Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja én nem így lõttem ki az indexelést.
Egyenlõre csend és béke honol a pléhlemezek között,csak a ventik halkan búgó hangja töri meg a szoba csendjét<#nevetes1>
Köszi.

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

Ki van.
Érdekesség.
Ha üresjáratban van csak akkor csinálja,most konvertálok arra a partícióra és semmi hangja.

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

kapcsold ki az indexelést a vinyón
Sziasztok
Vettem egy 1tb-os vinyót amin a dokumentumaim tárolom ,de ez a vinyó állandóan dolgozik a lehet hallani ahogy darál.
Mitõl lehet ez?

Az én routeremben gyárilag ki volt kapcsolva a wifi, csak kábeles csatlakozással lehetett bekapcsolni.
kösz 😊

Mûködik mert a szomszédnak is routerje van és mindig észleli, meg nyáron a haveromnál az õ routerérõl neteztem.

pxxl
wifin is lehet nem? csak kell a gyári felh/jelszó, és tud csatalkozni. asszem én is wifin állíottam be.

All hail the double x!

Ha nem mûködik a hálókártyád a laptopban akkor nem tudod beállítani a routert (a laptopról).
pxxl
tuti 😉

All hail the double x!

Köszi a választ, ezzel megnyugtattál h jó az olcsó is 😄 am ebben biztos vagy? 😊

pxxl
neked az elsõ is elég, az 5 megát gond nélkül viszi, hogy 54MBPS sebességre képes. 😊 tp-linkek meg teljesen jók natúr felhasználóknak, nekem is van évek óta, és semmi bajom nincs vele 😊 (mondjuk nekem 108-as van)

All hail the double x!

Ja és bocsi, h ide is írtam, de sürgõs lenne.

Helló. Venni szeretnék egy routert max 8 ezer Ft-ért. De nekem antennás vagy milyen router kellene, mert a laptopomon nem jó a netkábel dugója és wifin keresztül szeretnék netezni. 5 megás netem van, és azt szeretném kérdezni, hogy mit kel nézni a routernél, hogy ez az 5 megás net a wifin keresztül is megmaradjon. Tehát szeretném ha a letöltési sebesség nem csökkenne le, ugyan ilyen maradna a net. Pl ezt néztem, vagy ezt vagy még ez van. Szerintetek ezek közül valamelyikkel megmaradna wifin keresztül az 5 megás net? Ja és nem lesz megosztva a net, csak a laptop lesz. Elõre is köszi a választ

FRe4k
Sziasztok!

Nemrég beújítottam egy athlon 2 x2 250 -es procival+új alaplap + memória.
A kérdésem a következõ: Normális ha a proci nincs terhelve csak 800 mHZ környékén megy? Gondolok itt olyanra hogy ,hd videó nézésnél felmegy 1800-ra,mikor elindítok egy játékot, akkor felmegy a max értékére,ami 3000 mHZ.

Xbox Live Gamertag:freak86hun PSN ID:Freak86_Hun

BaliBoy
Szvsz. vagy jumperrel van letiltva fizikailag vagy a BIOS-ban az alaplapi videochip.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

BaliBoy
Feltehetõen haldoklik a merevlemez a gépedben.

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

Sziasztok!

A következõ a problémám:
Szeretném HDMI kábellel összekötni a tv-t, de az alaplapon található hdmi kimenetbe hiába dugom a kábelt semmi nem történik. Az alaplap: Gigabyte Ga880 UD3H. Elivileg van rajta egy Ati radeon 4250, de nincs telepítve és a windows se látja.
A videokarim egy Gigabyte 460GT, amin van egy mini hdmi kimenet. A kártyához adtak egy hdmi szûkítöt, de a kimenet a kártya szélén van és nem megy bele a szûkítõ, mivel a gépház pereme nem engedi.
Mi a megooldás? Hogyan lehetne az alaplapi kimenetet használni, vagy hogy mind a két videokártya mûködjön?

