4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
mester1987 #2273 Bocsi a szemetelésért, de van egy gyanúm ha elolvasom, hogy valami gáz lesz vele...még jó, hogy HDSentinel nem írt ki semmit és nem engedte az olvásos ellenőrzésen kívül semmit se elindítani... -
mester1987 #2272 Másfél éves 500-as Western Digitalról van szó :S -
mester1987 #2271 Letöltöttem CrystalDiskInfo 4.2.0-t, csináltam vele egy képet is, de nem ellenőriztem semmit. Mikor bekapcsoltam ez a kép fogadott.
Namost; egyáltaán nem értek a hozzá, meg, hogy mivel és mennyi szektort lehet javítani.
De azért azt megkérdezem; Mennyire veszélyes ez így képről? Érdemes lementeni minden adatot avgy lehet javítani is???
Köszi a mielőbbi választ! -
Inquisitor #2270 Használtat szerintem itt nézd meg: Link
Itt vannak bontott dolgok. Ha nem találsz pont ilyet, akkor kérdezd meg olyantól aki más Lenovo cuccot árul hátha. Végszükség esetén betehetsz hirdetést.
Újonnan egy vagyon lenne. -
mester1987 #2269 Sziasztok, tud nekem valaki SATA-s vinyóra valami diagsztizáló progit, amivel nagy valószínűséggel meg lehet tudni hibás-e vagy nem.
A HDSentinel nem írt ki, semmit sajna regisztrálni nem tudom, hogy FULL legyen...pedig lehet, hogy adna több infót.
Nagyon szépen köszönöm. -
kl24h #2268 Telepítsd újra az alaplap CD programokat és a videokártyához szükséges programokat. -
body87 #2267 Sziasztok! Meg tudná valaki mondani, hogy egy Lenovo R61i típusú laptopban hány pin-es csatlakozójú LCD panel van? Illetve, honnan tudok laptophoz LCD panelt vásárolni, ha a korábbi tönkrement?
Köszi! -
torok6 #2266 Letöltöttem a játék demóját és attól is újraindul a gép -
kl24h #2265 Az Eseménynaplóban (Control Panel > Administrative Tools > Event Viewer) szétnézhetnél, lehet van valami bejegyzés. -
torok6 #2264 Internetezés közben nem történik ilyesmi -
kl24h #2263 Valószínűleg a játékprogram a hibás, sőt lehet egy kis játékprogram (Joke program) a crack helyett, ami újraindítja a gépet. Ha eredeti játékot telepítettél fel, akkor a videokártya is csinálhatja.
Internetezés közben nem történt ilyen? -
torok6 #2262 Eddig 2 játéknál fordult elő meg 1 programnál hogy újraindul mindig a gép -
torok6 #2261 Játék indításnál megáll a kép és egyszer csak újraindul a gép. GTA4 pedig nem fagy le -
torok6 #2260 Sziasztok! Az lenne a baj hogy csak úgy újra indul a gép de nem mindegyik játéknál ez mitől van? a táp Gigabyte superb 450w -
Matth3w #2259 Igy van az 1 gigas teljesen jol megy a ket sarga slotban viszont a feketeben nem!
Bosszanto hiba annyi szent, meg azt majd megnezem, hogy hatha tul poros a slot es amiatt nem akarja az igazat bar erre nagyon kicsi eselyt latok mert azert alkalom adtan ki szoktam fujatni a gepet!
Hat koszonom a segitseget majd llesz valami;) -
suba53 #2258 És ez az 1GB-os modul kifogástalanul üzemel a sárga foglalatban?
Ez érdekes. Lehet, hogy gond van a memória vezérlővel, és csak a két sárga slot él?
A slotokat csak memóriával tudod tesztelni.
Próbáld meg azt, hogy a BIOS-ban visszaveszed a memória órajelét a legalacsonyabbra, és úgy próbáld ki a fekete slotokat.
Ha többfajta memóriával sem megy, esetleg olyannal sem, amit a gépkönyv memória kompatibilitási táblázata mutat, akkor valószínű, hogy sérült a chipset, és nem kezeli a két fekete slotot.
Ha még garis, akkor csere, ha nem akkor vagy alaplap csere, vagy 2x2GB ram a működő slotokba. -
Matth3w #2257 Szia eloszor is koszonom a gyors valaszt!
De egyenlore azt sem fogadja el ha egy darab 1 gigas mem van bent a gepben! Azaz a fekete slotba
-
suba53 #2256 Szia!
Sajnos az intel chipsetek egy része csak egyoldalas modulokat fogad el, ha négy modult szeretnél használni.
Volt hasonló esetem egy Gigabyte G41 chipsetes alaplappal.
Szintén 2x1GB ról bővítettem volna nagyobbra, de sem plusz 2x512MB, sem 2x1GB, modullal nem ment, mert azok két oldalasak voltak.
Sikerült szereznem 4x1GB azonos egyoldalas ram modult, és láss csodát azóta is szépen megy.
