Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#worship> Az AHCI / IDE mód váltogatás segített.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Szia!

A kisebbik fiamnak ugyanez volt a gondja. Egy Logitech G400-as egér pár hónap használat után elkezdte ezt a játékot. Próbálgattuk, és egyértelmû volt, hogy a kábele az egér testbe való bebújási pontnál kontakthibás.

Garanciálisan kicserélték. Néhány hónap után az új egér is elkezdte. Eléggé merev és vékony kábele volt. Konstrukciós hiba. Nem szaroztam még egy garanciális cserével, mert egyértelmû, hogy ez annak a kábelnek a gyengesége.

Szétszedtem, és kicseréltem egy HP egér kábelével. A belsõ csatlakozója ugyanolyan volt, de ez egy vastagabb, lágyabb kábel, és az eddigi praxisomban HP egér még nem ment tönkre kábelhiba miatt.

Azóta is kifogástalanul mûködik.

Szia!

Ellenõrizd a VGA hûtõventillátorát. Ha nem forog, akkor túlmelegszik a VGA chip, és a védelme miatt lekapcsolgat.

Szia!
Próbáld meg a proci és a memória összes idõzítési, és frekvencia értékénél az AUTO módot beállítani. Valamint nézd meg, hogy a SATA kezelés IDE, vagy AHCI üzemmódban van. Ha IDE módban lett telepítve, és a BIOS-ban valaki átállította AHCI-re, akkor nem indul a rendszer. Állítsd be IDE módba.

Ha ezek után sem megy, akkor marad a sziszifuszi hibakeresés. Az sem elképzelhetetlen, hogy valami hiba alakult ki, és nem is a BIOS-ban van a probléma.

Mozgasd meg a csatlakozókat, csak egy RAM modullal indítsd, húzzál le minden olyan csatlakozót, ami nem szükséges. Csak a billentyûzet egér VGA, és a BOOT disk legyen csatlakoztatva, és nézd meg hogy így indul-e.
( meg persze a táp )

szerk: elvileg az orajel volt allitgatva de nem hiszem hogy az a gond mert nem lehet a gyári érték felé állítani.a diagnosztika azt írja, hogy a problémát a rendszer konfiguraciojanak meghatározatlan módosításai okozhattak.

help. az egyik itthoni gépen át lett allitgatva a BIOS ban valami, azt nem tudom, hogy mi, de azóta nem tölt be a windows.elkezd tölteni aztán újra indul és jön hogy a windows javítása vagy normal módú indítás.a nornalnal újra indul a javítás nem segít. próbáltam a BIOS ban default dolgokra vissza állítani mindent de így sem jo. mi a probléma?

Sziasztok. Amatõr kérdés következik. Tegnap vettem egy wifis Epson multifunkciós nyomtatót (Stylus 235). A hozzá kapott CD segítségével elintéztem, hogy az a gép, amin a router van, vezeték nélküli kapcsolatba kerüljön a nyomtatóval. Ott mûködik is, csak az a baj, hogy nyilván nem csak arról a géprõl nyomtatnánk (több gép is wifin kapcsolódik a routerhez). A kérdésem az lenne, hogy kisméretû hálózatot kell beállítani a routeres géprõl, hogy a WiFi adapterrel felszerelt gép is "lássa" a nyomtatót?
A gépen SP3-as XP van.

\"Jó kasztni, jó sofőr - nincs kockázat!\" (Daniel Morales)

VWfan
Ha usb-s egér akkor úgy csinál mintha kihúznád, majd bedugnád. Valamiért az USB csatlakozód ezt magától csinálja. (#2746)

Láma!
Sziasztok!

