Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szerintem az alaplapon is lehet hiba, mert ha egy új tápot veszel, az nem szabad tönkremenjen, csak ha újan hibás. Lehet az alaplap a hibás, mert ahol kapja az áramot, ott lehet valami és csak úgy mikor ezetleg nagyobb a feszültség a hálozatban, akkor az alaplapon is egy kissé megváltozik, nõvekszik, ami okozhat valahol rõvidzárlatot.
Lehet valamelyik kondenzátor is hibás, de kivülrõl nem látszik, de mikor egy kicsivel nagyobb feszültséget kap, akkor egybõl rövidzárlatos lesz, ami esetleg a tápegységen mutatja ki magát.
Szerintem a hiba az alaplapon lenne ott ahol kapja a tápegységtõl az áramot, de lehet tovább is, mert sokminden van õsszekötve (esetleg CD, HDD, mert ezeket is a tápegység táplálja).
Ezt elég nehéz lenne kinyómzni, esetleg csak ha megszakítod a HDD és a CD/DVD meghajtót az alaplaptól és ha akkor is megtörténik a hiba, akkor tudhatód biztosan, hogy az alaplap.
Optimus Prime
Õszintén én nem kockáztatnák több tápot. Bár attól is függ mikori és milyen gép, de én - és nem vagyok milliomos - lecserélném az egészet. Mert ez rosszabb szitu, mint amikor nekem döglõdött a videókártya - ala Mátrix effekt - erre feltettem a nVidia System Software-t, ,ez újfent megölte az alaplapot. Csere után meg nem települt a HDD-re az XP-t - a Linux pl. simán.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Hello

Pár hete ideadtak a rokonok egy gépet, hogy mindig újraindul magától, valakinek már egyszer odaadták tesztelgetni, náluk nem csinálta.

Kipróbáltam én is itthon, nálunk sem indulgatott újra. Gondoltam rá, hogy nem stabil náluk az elektromos hálózat, és esetleg azért indulgat újra, de nem nyugodtam, így hát beraktam a gépet húgomnak, hogy használja, hátha elõjön a hiba, mert kevés emberrel találkoztam, aki nála jobban meg tudna terhelni felhasználó módján egy gépet(fut a háttérben minden szar, közben 1000 böngészõablak nyitva, stb).

Ma délután ülök a gépemnél, erre hatalmas csattanás, hirtelen azt hittem a crt monitorjának képcsöve robbant fel. Nézem, monitor fekete, de teljesen ép, és villog a led standby módba. Odamegyek, hát a gép leállt. Gyorsan kihúztam a 220-at, jó büdös volt.

Szétkaptam gyorsan, alaplapon semmi sérülés, na mondom akkor megvan a bûnös, a táp szarakodott(Codegen márkájú, gondolhattam volna, mert csak rosszat hallani róla), csak ott náluk nem volt ideje elszállni, mert ezek szerint tényleg szar volt kicsit a hálózatuk, és a kis feszültségingadozások már zavarhatták a hibás tápot, ezért voltak az újraindulások. Itt viszont kapott stabil hálózati áramot, és emiatt volt ideje az öngyilkosságra.

Meg is könnyebbültem kicsit, végre megvan a hiba, vesznek egy tápot, azt kész, de azért gondoltam megnézem más nem károsodott -e, meg letakarítom a húgom szemeteit a vinyóról, ezért beleraktam a húgom saját gépébõl a tápot.

Összeraktam, bedugtam a 220-at, majd az egeret, billentyûzetet, monitort, hirtelen felnéztem, és látom füstöl a (csere)táp! Kábel gyorsan kihúz, kurvaanyáztam percekig...

Na mondom ez mi? Még jó, hogy nem az én Chieftecemet tettem bele...

Szétszedtem közben az eldurrant Codegen tápot, kondik rendben, aztán percek után vettem észre, hogy a trafó és a hûtõborda közé be van szorulva egy fekete törött lap. Mint rájöttem, 2 ilyen fekete lap van a nagy hûtõbordák egyikére ragasztva, 3 lábuk van, ami a a nyomtatott áramkörbe megy, kb 2x1cm-esek. Ezek közûl az egyik robbanhatott fel.