A P5Kpl lap G31 chipsettel megy, és a specifikációjában is ott van a figyelmeztetés:
"*When installing four DDR2 DIMM modules, install only single-sided memory modules."
Vagyis, ha négy modult teszel bele, akkor csak egyoldalas modulokat fogad el.
A memória vezérlőben van korlát a kezelhető RAM bankok számát tekintve.
Az egyoldalas ramok egy-egy banknak felenek meg, a kétoldalasak egyenként két bankot foglalnak le. Így ha max 4 bankot tud kezelni a memória vezérlő, akkor érthető a figyelmeztetés. -
suba53 #2255 Szia!
Nagyon valószínű, hogy alaplap. Próbáld meg úgy, hogy mindent lehúzol róla: HDD-t, optikát, floppy-t. Ha van egyéb bővítőkártya a VGA-n kívűl, azt is.
Vedd ki a memóriákat, és csak egy modult tegyél be. Ha továbbra sem megy, akkor még a VGA-t lehet megpróbálni kicserélni egy tartalékra, hogy azzal elindul-e.
Ha semmi javulás, akkor szinte biztos, hogy alaplap. Ha beindul, akkor egyenként rakd vissza a levett komponenseket, és amikor ismét lekorhad, akkor nagy valószínűséggel az a hibás. -
Legvar #2254 Sziasztok kerdesem a kovetkezo lenne
Adott egy asus p5kpl alaplap!
Eddig 2 giga ram volt benne most viszont raktam melle meg kettot , vagyis raktam volna de mikor a gepet bekapcsoltam sipol
2 sarga 2 feher slot van benne.
Eddig a ket sargaban volt 1-1 modul
Es a 2 feketebe raktam a masik kettot
A memoriaval nincs gond mert masik gepben jol ment illetve a sarga slotban is!
A 2 feketeben viszont semmi, akar melyik ramot rakom bele.
Erre 5let esetleg vmi amivel le tudom tesztelni mukodnek e a slotok?!
Elore is koszonom -
#2253 Szereztem egy másik tápot sajnos úgysem jártam sikerrel. -
Blum #2252 Ez inkább táp hibának tűnik.
Valahogy keríts egy másik tutira működő tápegységet és próbáld ki. -
#2251 Sziasztok, a következő a hiba: A gép bekapcsol power led nem világít, nem sípol. Az összes ventillátor megindul, majd a gép pár másodperc után leáll és automatikusan ismét bekapcsol. Bekapcsolás után minden ventillátor pörög, power led nem világít, csak ami az alaplapon van. Képet monitorra nemad. Mi lehet a hibás? Alaplap? Táp? -
kockaeveryday #2250 Olyan problémám van hogy mikor bekapcsolom a gépet és 5-6 mp-ig kattog a gép.....megfigyeltem hogy a mikrofonból jön ki a hang!Ez nagy probléma??
segíts pls:)) -
Bozi6 #2249 Sziasztok!
A hangkártyával lenne egy kis gondom. Integrált 5.1-es hangkártya van a gépemben (ASUS P5K alaplapon). Realtek HD Audio Driver van fent hozzá és XP oprendszer. Úgy használom, hogy az egyik hangszóró kimenetbe egy stereo hangszóró van dugva, egy másik hangszóró kimenetbe fejhallgató, a mikrofon kimenetbe pedig a fejhallgató mikrofonja. Eddig semmi problémám nem volt, minden kiválóan szólt.
Pár napja azonban a fejhallgató elkezdett zúgni, recsegni, máshogy szólni, néha nem is szól. Megpróbáltam átdugni másik kimenethez ott se jó. Kipróbáltam a hangfal helyén is ott se jó. Kipróbáltam úgy, hogy csak a fejhallgató van bedugva a hangfal nincs. Ugyanezeket végigpróbáltam másik fejhallgatóval meg fülhallgatóval is. Sehogy se jó, de a hangfal ugyan olyan jól szól.
Van ötletetek mi baja lehet a hangkártyának egyik napról a másikra a fej-, fülhallgatókkal??
Előre is köszi a válaszokat: Bozi -
#2248 ARM processzorokhoz kell. Többnyire mobilokba, note/netbook-okba, tabletek-be tesznek olyat. -
#2247 Az ARM driver az mire jó? fontos feltelepíteni?
A ciripelést azóta nem hallottam amióta a biosban kikapcsoltam a floppy onboard controllt.
-
#2246 De a ciripelés a bios boot képernyő után megszűnik. -
#2245 Most így néz ki. alakítottam kicsit. gpu dióda:47 GPU hömérséklet: 31
Az mi lehet amikor bekapcsolom a gépet, hogy kerregés szerű vagy inkább ciripelés ? Az új videókártya előtt már hallatta ezt a hangot. -
#2244 Az jó hogyha a windowsban a gru dióda hőmérséklet: 62 quake live-ban meg 90 ? GPU: windowsban 43-45 QLben kb 50-60. Everest program írja ki. -
soproni #2243 Hétvégén fogom összeszerelni a gépemet, erről az alaplapról fogok tudni USB-ről telepíteni Windows 7-et?? Asrock 870 Extreme 3 Külső USB-s DVD íróm van,arról telepíteném. BIOS engedi elsőre,felismeri majd? Asrock 870 Extreme 3 -
Blum #2242 Kétlem,hogy amíg a GF4 van benn a gépben,addig a 6600 driver rámászna. Pláne ha már a GF4 drivere is fent van.
