4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • ACE
    Nélkülözni tudom, csak kíváncsi vagyok rá mit akarnak helyette felajánlani, mert ezt persze már nem kapni boltban...
  • Blum
    Ez hangkartya hiba. Kuldd vissza gariba vagy vegyel kulon egy hangkartyat.
    Bar ha meg garis a lap akkor nem kerdes,hogy mi a teendo. Kerdes,hogy tudod-e addig nelkulozni a gepet.
  • ACE
    Valaki tud segíteni ebben?

Az alaplapommal olyan hibát tapasztalok, a hang rövid idő óta azt csinálja, hogy Windows-on belül weblapok nézésénél (scroll), valamint játékon belül hangos sercegő hangot hallok. Kipróbáltam fejhallgatóval is, nem a hangrendszer adja ezt a hangot, hanem az alaplapi hangkártyából jön. Driver újratelepítést is próbáltam, az sem segített. Lassan jött elő a probléma, régebben nem volt egyáltalán, majd egyre hangosodott, most meg már teljesen elviselhetetlen hangos, ezért írom ezt a levelet. Játékon belül iszonyú hangos, alig hallani a játék hangját, és úgy vettem észre hogy hangerő növeléssel nem hangosodik, vagy halkul, egy szinten "zörög". Fel is vettem a hangját, nem tudom mennyire hallatszik. Egy még garanciális Asus P8P67 REV 3.0-ról van szó. Hang: http://youtu.be/YXpPlKW1VyA
  • unikey0828
    MInden teljesítmény-re van átállítva, sajnos a probléma még mindig fent áll.
  • Blum
    Elso korben mondjuk megprobalnam kikapcsolni ezt az energiatakarekos hulyeseget.
    Windows energiabeallitasainal allitsd be,hogy media lejatszasnal ne probalkozzon a gep energia sporolassal.
  • unikey0828
    Üdv! Srácok, most vettem egy Creative T3300-ás hangfalszettet. Rádugom a gépre, tökéletesen működik, de. Van egy energiatakarékos módja és az film nézés közben állandóan bekapcsol. 10 percenként ki és be kell kapcsolni a hangfalat, mert kikapcsolja magát. Van rá valami gyógyír??
  • RelakS
    Szeretném letesztelni egy pendrive-om írás/olvasás képességét, de úgy látszik, a nagy fájl másolása innen-oda nem nyert. Ha SSD van a másik felén, akkor 92/72 MByte körül megáll a tudomány (igen, gyorsabban írom, mint olvasom )

Tudtok valami programot ajánlani, ami az ilyen teszthez inkább a memóriát használja? Az valamivel gyorsabb :)
  • Blum
    Az adatokat se tudod mar lementeni rola?
  • ChuckYeager
    Hát igen,de az adatoknak annyi,meg plussz pár óra win telepítés,és a játékok pl:Rome2 csak a patchelés 3óra
    YEEES
  • Blum
    Akkor en a tapot kizarnam. Vinyot vidd vissza,garanciaba kicserelik.
  • ChuckYeager
    Fx-6300
    M5A99X asus alaplap
    8GB Ram
    Ati7790 1GB
    CHIEFTEC 500W iArena
    WD 1TB RED 7200rpm
    + egy DVD iró/olasó

ez a konfig
  • Blum
    Eleg ritka eset,hogy a gyenge tap miatt romlik rohamosan egy HDD allapota de nem pelda nelkuli.

A vacak tapok nem egysegesen adjak le a feszultseget bizonyos agakon/csatlakozokon,egy HDD-nek meg ennyi pont eleg.

Azert jolenne tudni,hogy pontosan milyen markaju/tipusu taprol is beszelunk mert az segitene megvalaszolni a kerdest.
    Irtad,hogy uj geprol van szo,ez esetben jolenne ezt gyorsan tisztazni hogy mi tesz tonkre es mit.
  • ChuckYeager
    PEETBOY:
    500W nem elég egy ilyen gépnek?
  • Peetboy
    A Win XP telepítő látja "Ismeretlen particíóként". 130 GB-ot lát az 500 GB helyett. Formázni lehetne, de előbb le kéne menteni az adatokat róla.

Milyen Bootolható adat mentő programot tudtok, vagy partició vissza állítót?
  • Peetboy
    Ugyanez volt nálam, a rossz gyenge táp miatt. Cseréld ki!
    Kevés áramot tud leadni a táp, ez miatt, kattogott, befagyott, újra indult mindig a gépem. Kicseréltem a tápot, gond nélkül működik.
  • Blum
    Valoszinuleg menni fognak,de arra figyelj hogy azonos orajelen menjenek.

