Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ezt a 12V dolgot nem értem (alapból sem értek a dologhoz). Ha az 5200-as is olyan volt, aminek nem kellett tápcsatlakozó, akkor egy másik kártyánál miért számít ez? Az alaplap most is az, amit írtam, nem volt semmi gond. Vagy nem jól értelmezem, amit mondasz?
Másik dolog. Jól értem, hogy az a VGA, aminek nem kell tápcsatlakozás, az valamivel kevesebbet fogyaszt, mint az, aminek kell?
A CPU cirka 70W terhelten, alaplap és sallangok mondjuk 40-50W, videókari meg 30 watt, ha nincs külsõ csatlakozója. A gond a 12 voltos ág, azt hiszem még az AGP is arról táplálkozik. Szóval feltehetõen elviszi, noha kicsit necces dolog, ha a 12 voltos ág nincs legalább 100W körül (márpedig van egy tippem, hogy nincs).
Ha nem játékra kell, akkor miért nem jó az FX5200?
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Alaplap: Shuttle AV49N
Proci: 2,6 vagy 2,8 Pentium 4 Northwood
Memória: 1Gb (1db 512Mb 266MHz illetve 1db 512Mb 333MHz)
VGA: Radeon 9600xt, vagy GeForce FX5600 esetleg Radeon 1650PRO (mind 256Mb-os és a 9600-asnak biztosan nem kell tápcsati, csak AGP-rõl táplálkozik)
Cd író
Floppy meghajtó
Sajnos arról sehol sem találtam információkat, hogy mennyit fogyasztanak a kártyák, illetve arról sem nagyon, hogy melyik jobb a másiknál. A régi kártya egy FX5200-as volt (az nagyon sz@r volt), nem kellett neki tápcsatlakozás. Eredetileg olyan kártyát keresek helyette, ami szintén nem igényli, de ha a fogyasztást nem befolyásolja, akkor olyan is jó, amit tápra kell kötni. Valahol azt olvastam, hogy az AGP 45W-ot ad le, tehát, ha nincs tápra dugva a kártya, akkor annyit fogyaszt.
Nem kell megijedni, csak alap dolgokra kell, nem játékra és amúgy is másodlagos gép lenne.
Köszönöm
Mi a megnevezese annak a kis doboznak ahova csatlakozik a tapkabel?? A problemam az, h a dobozban levo ventillator zug es amikor megall akkor egett szag szivarog ki. Tehat valoszinuleg cserelni kell csak nem tudom a megnevezeset. Elore is kosz a segitseget.
AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM
Akkor felejti el a CMOS a beállításokat, ha lemerült az elem, és áramtalanítva van a gép. Mert az ATX szabványú tápok standby feszültsége is fenntartja a memória állapotát. A standby 5V-ot akkor is megkapja az alaplap, amikor a gép ki van kapcsolva. Csak akkor szûnik meg, ha áramtalanítod.
Kikapcsolás után húzd ki a konnektorból a gépet pár percre.
Ha utána kéri a dátum és idõ beállításait, akkor lemerült az elem.
Vagy vedd ki az elemet és mérdd meg voltmérõvel a kapocsfeszültségét.
A jó elem feszültsége 3,2V körül van. Ha ennél lényegesen alacsonyabb feszültséget mérsz, akkor már lemerült. Én úgy 2,8-2,9 voltnál már cserélem az elemet.
Minden gép bekapcsolásnál be kell állítani a dátumot/órát, és a proci órajelét a Biosban.
Ez az alaplapi elem cserére utal? Lemerült? Kb 4-5 éve tettem bele új elemet.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Nem árultad el, hogy az alaplapod milyen, az alaplapi SATA esetében attól függ a méretlimit (ha van). A SATA bõvítõkártya esetén értelemszerûen a kártyától függ.
Egy PCI SATA vezérlõt szeretnék venni, mert a mATX alaplapomon csak két SATA van. Igen, akkor még OKsnak tûnt és nem tudtam azt se, hogy az optikai tárolók is ezt fogják használni. 😞
Épp nézem itthon, itt-ott és átlag ~3000 ft-tól a 10000-es határ között mozog. Míg eBayen ~2000 Ft-ért is tudnék venni. De ugye aposta.... Meg nem tudom mennyit számít a típus, stb. Nekem nem semmilyen high-tech cucc. Csak a rákötött HDD és esetleges BD menjen.
És van valamilyen GB limit? Úgy értem, ami az alaplapi chip/BIOS még felismer? Jelenleg egy 150 és 75 GB HDD-m van, cirka 250 vagy talán 500 GB-os lenne jó.
XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"
Köszönöm a tanácsodat, valószínû, hogy egyelõre marad a funkció nélkülözés, mert reggel óta egyfolytában a firmware-t keresem, de semmi! GT30N típushoz találok ezeregy számra, de 31-hez semmi, vagy legalábbis még semmi! 😞
Sajnos a mai napig az optikai meghajtóknál a legrosszabb a meghibásodási arány. Sok funkció van egybe integrálva, a lézerek nagyon sok munkapontban mûködnek más más teljesítményszintek kellenek minden feladathoz. És a lézerek elég kényes jószágok, öregszenek, mászik a munkapontjuk, stb. Ezt egy darabig kompenzálni tudja a vezérlõ elektronika, de aztán nincs mese, használhatatlanná válik.
