Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

wantonly
Ez egy megbízható tápegység, persze bármi elõfordulhat. Érdekes, hogy a szervizben ezekkel a tesztekkel sem jött ki semmilyen hiba. Elõfordulhat olyan egyszerû hiba is, hogy a tápkábeled sérült! Cseréld. A por nem hinném, hogy gondot okozna egy 3 hónapos számítógépben.

Milyen hibakódok jöttek elõ kék halálnál?

C:WindowsMinidump
vagy Futtatás: "%SystemRoot%Minidump"
FSP Raider 550

Az a kérdés hogy mitévõ legyek, nem lenne túl jó ha visszahoznák a gépet és újra jelentkezne a probléma, aztán megint 3 hét a szervízben és nem találnak semmit? :S

PS3 Slim 250 PC

wantonly
Én tápegység hibára gyanakszom. Mi a típusa?
Sziasztok!
Kb 3 hónapos számítógép, a következõt csinálta ma.
Játék közben kékhalál, újraindult, majd a felhasználói fiókba belépve kiírta hogy a rendszer egy váratlan leállás után helyreált. Majd fekete kép.

Kikapcsoltam a gépet, újraindítottam. Be se akart bootolni. Folyamatosan próbálkozott egymás után de 2-3 másodperc után leállt.
lenyomtam az áramot, majd újra vissza.

Ezután elindult. Kikapcsoltam a gépet, megint bekapcsoltam próba gyanánt és megint a sorozatos bootolási próbálkozások következtek.
Ma megint jelentkezett a probléma.
BF4 bõl kilépés után rögvest kékhalál. Újraindításnál a gép 2-3 másodperc után kikapcsol, megpróbálja megint újraindítani magát de 1-2-3 másodperc múlva rendre kikapcsol. Volt amikor a windows7 töltõ képernyõig jutott.
Kiszedtem az egyik ramot, csak a másikat hagytam bent, bekapcsolásnál megint ezt csinálta.
Most a másik ramot tettem be és csak az van bent, most elindult mintha semmi baja sem lenne. Az az érdekes hogy mióta írtam multkor nektek a problémát azóta nem jelentkezett 2 rammal se, pedig az már 3 napja volt.

Korábban írtam ide ezeket a problémákat. A gép vissza lett küldve Garanciafutárral a bolt szervízébe ahonnan ma a következõ emailt kaptam:

G: Portalanítva! Tápegység teszterrel OK, konfigját is indítja. BIOS friss: 1.90 - újraírva! HDSentinel kondíció 100%. Memtest86+ 5.01 113 óra, 89 pass OK. Saját Win7U. x64 indul, használható. G. driver friss: 13.12 WHQL. Prime95 In-Place 27 óra OK (kép van), Heaven 3.0 6 óra OK. FurMark EBM 47 óra OK (kép van). AvP benchmark 6 óra OK. Fagyást, instabilitást, újraindulást nem tapasztaltunk. A problémát megoldhatta: BIOS újraírás, portalanítás, komponensek átmozgatása (kontakthiba).

Kérhetek további tesztelést, de akkor további pontosítást, segítséget kérnek, de azt írják rendben van minden. Nálam voltak gondok... Akkor náluk hogy lehet jó? Bios újraírás meg portalanítás... nem sokat csináltak, most küldessem vissza aztán ha megint rossz akkor megint vissza? Ötlet? Én Alaplap vagy Táp haldoklásra gyanakodtam...

Köszi

PS3 Slim 250 PC

Én Logitech egeret javasolnék, mert azok nekem eddig beváltak.

Baromi nagy az egér választék. Érdemes elmenni a Media markt-ba, meg olyan helyekre, ahol ki vannak rakva, és ott meg lehet nézni, hogy mennyire passzolnak az ember tenyeréhez, mennyire finoman kapcsolnak a gombok, görgõ mennyire kényelmes, stb.

