4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#3558 Röhögve kihajtja a VGA-t a CPU. Szvsz 16Gb-ot adtam volna a konfignak. Meg ha futja a keret, még egy SSD-t.
Állad leesik a sebességtől. Pislogni nem lesz időd, s boot-ol a Win. Game-ben (Full HD), max grafon, 4xaa, 16xaf mellett, vSynch-el, minden mai game menni fog simán akadásmentesen. -
#3557 Régen igen. De ma már nem. Nemtom mit állítottak tecsőn. De annó szutyok gépen is (nekem is volt 9800gtx oc-m) ment hibátlanul 720-ban. Ma meg már biztos nem menne. (Mivel nem ment már annó sem, öcsém gépéből kukáztam azt a vga-t) Gyorsabb ha lerántod keepvid-el, azt megnézed MPC-HC-vel. :D
Én csak GTS250-el bohóckodok, de a 720-asok már ezen se valami feeling-esek. Egy 60FPS-est meg lehetetlen megnézni. Hiába 100Mb-os net. -
Blum #3556 "De a tecső videók már azon is akadnak."
Azért ne túlozzunk kolega...:) Évekig volt nálam egy passzív giga 8600GT, BD50-eket meg egyéb 1080p flash dolgokat vígan elvitte egy E6550-nel karöltve. Régi szép idők :'( -
#3555 Video Graphics Adapter (VGA), a 8600gts -ed! Amit kicseréltél egy ATI Radeon 4850-re! Ehhez gondolom totál leszedted az nVidia driver-t és felraktad az Ati-t! Ha így megjavult, akkor lehetséges a VGA (8600gts) adta meg magát. DE lehet csak kontakt hiba. Kihúzod-beteszed, tápcsati (HA van) lehúz, visszadug. Driver jratelepítés, stb... HA így sem javul meg a 8600gts, akkor az bizony meghalt. De HA az ATI Radeon 4850 -el meg megy hibátlanul, akkor meg örülj. Kaptad is, gyorsabb is. Kukázd ki a 8600-ot. Az manapság már semmire sem elég. Csak Win-ra, meg böngészésre. De a tecső videók már azon is akadnak. (tápcsati? az egy külön tápellátás a VGA-nak, hogy elég "kakaót" kapjon, mivel PCE-en keresztül nem kap a VRAM, meg a GPU elég feszt (áramot), hogy azt korrektül kiszolgálja, működjön. Ez vagy 6 pin-es (csatlakozós), vagy 8, vagy 6+8, vagy 2x6 vagy 2x8 pin -es dugó, amit a tápból kötsz rá a vga hátsó sarkára. Legrosszabb esetben Molex átalakítóval (régi IDE-s hardverek tépcsatlakozóját hívják így) de ez nem épp egészséges megoldás. De működő. -
#3554 Nézd meg itt.
Nem lehet elrontani az összeállítást. Csak olyat jelenít meg a listán ami összeillik/kompatibilis. -
PewdieCry #3553 Sziasztok,
Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy videókártyát fogok vásárolni és nem tudom, hogy összeillenek-e a komponensek vele, véleményt szeretnék kérni. :))
Amit a spec-be írtam az lenne a videókártya amit vennék.
Alaplap: ASUS B85M-G
CPU: Intel i5 4570 3.2 Ghz - 4 core
GPU: Gigabyte G1 Gaming GTX 970 4GB Windforce
RAM: 8GB HyperX (2*4gb)
PSU: 500W -
Blum #3552 VGA = videokártya (esetedben ez a 8600GTS)
Nem mindegyiken van tápcsati, nézd meg bár feltételezem, hogy visszadugtad ha volt rajta.
Nekem is VGA hibának tűnik amúgy.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.03.07. 01:57:18 -
Attilasok #3551 Négy merevlemezt használok a másik kettőn adatok vannak.
DMI BIOS gyártó American Megatrends Inc.
