4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • Devil093
    Sziasztok!

Van egy MSI GX700-as laptopom (nvidia 8600m gt,4gb Ram,Intel core 2 duo t7250 2ghz,Win7 64bit)és az lenne vele a problémám h akármilyen játékkal játszok fut stabilan míg ameddig nem gondol egyet és a stabil futásból elkezd szaggatni.Ezek a laggolások teljesen véletlen szerűek, már próbáltam minden háttérben lévő folyamatot kiiktatni de egyszerűen az nem segít,csak fogja magát gondol egyet és szaggat.(legújabb vga driver van fent)

Aki tudja h mi lehet a probléma annak előre is köszönöm a válaszát
    .
  • kraawz
    Sziasztok.

Az elmúlt pár napban vettem egy asztali gépet, minden jól ment, win7 felment, programok is szó nélkül. Viszont olyan probléma jelentkezett, hogy a gép szinte kizárólag csak netezés közben, változó időközönként, de kifagy. Van amikor 10 perc, van amikor 1 óra vagy 2 is akár. Előfordul, hogy néha lefagy, van, amikor magától újra is indul.

Memóriatesztet lefuttattam, nem talált hibát, felraktam egy FanMonitor nevű progit, ami méri a feszültséget-hőmérsékletet, arról berakom a képet, igazából nem értek hozzá.

Arra gyanakodtam, hogy usb-s wifiről megy a net, az usb pedig nagyon régi volt, win7et nem támogatta. Vettem ma egy újat ~2000 ft körül, de ezzel is jelentkezik a probléma, pedig ez win7 kompatibilis. Valakinek esetleg van ötlete, mivel lehetne orvosolni?
  • newhenry34
    Hali!
    Az a problémám, hogy vettem egy Creativ Sound Blaster 5.1 VX hangkártyát mivel az integrált nem volt jó + 5.1 hangfalat. Bios alatt nem találom az integrált kikapcsolását, eszközkezelőbe kikapcsoltam, de akkor is vagy 2.1 vagy 7.1-be megy csak az 5.1-es hangkártyám... Drivert oldaláról szedtem, se az új nem jó se a régi. Mit tudok csinálni?
    Alaplap: Gigabyte GA-EP43-S3L
  • hege79
    Sziasztok Gigabyte GK-KM7580 típusú vezeték nélküli billentyűzetem van, és néha akadozik, nem lehet vele írni sem. Mi lehet a baja, és mit lehet vele csinálni?
  • Optimus Prime
    Vagy nem szereti a WOW-t.
  • WildPigHun
    Hellosztok!

1 igen súlyosnak kinéző problémám van lécci segítsetek :) Mostanában azzal kezdett szorakozni gépem, h fogja magát és 1xcsak kikapcsol. De ugy mintha kihuznám a konnektorbol. Olvasgattam más fórumokon h mi lehet a baj de nem igazán segítettek ill eléggé lehangoltak. Az az érdekes h nekem csak wownál jön elő ha mást csinálok akk nem szórakozik. ha felmegyek szerora 10-15 perc után kikapcsol. Utána van h nem is lehet urjainditani mert az xp töltöképernyönél ujbol kikapcsol. és van h ezt jácca 6-8 alkalommal egymás után. azt hallottam h ez lehet alaplapi hiba meg ilyenek szoval csak szeretném tudni h lehet ezen segiteni h 1 jolirányzott mozdulattal mehet a kukába az egész??? :S 1 éves a gép elég jo...

vki adjon tanácsot h mit tegyek ill mi okozza ezt
    Köszi elöre is
  • Jakuza001
    Szerintem a meghajtod kezdi elhagyni magat.
    Mondjuk szerencsesebb esetben lehet csak erintkezeshiba.
  • Ray Z
    Hello!
    Kicsi gond van a gépemmel, néha random ad egy kékhalált, neha meg elkezd kifagyni, utorrent sorba dob hibaüzeneteket a torrentekre ezzel a felirattal: hiba: I/O eszközhiba miatt a kérést nem lehet végrehajtani. Aztán elkezd kifagyni a gép. Valaki tudna segíteni mi lehet a gond? Én merevlemez hibára gondolok, de nem tudom hogy tudnám letesztelni. Előre is köszi!
  • Wreck86
    Táp? Kipurcanás felé hajlana?:(
  • gurubefree
    Tap lesz a ludas ...
  • Wreck86
    Annyi még, hogy előtte mikor ment sűrűn lefagyott és áramtalanítani kellett, várni ,majd elindítani,de az óra mindig újraindult. Esetleg lemerült az alaplapi gombelem?
  • Wreck86
    Sziasztok!
    Az asztali gépem nem indul el. Bekapcsolom és hangos sípoló hangot ad egy rövid ideig, megszűnik majd ismétlődik a sípoló hang. Annyi volt hogy kihúztam minden kábelt és kitakarítottam a portól. Bedugtam mindent ahogy volt a gépbe és ez van.

