4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#3478 Akkor nincs mese, vidd el szervizbe! Hacsak nincsenek teszt alkatrészeid. Én ilyenkor mindent egyenként kipróbálok más alkatrésszel és előbb-utóbb kiderül a hiba. De, ha nincs ilyesmid, akkor nem tudsz mit csinálni, inkább vidd el minél előbb, minthogy tönkremenjenek a jó alkatrészek is a gépben. A Chieftec egyébként gyárt jót és rosszat is, ez például egy CWT belsős táp, nem a legjobb, nem zárnám ki a lehetőségek közül. A lapot nem ismerem, de mindenféle BIOS állítgatás nélkül sem szabadna ilyet csinálnia (ha ez okozza a problémát).
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2015.01.09. 12:45:19 -
#3477 aida64 is megy és az asus probe is semmi magas hőmérséklet még szinte hideg a proci 30 fokos 0 terhelés
feláll a rendszer és utána rögtön indítok egy aida64 gpgpu tesztet ott csak a cpu-t pipálom be ( a vga teszt simán lefut) és ott megfagy a single-procession julia résznél...áll vagy 2-3 percet fagyott képernyővel majd újraindul.... a stresszteszt viszont megy nem fagy meg....
A táp cooler master silent pro500 80+ gold halálra fagyott, került bele tűzoltásnak egy ctf750 chieftec....egy picit többet bír, de 0 tuning minden alapon kizárt hogy sokat fogyasszon még az CM500asnak is vígan kéne vinni...
usb 3.0 driver minden feltéve gyári, BIOS/UEFI vadi új asus updateről frissítve...mint mondtam bootnál minden usb ezköz letiltva csak az egér és billentyű indul...ahogy kihúzom gond nélkül indul winen belül bedugom semmi problem....
NEM gamer gép csak egy munkaállomás semmi nincs rajta csak egy office csomag és egy adobe cs6 design csomag...
VGA is egy régebbi Ati 5770 1gb...azzal tuti nincs baj mert ha kiveszem és futtatom az integrált videóval akkor még hamarabb beadja a kulcsot....
BIOS-ban nem turkáltam default minden, max a fastbootot kapcsoltam ki, valahol az is problem olvastam olyat is....
Utoljára szerkesztette: Spészgószt, 2015.01.09. 12:31:50 -
#3476 Milyen márka az a 750-es táp? Egy noname tápegység közel sem ad le ennyi teljesítményt és okozhat fagyást.
Meg kellene nézned Aida64 vagy Speccy-vel, hogy mennyire melegszik az a processzor. Rendben van a hűtése?
USB 3.0 portokat sok alaplap csak driver telepítés után ismeri fel szerintem. Próbáld ki a 2.0-ban. -
#3475 Sziasztok! Most vettem frissen egy asus h97pro lapot es egy i54670 (nem K) procit...mar a win is alig ment ra fagyas nelkul...memtest volt tobb is az ok... egy darab ssd rol megy a rendszer...hdsentinel szerint ok... vettem bele egy nagyobb (750es) tapot azt is kizartam...videkartya nelkul is kiprobaltam...ugy meg hamarabb fagy...fagyas win8.1 el kimerevedik a kep win7 el tobbnyire ujraindul... a win.ek mindem esetben uefi usbrol telepitve fastboot kikapcsolva... az aida64 cpu test a single-procession julia resznel megpusztul minden esetben!!!
Es meg egy furcsasag...ha bedugok egy usb3 kulso vinyot efyszeruen keptelen bootolni... meg bootmenubol se es ugy se ha kikapcsolok minden usb tamogatast boot alatt... vegso hulye kerdes: ugye szar az alaplap??? -
alyr2 #3474 Lehet nem ide kellene, de azert leirom..Szukségem lenne egy megbizhato memoria tesztelo programra a memtest86 nem akart nagyon mukodni valamiert..plusz egy progira amivel figyelhetem a processtor homersekletet jatek alatt! vagy mas tevekenyseg kozben alt tab nelkul! fontos lenne -
cibi17 #3473 Sziasztok kellene egy kis segítség asus n550jk-cn482d 64 bit win7 en wifivel van egy kis gond, nagy nehezen találtam hozzá drivert fel is ment szépen látja routert csatlakozik stb net is megy, viszont ha elkezd letölteni megadja magát sebesség leesik nullára és semmi nem történik. lehet a driverrel van gond nem tudom segítsetek légyszi... mert sajna 8.1cd van csak hozzá... -
manacz #3472 Ezt egyébként miből szűrted le? -
alyr2 #3471 igen szegeny diak lehetsz.. -
manacz #3470 Sziasztok!
