Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

totyak
Van egy Asrock n68 GS3 UCC alaplapom.

Ma nézelõdtem a hivatalos oldalán és láttam, hogy ezen a lapon csak FSB 1000 MHz (2.0 GT/s) van (bármit is jelentsen).
Viszont másik lapokon láttam, hogy ennél sokkal nagyobb értékek is vannak. Kérdés, hogy ez mit jelent egyáltalán (laikusoknak is érthetõen elmondva)és hogy számít ez valamit a gép sebessége szempontjából?

Másik kérdés, hogy mit jelentenek ezek a bios frissítésnél? Illetve érdemes-e frissítenem a lapot, látnék változást?
Ezt írják:
1. Update CPU code.
2. Modify Crucial 1GB Memory size information.

Végül. Ez a lap támogatja-e az AM3+ processzorokat? Most sima AM3 van benne.
Illetve korábban felmerült, hogy ez a lap csak AM2+ és ezért mennek bele az AM3 procik, de több helyen is AM3-nak írják. Mi a valóság?

Köszönöm

Balumann
Nálam 36 gigát foglal a Win7 (64 bites, kb. 1 év használat), úgy hogy minden programot másik partícióra telepítek, virtuális memória, dokumentumok, temp és minden ilyesmi is másik partíción van.

Win7-hez a 20 GB valóban nagyon kevés. ( XP-hez általában elég )
32 biteshez elég lehet a 40GB, 64 biteshez én 50-60 GB méretet szoktam hagyni.

20 Gigás partícióra ? , sztem az kevés..., töröld a partíciókat, telepítsd a win 7-t, ha minden rendben, akkor particionáld legalább 40GB-re a rendszert.
win7 , most éppen már 3 órája telepítem rá a windows7et egyéni csúcs..
Xp-t raktál rá ?
Pontosan így van van egy 20gb patrició azon van csak az oprendszer a másikon ugye nincs semmi mivel most raktam újra teljesen újra formáztam. Szerintem azóta ilyen lassú a gép mikor megvette a barátom . Szóval ebbõl lehet garancia lesz
Mióta érzékeled ezt a lassulást? Hirtelen egyik napról a másikra jött elõ, vagy szép lassan? Amikor újratelepítetted, akkor formáztad a teljes lemezt, vagy csak ráraktál egy új rendszert?

Nézd meg, hogy mennyi szabad hely van a C:\ partíción. Sokan nem figyelnek erre, és amikor elfogy a hely a rendszerpartíción akkor is ilyen lassulás következik be, vagy egyáltalán nem képes felállni a rendszer.
Ha csak egy partíciód van, az is betelhet. Takarítani kell. Le kell törölni az összes .temp file-t, a felesleges programokat, filmeket, eltávolítani. Jó kis takarító progi a CCleaner, ez leszed minden olyan felesleges elárvult file-t, amire tényleg nincs szükség. Több GB helyet is fel tud szabadítani.

A rendszerpartíción, vagy a lemezen, ha csak egy partíciód van, érdemes minimum 5-10 GB szabad helyet hagyni.

Ha nem a szabad hely a gond, akkor lehet hogy valamelyik hardver komponens rosszalkodik, és boot alatt nem tud rendesen továbblépni a gép. Bekapcsoláskor ne legyen rajta semmilyen külsõ eszköz, USB diszk, stb. Úgy is lassú?

Van egy Lenvono idepad s205 és nagyon lassú alig akar bekapcsolni a a gép szóval rettentõen lassú a windowst már másikat raktam rá de úgyse jó.
Vagyis nagy nehezen bekapcsol a gép kb 10perc kell neki és magához tér tökéletesen mûködik . Friss oprendszer van rajta ötletek ?
Tisztelt Suba53!
Köszönöm! Akkor ezért nem találtam ilyet...
Szia!

A socket7-es foglalattal még a Pentium mmx procik mûködtek.
Közben még jött a socket1-es foglalat a PentiumII proci szériával, majd a socket 370 foglalat a PentiumIII szériával, majd a socket478 a korai Pentium4-es procikkal, majd kb. az újabb socket478-as, és az LGA770 es foglalatú alaplapok megjelenésekor indult a PCI express VGA csatoló térhódítása.