DMI BIOS verzió 0702
Az hogy VGA a hibás az mit jelenthet? Nem igazán értek hozzá kicsit részletesebben légyszives. Ez a biosban van?
S ennek lehet külön tápcsatija?
Köszi. -
#3550 Üdv!
Pár napja megjött PCX-ről az új gép(Asrock H97M PRO4 alaplap, FSP 600W Hyper 600 táp, Gigabyte R9 280X OC 3GB DDR5 GV-R928XOC-3GD videokártya, Intel Core i5-4460 processzor, Kingston 8GB DDR3 2400MHz HX324C11SR/8 memória, LG 24MP55HQ-P monitor).
Feltettem minden drivert, tökéletesen működött fél napig. Egyszer furcsán zúgni kezdett a gép, a kép elment, gyorsan kikapcsoltam. Azóta elsőre az "Üdvözöljük!" képernyő helyett csak feketeség fogad. Restart, utána továbbmegy, de 7900-as típusú videokártyát észlel, a kép is szét van húzva. Újraindítom, akkor már észleli a videokártyát, de pár perc használat után össze-vissza csíkosodni kezd a képernyő, majd újabb pár másodperc után elsötétül. HDMI-vel van csatlakoztatva a videokártya kimenet a monitorhoz. Egyszer újratelepítettem az egészet, hátha rossz drivert szedtem le, de ugyanaz az eredmény. Mi lehet a hiba oka? -
#3549 Szó szerint ki-be dugtostad a 2 vinyót? Minek??? Bennt lehet egyszerre mind2ő! Indításnál meg arra nyomsz, amelyiket indítani akarod (Win7, vagy Xp), de pakolhatsz még mell rengeted Op-ot. Ehhez nem kell ki-be cserélgetni, dugdosni. Mobil Rack-et meg úgy felejtsd el, ahogy van (ha netán azzal tolod).
Probléma mi lehet? Award és IMB bios-nál lehet a VGA RAM, de AMI bios-nál lehet RAM probléma is vagy akár Billentyűzetkontroller-hiba!
Mondjuk Asus alaplapodon Award bios van. Lehet a vga ram behalt. Vagy HA van a vga-ra tápcsati, nézd meg be van e dugva rendesen, mozgasd meg. Akár a kártyát is a slot-ban. Lehet csak ennyi. De ha továbbra is haldoklik, akkor lehet a VGA a ludas tényleg. Ha a másikkal jobban megy, használd azt. A hibást meg kukázd. :D Vagy nézz rá másik gépben, hogy megy -e! Ha ott is "szemetel", akkor ... -
Attilasok #3548 Sziasztok.
Tanácsot tippet szeretnék kérni mi lehet a baj.
CPU típusa DualCore AMD Athlon 64 X2, 2700 MHz (13.5 x 200) 5200+
Alaplap neve Asus M2N (3 PCI, 2 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN)
Ehhez van egy NVIDIA GeForce 8600 GTS (256 MB)
Cserélgettem a merevlemezt mert egyiket xp-vel használtam másikat win7-el.
Elkezdtem assasins 4-et játszani s egy idő után cserénél nem indult el a gép. Egy hosszú három rövid sip azt jelenthette hogy videokárty baj van. Kártya kivéve visszatéve elindult. Ez vagy nyolcszor s eztán nem indult el. Irány a szerelő. Táp jó video másik gépben jó.
Betéve egy kis kártyát elindul a gép. Szerelő alaplap hibát mond. Lapvásárlás elindítva. Közben kaptam egy ATI Radeon 4850-es kártyát s gond nélkül megy. (Még talán jobb is)
Mi lehet a baj?
Köszi. -
suba53 #3547 Ki kellene mérned, hogy melyik ér melyik USB tappancshoz vezet.
Az USB csatlakozó 4 érintkezős, az ötödik az árnyékolás.
Egy egyszerű kis multiméterrel, amelyiken van hangjelző a zárlat vizsgálathoz, tökéletesen megfelel.