Elõre is köszönöm!
Sziasztok. Volna egy kérdésem: a gépem néha elkezd kattogni,hol 2,hol 6,hol pedig nagyon sokat,nem tudom hogy mi lehet, mert amikor leszedem a ház oldalát hogy meg halgassam természetesen nem csinálja napokig, lefagy, utánna újra indul, és ezt a szöveget dobja ki:
REBOOT AND SELECT PROPER BOOT DEVICE OR INSERT BOOT
MEDIA IN SELECTED BOOT DEVICE AND PRESS A KEY.
Ez után egy kikapcsolás,pár perc szünet és minden jó.
Ezt van amikor naponta többször is meg csinálja és van úgy hogy napokig semmi.

Elöre is köszönöm a segítségeteket.

sziasztok.

A számitogépem hirtelen ujraindul, és rendszer hirtelen meghibásodás miatt leáll hibával vár :S

Rendszert ujratettem, de igy is csinálja és nem tudom az okát! Esetleg h lehet ennek utánnajárni?

Van valami olyan program amivel utána tudok nézni a tulmelegedéseknek vagy ilyesmiknek?

Optimus Prime
Az integrált elvileg rosszabb, mert csak szoftveres gyorsításra képes. Ámde az enyém bírja a hardverest is és támogatja az EAX 2.0-ig, ha igaz. Azon felül 7.1-es.
Szerintem a jobb hangkártya az az Audigy 2, van még valami cifrább nevû is, de nem ugrik be a neve. Ha igaz a Creative gyártja a legjobbakat, nézd meg honlapját.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

szeretnék hangkártyák venni, eddig sose volt külön, csak abban a korszakban amikor még nem létezett alaplapi integrált.

mert azt olvastam hogy tehermentesíti a processzort ha nem az integrált alaplapi hangkártya adja a hangokat. igaz e ez ? eddig azt hittem, hogy az alaplapi hangkártya rendelkezik saját kis porcesszorral, és nem a számítógép fõprocesszorát használja.

másik kérdés hogy pontosan mit is vegyek.csak játékra kell, de oda jó minõségben. jelenleg Win7 és 5.1-es rendszer, de késõbb lehet 7.1-hez.

SoundBlaster Live! X-Gamer googléval ezt találtam jónak, de várok véleményeket

moyothomas
köszi a linket.

ha most beilleszti a képet, akkor alul lesz egy kék "doboz", fehér kapcsolókkal.

moyothomas
köszi, közben megtudtam mi az. DIP switches.
Azt persze nem tudom mire jó 😊

Ehhez nagyon hasonló, (ha nem ilyen) az alaplap.
ASUS P4S333VM. a könyvét leszedtem, de ennyire nem jó az angolom 😊

És egy kérdés, hátha vki jártas ebben.
Az alaplapon van egy led (Onboard LED), ami számomra érdekes módon világít. Én laikus azt gondolnám, hogy ez azt jelenti, hogy az alaplap nem rossz. De jó procival sem indult el.

BJanee
Hy
itt próbálj meg keresni drivert hozzá,hátha valamelyik verzió jó lesz

Ki ide belépsz,vigyázz a kutya harap!!

pxxl
http://imgur.com/

All hail the double x!

moyothomas
sajna nincs nálam.

az a helyzet, hogy este kikapcsolták a gépet, reggel már nem kapcsolódott be.
A proci, tuti gaj, mert kipróbáltam, de egy jó procival az alaplap sem ment. És ezen a kis kapcsolón, minden off állásban van.

de köszi a segítséget.

moyothomas
ja, csak nem tölti fel...

moyothomas
na akkor egy kép:

pxxl
keress leírást róla, így sztem senki nem fogja tudni, hogy melyiknek hogy kell állnia. milyen lap?

All hail the double x!

moyothomas
Hali!