Aztán az árgépen megnézni, hogy hol érdemes megvenni a kinézett darabot.

repvez
A laptop egérrel kipróbálva nem volt probléma, és már nem garis,mert már van vagy 5-6 éves is.
Ha nem sikerül semmi megoldást találni a javitásra akkor milyen egeret érdemes helyette beszerezni?NEm akarok drága egeret mert ez is 2-3k volt és nem volt gondom vele,szerettem is hogy csak csuklóból bejártam vele az egész monitort.
Egy gigabyte GM6880ast néztem ,vagy ujra ezt a fajtát. Nincs nagy igényem csak ergonomilag jó legyen léseres vezetékes.Csak böngészésre,3Ds progikhoz és néha kis játék.
pxxl
MX1000-el szintúgy ez a helyzet 😄 bár ott néha resetelni kell az egeret és a vevõ egységet is, mert van amikor nem találnak egymásra. de az évente 2x fordul elõ.

All hail the double x!

"Egy hajszál is tud ilyesmit produkálni."

Egy MX518 esetében pl. az az egyetlen dolog, ami ki tud rajta fogni. Azon kívül nekem még vízben úszva (szövet egérpad + teli pohár víz) is mûködött a múltkor 😄DD
Szia!

Elõször is próbáld ki egy másik egérrel is, hogy lokalizáld a problémát.
Illetve ezt az egeredet próbáld ki másik gépen is.
Ha a másik egérrel jó, és a te egered a másik gépen is rossz, akkor az egered adta be a kulcsot. Ha még garis, csere.
Ha a másik egérrel is ezt csinálja, akkor két dolog lehet.
Az áramkimaradáskor megsérült az USB driver. Ez logikai, az USB driver újra telepítése segít.
Távolítsd el az eszköz kezelõbõl az USB eszközöket, majd indítsd újra a gépet. Újra felismeri az USB eszközöket, és betölti a jó drivert.
Ha ez sem segít, akkor lehet, hogy az alaplapi USB csatoló sérült meg fizikailag. Ezt úgy tudod ellenõrizni, hogy különbözõ USB eszközökkel is kipróbálod.
Ha az USB csatoló romlott el, akkor egy PCI buszos USB kártyával áthidalható, hogy ne kelljen alaplapot cserélni.

Értem, köszönöm a gyors választ.
Most találkoztam ezzel a megoldással és nem igazán találtam róla hasznos infót.
Ez esetben kipróbálom majd 😊
Alaplapba berakod azt a PCI kartyat,drivert feltelepited es orulsz.
Persze,hogy segitene...erre talaltak ki.

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Sziasztok,
egy kérdésem lenne felétek:
Szükségem lenne USB 3.0 csatlakozóra, nagyobb adatátvitel reményében, de
az alaplapom csak USB 2.0 felszerelt.
Láttam bõvítõkártyákat, amik PCI(e) slotba mennek bele.
Ez hogyan is mûködik? Segítene a problémámon?
Elõre is köszi: Jano
repvez
Nem hiszem, nem látni rajta semmi koszt vagy szilárd tárgyat, az egérpadot is zsirtalanitottam ,de az asztallapon is megmarad a hiba
ÉS csak 1-napja csinálja ezt , azóta csak az áramszünet volt szokatlan és semmilyen más softver nem került telepitésre azóta
A alaplaphoz lévõõ driverek is a legutolsók amik fellelhetõk a honlapján.
pxxl
Nem lehet, hogy csak koszos lett az optika? Egy hajszál is tud ilyesmit produkálni.

All hail the double x!

repvez
Tud valaki segiteni, hogy mit lehet kezdeni azzal ha laggol az egerem?
MA volt egy áramszünet és azóta ha húzom az egeret nem mindig akkor és annyit mozdul az egér amennyit kéne van hogy megtorpan .Próbáltam már ujrainditani a gépet és az egérpad nélkül is az asztal lapon is,de változatlan.

Igy nemcsak hogy játszani nem tudok,de még az internetezés is kinszenvedés , hogy nem tudom, hogy mekkorát mozditsak rajta, hogy e kivánt helyre menjen .Már átdugtam másik USB portba is,de a hibajelenség megmaradt, a gombok és a görgetés jól müködik csak a mozgatásra reagál laggolva.

