Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Van még pár cég, aki adatmentéssel foglalkozni (Winchester.hu, ExpantTech.com, stb.), de ha a Kürt Kft. azt mondta, hogy menthetetlen, akkor én sok reményt nem fûznék hozzá... Ellenben a realitás az, hogy a többi cég is kér 50e Ft plusz árat azért, hogy megnézze, és nagy valószínûséggel megállapítsa ugyanezt...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

bajgunar
NA SRÁCOK !!!!

Oltári NAGY segítség kéne!!!!

Ötlet, tanács, tipp, egyéb elfogadható segítség!
Ha valaki kézenfekvõ dolgot, és kézzelfoghatót tud ajánlani esetleg konkrétan tudna nekem segíteni, anyagilag is honorálnám készpénzben, vagy átutalással, az árban megyeggyezettek szerint.
Tényleg nagyon FONTOS !!!!!

A probléma a következõ:
Van, vagyis volt egy külsõ 1Tb-os vinyóm! Amit sikeresen a kutyám lerántott az asztalról. (át akarta lépni a kábelt) A vinyó a földön landolt. Azóta se kép se hang! Olyan adatok (ergo képek) vannak a hdd-n, hogy azok feltétlenül szükségesek lennének! (Mindenféleképpen kellenének). Munkám miatt: esküvõ, buli, koncert fotózás. Amik még sajnos elõhívás elõtt, PS alatt álló képek voltak, amiket persze a megrendelõk meg várnak, és megismételhetetlen képsorozatok.
A vinyót a Kürt Zrt sikeresen bevizsgálta és megállapította, hogy egyetlen egy képet sem tudnak visszaállítani, megmenteni róla!
Na azt ne kérdezzétek, hogy hogyan vizsgálták be, vagy hogy hogy állapították meg. A lényeg, hogy semmit sem tudnak vele tenni.
Nemtudom mennyire szedték szét, meg hogy milyen vákuum körülményekbe ültették át az adattároló lemezt, vagy hogy miként próbálták. A lényeg, hogy esélytelennek nyilvánították ki egyetlen kép visszanyerését is.

Szóval rettenetes NAGY bajban vagyok!!! És nagyon sok munka veszett kárba.

Most NE gyertek az okoskodással, hogy miért nem raid-ben volt a rendszer, meg tükrözve, stb... (minden úgy van, ez spontán elhozott hdd, elõtte rámásolt adatokkal, stb. memóriakártyák azóta többször átírtak, azokról is esélytelen a visszaállítás) Spontán ballszerencse egy óvatlan, elbaltázott pillanatban, a még nem tükrözött, lementett adatokkal. Amik sikeresen kárba vesztek.

Segítségeiteket és tanácsaitokat elõre is köszönöm.
Nagyon hálás lennék ha valaki meg tudná oldani eme problémát!
Rengeteg munka és megismételhetetlen pillanat képe veszett oda.
Rettenetesen fontos lenne az összes kép megmentése, visszanyerése.
Tényleg KOMOLY és konkrét válaszokat, hsz-okat várok, nem "benyögéseket"!
Ha valaki komolyan gondolja, megbeszélhetjük priviben!
Üdv.
hááát, megnéztem mindent. rendesen visszacsavartam, a levegõt se kivelé fújja 😄 remélem tényleg csak a paszta itt a probléma, bár az is csoda, h tudott pörögni a venti... lehet csak a kosz tartotta életben a gépet 😄

Egyébként változó, hogy hány mp után "hibernálódik" a rendszer, kicsit pihentettük, majd újra bekapcsoltam, teljesen felállt a windows, aztán utána sutty. mikor sokszor próbáltam akkor meg tölené a win-t, majd alvás.
totyak
Esetleg nem lehet, hogy összerakáskor nem egészen jól raktad vissza a processzor hûtõjét, tehát nem passzol rá egészen? Velem egyszer elõfordult, hogy a procihûtõ egyik kis lábacskája eltörött és a hûtõ egyik sarka a négy közül pár milliméterre elemelkedett a processzortól. Már ennyi elég volt neki, hogy kékhalállal lefagyjon pár perc után.

Épp azon voltam, hogy újrarakom a wint, ugyanis kicsit belassúlt, viszont mikor telepíteném közben is leáll :\

akkor lehet túlmelegedés.. pár mp is elég, hogy felmelegedjen, nem?
sajna sípolások nem jeleznek semmit, ugyanis nem sípol 😄
[NST]Cifu
Egyszerû: ha fut a MiniXP, és nem fagy, akkor nem hardveres a probléma, hanem szoftveres (ergo pl. egy Win újrarakás megoldja). Ha MiniXP alatt is fagy akkor a gép hardveres okból fagy, túlmelegedés, memóriahiba, stb.

