Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Szia!
Ventilátor ilyesmit nem okoz. Biztosan jó a monitor? TFT, vagy katódsugárcsöves?
Ha katódsugárcsöves, és van a nyaka mellett olyan lámpa vagy hangfal, amiben van transzformátor az okozhat remegést.
Ha TFT, akkor ez nem játszik. Lehet hogy a VGA kártyád kezd elöregedni.
Próbálj rákötni másik monitort, ha az is remeg, akkor VGA. Ha az nem remeg, akkor csak a monitorban lehet valami gebasz.

baajos
Sziasztok.
Az a gondom, hogy egy ideje elkezdett remegni kissé a kép. Minden vibrál és egy idõ után totál kifárad a szemem ettõl. Az asztal, az ikonok, a mappák, a képek, a webes dolgok, böngészõ keret és tartalom, szóval minden vibrál enyhén rezeg. Megnéztem a csatlakozásokat, letöltöttem a legfrisebb drivert nVidia. / Viszont azt megfigyeltem, hogy hideginditás után még nem rögtön jön a jelenség csak néhány perc múlva. Elképzelhetõ hogy a ventik beindulásaával függhet össze a dolog? Vagy mi lehet itt a gond? (a monitor jó).

Pet

Szia!

Elvileg mindegy, hogy a hûtõbordán a légáramlást egy a bordára fújó, vagy a bordáról szívó ventilátor oldja meg. A lényeg a hûtõborda körül áramló levegõ mennyisége, és hõfoka.

A CIFU által feltett kép nagyon jó példa. A procihûtõ hûtõbordáján itt a ventilátor áfújja a levegõt, ami a hûtõbordákon áthaladva felmelegszik, hõt von el, és így hûti a hûtõbordát, és azon keresztül a procit.
Ezt az átfújt felmelegedett levegõt pedig a hátlapon lévõ ventilátor kiszívja a gépbõl, és a helyére az elöl levõ réseken friss hidegebb levegõ érkezik.

Ugyanigy jó megoldás, ha a ventilátor a borda túloldalán elhelyezkedve átszívja a hûtõlevegõt a hûtõborda lamellái között.
Mindkét megoldást alkalmazzák.

A lényeg az hogy az áramoltatott levegõ a hátlapon levõ ventilátor felé haladjon.

moyothomas
Köszi!!!!
Így már 1értelmû!

NAGYON KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGEKET!!

u.i.
kábelharisnyát nem tudjátok hol lehet szerezni?

[NST]Cifu
Így kell kinéznie a dolognak:

A hûtõ ventije így kifelé, a ház háta felé nyomja a levegõt, a ház ventije pedig fújja tovább kifelé.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

moyothomas
Köszönöm!
Sokat segítettél, ill. lett volna még egy kérdésem, de arra is kaptam Tõled választ!

Azért még 1-et kérdeznék.
Hátul nekem is van egy 12cm-es ventim.
Azt írod, ennek kifelé kell fújni a levegõt.
De a procin a ventillátor szerintem a bordára fújja a levegõt és nem el róla.

Ilyen hûtõt vettem:
http://www.pcdiszkont.hu/8809/spire-kepler-hutoborda-es-ventilator-1155-1156-775-am2-am3-fm1-

Szia!

1: A prociról a termelt hõt a gép hátulja felé fuvasd.
- Általában szoktak rakni a gép hátfalára is egy ventilátort, ami a gépházból kifelé fújja a meleg levegõt.

2: Általában az alapbeállításban nincs bekapcsolva a ventilátor szabályozása, olyankor teljes fordulatszámon pörög.
Ha bekapcsolod, akkor több opció között választhatsz. Általában a silent módot érdemes választani, mert ekkor a leghalkabb a rendszer.

Itt a különbözõ hõfokokhoz különbözõ fordulatszámokat rendelnek, de egyik esetben sem engedi túlfûteni a procit, egy adott hõmérsékletnél mindegyik maxon pörgeti a ventit.

Ahol hõfokokat állíthatsz, ott a riasztási, kikapcsolási hõfokokat adhatod meg.

moyothomas
Helló Mindenki!

Két kérdsben szeretnék segítséget kérni.
1, Vettem egy új procihûtõt, aminek a ventillátorja oldalt van.
Vagyis vagy a pc hátulja felé, vagy a dvd író felé tudom fordítani.
Melyik a jobb megoldás?

