4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • Peetboy
    Nem látja a Win XP a második winchestert. Bios látja. Pár hónapja még jó volt. Mi a teendő?
  • Dodo55
    Ha 9 éves akkor esélyes, hogy az még nem a robbanós fajta :)
  • Peetboy
    Ha ez 9 év alatt nem robbant, már nem is fog.
  • Dodo55
    Azért óvatosan azzal a Codegennel :D

Állítólag van belőlük FSP beles is, amik nyilvánvalóan nem lehetnek rossz darabok, viszont az egyéb fajták szeretnek robbanni, meg ilyenek

Nem viccelek egyébként, egy már nekem is robbant egy gyanúsan viselkedő gépben, amit ideadtak nekem tesztelésre pár éve :)
  • Peetboy
    1 éve ezt a régi tápomat cseréltem le másik használtra (ami most tönkre ment) , mert azt gondoltam hibás a régi, de úgy látszik meg se kellett volna vennem a másikat.
  • Peetboy
    Sikerült megcsinálni a régi tápommal (300W Codegen) hibátlanul megy 2800+ magas órajelen. Végig az alaplapra gyanakodtam és tényleg a táp volt a hibás! Eddig még 1-szer sem kapcsolt ki a gépem és nem fagyott meg. Így megúsztam, nem kellett költenem rá 1 fillért sem.
  • joshua
    Én is gondoltam erre. 658 képet tartalmazó 550mb-os mappát 10-13 mb/s sebességgel másol, tegnap csak nagyobb fájlal próbáltam (9gigás mkv) és arra jöttek ki azok az eredmények amit írtam. + kipróbáltam egy tesztel, ami ugyanannyit írt. Ma megpróbálom másik usb 3-as géppel kipróbálni. Remélem helyrejön ez a hiba, mert nem ezért vettem meg:D
  • Blum
    Udv!

En elso korben kizarnek minden hardveres es szoftveres hibat. Ami kapasbol beugrik az az,hogy sok kicsi fajlt akarsz masolni,melyek egyben ugyan nagy mennyiseguek viszont nem folytonosak,ebbol fakadoan folyton elindul-megall,elindul-megall a masolas. Probalj meg egy nagy fajlt ratenni (mondjuk egy par gigas filmet) es nezd meg,hogy ugy mit csinal.
  • Blum
    Ha nincs radugva akkor ELMELETBEN siman kene futnia idle-ben anelkul is,mert a PCI csatlakozorol is tud felvenni eleg aramot,hogy terheles nelkul menjen szepen viszont ezek ugy vannak kitalalva,hogy erzekeli ha valami gebasz van es nem fog elindulni.

Amugy az a 70W-os tap az vicc,inkabb ne kiserletezz vele.
  • Dodo55
    70 watt?
    150-esnél kisebb ATX tápot életemben nem láttam...
  • Peetboy
    Olyan kérdést teszek fel, hogy mi van akkor ha a VGA-mra nem dugom rá a táp kábelt? Működik attól még? Azért mert a ventillátora nem jó, külső ventivel hűttöm. Ilyenkor mi célt szolgál az, ha rá van dugva a táp?
  • Peetboy
    Kaptam is kölcsönbe egy másik tápot, viszont az csak 70 wattos. Ki sem próbáltam vele. Az kevés ugye?
  • joshua
    Sziasztok!
    Ma vettem egy ilyen pendrive-ot. A laptopom egy Dell Inspiron n5110, amin van 1 usb 2.0-ás és 2 usb 3.0-ás port. Namost a problémám az lenne, hogy a 2-esen 20 mb/s-el ír, a 3-ason 23 mb/s-el. Nem kéne sokkal gyorsabbnak lennie a 3.0-ás portnak? Vagy valamit esetleg állítanom kéne? Előre is köszi a választ!
  • Dodo55
    Általában a táp gyakoribb, de ha biztosra akarsz menni kérj kölcsön valakitől egyet tesztelni.
  • Peetboy
    Igen, én is erre a 2-re gyanakszom. Ahhoz kellene tudni, hogy melyiket cseréljem ki.
  • Blum
    Ezt kar tesztelni,biztos hogy hardveres hiba okozza a jelenseget. Tapegyseg vagy alaplap hiba lesz.
  • Peetboy
    Kikapcsolgat a gépem. Milyen módon lehet tesztelni, hogy a Windows-nak van hiábája és újra kéne telepíteni vagy hardwer hiba van???

