4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#3157 Mivel pendriveos a téma most én azt szeretném megkérdezni, hogy egy olyan pendriveval, amit már nem tud megformázni se a rendszer, még lehet valamit kezdeni?
Van rajta pár kép, de azok megvannak máshol, de nem is nyitja meg a pendriveról, csak látom, hogy ott van, de nem bírja + a formázás sikertelen, vagy nem csinál vele semmit.
Vennem kell akkor újat? -
kisiku #3156 Egyetértek.Én már többször szereztem vissza kritikus könyvelési anyagokat pendrive-ról, teljesen tökéletesen.Még azt is visszaszedtem, amit már évekkel ezelőtt törölt, ráadásul formázás után szedtem vissza adatokat.
Én a Stellar Phoenix Windows Data recovery programot használom és nagyon jó!
-
suba53 #3155 Én inkább valamilyen file recovery programmal próbálkoznék. Bár az a tapasztalatom, hogy USB kulcsról, ha gond adódik ritkán lehet visszanyerni adatokat.
Egyébként hívd fel a főnököd figyelmét, hogy USB kulcson tilos fontos adatokat úgy tárolni, hogy nincs róla másolat másutt. De ez szinte minden adathordozóra igaz. Rendszerint akkor tudatosul ez az emberek nagy részében, amikor először semmisül meg a pótolhatatlan adatainak egy része. -
#3154 pl? -
Puhos #3153 A NOD-tól valami komolyabbat kellene ráengedni! -
#3152 Hali!
Főnököm a kezembe nyomott egy pendrájvot, hogy szar, kezdjek vele valamit. Kb 5 percet foglalkoztam vele, annyi a jelenség, hogy minden mappa-, és fájlnév összevissza karakterekből áll, rejtettek, és nem tudok megnyitni semmit, mappába nem tudok belenézni. Egy NOD-ot ráküldtem, gyakorlatilag nem lát rajta semmit. Igazából ennyire jutottam, mert nem nagyon érdekel :D
Hasonlót látott már valaki, esetleg egy formázás megoldja? Nem szívesen ereszteném rá, ha nem muszáj, mert fontos (de nem pótolhatatlan) adatok vannak rajta. -
suba53 #3151 A két modulnak a két azonos színű foglalatban kell csücsülni.
Vagy a két világosabb, vagy a két sötétebb foglalatban. -
#3150 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Eredeti Skyrim-ed van, vagy tört? Ha tört felpatch-elted?
.ini bűvöléssel is lehet nyomni rá egy kis kakaót, szinte 0 grafikai minőség romlással.
Skyrim Tweak Guide 2.3
Ezt olvasgasd végig. Többmagos procira is ír dolgokat, ajánlott megnézni, s ha nem valósat ír, akkor átírni.
Ez se piskóta, de kicsit több hozzáértést igényel:
Five Fast Skyrim Tweaks Guaranteed To Make Your Game Look Better
Optimizer textures -t is megdobja kicsit, ha 1x lefuttatod.
Itt írnak a memory tweak-ről, lagfix-ról, stb:
Skyrim Tweak Guide Graphics and Performance
SKSE, Project ENB, unoff patch-ek, stb...Van pár MOD amit nem árt felrakni.
Alanti gépen, ha nem is Ultra, de High grafon, elég magas beállításokkal, megnövelt látótávolsággal tweak+mod, árnyék, tűz, víz tweak+mod-al, 1920x1200-ban, játszahtó 38-45 fps-t kicsikartam a game-ből. Nekem ennyi elég volt. Nem szaggatott.
Ha eredeti a game-ed, akkor az patch-eli magát steam-en, de akkor sem árt egy kis ini bűvölés, és az unoff patch-ek, egyéb teljesítmény, és grafikai mod-ok. -
Madi92 #3149 És ezt, hogy tudom leellenőrizni? Bocs, ha noob kérdés, de az vagyok. :)
Alyr2:
És nálad akkor megvan mindenhol a 60fps simán? (Nálam is elég sok grafikai mod van) -
alyr2 #3148 Nekem sokkal gyengebb gepem van, a vga az ugyan az de csak a 2 gigas.. es fele ennyit hasznal a skyrim! a VGA-t Ultran moddolva is csak 40% ban hasznalja a procit meg valami 35%ban hasznalta ki legutobb. szoval nalad lehet valami gebasz de nem tudom mivel :( -
suba53 #3147 Szia!