2, Van értelme figyelni, biosban beállítani a hûtés fokát?
Tehát külön kell foglalkoznom azzal, hogy milyen hõfokon van a gép?
(nem tudom mit figyel egy ilyen progi)
És, hogy van egy alap beállítás a biosban, vagy nekem kell megadni valamennyit?

Segítségeteket elõre is köszönöm!

Igen.

Sziasztok! A videokártyától beakadhat a játék?

MSI Tomahawk B550, AMD RYZEN 5 5600X, Kingston Fury 16GB 3200MHZ, ASUS STRIX GTX 970 4GB, Samsung 980 Pro 1TB

Szia!

Egy táp elfüstölésekor keletkezhetnek olyan tranziensek, amik tönkretehetnek bizonyos áramköröket. Az alaplapi 4 pólusú csatlakozó is, és a VGA plusz tápcsati is csak +12V-ot kap. Így az nem okozhatott ilyen problémát.
Sajnos VGA csere néz ki.
A VGA kártyán levõ elkók hibátlanok?
Ha púposak kiszáradtak, akkor még elkó cserével lehet próbálkozni.

Szia!
Ez így eléggé misztikus. Szedd miszlikre a három rendszert, és egyenként próbálgasd végig a videokártyákat, monitorokat. Többszörös keresztpróbákkal kiszûrheted a tönkrement alkatrészeket.
A közös konnektor nem hiszem hogy probléma lehetne. Mindenesetre a próbákat másik hosszabbítóval érdemes végezni.

lamase
Kivettem, beraktam minden jól mûködött 10 percig aztán ismét kezdõdött a csíkozódás, majd a gép újraindulása. Lehet valami összefüggés az új táp és a vga között, tehát mondjuk kevés a 400W? Vagy inkább a régi táp elfüstölése okozott maradandó károsodást? Köszönöm

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

lamase
Vga okozhatja a folyamatos ujraindulast? Mindjart kiprobalom nelkula, mar ha elindul😊

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

[NST]Cifu
Ez VGA hiba.

lamase
Sziasztok

Tegnap délelõtt elfüstölt a 3 éves Gigabyte 450W tápom. Rögtön szaladtam a boltba, és beszereztem egy Chieftec 400W tápot. Beszereltem, sajnos nem indult be. Második nekifutáskor rájöttem hogy véletlen rossz csatlakozót dugtam az alaplapra. (2x3 csatlakozás volt rajta és PCI-E felirat) Miután erre a hibára rájöttem a gép remekül indult. Ma reggel 2 óra használat után a következõ képek fogadtak:

http://bit.ly/TdogvO
http://bit.ly/QDMzRo
http://bit.ly/OZlOsn

1. A gép beindul majd egy ilyen fura kép fogad: http://bit.ly/OZlOsn
2. Nagy nehezen bebootol de rögtön egy szemcsés kék képernyõ fogad ami tele van hibával, de annyira gyorsan újraindul a gép, hogy képtelenség elolvasni.
3. Miután újraindult minden kezdõdik elölrõl.

Megsérülhetett valami amikor azt a PCI-E csatlakozót rossz helyre dugtam, vagy esetleg a táp elfüstölésekor sérült valami ami most jött elõ? Köszönöm a segítségeteket.
Szerkesztette: amsh Ma, 13:02 -kor

Sziasztok!
Az alábbi hibajelenség kezdi lassan már teljesen felõrölni az idegeimet, kérném az ötleteteket, hoigy mi lehet a baj:

Adott egy számítógép konfiguráció, ami egy adott napon még hiba nélkül mûködik, a legutolsó használatkor szabályosan lett kikapcsolva.

Még aznap visszakapcsoláskor a gép idnul, a vinyó felpörög, halatszik, hogy indul a boot, de a monitoron se kép, se hang. A power LED is a kikapcsolt állapotnak megfelelõ narancssárgán világít zöld helyett. Ha a monitorcsatit lehúzom a géprõl, akkor "No signal" felirat, ha visszadugom, a felirat eltûnik, de továbbra sincs semmi kép.

Hosszas próbálgatás (monitorkábel ki-be, ujraindítgatás, stb.) után, másik gépet szereztem, összedugtam, és ugyanaz a hiba! (Pedig eddig tutira mûködött!)