Adott egy:
- FX 8120
- Gigabyte Gtx 560
- 4gb ram
- Win 7 SP1
- Rendszer alatt egy ssd

Pár nappal ezelõttig semmi gond nem volt, azonban akkor elõfordultak "beállások" ami annyit tesz hogy minden leállt másodpercekre, de az egérkurzor mozgott gondtalanul. Majd szaggatni kezdtek az addig simán futó játékok. Nem tudom mennyire mérvadó de a win élményindexben a videokártya teljesítmény 7,7-rõl 7,3-ra esett. Nem tudom hogy emiatt e, de most már egy restart 8 percig tart...

Win frissítések fent vannak, legújabb nvidia driver fent van (úgy is hogy leszedtem, és újra fel). Elvileg vírus és hasonló kártevõk is kizárhatók.

Szerintetek megoldja e egy win reinstall a dolgot, vagy vigyem be a videokártyát egy szervizbe?

Elõre s köszi.

Nem tudom mennyire tartozik ide, de nem találtam jobb topikot.
A probléma az, hogy mostanában néha beakad az egér kurzor néhány mp-re, véletlenszerû idõközönként.
A beakadás után egy windows hang is feljön, nem tudom hogyan hívják(tudjátok, ez a "tidü" hang😄) mint amikor ki/be szúrsz egy USB-t.
Mi lehet a gond?

PSN ID:misi2mezei

VWfan
Adott egy DVD lejátszó ami MPEG-4 valamint XVID kodekkel dolgozik. Na most én erre a videókat 480p, xvid, avi-ba konvertálom, de így nagyon rossz a képminõség. Mivel nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, ezért azt szeretném tudni, hogy szerintetek milyen összeállításban érhetem el a legjobb képminõséget ezzel a lejátszóval egy nem HD tv-n?

sry a floodért azt elfelejtettem írni, hogy nekem is 450w-s van, mint a képen.

Üdv! Ilyen tápegységem van, és kezd megmakkanni a ventilátor benne, elég zajos már, gondolom csapágyas. Az lenne a kérdésem, hogy milyen típusú ventire érdemes lecserélni? Néztem a fórumokon azért elég specifikus adatok is számítanak, hogy mennyi levegõt nyom ki milyen fordulatszámon forog stb és ezekhez nem értek.

Azt tudja-e valaki, hogy a venti csatlakozóval van csatlakoztatva, vagy forrasztani kell? Ez se gond, mert van egy mûszerész haverom, ezt a részét megoldaná (ez a munkája), viszont a ventik típusát õ se ismeri.

Nyilván az ár ésszerû keretek között legyen, néztem kb 9 rongy egy új chieftec 450-500W kb. Ha nem éri meg mókolni inkább veszek egyet!

Köszi a válaszokat és ötleteket!
tipitmi
üdv!
karácsonra kértem anyukámtól egy olasz fajtáú gemini gemini didzse keverõ pultot de nem tom h kéne összekapcsolni a gépel, az imformatikus meg 4 ezerér jönne ki elrontani meg nem akarom de szeretnék hétfõre irni egy cedet.
Orulok,hogy megoldodott a problema 😊

Az LC Power tapokrol annyit,hogy a legjobb rossznak minosul a HKC-vel egyetemben. Mondjuk 8k-ert hardveraprorol 450-es GPS Chieftecet lehet kapni postakoltseggel egyutt. <#awink>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Az is volt, szétszedtük tegnap a gépet hogy belenézzünk, meg a tápot is, ugyan szép volt belülrõl, de összerakás (és portalanítás) után már nem kapcsolt be a gép ha a kiegészítõ (P2) alaplapi csatlakozó is be volt dugva, anélkül még igen.

Átvittem az én tápomat, pontosan ahogy mondod, egy 6 éves GPS szériás Chieftec, valóban elpusztíthatatlan 😄 Na a lényeg azzal indult is a gép, úgyhogy mentünk tápért.

Az a Gigabyte sajnos nem volt készleten, úgyhogy mentünk egy közeli boltba ahol hasonló áron lett volna egy FSP, de az sem volt készleten.