Lehet, hogy másutt van szűk keresztmetszet. Talán a proci által kiszámolt dolgokat, amiket a VGA megjelenít, egy az optimálisnál kisebb memória sávszélesség korlátozza. A memória single, vagy dual channel kiépítésű?
Ha az aláírásodban szereplő rendszerről van szó, én megnézném, hogy a két memória modul a dual channel kiépítésnek megfelelően van-e betéve.
Másra hirtelen nem tudok gondolni, mert amúgy egy elég erős rendszered van. Vagy maga a játék nincs kellően optimalizálva, adott folyamatai nem tudják kihasználni mindegyik procimagot. -
Madi92 #3146 Sziasztok!
Nem feltétlenül ez a megfelelő topik, de jobb ötletem nem volt.
Egy játékról lesz szó(Skyrim).
Hogy lehet az, hogy se a CPU-t(50%), se a VGA-t(65-70%) nem használja ki.
Mégis van, hogy fix 60fpsről, lemegy 40 körülire!
És itt jön az én nem értésem, mivel, ha egyiket sem pörgeti maxon, akkor fix 60 fps-nek meg kéne lenni-e, nem? -
suba53 #3145 Szia!
Ez a lap működött nálad, és egyszer csak megadta magát, vagy most akarod összeállítani úgy, hogy nem ismered az előéletét?
Ha korábban működött, akkor a szokásos hibakeresés. Mindent lehúzol, csak a VGA 1db ram, meg a proci, és megnézed indul-e? Az elkókat ellenőrizd, hogy púposak-e, stb. Bár ezen már szilárd elektrolitú elkók vannak, így ez nem valószínű. A VGA ram procit érdemes másik lapban ellenőrizni, hogy azok hibátlanok-e.
Ha nem ismered az előéletét, akkor akármi lehet. De mindenképpen ellenőrizd az ASUS honlapján a processzor kompatibilitási listát, meg hogy megfelelő típusú ram legyen benne. Ha minden stimmel, a proci ram kipróbáltan hibátlan, és a VGA is jó, akkor a lap lehet rossz.
Még a BIOS resetet is meg lehet próbálni. ITT a gépkönyve, ebben megtalálod a BIOS törlését, alaphelyzetbe állítását. -
Vicodine #3144 Hali! Van egy ASUS M5 A97 LE R2.0 tipusu alaplapom,ASUS UEFI BIOSal, es nem indul el, de nem tudom mit jelentenek a "hiba-pittyegesek", 1 hosszut es 5 rovidet csippan. Annyi meg, hogy bekapcsolaskor egy "normalt" pittyeg, mintha minden rendben lenne es elindulna, de aztan csak nem...az 5 rovid pittyeges sem egyforma, a 4-5. kozt valamivel nagyobb a szunet mint az 1-4-ignel, lehet fontos... kb. igy nez ki BIIIIP...BIP.BIP.BIP.BIP...BIP. Valaki tudja mi lehet a gond? -
ToM1113 #3143 0A, 7E, 3B, Ezek voltak a hibakódok végei. Ezekre emlékszem.
A gép még a szervízben van így nem tudom megnézni.
A táp kábel jutott ma eszembe nekem is mikor írták az emailt hogy minden oké a tesztjeik alapján, pedig elvileg az is új a géppel lett véve. -
#3142 Ez egy megbízható tápegység, persze bármi előfordulhat. Érdekes, hogy a szervizben ezekkel a tesztekkel sem jött ki semmilyen hiba. Előfordulhat olyan egyszerű hiba is, hogy a tápkábeled sérült! Cseréld. A por nem hinném, hogy gondot okozna egy 3 hónapos számítógépben.