Vagyis szerintem nem valószínû, hogy fogsz találni socket7-es alaplapot PCIe foglalattal. Ez egy annyira régi architektúra, hogy egyáltalán nem támogatja a PCIe szabványt.

Tehát vagy keress vaterán egy belevaló korai AGP, vagy sima PCI csatolójú VGA kártyát, vagy itt az ideje egy újabb rendszer beszerzésének.
Azért írom, hogy korai AGP, mert azok között is vannak lényeges különbségek.

SZIASZTOK!

Tud-e valaki olyan alaplap típust, ami socket 7-es, és van rajta PCI express?
(Már két video kártyát is vettem, csak mindig elfelejtettem, hogy az én alaplapomban nincs PCIe. Szóval vennék egy új alaplapot, de processzort nem szeretnék venni, azért kéne egy ilyen alaplap.)
Köszönöm, ÜDV.
Szia!

Ha jól gondolom, akkor a Windows saját tûzfalát használod?!
Esetleg nézz körül a beállításában, nehogy ott legyen valami a programból és ezért nem tudod letörölni. Illetve még nézd meg, hogy a futó folyamatok között szerepel-e valami abból a programból.

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

akvik
Köszi Puhos a segítséget.Egyenlõre most kivárok.Volt egy trójaim...de még várok hogy megismétlõdik-e a tegnapi dolog.Illetve az uninstallálással valakinek valami ötlete? mert ma is megpróbáltam törölni a progit ugyanazt írja ki mint eddig és csak a törlés vagy a mellõzés opcióból lehet választani...

Szia!

Egy vírus, trójai keresés nem ártana sztem. Pl: Malwarebytes, Kaspersky Virus removal tools, Hitman Pro...

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

akvik
Sziasztok!
Pc-m a mai nap során kétszer is kiírta egy ehhez hasonló hibaüzenetet hogy súlyos hiba történt a windows7-ben ezért újraindítás következik.Megtörténik az újraindítás minden rendben volt eltelt 4óra megint lejátszódott a folyamat.Mitõl lehet ez? Winchester miatt? (kicsit régi már a gép többi része alig 1éves) Vírust kaptam volna? Vagy a tûzfalon sikerült valakinek átjutnia? Sok mindent láttam már eddigi gépeimen de még ilyet nem.A másik dolog.Uninstallálni akartam egy programot és a gép ezt írta ki: Cannot connect to windows firewall ...és utána kilép a telepítésbõl.
Valakinek valamilyen ötlete lenne mitõl történhettek ezek?

Szia!
Ez egy Socket478-as foglalatú alaplap, abból is egy régebbi fajta. Ebben nem készültek még duplamagos procik. Csak max HyperThreading megoldás, ami olyan kvázi duplamag. Sajnos a 800MHz fsb-t sem támogatja.
Az AGP slotja az összes "újabb" AGP-s kártyát tudja fogadni. ( Ez relatív, mert itt az "új" is több éves korú kártyát jelent. )
Berakhatsz 3GB memóriát, de felesleges. A DDR2 nem kompatibilis a DDR memóriával, bele sem megy a foglalatba. És ez még nem tud dual channel memória kezelést, és max 333MHz-es modulokat kezel. Sata támogastás nincs, így csak kihalófélben levõ IDE winyót tudsz bele rakni.
Az a baj, hogyha mindenbõl a maximumot rakod bele, akkor is csak egy alsó-alsó kategóriás öreg géped lesz. Ami ugyan alkalmas netezésre, irodai munkára, alap dolgokra és ez sokaknak elég, de bármi meghibásodik benne, azt egyre nehezebben tudod pótolni, és szinte csak a használt piacról. Tápnak egy 300 - 400 W-os darab bõven elég, ha csak nem találsz bele egy brutális fogyasztású AGP foglalatú VGA kártyát.
De azt meg õrültség belerakni egy ennyire gyenge gépbe.

Szia!