Lenne egy problémám! Laptopon játszok mivel diák vagyok, de egyes játékoknál pl.: AC Unity, Sleping Dogs Definitive Edition random leesik az fps a padlóra. Azt már sikerült kiderítenem, hogy ezeknél az fps dropoknál az áll a háttérben, hogy a gép nem érzékeli hogy csatlakoztatva lenne a töltő, pedig csatlakoztatva van! Ha kihúzom a tápkábelt és visszadugom, egyből helyreáll az fps is! Találkozott már valaki hasonlóval esetleg?
Válaszotokat előre is köszönöm! :) -
#3469 Nem talált . Képzeld már akkor is lefagyott a gép amikor minden sata eszköz ki volt húzva . Neked is eldurranna az agyad ha a géped random módon szórakozna veled egyik pillanatban adott bios bellításokkal elindul másnap ugyan azzal a biossal nem . Szó nem volt arról hogy én találomra disabléztem meg enabléztem a biosba és utána csodálkoztam hogy egyre rosszabb . Nem . Én is logikusan kapcsoltam ki vagy be azokat a porotkat amikre ésszel kötöttem rá az eszközt , mégis a végére már sehogy nem indult be a gép még a biosba se tudtam bemenni mert bekapcsolásra piros lámpával kezdett a gép miközben semmilyen vinyó nem volt már rádugva .
Szombati napon volt hogy kivettem az 5 éves elemet és 2,8V volt rajta , vettem bele gyorsan újat hátha az a gond . Az is volt részben mert több mindent kiírt a boot képernyő de a lámpa még mnidíg piros volt ekkor jutott eszembe hogy ezen a retken mén egy szalagkábeles dvd író is van ,fogtam és kitéptem a pcsába és láss csodát már nem piros a lámpa , nem ütköznek a sata portok és AHCI módban engedi az ssd t meg a vinyót egymás mellett .
Ezt egy szakember sem tudta volna máshogy megcsinálni ő ha kijön szombaton ugyan ezt fogja lezongorázni amit én három napon keresztül csak ő gyorsabban és a végére ő is rájön hogy húzzuk ki a dvd t és ezért elkér tőlem egy fél alaplap árát . Meg elbohóckodik a biosban hogy teljen az idő de ugyan azok a kapcsolók lesznek neki is ott amik nekem voltak ő sem tudja másmilyen logikai sorrendben bekapcsolni mert én az összes lehetőséget kipróbáltam. Úgyhogy a 6 éves technológia mégsem támogatja ma már az ssd mellett a vinyót meg a szalagos dvd ami nem csoda mert akkoriban még nem is nagyon létezett ssd . -
ChipHazard #3468 köszönöm a választ. Kaptam pár tanácsot, és igazából ugy tünik hogy valami a hálozatikártyával lehet inkább, tul érzékeny lehet vagy ilyesmi, vagy a kábel nem megfelelő. Mert hogy 10 megás netem van, és bár felismeri, faszán a hálokártya, ami egyböl 100megára álítja, manuálisan át álítottam 10 megabit fullduplex-re és ugy tünik hogy ez megoldotta a net problémát. -
Blum #3467 Legfrissebb, hivatalos forrásból származó driverek fellettek telepítve?