Win7 64 bites rendszer és egy point of view Laser GL1600XTR Black USB egér
Asrock 970ext4 es lap
Azt meg tudod becsülni, hogy mennyi lehet a csúcs fogyasztása a gépednek?

VGA max terhelésen, proci max terhelésen, plusz az apróságok. Alaplap, HDD-k ha több van, egyéb eszközök.

Lehet, hogy a tápod határ terhelésen dolgozik, ezért fût ennyire, vagy rossz a hatásfoka, és amikor lead 400W-ot, maga is elfût 100-150W-ot. Annak a hõjét érezheted.

Egyébként lehet kapni jobb hatásfokú tápokat. 80+, meg hasonló jelzésekkel látják el a 80%-nál jobb hatásfokú tápokat. Talán egy olyat kellene beszerezni, de elõtte jó volna a max terhelést megtudnod, mert annál magasabb teljesítményû táp lenne illendõ.

Jelenleg egy 500w-os N-power tap van benne, es ugy veszem eszre hogy rettento modon kuszkodik. Ha terhelem a gepet akkor pillanatok alatt rettento forro lesz a ventillator nagyon meleg levegot tol ki belole. valamint a regi vga kartyamban a tapcsatlakozotol indult egy aramkor vagy valami kiegese amit szemmel vegig lehetett kovetni egy masik pontig. Maga a tap nem regi mert oktoberben vettem, sajnos csak erre telt😞

Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce

Miért? Milyen márkájú tápod van?

Amúgy a tápok csak az egyik ágra szabályoznak, ez legtöbbször az 5V.
A többi ág nem annyira stabil, terhelés hatására ingadozhat.

De az ingadozás mellett még bõven alkalmas tápellátásra, mert többnyire a táp által biztosított ágak csak amúgy is nyers feszültséget szolgáltatnak, és az alaplapon, kártyákon levõ lokális stabilizátorok adják annak az áramkörnek a pontos feszültséget.

Táp gond akkor merülhet fel, ha a teljesítménye kevés, és lekapcsol emiatt, vagy ha a kimeneti ágak szûrõ kondenzátorainak öregedése, kapacitás vesztése miatt a kimenõ feszültségen jelen levõ rippli már befolyásolja a táp figyelõ áramkörök mûködését, és emiatt fagyhat meg, kapcsolhat ki, indulhat újra a rendszer

De ez multiméterrel nem mérhetõ, csak oszcilloszkóppal.

Viszont az elkók öregedésének kiszáradásának vannak szemmel látható nyomai. A felpúposodott, kiszakadt elkók már biztosan alkalmatlanok a normál mûködéshez, azokat cserélni kell, vagy magát a tápot.

Nyisd ki a tápot, és ellenõrizd az elkókat. Valamint az alaplapon lévõ elkókat is, mert az alaplapi stabilizátorok elkóinak kiszáradása a táphibákhoz hasonló hibajelenségeket produkálhat.

ok
most kezdtem gyanakodni a tapra, amikor utanna olvastam ennek a "markanak" aztan ki akarom zarni azt hogy szar..

Multiméter, lehetõleg egy molex csatin. Az 5 és 12 voltos ágakat tudod így mérni, a többit nem.
Feszultsegeket meg a BIOS-ban is megtudod nezni vagy AIDA-val.

Ezen kivul egy szoftverrel nem nagyon tudsz mast ellenorizni egy tapot illetoen.

Tudtok linket szoftveres tap diagnsoztikahoz kuldeni, illetve direktbe mivel merjem hogy mit ad le es mennyire ingadozik?

ubuntu is megy pendriverol vagy CD-rol...

Szinte nincs olyan normálisabb distrib, aminél ne lenne live verzió a telepítõn. Amelyiknél van, annak a leírásában kiemelik.

Egy olyan linxu kéne, amit elég mondjuk DVD-rõl bootlni, és nem kell HDD-re helyet szorítani neki.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Egy sima ubuntu is faszan felismer mindent, ubuntu.com-rol letoltheted.