A 3,3V 5V és 12V rendben vannak. A többit az alaplapon levõ stabilizátorok állítják elõ. Mivel ez már nem egy mai darab, így elõfordulhatnak rajta öregedõ alkatrészek.
Az alaplapot nézd át alaposan. Találsz-e púpos elkót rajta? Az már az elkók kiszáradásának elöregedésének a jele, és az okozhat áramköri bizonytalanságokat, akár kék halált is. Ha van púpos elkó, akkor azt szakemberrel még meg lehet javíttatni. Elkócsere. Vagy ha már nem gazdaságos, akkor alaplapcsere.
Ugyanúgy meg kéne nézned a tápban is az elkókat, bár annak szétszedése egy kis odafigyelést igényel, és mindenképpen áramtalanított állapotban szabad csak.

totyak
Üdv!

Van egy régi gépem és szeretném kicsit felújítani másodlagos gépnek (van normális PC-m egyébként).

Nagyon régi cuccok vannak benne, szépen teljesítettek eddig az évek alatt, de már nagyon lassúnak érzem. Azt inkább le sem írom, hogy milyen alkatrészek vannak benne most, mert még nevetõgörcsöt kapnátok 😄 Most szeretném kihozni a gépbõl a maximumot, így használtan vennék hozzá alkatrészeket.

Az alaplap egy Shuttle AV49N Itt tessék nézelõdni!

Azt szeretném megtudni, hogy mi a maximum processzor, ami belemegy? Ha jól nézelõdtem a neten, elvileg a legnagyobb P4 proci, amit elbír, az a 3.06GHz-es 533MHZ FSB-s lapka. Esetleg valamilyen kétmagos proci nem megy bele, tényleg ez a legnagyobb?

VGA-ból az bizonyos számomra, hogy csak AGP megy bele, mivel PCI-express még nincs a lapon (bár mondjuk van sima PCI-s VGA is, de azok drágák). Kérdésem, hogy belemegy-e Ati is és nVidia is? Illetve van-e valami méret korlát (pl. csak 256Mb-osat bír vagy ez nem korlátozott)?

Memóriából ha jól látom a legnagyobb az DDR1 333MHz és ebbõl is maximum 3Gb. Esetleg DDR2 nem jó bele?

Illetve ami még lényeges, hogy ha mindenbõl a maximumot teszem bele, akkor kb. mekkora táp kéne.

Köszönöm elõre is, ha valaki tud segíteni.

Hali!

A legegyszerûbb és leggyorsabb, hogy ha letöltöd a BSOD viewer nevû programot innen: bsod.Majd a kékhalál után a programba meg tudod nézni, hogy mi okozza azt. Így már könnyebben találsz rá megoldást!

Hello!
Egy ideje kékhalálos fagyásokkal szenvedek. Elsõ problémaként kiderült, hogy egy RAM modulom rossz volt, ez az óta cserélve lett újjakra, de megint jöttek a kékhalálok. Következõ elem, ami cserélve lett a VGA volt, egy GTX280 lett helyettesítve most egy jóval kevesebbet fogyasztó HD4870-el, kékhalál ezek után is elõ jött. Az új RAM modulokat egyenként a slot0-ban teszteltem 3-4 napig, és ha külön voltak bent nem volt kékhalálom. A fura az, hogy mikor újonnan be lettek rakva egy hónapig minden ment tökéletesen. A több hónapos szívás után lassan ott tartok, hogy már csak két eszközre tudok gyanakodni, az egyik az alaplapom (Intel DX38BT) a másik a tápom (Chieftec GPS-550AB-A). A tápomnak a feszültség értékeit leellenõriztem a BIOS-ban, és az AIDA64-el is. Számomra nem túl fényesek ezek az értékek. Azt szeretném kérdezni mennyire nem felelnek meg ezek az értékek, és okozhatnak ilyen kékhalálokat attól függõen hogy mennyi RAM mudol van bent az alaplapban?

AIDA64
Feszültség értékek:
CPU mag - 1.137 V
+1.5 V - 1.172 V
+3.3 V - 3.197 V
+5 V - 4.922 V
+12 V - 11.688 V
GPU VRM - 1.262 V

BIOS
12.0 - 11.625V
5.0 - 4.947V
3.3 - 3.197V
1.2 - 1.184V

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Szia!