Egy firmware frissítést még megpróbálhatsz, ha találsz hozzá. Az akkor segít, ha a belsõ memóriájának a "felejtése" miatt rosszul állít be egy-egy munkapontot. De ha az sem segít, akkor kuka, vagy lemondasz az adott funkcióról. Javíttatni a mai árak mellett totál gazdaságtalan.
Nem vagyok benne biztos, hogy jó helyre írok, de ami fórumokat találtam, azokhoz már nem lehet hozzá szólást írni.
Olyan és egyben érdekes ( számomra érdekes ) problémával fordulnék felétek, amit már egyáltalán nem értek, és kérném segítségeteket vagy tanácsotokat, bármit!
Felvázolom a helyzetet:
Fõ téma: DVD írás
Adott egy laptop. Ilyen esetben úgy vélem, hogy mindegy mekkora gép ( De azért...Proci: 2,2 GHz AMD Athlon II X2, RAM: 3 GB DDR3 )
Van benne egy LG DL DVD-RW (GT31N) - SATA2
Írás:
CD-t minden zokszó nélkül tudok vele írni, legyen az R vagy RW legyen 1x-es,2x-es....stb...
Viszont a bökkenõ a következõ: 😞((
DVD-t mikor szeretnék írni és beteszem a lemezt beolvassa, felismeri, hogy üres stb...
Lényegtelen milyen programmal próbálkozok (Nero 7-8-10 / Ashampoo 10-11 / ImgBurn),
megírja a lemezt mindenféle hiba nélkül, és ez látszik is a lemezen, de mikor visszateszem az íróba a lemezt akkor továbbra is vagy üresnek titulálja a lemezt vagy be sem olvassa, ha átrakom másik gépbe a lemezt az sem olvassa be. Viszont ha írok egy másikat és az adat ellenõrzés be van kapcsolva akkor a végén kiírja, hogy itt és itt ilyen és ilyen szektorhiba található.
Mindezeken felül bármilyen írott lemezt vagy gyári lemezt tökéletesen és gyorsan olvas!
Mi lehet a hiba okozója? Illetve hogy tudnám kiküszöbölni, orvosolni ezt a problémát???
Légyszi segítsetek
Üdv: GáBoR 😞(
Nem vagyok biztos benne hogy jó helyre írok, de tegnap lezúgott a lábamról egy gamepad és azóta miután bedugom az USB-be, a csatlakoztatást jelzõ piros lámpa felvillan rajta párszor majd nem világít, ha megmozgatom a kábelt a gamepadnál akkor ismét be, bevillan, valamint volt már hogy jó helyre mozdítva folyamatosan égett és ilyenkor mûködött is. A vicc az egészben hogy elsõ ránézésre vmi érintkezés hibára gondolnék, de ha usb-nél mozgatom meg a kábelt akkor is be-be villan a lámpa.
Szétszedtem, sehol sincs kábel kicsúszva, semmit se láttam letörve.
Ötlet? Érdemes megjavíttatni? ha egyáltalán lehet.
Nézegettem újat. 6-9 ezer között már kapni jó logitech f310-510-710- eket.
De örülnék ha meglehetne könnyen oldani a javitást.
Köszönöm.
PS3 Slim 250 PC
Mivel ugye az installnál nem volt az AHCI bekapcsolva az AHCI, ezért utólag nem képes megbirkózni vele a win.
Elõször is döntsd el, hogy megéri-e neked. Ha SSD-d van, vagy SATA-III.-as vinyód, akkor van értelme, amúgy a várható sebességnövekedés viszonylag szerény, mert ez esetben csak látványosan az NCQ és a Hot-Swap (a gép kikapcsolása nélkül lehet a nem rendszerlemez SATA vinyókat kivenni, berakni, mint a pendrive-okat). Ha mégis kell az AHCI, akkor:
1.: Újra installálod a Win7-est, de úgy, hogy az install elõtt bekapcsolod az AHCI-t.
2.: A meglévõ Win7-est próbálod AHCI-seti:
-Elinditod a Regedit-et
-HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlset / Services
-Megnyitod az "msahci"-t
-A jobb oldalon bal klikk a "start"-on, és Modify (módositás)
-Értéknek ird be, hogy "0", majd kattints az OK gombra.
-Kilépsz a regeditbõl, újrainditod a géped.
-A BIOS-ban átállitod az AHCI-t.
Ha minden oké, akkor a gép gond nélkül, de már AHCI támogatással fog elindulni.
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
A következõ lenne a problémám.
hogy lehetne megoldani hogy ha a fejhallgató be van dugva akkor csak ott szóljon és ne pc hangszorón és fejhallgatón egyszerre?
Az 5.1-hez 3 jack dugó kell, front (1.), rear (2.) ill. center/sub (3.).
