4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • nagykispeter
    Köszönömk mindenkinek a segítséget,úgy néz ki tényleg ez volt a gond.Próbából visszatettem ma a régit igaz nem olyan mértékbe ,de lassabban tőltött be.
  • suba53
    Sajnos előfordul, hogy a sata kábel fejrésze, ami az érintkezőket egymáshoz szorítja, a környezeti hőmérséklet hatására deformálódik, szinte alig láthatóan, és ezzel az érintkezők kontaktusa bizonytalanná válik. Pár éve a CHIP magazinban is írtak erről a hiba lehetőségről.

Csaeréld ki a SATA kábelt, ez egy filléres tétel.
  • nagykispeter
    Köszi,holnap megpróbálom
  • bajgunar
    Csinálj vmi tesztet, s közbe mozgasd meg a kábelt. Ne húzd ki, csak mozgasd meg, lehet megszakadt vhol, és azért csinál ilyeneket. S ha előjön a hiba, lehet csak egy kábelcsere megoldja a problémád. Aztán teszteld, vagy cseréld ki kapásból a kábelt és úgy figyeld. Ha nem jön elő, akkor megúsztad a szervízt, több napos géphiányt, felesleges költségeket, és (talán nem húznak le pénzel).
  • nagykispeter
    Az összes teszt jól sikerült, mindet végig futattam rajta többször is a proci és a ram is hibátlan. Ellenben az Utorrent egy letöltés alatt kiírta hibaként I/O hiba miatt a letöltés megszakadt, ezt többször csinálta. A HD Sentinel kiírta A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 22687 alkalommal.
    Ezek után megcseréltem az adatkábelt a winchester és az alaplap közt azóta úgy néz ki nem szaporodott a hiba, bár múltkor is egy hétig nem votl gond, aztán egy nap többször is előjött. Nem tudom ez lehetett-e hiba, attól függetlenül a szervízzel le van beszélve holnapra egy teszt, ott azt mondták hogy a winchester lehet rossz,de lehet az alplap is. Azért gyanakodtam a kábelre, mert a S.M.A.R.T. nem jelzett ki hibát és csináltam két órás tesztet is és az is jó lett. Holnap meglátjuk hogy mire jutunk,pedig a szervizt nagyon elakartam kerülni,multkor is 1 hónapig volt ott mire a garis alaplapot kicserélték!
  • Blum
    XP alatt nincs USB3.0. Legalabbis hivatalosan.
  • kl24h
    Itt azt írják, hogy nem megy Windows XP, esetleg ha nem keresel utána és feltelepítsz egy USB 3, ha már lehet XP-re.
  • szeszuti
    USB3 vs XP??

Egy WD Elements 2 terás USB3-as vincseszter szerettem volna csatlakoztatni XP-re, de a win nem ismeri fel a tartalmat. Ez azt jelenti a készuléket felismeri az eszkøzkezelø, tehát a biosával szóba áll, de nem jeleníti meg a Sajátgépben. A WD meg azt mondja plug&play, de vajon XP-re is?? Kezeli az XP egyáltalán az USB3-at?
  • nagykispeter
    Az előző rendszeren megnéztem HDsentinellel,az nem írt ki hibát.Most telepítés után nem tettem még fel,de igazad van lehet nem árt azt is mégegyszer megnézni.Én is először erre gondoltam mert az AC4-et 4óraig telepítette akkor félbehagytam mert mentem dolgozni.Másnap néztem meg vele,akkor volt hogy nem talált hibát,aztán jött az új win7,de ma azzal is megnézem mégegyszer!
    Neked is köszönöm!
  • nagykispeter
    Köszi!
    De próbáltam game booster nélkül is az előző rendszeren nem volt fenn,most pont ez miatt raktam fel.A többi az stimmel amit írtál a programok annyi hogy a vírusírtó az avast,ha azt normálisnak lehet nevezni.A két ellenőrzést majd déután megcsinálom,kíváncsi leszek!
    Mégegyszer köszönöm!
  • Dodo55
    Én ilyesmit az utóbbi években olyan gépeken tapasztaltam, amikben komoly gondok voltak a rendszerwinyóval.

