Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
All hail the double x!
i5 6600K, MSI GTX 1070 8gb gaming X, 2x8gb 3200mhz/cl15, Logitech G27
problema a kovetkezo: netezek, egyszer csak kek kepernyo:
a szamitogep problemat eszlelt, ezert ujraindul. Osszegyujtunk nehany hibainformaciot, aztan ujrainditjuk a rendszert. (100%)
tovabbi reszletekert keressen ra kesobb az internetena kovetkezo hibara: system_service_exception
Otlet?
van egy UPC-s kábelmodem, amiből kijön 2 telefon vonal. 1-es a sima szám, 2-es fax szám. Na most kellene egy olyan kis telefonközpont, amibe beledugom ezt a 2 kimenetet, és az szétszórja 4 db klasszikus isdn telefonra, ha kell akkor átkapcsolhatom a vonalat másik telefonra stb.
A lényeg most az lenne, hogy a fax szám nem feltétlenül csak faxra lenne használva, hanem, ha foglalt az egyes vonal, a kettesen is lehessen beszélni, ha úgy adódik. (bármelyik 4 ill. 5 telefonon a fax készülékkel együtt)
A másik, ami érdekessé teszi a dolgot, hogy a fax készülék, és az egyik telefon 1 kábelen osztozik, az van szétosztva, nincs kihúzva 2 külön kábel. Ez elvileg működhet most is, mert a 4 eres kábelből 2 elég a faxnak...vagy mi.
1. létezik ilyen központ? (gyanítom, hogy igen) link? 😊
2. kivitelezhető-e a fax-os szám ilyen módon.
All hail the double x!
itt volt a segitseg
http://www.howtogeek.com/howto/5482/make-system-restore-use-less-space-in-windows-7/
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2014.11.16. 11:16:09
Mitol lehet ez es hogy lehet rendbe tenni?
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A 3k-s kábel egy n+1-edik sima HDMI kábel volt (1,5m), a ~240k-s pedig AQ Diamond (65cm) de nem gyári mert a csatlakozók már levoltak cserélve. Igazából nem is úgy szólt jobban, hogy beszarsz-behugyozol és kidöngette a falat, hanem a dinamika változott meg...összeszedte a hangképet és nem volt olyan, hogy a nagyon magas hangoktól csilingelt a füled a mély pedig eltűnik hanem kiegyenlített mindent és egy szintre hozta őket. Nem is tudom pontosan megfogalmazni, de határozottan jobb, kellemesebb volt.
Abban egyetértünk, hogy mezei felhasználónak, az általad is felvázolt szituációkban bőven jó a legolcsóbb, kommersz HDMI kábel is. Azt viszont nagyon utálom, amikor "neves" szaklapok írnak egy cikket arról, hogy miért faszság drága kábeleket venni mert úgysincs köztük különbség és ezzel nem kicsit hülyének nézik az embert. Nem kifejezetten neked mondom, csak épp az előbb olvastam egy ilyesmit valamelyik weboldalon és kicsit felhúztam magam. Erre még rátesznek egy lapáttal azzal, hogy a következő cikkben megírják, hogy a 200k-s i7 procidat hogyan tuningold, hogy a fasztudja melyik gyökér játékban több FSP-ed legyen, mert ugye a 300 FPS az nem elég.
Nagyon nem lepődök már meg amúgy ilyeneken, voltam már olyan kollégánál aki a vintage Marantz erősítőt + a B&W 800-akat 65ft/m-es OBI-ban kapható kábellel hajtotta. 😊
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
De ha hallgatod a Jimmy's Roussos cd-det is pl, és ha be tudsz szerezni egy ólomreszelékes ~1-2mm vastag gumilapot, azt kivágod a cd formájára s azzal együtt teszed be a lemezt, megintcsak leteszed a hajad úgy megváltoztatja a hangminőséget.
A hangfalakból meg kihajítod az üveggyapotot, vagy tojástartót és beszerzel heron áron egy fél zsák lószőrt (mert igen, régesrég ezt használták, mert ez volt a legjobb hang és rezgéscsillapító anyag), s azzal béleled ki belülről, megintcsak hatványába tolod meg a hangminőséget. S mondjuk a hangfalat rádobod egy ~2-3cm vastag márványlapra s elhelyezed ~váll, fej magasságban. A szaros 110W-os videoton hagfaladdal, meg erősítőddel, a millás denon meg paradigm cucc hangminőségét bőven kenterbe vered.
Jah, még polírpapírral elmattíthatod a cd élét kívül-belül. Ez is segít rajta. Meg van még jó pár trükk.
Otthoni használatra, hifi - TV - PS4 összekötni teljesen jó bármilyen kábel.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
De átlag felhasználásra valóban elég egy mezei kábel is.
Utoljára szerkesztette: tobias88, 2014.11.15. 09:31:46
Dell N5010-esemmel az a bajom, hogy a dvd olvasó nem nyílik. A kis lyukat is hiába baszkurálom, tökig bemegy a gémkapocs. Ha a gombját használom vagy intézőből eject-eltetem, akkor dolgozik kattog párat, majd semmi. Ez egy ideje ilyen már, de ma sikeresen kinyitottam már egyszer a gombjával (kb 230. próbálkozásra). Viszont most szeretném kivenni azt, amit beleraktam. Valakinek valami ötlete a szétszedésen kívül? Szegény gép többet látott már, mint egy T34.
\"If in doubt, flat out!\"
A bolt már egyszer cserélte a routert, mert azt hittük az a hibás, de most már nyilvánvaló, hogy nem az vagy nem csak az...
Akkor ne fizess rá. Add el izibe. Garival, dobozostul, stb... Ki se bontsd!! Úgy lehet többet tudsz elkérni érte, s csak ~1-2k-et buksz.