Ez a jól ismert kék halál. Ha minden bekapcsoláskor ez jön elõ, akkor valami olyan hiba van a rendszerben, ami miatt a windows összeomlik.
Ez lehet hardveres, de lehet szoftveres is.
Ha csak néha, ritkán jön elõ, akkor általában valamelyik hardver mûködése bizonytalan. Lehet kontakthiba, vagy kezdõdõ komolyabb meghibásodás.

Sokszor csak egyszer fordul elõ, és újraindatásra megszûnik. Ekkor egy átmeneti bizonytalanság okozhatta.

Ha rendszeres, akkor jön a szisztematikus és sziszifuszi hibakeresés.
Ehhez nem árt, ha minden komponensbõl van cseredarabod.
Ha nincs, vagy nincs rutinod benne, akkor szervíz.

Hali!
Valaki tudna segíteni nekem értelmezni ezt?
Kép
valamilyen hardware probléma, csak nem tudom milyen
Helo
Segítséget kérnék van asztali pc-m hozzá modem,ahoz router és laptopom is. internet megosztva,de a laptop mindig ledobál kiírja,h csatlakozva,de kapscolódni nem tud a netre.
ötleteket várom kösziiiiiiiiii
Szia!
Ha valóban tudja a dual channelt az alaplap, akkor a memória sávszélesség megnõ ugyan, de maga a gép nem lesz 2x gyorsabb.
A memória mûveletek gyorsulnak, és ez talán egy kicsit érezhetõ is, de túl sokra ne számíts.
A plusz 1GB valóban jól jön, lehet hogy kevesebbet fog töltögetni. De ez attól is függ, hogy a játék ezt ki tudja-e használni.

pxxl
feltéve, hogy az alaplap tudja a dual channel-t, és 2 (tökéletesen) egyforma modult raksz be, igen, gyorsabb lesz. kb 2x olyan gyors.

All hail the double x!

jackoneill90
Gyorsabb lesz egy kicsit a gép ha 2X1 giga kit-et rakok bele? MAx 2 gigát lehet, ddr400at. azt is csak 333ba tudja kezelni. Úgy már csak nem fog állandóan töltögetni team fortressbe. most 1giga van de azt majdnem lefoglalja egészbe.

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

Udv!

Nalam anno HD3850-nel volt ilyen hiba. Marmint a ciripeles.

Ezt az idegesito hangot valamelyik kondenzator adja ki. En vissza vittem garanciaba,de nem csereltek ki,mondvan hogy a VGA mukodesere nincs hatassal. Ellenben ha elviszed egy TV szerelohoz vagy elektro muszereszhez es o megtudja nezni,akkor forraszt ra masik kondenzatorokat. Par szaz forintos tetel es a ciripeles megszunik.

A mikroakadasok meg valoszinuleg driver/jatek hibabol fakadnak.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

totyak
VTX 5770 1Gb
Igazából 5 alkatrészt nem akarnék visszavinni, hogy valamelyik az ötbõl nem frankó. Elküldenének melegebb éghajlatra.

elitehun
én odavinném a gépet, vagy legalább a garanciális alkatrészeket. szerintem is a videókártya az, és ahogy te is mondtad megterhelés hatására felpörög. milyen videókari am?
elitehun
Lenne egy kis gondom. Ma vettem észre hogy a Razer Deathadder v2-öm görgõje kicsit betegeskedik. Konkrétan ha klikkelek a görgövel 10-bõl 7-szer nem érzékeli. Azért tûnt fel mert neten általában ezzel nyitok meg új lapokat. Találkozott már valaki hasonló hibával?
totyak
Hozzáértõk tanácsát várnám.

A gépem alapjáraton szépen megy, nincs vele semmi baj, viszont amint terhelést kap (ami nálam fõleg játékot jelent) valami elkezd ciripelõ hangot adni a gépben, a játékokban pedig néha-néha mikroakadások tapasztalhatóak.

