Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt érdemes lenne átrágni: "szürkehalál"
Bár ez már nem aktuális, de volt, hogy a Catalyst okozott ilyen problémákat.
Az elsõ lépés egy memória teszt legyen. Ha nem mutat hibát, akkor utána lehet találgatni.
Második körben ki kellene próbálni a gépet egy másik videókártyával (hiába egy hónapos, attól még lehet szar).
Ha ez mind jó, akkor alaplap vagy táp.
Öregedhetnek az elkók az alaplapon, tápegységben, videokártyán.
A tápot egy másik táp rádugásával tudod kiszûrni. Az alaplapi öregedõ elkókat ránézésre észre lehet venni, ha már púposodnak. Esetleg ha már ki is szakadtak, akkor barnás lerakódás van a tetején.
Videokártyán ugyanúgy.
Néhány hete elkezdett lefagyogatni (szürke lett a képernyõ, és hang kiakadt) a gépem random idõközönként, volt hogy óránként, de volt hogy napokig normálisan mûködött. Fõként videók nézése során (youtube, pokerstrategy) fagyott le, az utóbbi pár napban már nem csak szürkén fagy le, hanem néha csíkosan is. Illetve tegnap miután beléptem a windowsba azonnal leállt a gép, ezt egymás után vagy 7x megcsinálta. Nem tudjátok ez mitõl lehet? Elõre is köszi.
Elvileg a 60 Hz es monitor is alkalmas, de akkor az egy egy szem számára 30 Hz es frekivel látszódik a 3D kép.
Ki kell próbálni, hogy megfájdul-e a fejed, mert az nagyon szubjektív, hogy kire milyen hatással van a vibrálás.
"Sziasztok.
Szeretnék egy 3d nvidia aktiv szemüveget venni.
Nem találok egyértelmû utalást arra hogy az én samsung 2333SW monitorom 59-60Hz monitorom akadály lenne.
Tudom hogy a nagy 120Hz az ajánlót hozzá.
A VGA 460gtx , ez támogatja a 3d-t.
Nos a kérdés egyszerû.
Én tudok fejfájás nélkül játszani egy 60Hz monitora?"
Szóval:
Pentium 4 2,8Ghz 1M/533/478 vagy Celeron D 350 3,2Ghz 256/533/478
Ahogy nézegettem, egy 478-as lapba ez a maximum a Celeron D-bõl. Pentium 4-bõl a max. elvileg a HT-s 3,06Ghz 512/533/478, de ilyet nem találok jó áron. Ha igaz, akkor mindegyik 90nm, tehát az órajel és a cache, ami különbözik.
Lehet, hogy rosszul néztem valamit, annyira nem értek hozzá.
Illetve még egy másik kérdésem, amire bárki válaszát szívesen várom:
AGP-s videokártyáknál honnan tudom megállapítani, hogy a VGA a tápról táplálkozik-e (vagyis kell rádugni a tápból érkezõ kábelt) vagy csak simán az alaplapról (nincs tápból érkezõ kábel)? Összefüggésben van talán a passzív és aktív hûtéssel? Vagy lehetetlen megállapítani?
Ha rámész a Realtek-re és nyomsz egy jobb gombot, Sound Manager, majd a felsõ sarokban olyat keress, hogy "Eszköz speciális beállításai", és ott mi van bejelölve? Mert nálam az elsõ és így az elsõ és a hátsó kimenetnél is van hang!
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Realtek ALC888/1200 High Definition Audio Controller típusú hangkártyám van, amelyen vannak frontoldali csatlakozók is, de sehogyan sem tudok hangot varázsolni az elsõ csatlakozókból.
Az lenne a cél, hogy ha hangszórót/fülhallgatót/mikrofont szeretnék használni, ne kelljen mindig az asztal alatt bujkálni, hogy a gép hátuljában lévõ csatlakozóba dugjam az eszközöket, hanem a gép elején lévõ csatlakozó is használható legyen.
De sehogyan sem tudok hangot varázsolni ki belõle. Az asztalon felbukkan egy buborék-ablak, ami arról ad tájékoztatást, hogy az elsõ csatlakozókba csatlakoztattam a hangszórókat, de hang nem jön ki belõle. A hangbeállításoknál a mixeren nincs elnémítva vagy letíiltva a frontoldali csatlakozó.
Megoldás?
Szeretnék egy 3d nvidia aktiv szemüveget venni.
Nem találok egyértelmû utalást arra hogy az én samsung 2333SW monitorom 59-60Hz monitorom akadály lenne.