Nézegettem ezt a programot, egyébként az én problémámban hogy is tudna segíteni? látom, hogy van benne miniXP meg viruskeresõ, csak szerinted hol tudnám én használni? 😊
az nem probléma, hogy a gép az win7-es? viszont hardverileg kicsit már régi 😊

szóval attól még mûködik, remélem 😉

kösziiiii
[NST]Cifu
HirensBootCD.

Nagyon jó kis cucc, ha nem indul a gép, és nem tudod miért. 😊
Persze tény, hogy egyre elavultabb, a mai hardverek egy része már nem támogatja az XP-t (van egy MiniXP a CD-n).

Köszi a tippet, hát majd megnézem, sajna nem volt épp elérhetõ hely ahol tudtam volna venni hûtõpasztát. De majd akkor ránézek. Ezt a Boot hirens valamit legálba le lehet tölteni?
Bios-t nem néztem, sajna nem az enyém a gép, és már nem vagyok ott :\

de köszi a választ 😊
[NST]Cifu
@Totyak: Azt se hagyd ki a számításból, hogy alacsony felbontásnál nem VGA, hanem CPU limitbe ütközöl. Márpedig neked nem egy 4.7Ghz-ig húzott i7-3770k proci hajtja a videókártyát...

@Bucsek: Attól még lehet hûtési probléma. Ilyenkor egyébként jó dolog, ha van egy Hirens Boot CD-d, ha arról bebootol a windows, akkor aligha hardveres gond. A hûtõpaszta nem nagy összes, pár száz forint, annyit szerintem megéri rákölteni. Egyébként a hõmérsékletet a BIOS-ban is meg tudod nézni, ott mennyit mutat?

@ReveszM: Ez lehet egy pár ok miatt, lehet hardveres cucc is (pl. sérült a Wifi antenna a laptopban, vagy a modem chipje), de lehet szoftveres is. Az, hogy kábelel megy a net, itt nem segít, két külön eszközrõl beszélünk.

Szvsz szoftveres a gond, én megpróbálnék egy teljes szoftveres takarítást, majd a legfrissebb drivereket, kiegészítõ programokat (általában a gyártók adnak saját WiFi kezelõfelületet nyújtó segédprogramot) felrakni. Ha ez sem segít, akkor Win Reinstall. B verzió is van: veszel egy USB-s WiFi modemet...

reveszm
sziasztok! egy kis segítségre lenne szükségem. Nem tom, hogy ide illik-e, de ezt találtam a legszimpatikusabbnak

A problémám a következõ. A laptopommal nem tok wifivel netezni. A gond az, hogy látja a hálózatokat. Látja az itthoni routert, és a kapcsolódást el is kezdi, a jelszót beírom stb... aztán, mikor befejezné, akkor kiírja, h problémamegoldás stb...
Megpróbáltam más hálózatra is kapcsolódni (meki, kfc, stb...) és mindnél ez írta ki. Látja, csak nem tud rákapcsolódni. iPhoneommal nem volt gond, se az általam ismert (haver, család) gépeken. Mi lehet a gond? Tudtommal vannak olyan lapik, amik még nem képesek pl, a D, vagy N modeos routerekre csatlakozni, de mindhármat kipróbáltam és van is 801d&n&g-s mode, szóval elvileg mindháromnak rendben kéne lennie, de mégsem. Vírust is lestem, mert vannak tudtommal trójaik, amik szeretik megpiszkálni, de nem találtam, és ha kábellel netezek a lapiról, akkor gond nélkül megy. Illesztõprogit frissítettem, és elvileg rendben is van minden. Csak gyakorlatilag nincs 😉 . Ha valakinek van valami ötlete, akkor hallgatom 😊
köszönöm!

sziasztok, szeretnék segítséget kérni. A helyzet az, hogy van 1 õsrégi sz. gép. Tele volt kosszal, porral, kitakarítottam és csak a cpu hûtõjét vettem le, hogy kiszedjem belõle a kiló koszt. Namármost a helyzet az, hogy a gép bekapcsol, elmegy egy ideig, tölti be a windowst és utána olyan, mintha hibernációs állapotba kerülne. Megy a venti, pörög minden, de a ledes kijelzõ (ami a bekapcsológomb mögött van) villog. Azt hiszem ilyenkor van alvó módban, ha nem tévedek, legalább is arra gyanakszom. Nem tudok kilépni semmibõl, kikapcsolni se lehet. A monitor állapotjelzõje is villog. Újraindítás után megint minden mûködik, aztán X idõ mulva a fenti probléma.