Már rutinos gariztató vagyok. Az új konfigom összerakása után az elsõ 3 hónap után RAM, alaplap és CPU gariztatásra szorultam, szóval azóta úgy tartom hogy én már bármit aminek egy kicsit is nem rendeltetés szerûen mûködik vagyis meghibásodása van azt gariztatom. Szóval nekem már az se baj ha erre gariztatható a Giga lapom, legalább újra indul a garancia a jogszabály szerint, és egy újabb rev tipus kerülhet esetleg hozzám.

A BIOS-ban még ránézek majd az USB beállításokba, a driverekre meg már egyébként rányomtam egy frissítést az Inteltõl két héttel ezelött, de javulást nem okozott. Persze egy Windows 7 reinstall után egyértelmûen kideríthetõ lenne hogy komolyabb hardveres gond miatt nem tudják-e már az eddigi eszközöket meghajtani, de ez most egy pár hónapig még nem fér bele az idõmbe.

Esetleg ha valami linux live oprendszert tudtok, ami alatt tutira jól kéne mûködni az USB-knek azt kipróálnám egy hétvégén.

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

Ez is egy megoldas de amugy ezeknel az ujabb giga lapoknal eleg surun fordulnak elo USB problemak. Meg par honappal ezelott volt itt egy forumozo akinek szinten egy Z77 (vagy Z87) Giga lap USB csatlakozoival akadtak problemak.

De linustechtips forumon is lehet ilyeneket talalni.

Szia!

Az USB driverek néha meghülyülnek.
Próbáld ki azt, hogy az eszközkezelõben uninstallálod az összes USB eszközt. USB HuB-okat, Host controllereket, mindent.

Gyorsan kell csinálni, mert egy idõ után, amikor észreveszi, hogy egy hardver eszköznek nincs drivere, visszarakja.

PS2 egérrel célszerû kijelölni, mert ha az USB egér alatt a saját driverét ütöd ki, nem tudod folytatni. Billentyûzettel meg lassabb.

Ha mindet sikerül uninstallálni, utána gép újraindítás. Ekkor ismét felismeri, hogy vannak USB vezérlõi, és az alap drivereket ismételten betölti. Ha korábban sérült volt valamelyik, azt felülírva megjavul.

Már többször sikerült íly módon hülyéskedõ USB portokat munkára bírni.

A BIOS-ban is ellenõrizd, hogy az USB portok High speed beállításban legyenek, és az USB2 USB3 engedélyezve legyen.

Hello!
Van egy Gigabyte GA-Z77-D3H (rev. 1.1) alaplapom. Pár hónapja gondok akadtak az USB portjaival. Nemrég sûrûn kellett használnom külsõ USB-s HDD-ket rajta, és volt egy olyan külsõ USB-s rack, ami véleményem szerint elég trágya minõség volt. Ha hozzáértem az asztalon, hogy egy kicsit arrébb rakjam vagy valami, volt hogy megcsapta a kezem, szóval rázott.

Ennek a minõségi USB rack használat óta a nagyobb áramfelvételt igénylõ USB dolgaim van hogy nem ismerõdnek fel, vagy nagyon nehezen csak többszöri bedugásra. Például van egy Sony saját kis aksis mp3 lejátszó, amit PC-n kéne töltenem, de nemtudom, nem ismeri már fel a gép ahogy eddig. A bedugásnál kap valami feszültséget és áramot egy pillanatra, és utána semmi reakció, mintha be se lenne dugva, ami addig világított rajta az elalszik. Az is tök mindegy hogy milyen USB-re dugom be, hátsóra vagy elõlapi kivezetésre, mindig ugyan az van.

Csináltam BIOS frissítést is hátha, de semmi, sõt ugye USB-s pendrive-ról csináltam, azokkal nincs baja az USB portokon. A külsõ HDD-kkel szünt meg az együtt mûködése és egyéb tölthetõ USB-s eszközökkel.