Esetleg egy linux LiveCD-t megpróbálnék, hogy ott is lassú-e. (LiveCD annyit jelent, hogy kiírod az ISO-t egy pendrive-ra vagy DVD-re és arról bootolsz. Nem telepít semmit és semmilyen fájlhoz nem nyúl hozzá. Ubuntut javaslom) -
ChipHazard #3466 aprobb kiegészítés: lefuttatam egy speedte-et is, és míg a letöltés müködött, addig a feltöltés elsem indult. :S -
ChipHazard #3465 üdvözletem, volna egy érdekes probmlémám ide írom hátha valaki tud segíteni, nem tudom menyire a gép felelős érte, de érdekes az tény.
szóval van egy
asus m5a97 LE. R 2.0, fx6300, 4 giga ram, és radeon 7790-es gép, 500 giga hdd ami az enyém volt most elöl van a családnál.
Win7 meg exploler 11 van rajta és az internet tökéletesen üzemelt, és üzemel továbra is. gyorsan tölt be, nem lassu, a youtube videk is hip-ho, nincs oldal fagyás, nincs másodpercekig tartó várakozás, szóval szuper.
Az uj gépem
Gigabyte z97-d3h, I5 4670. 8 giga ram, msi gtx 970, 1000 giga hdd.
Ezzel a géppel érezhetően lassu az internet, 2 szer olyan lassu, az oldalak lassabban töltenek, a youtube videok, borzalmasan lasuak, és akor még csak nem is hd videk, az egész sebessége lassu . játékra nem vonatkozik, legalábbis nem hiszem, igaz csak a tomb raider 2013 tettem fel proba ként. írónikus modon, még win 8.1 en is ezt éreztem, azóta vissza tettem a win 7-et, de ugyan ez.
szerintetem mi lehet az oka? most légyszi az ilyen vegyél ssd- meg ilyesmit melőzétek, oké, igen vágom hogy az vlaszeg gyorsabb lenne, de most nem ez a lényeg itt. egy ilyen gépnek akor sem kéne az internet betöltésének lassunak lennie, akár ssd akár nem.
egyébként nem magával az internet sebességével van a baj, mert azt teszteltem speedtesten az müködik, és tölteni is gyorsan tölt. egyszerüen maga az alkamlazás a betöltési idő.
lehetséges hogy az exploler 11 nek valami frissitése nincs meg ? ( jah és ezt a böngészőt szeretem, szoval ne mondjatok másikat smile.gif .
megjegyzés, rá mentem a koment küldésére, és csak félig töltötte be az üzenetet, szóval erről beszélek
ui: a lényeg tehát hogy egy relative gyengép gépen, jobban müködnek a dolgok, mitn egy erősebben, házz tesezm hogy talán az op rendszer is jobban mükszik, a win update folyamatosan hibákat ir ki, sőt az uj gépre már a win7 telepítése is nehézkes volt, mert közvetlen utána nem müködött a win update, valami intel rapid storage volt a probléma ahogy utána néztem, bár most ujfent nem müködik.
kicsit bosszanto hogy 300ezret vertem el hogy végre legyen egy pöpec gépem, erre alapvetően, pocséknak érződik.
minden segítséget hálásan köszönk előre is. :) -
cibi17 #3464 Üdv!
Lenne esetleg valakinek kölcsönbe számomra egy AM3, vagy AM3+-os 4 magos procija? (pl phenomII x4) Max 3hétre kellene. Pár ezrest is még tudnék adni esetleg a jó szívűségért... :) -
cibi17 #3463 ma délután, este tesztelgettem kicsit Bájgúnár kollegának a tanácsára és közelebb jutottunk kicsit a megoldáshoz. ramokat egyesével is próbálgattam, prime95ös teszt ugyan úgy hibát mutatott az 5-ös, 6os,- 7-es és 8-as magra.
ez után jött az OCCT tesz. OCCT: Gpu 3D-t futtattam, tökéletes ment hiba nálkül több, mint 10 percen keresztül, semmi hiba, jó hőmérséklet, jó grafikonos adatok.
aztán jött az OCCT: CPU teszt. indítás után a 23. másodpercben hibát jelzett és leállt a program ERROR CORE 0 (vagy valami hasonló hibával)
szóval nagy valószínűséggel a ramok és videókártya jó, de az FX-8350 rossz...