OK, gondoltam megvan a megoldás= monitorhiba! Szereztem egy másik monitort, nagy izgalommal rádugtam az elsõ gépre,és semmi kép, aztán a második gépre, szintén semmi gép.

Na itt már kezdett leoldani az ékszíj az agyamról, hiszen, mi a valószínûsége annak, hogy két (korábban mûködõ) gépen is egyszerre megy ki az alaplap, vagy a videókártya.

Sikerült elõkotornom a padlásról egy õsrégi gépet (PIV, 1700 MHz, 256 MB, stb.), meg egy szintén õsrégi monitrort, azt összedugtam, s minden ment rendben, ahogy kell. Megpróbáltam valami értelmes rendszert tenni rá, aztán mûködött minden rendben.

Majd egy reggel (kb. egy hét múlva)kapcsolom be a gépet, s ugyanaz a hiba! Gép elindul, de a monitoron semmi! Azt hittem falhoz vágom az egészet!

Már a 3. gépen ugyanaz a hiba, ráadásul a monitorból is már a harmadikat próbáltam.

Mi lehet az oka ennek:
Létezik, hogy mind a három gépen alaplap/videokártya hiba keletkezik, kísértetiesen ugyanúgy, s közel egy idõben??

Egyetlenegy közös pontja van a dolognak, mégpedig a ugyanazokat a 230 V-os hálózati csatlakozókat, illetve konnektort használtam mind a 3 gépnél. Lehet, hogy valami elektromos zavar megölte a tápegység egy részét??

Elõre is köszi az ötleteket.

czs1
Szia!

Mielõtt végleg eltemeted, próbáld ki egy másik író programmal is.
Ha azzal is ugyanezt teszi, akkor valószínûleg meghibásodott az íród.
Egy firmware frissítést azért én akkor is megpróbálnék. Ha az sem segít, akkor kuka.
Ha másik író progival jó, akkor valószínûleg a Nero sérült meg.

Üdv mindenkinek. Egy hatalmas problémám lenne.
Van egy LG DVD író+olvasó kombóm az asztali számítógépemben.
Eddig tökéletesen mûködött, simán tudtam vele írni. Most újfent ki akartam írni egy adat DVD-t, de a NERO-ban 89%-nál mindig megállt. Úgy kell elképzelni, hogy 89%-ig a DVD író kis sárga lámpája folyamatosan villog, vagyis ír rá a program, aztán 89%-nál hirtelen abba marad a villogás, plusz a NERO progiban is minden le áll, valamint magát a számítógépet is lefagyasztja.
Szerintetek ez mitõl lehet? vennem kell egy új DVD írót? vagy esetleg valami más baja van?
A választ elõre is köszönöm.

Peg: Fáradt vagyok, pihenni akarok. Al: Szállj be, elviszlek a Hullaházba!

Üdv!szeretném valahogy megcsinálni, hogy ha lenyomom az egerem görgõjét, akkor a számítógép azt Enternek érzékelje. Lehetséges ez?

Kedves suba53! Örömmel mondhatom, hogy sikerült megoldani a hangkártya problémát! Valószínûleg rossz lehetett, mert beraktam egy másikat és azt gond nélkül fel tudtam telepíteni! Köszönöm szépen az információkat! Minden jót!
60-90% között mozog ahogy néztem, szerintem azzal nincs gond. Viszont ezt a kábeles dolgot kipróbálom!
Szia!

A térerõ megfelelõ? Nem ingadozik nagyon?

Próbáld meg a kütyüt egy USB toldó kábellel csatlakoztatni, és mint egy antennát különbözõ pozíciókba rakva figyelni, hogy hogyan változik a térerõ és a kapcsolat stabilitása.

Lehet, hogy a gépbe bedugva pont olyan szögben, pozícióban áll, hogy a vételi viszonyok a stabilitás határán vannak, és meg meg szakad a kapcsolat. Zárt terekben nagyon sokat tud ingadozni a térerõ a belsõ reflexiók, csillapítások miatt.

