4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • teddymac
    Sziasztok
    Tegnap vásároltam egy (használt) sound blaster audigy EAx Hd hangkártyát ,nem kaptam hozzá drivert de ez lenne a kisebb gond hanem a gép nem látja a kártyát ,normális ez ?
    hangkártya működő képes

(win7 32bit)
  • Athem
    Ha tényleg a videokártyád kattog akkor szerintem egy szerviz menet lesz...
  • Zunex
    Helló!

Van egy Gigabyte M61PME-S2 rev 2.x-es alaplapom. Amikor elinditom a gépet akkor a videokártya (ahogy hallom) kattan vagy 6-ot majd elindul a gép. Van egy másik hiba is. Amikor overclockolok akkor kettőt kattan, majd 10 másodperc múlva elindul a gép (6 kattanás) de az órajelet nem állitja be! De van amikor meg beállitja és amikor 3ghz-en használom a procit akkor a gép is határozottan gyorsabb szóval ezért lenne fontos.
    Config:
    Amd Athlon II 630 x4 proci
    4 gb ram
    LC power 550-es táp
    Ati HD 5770 (Asus változat)

Ha valaki tudja a megoldást az irja le lécci. Előre is köszönöm
  • pxxl
    semelyikkel. ott van rajta egy fecni, jobb esetben tesztelték, és fennt van neten, gyártó oldala.
  • jackoneill90
    A tápegységem adatait melyik programmal tudom kiolvasni? pl hány wattos
  • franc0
    Alsótápos házban a táp ventije értelemszerűen kifelé néz. Így kapja a házon kívülről a hűvösebb levegőt. Porszűrő nem árt, közepes és annál jobb házaknál szériatartozék.
    Azt hogy nálad miért zúg nem tudom. Esetleg létezik, hogy alul nem rácsos a ház? Mert akkor eléggé gagyi házad lehet...
    Persze berakhatod fordítva is, baja nem nagyon lesz.
  • Tetsuo
    Az enyemben is alul van a tap, meg vagy ezerben. ;)

@ Rogerke, szerintem a haz, de inkabb a tap leirasaban pontos utasitast talalsz a poziciora.. pl. a tapon levo feliratok ne legyenek mar fejjel lefele. ;)
  • Optimus Prime
    Hát szerintem jobb, ha a venti felfelé néz, habár fura, de csak úgy van haszna. Egyébként milyen ház ez? Csak mert ilyenről még nem hallottam.
  • Rogerke
    Helo!

Azt szeretném kérdezni hogy, abba a házba amin alul van a tápnak a helye a tápot beköthetetem ugy hogy a ventije felfele néz nempedig lefele mert ha lefele van nem tud elég levegőt szivni és ilyen zúgó hangot ad ki
    ha felemelem akkor normális

Légyszi segitsetek!
  • Daniel19
    Sziasztok!

Sürgős segítség kéne!

Most raktam össze friss rendszert, Extreme 6 + 2600K.

Indítom, sötét kép a monitoron, nem is csipog a lap, a Dr. Debug 30-as hibakódot jelez. Felpörögnek a ventik, de sötétség. A használati utasítás is csak azt írja, hogy ez ASL mód, ami alvó módot jelent, a monitor gombja is sárga, alvó módot észlel.

Külföldi oldalakon írták többen is ezt a hibát, nekik a memória ki-be tételével megoldódott a gond. Én már kivettem, más slotba tettem, más típust próbáltam, VGA-t kivettem, majd vissza, majd hangkártyát is, vezetékeket birizgáltam, majd átváltott a hiba kód 00-ra, de így 3X indult újra, majd most ott tartok, hogy folyamatosan fut a gép, viszont sötétség, nincs kép, nem tudok bejutni a BIOS-ba se. :S

Kérlek segítsetek, bármilyen tipp, trükk, tapasztalat jól jönne!
  • Rettenthető
    Helló!