Nekem olyan problémám lenne, hogy adott egy ASUS alaplap, amin van
egy kapcsoló tábla.
Tudja e vki, hogy ezen vminek felkapcsolva kell e lenni?

kép:
http://s853.photobucket.com/albums/ab98/omar_green/?action=view¤t=hardisktest.jpg&newest=1

(alul a kék IDE kábeltõl balra, kék színû 5 fehér pálcikával)

elõre is köszi a segítséget.

moyothomas
Nekem más, de hasonló jellegû problémám volt.
Feltettem egy hardver felismerõ progit, ami megkeresi és frissíti is
a legújabb verziót. Bejött.

jeppesen001
Sziasztok!
1 hete telepítettem fel a Windows 7 Ultimate-t és megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy nem mûködik rendesen a Soundblaster Audigy 2 ZS hangkártyám.
Gyakorlatilag csak 2.0 hangzást az vissza Win7 alatt. Hiányolom azt a szoftveres támogatást, ami Win XP alatt volt, mert a kártya tudja a 7.1 alkalmazásokat is. A saját szoftverét is feltelepítettem, de sajnos hibát írt ki. Nem mûködik megfelelõen Win7 alatt.
Valaki tudna nekem ebben segíteni, hogy mit tegyek?
Várom válaszaitokat!
Köszönöm!

Hali

Kérdésem lene, hogy egy Geforce 250GTs- nél mennyire érdemes vagy inkább szabad felengedni a kari GPU-jának hõmérsékletét? Mert elvileg 105 a max nekem terhelés alatt 74-78 C-ig kúszik fel izmosabb idei game-ek alatt, de átlagban is 44C-on van. Nem tom ez mennyire jó avagy gáz. A venti általában 40%-on pörög, ha meghúzom, akkor is fixen 60%-ra van beállítva, tovább nem akarom azt sem húzni, mert úgy már érezhetõen van hangja is
elõre is köszi a választ
Optimus Prime
Ez vele is megesik. Nálam nem mûködik a kép beszúrás, ezért linkbe szoktam.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

pxxl
"a képet mellékeltem"

vagynem <#nevetes1>

All hail the double x!

Jakuza001
😄

üdv. lenne egy problémám. vki tud segíteni?
köszi. a képet mellékeltem

AMD Phenom 2 X4 945.

pxxl
"Miért ilyen túlhevült"

milyen proca, és mennyire meleg?

All hail the double x!

Ha fordulatszám szabályzós akkor igen, de nem tudom hogy az e.Egyébként meg nem hallom hogy üzem közben változna a fordulat szám a terheléstõl függõen.
Minden esetre köszönöm hogy válaszoltál.
Sziasztok!

Adott egy Gigabyte GA-MA770t-ud3 alaplap.Szeretnék érdeklõdni afelõl hogy a processzor alatti lapka hûtésének 1 részt: Miért ilyen túlhevült, nem okoz gondot az alaplapnak ez a hõmérséklet?
másod részt: Nem gond ha lehet hintáztatni keresztbe ott ahol nincs mi lefogja?

Esetleg valami megoldás ezekre a kérdésekre, vagy tipp,javaslat,hûtési módszerek( tuning nem érdekel).

Köszönöm a válaszokat!