Holnapután érkezik egy csere két magos athlon. azzal próba, tesztek, és másnap megy vissza az FX-8350.
köszi mindenkinek az értékes hozzászólásokat és a segítségeket :) -
karipapa #3462 köszi szépen a segitséget.Sajnos nem lett jó sehogy sem mert ami ir hogy töröljem a 2 fájt azok nem találhatók abban a mappában.megpróbáltam minden verziót de sajna semmi.De azért még egyszer köszi
-
#3461 Vagy még ezeken a lehetősgeken menj keresztül. -
#3460 Remove the modified registry entries. To do this, follow these steps:
- Click Start, click Run, type regedit, and then click OK.
- In the navigation pane, locate and then click the following registry subkey:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E965-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
- In the right pane, click UpperFilters.
- On the Edit menu, click Delete.
- When you are prompted to confirm the deletion, click Yes.
- In the right pane, click LowerFilters.
- On the Edit menu, click Delete.
- When you are prompted to confirm the deletion, click Yes.
- Exit Registry Editor.
- Restart the computer. -
#3459 A videót megnézted? 0:19-nél! Pont azt mutatja, hogy NINCS meghajtó, se betűjel, se semmi.
Regedit-ben törölje azt a 2 bejegyzést (DE AZT!!!! amit a videóban is mutat!!!), indítsa újra a gépet, és tádám, megjelenik a meghajtó! ;) -
karipapa #3458 köszönöm szépen a segítséget de nekem az a baj hogy a vezérlő pultba sincs semmi a meghajtónél,sőt még a cd vagy dvd meghajtónak a kis ikonja(fül) is eltünt.további segitséget kaphatok esetleg.Köszi -
#3457 Prime95 ha megy ~10-12 órán át (igaz napokat írnak tesztelni) hiba nélkül, akkor stabilnak mondható a gép. Ettől függetlenül még a VGA, hdd is hibázhat. Próbáld meg a memóriát is tesztelni. Memtest86-al. Az nem hajtja procit, csak a ram-ot süti meg.
Ha ott nem jön elő hiba, akkor nagy velószínűséggel a CPU a ludas. Ha ott is hiba van, lehet előbb a RAM-ot kéne cserélni, megnézetni.
Nem tudsz kölcsönbe valakitől ram-ot? Azzal tesztelni?. Vagy vedd ki mindet, s csak 1-et tegyél bele. Újra Prime, ha hiba, cseréld ki ram-ot másikra. Újra Prime, ha hiba, akkor proci csere. 2-3 ram modulból kétlem hogy mind hibás lenne. De ha tudsz kölcsönbe 1-et, akkor azzal is teszt. Ha akkor is hiba, egyértelmű h CPU. -
#3456 Hát akkor ott lehet a CPU a ludas. Szemetel a proci (elveszt adatokat, hibázik). Akkor azt próbáld meg cseréltetni. Vagy megpróbálhatod kivenni, visszarakni a foglalatba, hátha csak egy kis kh. (kontakhiba). ha nem segít rajta, akkor gari, amíg van rá.
Ezt mondtam, hogy gyári, zsír új procival, ilyen hibával még nem találkoztam. Dehát... Minden lehetséges. Lehet épp egy hibásat kaptál.
Memóriából kaptam már, nem is egyet. Volt, hogy a 3. szériát kaptam meg, ami hibátlanul működött. (Quad Kit). Elég idegesítő volt. Igaz, h Geil. Azóta kissé elzárkózok a Geil memóriáktól. Igaz gépemben is az volt (adatlapom azt írtam, de már túladtam rajta, majd javítom adatlapom, az Asus lap meg már mehóta magát.) -
cibi17 #3455 http://kepkezelo.com/images/tuhf33dv4imbvarzn3z.jpg -
cibi17 #3454 7-es is szar... :/ -
cibi17 #3453 LEHET MEG VAN A HIBA!!!!
most csinálom a Prime95-öt.
szerintem ez lesz a ludas.