(Tegnap be se kapcsolt a gép. Ma viszont igen, de kikapcsolgat.)
  • suba53
    Szia!
    A 2GB Vram nem foglalatban van. Dedikált VGA memóriát nem tesznek foglalatba, az az alaplapon van.
    Van még 2GB onboard ram, ami max 8GB-os modullal bővíthető, így jön ki a max 10GB.
    Tehát a jelenlegi állapot az, hogy van 2GB fix onboard ram, és a bővítő slotban csücsül a másik 2GB, így jön ki a 4GB.

Az onboard ram lehet hogy 1600-as, azt egy CPU-Z vel meg tudod nézni.
    Viszont ha a foglalatban 1333-as van, akkor valószínű, hogy az összes 1333-on megy.

• lord nihilus
    Ja amúgy köszi skacok a fáradozást, majd megpróbálok egy szervízbe is érdeklődni, hátha találkoztak ezzel a dologgal.
  • zsgaby
    Fórumon írtam is neki hogy azért bele kellene próbálni. Lehet hogy a bios képes megcímezni fordítva is.
  • Blum
    De max. memorianak meg 10-et irnak,ami a max. 8 + 2-vel ki is jonne. Szoval valahol ott lesz az a 4giga 1600-as is csak elvan dugva.
  • zsgaby
    Azt hiszem megszívtad azt írják:
    Memory Slots: None, 4GB is onboard memory
  • lord nihilus
    Hali! Nemrégiben vettem egy laptopot, alsó kategóriás asus x550cc (i3 proci, 4 giga ram, gf 720m+2giga vram, 750gb vinyó stb.), az idő elteltével, máris spóroltam egy ram bővítésre valót. Egy oldalon írták is, hogy 1 slot áll a rendelkezésre. Kíváncsian fel is nyitottam a burkolatot, de az az egy slot a vram-é (2 giga 1333-as van ott nem a 4 giga 1600-as) ami ott van. Ilyenkor mi a helyzet? Lehet cserélni? Elnézést az értetlenkedésemért, de még nem nyitogattam soha laptopot, nem vágom a szerkezetüket és hasonlókat.
  • Sir Quno Jedi
    Há egy firmware frissítéssel már szétszoptam az agyamat ezen a drive-on anno. OCZ nem teszi 1xűvé a dolgot.
  • pxxl
    úgy értettem, hogy nem kell foglalkozni vele, hogy + vagy -, mert gond nélkül kezeli mindegyik író már. :)
  • suba53
    Szia!

Esetleg egy Firmware frissítés? Lehet hogy az megoldja.
    De ezt egy olyan gépben kellene elvégezni, ami biztonsággal felismeri.

http://ocz.com/consumer/download/firmware
  • Sir Quno Jedi
    Gyárekök! Van nekem egy SSD SATA OCZ 2,5" 60GB Vertex 2 kicsikém és addig semmi gond nem is volt vele, míg alaplapot nem cseréltem (meg procit és ramot is). Régi SATA2-es alaplappal csont nélkül ment, ezen volt az oprendszer is. Viszont ez az új xar asus h87-pro meg baszik felismerni bios-ból (sem). Néha észleli, de általában nem (4-5 indításból 1x meglátja). Próbáltam bios frissítést, összes beállítást (AHCI miegymás), meg az összes kábelt, összes portban, összes tápkábellel, de ez egy rakás hulladék, nem tetszik neki az SSD. Kínomban áttelepültem egy régi 1TB-s HDD-re, arról megyen most az opcsi (win7).

SZERINTETEK mitől lehet ez?!?!? Csak azért kérdezem, mert vennék másik SSD-t, hátha azt hajlandó a gecvaj fajtája felismerni MINDIG, de ha az sem lesz jó, akkor megszoptam (meg újabb szép summa kiadás). Én egy SAMU 840 Pro-ra gondoltam elsőre (az legalább még MLC-s és 5 év garis).

Az a szörnyű, hogy így még adatdrive-nak sem tudom használni az SSD-m, hiszen pont az a lényeg, hogy NEM IS LÁTJA. Azt írja a sata portoknál, hogy empty.