De ha már 1x cserélték, 😮 nem a géped vágja haza a karikat? Érdekes... Cserélték egyszer és megint halott lenne?
Szedheted ki vmelyik modul-t, azt újra teszt a másikkal. Kihámozod melyik lehet a hibás. Olvass utána mi kell bios-ban annak a ram-nak. Úgy állítsd be. Időzítéseket, feszt, stb...
Van vram tesztelő progi is. Keress rá googlin, ha az ír hibát akkor vram a hibás. Küld vissza gariba a karit.
Mondtak olyat is, h lehet, h ram gond... mert vettem a gepbe meg 2x2 gigat. Ujan. Ugyan az a kingston, ugyanolyan mhz-n es ugyan ugy cl9. Lehet az hibas?
Azert kiserletezek, mert ha mar visszakuldom, akkor akarok egy 970est helyette. De az meg plusz 20k minimum.. nem akarok mar ra lovet elbaszni 😞
Épp azt vagy olyan szálat nem használ ki az a game ami hibás lenne, ami lehalasztja.
Tap is meg van, eleg is, mert vettem egy fsp raider 750et
Ne balfaszkodj, küldd vissza azt a szemetet.
itt lehet a gond?
Broman191-tol kaptam egy tippet a vga problemam-ra, h lehet, h felmegy a vram homerseklete es azert fagy be a jatek/kep/gep. Msi afterburner gpu homersekletnek terheles alatt max 58fokot ir. Mind1, levettem a grafikat mediumra es megint befagyott..
kerdes: miert van az, h az afterburneren a fan speedet fel akarom huzni, h menjen mondjuk 60%on es hiaba csinalok barmit, visszaugrik, hiaba van bepipalva az, hiaba nincs, visszaugrik 18%ra es jatekban is max 30%ig megy fel.. hiaba allitom silentre, gamingre, ocre, max 30%.
fel akarom huzni egy 60%ra es kiprobalni ugy, h fagy-e?
koszi 😉
Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce
Nem gondoltam rá mert egyáltalán nem emlékszem hogy feltoltam volna egyik pillanatról a másikra jelentkezett,érthetetlen ez a egész de a lényeg hogy levéve teljesen tökéletes és olyan amilyen volt
Mult heten piros kepernyovel es bugassal kifagy a bf4. Semmit nem csinal, csak a reset gombra.
masnap youtube kozben fekete/szurke fulloges csikos kep, youtube hang megy alatta.. semmit nem csinal, csak reset.
ma ujra jatszom, grid autosport, 1oran belul 2x beall a kep, hang nelkul es csak reset....
eljen 85ezer... -.-"
Mi lehet a gond? Vramon kivul mas?
Vettem újat, és azt raktam rá, mivel ha csak pasztát raknék, az nem töltené ki a hézagot a GPU és a hűtőfelület között.
Azt hogy eldeformálódott nem tudom, ezt majd megnézem, de azért elég erős az a réz cső, meg csak kiemeltem és leraktam az asztalra, nem volt erőnek kitéve. Meg a csavarozási sorrendet is betartottam, a GPU-nál csak egy csavar tartja, a CPU-nál 3.
Nincs maradék paszta rajta, alkohollal mindent letöröltem.
Más fórumra is beírtam ezt, de azt írják ezek a hőfokok teljesen normálisak. Szerintem meg egyáltalán nem. 3 éven keresztül csak akkor volt hangos a ventilátor, illetve melegedett a laptop, mikor már kicsit koszos volt, kitakarítottam és újból csendes volt legalább fél évig. Az meg pláne vicc, hogy a filmnézésbe is belezavar, mivel annyira próbálná hűteni a ventilátor a rendszert.
Egyébként a CPU és GPU hűtés között van összefüggés? Mert gondolkodtam azon, hogy gagyibb 180Ft-os hővezető pasztát kentem fel a CPU-ra, és az befolyásolná a GPU hűtését, bár mondjuk ez lehet hülyeség, mivel a CPU maximum 50C fokig merészkedik fel, és akkor már sokat mondtam. GPU-ra nem tettem, mivel ott gyárilag is csak lapka volt rakva, paszta egyáltalán nem.
Gyárilag volt hővezető lapka a GPU, és a hűtőfelület között? Azzal mi lett?
Ha nem volt te se tegyél, mert a hővezető lapka saját hőellenállása még ronthat is a helyzeten. Azt komolyabb hűtést igénylő
eszközöknél nem is alkalmazzák, inkább csak olyankor, ha maga a készülékváz a hűtő felület, és összerakásnál a rést tölti ki.
A legjobb ugyanis, ha a hűtendő chip, és a hűtőborda között csak egy lehelet vékony hővezető paszta van, és a két felület
jól össze van szorítva direkt erre a célra kialakított kötésekkel. Ugyanis minden más esetben csak rosszabb a hőátadás.
Lehet, hogy nálad csak az a baj, hogy nem szorul rá kellő erővel a GPU-ra a hőelvezető felület.
Ilyenkor tehetsz közéjük bármit, nem segít sokat.
Nem maradt ki egy két csavar, ami azt a leszorítást biztosította? Vagy összerakásnál szétszedésnél nem deformálódott a hűtőcső,
ami miatt nem fekszik fel rendesen a chip felületére?
Ezeket ellenőrizd, mert ha gyárilag jó volt, akkor friss pasztával, ha jól szerelted össze ugyanolyan jónak kellene lennie.
( Elő szokott fordulni, hogy a felkeményedett gyári paszta maradéka miatt nem lehet tökéletesen összeszorítani a felületeket,
ezért ellenőrizd, hogy nincs olyan maradék a chip, vagy a hűtő felületén. )