Na itt jöttek az érdekes dolgok. Láttam ott még Chieftec-et a kereten belüli áron, igaz IARENA szériásat, amirõl annyit hallottam nem az igazi, de azért annyira durva dolgokat mint amit ott az eladó mondott nem: az összeset visszavitték eddig amit eladtak, meg emiatt azt alapból nem is tartják készleten.

Mondom jó, akkor mi van készleten? Azt mondja LC Power tápok, hát mondom azt nem ismerem. Azt mondja erre nem rosszak, eddig még egy darabot sem vittek vissza, plusz amiket raknak õk össze ott gépeket azokba is azok kerülnek, szintén nincs panasz.

Árban jól nézett ki a dolog, lett volna 4-5k körül már, megnéztem egyet, de pl PCIe csatlakozó nem volt rajta, plusz csak passzív PFC. Tudom, hogy az otthon nem számít, viszont a márkásabbakban már aktív szokott lenni, köztük az én GPS szériás Chieftecemben is, valami minimális módon talán erre lehet támaszkodni, és következtetni a belsõség minõségére. Kértem, hogy mutasson olyat ami már aktív PFC-s, néztem az már ATX2.2 szabvány minden ahhoz tartozó csatival, az ágak is értelmesebben vannak leosztva, van külön kettõ 12V-os, meg az amperek is szebbek.

Ez fájt 8 ezerbe, úgy voltam annyiért úgysem láttam máshol ismertebb márkájút amirõl ne derült volna ki, hogy nincs készleten, plusz az eladó csak nem akarja lejáratni magát, meg úgy is 2 év gari szóval az már nekik munka+esetleg költség ha mégis valami gagyit akarna ránktukmálni.

Ment is egybõl szépen vele a gép, illetve eddig nem csörgött a telefonom, tehát bízom benne nem csináltunk balfaszságot.
Meg kell venni!<#eplus2>

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

szeretnék segítséget kérni abban, hogy milyen "segédprogramokat" kell telepíteni a win7-re hogy minden játék elinduljon.pl: metro 2033, future soldier, hard reset stb.

sok játék kapásból elindulnak, jól fut, tehát nem a hardwerrel van baj.

clean win7 telepítés, arra a 12.10-es catalyst, mûködik is a control panelja tehát az rendben, és ugye abba benne van a dotnetfix4.5. dirx9-10-11 alapból benne a win7-ben, vcredist legújabb telepítve, és ennek ellenére se megy jópár játék a felsoroltakon kívül

- amd 7750 X2
- gigabyte ud3
- 2x2 giga infinity ram
- hd 7770
- win7 ultra edition hun 2009

bizonyos fájlokat hiányol indításnál, ilyennel találkoztam korábban, vmelyik szoftver hiányzik vagy régi neki

azt kérném, hogy egy néhány soros telepítési útmutatót írjon már le vki kb így :

- win7
- alaplap chipset driver
- legújabb vidkari driver
- stb. stb. a lényeg amit kihagytam...

Udv!

Nekem ez eleg erosen tap hibanak tunik. Azonban erdemes lenne az alaplap stabilitasat is valamilyen modon lecsekkolni,mert az ingadozo feszultsegek elsosorban az alaplapot gyilkoljak.

Gigabytenak akad 1-2 jo szeriaja,szoval ez attol fugg hogy melyiket vennetek. Ha meg talaltok bagoert Chieftec GPS szeriat vagy CTG-t,akkor az lenne az igazi. A GPS szeria hires arrol,hogy gyakorlatilag elpusztithatatlan. Hardverapron rengeteg elado darab van,bagoert belehet oket szerezni. Esetleg meg az FSP tapokat erdemes keresni.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Hi, egy ismerõsöm gépe pár napja azt csinálta, hogy az ATX kapcsolóra nem akart reagálni reggeli indításkor (utána valahogy sikerült bekapcsolniuk), majd ma menet közben instant kikapcsolt (ekkor pont ott voltam), szintén több óra pihenõ után, alig fél órája ment. Az ATX kapcsolóra ismét nem reagált, hátul kinyomtam a tápot, megvártam hogy a kondik kisüljenek, táp visszakapcs, majd indult rögtön.