Sok gyártó használ azonos színjelölést, de lehet eltérő is. Attól még működik. -
nap3lem #3546 Van otthon egy noname egerem, azt szétszedtem hogy majd fel használom. De ott csak 4 szinű kábel van, a Kinzuba itt pedig 5 van.
http://prntscr.com/6bpg9f -
suba53 #3545 Elvileg minden kábel jó, hiszen mindegyik szabványos USB.
Csak azt kell ellenőrizned, hogy a csatlakozó kompatibilis legyen. A kábel végén levő csatlakozó illeszkedjen az egér nyák lemezén levő foglalatba.
Ami a legfontosabb, az a kábel erek sorrendje. USB oldalon nincs probléma, az szabványos. De az egér oldali sorrend változó lehet.
Ezt kell kimérni, és a megfelelő sorrendet kialakítani. Elvileg a kábel végen levő csatlakozóból kicsúsztathatóak a szálakra krimpelt érintkezők, és a megfelelő sorrendben ismét össze rakható.
Ha mázlid van akkor ott is jó a sorrend, de ezt ellenőrizni kell.
Én egy Logitech gamer egér kábelét cseréltem le hasonló okokból egy HP egér kábelére. Ott a csatlakozósorrend alapból stimmelt.
És mivel a HP egér kábele lágyabb rugalmasabb volt, mint az eredeti, azóta is jó.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2015.03.02. 11:00:16 -
nap3lem #3544 Ugye meg tört a SS Kinzu V2 egerem kábele.
Belföldön sajnos sehol sem tudtam találni olyan kábelt.
Arra lennék kíváncsi hogy ez egy Kinzu V2 copy egér.
http://www.bluechip.hu/termek/zalman-zm-m250
Elképzelhető hogy a kábel is meg felelő lesz a Kinzumhoz? -
#3543 Üdv.
Adott egy Phenom II x4 980 proci + Kingston HyperX 1600 -as khx1600c9d3k2/8gx XMP-s memória. Alaplap kéne alá!
Kérdésem lenne: 1600-on fog menni a memória, a 9-9-9-27 időzítésekkel? Vagy csak 1333-on (mivel ennyit kezel a proci).
Ha bios-ban 1600-ra rakom, azzal megölhetem a memóriát? Ha netán megölöm, azt gariban kiszúrják? Vagy nem lehet behalasztani?
Csomó oldalon, képen látni, hogy a 980-as megy, 1600-as RAM-al. CPU-Z -s képeken.
Pl itt: AMD Phenom II X4 980 Black Edition Quad-Core Processor Performance Unlocking core Secrets Review csak itt Corsair ram van.
Tehát működni fog az 1600-as sebességén? Vagy behalaszthatom vele a ram-ot, esetleg procit?
-
#3542 Sziasztok! nem találtam megfelőbb topik, szóval hátha :)
lenne egy problémám, adott egy dell_xps_15_-_l501x_i7-820qm típusú notebook, ami bekapcsoláskor folyamatosan 3 hosszút sípol, de újraindítás után ha közben nyomogatom az fn és a wifi gombot akkor abbamarad a riasztás és megy a gép stabilan a következő kikapcsolásig....a fedlap jobb oldalsó 3 érintőgombja nem működik, a többi gomb hibátlan
öntesztnél ezt a hibaüzenetet írja ki, a memóriateszt lefut utána hibátlanul
előre is köszi ha tud vki érdemleges segítséggel szolgálni :) -
suba53 #3541 Szerintem gondold át, hogy miket vársz el egy másodlagos géptől.
Alap feladatokra alkalmas lesz, ha felmegy rá mondjuk a WIN7. 350W táp bőven elég neki. De ha új tápot veszel, annak 24 pontos csatlakozója van, az alaplapi meg 20 pontos. Egyik oldalon 4 csatlakozó le fog lógni üresen, de attól még működik.