Milyen hibakódok jöttek elő kék halálnál?
C:WindowsMinidump
vagy Futtatás: "%SystemRoot%Minidump" -
ToM1113 #3141 FSP Raider 550
Az a kérdés hogy mitévő legyek, nem lenne túl jó ha visszahoznák a gépet és újra jelentkezne a probléma, aztán megint 3 hét a szervízben és nem találnak semmit? :S -
#3140 Én tápegység hibára gyanakszom. Mi a típusa? -
ToM1113 #3139 Sziasztok!
Kb 3 hónapos számítógép, a következőt csinálta ma.
Játék közben kékhalál, újraindult, majd a felhasználói fiókba belépve kiírta hogy a rendszer egy váratlan leállás után helyreált. Majd fekete kép.
Kikapcsoltam a gépet, újraindítottam. Be se akart bootolni. Folyamatosan próbálkozott egymás után de 2-3 másodperc után leállt.
lenyomtam az áramot, majd újra vissza.
Ezután elindult. Kikapcsoltam a gépet, megint bekapcsoltam próba gyanánt és megint a sorozatos bootolási próbálkozások következtek.
Ma megint jelentkezett a probléma.
BF4 ből kilépés után rögvest kékhalál. Újraindításnál a gép 2-3 másodperc után kikapcsol, megpróbálja megint újraindítani magát de 1-2-3 másodperc múlva rendre kikapcsol. Volt amikor a windows7 töltő képernyőig jutott.
Kiszedtem az egyik ramot, csak a másikat hagytam bent, bekapcsolásnál megint ezt csinálta.
Most a másik ramot tettem be és csak az van bent, most elindult mintha semmi baja sem lenne. Az az érdekes hogy mióta írtam multkor nektek a problémát azóta nem jelentkezett 2 rammal se, pedig az már 3 napja volt.
Korábban írtam ide ezeket a problémákat. A gép vissza lett küldve Garanciafutárral a bolt szervízébe ahonnan ma a következő emailt kaptam:
G: Portalanítva! Tápegység teszterrel OK, konfigját is indítja. BIOS friss: 1.90 - újraírva! HDSentinel kondíció 100%. Memtest86+ 5.01 113 óra, 89 pass OK. Saját Win7U. x64 indul, használható. G. driver friss: 13.12 WHQL. Prime95 In-Place 27 óra OK (kép van), Heaven 3.0 6 óra OK. FurMark EBM 47 óra OK (kép van). AvP benchmark 6 óra OK. Fagyást, instabilitást, újraindulást nem tapasztaltunk. A problémát megoldhatta: BIOS újraírás, portalanítás, komponensek átmozgatása (kontakthiba).
Kérhetek további tesztelést, de akkor további pontosítást, segítséget kérnek, de azt írják rendben van minden. Nálam voltak gondok... Akkor náluk hogy lehet jó? Bios újraírás meg portalanítás... nem sokat csináltak, most küldessem vissza aztán ha megint rossz akkor megint vissza? Ötlet? Én Alaplap vagy Táp haldoklásra gyanakodtam...
Köszi
-
suba53 #3138 Én Logitech egeret javasolnék, mert azok nekem eddig beváltak.
Baromi nagy az egér választék. Érdemes elmenni a Media markt-ba, meg olyan helyekre, ahol ki vannak rakva, és ott meg lehet nézni, hogy mennyire passzolnak az ember tenyeréhez, mennyire finoman kapcsolnak a gombok, görgő mennyire kényelmes, stb.
Aztán az árgépen megnézni, hogy hol érdemes megvenni a kinézett darabot. -
#3137 A laptop egérrel kipróbálva nem volt probléma, és már nem garis,mert már van vagy 5-6 éves is.
Ha nem sikerül semmi megoldást találni a javitásra akkor milyen egeret érdemes helyette beszerezni?NEm akarok drága egeret mert ez is 2-3k volt és nem volt gondom vele,szerettem is hogy csak csuklóból bejártam vele az egész monitort.