Én úgy tudom, hogy a tápegységnek van egy ilyen szabályozó része, hogy ha nem szükség, akkor ne forogjon akkora fordulatszámmal. Csak úgy pörög fel, ha az érzékelõje észleli, hogy kezd felmelegedni (mondjuk növekszik egy kissé az alaplap fogyasztása és akkor a tápegység is jobban melegszik) és annak függvényében növeli a fordulatszámot.
Sziasztok
Egy olyan kérdésem lenne hogy vettem egy új videokártyát(9800GT)és egy új tápot(gigabyt460W)Mióta ezek vannak a gépbe azóta úgy indul a gépem hogy bekapcsolás kór felpörögnek a ventilátorok majd elhalhat a táp venti 1-2 mp után megint felpörög és ezzel egy idõben sípol egyet az alaplap ahogy kell és bekapcsol a monitor és elindul a gép.Igazából nincs semmi baja csak eddig nem így mûködött.Ez valami bibi lehet, vagy csak fordulatszám szabályzós a táp venti és ezért csinálja?Nem tudom hogy az e.Kösz.
Hogy ne legyen félreértés, a tápegység 100-120W vesz fel a hálózatból, ami körülbelül megegyezik az alaplap fogyasztásával azon a 3 feszültségen.
Én nem értettem félre, csak lehet nem fejeztem jól ki magam.
Ezeket az ellenállás értékeket csak sem tudtad rendesen megmérni, mert a tápegység kb. 100-120W körül fogyaszt. Ez azt jelenti, hogy amit én kiszámoltam a #1541 hozzászólásomban az 0.2465 W lenne, ami nagyon távol van a 100W-hoz képest. Ez azt jelenti, hogy mûködés esetén az alaplapon más ellenállás értékek lesznek. Helyesen áramerõsségeket kellene mérni az alapara bemenõ szálakon és akkor biztos kijönne a 100W végeredményben.

Visszatérve az áramerõsségekre, így már pontosabban megtudnád, hogy egy jó gép esetén hogy áll a helyzet és össze tudnád hasonlítani a tiéddel. Az ellenállás mérés nem helyes, mert komplex áramkörrõl van szó, és a multiméter az integrált áramköröket nem tudja rendesen megmérni, mert ugye ott félvezetõk vannak. Minden gép másképp van gyártva, most hogy kapj egy ASUS P5LD2(rev1.1) alaplapot valakinél, az nagyon ritka eset.
Szerintem, ha az áramerõsségeket mérnéd meg egy akármilyen más alaplapnál, akkor az közel meg kellene egyezzen.

Ha a 60 Ohm helyett 300 használunk, akkor teljes a fogyasztás 0.1013 W lenne, ami kb. 1000-szer kevesebb a gyakorlati értéknél és ez alapján a kiszámított értékek is olyan egyformán oszlanak el a 3 feszültségen, P12=32W P5=33W P3.3=36W. Ha a 300 Ohm helyett csak 60 veszünk, akkor azt jelenti hogy nálad a P3.3=180W összesen lenne P=180+33+32=245 W, ami sok.

Ez csak egy ilyen durva megközelítés lett volna, de lehet nem is helyes
Lehet, hogy a 3.3V részlegen van a gond, de inkább az áramerõsségekkel lehetne jobban megállapítani.
Na, lehet félreértetted, lehet nem, de tisztázzuk: az alaplapon lévõ csatlakozót mértem végig, nem a táp kimenetét.

Szal az érdekelne, hogy a 60 Ohm elenállás nem kevés érték -e az alaplap 3.3V-os áramkörének. Mert ha kevés, akkor túláramot vesz fel a tápból, ami okozhatta a robbanást, illetve a másik táp esetén az elfüstölést.

A legjobb az lenne, hogy ha valakinek lenne itt egy hibátlan ASUS P5LD2(rev1.1) alaplapja, és meg tudná mérni a 3.3V(3.3VDC) és a test(COM) közötti ellenáláást az alaplap csatlakozóján. Mert ha a 60 Ohm többszöröse, akkor 100%, hogy a 3.3V-os áramkörben van a hiba nálam.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Kipróbálhatnád egy 12V kocsi akkuval mit tápegység, csak éápp létre kellene hozd, a 12V, 5V és a 3.3 V, mert tudod, hogy a kocsi akkuban 12.9V - 13V van feltöltve. Szerintem az akkuból nem jõnne ki füst, de viszont az alaplapon láthatnád, hogy hol füsttel. Csak vicceltem, nehogy kipróbáld és ez mindenkinek szól, komoly szakképesítést követel hogy ilyen formában tápláld a gépet!