A csatlakozó kialakítása olyan, hogy nem tudod csak egyféleképpen rádugni.
Nincs olyan hogy Celeron hűtő. Egy hűtőnek a hűtési teljesítménye számít, és fizikailag az, hogy milyen foglalatra szerelhető fel.
Ez a proci kb. olyan 85W TDP-re van méretezve. Ha nagy hűtőt raksz rá, és van az alaplapnak proci ventilátor szabályozója,
akkor csendesebb lesz. Kisebb hűtőnél hangosabb, mert nagyobb fordulaton tudja biztosítani ugyanazt a hűtő teljesítményt.
-
#3540 Üdv!
Egy régi PC-t igyekszem kicsit rendbe szedni másodlagos gépnek és érdekelne a véleményetek.
Shuttle AV49N alaplap szerintetek működne egy P4 3.06GHz 512/533 (SL6PG D1 stepping) procival? Amennyire én utána tudtam nézni, elvileg igen.
Másik kérdés, hogy ehhez a CPU-hoz elegendő lenne e egy Celeron hűtője? Az van itthon, a P4-hez viszont nem adnak. Jó masszív fém hűtőbordája van, rajta ventillátorral. Egyáltalán mi a különbség a Celeron és a Pentium 4 hűtő között?
Hol találhatnám meg az alaplap legutolsó BIOS-át? Hivatalos oldalról nem lehet már leszedni. Szerintem az S00Q jelű az utolsó, de ebben sem vagyok biztos. Csak azért, ha esetleg a CPU reklamálna berakáskor.
Mekkora táp kellene vajon? Én egy 350W-os, valami normális márkára gondoltam. Alaplap, CPU ismert, lenne mellette 1 vagy 1.5Gb DDR memória, illetve valami normálisabb, legalább 256MB-os AGP VGA.
Igen, tudom, hogy régi gép és nem érdemes fejleszteni, de van normális gépem, ez csak amolyan tartaléknak kell és pár ezer forintból megoldható az egész művelet.
Köszönöm, ha valaki időt szakít a segítségre.
Utoljára szerkesztette: totyak, 2015.02.15. 11:12:20 -
nap3lem #3539 Most pedig mást csinál az egér, nem kapcsol ki, meg nem is hallani az usb lecsatlakozási hangot, meg a szenzor is világít, de egy időre mintha meg fagyna a mozgása. Biztos kábel hiba? -
nap3lem #3538 Már találtam elég olcsón, belföldön egy ilyen kábelt. Szerintem inkább azt meg veszem, és ki cserélem.
Köszönöm.
6euróért megéri, nem? -
Gaborszkop #3537 Nyugodtan kicserélheted! Csak arra kell odafigyelni, hogy a kábel mindkét végén jó helyre csatlakoztass (forrassz). -
Gaborszkop #3536 A helyzet az, hogy nagyon(!) olcsó A/D-t kellene illeszteni a PC-hez. Erre a legegyszerűbb megoldásnak látszik a 16 bites ISA buszon lévő kártya 32 kByte méretű memóriájának a beágyazása a rendszerbe.
Mert ez esetben a portkártyán lévő memória tartalma közvetlenül - memóriaként - elérhető a feldolgozó programok számára.
Ezen memória szakasz pedig - a kártyán - egyszerű lapozással felcserélhető az A/D által éppen feltöltöttel.
Tehát a kérdés egyszerűsítve:
Hogyan jelezzünk a PC-nek, hogy az ISA porton lévő kártya memóriája ott van, és azokon a címeken nem rendszermemória van? -
nap3lem #3535 Néztem én is, hogy ki lehet cserélni házilag is, írtak róla többen, még konkrétan le is írták.
Csak ugye más egér, mások a kábelek, és félek hogy valamit el rontanék. -
Gaborszkop #3534 ISA (16) busz 16 bites és wait state nélküli kezeléséhez, illetve IO kártyán lévő 2x16 kbyte-20 ns RAM memóriába ágyazásához kérnék segítséget.