Az érdekelne, hogy T-****** internetes, pendrive-on a 8 GB-s tárhelyhez hogyan lehet hozzáférni, Win 7 32-n?
    Elvileg látnia kellene, de mégsem látja. A pendrive ha a gépben van, akkor csak az internetezéshez szükséges ~30 Mb-s részt látja, mint CD, de a pendrive-n fellelhető maradék 8 GB-t nem. Azt hogy lehet elérni?
    Ha a pendrive kiadását kérem, akkor kék halál köszönt be. Más pendrive-oknál nincs ilyen probléma, csak ennél a kombináltnál.
  • kl24h
    Nézz be az Eseménynaplóba (Start > Control Panel > Administrative Tools > Event Viewer), hogy nincs-e valami hiba.
    Nézz be a Device Manager-be is (Start > Control Panel > System > Hardware fülben), hogy nincse valami kikapcsolódva.
  • flashpointer
    hali, nem jövök rá mi lehet a mikrofon hibája, hátha tud valaki segíteni.

évek óra megy prímán skype ventri stb nem volt probléma, viszont egyik napról a másikra kiírta hogy nem lehet elérni, (alaplapi), süket volt, de a kimenet meg működött. Na gondoltam meghalt a miki, vettem újat de ugyanaz. Telepítettem wint, ugyanaz. Telepítettem eddigi xp helyett win7-et, ugyanaz, kuss van. Vettem ma egy hangkarit bele, átállítottam hogy az legyen az alapméretezett, szólni szól az azon lévő kimeneten, , de a bemenet ugyanúgy halott, hiába állítottam át hogy arról szedje a jelet ne az alaplapiról, semmi! Azt írja a skype hogy nem lehet elérni a hangkártyát-.- driver friss, hibaüzit sem dobott ki. Lehet ez is az alaplap miatt? Vagy mi lehet az oka nem is tudok gondolni semmire sem :/
  • Tatyla
    ok köszi,meg is csináltam így már jó
  • blekike
    leformázod a pendriveod ntfs fájlrendszerrel, mert az alap fat32 csak 4 gigás fájlt kezel max
  • Tatyla
    hogy tudok felmásolni egy mondjuk 12gigás mkv fájlt egy 16 gigás pendrive-ra?
  • pxxl
    ha van benne 2 memória, próbáld egyesével, vga-t vedd ki, nézd át nincs-e az alaplapon púpos kondi. ezek még okozhatnak ilyet. az lenne a legjobb, ha lenne pl memóriából egy biztosan működő 3. darab tesztelésre.
  • Klmarti
    Köszi. Nem lettem boldog
  • rap4ever
    Az alaplappal is lehet pl baj, de a házzal is. Én azt javaslom vidd el szervizbe.
  • BaliBoy
    pl. alaplap
  • Klmarti
    Sziasztok! Olyan problémám van, hogy bekapcsolom a gépemet éppen hogy csak elindul, de a BIOS nem is sípol, majd egy halk kattanással leáll.
    Először úgy kezdődött, hogy 2x-3x-i indításra beindult, volt, hogy működött rendesen, aztán volt, hogy használat közben minden előzmény nélkül leállt. Kicseréltük benne a tápegységet, mert arra gyanakodtunk.(A készenléti 5V a tápegységen kimérve megvan, de Everest szerint 3,33-3,66 értékek között ingadozik). Ez a mérés az új táppal sem változott. Sokszori próbálkozásra néha el lehet indítani a gépet, mi lehet a hiba oka?
  • rap4ever
    Ja annyit még hogy a konfigom: Gigabyte MA770-DS3 Rev1.0 Alaplap, a procit már írtam a kérdésemet is. 3x 1GB DDR2 800Mhz Kingmax, Gigabyte Radeon Zalman HD 4850 512MB DDR3 Overclock. 550W Silent Series LC Power tápegység. Egy válasznak örülnék.
  • rap4ever
    Sziasztok! AMD 7850 Black Edition procim van. Nem gyári hűtővel hanem tunning hűtővel. A proci alapon 2800 Mhz-en üzemel. Érdekes azonban hogy ha autora állítom a biost 2800Mhz-en lassabb a gép. Viszont ha Manuálon ezt a beállítást használom: cpu frequenc 200Mhz, a szorzót autóról 14-re nyomom, tehát így is 2800 at kapok. És így gyórsabb a gép, és a játékok is 10- néhol 15 fps-el gyórsabbak. Kérdésem hogy ha így hagyom ezt a beállítást az árt e a processzornak? Vagy ha pl rápakolnék 100Mhz-et, tehát 2800 helyett 2900 lenne, abból lehetne e baj? Jelenleg alapon fut, de nem Auto hanem Manuál beállítással. És a szorzó van felnyomva 14 szeresre, a frekvencia meg 200. Máshogy nem is engedi húzni a bios.
  • benikee
    Hali.
    Intel core 2 duo e4600!
    ezt a procit szeretném húzni!