Annyit tudni kell még a tápról, hogy noname, egyszer beállt a venti benne, napokig úgy használták, akkor forró volt mint az állat és leestek a feszültségek indítás után ahogy bemelegedett, tettünk bele egy másik ventit, megszûnt a feszültségesés, ez volt úgy fél éve, eddig nem volt vele probléma. Viszont a venti cserénél amikor szétszedtük valami kistekercsszámú vastagdrótú(kb 1mm) tekercsek (amik a kimeneti szûrõkondik mellett vannak) közepébõl ki voltak esve a grafitrudak (3 van, 2-bõl estek ki), valószínûleg a melegedés miatt elengedte õket a ragasztó, de mivel ugye a táp elment napokig totál beállt ventivel és ezek nélkül a rudak nélkül, majd a venti cserével a feszültségesés is megoldódott, maradt a táp. Egyedül egy kis alig hallható magasfrekvenciás hangot ad azóta, amibõl arra következtettünk azok a tekercsek valami zajszûrõk lehetnek (nem olyan hangot, mint amikor szétvannak a kondik, annál simább és magasabb frekcvencián).

Nagyon egyértelmû ezek alapján, hogy a táp okozza most ezt a problémát (tekintve a több napos kemence üzemmódra amit szinte csoda, hogy túlélt fél éve + a hiányzó grafitrudakra), vagy azért az alaplapot is érdemes lenne átnézni? Csak mert tápot vennének, csak aztán nehogy mégis az alaplappal legyen valami...

Amúgy a feszültségek most is totál rendben vannak, viszont arra már nem volt idõm hogy terhelés alatt is megnézzem. Holnap erre sort kerítek, plusz nyilván az alaplapon és a tápban csekkolom a kondikat, de ha semmi szemmel látható gyanús jel akkor kitett magáért a fentiek alapján eléggé a táp hogy vakon azt lehessen bûnösnek tekinteni? Tesztelni sajnos nem tudok otthagyni nekik normális tápot, eddig ugye csak 2x volt probléma és az is 2-3 nap idõközzel, addig akkor nekem nem lenne gépem...

Ja meg még annyi, hogy gyorsan néztük pár árlistát itt a város boltjairól, legolcsóbban egy Gigabyte tápot láttunk, ami nem noname és nem is pirotechnikai márka (Codegen <#eplus2>). Alaplapban tudom, hogy az egyik legjobb, tápok terén is lehet benne bízni?
bajgunar
nForce-os alaplap (alant látható, Asus M3N-HT Deluxe), miért van az, hogy a hálózati kapcsolatokban, rányomok a Helyi kapcsolatra, és 10 MBsp -t ír sebességnek? Holott 10/100/1000 az alaplapi hálókártya.
A net meg 120Mb-os. De így nem jön csak 10Mb-al! Néha a kábel ki-be dugdosásával a probléma megoldódott (win 7 alatt), vagyis átállt 100Mb-osra. De idegesítõ, h legtöbb esetben 10Mb-os.
~ Egy hete win8-at használok, itt meg totál nem tudom átrakni nagyobb sebességre!
Valami ötlet?
oneal1
hali!

a gépem határozatlan idõközönként fél percre pihenteti magát, látom a képet, de befagy az egész, a load LED folyamatosan világít, majd fél perc után mintha mi se történt volna minden megy tovább, akár film ment, vagy zene, vagy weboldal.

HELP😄

!Forza Ferrari!

Stig95
Tárgytalan! A gépet idegesítõ hibái miatt végleg leselejteztem.

Ki mondta, hogy f??det rám?!