Egy gigabyte GM6880ast néztem ,vagy ujra ezt a fajtát. Nincs nagy igényem csak ergonomilag jó legyen léseres vezetékes.Csak böngészésre,3Ds progikhoz és néha kis játék. -
#3136 MX1000-el szintúgy ez a helyzet :D bár ott néha resetelni kell az egeret és a vevő egységet is, mert van amikor nem találnak egymásra. de az évente 2x fordul elő. -
Dodo55 #3135 "Egy hajszál is tud ilyesmit produkálni."
Egy MX518 esetében pl. az az egyetlen dolog, ami ki tud rajta fogni. Azon kívül nekem még vízben úszva (szövet egérpad + teli pohár víz) is működött a múltkor :DDD -
suba53 #3134 Szia!
Először is próbáld ki egy másik egérrel is, hogy lokalizáld a problémát.
Illetve ezt az egeredet próbáld ki másik gépen is.
Ha a másik egérrel jó, és a te egered a másik gépen is rossz, akkor az egered adta be a kulcsot. Ha még garis, csere.
Ha a másik egérrel is ezt csinálja, akkor két dolog lehet.
Az áramkimaradáskor megsérült az USB driver. Ez logikai, az USB driver újra telepítése segít.
Távolítsd el az eszköz kezelőből az USB eszközöket, majd indítsd újra a gépet. Újra felismeri az USB eszközöket, és betölti a jó drivert.
Ha ez sem segít, akkor lehet, hogy az alaplapi USB csatoló sérült meg fizikailag. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy különböző USB eszközökkel is kipróbálod.
Ha az USB csatoló romlott el, akkor egy PCI buszos USB kártyával áthidalható, hogy ne kelljen alaplapot cserélni. -
Jancsi bacsi #3133 Értem, köszönöm a gyors választ.
Most találkoztam ezzel a megoldással és nem igazán találtam róla hasznos infót.
Ez esetben kipróbálom majd :) -
Blum #3132 Alaplapba berakod azt a PCI kartyat,drivert feltelepited es orulsz.
Persze,hogy segitene...erre talaltak ki. -
Jancsi bacsi #3131 Sziasztok,
egy kérdésem lenne felétek:
Szükségem lenne USB 3.0 csatlakozóra, nagyobb adatátvitel reményében, de
az alaplapom csak USB 2.0 felszerelt.
Láttam bővítőkártyákat, amik PCI(e) slotba mennek bele.
Ez hogyan is működik? Segítene a problémámon?
Előre is köszi: Jano -
#3130 Nem hiszem, nem látni rajta semmi koszt vagy szilárd tárgyat, az egérpadot is zsirtalanitottam ,de az asztallapon is megmarad a hiba
ÉS csak 1-napja csinálja ezt , azóta csak az áramszünet volt szokatlan és semmilyen más softver nem került telepitésre azóta
A alaplaphoz lévőő driverek is a legutolsók amik fellelhetők a honlapján.
-
#3129 Nem lehet, hogy csak koszos lett az optika? Egy hajszál is tud ilyesmit produkálni. -
#3128 Tud valaki segiteni, hogy mit lehet kezdeni azzal ha laggol az egerem?
MA volt egy áramszünet és azóta ha húzom az egeret nem mindig akkor és annyit mozdul az egér amennyit kéne van hogy megtorpan .Próbáltam már ujrainditani a gépet és az egérpad nélkül is az asztal lapon is,de változatlan.
Igy nemcsak hogy játszani nem tudok,de még az internetezés is kinszenvedés , hogy nem tudom, hogy mekkorát mozditsak rajta, hogy e kivánt helyre menjen .Már átdugtam másik USB portba is,de a hibajelenség megmaradt, a gombok és a görgetés jól müködik csak a mozgatásra reagál laggolva.
