Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Milyen laptop,milyen op.rendszer?
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Vettem egy Dell Latitude E5440-es gépet + ADATA Perimere Pro SP920 + beépítõ keretet. Át lett rakva belõle a SSHD a beépítõkeretbe, az SSD pedig a laptop SATA3-as csatlakozóba. Viszont ennek az lett a következménye, hogy sötét kép vár a gép indításakor. Még a Dell képernyõ sem jelenik meg, se szöveg semmi. Mi lehet a gond?
Ez a beépítõkeret lett vásárolva a géphez:
http://ipon.hu/webshop/product/oem_second_sata_hdd_for_notebook_9.5mm/617350
Nem azert rezeg az ablak meg a gephaz mert maga a melynyomo rezeg hanem a kibocsatott hang frekvenciajatol. A dobozt teheted akarhova vagy tehetsz ala barmit attol meg rezonalni fog az ablak meg a tobbi kornyeken levo targy.
Puha habszivacsot vagy hungarocelt tehetsz ala,artani nem art de a problemadon nem segit.
All hail the double x!
5.1-es hangrendszer mélynyomójának rezonanciáját lehet valamilyen praktikával csökkenteni? Mûanyag a hangszóró, tudom a fa jobb lenne, de elég lenne olyan megoldás is hogy kevesebbet vegyen át a környezet a zajból, és ne remegjen be az ablak meg az asztal meg a számítógép háza ha kicsit erõteljesebb hangok jönnek ki a dobozból.
Ez nem mindig van, csak egyes hanghatásoknál rezonál nagyon, és ha lejjebb veszem a hangerõt sem megoldás, mert akkor szinte nem lehet hallani semmit. A basszus erõsségén is próbáltam lejjebb venni, de ha erõsebb hangok jönnek, akkor is rezonál... engem inkább olyan megoldás érdekelne mint amilyen a doboz elszigetelése némiképp az asztaltól amin áll, mondjuk alátenni valamit ami kicsit elnyeli a rezgést.
Nem tudtok erre megoldást? Hogy kéne elhelyezni? tegyem a földre vagy tegyek alá vastag szivacsot esetleg? Mi lenne a jobb?
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Vagy csak 1 ram-ot hagyj a gépben (ha több ram-od van) s teszteld, ha kiírja, cseréld ki másikra, ha megint írja, akkor harmadikra, ha megint akkor cserélj vga-t (ha van). Valahogy hámozd ki.
Vagy VGA, vagy RAM hiba, nagyon ritkán okozza ezt szoftveres probléma.
nyomuloko 1 játékkal aztán kivág ezzel az indokkal hogy:
A képernyõillesztõ nem válaszolt, és utána helyreállt.
Az NVIDIA windows kernel mode driver version 337.88 képernyõillesztõ nem reagált, és utána helyreállt
kép mellékelve.
jobb alsó sarokban van a hibaüzenet.
már több nvidia drivert is próbáltam
Milyen venti van rakotve arra a csatlakozora? Vagy egyaltalan van oda kotve valami?
chassis fan 2 speed. Mellékelek két képet.
Mi lehet a baj?

A kifogás olyan mint a segg, mindenkinek van egy és mindegyik büdös.
Ha úgy el tudod távolítani ezt a kitüremkedést, hogy semmi mást nem sértesz meg vele, akkor nem lehet probléma. Vigyázz a vékony mûanyag részeknél, mert törékenyek, és fõleg huzamosabb üzem után a hõtõl rideggé tudnak válni, és könnyen törnek.
Mûszer olaj megfelelõ lesz a mûvelethez?
Akkor ha ezt a kitüremkedést el tudom távolítani a vetillátor eltörése nélkül 😊, nem csinálok rosszat a karinak?
Magának a forgó résznek van egy kis tengely irányú játéka. Amikor felpörög, akkor a propeller hatás miatt elmozdul, és lehet hogy a rögzítõ gyûrû súrlódik a csapágyházhoz.
Az olajozás csak javíthat, mert keni a súrlódó felületeket is.
Kéne egy kis segítség. Van egy Gaiward 660 gtx karim, aminek a ventillátora játék közben súrlódó hangot ad ki. A kártya kb 1,5 éves.