Van aki tudna segíteni? - Felteszem azt, hogy keveseket érdeklő probléma folytán inkább privátban kellene megbeszélni. - -
suba53 #3533 Én egy Logitech egérrel jártam így. A fiamnak vettem, és fél év után produkált kábeltörést. Gariban cserélték ugyanolyanra.
Ismét fél év, ismét kábeltörés. Másodszorra nem szaroztam a garanciával, hanem kicseréltem egy szimpla HP egér kábelére.
Az rugalmasabb lágyabb kábel volt. A mai napig működik. -
nap3lem #3532 Belföldön lehet ilyet valahol kapni? -
#3531 Attól, hogy szövetelt a kábel, még megtörhet. De valóban jó a marketingje... :D
Új kábel és kész. -
nap3lem #3530 Sziasztok!
Van egy Steelseries Kinzu V2 egerem, azt csinálja néha, hogy le csatlakozik az USB-ről.
Ilyenkor például nem is világít a szenzora, és lehet hallani azt a tipikus usb hangot, mint amikor le csatlakozik róla. Mivel a kábele ilyen cipőfűzős úgy gondolom csak belül az egérben törhetett meg a kábel. De abban sem vagyok biztos.
Lehetséges ez? Illetve hogy lehet javítani? Vagy nem érdemes neki fogni? -
#3529 1.7 Mhz-en biztos nem is fog elindulni :P tuti ez a baj -
Blum #3528 Fura egy laptop lehet az...:)
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.02.08. 20:31:57 -
pasztva1 #3527 Köszönöm szépen a segítséget. Másik gépen vagyok,mivel a laptop nem megy. A laptop sebessége: 1,7 MHZ, a memória: 512 MGB. De megfogadom a tanácsot. Megpróbálom megcsinálni. -
#3526 Nemrég jártam így, win 8.1 nem települt laptopon, de a 7 már simán. Xp-t meg se próbáltam rátenni, mert usb-re is elég macerás felrakni, hát még arról boot-oljon. Ha 8.1 nem megy, tegyél rá 7-et! Ha megy, s stabil akkor királyság. Ha nem, akkor ott tényleg vmi hardveres probléma van.
Újrapasztázás, tisztítás először is. Aztán memóriák cseréje, proci ellenőrzés (tesztprogikkal), stb... Kiszűrni mi a hibás.
Előbb egy újabb Op-al próbálkoznék, s csak utána a hardveres hiba keresésével. Xp-t meg hagyd el, ha teheted.
Windows 7 innen szedhető le, de termékkulcsot kér már letöltéskor is! -
#3525 Van géped (mivel commentelsz), microsoft oldaláról szedd le a Windows 8.1-et Create installation media for Windows 8.1 -el (hivatalos! win 8.1-et kiválasztod, 32bit-est, mented usb-re, vagy mint iso! Ha iso-ba, akkor az USB Tools -al tedd rá pendrive-ra. Arról boot-olj a laptopon, s telepítsd fel! Ha elindul a telepítő, de a partíció kiválasztás után kilép hibával, h nem telepíthető, akkor hardveresen nem bírja el a gép. Akkor nem fog menni. De HA feltelepül, akkor megy. Serial-t kér! ( SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!)Ehhez keresel net-en, hirtelen aktiválható kulcsot, netkábelt húzd ki telepítéskor. Ha megvan aktiválod KMS-el 180 napra. Ha lejár újra beaktiválod, ennyi. Vagy megveszed eredetiben, ha megy s stabil lesz a gép! -
pasztva1 #3524 Nagyon köszönöm,h ilyen gyorsan válaszoltál. Ezt a hibát kiadja és nem tudok tovább menni azóta nem megy semmire nem reagál. Partícionálva van már. A gépem tudtommal 32-bin. Op rendszerem nincs amit újra telepíthetnék, ami van azt nem fogadja el a gépem.