Szerintem a videókártyával lehet probléma, bár nem tudom.
CPU ventijét mikor megtisztítottam akkor nem volt ilyen paszta, hogy újra rákenjem, nem hiszem hogy az lenne a probléma, ha hûtési gondok lennének gondolom nem így jelentkezne.
totyak
Az azért észrevehetõ a tesztek alapján, hogy minél kisebb felbontáson játszik az ember, annál nagyobb az fps különbség játékok alatt egy PCI-e 1.1 x16 meg egy 3.0 x16 között. Minél nagyobb a felbontás, annál jobban eltûnnek a különbségek. Én viszonylag alacsony, 1280x1024 felbontáson játszom, így a teszteknél mindig az elsõ összehasonlítást, az 1280x800-at néztem, mert az van hozzá legközelebb. Itt azért volt olyan játék, pl. a CoD4, Dirt3, aminél a kettõ fajta csati között 40-45 fps különbség is volt ilyen felbontáson. Mondjuk, ha azt nézem, hogy nekem nem 7970-em van, csak 7770-em, akkor a különbségek biztosan csökkennek, meg egyébként is játék szempontból azt hiszem mindegy, hogy 120, vagy 160 fps-sel megy. Egyébként átlagosan 10-15 fps-nél nincs nagyobb különbség, bár az sem olyan alacsony érték.

KÖSZÖNÖM!

A gép áll le! Táp új!
Gyári hûtõ van hozzá.
Ház elején van egy 12cm vent (1000rpm)

Tuning nincs!
Semmi egyéb hûtés.

ALAPLAP: MSI K9N SLI ULTRA
PROCI: Athlon X2 Dual Core 5600+

totyak
Nagyon köszönöm a segítséget és a rám szánt idõdet. Valamennyire sikerült megnyugtatnod, így nem szaladok új lapot venni 😄

(Meg aztán hátha bekrepál a mostani lapom, még van rá 3 hó gari, és akkor vennék egy normálisat minimális ráfizetéssel. he-he-he 😄 )

[NST]Cifu
Tessék, megtaláltam, amit tegnap nem. Itt az PCI-Express 4x 1.1 verzióig tesztelnek Radeon 7970-et. A sok szöveg helyett egy kép:

Egen, ennyire keveset számít...

Ami a deszkát illeti, az tényleg nem mai darab, de én továbbra is állítom, hogy nem éri meg rákölteni. Ahogy írod majd a procival együtt...

totyak
Köszönöm szépen a kimerítõ választ.

Megnéztem GPU-z programmal, ahogy írtad is. Ezt mutatja: Pci-E 3.0x16 @x16 1.1
Ebbõl arra következtetek, hogy a lap mégsem 2.0, csak 1.1. A linkelt teszt alapján 2.0 és 3.0 között elenyészõ a különbség, olyan tesztet meg nem találtam, ahol 1.1-et 3.0-val, esetleg 2.0-val hasonlítanak össze, de feltételezem ott sem lesz hatalmas különbség.
Tehát ezek szerint a VGA miatt nem érdemes új lapot venni. De mi a helyzet a processzorral? Ott is írták ezeket az FSB értékeket, hogy a lap kevesebbet tud, mint amennyi egy jó procihoz kellene.

Mindenesetre a többi leírt dolog alapján úgy érzem, hogy tényleg nem érdemes cserélni. VGA miatt egyértelmû, processzor sem hinném, hogy nagy gyorsulást mutatna. Talán 4-5 fps különbség tapasztalható lenne játékok alatt, amiatt meg valóban nem adok ki 12-14 ezret. Majd legközelebb, ha új procit veszek, dobok mellé egy lapot is.

Mi áll le? A hûtõventi, vagy a gép?
Komplexen kellene inkább vizsgálni a rendszert. Milyen a proci hûtõborda típusa? Egyéb ventik vannak? Tuning van? alaplapi hûtés, memória hûtés, VGA hûtés...Adott esetben még az is kiderülhet, hogy pl. a tápegység a ludas, mert nincs elég kraft benne.

Valami rendszerdiagnosztikát fel kellene tenni, ami mutatja a komponensek hõmérsékletét folyamatosan.

Sziasztok!

AMD 5600+ procihoz milyen sebességû procihûtõre van szükség?
Most tettem a házba egy 12cm ventit és a procihûtõ van, de pár óra után leáll. a 12cm-es venti csak 1000-es, szerintem elég gyenge. köszi!!!