vki esetleg rendelkezik ilyen tapasztalattal az pls help!
  • blekike
    üdv
    Van egy régi gépem amit működőképessé akarok varázsolni. Összeraktam, de annyit csinál h bekapcsol, de úgy h fölvillan a billentyűzet, az egér pedig világit, de a monitor nem kapcsol be és nem is sípol a bios, külső hangszórón se. A cmos eleme mozog a hején, nem biztos h érintkezik. Kipróbáltam már másik vidikártyát is(a monitor érzékelte, mert amikor nincs csatlakoztatva akor fehér képet ad, de amikor hozzákapcsolom a jártyához akor elsötétül), a memóriát pedig mind a 3 dimmben kipróbáltam.
    Konfig:
    2000 körüli.
    Alaplap: abit via vt6x4
    Cpu: p3 533mhz
    64mb sdram
    Vid.k: nvidia riva tnt2 vanta 32mb agp
    15gb quantum hdd
    Remélem sikerül majd megoldani, a segítséget előre is köszi.
  • ToM1113
    Értem, köszi.
  • ocskoszilard
    köszönöm =)
  • Dj Faustus #1806
    „Nem sikerült a késleltetett írás” hibaüzenet jelenik meg Windows XP rendszerben dokumentumok mentésekor vagy áthelyezésekor
  • ocskoszilard
    sziasztok!
    Egy olyan problémám lenne, hogy az asztali gépem teljesen összeomlik másoláskor. egyik meghajtón van a rendszer, azzal nincs gond, de a másik másolás/áthelyezés közben olyan hibát ír ki, hogy "nem sikerült a késleltetett írás", befagy a másolás, összeomlik az explorer, és végül lefagy az egész gép. Próbáltuk formázni, pár óráig működött és kezdi elölről. Valakinek tippje?
    Előre is köszi!
  • wantonly
    Hibakód: 0x8000000000000002

A google kiad erre egy rakás találatot. Sajnos még így is elég sok a lehetőség, de szerintem az ilyen esetek többségében driver hiba van. Videó, hangkártya, alaplapi-chipset driverek frissítése, esetleg BIOS frissítés (és beállítások átnézése) is segíthet - ha ez mind megvan, akkor lehet másra gondolni.
  • ToM1113
    Az eseménynaplóban megnéztem hogy mit ír a hiba okának a fagyások miatt(#1792 itt irtam le mi a gond részletesen).
    Minden alkalommal ezt írja ki:

- System

- Provider

[ Name] Microsoft-Windows-Kernel-Power
    [ Guid] {331C3B3A-2005-44C2-AC5E-77220C37D6B4}

EventID 41

Version 2

Level 1

Task 63

Opcode 0

Keywords 0x8000000000000002

- TimeCreated

[ SystemTime] 2011-03-18T18:20:25.613600000Z

EventRecordID 53326

Correlation

- Execution

[ ProcessID] 4
    [ ThreadID] 8

Channel System

Computer Tamás-PC

- Security

[ UserID] S-1-5-18

- EventData

BugcheckCode 0
    BugcheckParameter1 0x0
    BugcheckParameter2 0x0
    BugcheckParameter3 0x0
    BugcheckParameter4 0x0
    SleepInProgress false
    PowerButtonTimestamp 0

Sajnos nem tudom hogy ez mit jelent, esetleg valaki ettől okosabb lett?