Sziasztok!
Nekem olyan problémám van, hogy vásároltam egy Logitech fejhallgatót mikrofonnal, amit ha a laptopon használok semmi baja, azonban, ha az asztali gépen, akkor akikkel beszélgetek azt mondják olyan, mint ha egy dobozból beszélnék. A gépen történt alap csere idõközben és az xp is le lett cserélve win7-re, de a probléma megmaradt. Egyébként TS-t használva jelentkezik a gond. Már több verziót is kipróbáltam a TS-bõl, de maradt a jelenség. Van valakinek valami ötlete? Elõre is köszönöm!
Stig95
Sziasztok.
Újabb érdekes problémája van a gépemnek.
Olyan problémája van hogy kifagy. Általában akkor történik ez a fagysás amikor játszok. Internetezés közben is elõfordult már de ott ritkább. Teljesen kifagy a gép, kinyomom de utána már nem indul el. Várni kell kb 10 percet és minta semmi sem történt volna megy mindaddig amíg újra ki nem fagy. Túlmelegedés nincs GPU-CPU 30-50fok. Tuningolva nincs (már) a gép.
Találkozott mér valaki ilyen hibával?

Ki mondta, hogy f??det rám?!

Peetboy
Billentyû villogtató Winamp programom van. MIÉRT NEM VILLOG?
A KeybVis Alpha programról van szó.
Az USB billentyûmmel nem mûködik, de a régi PS2-essel igen.
Ez mitõl lehet?

AMD Athlon II X4 QuadCore (4x3 Ghz), Geforce GTX 750 - 1 GB, 6 GB Kingston RAM

Sziasztok

Medvemut: Ellenõrizd egy másik hangfalszettel. Lehet, hogy kontakthibás a kábel, vagy az erõsítõ. Az újabb fajta hangkimenetek érzékelik a rájuk csatlakoztatott erõsítõt, fejhallgatót, és ha kontakthiba miatt egy pillanatra megszakad a szenzor áramkör, akkor jelzi a jack eltávolítását csatlakoztatását.
Ha másik hangfalszettel is ugyanezt csinálja, akkor az alaplapi hangkimeneten lesz a hiba. Azt nehezebb felderíteni.

oneal1: Valószínûleg a monitorod elektronikájában van gond, lehet hogy a belsõ tápegységében kezd kiszáradni elkó. De hogy lokalizáld a problémát, dugd rá másik PC-re is. Ha ott nem produkál hasonlót, akkor lehet, hogy a videokártya kezd öregedni.

z70z70: A haverod valószínûleg egy firmware-t töltött le az íródra. Ha nem gyári firmware-t, hanem valami régiókód törlõ, bitsetting állító módosított firmware-t, az esetleg okozhat gondot.
Tölts le a gyártó oldaláról egy gyári eredeti firmware-t, azt égesd be, és nézd meg. Ha rendbe jött, az volt a gond. Ha nem, akkor az író elektronikája, vagy az alaplapi csatoló kezd el hülyéskedni.

VWfan
Erre valaki? #2746

sziasztok!
az lenne problémám,hogy XP telepítés után a DVD meghajtó nem müküdik,kifagyasztja a gépet.ASUS A8N-E alaplapom van.Eszközkezelõbe látja a DVD írót.
Pioneer DVD-RW 110D van benne.A múltkori xp telepítésnél is ez volt a baja amíg a haverom nem töltött le hozzá valamilyen programot,csak ö most külföldön van,és nem érem el.DVD illesztõ programot már letöltöttem de nem lett jó.Valaki tud-e segíteni.Elõre is köszönöm.
oneal1
nekem olyan problémám adódott most, hogy 1-2 óra után a monitorom meghülyül kicsit, leginkább a bal felsõ sarokban mintha szemcsésedne a kép és bizsereg kicsit. aztán ha ki be kapcsolom a monitort akkor utána megint jó.

mitõl lehet ez?

!Forza Ferrari!

