomra érthetetlen.
-
muhpet #1851 Jóvan, nagyon értek hozzá...De játék közben (Witcher 2) állandóan bejön a kékhalál, hogy valami gáz van az nv4_disp.dll-lel, és valaki azt ajánlotta, hogy a "textúra gyorsítótárat" állítsam legalább 256-ra (8800 GT 512mb) Akkor most ez micsoda?
Egyébként tegnap jelent meg új Nvida driver, letöröltem az előzőt mindenestül, és feltelepítettem ezt az újat, de ugyanolyan sz*r, pár perc játék után - főleg párbeszédekkor/átvezető videók alatt - lefagy a játék, és pár másodpercig produkál valami grafikai bugot, pl: kis négyzetekkel teli képernyő, vagy textúra képek jelennek meg ("széthajtogatva"), esetleg sárgára/zöldre vált a képernyő, aztán jön a kékhalál, elvileg ez a videokártya új, mert nem olyan régen lett kicserélve garanciával (úgyis használtat adtak...de akkor se kéne sz*rakodnia), ezt is visszavittük a szervizbe, de azt mondták, hogy órákon át tesztelték, és semmi hibát nem találtak.
Ilyenkor mit lehet tenni? -
#1850 Ez sajna a régi alaplapokon volt. És lehet csak VIA chipsetnél? Bár nekem anno mindig az volt. De jó funkció volt, jócskán dobott a 3D-s teljesítményen. -
#1849 mivel nincs ezen az alaplapon AGP slot, így aztán keresheted ezt az amúgy is felesleges beállítást -
muhpet #1848 Jó estét mindenkinek!
Gigabyte EP43-S3L alaplapom van.
Azt szeretném kérdezni, hogy hol találom a BIOS-ban azt az opciót, ahol az AGP-t (Aperture Size) lehet állítani. Feljebb szeretném venni, de sehol sem találom. Olvastam, hogy Gigabyte alaplapoknál ha nyomsz egy Ctrl+F1-et a BIOS-ban, akkor előjön egy új panel, ahol az ehhez hasonló dolgokat tudod beállítani, de esetemben ez nem jött be, mivel nem történik semmi, ha lenyomom.
Valaki tudja esetleg a választ? Előre is köszönöm! -
petitella #1847 Sziasztok.Nagy bajban vagyok.Van egy microsoft webcamerám kerestem hozzá drivert mert win 7-em van jelenleg és amit kaptam az xp-hez volt jó.Feltelepítettem a progit de csak kameramüködés van és a mikrofont nemismeri fel azaz azt irja hogy nincs hozzá illesztőprogram.Meg a gépem a hang és videó eszközöknél a mikrofonnál azt irja ki hogy letiltás.Kérdésem hol kell a letiltást feloldani tudja e valaki?Mert jelenleg levan szürkülve.A haverom gépén ugyanezzel a progival meg tökéletes, de az enyémen meg nem.PICIT RÉSZLETESEN HA TUDNÁ VALAKI HOL LEHET A KAMERA LETILTÁST FELOLDANI????KÖSZÖNÖM SEGITSÉGETEKET ELŐRE IS. -
meki1 #1846 Sziasztok! Szeretnék segitséget kérni egy problémára. Pár napja a gépem olyanokat csinál,hogy böngészés közben a firefox összeomlott jelzés jön kilép a böngészöböl.Ezt megcsinálja az explorer is.Aztán a programoknál jön olyan hogy pl az msn hibát észlelt és leál.Egy hete raktam újra gépet,ugyan ezek a problémák miatt és megint ezt csinálja.Át lett ellenörizve az összes hardver és minden müködik rendesen!Vajon mi lehet a probléma? Elöre is köszönöm a segitséget! -
#1845 alaplap csere, memória is, cpu, mindent átpakol, win reinstall, és kész is :) -
KAKOLUKIA #1844 Helló!
Ha egy AMDs CPUt szeretnék lecserélni egy Intelesre (Intel Core i3 550 3.2 GHzre), nem lesz semmilyen hatással a gépemre? -
FUnakoshi bácsi #1843 Sziasztok!