Mi annak a feltétele a Win. 8.1en? Mit értesz az alatt,h hardveres? Sajnos ilyenben nem vagyok jártas. Mit csináljak,h ezt a szöveget kiadja és nem tudok tovább menni. -
#3523 Az a baj, hogy Xp van (volt) rátelepítve! (szerintem tuti az az Op-od) Ezt, hogy miért csinálja? Passz. Ilyennel asztali gépen is találkoztam. (több, más-más gépen, laptopokon, amiket idehoztak, hogy nézzem már meg... bla-bla) Random kidobja ezt a hibát (hiába összes frissítés, karbantartott tiszta, vírusmentes rendszer, egyszer csak jön, random előjövő hiba, és kuka az Op), onnantól jöhet az újratelepítés, mert sehogy sem tudtam javítani! Se lemezzel, se parancssorral, se file bemásolással, sehogy. Partícionáld ketté a vinyót! Fontos adatok, stb a D: -re! Op, progik a C: -re! Hibalehetőség kizárt (hacsak nem hardveres) és tegyél fel Win 8.1 -et! (ha elbírja a gép). Tuti stabilabb lesz mint Xp. Az Xp lemezzel meg kacsázz egyet a dunán. Azóta így visszaadott gépe-ek, (8.1-el) egyszer sem kerültek vissza, h bekaksiztak! -
pasztva1 #3522 Sziasztok.!
Szeretném kérni a segítséget erre a típusra Fujitsu Siemens Model: C1320D Lifebook.
Tegnap este minden rendben ment ezen a gépen és mikor képet néztem beadta a gép a kék szöveget utána újra indult és ezt írja ki.:" A Windows nem indítható,mert az alábbi fájl hibás vagy nem található
/WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM
A WINDOWS eredeti CD-jéről a telepítőt, elindítva megkísérheti a fájl elindítását.
A javításhoz nyitó képen válassza a "J" parancsot. "
ha lehet akkor sürgősen szeretnék erre választ kapni. Mert sajnos nem tudom ilyenkor mi a teendő.
előre is köszönöm. -
lo9in #3521 üdv.
azért írok mert tuningoltam a gépem viszont a north bridget csak 2ghz-ig tudtam alapfeszen megemelni 1800mhz-ról, azt vettem észre hogy ha a NB. sebességét emelem azzal is gyorsulást érek el, kérdésem az lenne hogy mondjuk 2,2ghz-ig hogy húzhatnám fel illetve mekkora feszt adjak neki hozzá ?
-
#3520 Sziasztok!
Eléggé szenvedek ezzel a Toshiba laptoppal, rendszer indításnál ezt írja ki: Resource Conflict - PCI Network Controller on Motherboard........Bus:09, Device:02, Function:00
Ez pontosan mit jelent? -
#3519 Hali, igazából elég összetett a dolog, de hátha van valakinek ötlete mi lehet a gond, megköszönném.
Adott egy teljesen új gép fx6300 proci 8gb ram stb stb, ezen része nemis lényeg ipon összeszerelt gép.
Tesztelve lett prime95, hd sentinel, hőmérsékletek rendben.
Probléma adott, netezés stb közbe, új oldal megnyitásánál van hogy beáll totál, tölt tölt forog a kis ikon de az oldalt nem nyitja meg, és ez idő alatt 15s-1p ig közbe semmi programot alkalmazást / control alt del / semmit se hoz be, majd hirtelen mindent betölt..
Lehetséges hogy azért mert usb-s wifi vel csatlakozik a gép a nethez? érdekes mód előző gépnél nem produkált ilyent..
Elvileg a gép hibátlan játékok alatt stb nemfagy ilyen módon be.. Esetleg van rá valami megoldás? Chrome böngésző.. Nem csinálja persze mindig de azért zavaró napi jó párszor..