(Win7, ASus m2ne, 5600+, 2gb ddr2 6666mhz ram)
  • repvez
    elötte állandoan leállt a gép ha valami olyan programot inditottam ami a VGA-t igényvevette és a höfoka megemelkedett.
    Egy vékony müanyag lappal csak annyit kentem fel hogy mindenhova egyenletessen jusson , de csat a tetejére kentem hogy véletlenul se tudjon lefolyni, a gyári sokkal több volt rajt mint amit most kentem rá.
  • wantonly
    Előtte nem volt ilyen probléma? Mert ha nem, akkor mégis csak a VGA lesz a ludas. Nem lehet, hogy túl sok rajta a paszta?
  • repvez
    nincs, de szerintem nem az lesz a ludas, mert akkor a furmark teszten kibukott volna,de annál meg nem fagyott egyszer sem és hibát sem láttam közben , mind a höfok mind a ventifordulat jo volt.
    A gép megy több orán keresztül is minden fond nélkül , de mihelyt játékot vagy videot töltenék be egybol kifagy, vagy ha olyan oldalt nyitok meg ahol van valamilyen video tartalom , de youtube lejátszáskor is elöjön.
    Mostmár semmi nem melegszik.
  • Optimus Prime
    Nincs másik vagy integrált VGA-d, hogy megnézd az-e a baj?
  • repvez
    mi lehet a probléma és hogyan lehet kideriteni valami progival vagy máshogy hogy miért fagy le a gépem.
    Tegnap kicseréltam a pasztát a VGA prociján, semmi mást nem szedtem ki a gépböl , minden tökéletesen müködik a VGA nem melegszik 61fokos (elötte 92fok volt).
    DE mégis azota, már többször minden ok nélkül befagyott a gép semmi sipolás csak megál a hang megakad.
  • wantonly
    Kék halál esetén van mondjuk a "Blue screen viewer" progi, ami megmondja, hogy mi okozta a leállást. Lehet fagyásra is működik, de nem akarok hülyeséget mondani, nem próbáltam.

Szerintem az alaplap drivereit próbáld frissíteni, a gyártó honlapjáról, ha nem hardveres a hiba, ez talán még segíthet.
  • ToM1113
    értem azért kösz.
  • Jakuza001
    Nem nincs ilyen osszetett tesztprogram.

Attol hogy 450-es chieftek tap attol meg lehet az is a hibaforras.

Ram kerdesre a valasz, nem jelent semmit, hogy ket azonos ram es kulon is probaltad, ettol meg arra a tipusra lehet haklis a te alaplapod.

Melegedes. Nem csak a CPU, de a VGA chipsetek vagy mas is melegedhet.
    Kulon illik leellenorizni mindegyiket.

Igen akar BIOS beallitas is, peldaul rossz RAM idozitesek, de akar alul is feszelheti a RAMjaidat, mert mondjuk rosszul detektalja stb.
    Nemelyik Gigabyte lapnal kifejezetten voltak olyan szeriak, ahol a RAMoknak ha nem adta +0.1 vagy +0.2 volt feszultseget, akkor hajlamosak voltak instabil mukodest eredmenyezni.

De mint irtam rengeteg a hibalehetoseg, a "fagy a gepem" rettenetessen tag fogalom.
  • ToM1113
    Tudom hogy elég nehéz látatlanban... csak gondoltam hátha tudtok valami tesztelő progit ami kiszűri a hibát. Vagy vmi ötletet adni hogy mi lehet a rossz.

Az általad leirtak közül kizárnám a gyenge tápot, mivel mióta a gép megvan 450 es chieftech táp van benne, ha nem haldoklik esetleg akkor gond nem lehet, de sztem nem ezzel van a baj.

Ram hiba, hát mivel 2 van a gépben, igaz 2 egyforma, de elég valószínűtlennek tartom hogy mind a 2 elromlott volna...

Melegedés... hát nem tudom, Everesttel néztem, terhelés alatt se ment fel semmi se furcsán magas értékekig.

A vga ra a táp csatlakoztatva van.

Biosz beállítás? Az lehetséges, bár nem nagyon állítgattam ott semmit.

Én Procira vagy alaplapra gyanakszom, de fogalmam sincs melyik lehet.

Ilyenkor lenne jó ha legalább bedöglene a haldokló alkatrész.... és akkor tudnám mi a rossz.