A memoriakartya az teljesen mas,RAM-rol beszelunk (modulokrol) :)
  • Geri19880714
    Sziasztok!

Ha van a gépembe 1gb-os memória és veszek hozzá még 1 gigát teljesen más márkájút, akkor a gép 2gb-nak fogja a memóriaegységemet felismerni és tud a 2 memóriakártya együtt dolgozni? DDR2-sekről lenne szó, ha ez számít.
  • wantonly
    Hibás a lemez, szerintem innentől két dolgot tehetsz:

- Gyors adatmentés
    - Vissza a boltba garanciális cserére

Jobb, ha így nem is használod a gépet, mert csak rosszabb lesz. A tápot is cseréld, ha teheted. Lehet, hogy az nyírta ki.

Amúgy nincs letörve a SATA csatlakozás a merevlemezen? Ha nem illeszkedik megfelelően az felpörgési hibákat okozhat és ebből adódóan bad sectorokat is. De persze lehet, hogy gyárilag rossz, főleg ha már a múlt héten is 85%-os volt. Egyből cseréltetni kellett volna. Ha nem 100%-os ott már valami baj van. Sajnos a WD is meghibásodhat.
  • ChuckYeager
    köszi.
    A HDSentinel progival mit nézek?nem ismerem.
    Annyit már észrevettem hogy múlt héten még 85%os volt a kondíció most már csak 76%.
    A többi adatot nem értem.közben egyfolytában csinálja a hangokat a HDD.Már a SATA kábelt is átdugtam egy másik csatlakozásra az alaplapon,és mégis.Egyébként a konfig kb.3hetes :(((
    Mit csináljak?
  • Dodo55
    Valóban lehet a táp is (iArena... a Chieftec név megrontója :D), illetve a kábelek is.

De jártam én már úgy is, hogy ugyanez a jelenség kb. 1 évig, külső oka nem volt (több winyó is volt, azok nem csinálták, kábelt pedig direkt cseréltem), majd egyszer csak totál megadta magát (click of death). Igaz az egy ocsmány Maxtor volt, nem egy minőségi WD, mint a tiéd.
  • wantonly
    1. Nézd meg, hogy a táp- illetve a SATA kábel rendesen illeszkedik-e a lemezre. Ez is okozhat ilyen hibát.

2. A HDSentinel programmal sürgősen ellenőrizd a lemez állapotát.

Az iArena tápegység nem egy jó minőség. Azt ettől függetlenül is érdemes cserélni.

• ChuckYeager
    Üdv!
    Problémám:a HDD időközönként felpörög (kb mint induláskor) és olyankor kattogó hangot ad ki (mint régen a floppy-k hoz hasonlóan) ilyenkor megfagy a rendszer ,van hogy újra indul,van kék halál,van hogy csak fél perc múlva tovább megy.Ilyenkor a HDD mindig szenved kattog,felpörög.
    Mi lehet a baj?a tápra gyanakszom

Fx-6300
    M5A99X asus alaplap
    8GB Ram
    Ati7790 1GB
    CHIEFTEC 500W iArena
    WD 1TB RED 7200rpm
    + egy DVD iró/olasó

pls help!!!
  • ACE
    Felraktál valami programot, ami eszeveszetten számolni kezd valamit a háttérben, ha épp nem használod. Seti@Home ilyen, vagy pl. a bitcoin bányászás.
  • Fradi88
    Sziasztok!

Tegnap kezdődött a problémám elég érdekes dolog.

Ha pl:játszok,netezek,filmet nézek akkor nincs gond a régi megszokott szokásos hőmérsékleteket hozzák a gépben az alkatrészek.
    De ha nem csinálok semmit kb 3 percig, elengedem az egeret,otthagyom a gépet, akkor minden alkatrész elkezd melegedni.Megnéztem a hőmérsékleteket programmal és hallom,hogy a ventik is hangosodnak.
    De ha már hozzáérek az egérhez,megmozgatom egyből visszamegy a hőmérséklet

Mitől lehet ez?
  • suba53
    Ezt hogy érted? Eleve csak olyan töltőt tudsz rádugni, aminek a csatlakozója kompatibilis a laptop csatlakozó aljzatával.

Az általad említett csatlakozók meg eléggé különbözőnek tűnnek.

Vagy át akarod forrasztani egy másik töltő csatlakozóját?