Néztem a másik tápot is, ami meg elfüstölt, de semmi sérülés belül, így hát visszaraktam a húgom gépébe, hátha túlélte. Hát nem, készenléti áramot kap az alaplap(zöld led az alaplapon világít), és a power led is világított, de nem reagált az ATX kapcsolóra, valszeg a 12V-os ág szállt el benne. Kiszedtem gyorsan, nehogy megint füstöljön, aztán szerencsére tudtam szerezni egy havertól tápot, azzal megy húgom gépe, úgyhogy megúsztam a dobhártyaszakadást(😄), de a rokon gépével most aztán abszolút nem tudom mi lehet...

Legelõször én alaplapra gondoltam, amikor mondták, hogy újraindul, mert volt olyan hibás alaplapom, ami spontán restartokat és fagyásokat okozott. Aztán ugye jött a robbanó táp, de most aztán nem tudom honnan ered a hiba. Ezek után félek letesztelni egyenként az alkatrészeket, mert akármelyik okozhatta a cseretáp halálát, meg persze az a kérdés, hogy az eredeti táp lehetett hibás, és az tette a robbanás által tápgyilkossá az egyik összetevõt, vagy pedig eleve valamelyik összetevõ volt felelõs a robbanásért is, majd pedig a még jobban noname, és kisebb teljesítményû cseretáp elfüstöléséért is?

A kérdésem az, hogy hogyan tudnám biztonságosan, még egy táp tönkretétele nélkül megtalálni a hibás összetevõt? Illetve milyen elektronikai hiba okozhatja, hogy a gépet készenléti áram alá helyezve kapásból elfüstöl a táp?

Alaplap lenne a logikus, mert elvileg csak az vesz fel készenléti áramot ATX OFF állapotban, de sok gép alaplap-táp összekötés utáni elsõ hálózati áramra kötéskor az ATX kapcsoló megnyomása nélkül ATX ON állapotba kerül, így az összes belsõ, közvetlenül a tápegységre kötött hardware szóbajöhet.

Plz mondjatok valami használható ötletet, mert mindenképp ki kéne derítenem mi a hibás még abban a gépben, és mi az, ami megfelelõen mûködik, és biztonságosan használható, de tényleg nincs már több tápom, amit kockára mernék tenni ennek érdekében.
Köszi! Megnézem.

Nálunk így használják, hogy a paletta az, ami fúja a levegõt a hûtõbordára, ezért én így túdom, lehet nem ez a megfelelõ magyar kifejezés, de ezért elnézést kérek.
Sziasztok!
Problémám támadt a felújított gépemmel, ehhez kérnék segítséget hozzáértõktõl.
Alaplap, proci, memória, és házcsere történt.
Gigabyte GA-890GPA-UD3H
AMD Phenom II X4 965 BE
2 x 2 Gb ram
Thermal Take VL80001 W2Z V3 BE

Megtartottam az elõzõ videó kártyát, egy ATI Radeon 4870-est, 1Gb, DDR5.

Ha az alaplapi integrált videókártyát használom, a proci ventillátor 2100-2500 körül pörög 4 %-os alapjáraton(érzésem szerint már ez is sok), a hõfok beáll 40 C körülire.
Ha viszont beteszem a 4870-est, akkor megõrül. 5100 feletti az alapfordulat, a legkisebb terhelésre felmegy 5500 fölé, nagyobb terhelésnél ( Mass Effect 2 ) 6600 körül kiakad, és lassan kúszik fel a proci hõfok is.
Nem én szereltem az alaplapot, nem tudom jól van-e zsírozva. Tápom 750 W-os Gigabyte valami, annak bírnia kellene.
Nem is törõdnék vele, de olyan zajos, hogy a szomszéd átkopog.

Amit nem értek, miért melegszik a proci, ha a nagy teljesítményû kártyát rakom bele.

pxxl
elõször is nem vagy tisztában a paletta szó jelentésével.

másodszor sztem az a csatlakozó, ami a vga-ba megy, az kontakt hibás, jó lenne megnézni.

All hail the double x!