Ötletek?
  • BmwE30M3
    Sziasztok valamelyikötök találkozott már olyan monitor hibával
    ami ugy nézett ki h pl van az asztal ikonok szinesek és mindegyik jobbirányba csikot hagy és remeg 1 kicsit!probáltam másik kábelel nemvolt jó!
    Fujitsu Led monitor 20" L20T-2"
  • gergely1991
    szerintem nézd meg egy partition manager-el hogy egyáltalán felismeri-e őket..
  • kenny00
    sziasztok olyan problémám lenne, hogy 2 winchester van a gépben 5 meghajtóra felosztva de csak a c meghajtó használható (tegnapelőtt még minden jó volt)

formázzak mindent?
    vegyek új winchestert?
    alaplap probléma?

Köszönöm!
  • Atti10
    Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy ez milyen hardveres gond lehet: Feltelepítek egy rendszert, majd pár nap múlva hardverhibát ír kék háttérrel és nem indul többet el, azt írja hogy hiba a rendszer indításakor?

Köszönöm!
  • erieskrisz
    Sziasztok olyan embert aki segitene belöni egy ASUS M4A88T-M es alaplap BIOS beállitásait mert nekem sehogyan sem sikerül egy 9800GT vel elinditani a lapot illetve elindul és állandoan újrainul.
  • majti007
    Egy 600 as van benne.
    Ma megint megpróbáltam minden egyes bios frissítéssel,de ugyan az, a ventik vinyók felpörögnek de bios nem jön be. kellene lenni e egy csippanásnak hogy minden ok de halk és sötét.
    Érdekesség képen mikor egy I7 est tettem bele ( sajnos nem az enyém volt) semmi állítgatás után jó volt minden.
    Azért köszönöm a segítséget ha más nincs visszaküldöm hétfőn majd a gyár leteszteli
  • Inquisitor
    Nem lehet, hogy a tápod ennyire ki van centizve?
  • majti007
    P7H55-M BIOS 1002, 1101, és 1302 as van
    Asus P7H55-M BIOS

Sikeresen frissült de a probléma ugyan az :(
  • flashpointer
    u u egy friss probléma!
    Kikapcsolás után sípol a tápegység az asztali pcben az alaplap miatt(?)
    Sztem hogy az az oka mert kipróbáltam más konfiggal is és akkor jó volt. A szervizes azt mondta hogy az usb miatt, és talán az usb jumpert kell átállítani vagy mit magyarázott, de amit állítottam az nem oldotta meg. Asrock M3A770DE a lap :/
  • pxxl
    bios-t frissítettél minimum 0214-re?
  • majti007
    sziasztok
    Lenne egy problémám.
    Processzort cseréltem a gépbe egy 1156-os i3 ast cseréltem le egy i5 750 re.
    A probléma az lenne hogy mikor bele rakom a ventik felpörögnék és ennyi se bios se semmi nem jön be.
    Csináltam bios resetet is de sehogy sem akar működni , már próbáltam hogy lehúzok rólla mindent de ugyanaz.
    Visszatetem az i3-ast azzal gond nélkül elindult.
    Alaplapom ASUS P7H55-m.
    Elméletileg menni kellene neki.
    Mivel még hibás procival nem találkoztam de lehet hogy pont egy rosszat fogtam ki ?
  • Optimus Prime
    Őszintén én sose gondoltam, hogy ennek van jelentősége. De sok, főleg DDR-s alaplaphoz nem mindegy, hogy milyet és hogy melyik slot-ba tesszük. A régebbi alaplapomon pl. 4 slotból 2 narancs, 2 zöld volt.
    Szerencsére a mostani mATX alaplapommal ilyen gondom nincs. XD
  • Arnoux
    Hello!