Idegesítő az tuti.
  • suba53
    Bocs, nem kötekedni akarok. :-)

A lemezek között van különbség, más az írható réteg technológiája, de ma már minden író és olvasó korrektül kezeli mindkét fajta lemezt.
  • pxxl
    Régóta nincs különbség +- között. Az már régi kálvária, hogy melyiket is kell venni. :) egyébként ott van csak hiányzik a + jel
  • bakkerman
    mondjuk itt nincsen írva a +R,csak a -R,akkor a plusszosat nem is tudja írni?
  • bakkerman
    köszi szépen,igenigen,picit lusta voltam...de akkor fasza :)
  • pxxl
    Gyártó: LG
    Modell: GH22NS50

Tulajdonságok :

Csatlakozó: SATA
    Cache: 2Mb
    Lightscribe: Igen
    CD OLVASÁS: 48x
    CD-R ÍRÁS: 48x
    CD-RW ÍRÁS: 40x
    DVD OLVASÁS: 40x
    DVD-R ÍRÁS: 22x
    DVD R ÍRÁS: 22x
    DVD-RW ÍRÁS: 6.0x
    DVD RW ÍRÁS: 8.0x
    DVD-R DUAL LAYER ÍRÁS: 12x
    DVD R DUAL LAYER ÍRÁS: 12x
    DVD-RAM ÍRÁS: 12x

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    2 max 3mp alatt megvolt. google a barátod :)
  • bakkerman
    hello,az lenne a kérdésem hogy LG GH22NS50 tipusu dvd íróm tud-e írni DVD+R dual layer lemezt?
  • longhaul
    A HOMETAB az milyen program? Mert probáltam törölni és nem ment, sőt aInlocker progit és feltelepítettem hogy letörölje de semmi.
  • Dodo55
    Lenne egy kérdésem:

DVI kábelre kötött monitor refresh rate-jét próbálom feljebb piszkálni. Hivatalosan tud 75Hz-et a natív felbontáson, de alapból csak 60-at lehet beállítani. EDID Override Inf gyártásával próbálkozom. A kiolvasott EDID alapján a max pixel clock 170MHz. Ha csak azt írom át, ki is jön 70Hz (és nekem pont az kéne), de utána az így kapott inf-et telepítve a horizontális felbontásom lefeleződik (a driver 1680-at lát ugyanúgy, de a monitor szerint 840 horizontális pixel jön).

Észrevettem azt a furcsaságot, hogy a különböző kalkulátorok az EDID-ből kiolvasott H Blank érték felét hozzák nekem ki mindig... Ha azokkal az értékekkel dolgozom (pixel clock emelés nélkül!), akkor kapok +10Hz-et a dupla értékhez képest és ezt beállítva a horizontális felbontás lefeleződése sem áll fent, tehát megfelelő eredményt kapok.

A kérdés, hogy ez így biztonságos a monitor szempontjából? Egyelőre eddig semmi hiba (10-20 perce megy így a monitor), de azért szeretnék nyugodt lenni.
  • Dodo55
    Igen, ha jól sejtem ez egy CLI managed "nullpointer" exception. Azaz van egy változó ami nem lett inicializálva semmilyen objektumpéldányra, de valamilyen utasítás már dolgozna vele. Logikai eredetű (emberi) bug a programban.
  • bajgunar
    Van feltéve a gépedre olyan program, ami gagyi, házilag tákolt, nem épkézláb program, amiben egy karakterlánc, -sor hibásan van megírva, elírva, ergo elrontva. Olyan objektumra hivatkozik a kód, ami nem létezik, a program nem találja. Ez programkód szintű hiba. Törölj le a gépedről minden lom, hulladék programot. Takarítás, rendszertisztítás megoldhatja a problémádat. Nézd át mi indul automatikusan. (mivel írtad, hogy bekapcsoláskor jelentkezik a hiba) És deaktiválj pár programot. Meg törölj nevenincs, felesleges, rendszerlehúzó programokat, amik nem kellenek. Szép lassan mazsolázd ki, melyik progi okozza a problémát.
    Szoftveres probléma, nem hardware-es!
  • longhaul
    Bocsi. Mostmár jó lesz. Projected
  • longhaul
  • longhaul