Tudom banális dolog, de driverbõl a legújabb van fent? Bios frissítés? AsRock elég sûrûn ad ki javítást az alaplapokhoz, érdemes frissíteni, nekem ez már oldott meg másmilyen problémát. Használd az eredeti AsRock hangkártya drivert, ami az oldalon van!!!
Sziasztok!

Vásároltam egy ASRock B75 PRO3 alaplapot, minden szuperül funkcionál benne, kivéve az alaplapi hangkártyát, ami furcsa dolgokat produkál. Random idõközönként pukkanás hallatszik a hangszórókból, és egy fél másodpercre elmegy a hang, aztán a következõ pukkanásig megint mûködik rendesen. Eleinte valami olyasmi hibaüzenetet írt angolul, h. az egyik jack el lett távolítva, aztán hirtelen mégegyet, h. csatlakoztatva lett. Ha valaki tudná a megoldást erre a problémára, annak nagyon örülnék!

Elõre is köszönöm!

Sziasztok!

Van egy WD my passport elite külsõ merevlemezem. Rendesen mûködik a notebookommal. Azonban amikor asztali gépemmel próbálom használni nem ismeri fel. Már formatáltam is, de nem változott a dolog. Ha rákattintok a parancsikonjára akkor azt írja ki, hogy az alkalmazás nem található. Pedig ez a WD unlocker izé, ami rajta van az mûködik.
Gondolom a gépen van valami rosszul, de jöttem rá hogy mi. Nektek van valami tippetek?

Elõre is köszi a válaszokat.
Sziasztok! Facebbokon indult a Game Cube (Hungary) néven futó oldal. Friss játék, konzol hardver hírek. Neves magyar gamer magazinok összesítése. Ha bookolsz de nincs kedved friss infókért több oldalt bejárni csekkold! köszi
Dodo55:
Azért kellene egy pontos voltmérõvel ellenõrizned, hogy el tudd dönteni:
A tápegység ad ki magasabb feszültséget a megengedettnél, vagy az alaplapi érzékelõ pontatlan. Egyik sem jó, de ha a táp jó, és amúgy minden jól mûködik, akkor a szenzor hibája még elviselhetõ. Ha a táp ad ki magasabb feszültséget, akkor azt cserélni kell, mert ha tovább emelkedik, akkor leölheti az alaplapot.

bat777:
Nagyon úgy néz ki, hogy az alaplap döglõdik. Ha amúgy minden más komponenst le tudtál ellenõrizni másik rendszeren, és azok jók.

Shortstop:
A típusjelzés alatt van egy Ver: xxx jelzés, ahol az xxx helyén egy szám van. Ezt vesd össze a CPU support list adataival, és kiderül milyen procikat támogat a te alaplapod. Az E5700-at nem támogatja.

Az alaplapon tudod ellenõrizni, rá van írva. Vagy a típusánál közvetlenül, vagy valamelyik sarkában.
Shortstop
Sziasztok!

Pár dologban szeretném a véleményeteket, segítségeteket kérni.

-Adott ez az alaplap: ASUS P5LD2. Jelenleg egymagos 3GHz-es Intel CPU van benne ezt szeretném bõvíteni kétmagosra. Ha jól láttam a gyártó honlapján a tokozása 775, tehát ilyen típust kell keresnem. Azonban a gyártó honlapján azt is láttam, hogy Only PCB R2.0(or higher) support Intel® Core™2 processor. Ezt hol tudom ellenõrizni? Illetve lent található, egy lista a támogatott típusokról amiben pl. ez nincs is feltüntetve: Intel Dual Core E5700 3GHz TRAY (800MHz/2M😎
Nem frissítették a gyártó honlapját, vagy ezek már tényleg nem mûködnek vele.
Elõre is köszönöm a segítséget!