[NST]Cifu
Erre honnan jöttél rá, hogy az wifi? Merthogy tényleg az volt.

Volt dolgom már pár laptoppal... <#email>

Erre honnan jöttél rá, hogy az wifi? Merthogy tényleg az volt.
Mondjuk az AIDA 64 utána nekem is megmondta, bánom hogy a 32-essel próbálkoztam az elején. Nem az igazi már 😞
Mondjuk a gyártó oldalán is küzdeni kellett vagy egy órát, mire tényleg olyat töltött le, amit meg is eszik, hiába volt meg a pontos típus.
Látszik, hogy ezt a gépet fullban linuxal tervezték értékesíteni, igen gyér a driver ellátottsága.

De jó hír, hogy eltûnt a felkiáltójel, és mûködik wifi a laptopon.<#boxer>
Ezután már csak a digivel kell megküzdenem, és végre foglalkozhatok a saját gépemmel <#zavart1>

Peetboy
Igen azt tudom volt már olyan mikor elromlott a memória. Majd megnézem az alaplap könyvében.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

[NST]Cifu
Milyen alaplapod van? Nincs meg a kézikönyve? Egyes esetekben a BIOS sípolások részletezve vannak a kézikönyvben.

Az egy hosszú egyes alaplapoknál memeóriahibát jelentenek.

Peetboy
Oké, végignézem, de eddig nem láttam pupos kondikat. Csak hosszú sípolásokat hallottam. Egyik memóriát kivettem utána sem indult el, csak ma. Tápcserét nem tudok, mert csak 1 van.

[NST]Cifu
Ejj, ejj, tessék megtanulni, hogy a bios sípolásoknak üzenete van, pl. 1 hosszú három rövid általában a videókártyát jelenti. Ebbõl ki lehet indulni, hogy hol van a hiba.

Egyébként az elindulásnak én nem hiszem, hogy az elemhez van köze (ha kiveszed az elemet, akkor is el kell indulnia). Én inkább máshol keresném a hibát, pl. tápegység. Viszont ha nem értesz annyira hozzá, akkor ez bajos dolog.

Van arra mód, hogy egy másik tápegységgel kipróbáld a gépet?

Bár hozzá kell tenni, hogy mivel esetlegesen elõforduló hiba, így egy sima tápcsere nem feltélten mérvadó. Persze ha a tápcsere után is csinálja, akkor azt jelenti, hogy a tápot kizárhatjuk.

Nézd végig a deszkát még, hogy nem-e látsz felpuposodott, elszínezõdött kondit, hátha az a baj. Itt lent a képen bal oldalon látsz elszált kondikat, jobb oldalon épeket:

[NST]Cifu
Totyak: Egy AsRock N68 GS3 UCC alaplapról van szó. Érdekelne, hogy ez PCI-e 2.0-s vagy csak 1.1-s, mert sehol sem találok erre vonatkozó információt?

Ahogy nézem 2.0, de a GPU-Z megmondja amúgy

Másik kérdés, hogy az valós veszély-e ennél a lapnál, hogy limitálja a processzort és a VGA-t? Egy másik fórumon írták nekem az alábbi dolgokat: a gyengébb PCI-e (ami ugye vagy 1.1 vagy 2.0) visszafogja a 3.0-s VGA-mat, illetve a gyenge processzor sávszélesség (ennél a lapnál 2000MT/s), az pedig visszafogja a processzoromat, ami egy Athlon II X4 640? Meg egyébként is csak 95W procikat eszik szegényke. A lap vásárlásakor sajna még nem tudtam, hogy ilyenekre figyelni kell. Azóta szembesültem a tényekkel.

Jó nagy sületlenségeket sikerült összehozniuk.

Elõször is: Egy rendszert kiegyensúlyozottan kell felépíteni, nyilván nem rakunk egy Brazos mellé Radeon 7970-et, mert a proci gyenge mellé. Alapvetõen a dolog úgy néz ki, hogy gyenge proci mellé gyenge VGA, közepes proci mellé közepes VGA, erõs proci mellé erõs VGA-t célszerû pakolni. Ez persze sarkított dolog, a mai játékoknál általában egy i3-3220-as proci is képes "kihajtani" egy csúcs VGA-t.

Az Athlon X4 640 mellé ha nem is tökéletes párosítás a 7770, azért megfelelõ.

Másodszor: a PCI-Express 3.0 per pillanat kb. szemfényvesztés, nem fogja vissza a 2.0-ás PCI-Express csatid, nyugodtan nevesd ki, aki ilyesmit állít. Itt egy teszt errõl. Aki akar talál ezer másikat. Egy Radeon 7970 esetében, extrém beállításokkal sincs drasztikus különbség, egy Radeon 7770 esetében pláne nem lesz.