Érdemes lenne azt is ellenőrizned.
  • bajgunar
    Game Booster nélkül véletlenül nem próbáltad még? Lehet azért nem csinálta jó pár napig, mert nem volt fennt? Én nem nagyon hiszek az ilyen programokban, max 2~3 fps-t nyersz vele, de többet nem. (az meg betudható a memória ürítésnek)
    iobit nekem is fennt van, ASC Ultimate 7 (+ uninstaller, + smart defrag), de ezt a turbo gyorsítást ha be nyomtam ha nem, semmivel sem lett se gyorsabb a gép se több fps-em. (parasztvakítás)
    Próbáld ki game booster, meg mindenféle ilyen hülye parasztvakító programok nélkül. Friss, legújabb, nem beta, megfelelő driverekkel, alap szükséges programokkal (.net, visualc++, dx, stb..) korrekt, normális vírusirtóval, tűzfallal, összes win frissítéssel, mindenféle kodek pakkok nélkül. Ha így is csinálja, részemről passz.
    ram-ot memtest86-al, procit és ram-ot is meg Prime95-el tudsz elleőrizni!
  • nagykispeter
    Sziasztok!
    Olyan gondom lenne ,hogy a gépem az utóbbi 1 hónapba többször is belassul ,de elég durván.Az aztali ikonokra rá se tudok klikkelni.Egyedül a startmenübe tudok ilyenkor csak belemenni.Van amikor napokig se csinálja,van hogy egy nap alatt többször is,úgy hogy csak a resetelés segít,vagy a leállítás eltart 8-10 percig.Normál esetbe kb.1 perc alatt leáll.Újratelepítettem a win7-et akkor egy jó pár napig nem csinálta kb.2 hétig ,most egy hete újra elő szokott jönni,de lehet hogy ez csak véletlen függ össze az újratelepítéssel.Túlmelegedést nem láttam sehol,esetleg a RAM nemtudom okozhat e ilyet,mert azt a game booster nem méri!
  • alyr2
    akkor most bucsut kell intenem a videokarimnak..:( tap jo alaplap jo kabelek jok mert 2 toldo 6pinest meg a simat radugtam es egyikkel sem ment..
  • Dodo55
    Ha a "háttérben hallani, hogy töltöget" alatt a winyó hangját érted amint az oprendszert tölti be, akkor kb. 80% videokártya, 10% kábel, 10% monitor.
  • alyr2
    Tegnap este kikapcsoltam a gépemet minden rendbenment, ma reggel viszont bekapcsolasnal a monitor nem ugrik ki keszenliti modbol, a hatterben ahllani hogy töltöget...nem sipol stb..videokari alaplap vagy tap lehet a ludas, esetleg mind a 3?
  • Peetboy
    Sziasztok!

Nem látja a Windows a DVD írómat. A Bios látja. Secondary Slave-en van a dvd író, Secondary Masteren winyó van. Cserélgettem a Jumpert a dvd-n, Master, Slave, Cable, de nem látható.
  • suba53
    Szia!

A régi tápodban valószínűleg tönkrement, vagy tönkremenő félben van pár elkó. Ez a hiba jelenség tipikusan erre utal.

Ha van olyan ismerősöd, aki tud forrasztani, azok cseréjével javítható.
    Anyagköltség pár száz forint. LOW ESR elkókat kell venni, a Lomex-ben kapható szinte a teljes sor. A kapacitás, és a feszültség stimmeljen, ennyi a lényeg. Meg a méret, főleg az átmérő, mert néha olyan zsúfoltan szerelik a tápokat, hogy egy kövérebb darab nem fér el.

Ha új tápot veszel, bőven elég az 500W, valami márkásabb fajtából.
    Én Chieftec tápokat használok minden gépemben évek óta, és még nem volt gondom vele.

Ezen spórolni nem érdemes.
  • dominik77
    ok, értem Köszi a tippet!

Amd FX 6100 3,30GHZ Am3+ Box proci,
    Gigabyte GA 970 A DS3 alaplap,
    crucial Spectek ddr3 1600 MHz RAm,
    zaphire HD 7750 VGA,
    egy 1 Tb os Sata vinyó,
    + egy kingston ssd now 300 v vinyó
    + egy dvd író

Hány wattos tápot ajánlanál/tok ehhez az összeállításhoz?
  • Puhos
    Táp kuka. Próbálj meg valakitől kölcsönkérni egy normálisat (Chieftec, FSP, Corsair, Gigabyte,), az ilyen lc-t meg mercuryt csak nehezéknek lehet használni.
  • dominik77
    LC-Power LC6550G
  • Puhos
    A táp milyen márkájú pontosan?
  • Blum
    Olvasd el ujra azt amit irtam es probald meg ertelmezni.