Igazából azt kérdezném, hogy ilyen probléma gariztatható-e szerintetek, ha igen milyen megnyerõ hibabejelentéssel, és hogy hogyan lehetne biztossá tenni azt hogy az alaplapi USB-kel van a gond tutira, és nem például a tápegységgel amire még gondolnék, vagy épp valami egyszerû windows 7 probléma lenne ez.

bajgunar
Stop error code 0x0000003B (SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION) on a computer that is running Windows 7 or Windows Server 2008 R2 when you use some IEEE 1394 devices
Ezt próbáltad?
Egy ramot tegyél be, aztán teszt, ha behal, akkor ram csere, majd teszt. Ha behal, lehet h a proci hibázik, kérj kölcsön másik ram-ot, ha azzal is crash, akkor cpu. Szorzók, fsb, feszültség, stb... Minden megfelelõ érétkre van beállítva?
Prime 95, 15 perc és kékhalál....

Stop: 0x0000003B

Prime 95, 15 perc és kékhalál....

Bár ez után nem azok a tünetek jöttek elõ mint amiket leírtam, tehát újra inditás után egybõl jó volt minden, nem voltak bootolási gondok.

PS3 Slim 250 PC

bajgunar
Memtest86+ -ezt szedd le, írd ki vmi disc-re, vagy a pendrive-os verziót csiáld meg. Indítsd el, és ha ~5-6 vagy inkább 8-10 órán át nem hibádzik, akkor cool, de ha hibádzik 1-et is a ram, akkor biza mindíg fagyni fog, meg bsod-zni.
Vagy süsd meg a gépet a Prime95 -el. Blend teszten. Ha ez is megy ~6-8 órán át hiba nélkül, akkor 99%-osan stabilnak mondható a gép. De én akkor kezdek benne bízni hogy stabil, ha megy vagy 10-12 órát hiba nélkül mindkét program (persze nem egyszerre). Prime is, meg memtest is. Akkor megnyugohatsz. De még fagyhat, vga memória miatt is.
OCCT -ez is frankó tesztelõ progi. <#eljen>
Közben a jónak vélt rammal próbálva, Aida64 stressz teszt 10 percnél elsötétült a kép aztán kékhalál, újraindítás után viszont jó volt megint minden....

Nem értem... Mi lehet még? táp? VGA?

PS3 Slim 250 PC

http://hcidesign.com/memtest/

Innen szedtem le, ez jó?

PS3 Slim 250 PC

Sziasztok!

Ma megint jelentkezett a probléma.
BF4 bõl kilépés után rögvest kékhalál. Újraindításnál a gép 2-3 másodperc után kikapcsol, megpróbálja megint újraindítani magát de 1-2-3 másodperc múlva rendre kikapcsol. Volt amikor a windows7 töltõ képernyõig jutott.
Kiszedtem az egyik ramot, csak a másikat hagytam bent, bekapcsolásnál megint ezt csinálta.
Most a másik ramot tettem be és csak az van bent, most elindult mintha semmi baja sem lenne. Az az érdekes hogy mióta írtam multkor nektek a problémát azóta nem jelentkezett 2 rammal se, pedig az már 3 napja volt.
Végig nyomom ezzel a rammal a MemTestet, aztán ha jó, csak a másikat teszem be és ha elindul a gép akkor azzal is.
Ha a memóriával van a baj akkor az még nem annyira gond... mondjuk minden másra szintén még legalább 1,5 év gari van.

PS3 Slim 250 PC

pxxl
takeown /f c:\ /r

c😞bekszless) ha megint szarul eszképelné...

All hail the double x!

pxxl
parancssorból:

takeown /f c: /r

All hail the double x!

pxxl
vagy egyszerûen csak (újra) saját tulajdonba kell venni a külsõ HDD-t.

All hail the double x!

Szia!

A BIOS kér jelszót, vagy az operációs rendszer?
Ha a BIOS, akkor ki kell venni a backup elemet, ami legtöbb esetben egy CR2032 típusú lítium elem. Pár perc várakozás után vissza, és akkor a BIOS elfelejt minden beállítást, a jelszavakkal együtt.

Ha az oprendszer, akkor is van lehetõség a kiütésére. A Hiren's boot CD-n van Windows jelszó kiütõ alkalmazás.
De mivel idegen géprõl van szó, és nem tudod mi van rajta, gondolom nem is érdekel, akkor telepíts rá egy szûz rendszert úgy, hogy a telepítéskor formázod a winyót.