Harmadszor: Kiadásánál mindig azt kell nézni, hogy a befektetés mekkora változást hoz. Na most, ha valaki azt mondja, hogy egy deszkacsere a te esetedben értékelhetõ változást hoz, akkor én azt inkább hagynám a fenébe. ~14-15e Ft-s költséget 5-10%-os teljesítményváltozásért tartanék jogosnak, ennyit kizárt, hogy hozzon.

@Vaakuum: ??? Amennyire én nézem, ez egy laptop. Van egy Broadcom chipes integrált hálókártya, 10/100Mbites sebességgel. Mûködik hibátlanul. Van egy másik hálózati eszköz (Wifi?), aminek nincs fent a drivere. A flash memóriák nem tudom mik.

Menj el a gyártó honlapjára, keresd meg a típust, és töltsd le a hozzá való drivercsomagokat, majd telepítsd fel mindet. Hogy a Digi miért nem megy, azt innen meg nem mondja senki. 😊

Peetboy
Tegnap este nem akart elindulni a 20-ik inditásra sem, sípolást is adott a gép. Ma viszont mégis elindult és mûködik.

A hiba jellege a képen látható, kell a k betu a :// után
http://epfeltoltes.hu/120927/driver_hiba_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Fura módon a hálókártyát felismerte, upc net simán megy alóla.
Azonban driver hibára panaszkodik, és testvéreméknél a digi netet nem tudták rá beállítani. Letöltöttem már kismillió drivert, de egyikkel sem javult a helyzet, folyamatosan ott a felkiáltó jel a hálózati vezérlõ és a PCI flash memóriák mellett. Mit lehet ezzel kezdeni, mi a baja ennek a szutyoknak?

totyak
Igazából még nincsenek meg az alkatrészek, de lehet, hogy inkább kezdek egy normális táp beszerzésével. Végül is megpróbálhatnám, amit suba53 ír, csak félõ, hogy a tápon kívül megsülne minden más is. Ár szintjén nem tétel annyira, ami belekerülne, de utánajárás szintjén annál inkább. Azért köszönöm mindenkinek, aki hozzátett a kérdés tisztázásához.

Viszont, ha már ennyire belemerültem a kérdésekbe, akkor kérdeznék a normális gépemmel kapcsolatban is egyet-kettõt.

Egy AsRock N68 GS3 UCC alaplapról van szó. Érdekelne, hogy ez PCI-e 2.0-s vagy csak 1.1-s, mert sehol sem találok erre vonatkozó információt?

Másik kérdés, hogy az valós veszély-e ennél a lapnál, hogy limitálja a processzort és a VGA-t? Egy másik fórumon írták nekem az alábbi dolgokat: a gyengébb PCI-e (ami ugye vagy 1.1 vagy 2.0) visszafogja a 3.0-s VGA-mat, illetve a gyenge processzor sávszélesség (ennél a lapnál 2000MT/s), az pedig visszafogja a processzoromat, ami egy Athlon II X4 640? Meg egyébként is csak 95W procikat eszik szegényke. A lap vásárlásakor sajna még nem tudtam, hogy ilyenekre figyelni kell. Azóta szembesültem a tényekkel.

Most akkor érdemes lenne egy korrektebb lapot kerítenem a gépbe, vagy azzal sem lenne komoly változás?
Egyéb alkatrészek a gépben: Athlon II X4 640, Asus 7770 1Gb, 2x2Gb 1333MHz ram, 430W Chicony táp.
Alapvetõen elégedett vagyok a géppel, legalább is a többi összetevõvel, de ez az alaplap gyenge láncszemnek látszik. Érdekes módon van, aki azt mondja ne vegyek másikat, van, aki határozottan az ellenkezõjét javasolja.
Ahol vettem a lapot, (ipon) ott is megkérdeztem ma, ott egyértelmûen azt mondták, hogy vegyek másik lapot, de részükrõl ez érthetõ valamennyire. Vélemény?

Szia! Köszönöm a választ!!!

A molex csatiban 4 "anya" van. Ott a sárga-feketére kell csatolni?

Ill. még egy dolog: szétszedtem a házat és kiderült, hogy a ház elején lévõ "turbina", (amit valójában a ház hûtõjének a levegõje hajt) szabályozható. Az említett 2 kábel (2 tûsek) ebbõl a szabályzóból jön ki.