Azert nincsmit.
  • videoton
    Heló! A játékokkal nincs semmi probléma,se a filmekkel,csak annyi van hogy idönként,nem mindig gondol egyet a rendszer,kék halállal,vagy csak simán lefagy!Erre szeretnék megoldást! De azért köszi a segitséget!
  • dominik77
    másik kép:
  • dominik77
    Sziasztok. A következő problémám adódott a gépemmel. Kb egy hónapja kezdődött az egész. Azt történik hogy elszáll az egész rendszer, és a pillanat tört része alatt a monitoron megjelenik egy alábbiakban látható szürkés csíkozott, vagy csak egy sima szürkés kép. És onnantól kezdve annyi, semmire nem reagál semmi, az egyetlen amit tehetek hogy újra indítom a gépet. A PC-ben lévő dolgok a táp kivételével(ami 500 wattos) újak. Az alaplap gigabyte 970A/DS+3, a proci 6 magos amd, a ram ddr3 as 8GB, ezek mind kb fél éve lettek véve, boltból, dobozban, egyszerre. Előtte kb egy héttel szintén újonnan egy Saphire radeon HD 7750 es, 1 GB-os, DDR 5 ös videokártya. Egy 1 TB-os sata-s vinyó-n volt a rendszer (WIN 64 Bit) kb 1 hónappal ezelőttig, most december elején beleraktam a gépbe egy kingston 120 MB-os ssd vinyót. Arra is egy Win 64 es windows került. Nem tudom összefügghet e a probléma az új ssd vinyóval, de csak azóta jelenik meg ez a hiba, hogy ez a tárgy belekerült a gépembe. Elképzelésem nincs mi lehet ennek az oka. Mikor először bekövetkezett letöltöttem és alkalmaztam egy FurMArk nevezetű videokártya tesztelő progit, 15 percig futott a program, a videokártya maximális hőfoka 58 celziusra ment fel, erre emlékszek, nem tudtam mit is kell még ott ezen kívül figyelni. Játékra is használom a gépet, Batman Arkham City pl hosszú órákig megy, magas grafikán, és nem történik szinte soha semmi baj, egyszer fagyott le a játék úgy, hogy újra kellett indítanom a gépemet, de mivel tört játék így bármi oka lehetett a lefagyásnak. Viszont a maradék 5 alkalommal mikor az elmúlt 1 hónap alatt lefagyott az egész gépem, 3 szor youtube-os videot néztem. Ma negyed órán belül kétszer is lefagyott, (ilyen eddig még nem volt) 1 szer egy dokumentum + egy böngésző, most legutóbb meg csak egyetlen böngésző volt megnyitva. A batman-os lefagyást kivéve mindannyiszor az alábbi 2 kép valamelyike jelent meg a monitoromon. Az első 2 lefagyáshoz még gerjedő hangzavar is párosult a hangfalakban, de az utóbbi fagyásoknál már csak a kép megy át ebbe a semmibe. Nagyon hálás lennék ha valaki megtudná mondani ez a probléma vajon mitől, és mivel lehet? Köszönöm![IMG] http://prohardver.hu/dl/upc/2013-12/398024_2013-12-29_13_14_26.thumb.jpg[/IMG]
  • Blum
    Az a VGA nem volt egy kiraly dontes ha jatszani akarsz. Ha csak filmet nezel akkor viszont tokeletes bar akkor meg a procit nem ertem,na mindegy.