Main thread oké
worker #1 oké
worker #2 oké
worker #3 oké
worker #4 oké
worker #5 ERROR: ILLEGAL SUMOUT Possible hardware failure, consult readme.txt file., restarting test. (ezt egy csomószor kiírja, alatta maximum number of warnings exceeded. torture test completed 0 test completed 0 tests in 1 minutes - 0 errors, 100 warnings. worker stopped.
worker #6 UGYAN EZ, mint az 5ösnél
worker #7 oké
worker #8 test 1, 7800 lucas................................................................
(köv sor) FATAL ERROR: rounding was 0.5, expected less than 0.4
(köv sor) hardware failure detected, consult stress.txt file.
(köv sor) torture test completed 0 tests in 0 minutes - 1 errors, 0 warnings.
(köv sor) worker stopped
akkor nem vga, hanem proci?? mert a furmark meg 3d markt rendesen lement... -
cibi17 #3452 másik: win 8.1
folyamat letöltöget nekem ilyen programokat magától, pl: pc speed up, genieo, mypc backup.
pedig malwarebytes is van fent.
mitől van ez?
nem tudom ezt kilőni véglegesen, h ne szemetelje tele a gépet?? -
cibi17 #3451 Tegnap vagy 3x lement gond nelkul a 3d markt full beallitossak. Volt amikor 8fps volt, szoval elegge leterhelte.
most epp 15perce egy furkmark megy. 82 fokon a gpu 46-52%os fan-nal es halk is... na be is fejezte.. most akkor ez nem vga gond? Mert ki kellett volna akkor itt is akadnia, nem? -
#3450 cd_dvd_drive_problems Próbálja meg ezt lefuttatni.
Vagy még ezt próbálhatja ki!
De nehogy rosszat töröljön, mert hazavághatja OP-ot! -
#3449 RAM-odat letesztelted már Memtest86-al? ~10 órán át ment a teszt hiba nélkül?! Nem? Akkor mit görcsölsz ennyit?
Teszt ezerrel! RAM (memtest86-al), VGA (benchmarkokkal, OCCT-vel), Proci (Prime95-el) .... Valamelyiknél csak kibukik a bibi. De így látatlanba nehéz megmondani mi a baj.
Nekem ilyen hibákat mindíg RAM hibával csináltak gépek. Memtest ~1-2 óra múlva már ott is volt az Error felirat. ram csere. Aztán ha már ment ~10-12 órát, akkor mehetett piacra a gép. Proci hibával, szemeteléssel még nem találkoztam. Csak direktbe kapott ~3-4 éves, ismerten hibás procinál, de gyári, zsír újonann vett dobozost még nem láttam hibásat. Tuti hogy stabil gépet raktam eddig össze (eddig még egyet se hoztak vissza, vagy kaptam hibás visszajelzést, reklamációt), a garik meg megvannak, visszavihetik (de nem fogják ;) )
-
karipapa #3448 Sziasztok.Az egyik haveromnak van 1 laptop-ja.Win 7 van rajta de a cd meghajtót nem látja a gép.a neten is kerestünk illesztőprogit de semmi.Ilyenkor mit lehet tenni ezzel?köszi előre is. -
cibi17 #3447 Akkor ez most VRAM vagy sem? * -
cibi17 #3446 Újra raktam a gépet. Windows 8.1.
csak a következőket tettem fel:
Avast, malwarebytes, démon, catalyst, grid autosport és a hozzá telepíterdő directx és c++ 2010
Fél óra játék után fagyott be, viszont most már nem piros képernyő és bújó hang, hanem csak simán a kép fagyott le hang nélkül.
Akkor ez most vagy sem? -
#3445 14.9 -es Catalyst Software -t tetted fel? A gyári lemezt meg félrerakhatod. ~ 1 éves a vga, így a driver-e is. Azóta már pár driver frissítés kijött.
Ne csak programok telepítése, törlése -ből szedd le a driver-t, mert így bennthagy egy csomó reg. bejegyzést, file maradékot, stb...
