4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
pongi10 #2233 Sziasztok!
Olyan notebookot tervezek venni aminek a felbontása 1366x768. Na a kérdésem az lenne, hogy ezt dlna segítségével összetudom úgy kötni a tvmmel, hogy ott full hdban nézzem a filmet? -
PeeVee #2232 ez egy Acer aspire 5738zg (500gb, 4gb ram, t4400 proci, ati hd 4650) win 7 64bites home premiumot tette rá, mert ez volt gyárilag is eredeti. -
PeeVee #2231 Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, hátha itt tudja valaki a választ.
Youtube videoknál gyakran lefagy a gépem. Nézem, beáll a kép és a hang megy tovább akadozva, "robothangon" iszonyat lasssan, szaggatva és a teljes gép beáll. Nagy nehezen néha vissza lehet hozni ha sikerül kiXelnem a böngészőt. Ma torrentet elinditottam és mellette fifa12-t és így is befagyott. Játék közben sosem fagy be, de utorrent társaságában most sikerült neki. Mi lehet a baj??
3x újraraktam a gépet, drivereket raktam fel, próbáltam variálni őket, lehető legfrissebbet felrakni... hiába, mind máig előjön ez a probléma.
Köszi, ha valaki tud segíteni!! -
Puhos #2230 Köszi. -
suba53 #2229 Szia!
Gondolom több gépen is próbáltad kártyaolvasóval, és mindenütt ezt a hibasorozatot produkálva. Esetleg több kártyaolvasóval is.
Ezzel kizárva az USB port, a kártyaolvasó, vagy driverek esetleges hibáit.
Ha több gépen, több oovasóval is szarakodik, akkor sajnos az SD kártyával van gond. Léteznek SD regeneráló progik, azt esetleg még kipróbálhatod, de ha azok sem segítenek, akkor kuka.
Google-ból: sd card regenerator keresésre felad egy csomó találatot. A fele hamis, de hátha találsz működőt. Én még nem próbáltam őket. -
Eftörsokk #2228 üdv
van nekem egy 4 gigás sd kártyám mp3 lejátszóban, semmi gond nem is volt vele eddig, viszont most elkezdett vacakolni, először nem lehetett rá másolni, de amik rajta voltak állományok azok használhatók voltak, de miután formáztam újra tudtam rá tenni cuccot, aztán jött az hogy már nem engedte formázni sem az oprendszer, parancssorban azt írta hibaként hogy a meghajtó fájlrendszerét nem lehet felismerni, most meg már odáig fajult hogy a gép csak hébe hóba látja, ha véletlenül látja, amint megpróbálnám formázni le is dobja egyből....
valami ötlete van valakinek, lehet vele kezdeni valamit vagy kuka ? -
suba53 #2227 Szia !
Én azért nem zárnám ki a szoftveres hibát sem. A működése során az oprendszer bizony meg tud sérülni különböző módokon.
A hardveres hibát úgy tudod kizárni, hogy kicseréled az éles winyót egy kisebb tartalékra, vagy kölcsönvinyóra, és telepítesz egy szűz oprendszetórt. Ha azzal rendesen kikapcsol, akkor az éles oprendszered sérült, egy újratelepítés, vagy javító telepítés szükséges.
Ha az új szűz rendszerrel is hasonlóan viselkedik, akkor hardveres hiba van. Garis csere, vagy új alaplap. Így is használhatod, de bármikor súlyosbodhat az állapota, az adataidat mindenesetre mentsd le. -
Puhos #2226 Hali!
Az a gondom az hogy a lent látható konfigot használom és egy ideje azt tapasztalom, hogy hiába kapcsolom le a gépet a start, leállítás menüvel a gép nem áll le. A monitor lekapcsol (de van olyan is amikor az sem, ilyenkor a leállítás felirat látszik és forog a kis kék karika). Ilyenkor a manuálisan tudom leállítani a gépet. A következő bekapcsolásánál a rendszer rendesen indul, nem ír ki semmilyen hibaüzenetet vagy olyat, hogy windows csökkentett módú indítása. Tehát a rendszer ezek szerint leáll, így én arra gondolok, hogy ez nem szoftveres gond lehet! Valakinek valami ötlete?
Köszönöm a segítséget! -
orangutan #2225 köszönöm!megvan -
Blum #2224 AIDA64 programmal megnézheted.
A VGA hőmérsékletét még kit tudod tenni MSI Afterburnerrel. A prociét is biztos ki lehet,de azt nem tudom hogyan :( -
orangutan #2223 Sziasztok!