Sziasztok!
Mi lehetett a probléma, hogy mikor bekapcsoltam a PC, egyszerûen semmi nem látszodott a monitoron, csak a piros és a zöld led égett és a paletták forogtak (processzoron, tápegységen, stb.). Nem hallatszott, hogy a HDD-t olasta volna, a monitor nem kapott jelet, a billentyûzet sem kapott áramot, viszont az optikai egérben volt áram.
Lekapcsolni a gépet nem lehetett, csak ha több ideig megnyomva tartottam a bekapcsoló gombot.
Szétszedtem a gépet, egy csatlakozot újratettem, ami a videokártyához ment és összeraktam.

Mikor megint bekapcsoltam, tökéletesen mûködött.
Volt valamikor elõjel is, hogy megjelent egy olyan rész, hogy a Windows XP valamilyen hardware vagy szoftware hiba miatt nem tudott betoltödni és ki lehetett választani a csökkentett módót, stb., közben ment a visszaszámolás (30 másodperc) és ha nem választottam ki semmilyen módót, akkor normál modban indult es a Windows.
Barcelona009
Üdv.
Tudnátok nekem mondani olyan programokat, amivel valahogy ki lehet szûrni a rossz hardvert?

hangerõ szabályozón a viszintes csúszka (balansz) középen van?

Sziasztok. MI lehet a gond ha a Laptopomon jó hang driver van fent
és mind2 oldal az egyik oldalon szol. Elszált benne valami?

Aztali gép : AMD Athlon x64 X2 5600+ 4gb ram Gainward 9800GT 512mb Chieftek 550w táp Notebook : 1.86GHz Dual-Core T2130 1MB L2, 2048MB DDR-II (667MHz) 160GB SATA ATI X2300 128MB (384MB)

Atwa
Már mind egy,probléma megoldva,azért köszi 😄 (persze hogy vírus volt ...)

pxxl
levetted a hûtõt is?

All hail the double x!

Atwa
Sziasztok!Pár napja leporoltam a processzoromat,aznap nem is történt semmi probléma,gyorsabb is volta gép.Másnap amikor bekapcsoltam rögtön 100%os CPU használat volt,és 5-10 perc mulva minden indítás után leállt gép.Felraktam Everest-et és azt írja hogy 99 fokos a processzorom,azóta csökkentett módba kapcsolom be,és így a CPU használat is normális,és nem is kapcsol ki magától a számítógép.Szerintetek mi lehet a probléma ? Lehetséges hogy valami vírus ?

pxxl
nekem is volt ilyen az új asus alaplapommal 3 órával az összerakás után :/ vissza vittem, majd 3 hét után kaptam egy másikat 😄 (gyári hibás volt)

All hail the double x!

Nekem is volt ilyen az Asus alaplapomnál, csak szétszedtem portalanítottam minden egységét ecsettel és jó lett utána.
Egy próbát megér.

pxxl
lehet h az alaplap kifeküdt?

All hail the double x!

Ezek sem segítenek, fepörög minden és csak sötét képernyõ. Mintha nem lenne bios.
pxxl
tápot is próbáld meg a másik gépbõl, memóriá(ka)t másik gépbe.

All hail the double x!

Sziasztok!

Segítséget szeretnék! Nem bootul nálam sem a gép (Asus K8N), csak sötét képernyõ, "az elsõ sípolásig" se jút el. VGA, vinyó, memoria másik gépben müködik. Elemet csere volt. Köszönöm!
Kureszka
Sziasztok!

Bocs az offért! Egy olyan problémám van ,hogy egyszercsak leállt a gépem, nézem, a proci ventilátora indításnál csak egy pillanatra megmoccan, ugyan ez, ha leállítom. A gép nem bootol fel, csak ég a piros led mintha dolgozna. Lehet, hogy csapágyas a venti és nem engedi a gépet felbootolni?
Mégegyszer bocs és elõre is köszi!

Gigabyte P43-ES3G, Core 2 Duo E7500, AC Freezer 7 Pro, 4096 MB DDR 2 Kingmax 1066Mhz, Gainward Geforce GTS 450 GS, Maxtor 160 Gb,Logitech Formula Force EX,

Gyocsika
Sziasztok!