Hali
a következõ probléma állt fel egy gépnél amit néztem.
Elsõdleges, hogy nem indul el. mikor bootol kiírja, h valami rendszerfájl megsérült...kéri a windows cd-t, odaadom neki az xp telepítõt amirõl telepítve lett, de miután elindítja a cd-t bejön a kék háttér és 1-2kiírás után nem tölti a file-okat, többször megpróbáltam, win7 es cd-t is adtam neki de azzal se mozdul meg, 2 dvd meghajtója is van, egyikkel se megy. Elõször sokat dolgozgattam rejta mert el sem akart indulni, mindent le fel dugtam rajta memória ki meg be...egyszer csak elindult, addig el se indult...a merevlemezrõl nem indul, valamikor kiírja a rendszerfile hibát, valamikor meg csak fekete képernyõ, a cd meghajtóval se indul el. 2 fajta cd-vel próbáltam és 2 meghajtóval ugyanaz mind a kettõ, lehuztam a winchestereket is és akkor se indul el ...nem tudom mi van, én alaplapra gondolok, h valami megkattant rajta..
???
"A +5V, és +12V a tápcsatlakozón is mérhetõ. Ha azok rendben vannak, akkor a többi is rendben lesz."

Valóban, fõleg hogy az USB vezérlõn lehet van külön feszszabályzó is (én tennék bele)...

De amikor reggel 7-kor még nem aludt az ember akkor a gép újra kiszabadítását és szétszedését igénylõ mûveletek helyett valahogy ilyen "hát ez itt van az orrom elõtt egy kéznyújtásnyira" ötleteket születnek 😊

Persze amúgy néztem belül mindent, amennyire beleláttam (mert elég zsúfolt darab) rendben volt minden.

Igazából ami a legjobban érdekel, hogy az ATX szabvány 5.25V-os határértékével szemben egy viszonylag minõségi alkatrészekbõl álló gép esetén ez az 5.5V még belefér tartósan?
Szia!

Ha már ilyen rutinosan szeded szét a tápot is, akkor szerintem keresd meg azt a multimétert, és mérj rá rendesen a feszültségekre.

A +5V, és +12V a tápcsatlakozón is mérhetõ. Ha azok rendben vannak, akkor a többi is rendben lesz.

Amikor szétszedted a tápot, figyeltél az elkókra? Nem találtál olyat, ami púposodik, vagyis kezd kiszáradni és veszti el a kapacitását?
Mert akkor az áramkör stabilitása kezd borulni, és lehet, hogy azért látsz 5,5V-ot, mert ezt próbálja kompenzálni a szabályozás.

Hi, van egy 6-7 éves Chieftec GPS-450AA-101A tápom.

Az elmúlt hónapokban elég alacsonyra ereszkedtek a feszültségek rajta:
3.3VDC: 2.9V
5VDC: 5V (ez lesz majd itt a lényeg)
5VDS: 4.4V
12VDC: 11.6V (körül ha jól emlékszem, a 3.3 helyett 2.9 volt inkább para)

Ettõl függetlenül a rendszer stabil volt.

Szétszedtem ma a gépet kicsit takarítani, újrapasztázni a hûtõt az utóbbi években egyre vérlázítóbb gázárak miatt öntudatra kelt, a fûtésben kétségbeesetten besegíteni próbáló, sokszor 80-90 fok körül izzó P4-em miatt.

(Komolyra fordítva a szót a rajta lévõ stock cooler sem jóállapotúnak, sem kielégítõnek nem nevezhetõ a 3.2=>3.85GHz tuninghoz, a paszta 2-3 hét alatt elvizesedik alatta, az is olyan amilyenhez épp hozzá tudok jutni)

Ha már itt tartottam úgy voltam ránézek akkor a tápra is, arra gondoltam hátha csak jó poros és melegszik kicsit, azért esnek a feszültségek (láttam nemrég behalt ventis tápot, ami indításkor leadta szépen amit kellett, majd ahogy felmelegedett felére estek a feszültségek. az kapott új ventit, és elvileg azóta is hibátlanul mûködik).

Szétkaptam, és hát tényleg jó poros volt, sõt... A komponenseknek az alakját is alig lehetett kivenni elõször a sok portól <#rolleyes>

Mindegy, kipucoltam (levegõvel fújtam), a ventillátort is szétkaptam, friss zsír bele, a végén úgy nézett ki mintha új lenne.

Összerakás után ránéztem a feszültségekre, és bizony visszajött mind, szinte hajszálra aminek kell lennie, kivéve a +5VDC, mert az 5.5V lett.

Elõtte is egyébként az volt az, ami egész jól tartotta magát, ha megnézitek a fenti értékeket, de nem lett ez így most kicsit sok?

Néztem, elvileg az ATX2 specifikácó szerint 5.25 a felsõ határérték... Plusz a HDD ledem off állapotban is világít enyhén azóta, ami nem tetszik igazán. Ezen kívül eddig semmi különös, de szerintem mikor megvettem nem volt ilyen magas, plusz az a HDD led idegesít.

Még arra tudok gondolni, hogy a szenzorral van valami, mert a +5VDC és +5VDS között eddig is pontosan .5V különbség volt, csak azt nem tudom a tápon belül mennyire járnak külön utakon. Talán egy USB csatlakozót kéne megmérnem, de most nem tudom hova lett hirtelen a multiméterem <#vigyor>
Szia!

Tuning nélkül kifogástalanul megy?

A tuning egy összetettebb dolog annál, hogy a procinak nagyobb órajelet állítasz be.
Hatással van a rendszerbusz frekvenciájának a növelése egy csomó más komponensre is. Ha azok kevésbé vannak erre felkészítve, akkor elõfordulhat, hogy a proci bírja ugyan, de például a memória már hibázik.

VWfan
Sziasztok! Van egy Trust Pyramid 7 15140 USB hub-om de sajnos nem úgy mûködik ahogy gondoltam. A hub a számítógép usb-jébe csatlakozik, de valamiért mindig elveszti a kapcsolatot a géppel. Pendrive-ra másolás gyakorlatilag lehetetlen, mert 50%-nál vagy késõbb kiadja a pendrive-ot magától... De már azt is elkezdte, hogy az usb-s wi-fi vevõt is kiadogatja gyakorlatilag 5 percenként. Ilyenkor egy újra bedugás megoldja a problémát, de akkor is nagyon zavaró. Valaki erre tudna valami megoldást?

Sziasztok!

Segítsetek légy szíves.

Kicsit tunningoltam a gépet, mind órajelet húztam mind a feszültséget állítottam. Megy is minden teszt tökéletesen, semmi gond viszont simán Windows alatt fagyni szokott. Sípoló hangot ad és lefagy! Honnan lehet azt tudni, hogy ez mi miatt van? Én az alacsony feszültségre gondolnék, de akkor a stressz teszt alatt miért nem fagy le, csak windows alatt?!

kösz,

M
moyothomas
Ok. köszönöm!

Szia!

Igen, a lednek elég két pólus.

moyothomas
Köszi!

Amúgy a 2 pines a led csatija.

Szia!

A 3 pólusú csatlakozó az alaplap egyik ventilátor csatijára megy, a 2 pólusú meg valószínûleg egy szabványos 4 pólusú tápcsatlakozó, de csak 2 vezeték lesz bekötve.

moyothomas
Még annyit, hogy, ilyen az alaplap.

moyothomas
Sziasztok!

Fel akarok dobni egy ilyen ventit a plexi oldallapra.

A leírása szerint 1x3 és 1x2 pines csatija van. Az 1x2 pint merre kellene majd keresnem? Nem kaptam még szét a gépet, mert csak most rendeltem meg a hûtõt, de emlékezetem szerint 1x3 és 1x4 pines van az alaplapon.

Válaszotokat köszönöm!