Én a videokártyára gyanakszom, de érdekelne, hogy mi okozhat még hasonló problémát. Memória valószínûleg nem, mert alapvetõen egy 2Gb-os volt a gépben, de aztán vettem egy másikat (ugyan olyat) és azzal is kipróbáltam. Ugyan az az eset.

Tápra sem gondolnék, nem hinném, hogy pont csak terhelés alatt nem adna megfelelõen áramot. Ha gondja van, akkor netezés közben is gondja lenne.

Marad a processzor, alaplap és a videókártya. Minden lehetõséget meghallgatok. Még garanciálisak az alkatrészek, ezért szeretném kideríteni, hogy vissza lehessen vinni. De azért az egész gépet nincs pofám odavinni, hogy valami nem jó, vizsgálják át.

A tv re csak HDMI a monitorra DVI ment.

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

Ami a tap teljesitmenyet illeti,szerintem boven eleg a mostani tapod is.
Nem kell ezert uj tapot venned.

Amugy atgondolva a dolgot,ELVILEG el kene indulnia a gepnek 4pin csatlakozoval is. Probaltal mas csatlakozot kotni a plazmara? Milyennel probaltad most?

Hmm nekem azt mondták inkább vegyek másik tápot. Minimum ezt: Klikk

Asus P8P67 B3, Intel Core I5 2400, Sapphire 280x 3GB. CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600MHz, 500GB HDD, CORSAIR CX430W v2, Panasonic 94CM Plazma TV, Rendszer: Windows 8.1 PRO X64

Az UEFI megjelenitotol fuggetlen.

Ha a lapodon 8pines cpu csatlakozo van,viszont csak 4-est dugtal ra (illetve a Chieftecen olyan van),akkor bizony kelleni fog neked egy atalakito. LINK

Sziasztok az lehetséges hogy a Chieftec GPS-400AA tápom miatt nem jön be a bios meg a win7 sem bootol be a következõ konfigon?: Asus P8P67 B3 lap, 8gb Corsaír ram, 5750 VGA, 1 vinyó. Lehetséges hogy kevés a 4 pines csatlakozó a CPU nak? Csak mert elvittem a gépet egy haverhoz neki 430 az corsaír tápja volt (8pin cpu) és ott simán ment a bios meg minden. Viszont nálam plazma TV-n próbáltuk nála meg CRT monitoron. Az lehetséges hogy a plazma nem tudja az UEFI biost megjeleníteni?

Az a 70 °C bizony SOK!

Javaslok a hazba egy-ket rendszer huto ventilatort,ami megmozgatja odabent a levegot(3ezer forintbol meg lehet uszni max.),aztan egy processzor ujrapasztazast!

Vegso esetben egy combosabb CPU hutot.

Üdv! lehet hogy nem ide tartozik, de az a problémám, hogy a gépem egy ideje lassan kapcsol be, és az egér idõnként ugrál, a hang is vibrál, s néha lelassul, játékk özben is akad, pedig jó erõs gépem van, lehet hogy a melegtõl van? egyenlõre még nem omlott össze, a proci sajnos 70c-fokos. remélem tud valaki valami megnyugtatót írni hogy nem megy tönkre a gépem.
zsolt
értem!:S köszi a segítséget.
Sajnos be kell fektetned egy uj webkameraba.
Ehhez a kamerahoz XP-hez adtak ki utoljara drivert.
Ha lenne hozza Vista driver az meg talan felmenne ra,de meg az sincs.

sziasztok!

Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy felraktam a Win7 rendszert, de a web camerát nem tudom feltelepíteni, nem találok hozzá drivert.
a webcam neve Chiicony i-cam2120. remélem tudtok segíteni.
Sziasztok!

Én is remélem, jó helyen járok és tudtok segíteni, elég noob dolog 😊

Amilo laptop touchpad mûködik, jobb egérgomb mûködik, de a bal egérgomb nem reagál, illetve magával a touchpaddal sem lehet "kattintani". Azóta vettünk egeret a géphez, de jó lenne tudni, hogy mi lehet az oka, illetve meg lehet-e gyógyítani szerviz nélkül is a hibát?