Hali!
Nem régiben költöztem albérletbe, ahová vittem a PC-met is. Wifi-s net van csak ezért beszereztem egy TL-WN721N típusú "wifi befogót" 😄 szaknyelven!
Olyan gondom van, hogy mióta használom, percenként kidobál asztalra, érsd, játék közben kidob asztalra, vagy ahogy most ezt írom, el-el tûnik a kurzor, és jön a "csip-csip baj van fõnök", féle windows hang! 😄
Arra rájöttem, hogyha kihúzom a készüléket, majd vissza, akkor ez megszûnik. Eddig jó is volt így, újabban viszont már alig lehet rábírni, hogy net is legyen utána.. sõt néha ki is fagy a szoftvere, annyira, hogy még feladatkezelõben sem lehet kilõni!!!!!
Próbálkoztam dirver újratelepítéssel, de ugyan az.. Legutóbb még kékhalál is volt, okozhat ez ilyet? o.O
Ötlet, hogy mit lehetne vele kezdeni? Kiidegel...
Igen, gond nélkül mûködött, elõtte is ugyanúgy használtam a rendszert, csak már rá fért az újratelepítés. Hangbeállításokat megnéztem és szerintem ott okés minden. Megpróbálom valahogy az említett módszereidet. Köszi!
Szia!

Az újratelepítés elõtt kifogástalanul mûködött? Vagy azt az állapotát nem ismered? A BIOS-ban minden hanggal kapcsolatos beállítás rendben van?
Lehet, hogy fizikailag meghibásodott a hang eszköz, és amikor a driver elkezdené inicializálni, akkor a hiba miatt ad kék halált.

Ezt ki kellene szûrni valahogy. Akár úgy, hogy telepítesz Win7-et, az automatikusan felrakja a megfelelõ drivereket a telepítéskor, vagy utána netrõl. Vagy indítasz egy Live linuxot, az is megtalálja a legtöbb hangeszközt.

Ha azokkal jó, akkor vagy az XP hibás, vagy a driver, vagy nem a megfelelõ drivert akarod rátolni.
Ha azokkal sem megy, akkor nagy a valószínûsége a fizikai hibának.
Egy PCI hangkártyával áthidalható az alaplapi hang kiesése.

Szia!

A Gigabyte honlapján nézd meg az alaplapra vonatkozó memória kompatibilitási táblázatot. Ha a te ramjaid abban nem szerepelnek, akkor esetleges a helyes mûködés. Legtöbbször nincs probléma, de lehet.

Próbálj meg BIOS-t frissíteni. Az új BIOSok hozhatnak olyan újabb paramétereket, amikkel kibõvítik a használható komponensek körét.
Lehet, hogy az újabb processzorodat is ezért nem ismeri fel.

Üdv!

Van egy gép, amin frissen telepített xp van. A driverek többsége már fel lett telepítve, már csak a hang van hátra. Sajnos az eddigi kísérleteim sikertelenek voltak, mivel a telepítés közben kiadott ablakban (amin lehet választani, hogy telepítés folytatása illetve leállítása) ha rámegyek, hogy folytassa a telepítést, eltûnik az ablak és egyszercsak egy pillanatra megáll a gép és rögtön indul is újra, közben egy tizedmásodpercig kék háttéren fehér betûkkel tarkított kép jelenik meg. Pont emiatt hiúsul meg mindig a hangkártya illesztõprogram felrakása a gépre, mivel nem tudja befejezni az újraindítás végett! Eddig ilyet életemben nem tapasztaltam.. Próbáltam úgy is, hogy külön az illesztõprogramhoz szükséges fájlokat kerestettem meg, de ugyanaz a szisztéma van itt is, mintha a telepítõjével csinálnám. Ha tudtok valami ötlettel szolgálni mitõl csinálhatja, megköszönném!
Üdv!

Elõször is kezdem az alaplapom nevével : Gigabyte ga-m56s-s3.
A gépembe van 2 darab ddr2-es 800mhz-s 1 gigás ram, a mai nap akartam bele tenni, plusz 2db 1gigásat (mind a 4 egyforma márka),
de amint bekapcsolnám a gépet kattan egyet és aztán hosszan sípol. Ha csak az elsõ 2 foglalatba vannak a ramok akkor jó, de ha megpróbálok a másik 2-be egyet-egyet rakni már nem jó.
Szintén elõjött ez a probléma amikor a régi procim (amd4000+) ki akartam cserélni egy újabbra (most pontosan nem tudom a nevét,delvileg támogatja ezt a processzort az alaplap). Ha visszarakok mindent a régibe akkor meg megy a gép tovább .
Szóval nem tudom mi lehet a baj? Vkinek valami ötlet?