Ebben az esetben is úgy kössem be ahogy írtad??
köszi

[NST]Cifu
Csak csendben jegyzem meg, hogy az a "mindössze" 35,6 watt majdnem 15%-a a táp teljes teljesítményének. Egy noname, régi, ATX 1.0 v. 1.1-es tápnál, amelyrõl vajmi keveset tudunk, nem biztos, hogy jó ötlet kísérletezni, mit is bír el. Ha nincs rendes túlterhelés elleni védelme, akkor lehet, hogy kinyirja rá dugott dolgokat, ha nem bírja a terhelést.

Oké, én ilyen terén mindig túl óvatos vagyok (saját káron tanultam), ne legyen igazam, de azért károgok egy sort...

Szia!
Igen, pontosan arról a 2x2es csatlakozóról van szó. Az ATX-2 es tápokon mindegyiken van oda illõ tápcsatlakozó.
Az, hogy ez az alaplap elmegy nélküle, az elképzelhetõ, mert a shuttle is gyártott olyan korai p4-es alaplapokat, amiken ilyen még nem volt.
Akkor kezdték alkalmazni, amikor a procik fogyasztása elért egy komolyabb szintet, és jó hatásfokkal a 12V-ból lehet elõállítani a procik magfeszültségeit.

Rakd össze a megálmodott komponensekkel a gépet, és próbáld ki. Ha stabilan megy, akkor minden OK. Ha nem stabil, akkor érdemesebb egy ATX-2 szabványú tápot belerakni.

totyak
Nem bírtam várni, úgyhogy megnéztem most. Nincs olyan kábel, amit mondasz.
ITT bejelöltem az alaplap képén pirossal, ahova kábelek mennek. Feltételezem te pedig azt a 2x2-es foglalatot mondod, ami a memória helyek felett van. Nincs oda illõ dugó, tehát ez még biztosan régi fajta táp.

De igazából nem értem ezt az egészet.

Alapból egy Northwood Celeron 2.0GHz van benne, ami a wikipedia szerint 52,8W-ot eszik. Ha teszek bele egy Pentium 4 2.6GHz-t, az 9,8W-al fogyaszt többet wiki szerint. Ha Pentium 4 2.8GHz-t teszek bele, az meg 15,6W-tal fogyaszt többet. Az alap 512 memória mellé menne egy másik 512-es modul. Az mondjuk még plusz 10W, foglamam sincs mennyit eszik egy ram, de ettõl többet biztosan nem. A tápcsati nélküli VGA-k meg elvileg ugyan annyit fogyasztanak, ha jól tudom, tehát elvileg mindegy lenne, hogy FX5200-as van benne vagy 9600xt. De számoljunk erre is plusz 10W-ot.
Így szerény számításaim alapján, legrosszabb esetben a gépnek kb. 35,6W-al kéne többet fogyasztania. Az annyira sok? Most lehet, hogy hülyeség, amiket itt leírtam, de tényleg nem értem.

totyak
Sajnos csak ennyit tudtam leolvasni a tápról.
Fogalmam sincs, hogy milyen szabvány, nagyon régi darab, az biztos. Most így meg nem mondom hirtelen, hogy volt-e olyan kábel, amit írsz, de gyanítom, hogy nem. Egyébként a korábban említett egyetlen szabad kábelen kívül minden be van dugva valahova. Este felé leszedem megint az oldalát, megnézem pontosan a kábeleket.
Ha nincs olyan kábel, amit írsz, gondolom nem sok jót jelent? Vagy attól még mûködni fog?

Ebbõl nem sok derül ki a gyártóra vonatkoztatva. Viszont gyanús, hogy csak egy 12V-os ágat írsz.
Ez csak ATX-1 szabványú? Van neki egy 4 pólusú ága? Ami két fekete és két sárga kábelen van? Amit a P4 alaplapok plusz tápcsatlakozójára lehet dugni? Mert az az újabb, az ATX-2 es szabványú tápoknál kötelezõ.

Szia!

A két tûs apára dughatod a tápegységbõl jövõ egyik Molex csatlakozót. Azért van a másik "out" kimenet, hogy ha van még hasonló csatlakozójú ventillátor a házban, akkor azt oda kell csatlakoztatni, így nem foglal le mégegy táp ágat. Azért két tûs, mert csak 12V kell neki. ( Sárga-fekete)

totyak
Szétkaptam a gépet. Fényképet ugyan nem tudtam készíteni a tápról, mert annyira be van rejtve a gépházba, de 10 percen fejen állás után sikerült pontosan felírnom, ami a táp cimkéjén van. Nekem ugyan semmit nem mondanak az értékek, de neked hátha.
Itt tudod megnézni a téblázatot, amit lemásoltam.
Illetve azt is megnéztem, hogy van-e valami szabad csati még. Egy darab volt, egy ILYEN, de szerintem ez nem jó VGA-hoz, szóval marad az eredeti terv és tápcsati nélküli kártya kell.