A külsõ diszket megpróbálhatod úgy rendbe tenni, hogy lementesz róla minden adatot, majd újra partícionálod, formázod. Akkor visszaáll az eredeti írható olvasható állapot.

Köszönöm !
bajgunar
Tedd be külön vinyóként (ne arról boot-olj, másik Op-ról), azt húzd le az adatokat róla ami kell esetleg, utánna formatáld le, azt ha berakod új gépbe rendszervinyóként, telepíts rá tiszta Op-ot. Fene tudja milyen driver-ekkel van megáldva.
Külsõ vinyós problémával én is találkoztam, mármint haverét dugtuk az én gépemre, majd vissza övére, utánna megint az én gépemre, de akkor már nem ment a másolás rá, csak leszedni tudtam adatot. Én sem értettem mi a gyík van, lesz@rtam. Szenvedtünk vele eleget. (na innentõl kezdve én azt mondtam, hogy soha az életbe nem kell nekem külsõ vinyó, de még csak rá se dugok egyet se a gépemre, soha.)
Sziasztok !
Két winchesteres problémám van, amihez segítséget kérnék.
Az egyik... lomtalanítás során szereztem egy komplett gépet, bekapcsolás során szépen el is indul,csak épp jelszót kér. Lehet valahogy törölni a jelszóval védett rendszert, vagy formatálni a teljes winyót ?
A másik pedig a külsõ winyómat úgy kaptam vissza kölcsönbõl , hogy nem tudok rá másolni semmit, a rajta lévõ adatokat látom ,és pl. a filmeket le is tudom játszani. Ilyen esetbe mi a teendõ ?
drop
egyik játéknál you need at least 256mb of video+agp memory ezt írja ki nem tudjátok mi lehet a gond ati hd6870 1gb vga win7 64bites rendszer 8 gb ram

Gondoltam,hogy neked se ment el a jozan eszed csak elso csekkre WTF volt,hogy meglocsolsz barmilyen folyadekkal egy erzekeny elektronikus alkatreszt. 😄

Nem a kenés az elsõdleges funkciója. Alacsony viszkozitású, nagy kúszóképességû kenõanyagot tartalmazó vízkiszorítószer, interkontinentális ballisztikus rakéták üzemanyagtartályainak korrózióvédelmére fejlesztették ki eredetileg.

A nagy kúszóképességnek köszönhetõen a legapróbb helyekre is bejut, felold mindenféle lerakódást (képes feloldani bizonyos fajta adhéziós kötéseket azáltal, hogy bejut a két anyag közé), taszítja a vizet, párát. Elegendõ nyomás határásra távozik a két anyag közül (a feloldott dzsuvával együtt), jó érintkezést lehetõvé téve.

Ventilátorok kenésére pl. pont a túl alacsony viszkozitása miatt nem jó (helyette zsír vagy nagy viszkozitású olaj kell oda), nem tart eléggé ellen a tengely forgásakor fellépõ erõknek, össze engedi érni a két anyagot, plusz az esetleg még bent lévõ nagyobb viszkozitású kenõanyagokat is kimossa (ezért van, hogy ha döglött, kosszal teli zsír miatt kerreg a venti, akkor befújás után a kerregés ugyan valószínûleg megszûnik, viszont helyette egy folytonos súrlódó hang keletkezik).
Kenoanyaggal? A foglalatokat? WUT?!

Ha kontakt hiba, akkor el kell árasztani WD-40-el a foglalatokat. Nekem eddig többször bevált 😄
Lehet, hogy csak egy rossz érintkezés volt, és azzal hogy kivetted majd visszaraktad ezt megszüntetted.

Elõfordult már nem egyszer, hogy hasonlóan kék halál, meg indulási nehézségek után simán a ramokat kivéve, majd visszatéve a probléma megszûnt.
Igaz azok nem három hónapos, hanem sokkal idõsebb gépek voltak.

Ha nem jelentkezik a továbbiakban, akkor ennyi volt.

Ha ismét elõjön, akkor lehet gyanakodni memória hibára. A memtest progival érdemes ellenõrizni.

channel 1= channel A akart lenni.

PS3 Slim 250 PC