HA mégis rámegy és nem okoz gubancot,akkor kártya csere után - elvileg - a 6600 is tökéletesen menne. -
#2241 Nekem olyan proplémám van, hogy adott egy geforce 4 kártya és egy geforce 6600 . A kérdés pedig: HA letöltöm a drivert az nvidiáról a 6600 nak, azt rá lehet telepíteni a GF4 driverére? Arra gondolok ha a kettő fel lenne telepítve elég lenne csak kicserélni a kártyát és már menne is driver újratelepítés nélkül. -
#2240 A tápegységbe én nem ajánlom a belenyúlást. Mivel azok a nagy kondik amik Wattosak - osak (nem sülnek ki fél perc alatt, hacsak nem sütöd ki őket) elég véletlenül odanyúlni már meg is van a baj. -
suba53 #2239 Szia!
Sok oka lehet. Először ellenőrizd, hogy minden hűtő jól működik, nincs beragadva. A ventillátorok dinamikusan forognak. Ha van olyan hűtőventillátor, ami nem működik, azt olajozd meg, vagy cseréld ki.
Ellenőrizd, hogy vannak-e kiszáradt, púpos elektrolit kondenzátorok az alaplapon, a VGA kártyán, vagy a tápegységben. Azok is okzhatják az említett jelenséget. A tápot csak feszültségmentes állapotban szereld szét, kihúzott konnektorral. A púpos elkók, vagy olyanok, aminek a tetején barnás lerakódást észlelsz már száradnak ki, csökken a kapacitásuk, és bizonytalanná teszik az adott áramkörök működését.
Mozgasd meg a foglalatokban a kártyákat, memóriákat, csatlakozókat, lehet, hogy kontakthiba.
Végül az is lehet, hogy egyéb hardverhiba van, ami csak a hibás modul cseréjével orvosolható.
Ha van lehetőséged, cseréld ki a VGA kártyát, és nézd meg, hogy mit lép.
A memóriákat a MEMTEST segítségével tesztelheted.
A merevlemezt a hard disk sentinel programmal.
Ha nem hardverprobléma, akkor azt úgy tudod kizárni, hogy egy csere vinyóra telepítesz egy szűz oprendszert, azzal a progival amelynél előjött a hiba. Ha az új telepítéssel hibátlan, akkor a szoftverkörnyezet sérült, újra kell telepítened az éles rendszeredet is. -
cartman22 #2238 Sziasztok!
Kis segítséget kérnék.
Olyan probléma lépett fel tegnap a gépem használata közbe, hogy egyszer csak beállt a kép, gondoltam sima fagyás... reset.Majd mikor ujra indítottam, kb 10 perc volt mire a win betöltött (win7 64 bit).
Majd gondoltam elindítok valami játékot.Megint ugyanez a probléma kép beáll.A töltés jelző néha néha felvillant majd 1-2 perc ilyen állapot után ment tovább a játék.Pár perc megint eltelt és kezdődött előröl.
Mi lehet a gond?
Válaszokat előre is köszönöm -
suba53 #2237 Szia!
A laptopod kijelzőjének a felbontása nincs hatással a DLNA-n átküldött anyag felbontására.
Ha az anyag full HD kódolású, akkor a TV-re átküldve a TV is full HD minőségben tudja lejátszani. Ugyanezt a full HD felbontású anyagot a laptop a saját kijelzőjén természetesen a kijelzőnek megfelelő felbontásban tudja megjeleníteni. A lejátszó szoftverek alap szolgáltatása a megjelenítő felbontásának megfelelő konverzió.
A DLNA csak a médiatartalmak megosztását, a megfelelő kábeles vagy RF csatornán való kommunikációt biztosítja a tartalmakat tároló, illetve azokat lejátszó eszközök között. -
kl24h #2236 Valami nem stimmel. Mikor újratelepíted a rendszert, feltelepíted a szükséges drivereket (alaplap driver + videodriver), antivírus, más semmit, akkor ilyen probléma nem kellene legyen. Ahogy látom én, lehet feltelepítettél olyan programot, ami belassítja a gépet. Lehet be van épülve a böngészőbe (gondolok ilyen letöltőgyorsító, Toolbar-félék ... ilyenek csak lassítják a böngészőt vagy blokkolhatják is).
Ha pedig spéci vírust kaptál, akkor 100szor is újratelepítheted a rendszert, mert nem szabadulsz meg tőle. Persze ezt is lehet orvosolni. -
PeeVee #2235 Még nem raktam fel! :D De most felrakok valamit! Amikor volt fent Avira, akkor is fagyott régebben. -
kl24h #2234 Milyen antivírus van feltelepítve rá?