Van egy HP Probook 6540b típusú i5-ös laptopom és az a gondom vele, hogy hideg indításkor miután feláll a rendszer, random kikapcsol. Tegnap cseréltek benne memóriát, de a probléma nem oldódott meg. Külső vinyó, wifi közrejátszhat? Mi lehet az oka? :S -
#1842 Valamivel rá kell venni a népet, hogy i7-et vegyenek. :)
Bill Gates hagyatéki Windows Update-tel aktiválta az ő kis Order 66-ját. XD -
#1841 lol kb ilyen tünetekkel halt be 2db P4-es gépem nemrég mivan pusztulnak a P4-ek? :S -
#1840 Sziasztok! Van egy regi kb 4-5 eves 2.9Ghz P4 1GB ram gepem. Egy ket hete kezdodott, hogy nem tud bekapcsolni...benyomom, es nem tortenik semmi. Aztan van hogy elindul, de kiir egy olyat, hogy "CPU unworkable".
Bios-t reseteltem azzal, hogy kiszedtem az elemet, a procit kivettem beraktam, megneztem, minden a helyen van...
Esetleg mivel probalkozzak meg?
Tudtok jo szervizt, ahova lehetne vinni / kijonnenek megnezni? -
#1839 Sziasztok!
Van egy ASUS 9800 GT kártyám, ami a mai napon olyan dolgot művel, hogy a rajta lévő ventilátor időközönként leáll, majd újraidúl, hőmérséklettől fűggetlenűl.
Nem érinkezési dolog, mert hiába mozgatom, kocogtatom, nem reagál, csak úgy magától megáll-elindúl.
Játék közben csak azt vettem észre, hogy szétfagy az egész gép, majd újraindítás után 80 fokot írt az everest a gpu-ra. Írja, hogy 100%-on pörög, de közben áll és a gpu fórrósodik felfele. Mi lehet az oka? -
kl24h #1838 Ez szoftverprobléma lesz. Vagy túl sok minden van feltelepítve, vagy vannak olyan programok feltéve, ami program ütközést okoznak vagy vírus.
Én nem ismerem a Vista Control Panel-jét, de az XP esetében be kellene tekinteni az Eseménynaplóba. Megnézed, hogy milyen hibák vannak.
Mivel neked lefagy, ha fel tudnád nyitni a Feladatkezelőt, akkor a File menüben a New Task (Run) be kellene írni hogy felnyíljon az Eseménynapló. -
Angel309 #1837 Szevasztok, a gépem konfigja az aláírásomban van de még pluszba elmondom hogy 550W táp van benne, és olyat szokott csinálni a gép hogy amikor töltené be a Vistát üdvözlő képernyő után lefagy az asztal de az egeret tudom mozgatni... Nem tudom miért de én a tápra gyanakszom hogy kevés vagy esetleg kevés a 3g ram a 4 magos procihoz? Elöre is köszönöm a segítságet =) -
Athem #1836 Szerintem egy firmware-t tegyél rá ha van hátha...Ha nincs akkor ne tedd bele abba az optikai meghajtóba. -
#1835 Na ezt a problémát fejte meg, aki tudja.
DVD lejátszás VLC-vel a lényeg. Kb másfél hete kezdődött mikor a Mátrix-ot néztem. Feltűnt, hogy néha ugrik egy kicsit a lejátszás. A statisztikánál láttam is, hogy elveszett pár képkocka és a hangból is a pufferbe. Azt hittem ennél az 1 DVD-nél van, de nem. Az UltraViolet DVD-nél nem volt baj, míg vissza nem akartam tekerni, amitől lefagyott - bár szerintem a DVD hibás, pedig eredeti - utána az is akadt, áttettem az írómba, ott nincs gond. Viszont tegnap az egyik DVD-nél elkezdett búgni, időközönként. Bár, ahogy nézem ez egyedi eset és nem minden lemeznél csinálja. Próbakép a MPC-t is leszedtem, azzal többnyire nincs gond. Szóval nem a DVD-ROM hibás. Leszedtem új hangkártya drivert, töröltem a VLC-t, de a hiba mégis fennáll. Van ennek értelme? Mert fogadok ha XP reinstallt csinálnék se javulna meg. -
#1834 Drivert a Creative honlapján biztos találsz, ami persze nem sokat ér, ha a gép nem látja. Esetleg tedd másik PCI slotba (ha van), tiltsd le az integráltat (ha van). De lehet a Win7-et nem szereti.