Leszedtem a ventillátort róla és amikor oldalról nézem kívülrõl valami megkövesedet világos barna cucc van a tengelyház külsõ oldalán, amit csavarhúzóval sem tudok megbontani. Valakinek van valami tippje hogy mi lehet az? Nem úgy néz ki mintha a kártya tartozéka lenne. 😊
Azért egy tengely olajozást el fogok végezni hátha segít valamennyit.
[merlinw.org]
Bár (szerencsére) nem pont ilyen esetrõl van szó, de hívott egyszer úgy át pár haverom, hogy ott van egy gép nézzek már rá. A procihûtõvel bajlódtak (stock LGA775), mert le voltak törve a rögzítései, majd közölték, hogy igazából nem is ez a fõ gond, hanem hogy a gép be sem kapcsol. Meg sem mukkant, másik táppal sem (na mondom ez alaplap...), mire megérkezett a gazdája.
Megkérdeztem a meghibásodás körülményeirõl, közölte, hogy RAM bõvítés után következett be a gond. DDR2 ramot rakott a DDR foglalatba <#falbav>#falbav>
Kérdezem tõle, hogy egész véletlenül nem volt szaga a cuccnak? Azt mondja, de sõt, füstölt is, "az gáz ezek szerint?" <#idiota>#idiota><#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
Ezek után még azt is halál nyugodtan ecsetelgette, hogy hogyan sikerült a DDR2 modult a DDR foglalatba feszegetnie...
Régen a katódsugárcsöves eszközöknél volt olyan áramkör, ami csak a nagy feszültséget biztosította az elektronok gyorsítására. Azokon nagyon kicsi volt a terhelés, és bizony az önkisülésük sokáig tartott. Ott elõfordulhatott, hogy a kikapcsolás után megcsípte az embert a töltve maradt kondi.
De kapcsolóüzemû tápoknál eleve más a struktúra. Pár volt maradhat, ami nem veszélyes semmilyen szempontból.
En nem reg ventit csereltem a tapomban,nem volt semmi gond. Leszamitva persze azt,hogy kishijjan agyverzest kaptam osszeszerelesnel. A szakik frankon kiszamoltak,hogy melyik kabelnek hany mm hely kell 😄
steam, origin: ACE_hun
Feszültségmentes állapotban meg nincs nagyfesz sem. Remélem senki nem olyan bátor, hogy csatlakoztatott 230V-os vezetékkel szereli szét a tápot.
Szedd ki a gépbõl, csavard ki azt a pár csavart, ami a lemezdoboz két felét rögzíti. Ekkor szétnyitható. Majd a porszívóval, ha megvan még akkor a kis rés-szívó fejjel, szívd ki a port belõle. Egy kis ecsettel segíthetsz fellazítani a port a szûkebb helyeken.
Természetesen a hálózati tápkábelt ki kell húzni elõtta, vagyis csak feszültségmentes állapotban nyisd ki.
Én mindig így portalanítom a PC-t, tápot. Ennek az az elõnye, hogy ha zárt helyen dolgozol, nem fújod tele porral a szobát. És az eredmény rendszerint tökéletes.
De magát a BIOS programot nem. Már pedig az is sérülhet, aminek furcsa hibajelenségek lehetnek a következményei. Volt olyan, hogy a gép egyszer csak nem látott portokat.
Ha újraírod a BIOS-t, akkor az egészet felülírja. Az elõzõ esetben is segített a dolog, holott ugyanazt a verziót töltöttem vissza.
btw,en mar evek ota nem hasznaltam suritett levegot de amikor igen,akkor se volt ilyen problema. Magan a flakonon volt egy kis viz...meg lefagyott a kezem 😄
Nyugodtan fujj csak bele de a legtutibb az az,ha szetszeded es ugy fujkodod ki a retket. Trukkos tud lenni az osszeszereles,ugyhogy ha bizonytalan vagy akkor inkabb ne csavarozd szet.
Amd Athlon 4x 750k, 8gb Corsair 1600mhz, Amd R9 270 2gb
All hail the double x!
steam, origin: ACE_hun
Van néha, hogy ha ugyanazt a verziót akarod bele írni, akkor visszaugat, hogy ez már rajta van.
Próba cseresznye.
Ez sajnos nem egyedi eset. Mondjuk tovább szokták bírni, itt valószínûleg a magasabb hõmérséklet miatt száradt ki korábban a bronz persely.
http://muszaly.hu A szingularitás fel fog robbanni. Akármit is jelent.
Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce