Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"A majd másfél évig mûködött így ahogy van" Azt arra értettem hogy eddig jól mûködött mindenféle hozzá piszkálás nélkül. Csak az utóbbi idõben csinálja ezt a venti.
A program alapból szabályozza a fordulatot. Kézileg csak úgy lehet állítani benne ha húzni szeretné valaki a kártyát, de én azt nem szeretném. És igazából a programot figyelve az írja is szépen fokozatosan hogy emeli a fordulatot a hõmérséklet emelkedésével együtt, csak éppen a valóságban meg nem forog a venti, csak "elméletben". Majd másfél évig mûködött így ahogy van. De próba képpen a régi catalystet is feltettem, azt ami a cd-jén volt. Azzal is ugyanezt csinálja. És akármilyen progival nézem azt írja mind, hogy megy a ventilátor, de a valóságban meg nem megy csak akkor amikor már majd meg sül.
Valószínûleg a kártya ventillátor szabályozása van rosszul beállítva, vagy hibás.
Nem ismerem a Catalyst ilyen jellegû beállításait, de szerintem az lenne a normális, ha valamiféle lineáris szabályozása lenne. Mert abból amit leírsz úgy tûnik, hogy sokáig semmi, majd elér egy hõmérsékleti küszöböt, ahol bekapcsol a ventillátor, akkor felbõg maximumra, lehûti a komparálási érték alá, majd kikapcsol.

Úgy kellene mûködnie, hogy egy alapfordulaton folyamatosan megy, majd a hõmérséklet emelkedésével fokozatosan növeli a fordulatszámot.

Ha a programban lehet így folyamatos szabályozásra állítani a hûtését a kártyának, és ennek ellenére nem így mûködik, akkor valószínû a hiba.
Lehet hogy van egy vészáramkör, ami a védelem második vonala, és akkor kapcsol rá teljes fordulatot, ha veszélyesen túlmelegedne a kártya. Elképzelhetõ, hogy az alap szabályozója nem mûködik, csak ez a vészáramkör.
Ha garis, akkor próbáld meg kicseréltetni.

Sziasztok. Van egy Saphire Ati Radeon HD 7770-as videokártyám. Nemigazán figyeltem, szóval nem tudom hogy mióta, de néha néha "felbõg" a ventilátora.
Elkezdtem gyanakodni hogy valami nincs rendben. Gépindításkor néztem a gépet és a kártya ventije nem ment. Betölt a windows még mindig nem megy. Így böngészés közben az amd catalyst controler azt írja hogy 20%on megy a venti, de megfogom és nem megy, a hõmérséklete most 40fok körül van. Játék közben terhelés alatt felmegy 80fokra is. Olyankor szokott "felbõgni". Gondolom rákapcsol. Aztán fokozatosan esik vissza a fordulatszám, esik a hõmérséklet, lemegy olyan 60fok alá aztán szépen megáll teljesen a venti. A videokártyának lehet valami baja vagy a tápegységnek szerintetek? Elõre is köszönöm, ha van valakinek valami ötlete.
A jelenlegi rendszerben meg tudod nézni a lemez méretét és a partíciók méretét is a Sajátgép-kezelés-lemezkezelés menük alatt.
A Win7 professional elfér egy 25-30GB partíción, de én minimum 60-80GB-os rendszer partíciót szoktam hagyni, hogy a telepített programok is elférjenek, és ott gyûjt minden szemetet maga a windows is.
Elég egy plusz második partíció a maradék számára. Persze ennek csak akkor van értelme, ha minimum 120GB maga a HDD.
Mindenképpen állítsd a SATA üzemmódot AHCI-re. Külön backup partíciót nem érdemes létrehozni. Amúgy is ritka, hogy valaki a Win saját backup progijával készítsen mentést rendszeresen. Menteni különben is csak a pótolhatatlan adatokat kell minimum két helyre, maga a rendszer bármikor újratelepíthetõ.

jackoneill90
Most egy win 7 home premium van rajta. de nem vagyok teljesen megelégedve mert sok funkciót nem érek el parancssorból vagy futtatásból mert nincs benne. azthiszem professionalt kéne rátenni a különbözõ win7 fajtáknak mennyire eltérõ a gépigényük ha van eltérés??

http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.

jackoneill90
azt se tudom hogy sata / ssd meghajtó van e benne.

idézek: a lemez felosztásakor gondoljunk a rendszer számára létrehozandó Backup particióra is, ennek mérete, amennyiben sok tárhellyel rendelkezünk, max. 60 GB javasolható;

Ez annyira fontos hogy max 60 legyen? ha nem akarok ilyet akkor mik a legrosszabb köveztezmények?

jackoneill90
tudakozódnék:
adott egy laptop, újra kell telepíteni. win7 usb telepítõ pendrive elkészült. De semmi cd-m nincs a laptophoz. sony vaio. találtam 2 linket. Amik itt szerepelnek driverek, szoftverek azokat mind fel kell telepíteni?
http://www.sony.co.uk/search?query=vpceb2f4e&locale=en_GB

http://www.sony.co.uk/support/en/content/cnt-dwnl/VPCEB2F4E/list#os1

Elnézést azthittem a válaszodra, hogy az aláírásod 😄

ASRock H97M Pro 4 | Intel i7-4770 | 8GB DDR3 HyperX Fury | MSi GTX 970 Gaming 4G | 2x 250GB Samsung 850 EVO | FSP Aurum S 600W | CM Hyper T4 | CM Silencio 342 |

Igen onnan szedtem össze az infókat. Tehát akkor a kártyák mennyit esznek?

ASRock H97M Pro 4 | Intel i7-4770 | 8GB DDR3 HyperX Fury | MSi GTX 970 Gaming 4G | 2x 250GB Samsung 850 EVO | FSP Aurum S 600W | CM Hyper T4 | CM Silencio 342 |

Gondolom a Guru3D cikkbol sikerult kibogaraszni ezeket az adatokat. Az egesz rendszer (system) eszik 325W-ot nem pedig maga a kartya.

Amugy igen,helyes az allitas.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Sziasztok!

Adott egy Sapphire Radeon HD5830 Xtreme. Utánanéztem és azt találtam, hogy ez a kártya terhelés alatt, illetve alapjáraton is többet fogyasztana (175W -- 325W), mint például egy HD6950(158W) vagy egy HD7870 (131W)?

Kérlek erõsítsetek meg abban, hogy helyesek-e az adatok és valóban igaz-e az állítás!

Köszönöm

Itt vannak a BIOS képek: link

steam, origin: ACE_hun

Elemet azt most nem tudok cserélni, de az lenne az uccsó amire gondolnék. Bios a legújabb volt fent, ezért frissítettem egy régire, aztán vissza az újra, a probléma ugyanaz... Eddig tökéletesen ment minden, a proci semmit nem melegedett 4.2 Turbós sebességen sem, ami bõven elég volt kihajtani a GTX770-et. És a RAM is 800-as buszsebességen (1600) ment, 8-8-8-24-es idõzítéssel. De most a Turba ratio beállítás eltûnt, és a RAM is 1333-on megy magasabb idõzítéssel, ez rendesen visszafogja a videókártyát...

Mindegyik tunet nagymertekben osszefugg az alaplappal,szerintem azzal van gond.

Probald meg kicserelni az alaplapban levo elemet. Bar egy ilyen elem alapesetben 10+ evet kiszokott birni ezert meglepodnek ha az lenne a gond.
Esetleg BIOS frissitesnek neki lehetne meg futni.

Ez szerintetek RAM, proci, vagy alaplap hiba?

A BIOS-ban eltûnt a Cpu ratio beállítás, így a CPU-nak nem tudok a gyárinál nagyobb szorzószámot beállítani. Eddig 42-re volt ez állítva, és a processzor szépen mûködött is az alaplap megvásárlása óta 4.2 Ghz Turbó módban.
Ugyanakkor a RAM-okat nem tudom 1600Mhz-re állítani a megfelelõ 8-8-8-24 CL értékekkel az Ai Tweaker menüben. az XMP értékekre állítanám õket, de ekkor az elmentés után a gép már nem indul újra. Kikapcsolom, majd visszakapcsolom, és akkor elindul, de az alap értékekkel, 37 Turbo ratio-val és a RAM pedig 1333Mhz, 9-9-9 es cl értékkel. A Memory Frequency-t is próbáltam DDR3-1600-ra állítani, ugyanez a helyzet, nem indul újra a gép, majd ki-bekapcs után az alap értékek vannak, bár a BIOS-ba belépve a beállítás jónak látszik.
A profilomban a konfig.
Köszönöm a segítséget!

Jó már közbe rájöttem hogy a futtatás ennyi 😊 Máris kiderül az eredmény!
Egy parancssorablaknak kell felugrania egy pillanatra, más kimenetet nem nagyon kell kapnod.

Restartolj és próbáld meg, elvileg segítenie kell.
Ha arra gondolsz hogy ezt "bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff"
másoljam be nem történik semmi!!
*3. lépésnél OK gomb vagy enter
Próbáld ezt:
- Start + R
- Beírod: bcdedit.exe /set {current} nx AlwaysOff
- Futtatás, vagy enter
- Gépet újraindít
Sziasztok egy olyan problémám akadt amivel nem tudok mit kezdeni.
Egy játékot szeretnék telepíteni a telepítés során a netkeretrendszer egy hibaüzenetet dob ki melynek a hiba kódja "0x800703E6". a szöveg mellé " Érvénytelen hozzáférés a memóriahelyhez
Megtudná valaki mondani hogy hogyan lehet ezt orvosolni?
Ja és Laptopról van szó.
Szerintem ott más történhetett. Egy ini file eltávolítása nem tesz használhatatlanná egy merevlemezt.

Valószínûleg összekuszálódott, sérült a file rendszer. Én file recovery programokkal próbálkoznék, hogy az esetleges fontos adatokat lementsem.
Utána újra partícionálás, és formázás.

A SMART adatokat meg tudod nézni? Mert ha abban vannak meghibásodásra utaló értékek, akkor meg már nem használnám nyugodt szívvel tovább.

Sziasztok 4
Hülyeséget csináltam most pedig segítséget kérek ..

USB csatlakozású külsõ HDD, lévõ .ini fájlt eltávolítottam ( Nem töröltem itt van a gépemen csak áthelyeztem szóval meg van...)
A baj csak annyi hogy most nem ismeri fel semmi a HDD-t
Az Op rendszer látja a merevlemezt csak formázni szeretné. XP és Win7 is ugyan úgy nem tudja megnyitni,
Hogyan lehet vissza helyezni a lemezre ezt az .ini fájlt ?
Köszi a segítséget
Hi!

Valoban nem tul megnyugtatoak azok az adatok. Lehet,hogy a tappal vagy magaval az alaplappal van gond de szerintem az csak valami meresi hiba. Alaplapok erzekeloi gyakran szeretnek hulyesegeket hazudni a programnak,nalam is vannak erdekes ertekek.

A homersekletek szvsz rendben vannak (bar jolenne tudni,hogy milyen hardver van ott) szoval emiatt nem aggodnek.

Hello!

meg tudná vki mondani, hogy az értékeknél a -12V alacsony értéke okozhat bármi problémát?

Egyébként az a gondom, hogy a legtöbb game-nél 5-10 percenként megáll a kép akár 60 másodpercre is, mintha freez-elne a gép, de utána x másodperc elteltével megy tovább minden.

Más játékoknál (pl. GRID 2) másodperceként produkál egy micro-akadást, ilyenkor a hang is reccsen egyet.

Tudom, a hardver nem erõs, de pl. a GRID-nél is az elsõ pár percben nem csinálja, és csak utána kezdi el (tehát nem a gyenge hardver a probléma)

A linken látható hõmérsékletek azt az állapotot tükrözik, amikor már úgy felb*sz a dolog, hogy nyomtam egy ALT+F4-et.
Ez alapján azt sem mondanám hogy túlmelegedne bármi....

Any ideas?

Kicsit koros.

De volt idõ, amikor egyáltalán nem volt sata tápcsatlakozó a tápegységeken.

marsu
Köszönöm szépen!
wantonly
Molex-SATA átalakító.

Viszont milyen táp az amin nincs SATA csatlakozó? 😮
marsu
Sziasztok!

Kicseréltem a tápegységet, és egybõl beindult a gép. A gons az hogy van nekem egy satás hdd, viszont ennek a tápegységnek, nincs ilyen csatija, amit rá tudnék dugni a hdd-re. van erre esetleg valami megoldás?
Elõre is köszi!!
marsu
köszi
igen ott lehet winyo problema lesz! nekem is hasonlo volt amikor megadta magat 😞

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

És egy saját kérdés. Miután bekapcsolom a gépemet, ugyebár elõször a bootképernyõ látszik, majd csipog egyet a masina. Nos, már egy hete az a helyzet nálam, hogy miután bekapcsolom, a meghajtókat hallom felpörögni, de nem csipog, hanem csak úgy megy a semmiben a gép. A bootképernyõt sem adja be. Ha mégis, akkor csippanás felajánlja az indításjavítót (Win7-rõl van szó), ha nem azt választom, akkor még mindig van bökkenõ. Lehetõség 1 (gyakoribb): a Windows indítása felirat megjelenése után több, mint 5-7 másodperccel késõbb jönnek a "szentjánosbogarak", és utána áll be a folyamat. Lehetõség 2: simán elindul a Windows. Én a rendszert hordó merevlemez haldoklására tippelek. Szerintetek helyes a teóriám?

\"Jó kasztni, jó sofőr - nincs kockázat!\" (Daniel Morales)

Abszolút amatõrként én a tápegységre tippelnék. Ha van rá lehetõséged, próbáld ki egy másikkal a géped, akkor már biztosan fogod tudni, hogy az volt-e a ludas.

\"Jó kasztni, jó sofőr - nincs kockázat!\" (Daniel Morales)

marsu
Sziasztok!

Vajon mi lehet a gond akkor, ha a bekapcsológomb megnyomása után a gép kicsi mûködés után (2-3mp) kikapcsol, és ezt 15x megcsinálja??
Elõre is köszi
Wreck86
Mivel pendriveos a téma most én azt szeretném megkérdezni, hogy egy olyan pendriveval, amit már nem tud megformázni se a rendszer, még lehet valamit kezdeni?

Van rajta pár kép, de azok megvannak máshol, de nem is nyitja meg a pendriveról, csak látom, hogy ott van, de nem bírja + a formázás sikertelen, vagy nem csinál vele semmit.

Vennem kell akkor újat?

Millerke ® BFHU || https://team-simple.org/forum/ || http://bf1942.eu/Servers

Egyetértek.Én már többször szereztem vissza kritikus könyvelési anyagokat pendrive-ról, teljesen tökéletesen.Még azt is visszaszedtem, amit már évekkel ezelõtt törölt, ráadásul formázás után szedtem vissza adatokat.

Én a Stellar Phoenix Windows Data recovery programot használom és nagyon jó!
Én inkább valamilyen file recovery programmal próbálkoznék. Bár az a tapasztalatom, hogy USB kulcsról, ha gond adódik ritkán lehet visszanyerni adatokat.

Egyébként hívd fel a fõnököd figyelmét, hogy USB kulcson tilos fontos adatokat úgy tárolni, hogy nincs róla másolat másutt. De ez szinte minden adathordozóra igaz. Rendszerint akkor tudatosul ez az emberek nagy részében, amikor elõször semmisül meg a pótolhatatlan adatainak egy része.

pxxl
pl?

All hail the double x!

A NOD-tól valami komolyabbat kellene ráengedni!

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 2400G|G.Skill Aegis 2*8Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|Seagate Barracuda 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3 Plus|Philips 243V7|Windows 10 Home 64bit|Ess10

pxxl
Hali!

Fõnököm a kezembe nyomott egy pendrájvot, hogy szar, kezdjek vele valamit. Kb 5 percet foglalkoztam vele, annyi a jelenség, hogy minden mappa-, és fájlnév összevissza karakterekbõl áll, rejtettek, és nem tudok megnyitni semmit, mappába nem tudok belenézni. Egy NOD-ot ráküldtem, gyakorlatilag nem lát rajta semmit. Igazából ennyire jutottam, mert nem nagyon érdekel 😄
Hasonlót látott már valaki, esetleg egy formázás megoldja? Nem szívesen ereszteném rá, ha nem muszáj, mert fontos (de nem pótolhatatlan) adatok vannak rajta.

All hail the double x!

A két modulnak a két azonos színû foglalatban kell csücsülni.
Vagy a két világosabb, vagy a két sötétebb foglalatban.

bajgunar
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Eredeti Skyrim-ed van, vagy tört? Ha tört felpatch-elted?
.ini bûvöléssel is lehet nyomni rá egy kis kakaót, szinte 0 grafikai minõség romlással.
Skyrim Tweak Guide 2.3
Ezt olvasgasd végig. Többmagos procira is ír dolgokat, ajánlott megnézni, s ha nem valósat ír, akkor átírni.
Ez se piskóta, de kicsit több hozzáértést igényel:
Five Fast Skyrim Tweaks Guaranteed To Make Your Game Look Better
Optimizer textures -t is megdobja kicsit, ha 1x lefuttatod.
Itt írnak a memory tweak-rõl, lagfix-ról, stb:
Skyrim Tweak Guide Graphics and Performance
SKSE, Project ENB, unoff patch-ek, stb...Van pár MOD amit nem árt felrakni.
Alanti gépen, ha nem is Ultra, de High grafon, elég magas beállításokkal, megnövelt látótávolsággal tweak+mod, árnyék, tûz, víz tweak+mod-al, 1920x1200-ban, játszahtó 38-45 fps-t kicsikartam a game-bõl. Nekem ennyi elég volt. Nem szaggatott.
Ha eredeti a game-ed, akkor az patch-eli magát steam-en, de akkor sem árt egy kis ini bûvölés, és az unoff patch-ek, egyéb teljesítmény, és grafikai mod-ok.
És ezt, hogy tudom leellenõrizni? Bocs, ha noob kérdés, de az vagyok. 😊

Alyr2:
És nálad akkor megvan mindenhol a 60fps simán? (Nálam is elég sok grafikai mod van)
Nekem sokkal gyengebb gepem van, a vga az ugyan az de csak a 2 gigas.. es fele ennyit hasznal a skyrim! a VGA-t Ultran moddolva is csak 40% ban hasznalja a procit meg valami 35%ban hasznalta ki legutobb. szoval nalad lehet valami gebasz de nem tudom mivel 😞

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

Szia!

Lehet, hogy másutt van szûk keresztmetszet. Talán a proci által kiszámolt dolgokat, amiket a VGA megjelenít, egy az optimálisnál kisebb memória sávszélesség korlátozza. A memória single, vagy dual channel kiépítésû?
Ha az aláírásodban szereplõ rendszerrõl van szó, én megnézném, hogy a két memória modul a dual channel kiépítésnek megfelelõen van-e betéve.

Másra hirtelen nem tudok gondolni, mert amúgy egy elég erõs rendszered van. Vagy maga a játék nincs kellõen optimalizálva, adott folyamatai nem tudják kihasználni mindegyik procimagot.

Sziasztok!

Nem feltétlenül ez a megfelelõ topik, de jobb ötletem nem volt.

Egy játékról lesz szó(Skyrim).

Hogy lehet az, hogy se a CPU-t(50%), se a VGA-t(65-70%) nem használja ki.
Mégis van, hogy fix 60fpsrõl, lemegy 40 körülire!
És itt jön az én nem értésem, mivel, ha egyiket sem pörgeti maxon, akkor fix 60 fps-nek meg kéne lenni-e, nem?
Szia!

Ez a lap mûködött nálad, és egyszer csak megadta magát, vagy most akarod összeállítani úgy, hogy nem ismered az elõéletét?

Ha korábban mûködött, akkor a szokásos hibakeresés. Mindent lehúzol, csak a VGA 1db ram, meg a proci, és megnézed indul-e? Az elkókat ellenõrizd, hogy púposak-e, stb. Bár ezen már szilárd elektrolitú elkók vannak, így ez nem valószínû. A VGA ram procit érdemes másik lapban ellenõrizni, hogy azok hibátlanok-e.

Ha nem ismered az elõéletét, akkor akármi lehet. De mindenképpen ellenõrizd az ASUS honlapján a processzor kompatibilitási listát, meg hogy megfelelõ típusú ram legyen benne. Ha minden stimmel, a proci ram kipróbáltan hibátlan, és a VGA is jó, akkor a lap lehet rossz.

Még a BIOS resetet is meg lehet próbálni. ITT a gépkönyve, ebben megtalálod a BIOS törlését, alaphelyzetbe állítását.

Hali! Van egy ASUS M5 A97 LE R2.0 tipusu alaplapom,ASUS UEFI BIOSal, es nem indul el, de nem tudom mit jelentenek a "hiba-pittyegesek", 1 hosszut es 5 rovidet csippan. Annyi meg, hogy bekapcsolaskor egy "normalt" pittyeg, mintha minden rendben lenne es elindulna, de aztan csak nem...az 5 rovid pittyeges sem egyforma, a 4-5. kozt valamivel nagyobb a szunet mint az 1-4-ignel, lehet fontos... kb. igy nez ki BIIIIP...BIP.BIP.BIP.BIP...BIP. Valaki tudja mi lehet a gond?
0A, 7E, 3B, Ezek voltak a hibakódok végei. Ezekre emlékszem.
A gép még a szervízben van így nem tudom megnézni.

A táp kábel jutott ma eszembe nekem is mikor írták az emailt hogy minden oké a tesztjeik alapján, pedig elvileg az is új a géppel lett véve.

PS3 Slim 250 PC