Elõre is köszi a választ!
MirP
Sziasztok! Remélem jó helyre írok. 2008 nyarán vettem egy Canon Pixma MP970 multifunkciós készüléket, amivel ezidáig tökéletesen meg voltam elégedve, semmi probléma nem volt vele, kitûnõen nyomtatott. Viszont tegnap jött egy hibaüzenet és azóta nem kerül egy csepp tinta sem a papírra, pedig nemrég lettek kicserélve a patronok is, teljesen újak. Tegnap 3 db. A/4-es oldalt kellett volna lefénymásolnom anyukámnak, amibõl 2 db. sikeresen el is készült, majd a nyomtató kijelzõjén ez a szöveg fogadott: "5200. Nyomtatóhiba történt. Kapcsolja ki a nyomtatót, majd újra be. Ha a hiba továbbra megmarad, tájékozódjon a kézikönyvbõl."
Hát úgy tettem, amit mond elõírt, kikapcsoltam, majd be és látszólag rendben is volt, de nyomtatáskor a papíron semmi nyomot nem hagy a tinta. Azóta már mindent eljátszottam. Kiszedtem a fejet, kikapcsoltam, visszatettem, fúvókaellenõrzés, tisztítás, fokozott tisztítás, semmi nem hat rá. Megpróbáltam a nyomtatófej-igazítást, de ennél a funkciónál ismét egy hibaüzenetet dob a kijelzõ, valamint a gépen is: "Hiba. Auto fejigazítás sikertelen. Az OK után próbálja újra. <Lásd a kézikönyvet>". Természetesen ebben a hõn emlegetett csodás kézikönyvben nem sok érdemleges van írva.
Szerintetek mi a probléma? (Nekem van egy tippem, de remélem nem az.)

Ismereteim szerint a VGAnak nem árt a nagyon meleg, akár 100fok sem. De persze nem vagyok szaki, csak így hallottam. Majd az okosok megmondják! 😊
Optimus Prime
Nem igazán tudom jó hely-e, de jobb topicot nem tudok. A videókártyám (8600 GT) hõmérséklete, ahogy nézem felmegy 60 fokra is. Egy ideje valamiért a hõérzékelõ nem mûködik, így csak a manuális fordulatszám beállítás maradt.
A 60 fok sok? És az átlag 45-47 fokos hõmérséklet? Bár ahogy emlékszem mikor új volt is az átlag 41-43 fok volt, terhelésnél 55-60 fok, heh ezt egyedül a Halo nyúzta ki belõle.

XP Home SP3, Pentium E5300, 2 GB RAM, Geforce 8600 GT 256MB Steam ID: Harbinger, LIVE ID: GladFob4; Origin ID: Harbinger-HU \"A man chooses. A slave obeys.\"

Igen nálam is van az a ki be kapcsolod dolog, az addig oké(annyira nem, de..)
De ez felbasz....
Most ugye két monitor van rákötve a kártyára, két különbözõ kábelen. Nem vagyok nagy szaki, nem tudom milyen kábel, de mind2 DVI-D porton csatlakozik.
Namármost a rég Samut rákötve ment, majd baszkuráltam a beállításokat a képernyõállításoknál, erre fel megjelent a Dell is mint eszköz, nosza rányomtam, be is jött a kép. Így létrejött egy megosztott kép, ami nekem újdonság, de bejön! 😛

Aztán kicsit kísérletezgettem, erre megint eltûnt a Dell. És most megint nem érzékeli.

Majd kipróbálom Samu kábelét, hátha, de szerintem ha kábel gond lenne, akkor nem jött volna be a Dell, csak úgy.
Nekem is ilyen monitorom van és ezt szokta csinálni, kiszoktam kapcsolni a monitort 10mp-ig, utána vissza (Displayport-nál szokta ezt csinálni), felbontás/képfrissítés ok ?
pxxl
bár ha másik monitorral jó (ugyan az a kábel?) akkor lehet monitor hiba is.

All hail the double x!

pxxl
ja valamiért nem kap jelet a vga-tòl. integrált vga nincs, vagy másik kábel?

All hail the double x!