Arra figyelj, hogy a töltő feszültsége, és terhelhetősége azonos legyen.
    Akkor esetleg tudod használni.
  • Freeman16
    Sziasztok. Nem tudom jó helyen kérdezem-e de a laptop töltőknél a 2.5mm és 1.7mm s helyett használható 5.5mm és 2.5mm-s csatlakozó?
  • Freeman16
    Sziasztok. Nem tudom jó helyen kérdezem-e de a laptop töltőknél a 2.5mm és 1.7mm s helyett használható 5.5mm és 2.5mm-s csatlakozó?
  • Tatyla
    Sziasztok!
    Olyan gondom van,hogy amiota win 8.1 van a gépen nem látja a DVD írómat,biosban jelzi de oprendszerben se az eszközkezellő,se alemezkezelő nem látja,help...
    Köszi előre is
  • Peetboy
    Nem PCI-os, hanem a winyóra dugható kártya. Azzal lehet a gond.
  • Blum
    Egyertelmuen gariztatni kell.
  • Dodo55
    Ha van gari, akkor az az ésszerű.

Leheltem én már életet sok halott ventibe (besült csapágy, stb), de ha a tekercs szakadt az nagy szopás.
  • oneal1
    sziasztok haverom ma vett gépet, vadi zsír sapphire 7850 2gb oc videókártyán elszállt az egyik venti.

létezik erre valami orvoslás vagy vissza kell vinni gariztatni?

a másik ventije megy, de ugye így nem tudja használni játékban csak kinnt windowsban
  • suba53
    Sajnos volt már a praxisomban olyan hogy két hónapon belül szállt el egy HDD. Nem jellemző, de nem zárható ki.

Mindenképpen azt javasolom, hogy próbáld ki másik gépben, vagy egy külső USB keretben is, hogy ott rendesen működik-e.

Ezek szerint elég régi alaplapod van, hogy nincs rajta SATA csati.
    Az alaplapok is meg tudnak hibásodni, és nem mindig olyan fatálisan hogy se kép se hang. Ha például a PCI interfész tápellátása szarakodik kiszáradt elkók miatt, akkor a PCI kártyák működésében lehetnek zavarok.
  • matson
    Sziasztok! Azt szeretném megtudni, hogy hol lehet legkönnyebben megnézni, esetleg milyen segédprogrammal, hogy a gép mely alkatrésze ment gallyra teljesítményileg. Konkrétan a szitu: a gépem jelentősen belassult, ezért összeraktam egy újat, a régi elemeinek egy részét pedig áttettem a szüleim gépébe, de teljesítmény javulás helyett úgy veszem észre, hogy még romlott a helyzet, pedig több a ram, jobb a vidkari, 1.7-es proci helyett egy 3.0 GHz-set tettem be ugyanabból a típusból. Biztos, hogy nem oprendszer gond van, én a procira gyanakszom, amivel voltak már korábban kisebb problémáim, elég magas hőfokon üzemel jó hűtő mellett is. Így viszont, hogy minden működik nem lehetek biztos benne, hogy nem-e vmi kompatibilitási hibába futottam bele, mert nem értek hozzá. Így megköszönném, ha vki eligazítana, vagy legalább megmondaná hogy minek olvassak utána, mert rákeresni se nagyon tudok így, hogy a problémát is kissé körülményes megfogalmazni. Előre is köszönöm.
  • Java33
    ...még annyit elfelejtettem, hogy speaker hibajelzés nincs és a billentyűzet + egér sem aktív...
  • Java33
    Sziasztok!

Lenne egy problémám:
    Alaplap: Gigabyte EP41-UD3L
    A gép bekapcsolása után csak a az alaplap logó-ig jut el. Az alaplapon van 4 led, ami elvileg a a proci-ra jutó feszültséget jelzi, most ez 2 zöld, sárga és piros. Mindegyik világít.
    Perifériákat lehúztam, tápot cseréltem, procit takarítottam, csatlakozókat átnéztem, kipróbáltam egy memóriával is, de semmi.

Én alaplapra gyanakszom, de gondoltam megkérdezlek titeket..
    A válaszokat előre is köszönöm. :(
  • Peetboy
    Igen, csak néha van bekötve, de bent van a gépben. Sata 2 HDD, és Sata átalakitó kártyával működik, mivel az alaplap nem kezeli a Satát. Biztos, hogy nem ment tönkre, mivel 1 éve vettem.
  • suba53
    Pár hónapja?
    Ezek szerint csak néha rakod be a gépbe?

Vannak rajta pótolhatatlan adatok? Próbáld ki egy másik PC-ben. Ha ott látszik, mentsd le a kritikus adatokat.

Gondolom SATA diszk. Tedd be egyedüli diszknek, és próbálj meg rá rendszert telepíteni. Ha nem sikerül, akkor valószínűleg kuka.
    Ha sikerül, akkor particionáld, formázd, és úgy tedd vissza az eredeti konfig szerint.
  • Peetboy
    Ott sem, és a Sz.gép-kezelés - Lemezkezelésben sem.
  • Dodo55
    Az eszközkezelőben sem?