Köszönöm!

Nos, valóban 32bites verzió van fent. 128MB-os videokártyám van.

A hûtõt megtaláltam, be tudom kötni. De a házon lévõ (venti), amibõl kijön a két csati, azt nem. Gondolom, hogy az Outputra kellene csatlakoztatni a hûtõt és az Inputra a tápot.(Alaplapot.)

De nem tiszta ez a dolog.

[NST]Cifu
1. 4,5GB ram van a gépembe, de azt írja zárójelben, hogy 3,25GB használható. Ezt lehet valahol állítani, hogy mindet használja? (Videokártya nem alaplapi.)

Valószínûleg 32bites operációs rendszered van, az max. 4 giga ramot tud megcímezni, a videórammal együtt. Ez esetben feltehetõen van egy 768Mbyte ramos videókártyád. A másik lehetõség, hogy integrált videókártyád van, és a memóriából lefoglal (valószínûtlen).

Rakj fel 64 bites op. rendszert...

Ezeket hová kellene csatlakoztatni, hogy mûködjenek? Azt gondolom, hogy az egyik a + házhûtõ ventinek van, csakhogy azon (most vettem) 4 tûs molex csati van. Így azt sem tudom, hová kellene csatlakoztatni!!??

Mindkettõrõl lehet táplálni a ventit, vagy a két tûs csatiról, vagy molex-rõl.

totyak
Sajnos pontosan nem tudom milyen a táp a gépben, de este lehet lekapom az oldalát, aztán belenézek. Mondjuk tartok tõle, hogy valami noname. eredetileg 350-es volt benne, azzal nem is vacillálnék, de régebben az is füstbe ment sajna. Ha van rajta valami cimke, akkor lövök róla egy képet, aztán ti itt biztos tudtok valami okosságot mondani rá.

VGA-ból azért keresek tápcsati nélkülit, mert az 5200-as is olyan volt. Azt meg ugye nem tudom, hogy a tápról milyen kábelek lógnak még szabadon. Az is lehet, hogy van köztük olyan, ami jó lenne. Csak ugye ezt is VGA-ja válogatja. Azt sem tudom igazából, hogy melyik dugók jók AGP VGA-hoz. Annyit tudok, hogy van olyan kártya, ami floppy csatival elindul. De szerintem másik dugók is jók egyik-másik kártyához.

Sziasztok!

Kettõ dologban szeretnék segítséget kérni.

1. 4,5GB ram van a gépembe, de azt írja zárójelben, hogy 3,25GB használható. Ezt lehet valahol állítani, hogy mindet használja? (Videokártya nem alaplapi.)

2. Van egy AeroCool AeroEngine JR pc házam.
Van elõl egy "turbina", amibõl kettõ kábel jön ki, melyeknek a végein 1-1 molex csati van. Az egyik csatira ez van írva: Output, 0,23A, 5FAN, Max 12A. (Ez 2 tûs "anya"). A másik csatira pedig ez: Input DC 12V. (Ez 2 tûs "apa").

Ezeket hová kellene csatlakoztatni, hogy mûködjenek? Azt gondolom, hogy az egyik a + házhûtõ ventinek van, csakhogy azon (most vettem) 4 tûs molex csati van. Így azt sem tudom, hová kellene csatlakoztatni!!??

Bocs a hosszú leírásért, remélem érthetõ a kérdés.
Válaszotokat elõre is köszönöm!!!!!!!!!!!!

Ha ilyen tartós áramtalanítás után is megõrzi a CMOS a tartalmat, akkor az elem még bírja.
Lehet, hogy határon van már, ezért én megmérném a feszültségét.

Érdemes megmozgatni az elemet a foglalatában, forgatni egy párat akár kivétel nélkül is, hogy ha oxidos lenne a csatlakozó felület akkor ezután újra fémes csatlakozást adjon.

Szia!
Tökéletesen elég a 250W-os táp, ha valóban tudja a 250W-ot.
Még a Radeon1650-et is beleteheted, nem lesz gond.
A Radeon 1650 maximális fogyasztása 3D alatt is 60W alatt marad.

Egy jó kis táblázat a korábbi VGA kártyák fogyasztásáról:

http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-radeon-power,2122-6.html

Van olyan kártya, ami el sem indul, ha nem kapja meg a kiegészítõ tápcsatlakozón a naftát. Van olyan, ami elindul, de visszaugat, hogy nincs megfelelõ tápellátása, és néhány 3D funkció nem elérhetõ.