Tudom hogy a nagy 120Hz az ajánlót hozzá.
A VGA 460gtx , ez támogatja a 3d-t.
Nos a kérdés egyszerû.
Én tudok fejfájás nélkül játszani egy 60Hz monitora?
A régi gépen particionáld újra, formázd meg, és úgy próbáld ki.
Nekem a Win7 akkor produkált hasonlót, amikor úgy húztam ki egy extSATA diszket, hogy nem csatoltam le szabályosan.
Onnantól fogva azt a diszket nem látta. Aztán hasonló trükkök után ismét használható volt. Lehet, hogy van egyszerûbb megoldás is, de ez valószínûleg beválik.
Lehet, hogy hibás a diszk. A bios csak egy alap ellenõrzést hajt végre, a diszk elektronikája bejelentkezik, hogy megvan, és kész.
Az oprendszer meg már nézi a szektorokat a lemez egyéb paramétereit is, és lehet hogy ott van valami hiba,
Próbáld meg azt, hogy csak ez az egy diszk legyen bent, és indíts rá egy XP, vagy Win7 telepítõt. Ha eljut odáig, hogy újra tudod partícionálni, és formázni, akkor lehet hogy utána már használható lesz.
De ha a telepítõ is elakad a diszk hiba miatt, akkor sajnos kuka.
Olyan problémám lenne, hogy van 2 db régi sata-s winchesterem, átraktam õket egy teljesen új konfigba, az egyik gond nélkül mûködik, a másikat a biosban látom, de win7 sehogy sem látja. Portokat kábeleket cserélgettem, nem tudom mi lehet a baj :S
Ötlet?
http://epica.nl
Igen, a helytakarékosság. Állítólag lehet kapni olyan headseteket, amelyeknek ilyen combo csatlakozója van.
Ez egy négy pólusú jack dugó, a szokásos két, vagy három pólusúakkal szemben.
Ha már van olyanod, ami másmilyen, akkor egy adaptert kell beszerezni, ( Ha a Lenovo nem mellékel egyet. ) és azzal tudod használni.
Több laptopgyártó is alkalmazza már ezt a csatlakozót.
Így néz ki egy hasonló adapter:
http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-PC-Sound-and-Audio/About-the-combo-Audio-Microphone-Jack/td-p/354163
ez a legjobb leírás amit találtam
Lehet, hogy azért nincs rajta mondjuk mikrofon bemenet, mert van neki beépített mikrofonja.
Vagy a leírásból kiderül, hogy a meglévõ jack aljzatnak mik a funkciói.
Próbáld meg újra telepíteni a WiFi drivert.
Nézd meg, hogy véletlenül nincs-e letiltva a WiFi hálózatos kapcsolata.
( Lehet, hogy valami huncut trójai, vagy féreg belepiszkált. )
Ha otthon már nem tudsz jobbat, akkor szervíz. Õk meg tudják azt is nézni, hogy van-e hardverhiba.
It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!
Nekem is bonyolult de sikerült! PCmen a KÉK jack dugó a bemenet 😄
Audio kérdés következik!
alaplapon vannak 3,5 jack aljzatok. Mind külömbözö szinû! Zöld a hangkimenet. Rozsaszin mikrofon.
Ezeket tudom!
Van ezen kivül:
KÉK
FEKETE
Meg még pár!
Mik ezek vagy van e olyan köztük ami Bemenet lenne?
végigfújtam minden csatlakozót egyenlõre már órák óta stabilan megy
remélem csak ennyi volt
Az élet a legjobb méreg! Tuti ki fog nyírni!!!
Ezen az alaplapon már az összes elkó szilárd elektrolitú. Ezekre nem jellemzõ a kiszáradás, korai elöregedés. Ezt kizárnám.
Ugyanez viszont nem mondható el a tápegységrõl. Próbáld meg másik táppal.
Ha garantáltan jó táppal is ezt produkálja, akkor gebasz van.
Marad a szisztematikus hibakeresés. A csupasz lapot úgy indítsd el, hogy csak a proci, VGA, és 1db memória modul legyen bent. Ezek kellenek minimum. Menj be a biosba, hogy legyen kép, és nézd meg így is mûveli-e.
Ha igen, akkor másik VGA-val, memóriával, stb, addig amíg nem stabil.
Ha így nem csinálja, akkor egy tartalék vinyóra húzz egy rendszert, és teszt.