Win7 64 bites rendszer és egy point of view Laser GL1600XTR Black USB egér
Asrock 970ext4 es lap
-
suba53 #3127 Azt meg tudod becsülni, hogy mennyi lehet a csúcs fogyasztása a gépednek?
VGA max terhelésen, proci max terhelésen, plusz az apróságok. Alaplap, HDD-k ha több van, egyéb eszközök.
Lehet, hogy a tápod határ terhelésen dolgozik, ezért fűt ennyire, vagy rossz a hatásfoka, és amikor lead 400W-ot, maga is elfűt 100-150W-ot. Annak a hőjét érezheted.
Egyébként lehet kapni jobb hatásfokú tápokat. 80+, meg hasonló jelzésekkel látják el a 80%-nál jobb hatásfokú tápokat. Talán egy olyat kellene beszerezni, de előtte jó volna a max terhelést megtudnod, mert annál magasabb teljesítményű táp lenne illendő. -
alyr2 #3126 Jelenleg egy 500w-os N-power tap van benne, es ugy veszem eszre hogy rettento modon kuszkodik. Ha terhelem a gepet akkor pillanatok alatt rettento forro lesz a ventillator nagyon meleg levegot tol ki belole. valamint a regi vga kartyamban a tapcsatlakozotol indult egy aramkor vagy valami kiegese amit szemmel vegig lehetett kovetni egy masik pontig. Maga a tap nem regi mert oktoberben vettem, sajnos csak erre telt:( -
suba53 #3125 Miért? Milyen márkájú tápod van?
Amúgy a tápok csak az egyik ágra szabályoznak, ez legtöbbször az 5V.
A többi ág nem annyira stabil, terhelés hatására ingadozhat.
De az ingadozás mellett még bőven alkalmas tápellátásra, mert többnyire a táp által biztosított ágak csak amúgy is nyers feszültséget szolgáltatnak, és az alaplapon, kártyákon levő lokális stabilizátorok adják annak az áramkörnek a pontos feszültséget.
Táp gond akkor merülhet fel, ha a teljesítménye kevés, és lekapcsol emiatt, vagy ha a kimeneti ágak szűrő kondenzátorainak öregedése, kapacitás vesztése miatt a kimenő feszültségen jelen levő rippli már befolyásolja a táp figyelő áramkörök működését, és emiatt fagyhat meg, kapcsolhat ki, indulhat újra a rendszer
De ez multiméterrel nem mérhető, csak oszcilloszkóppal.
Viszont az elkók öregedésének kiszáradásának vannak szemmel látható nyomai. A felpúposodott, kiszakadt elkók már biztosan alkalmatlanok a normál működéshez, azokat cserélni kell, vagy magát a tápot.
Nyisd ki a tápot, és ellenőrizd az elkókat. Valamint az alaplapon lévő elkókat is, mert az alaplapi stabilizátorok elkóinak kiszáradása a táphibákhoz hasonló hibajelenségeket produkálhat. -
alyr2 #3124 ok
most kezdtem gyanakodni a tapra, amikor utanna olvastam ennek a "markanak" aztan ki akarom zarni azt hogy szar.. -
Dodo55 #3123 Multiméter, lehetőleg egy molex csatin. Az 5 és 12 voltos ágakat tudod így mérni, a többit nem. -
Blum #3122 Feszultsegeket meg a BIOS-ban is megtudod nezni vagy AIDA-val.
Ezen kivul egy szoftverrel nem nagyon tudsz mast ellenorizni egy tapot illetoen. -
alyr2 #3121 Tudtok linket szoftveres tap diagnsoztikahoz kuldeni, illetve direktbe mivel merjem hogy mit ad le es mennyire ingadozik? -
Blum #3120 ubuntu is megy pendriverol vagy CD-rol... -
Inquisitor #3119 Szinte nincs olyan normálisabb distrib, aminél ne lenne live verzió a telepítőn. Amelyiknél van, annak a leírásában kiemelik. -
Livius #3118 Egy olyan linxu kéne, amit elég mondjuk DVD-ről bootlni, és nem kell HDD-re helyet szorítani neki.