Gyanús volt a dolog, megnéztem, és a Packard Bell is egy notebook.
Így a gépház és az antennacsutka nem játszik.

Azért azt próbáld meg, hogy különbözõ helyeken pozíciókban nézed a sebességet.

Szia!

A Wlan kapcsolat sebessége nagyban függ a rádióhullámok terjedési viszonyaitól, reflexióktól, stb.
A Kártyát milyen antennával használod? A hátlapra csavarozható kis csutkával, vagy kábelen kihozható a gép mögül?
Ha a géped hátulján van, akkor maga a fém gépház is árnyékolhatja a Wlant.

Kísérletezz vele úgy hogy az antenna szabadon rálásson a routerre, tedd közelebb, stb. és nézd meg úgy is a sebességet.
Ha a sebesség minden pozícióban, távolságban ugyanolyan alacsony, akkor gond lehet a kártyával, vagy a beállításaival.

Ha a sebesség nagymértékben változik a különbözõ pozícióknál, akkor szerezz be hozzá egy olyan antennát, ami kábellel csatlakozik a Wlan adapterhez, és állítsd be egy olyan pozícióba, ami megfelelõ.

Sziasztok!

Nemrég vettem egy Packard Bell TS44HR típusú gépet! Van benne egy Atheros AR5B97 típusú mini wlan kártya ami 300mb/s a névleges sebessége!

Feltettem a Win 7 ULTIMATE 64 bit verziót! Letöltésnél a kártya nem megy feljebb 300 kb/s sem , sima letöltésnél , és torrent-nél sem.

Van egy netbookom is , HP MINI amin ha elindítom ugyanazt a letöltést akkor az majdnem 5 Mb/s tölt le!!

Csináltam Speedtest-et , az meg 4,20 Mb/s irt nekem! A legújabb driver van fennt , semmit nem állítgattam rajta , ilyen lassú volt elsõre is!

Kérem aki tud , segítsen , mert így elég rossz , mert ráadásul új gép...., és nem a nettel van a baj , a másik gép is mutatja..!!!

Elõre is köszi a válaszokat!

Üdv Balázs Roland
Szia!

Le kellene tesztelneg a VGA kártyádat egy másik gépen is.
Vagy a videokártyán ment tönkre valami, vagy az alaplapon.
De ezt ki kellene szûrni valahogy. Szerezz kölcsönbe egy másik VGA kártyát, és azzal csináld végig. Ha azzal jó, akkor a VGA kártyád romlott el. Ha a cseredarabbal sem megy, akkor valószínûleg alaplap.

Újabb info a problémámmal kapcsolatban. A win7 telepítés szerintem nem teljesen fejezõdött be, mert amikor a telepítés végefele újraindul a gép na nekem akkor áll meg a dolog. Nem lehet hogy akkor akarja feltenni a vidikari progiját? Próbálkoztam mással is.Van nekem egy linux cdém ami telepités nélkül indítható. Ez elis indul de a képernyõn kb 5 centin zöld csikok láthatóak. Mostmár teljesen bizonytalan vagyok hogy mi adta meg magát.
Sziasztok. Olyan problémám lenne hogy a win7 nem indul el. Elõször lefagyott a windows kékhalál. Újraindítottam a gépet megint kékhalál. Próbáltam újratenni a windowst azaz újra is teszi csak amikor indulna el a win7 csak nagy kékség fogad. A gép indításánál azt vettem észre ahol az alplaknak a nevét írja ki az a kép olyan mintha pixelhibás( apró csikok) lenne de csak az a kép. A windows telepítése közben nem volt ilyen. Most nemtudom ez a hiba mire utalhat? Az alaplap adta volna meg magát vagy a video kari?:s remélm valaki nálam okosabb tud segíteni
Peetboy
Azóta elromlott az egyik memória. Kivettem most már jó és a biost se kell állítgatni.

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Szia!

Újratelepítés és utána a "Windows Loader 2.0.9 by Daz" használata.
Neten megtalálod. Ez egy olyan aktivátor, ami PC gyártói kulcsos gyári eredetinek faragja át a Win7-et.

Köszi!

Köszi. Valószínû, ezért is akarom lecserélni. Most tettem fel a ház oldalára egy kis ventit és eddig jó.