Végsõ soron akármennyire jó kis alaplap ez, de más is elöregedhet, elmelegedhet, nem csak az elkók. Lehet, hogy egy olyan kontakthibád van, ami húsz perc melegedés után éri el azt a hõfokot, amikor hibát mutat. Ez lehet bárhol. A sokrétegû nyáklap valamelyik kötése, valamelyik IC-n belül egy rossz kontaktus, bármi. A sata adtakábel csatlakozója is deformálódhat az idõk során, cseréld ki egy másikra.
Bár olyat is láttam már, hogy az összes bontható csatlakozó - Memória, Perifériák, stb - megmozgatása bontása visszakötése után megszûnt az ilyen jellegû hiba.
Ha oda jutsz, hogy minden cserelehetõség ellenére folyamatosan elõjön a hiba, akkor sajnos alaplapcsere néz ki, mert ez már nem garis.
Még jó, hogy ez a kategória már viszonylag olcsón megkapható használtan a hardveraprón, vagy más apróhirdetési helyeken.
majd kiprobálom
amúgy már teljesen portalanítottam
Ez szerintem tapegyseg vagy alaplap hiba lesz.
Lehet,hogy az alaplapon elfaradt egy kondi vagy a tapban van valami gebasz. Elso korben ezeket csekkolnam valahogy. Szoftveres hibat en igy a leirtak alapjan kizarnam.
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
gép: asusP5k, 4gbram, geforce 9600gt E6650 proci, win 7 x64
új telepítés
semmi nem melegszik, vinyok 41, proci 45, vga 60,alaplap 45
cpu magok kihasználtság csak böngészéssel 5, 15 %
ram kihasználtság 23%
hdsentinel 100%os mindkét vinyo
memory test nem jelez hibát
gép nehezen indul és kb 20 perc után kifagy minden program ami éppen fut
reset után bootolni akar
kikapcs 5 perc várakozás és a gép indul
majd 20 perc múlva újra kezdi
Vettem használtan egy félkonfigot,
6000+ amd proci
4giga ram(drr2,4x1G😎
asrock alive nf7g fullhd
A probléma az lenne hogy feltelepitettem a win 7 64bites verzioját,de már furcsáltam h 1oráig telepitet,de utána lasú volt.
Másnap feltetem a dolgait,és minden rendben volt,megynyugodtam,de egyszerüen véletlenszerüen ha épp bekapcsolom a gépet vagy több órája megy(felmelegedés igy kizárva) belassul az egész rendszer nem nyilnak mega programok csak nagyon lassan, szóval mintha a tlejesitmény 10x kevesebb lenne( ha nem 100..) és akármit csinálok, ki be kapcsolgatom a gépet, cserégetem a ramokat néztem más rammal is ugyanugy rossz volt..
Aztán mikor megunja magát olyan 15perc megint minden okés lesz és megyminden ahogy kel.. Nem tudom hogy mi lehet a probléma,nagyon tanácstalan vagyok
Remélem valaki tud segíteni.
www.icewebhu
De a Pentium4 2,8 GHz nagyon kevés az azonosításhoz.
Mert a legelsõ 2,8GHz es P4 HT nélküli verzió, 400MHz FSB, 512kB cache, 130nm Northwood maggal.
Ezt nagyon közelíti a celeron, fele a cache, de magasabb az FSB.
Viszont a Cedar Mill architektúrájú 2,8GHz es P4 már HT képes, 2MB cache, és 800MHz FSB
Ez meg messze jobb minden tekintetben a Celeronnál is, és a korai 2,8GHz-es P4-nél is.
Ezért már nem elég a procik azonosításához egy név, és egy frekvencia, hanem a teljes azonosító birtokában lehet csak elhelyezni a mára már baromi sok típust tartalmazó sorban.
Valóban nem egy konkrétum, de ilyen is van. :-)
Ki mondta, hogy f??det rám?!
Ilyenkor leírhatnád azt, hogy a "megoldva" mit takar.
Hátha más is belefut hasonlóba, és akkor tudja mi a teendõ.
Köszi.
Vettem egy GTX 560-at. Beraktam a gépbe de nem volt jó. A gép elindult de képet nem adott. Ezután a memóriákat kiszedtem megcseréltem a helyüket és elindult a gép. Felraktam a drivereket egy tesztet akartam csinálni elindítottam a Skyrimot de csak kb 10 másodperig ment aztán a gép újraindult és ugyanazt csinálta mint az elején. Elindult de képet nem adott. Raktam jobbra balra a ramokat de semmi.
cpu e2180, psu cm 500W
Valami tanács?<#help>#help>
elöre is köszi a segítséget <#worship>#worship>
Ki mondta, hogy f??det rám?!