[NST]Cifu
@Symbolic90: Ha közvetlenül a modembe dugod a kábelt, úgy a sebesség milyen? Nem lehet, hogy a 120Mbit-es net valójában nem annyi (csúcsforgalom, este, stb.)? A laptop hálózati kezelõje szerint milyen sebességû a kapcsolat?

@Totyak: Én a szívem szerint nem mernék 250W-os tápra rádugni egy ilyen gépet. Lehet túl óvatos vagyok, de nem szándékozom más gépével játszani ilyesmiben. Fõleg, hogy lehet valami JNC vagy Vargáné féle tápról van szó, hiszen ez nem derült ki.

Szóval én azt mondom, hogy ha már erõsebb videókarit akarsz bele, akkor szerezz hozzá legalább egy 300, de inkább 350W-os tápot. Ismétlem, nem tartom kizártnak, hogy akár az 1650Pro is elmegy a 250W-ossal, csak én nem mernék kockáztatni ilyesmivel így látatlanban.

@Peetboy: a Bios magától nem szokott resetelõdni... Szóval lehet, hogy már kezdi megadni magát az elem. Amikor a resetek voltak, ki volt húzva a hálózatból a gép?

Peetboy
Kipróbáltam fél óráig kihúztam a konnektorból és mégis megjegyezte az alaplap beállításokat. Sõt tegnap éjjel végig áramtalanítva volt és azóta is jó. Akkor mégis jó az elem?

totyak
Nem fontos annyira az az 1650pro kártya, jó nekem a 9600xt is. Úgy is használtan venném, pár százassal olcsóbb is lenne. Meg nem is akarom én határon használni a tápot, elfüstölni meg fõleg nem.
Most akkor végül is mi a konklúzió? A leírt konfiguráció a 9600xt-vel elkocoghat a 250-es tápon, vagy ne próbálkozzak? A táp régi és szerintem valami no name, de hátha. A 9600-asról legalább tudom, hogy nem kell tápcsatlakozás, íg a leírtak alapján kevesebbet is eszik. Meg úgy tudom erõsebb is kicsivel, mint az fx5600. De gondolom, ha az 5600-osnak sem kell tápcsati, akkor az is megfelelne a célnak. Az 5200-enél még az is jobb talán.

Ja azt nem írtam hozzá, hogy a 8-10 mega kábelen valósult meg, switch-el.
Need help! Nemrég vettem új routert, TP-link WR-741ND típusút. A korábbit azért cseréltem le, mert az max 54 mbps-t tudott átvinni wifin, ez pedig elvileg 150-et. A lakásban 120 mbps net van, ezért volt a projekt.

A probléma az, hogy nem viszi át ezt a sebességet a router. Speedtest.net is csak 40 mbps-t dob ki, és az erõsen seedelt torrentek, amik eddig 8-10 MB-al jöttek, most maximum az 5-öt érik el.

Namost a specifikációk alapján a laptopom (Acer Travelmate 5730G) is képes wifin legalább 300 mbps adatforgalomra, ez sem okozhatja a problémát... Szóval elég tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a gond. Valami ötlet bárkinek? Ja, az adminfelületen minden alapbeállításon van, tehát a wifi adatforgalom sincs lekorlátozva, 150 mbps az érték. Már ott tartok, hogy visszaviszem a routert garanciába hacsaknem valakinek lesz nagyon okos ötlete :/
[NST]Cifu
A probléma: a filmek lejátszásánál a proci lesz a gyenge, ha jól rémlik, akkor az X1650Pro sem támogatta még a videólejátszás gyorsítását, bár valahol akörül kezdett el megjelenni. De igazából csak pár generáció óta ennyire acélos ez a dolog.

Ez különösen igaz a Youtube videókra, én egy AMD Athlon X2 4400+ procival, GeForce 8600GT kártyával nem tudok akadásmentesen nézni egy 1080p-s Youtube videót...

Az FX5200 kevesebb áramot vehet(ett) fel, mint egy 1650Pro például, egyébként igen, a külsõ tápcsatis kártyák több naftát vehetnek magukhoz, a gond csak annyi, hogy a 12 voltos ágból táplálkoznak általában, az pedig a régebbi tápoknál (úgy a 2004-2005 körüliek elõtt) a 12 voltos ág gyéren volt kezelve, mert az AGP is 3,3v vagy 5v feszt adott.

Meg lehet próbálni a 250W-os táppal akár az 1650Pro kártyát is, csak valószínûleg a táp a határon lesz már...