Uraim nem vagyok nagy fórumozó de örülnék ha valaki tudna segíteni.Windows 7-em van.El van sötétülve a háttér,jobb alsó sarokban pedig-a windows ezen példánya nem eredeti-üzenet.Használtam az úgynevezett Ksm activatort amível még mûködött de már azzal sem.
Mit tehetek gyorsan,egyszerüen?
(Tudom,új windows de azon kívül van esetleg más megoldás)?
[NST]Cifu

totyak
Akkor valószínûleg valami hibája van a hûtésnek, mert simán bírnia kellene azt a processzort.

Helló Mindenki!

Tanácsot kérnék Athlon X2 Dual Core 5600+ proci hûtõ vásárlásához.
Nem kell vmi komoly, nem játszok, stb. De ami most van benne, attól leáll a gép. Már 100%, hogy az a baja.

Ilyen van most benne.

Elõre is köszi a segítséget!

Csak ahhoz nyúltam 😊 a biosban akár végtelen idõkig ellehetek, ott valamiért nem lépett ki. csak mikot már töltené a wint.

Szóval akkor reméljük ez a baj, majd viszek mert van nálam tartalékba, csak akkor épp nem gondoltam, hogy szétszerelés lesz :\

köszi 😊 majd írok hogy mi történt.
totyak
Nem vagyok annyira a téma szakértõje, de azt tudom, hogy a Kürt az egyik legjobb (ha nem a legjobb) cég a piacon adat helyreállításban. Bár nem igazán értem, hogy miért mondják kategorikusan, hogy lehetetlen, mikor mindenféle karcos, repedt lemezes merevlemezeket is meg tudnak menteni, legalább részben. Gépre rádugva mit mutat a merevlemezen? Felismeri egyáltalán?
HA felismeri, lehet, hogy érdemes lenne néhány programot otthon kipróbálni. Ezek adatmentõ, adat helyreállító programok, veszteni nem vesztes semmit.

(Pandora Recovery, Recuva File Recovery, Partition Recovery Software, AnyReader)

Ezek törölt adatokat, vagy lemezhiba miatt elérhetetlen adatokat képesek helyreállítani.

totyak
Az írásod második fele alapján szinte biztosnak látom a melegedés problémáját. Nyilván, amikor sokáig pihentetitek, lehûl a gép, ezért mikor újra bekapcsoljátok, képes eljutni a windows-ig anélkül, hogy a felmelegedés miatt lekapcsolna. Paszta pár száz forint bármelyik pc boltban, mindenképpen érdemes kipróbálni. Csak a processzor lett kiszedve, másik alkatrészhez nem nyúltál? Mert, ha csak a procit vetted ki, akkor megint csak ott tartunk, hogy más nem is lehet a ludas.

bajgunar
Jah, asszem azokat is megkérdezem. Köszi.
A kürt-be van ismerõs (így ingyé megnézték). De nehezen tudom elhinni, hogy menthetetlen. Egy másikat is találtam, a: http://www.adatmentes.net/szolgaltatasaink -at. Még nekik van figyelemfelkeltõ reklám szövegük az oldalon, ami talán ad némi reményt.
Kész. Totál padlón vagyok. (3 esküvõ, 4-5 omega koncert, rengeteg magán fotózás, stb...)
Ez most kb = egy érvágással!
<#falbav><#falbav><#falbav><#rinya><#rinya><#rinya>
[NST]Cifu
Nekik az az üzlet, ha sikeresen megmentik az adatokat, azért fizetsz nekik horribilis összegeket. Ha azt mondják, hogy menthetetlen, akkor esélyesen tényleg nem tartják érdemesnek arra, hogy hozzányúljanak.

Szia!

Cifu is írta, hogy nézd meg a BIOS-ban a proci hõfokát. Annak az ismerete sokat lendítene a dolog elemzésén.

Úgy intézd, hogy indítás után ha egy idõ után lefagyott reseteld, majd lépj be egybõl a biosba, és nézd meg a hõfokot.

Szia!

Nem akarlak elkeseríteni, de a Kürt az a cég, amelyik akkor jön, ha már semmilyen más amatõr megoldás nem segít.
Gyanús nekem a kürt ilyen hozzáállása. Nekik megvan a technológiájuk az adatmentésre hasonló helyzetekre. Igaz, hogy egy komolyabban sérült HDD-rõl az adatmentés több százezer forintba is kerülhet. Ha ezt kaucióként leteszed az asztalukra, akkor lehet, hogy komolyabban megnézik.