Szedd le pl iObit Uninstaller -t, majd ezzel töröltesd, s aztán futtass vele ellenörzést, és a maradék file-okat, bejegyzéseket is töröltesd. Aztán lefuttathatsz egy ccleaner-t is és töröltetsz vele mindent.
Majd restart, és úgy telepítsd újra a driver-t.
Aztán ha így se jó, akkor megpróbálhatod a win reinstallt. Passz. Jobb ötletem nincs.
Amúgy anno nekem is csin. ilyet valami nVidia karival, ~ 3-4 perc után jött elő a Control Panel. De ha jól emléxek akkor driver hiba volt, de a köv. driverrel ez megjavult. -
cibi17 #3444 Üdvözlet! Fejlemény a géppel.
Ugye folyamatosan fagyott a gép grid autosport és egyszer bf4 közben. gridnél 5-10percenként és egyre gyakrabban.
voltak, akik azt mondták, h vram gond, küldjem vissza.
viszont kaptam egy szintén 280x sapphire kártyát, amiről azt mondták, h tökéletes. be is raktam, leszedtem a catalystot, majd újra felraktam. elindítottam a gridet és láss csodát, tökéletesen ment. semmi fagyás. aztán megpróbáltam belépni asztalon a jobb gombbal a catalyst centerbe, de nem engedett be.. tölt-tölt, de végül semmi (mert akartam kicsit húzni a képen, ki a monitor széléig). végül akkor leszedtem az msi gyári cd drivert, meg az afterburnert. játék ugyan úgy ment, de még mindig nem tudtam a catalysta belépni. gondoltam vga csere és megpróbálom úgy.
első indítás, win jelnél egy fehér villanás, de felállt a rendszer, aztán ahogy beírtam a kódot, megjelent egy pillanatra az asztal és jött a win 8 hibaüzenet, h problémát észlelt ezért újraindul : VIDEO_MEMORY_MANAGEMENT_INTERNAL
restart.
nem is csináltam vele semmit, a gép rendesen elindult, villanások nélkül tökéletesen. indítottam a gridet és kb 30-40perc játék után se semmi fagyás.. kiléptem, majd 3dmark 1080p, tökéletesen lefuttatta. utána megint egy 15-20 grid és semmi. (mondjuk annyi, h a billentyűzet néha nem reagált, vagy mintha beragadt volna, de csak akkor, mikor fn+f12-vel adtam neki hangot. de ez is csak néha és visszáállt).
szóval akkor most mi van? mert most meg jónak tűnik a vga.
tippek esetleg, h mit próbáljak még? windows-sal lehet baj? vagy cataclysm? utolsó NEM béta volt fent mindig, mikor rossz volt, meg most is..
vagy csak az msi driverek ne legyenek fent?
kaptam olyan tippet, h szedjek le másik chipset video kártya drivereket. pl?
köszi -
greco #3443 Egy hozzáértőt kérdeznék,hogy a GA-870A-UD3 (rev. 3.0) alaplapba belerakható-e ez a proci: AMD FX X6 6100 processzor, 3300MHz, 14MB, socket AM3+ (ezzel a hűtővel:Thermaltake Frio Silent 12) -
#3442 system_service_exception -
cibi17 #3441 Jah es 120as ssd samsung evo, ha esetleg ez is lehet hibaforras -
cibi17 #3440 Ja es vagy negyed oraja igy all.. nem indul ujra. Restartoljam? -
cibi17 #3439 Sziasztok. Mi lehet a gond? Win 8.1 64bit. Asus m5a97pro, Amd fx8350, 8giga ddr3, msi 280x gaming, fsp raider 750.
problema a kovetkezo: netezek, egyszer csak kek kepernyo:
a szamitogep problemat eszlelt, ezert ujraindul. Osszegyujtunk nehany hibainformaciot, aztan ujrainditjuk a rendszert. (100%)
tovabbi reszletekert keressen ra kesobb az internetena kovetkezo hibara: system_service_exception
Otlet?