2*1GB DDR2 800MHZ-es memóriám van a gépben. Ha veszek még 2db ugyan ilyet, akkor az jelentősen meggyorsul a 4*1 GB miatt? Vagy ilyen sok memóriához már nehezebben fér hozzá az alaplap? Olvastam valahol, hogy 2*2 GB lenne a legjobb, ehhez képest mennyire jó a 4*1GB?
  • pxxl
    pri master - HDD

aztán vagy:
    1.
    pri slave - CDRW
    sec master - DVD író

2.
    sec master - DVD író
    sec slave - CDRW

btw sztem a a CDRW-nek nincs sok értelme, ha csak nem másolgatsz közvetlen írással lemezt.

boobolás meg egyértelmű, hogy első a a pri master (HDD), második a sec master (DVD író, ha telepíteni kell win-t pl akkor jól jön)
  • hwarang
    Sziasztok

Lenne egy kérdésem

Van egy 80 GB HDD ém , CDRW(DVD combo , és egy DVDRW ém , ezt most hogy kössem be rendesen IDE kábelel

Primary master
    Primary Slave
    Secondary master
    Slave

és hogy be bootoljon ,

first és second boot

mert most csak azt irja ki hogy BOOTMGR hiányzo eljárás ctrl alt delete , képem is van rola

probálkoztam kérlek segitsetek hogy xp ét tudjak telepiteni rá

ÜDV:

irjatok :)
  • Athem
    Igen... Szagold meg a gépet nincs e Füst szaga, illetve szed szét a procit és tégy a közepére egy borsónyit tedd rá a hűtőt rendesen és ha utána is akkor más a gond.
  • pxxl
    vedd ki a vga-t aztán kiderül :)
  • mezarius
    Sziasztok.
    Van egy gép.
    Volt benne egy videókártya HD 5570 és lelett cserélve egy HD 5770-re. Most tettem bele használtam 10 percet feltettem a drivert...
    Aztán újraindítottam és a windows felállása után kb 20 mp-vel leállt. És most ezt csinálja. Köze lehet a videókártya cseréje vagy az játszhat hogy a procin pasztát cseréltem de hát akkor még jobbnak kéne lennie.
  • Radamesz
    Gyanakodtam arra én is, hogy a hálózatról való üzemeltetés hatással lehet az aksira, de nálam "hozzáértőbb" emberek azt mondták, nincs összefüggés. Inkább kiveszem.
    Mint kiderült, nincs Bluetooth modem a gépben, ezért volt zavaró, hogy a feltelepített szoftverrel sem ment semmi. Azt mondjuk, hogy nincs modem, nem tudtam, nem néztem korábban utána. A szoftver alapján meg feltételeztem.
    Amúgy 5538G van.
  • Laceee
    Ha állandóan (vagy nagyon sokszor) töltőn volt a gép az hazavágja az aksit, ha hálózatról használod a notit, akkor érdemes kivenni az akksit.
    Van egyátalán Bluetooth eszköz a gépben?, nekem 7738g-m van (ennek is többféle verziója van) és nincs benne Bluetooth, de bekapcsoló gomb az van, a pontos tipusa kellene a gépnek pl.: 7738g 644G5OMn .
  • pxxl
    persze h más a hangja boot közben, meg ha használod a win-t. bootolás alatt gyakorlatilag semmit nem csinál, nem is kell hűteni. betölt a win, akkor meg már használatban van, ergo hűteni kell.

sztem mindenképpen cserélj usb-s bill-re.
    az elképzelhető, hogy a ps2-es egér lassabb :)
  • Optimus Prime
    Üdv!

A legújabb hibámtól újfent ordítani tudnék. A gond az, hogy a VGA ventilátorától megtudnék őrülni, olyan hangja van. De észre vettem más a hang boot, DOS vagy csak szimplán nincs fent az nVidia driver a gépen. Akkor változik a hangja, ha az XP elkezd tölteni és fel villan a3 LED a billentyűn. A lényeg, hogy észre vettem, ha pár percig "DOS" módban fut, akkor utána "csendesebb". Ám, hogy elteljen a pár perc általában a BIOS-ban időzök, ami nem jó, mert a jó helyett csak hülyeséget csinálok. A hétvégén kellett is egy reset. Most az van, hogy a Del-el ugyan belépek a BIOS-ba, de hiába nyomom a billentyűt nem reagál, ez a helyzet az F8-al is, azt hiszem kilőttem a PS/2 mouse supporttot, bár már máskor is, de akkor nem volt baj. Újabb reset vagy cseréljek USB billentyűre?
    És hamár USB-PS/2 mizéria: lehet az, hogy egy régebbi PS/2 egerem lassabb, mint egy USB-s?
  • Radamesz
    Sziasztok!