Ha Realtek alaplapi kártyád van, akkor a driver felteleptése után egy narancssárga hangszóró ikon lesz a tálca jobb szélén, itt tudod a bemenetek/kimeneteket állitani a Realtek kezelõpaneljén. Ha bedugsz egy jack dugót, akkor felugrik egy ablak, ahol kiválaszthatod, hogy mit dugtál be. Értelemszerü innentõl kezdve: bedugod a front jack dugót a zöldbe -> front speakers. Bedugod a hátsó hangfalak jackjét a kékbe -> rear speakers, végül bedugod a rózsaszinbe a centert -> center/sub.
Rosszul látod.
Olyan gondom lenne,hogy 5.1-es hangfalszettem vvan,narancssárga zöld és fekete alaplapi csatlakozóval,ami a mostani alaplapomhoz tökéletes mivel itt a csatlakozók stimmelnek.
Viszont az új alaplapokon úgy látom csak 3 hely van kék zöld piros.A piros eleve a mikrofon helye így nem b iztos hogy tudom csatlakoztatni az új alaplaphoz a régi hangfalakat ha jól gondolom!Vagy van valami átalakító,vagy más megoldás rá?
Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,
MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB
Az AHCI egy lemezkezelési mód, Win Vista vagy Win7 alatt érdemes bekapcsolni, XP alatt viszont nem annyira.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Van egy program amivel meg tudod nézni, hogy mi okozza a kékhalált. A programot innen töltheted le, van hozzá magyar nyelvi fájl is.
Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7600.2.0.0.768.3
Locale ID: 1038
Additional information about the problem:
BCCode: d1
BCP1: 0000000000531ED8
BCP2: 0000000000000002
BCP3: 0000000000000000
BCP4: FFFFF88006A193D8
OS Version: 6_1_7600
Service Pack: 0_0
Product: 768_1
Ha valaki tud segíteni annak elõre is köszönöm.
Vélemény? Tényleg cserélni kéne?
A következõ lenne a gondom: új alaplapba bedugva a régebbi sata2-es vinyót (amin csak képek, filmek, játékok voltak, tehát op.rendszer nem) nem észleli telepítéskor a gép. Nem hozza fel, hogy megformázza... így telepíteni sem tudom a win7et, nem igazán értem mi lehet a gondja. IDE van beállítva biosban, valamint a jumpereket is már az összes variációban kipróbáltam.
Elõre is köszönöm a segítséget!
Olyan gondom lenne, nos nem is tudom, hogy írjam...
Szóval, kb 1 percenként öö kidob az asztalra valami, akármit csinálok. Akár játék közben is..(Nem mindegyiknél, de pl Wotnál kidob)
Vagy most is, mikor írom ezt, a kurzor eltûnik, és újra bele kell kattintanom az ablakba, hogy tudjak írni. Ennél jobban nem tudom megfogalmazni. Géprestart nem oldja meg, illetõleg néha igen, de aztán újra elõjön a gond. Ezt mi okozhatja? Extrém módon felbassza az agyam amúgy! 😄
Egyébként egy Shuttle AV49N alaplap.
Kéne ismerni az alaplap típusát, és akkor lehetne megnézni, hogy egyáltalán milyen procikat támogat.
All hail the double x!
Ebben az esetben én a P4 2,8GHz es procit venném meg. A négyszeres cache méret, és a HT miatt. Bár biztosan van olyan alkalmazás is, aminek többet jelent a magasabb frekvencia.
De ha igazán meg akarod nyugtatni a lelkedet, vedd meg mindkettõt, végezz el pár tesztet, van belõlük jó sok. És a végeredmény birtokában azt hagyd benne, ami számodra meggyõzõbb.
A Slot1-es procik már csak dísznek jók. Egy két fanatikus old timer gépépítõnél még hasznos is lehet, de nem olyan ritkaságok hogy komolyabb pénzt érnének.
És valóban, pár ezer forintos dolgokról beszélünk. Mindent használtan lehet csak kapni bele, de úgy vagyok vele, ha már aprópénzért meg tudom venni, akkor vegyem bele a legjobbat, ami belemegy.
Lehet tök hülyének tûnök emiatt, de ez van.
Az AGP-s kártyákon, ha kell neki külön tápellátás, akkor van rajta egy elég nagy 6-pines csatlakozó, nem lehet nem észrevenni. 😊
Illetve, ma feltúrtam a szekrényemet és találtam két õsrégi processzort. Valaki esetleg meg tudná mondani, hogy érnek-e valamit, esetleg nem ritkaságok véletlenül?
Intel Celeron (SL2TR) 266/66
Intel Pentium II (SL356) 350/512/100/2.0v S1
Slot1-es foglalatúak, hûtõbordával, ventivel. Szép állapotban vannak. A Pentiumon fekete hûtõborda van, illetve fekete mûanyag takaró az alján. A Celeron sima alumínium színû borda és semmi mûanyag takaró nincs a nyák alatt.
- Kap egy csomó lóvét, kasztnit, és az úr elégedetlen. Mit akarsz még? - EGY MÁSIK SZPONZORT!
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
- Kap egy csomó lóvét, kasztnit, és az úr elégedetlen. Mit akarsz még? - EGY MÁSIK SZPONZORT!