Nem értek hozzá, szal szeretném megkérdezni, h a proci(Q9400) és a videokártya (radeon hd5670) hőmérsékletét lehet e és ha igen hol , hogyan lehet követni? Kerestem több helyen, a nem találtam semmit. Kell hozzá vmi külső progi?
köszönöm előre is! -
benikee #2222 Oksa. Köszi. -
Blum #2221 Ha levetted a procihűtőt és nem pasztáztad újra,az bizony baj. A Q8300 egyébként is egy melegfejű jószág,egy jófajta hűtő nem árt rá.
Mindenesetre azért pasztázd újra. 70-75 fok már túl van azon a bizonyos lélektani határon. -
benikee #2220 Hali.
Az a problémám hogy van egy q8300 procim és a hőmérséklete felszokott menni 70-75 fokra.
Az lehet hogy azért mert kevés hűtőpaszta van hűtő és a proci között??
(vmelyik nap kitakarítottam és láttam hogy nem sok van..) -
suba53 #2219 Nekem elég sok gép tartozik a felügyeletem alá, és nem tapasztaltam szignifikáns különbséget a meghibásodások között.
Ugyanúgy ment már tönkre ASUS, ASROCK, MSI, INTEL, HP, DELL alaplap is.
Az otthoni gépeimhez általában ASUS, és Gigabyte alaplapokat használok, de már ment tönkre ASUS lapom a garancia időn belül. Mégis az egyik legjobbnak tartom.
Pár éve terjedt el, hogy szilárd elektrolitú kondenzátorokkal szerelik az alaplapokat. Ezek élettartama sokkal nagyobb, mint a folyadék elektrolítú társaiké, ha teheted válassz olyan lapot, amin minden elkó ilyen.
Egyébként meg nyugodtan vedd meg azt, amelyiket tudásban, szolgáltatásban, ár-érték arányban a legkedvezőbbnek tartod. -
benkoszabi #2218 Igen MSI! :)
Hát fórumokon írta 1-2 emberke, hogy nem a legjobb minőségű alaplapok, melegszenek a kondenzátorok stb.
Számtechboltban a srác (aki amúgy unszimpi volt és tahó) azt mondta hogy mindent csak MSI-t ne, mert gyenge minőségű fosch... -
suba53 #2217 Szia!
Nem ismerek MIS nevű alaplapgyártót. Szerintem az MSI-ről lehet szó.
Amúgy mire gondolsz konkrétabban? Az MSI nem egy bóvli gyártó, a legnagyobbak között van. De mint mindegyik gyártónak, neki is vannak kevésbé sikerült sorozatai a sok jó és megbízható mellett.
Mit olvastál az MSI alaplapok minőségéről, és hol? -
benkoszabi #2216 Üdv! Olvasni, hogy az MIS termékek (konkrétan az alaplapok) minőségével vannak gondok. Ez tényleg így van?
-
suba53 #2215 Szia!
Próbáltad másik USB helyen is? Mondjuk ha az előlapi nem ment, akkor hátul?
Ritkán ugyan, de előfordul, hogy megborul az USB vezérlő drivere.
Ilyenkor az eszközkezelőben a driver frissítésével újra lehet telepíteni.
Sajnos mivel páronként kezeli a portokat, sok USB esetén van vagy 6-8 eszköz telepítve.
Azt is választhatod, hogy eltávolítod az eszközkezelőből az USB eszközöket, sorban egymás után, de mindet csak PS2 egérrel tudod, mert amikor az USB egérrel a saját vezérlőjét távolítod el, akkor onnantól nincs mutató eszköz.
Ha elég gyors vagy, akkor mindet el tudod távolítani, és egy újraindítás után a rendszer újratelepíti a vezérlőket. Rendszerint ezután helyreáll a működése.
Legrosszabb esetben fizikailag sérült az USB vezérlő, azt javítani nem lehet. Ilyenkor egy másik USB pár használatával lehet áthidalni a problémát, vagy egy önálló USB bővítőkártyával, ha már nem garis az alaplap. -
necroman #2214 Hi, tudna valaki segíteni?
A pc-m usn-n keresztül nem hajlandó telepíteni webkamerát, sem vezetéknélküli billentyűt. Ha rácsatlakoztatom, nem kezdi el telepíteni, ahogy azt kellene...tud valaki megoldást, vagy ismerős a probléma? -
suba53 #2213 Szia!
Valószínűleg egy eléggé passzentosra szabott ATX-es házikód van. Érdekes, hogy csak 6 hátlapi kivágása van. Ez akkor gáz, ha az első slotot is használni akarod, vagy használni kellene. Korábban sok AGP-s lapnál az első slot volt az AGP foglalat, de ma már sok lapnál az első slot egy PCIe 1x-es foglalat, amit ritkán használnak. -
suba53 #2212 Szia!