Van egy kis problémám az asztali gépemmel.
Egy ideje azt csinálta, hogy állandóan lefagyott, megállt, különbözõ idõközökben...
Ezután mondom, megpróbálom újratelepíteni a Win7et rajta, simán be bootol-t, de a telelepítõ elején szintén lefagyott.
Ezután mondom, akkor rárakom a Vista-t, meglepõ módon az simán feltelepült, lefagyás nélkül... Elkezdtem rá simán telepíteni a programokat, mondván ez most jó lesz... El is jutottam egy ideig, aztán ez is befagyott...
Most már, mikor beakarom kapcsolni, a Win tölt, de az üdvözlõképernyõ már nem jön be, csak a feketeség...

Saját véleményem szerint, most vagy a winchester (samsung) vagy a ram ment tökre... /Tavaly júliusi vétel mindkettõ.../

Van valami tippeket, hogy mitévõ legyek?
Elõre is köszönöm!

Hello!

Gyors segítségre volna szükségem. Múlthéten egy este kapcsoltam ki a gépet, és kikapcsolás után a következõ hiba lépett fel:

STOP: c000021a {Helyrehozhatatlan Rendszerhiba}
A rendszerfolyamat (Windows Logon Process) váratlanul félbeszakadt.
Állapot: 0x00000000 (0x00000000 0x00000000)
A rendszer leállt.

Ezután egy víruskeresést csináltam, nem talált semmit ,se úgyhogy úgy gondoltam, egy teljes újratelepítés tud segíteni, ma akartam újratelepíteni a gépet, XP-t szerettem volna, de mikor újraindítom gépet, ugyanez a hiba jön be ezért csak a RESET gombbal tudok újraindulni, viszont nem kezdi el a telepítést, hanem normálisan belép a rendszerbe. Megnéztem a first boot-ot és CD-re van állítva, egyik kérdésem az volna, hogy mi miatt lehet az, hogy nem kezdi a telepítést?
Illetve tudnátok infókat mondani errõl a vinyóról?
WDC WD32 00AAKS-00L9A SCSI Disk Device, szóval ki tudnátok deríteni, hogy ez a vinyó SATA vagy PATA típusú és, hogy mi a teendõ ha a vinyónál kell valamit beállítani, hogy újra tudjam tenni a gépet?

kiki888
na most nézem ,hogy ez is 512, gondolom akkor ez is bukó..

'Gigabyte GA-P35-DS3L, q8200-2,7GHz (Cooler Master Hyper TX2) , 4GB DDR2, HD6770'

kiki888
nempara, addig találtam másikat, igaz ez már szerényebb, de szerintem a mostani 128as fx5200 helyett ez azért jobb
Zotac 6200A 512M Passive AGP
vélemény?

'Gigabyte GA-P35-DS3L, q8200-2,7GHz (Cooler Master Hyper TX2) , 4GB DDR2, HD6770'

pxxl
nemnagyon :/

All hail the double x!

kiki888
egy régi Sempron 2200+
gondolom akkor nem hajtaná ki a VGA-t

pxxl
milyen procival?

All hail the double x!

kiki888
ui.:
jelenleg egy GeF FX 5200-am van...😊

kiki888
Sziasztok!
VGA vásárlás elõtt állok, de sajnos AGP-s kariba kell beruházni...
a következõt néztem ki, több pénz híján:
SAPPHIRE HD3450 512MB DDR2 AGP
mi a véleményetek róla?

Tetsuo
Azota mar 3. frissites es ugyanaz.

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

nandorb
Probald masik driverrel, ATI-nal nem eloszor volt mar hogy rossz drivert adnak ki...

\"When no one else will fuck you, I\'m always there.\" - Life

Tetsuo
Display driver stopped responding and has recovered.
Rengeteg forumon beszelik a problemat, a vegen olyan tanacsokkal, hogy vegyuk lejjebb a teljesitmenyt, felezzuk meg a RAMot, vagy nyuljunk bele a registrybe..
Nem letezik vmi jobb megoldas, vmi javitas hivatalos oldalrol?

W7, Sapphire HD5770 Vapor-X.
Legujabb driverek, legujabb Win patch-ek, alacsony homerseklet, elegendo tapfesz.