Elég kényes dolog multiméterrel dolgozni fõleg mint Ohmmérõ szempontból és nem biztos, hogy megkapod a hibát.
Most egy durva számítást végzek:
P12 = 12*12/4500 = 0.032 W
P5 = 5*5/750 = 0.033 W
P3.3 = 3.3*3.3/60 = 0.1815 W
nem lenne olyan nagy fogyasztás az a 0.1815 W hogy gond lenne.
Nálam a tápegység maximálisan 130 W fogyaszt, amit a villanyórával mértem. Én nem szedtem szét és nem mértem soha ezeket az értékeket.
Most végigméregettem a 24 tûs alaplapi csatlakozót, és a következõ eredményt kaptam:
+12VDC---COM: 4500 Ohm
+5VDC---COM: 750 Ohm
+3.3VDC---COM: 60 Ohm

Az a 60 Ohm nekem gyanús, fõleg hogy közben mértem egy másik gépen is, ahol itt 300 Ohm körüli értéket kaptam.

Szóval a kérdésem most az: 60 Ohm a 3.3VDC és a test között elegendõen kis ellenállás egy zárlathoz, illetve egy egyenirányító túlterheléséhez(Codegen esetén robbanás, noname esetén füstölés)?
Na, elvileg zárlatos valami a gépben, de a kérdés, hogy mi.
Az elsõ táp egy Codegen volt, az játszotta az újraindulgatást sokáig a rokonomék házában, majd ugye itt nálunk kb 1 hétig ment gond nélkül, végül felrobbant benne a 4 közûl az egyik egyenirányító.

A második táp egy régi noname 300W-os volt, ami eddig 2 gépet is megjárt gond nélkül, aztán amikor ebbe beraktam, kapásból elkezdett füstölni ahogy bedugtam a konnektorba.

Olvasgattam neten, elvileg a márkásabb tápok zárlat esetén lekapcsolnak, ez megmagyarázná miért indulgatott újra a Codegennel(mert ha eltekintünk a rossz hírnevétõl, akkor a felszereltsége alapján márkásnak mondható), és miért füstölte el azonnal a legolcsóbb noname tápot. Viszont az nem áll össze, hogy a rokonéknál miért mûködött megfelelõen a zárlatvédelem, és itt nálunk, illetve azoknál akikhez a rokonomék már korábban elvitték miért nem.

Mint mondtam, nem kockáztatok több tápot, úgyhogy multiméterrel szeretnék nekieesni a tesztelgetésnek.

Amit nem tudok, hogy egyes eszközök tápcsatlakozóinak +12V és +5V bemenetei, illetve a test bemenetük között mi a legkisebb ellenállás, ami még nem tekinthetõ zárlatnak.

A következõ csatlakozások közötti normálisnak mondható ellenállásértékek érdekelnének(lusta vagyok most darabokra szedni a gépem 😄):
-Alaplapi 24 tûs csatlakozó +12V vs test, +5V vs test, +3.3V vs test.
-Alaplapi P4 csatlakozó +12V vs Ground.
-PCIe VGA kiegészítõ 6 tûs csatlakozójának +12V vs test.
-SATA HDD(Maxtor) +12V vs test, +5V vs test.
-LG DVD-RAM +12V vs test, 5V vs test.

Ami érdekes, hogy az ODD-n és a HDD-ken 20-30 kOhm ellenállást mérek a +12V, +5V és test között, viszont pl a VGA-n ha mérem a +12V és test közötti ellenállást, az végtelen. A hátsó ventillátoron mérve ugyancsak.

Plz írjon, aki biztosra vehetõen tudja, hogy normális -e, hogy a VGA csatlakozóján a + és - között nem képes áram folyni, illeve hogy az ODD-n és HDD-ken mért ellenállás betudható az elektronika ellenállásának, vagy pedig túl kicsi ahhoz, és bizony zárlatról van szó. De kétlem, hogy 3 eszköz is zárlatos lenne... Mindenesetre ha normális értékek, akkor nem értem, hogy a VGA-nak miért végtelen.