Gyaluld le a Catalystot,telepitsd fel az NVIDIA drivert es kesz.
  • videoton
    A pontos info: AMD Phenom IIx4 955 Processor 3.20GHz,és NVidia GeForce 210 a vidókártya!
  • Blum
    :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
  • videoton
    köszke a választ! Akkor tudsz segiteni hogy mit lehet tenni.Most akkor mi a probléma?Lehet hogy roszul irtam le,A processorom AMD,A videókártyám nvidia,és nvidia driver van rajt,csak nem tudom miért van rajt,az ATI Catalyst-is!
  • Puhos
    nVidia kártyához AMD driver gratulálok, gondolom hogy nyitott ablaknál alszol!
  • videoton
    Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni,hogy miért van az,hogy néha nem mindig kékhalállal újra indul a gépem!Megerősítést kérek abban hogy nvidia videokártya van a gép-ben,de fent van az ati catalyst is! Nem ez lehet e a probléma,hogy ütköznek! 4GB ram van a gép-ben meg egy 4 magos amd proci,és 1GB a videokártya!
  • Gabor85
    Sziasztok. Egy olyan problémával állok szembe hogy kb. 5 napja vetem egy sapphire r7 260x 2g oc videokarit és eddig 3x csinálta azt hogy elment a kép minden fekete és utána csak restart oldotta meg a hibát. Nem vagyok benne biztos hogy a videokártya az okozója de másra még nem gyanakodtam, legújab driver van fent.
  • wantonly
    Először is azt kellene tudnunk, hogy milyen márkájú-típusú videókártya és tápegység van a gépedben, akkor talán tudunk segíteni. Ez a hibajelenséget valószínűleg a kettő közül valamelyik okozza, de rossz összeszerelés is okozhat galibát. Ha garanciális, akkor vidd vissza, de én azt nem értem, hogy ha "pár nap" után már jelentkezett a hiba, akkor miért 9-10 hónap múlva jut eszedbe, hogy csinálni kellene vele valamit?
  • Purga
    Szia, nem húztam semmit se. Csak fura hogy 3D-s alkalmazás indításnál csinálja ezt, a hűtés mindenhol megy (karin, procin, ház) Igaz a procin "FX 8150" gyári hűtés van. Köszi, persze elviszem majd, mert ez így használhatatlan.
  • ACE
    Szerintem ne nyúlj hozzá hanem vidd vissza oda ahol vetted, és jöjjenek rá ők, nehogy aztán ráfogják a szakszerűtlen szerelgetésekre a garivesztést. Mellesleg nem húzod semmidet, ugye? Mert elsőre a húzásokat kéne visszavenni alapra, és úgy tesztelni, és megnézni hogy minden hűtés megfelelően működik-e.
  • Purga
    Sziasztok!
    Szeretnék egy kis segítséget kérni:

9-10 hónapja vásároltam egy gépet a "kékcsipp"-en összeszerelve, először működött is pár napig megfelelően, aztán ahogy telepítettem fel a játékokat szép sorban (BF3, BF4, Bad Company2, GTAIV, DeadSpace, Van Helsing) lefagy a gép pár perc játék után, mindegyiknél, csak a reset segít...
    Most a videókártyámat átraktam egy másik PCI-E slotba és pár perc játék után kikapcsol a gép...Lehet hogy a lappal van a baj? Vagy feszültség probléma, esetleg tápegység?
    Ha valakinek volt hasonló problémája kérem írja le, hogy mi a tapasztalata, ill. mit érdemes megnézni mi lehet a baj?
  • ACE
    Csak kérdés ezt mennyi idő alatt tudja a külföldi gyártóval lerendezni, és az belefér-e a magyar jogszabályok által biztosított időkeretbe. Félő hogy nem...
  • suba53
    Egy erősítőnél az energiatakarékos mód bekapcsolása működtetés közben erősen hibás működésre utal. Valószínűleg van benne egy időzített figyelő áramkör, és ha 10 percig nem kap vezérlést, akkor lekapcsolja magát. Ez teljesen független a PC-től, mivel csak egy sztereó analóg jelet fogad.

De mint mondod kap vezérlést, ennek ellenére lekapcsol. Ez hiba.

A gyógyír a szerviz, ahol vagy megjavítják, vagy kicserélik.
  • suba53
    Garanciális cserére szoktak küldeni a gyártók javított darabokat. A kereskedő, vagy a szervize ugyanis nincs felkészülve a javításra. Visszaküldik a gyártónak, ahol korrektül tudják javítani.

Én korábban kaptam garis probléma alkalmával ilyen gyárilag javított cseredarabot. Barna egyen doboz, minden tartozék nélkül, csak az alaplap. És javított volt, láttam az utólagos alkatrész csere nyomait.
    Igaz utána egy fél évvel az is tönkrement, de akkor már kifutott a gari.