Egyszerű eszközökkel nem. Nézd meg az alábbi linket, ez a kütyü elvileg erre való, de azt nem tudom, hogy itthon kapható-e, és mennyiért lehet hozzájutni.
http://www.klipsch.com/promedia-dd-5-1
A DVD lejátszód SCART kimenete tartalmazza a sztereo hang csatornákat is, azt elvileg a sztereo bemenetekre kötve használni tudod, de csak sztereo üzemmódban. Ilyenkor egy SCART-RCA adaptert kell használnod, aminek a video kimenete a TV-re, az audio kimenetei meg az erősítő szetereo bemenetére kerülnek. -
suba53 #2211 Szia!
Ugye a VGA kártya plusz tápcsatlakozó bemenetére csatlakoztattad a tápot a tápegység dedikált ágáról, vagy a mellékelt 4-6 pólusú tápátalakítóval?
Az ilyen nagyteljesítményű kártyáknak már kevés az, amit a PCIe slot tud adni a tápérintkezőin.
Egyébként így elvileg a 420W-os táppal is el kellene indulnia, ha az valóban tudja a 420W-ot. Aztán ha majd valamelyik izom játékban felturbózod a 3D paramétereket, akkor lehet hogy esetleg kevés lesz neki a mostani táp. -
Dzsí Pí #2210 na, lemértem, megnéztem:
- 6 slot bővítőhely
a méretei a háznak(kivülről mértem): - szélesség: 17 cm
- magasság: 40 cm(4 db 5.24-ös hely)+ 2 db flopy
- hossz: 46 cm
Ezeket kivülről mértem, szal lehet +- 1 cm eltérés. -
Blum #2209 Fene tudja. Legalább egy hiba lehetőség kilőve. Meg amúgyse árt egy normális tápegység. Ez az iArena meg baromi jó áron van. -
Voronyezs #2208 de most azon gondolkodom hogy ha veszek egy 500-as tápot, beszerelem, működik, akkor a videókari máris működni fog? a gép jelezni fog h új hardver? -
Voronyezs #2207 köszönöm :D -
Blum #2206 :)) Az ilyen noname szarokat felejtsd el.
Parancsolj -
Voronyezs #2205 kb egy ilyen táp 5k-ért rendben van, vagy nézni kéne drágábbért?
táp -
Voronyezs #2204 tudsz ajánlani egyet? vagy csak simán menjek be a szám.tech boltba és mondjam h 500 W-os tápot akarok minimum? :D -
Blum #2203 Hát,sanszos,hogy ez lesz a ludas. Sőt..szinte biztos. Sürgős cserére szorul. -
Voronyezs #2202 MAX420 ATX Switching power supply
230v/5A/50Hz
Wattot nem írtak rá, gondolom a 420 arra utalna... -
Blum #2201 Pontosan milyen tápod is van? (Márka,típus,teljesítmény)
A clear CMOS azt jelenti magyarul,hogy reseteld a BIOS-t. Ennek a mikéntje biztos le van írva az alaplapod kezelési útmutatójába. -
Voronyezs #2200 plusz még annyi hogy tud valaki egy normális bios frissítős linket dobni nekem az alaplaphoz? csak mert a hivatalos oldalon nem igazán találok... -
Voronyezs #2199 Na a gyártó a következő három javaslatot írta:
1. Update motherboard BIOS to last version.
2. Clear motherboard CMOS.
3. Check your power supply,500W at least
második pontnál arra akar burkoltan kilyukadni hogy takarítsam ki a gépemet? :D
a harmadiknál viszont a watt kevés lesz az tuti :D -
#2198 Az lenne a kérdésem, hogy a DVD lejátszómon csak digital coaxial kimenet van , azt valahogy át lehet-e alakítani ilyen jack dugósra ? THX !
-
Voronyezs #2197 írtam a gyártónak levelet az oldalukon, majd este mire hazaérek meglátom mi a helyzet... -
Voronyezs #2196 én is ettől félek...hogy a kártyám halott... -
Blum #2195 Hmm..akkor ez nem is biztos,hogy szoftveres probléma lesz. Alaplaphoz ha van valami BIOS frissítés,akkor próbáld meg felpattintani.
Igazából itt Suba a nagy mágus,neki biztos lenne valami okosabb ötlete. -
Voronyezs #2194 az új nem ad semmit...ha nem kötöm vissza a régit akkor sípolás bekapcs. után pár mp-el, utánna meg fekete képernyő...szal most azért látok mert az új mellett bent van a régim is...