Egy kis segítséget, tanácsot szeretnék kérni tőletek!
    Van egy Acer Aspire 5538G notebook-om. Már kb. 1 éves, és az alábbi problémák jelentek meg:

- az aksi a felirat szerint (bocs, de laikus vagyok) egy "6-cell Li-ion battery" -> nos, ahhoz képest, hogy 1 éves gépről van szó, ami egyáltalán nincs agyon használva, csupán 25-30 perceket bír, holott egy nálam hozzá értőbb ember szerint 3-4 órát is bírnia kellene. Mi lehet a gond?

- a ventilátor működik, ennek ellenére nagyon meleg levegőt fúj ki sőt, a gép teljes bal oldala felmelegszik, a ventilátor szellőző részénél pedig éppenséggel forró. Ezt sem értettük az ismerősömmel igazából. Ő azt javasolta, hogy majd tegyünk be egy másik ventilátort, és ha azzal nem történik melegedés, akkor azzal volt a baj - ellenkező esetben...

- a notebook elvileg képes Bluetooth-on történő adatátvitelre - elvileg. Gyakorlatban hiába nyomok Fn+F3-at, amivel be lehetne kapcsolni, ugyanúgy inaktív marad a program, a telefonom pedig egyáltalán nem is érzékeli. A program a géphez kapott lemezről lett feltelepítve, de ha a Program Files-ből próbálom indítani, akkor sem működik. Mi lehet a baj?

Már tényleg tanácstalan vagyok. Talán itt tudtok megoldást mondani...
  • flashpointer
    3 hete vettem egy corsair CX430 tápot mert mindenhol istenítik, de máris beszart, vinni kellett vissza gariba.A szervizes srác mondta hogy a CX sorozat egy kalap szar, nem szabad megvenni :/

Úgyhogy corsair terméket sem veszek többet az is biztos, hát mi ez hogy a prémium termék 3 hétig bírja, mikor a merkuri tápot 5 év után cseréltem le, és nem azért, mert tönkrement!
  • kl24h
    Legtöbbször akkor van ilyen gond, mikor a hálózati feszültség leesik erősen egy pillanatra. Csinálhatja a tápegység is.
  • amdopteron
    Halle van egy gépem és magától ujra indul rendszer közben.Friss rendszer van rajta..A gépben egy Gigabyte ud3 alaplap amd athlon 2 x4 630 proci 4gb geil ram 500gb sata 4850 video kárty.
    Nem is volt vele eddig gond csak mostanában csinálja...
    És a rendszer is ugy tölt be mintha csak megnyomtam volna a reset gombot,tehát nem ír semmi olyat hogy a rendszer súlyos hiba után ált helyre.
    Fogja magát ujra indul és kész.Mi lehet a gond valaki nem tudja..?Kattan egyet a vinyo mikor ujra indul de az akkor is ha megnyomom a resetet vagy ha restartot nyomok a rendszerből
  • Jakuza001
    Igen az mindenkeppen beleszol, kapcsold ki azt hogy kikapcsolhasson a HDD.
  • Zheka
    A történet úgy kezdődött hogy ha a netem néha-néha megszakadt akkor előfordult hogy a gép újrainditotta magát...

Később már a kurzornál lilás csikok jelentek meg és vmi kék képernyős hibaüzenettel megfagyott az egész

Újrainditási kisérletnél csak egy fehér képernyő jelent meg amely később lila vörös és fekete szinek között váltakozott.

Második újrainditásra minden visszaállt normálra,viszont másodjára is kék ablak...

Mostanra viszont végleg meghalt.Amikor elinditom azt a laptopomot akkor
    -fehér képernyő,semmi billentyűre nem reagál kivéve a caps lockra,bios be nem tölthető
    -fél perccel utána fokozatosan fekete képernyőre vált és úgyis marad.

Az egyetlen akció amit tehetek ki és be kapcs.

Szóval mehet a szeméttelepre egész?(értve az alaplap meghalt?)

Vki vmi megoldást?