Sziasztok! Új vga-t tervezek venni, a kérdésem annyi lenne, hogy a jelenegi tápomban van-e elegendõ kakaó az új konfig ellátásához?
Jelenlegi konfig:
Intel core-i7 920@3GHz, 2x2GB DDR3, ATi HD 4850 512MB, gigabyte ex58 ud3r, két HDD, 1 dvd író, két usb eszköz (egér+klavi). A táp egy HKC USP 5550 (550W).
Egy ATi 6870-eset néztem ki, az enyémmel megegyezõ konfigban ilyen fogyasztást produkált:

A tápot két éve használom, nem volt gondom vele, viszont nem sok jót olvasok róla netszerte. Keret nem igazán lenne most a cserére, ezért érdekelne, hogy mennyire õrültség ezt a tápot használni? Sajnos nem értek hozzá, hogy mit kell nézni a táp leírásában, ezért kiírtam nektek:

Laikusként úgy tûnik, hogy pont a határon van :S Ha felejtõs a dolog, tudna valaki esetleg (lehetõleg) olcsón tápot ajánlani? Elõre is köszönöm!

Intel Core-i7 920@3GHz, 4GB DDR3 Corsair RAM,ATI 4850 512MB, 900GB HDD, Razer Steelseries Xai, Logitech Wave keyboard, Samsung 40C650 LCD TV

Sziasztok, az lenne a problemam, hogy van egy APPUSB150 USB wireless modemem, ami mukodott is kb. 2 honapig, de most valamivel osszeakad a windowsban, mert felorai hasznalat utan vagy ujainditja a gepet, vagy kek halal all be, athuw.sys uzenettel (ez a modem vezerlo file)...
WinXP SP3 van a gepen.

koszi a javaslatokat elore is

N.
Küldönc
ott a hiba.
Tápot cseréld le egy minõségibbre.Pl.: Fsp, Chieftec 400w bõségesen elég! talán sok is...
Aztán bios reset, ellenõrizd mindent jól csatlakoztattál, és csûrj fel egy új oprendszert.

Esetleg a proci halt meg, lényeg ha továbbra se mûködik akkor vagy elviszed szervizbe, vagy egy barátodhoz tesztelni a komponenseket.

Sziasztok,
problémával fordulok hozzátok. Elszállt a gépem és nem tudom mi lehet a pontos baja. A probléma elõször az volt hogy netezés közben megállt a gép, képernyõ lefagy csak az egér mozog, pixeles négyzet villog a bal felsõ sarokban, és ahogy az egeret húztam amíg mozgásban volt egy négyzet ugrált a helyén. reset. ezután sekép sehang, proci és videókártya hûtõje pörög de semmi más, csak sötét képernyõ. elsõ tipp videókártya hiba, integrált vezérlõbe átdug, ugyan úgy semmi. második tipp alaplap hiba, irány a bolt új alaplap. mindent helyére dugtam összeraktam, bekapcsol, de a gép fél másodpercenként újraindul, és ugyan úgy semmi válasz. kis szöszmötölés után feladtam, de a tippem az hogy a táppal lehet a baj. próbáltam úgy hogy az új alaplap van bent és minden le van húzva róla ami áramot fogyaszt, de így is látszott az alaplapon lévõ leden hogy újraindul folyamatosan. kérdésem hogy jól gondolom a probléma okát, vagy valami mással is lehet probléma. (4000+ 2x AMD, 1 gb ati PCIe, 2 gb ddr2 ram, 160 gb winyó alaplapot most fejbõl nem tudom, 350w- os táp erõsen nónémnek mondanám 😊 ) a választ segítséget köszi ha lesz 😊
Shiwo
bocs, azt hittem, ez nem a "hogyan írjunk helyesen" topik... -.-

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

Tetsuo
Meg a tobbi.

Tetsuo
Terás.

Shiwo
Hali !

Kérdés:

1,5 terrás WD winyóknál elõszokott fordulni olyan gyári hiba, hogy az írási / olvasási sebesség totál randomra leesik a béka segge alá (~400-500k -ra) illetve, hogy menet közben egyszerûen eltûnik a HDD (nem látja a windóz) ? csak mert nálam ezek a tünetek jelentkeznek..próbáltam cserélni tápkábelt, adatkábelt, de nem segített...melegedni nem melegszik túl, elvileg 40-45 °-os szokott lenni (a max eddig 50 volt)
a tápom 550-es, elvileg bírnia kellene naftával..

ha most visszaviszem garossan, akkor valyon egybõl cserélik, vagy elszarakodnak vele hetekig ? mert van hogy csak 3-4 nap után jön elõ a probléma..