Ez, hogy csak max 2000MT/s ( 1000GHz ) HT linket támogat az az Nvidia 630a chipset tulajdonsága. Annak ellenére, hogy a beletehetõ processzorok szinte mindegyike megy a duplájával is. Amiket más chipsetekkel el is lehet érni. Pl. AMD chipsetek nagy része.
Az Nvidia eléggé ért a chipsetekhez is. Az hogy kiadta ezeket a chipseteket azt jelentheti, hogy valóban nem mérhetõ lényeges különbség a rendszer teljesítményében a HT busz sebességéhez viszonyítva.
Valami különbség biztos van, de valószínûleg nem meghatározó.
Csak emiatt nem érdemes alaplapot cserélni szerintem.
Erre a Hyper Transport Bus-ra visszatérve. Elolvastam a leírást, de sokkal okosabb nem lettem. Kínai nekem az egész. Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valami hátránya, vagy lassabb-e így a gépem, mint ha ez az érték nagyobb lenne az alaplapomon és nem csak FSB 1000 MHz (2.0 GT/s) tudna?
Volt, ahol azt mondták nekem, hogy semmi hátránya nincs és valójában nem is érzékelhetõ, hogy 2000Ht/s vagy 5200Ht/s. Ez csupán amolyan vevõcsalogató dolog, de azért kíváncsi lennék az itteni véleményekre is.
Egy kedves emberke egy másik oldalon megosztotta velem, hogy õ direkt letesztelte ugyan azt a processzort két különbözõ alaplapban. Egy nagyobb és egy kisebb HT/s jelzésûvel és a mérések alapján nem volt szinte semmi különbség.
Vélemények?
Próbáld meg úgy, hogy minden perifériát lehúzol, és csak a HDD marad rajta.
A BIOS-ban állítsd az elsõ BOOT eszközre a HDD-t. Ne legyen BOOT menü, egybõl forduljon a HDD-hez.
Nézd meg, hogy ekkor is ezt csinálja-e. Ha igen, akkor egy tartalék winyóval is nézd meg. Ha úgy jó, akkor a winyó lehet hogy a tönkremenetel felé araszol. Ha a tartalék winyóval is ugyanez a helyzet, akkor valami alaplapi probléma lehet. Vagy még cseréld ki a SATA adatkábelt egy újra. Néhány gyengébb SATA adatkábel csatlakozója idõvel deformálódhat és ekkor bizonytalan kontakthibákat produkálhat.
Nézd meg az alaplapon az elkókat, ha találsz púposodó, esetleg már kiszakadt elkót, akkor az gáz. Ha nincs púpos elkó, akkor egy BIOS frissítést is megpróbálhatsz.
Az AMD a Hyper Transport nevû buszt használja, errõl egy leírást olvashatsz itt.
A biosokat rendszeresen szokták frissíteni, amikor újabb processzorok vagy hardvermodulok jelennek meg. A microcode update azt jelenti, hogy egy újabb processzort is helyesen ismer fel, ha erre frissíted. Valamint a menet közben észlelt hibákat téves mûködést is javítják ilyenkor.
Ez a lap AM3-as. ( DDR3-as memóriát fogad ) Az AM3+ procikat nem támogatja. Az AM2, és AM2+ lapok csak DDR2-es memóriát fogadnak.
Viszont AM3 procikból csak a Max 95W TDP ig tehetsz bele.
A támogatott processzorok listáját itt nézheted meg.
Az elso kerdesre nem tudok komoly valaszt mondani,talan ahhoz van koze,hogy mekkora FSB-t tamogat. (FSB-->Google)
2. Ha valami komolyabb processzor kerul a lapba,akkor celszeru frissiteni de csak akkor,ha egyebkent valami nem stimmel. Ha minden oke,akkor inkabb ne bantsd.
3. Nem tamogatja az AM3+-t,az AM3-at viszont igen es abbol mindegyiket. (Tehat meg a Phenom ii X6-osokat is.)
Segítséget kérnék :
Harmadik vagy negyedik indításra indul csak a gép. Boot menü után bármit választok kikapcsol. kb negyedik indításnál minden ok és utána is. Lehet bármennyit használni. Ha sokat áll a gép és aztán indítom, mindig akkor jelentkezik ez a probléma!
Az oprendszer újra telepítve! (xp-32) Tápegység és memória kiküszöbölve!
HDD tesztelve, elvileg jó!
Lehet ez esetleg hõmérséklet probléma? Vagy mégis winchester? (sata)
Elõre is Köszönöm a segítséget !