RPG, Photoshop, \../, `;,,;´ ,\../

sziasztok
mult héten irtam hogy lett egy nagy problémám, memóriát vettem a gépbe ami egy ECS P4M800PRO-M2 REV 2.0 alaplappal rendelkezik, alaplapi kiskönyvében az áll hogy DDR2-es memóriát(DDR-t is fogad) fogad slotonként max 1gigáig 533mhzig, korábban vmi Aseneus memória volt benne szintén 533mhz-cel és 256MB-vel,neked bõven elég volt ennyi memória(nem játékra vettem ezt a gépet anno) most viszont bõvitettem 1gigával,multhéten vettem egy 1GB kingston 800mhz ddr2-es cl5ös ramot, nem vette be, akkor irtam itt és ajánlották hogy cseréljem ki 533mhzre, ma megtörtént, igy sem jó,em müködik olyan memóriával amit maga a gyártó ajánlott, mi lehet a baj? nagyon hálás lennék a tudnátok segiteni! pls!
Sziasztok!
Az a helyzet hogy játékokat akarok irni xbox 360-ra.
Javasolták hogy frissitsem az irom firmware-ét de azóta ugy irja meg a lemezeket hogy végig irja csak néhol ugymond holtsávot (iratlan sávot) hagy a lemez közepén ergo elbassza az összes lemezemet :S.
(az irom tud irni DL-t)

Elõre is köszi a válaszokat

csocso14
felbontásnál a monitorom nevét írja ki, speciális beállításnál meg Általános PnP képernyõ. TFT (LG M227WD-PZ) van, nem tudom, hogy a nagyobb frekvencia jobb vagy nem, de így nagyon zavaró.

ARSENAL-ANIME-SP-SG1-NOTV-ROCK-TES-ME

Nem hiszem, hogy VGA driver kérdés lenne. A Control panelban (vagy minek hívja magát a driverben) mit ír ki a monitor típusára?

A képfrissítés akkor lehet fontos, ha nem TFT monitorod van, TFT-nél a nagyobb freki nem biztos, hogy jobb is. Kivétel, ha 24/25/30 FPS videókat nézel és váltani kell 60/72/75Hz között, hogy ne vibráljon a frame csúszások miatt.

nekem samsung 2243nw monitorom van és az 1680 x 1050 re be lehet állitani 60hz és szép képe van. 9800gt van nekem és semmi gond

Aztali gép : AMD Athlon x64 X2 5600+ 4gb ram Gainward 9800GT 512mb Chieftek 550w táp Notebook : 1.86GHz Dual-Core T2130 1MB L2, 2048MB DDR-II (667MHz) 160GB SATA ATI X2300 128MB (384MB)

csocso14
üdv! az volna a gondom, hogy volt egy ati 2600 xt 256mb-os karim, most szereztem egy 8800GT 1GB-t, van egy 22" monitorom. A régi kártyám 1440x900-ban 75hz-t produkált, de a mostani nem képes csak 60hz-t szinte minden felbontásban amitõl meg kifolyik a szemem, mi lehet a gond? A legújabb drivert raktam fel, win 7 32 bit op rendszerem van.

ARSENAL-ANIME-SP-SG1-NOTV-ROCK-TES-ME

Sziasztok! Érdeklõdnék, tud-e valaki olyan internet csatlakozást, ami a faxos nyomtatóm beállításának (manuális belépés, csengetésszám, üzenetrögzítõ, stb.) ellenõrzéséhez tud faxokat küldeni? Olyat találtam, amelyik egyszer, egy faxlapot elküld, de erre a faxszámra többet nem.
Ebben az esetben mit lehetne vele csinálni? De most vettem észre hogy mind a 2 oldal egy hangszoron szol

TaRka0107
Szevasztok! Amikor indítom el a gépem azt írja ki ott a SATA-nál hogy..., but Capable disabled! Valamikor megáll itt és nem megy tovább. De újraindítom vagy 3-szor, vagy kikapcsolom és újra be akkor elindul😄

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

BaliBoy
<#eljen>

If Everything That Has A Beginning Must Has An End