4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#3718 A laptopok is elég hülyebiztosan vannak összerakva, csak általában van pár rejtett csavar (billentyűzet, matricák, vinyó, vagy ram alatt). Ha ezek helyét ismered, akkor simán szét lehet szedni bármelyiket, meg összerakni.
Amire figyelni kell még, az a billentyűzet, és az ODD kábele, hogy ne szakadjon el.
4-500 Ft egy doboz sűrített levegő, érdemes venni géptisztításokhoz.
#3712: Ennél sokkal nagyobb gond az, amikor télen az ember beviszi a hidegről a laptopját, és ott egyből bekapcsolja (ahelyett, hogy megvárná, amíg átveszi a szoba hőmérsékletét egy fél óra alatt). De azt is bírni szokták. Akkor nem egy kis fújástól lesz baja.
Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.07.24. 14:34:17 -
gforce9 #3717 oda nem fog elérni se az ecset se a porszívó -
gforce9 #3716 Hát pedig aki ilyeneket szerel az nagyon gyakran ezt teszi, kibont az ember monduk egy billt egy laptopból, akkor a nagyját lefújja alóla, stb, Nincs attól semmi baja. Mire összeszerelésre kerül addigra az a minimális víz is elpárolog, főleg ilyen melegben, de amúgyis a ventinél főleg nincs ilyen gond, messze van onnan a legközelebbi nyákrész ami szabadon van. Addig kicsapódik 20x a pára. A kompresszor és a sűrített levegő spray sokszor veszélyesebb. Ugye akkor a kiáramló gáz nyomása lecsökken, a hőmérséklete is lecsökken. Olyankor aztán a vízpára ami amúgy is a levegőben van kicsapódik és nagy cseppekben jelenik meg az alkatrészeken, amik ugye szintén lehűlnek pár fokot és rögtön rájuk is kiül a víz.. Szinte szemmel lehet látni, mintha permetezné vízzel az ember az alkatrészt. Azzal tényleg vigyázni kell, szüneteket tartani. Ehhez képest az hogy belefúj az ember egy poros hűtőbordába, hidd el hogy bakfitty :) -
#3715 Egy szétszedést megér, plusz porszívó ecset kombó, de valahogy most a pasztázástól tartanék.... -
Blum #3714 Nem azt mondom, hogy biztos tönkre megy miatta csak nem tűnik túl egészségesnek, hogy tüdővel fújom ki a port a a bordából vagy épp a NYÁK-ról -
gforce9 #3713 Attól semmi baja nem lesz Nem köpködni kell hanem fújni. Bebaszna, ha annyi pára bármilyen kárt tudna csinálni. -
Blum #3712 Szájjal ne nagyon fújkodjon senki semmilyen elektromos dolgot. Már csak a pára miatt se ... -
gforce9 #3711 Gyorssegélyként azt javasolnám, ha a hűtő feletti hátlapot le lehet szedni, hogy azt szedd le és ahol kifújja a levegőt a venti, ott ellenkező irányból, akár szájjal fújj bele. Meg fogsz lepődni mi történik. A laptopoknál abszolúte tipikus probléma az, hogy a hűtőborda kis mérete és a sűrűsége miatt, belül a bordán, a ventinéll közvetlenül egy porlepedő képződik, ami tökéletesen elzárja a hűtőbordától az átáramló levegőt. Az előbbi módszerrel a nagyját el tudod távolítani. Sok esetben a laptopok hűtésénél ez az egyetlen gond. 2 éves gépet felesleges pasztázni. 10-et teszek 1-ellen, hogy a paszta nincs beszáradva, annak semmi baja.
De ezt csak akkor csináld ha van takarólemez és könnyen leszedhető. Ha nincs akkor szervíz.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.07.24. 13:28:32 -
#3710 Okés, köszi!
Amúgy raktam össze már nem egy asztali konfigot meg szereltem is.... tökre úgy vannak megcsinálva hogy röhögve megcsinálja akárki, de a laptop téma totál más.... próbálkoztam már korábban de már szétszerelés közben tapasztalja az ember hogy minden gép eltérő és macerás meg.... jajjj... falra mászok tőlük...
Najó akkor ezzel még ne rohanjak szerelőhöz azonnal, de azért egy pucolás ráfér.... okés.... megoldom :) mégegyszer köszi! -
Blum #3709 Mégegyszer:
90 fok teljesen rendben van. Alapszabály: Működik --> ne b.sztasd.
Igen, kéne pasztázni is ha már ott vagy de látványosan nem értesz hozzá úgyhogy inkább ne szórakozz vele. Laptopot hatványozottan könnyebb szétkúrni szerelés közben az meg, hogy te most bizalmatlan vagy a laptopokkal szemben senkit nem érdekel/senkin nem segít, pláne rajtad nem. :)
Irány a szervíz, értelmesebb helyeken egy délután alatt megoldják. -
#3708 Na igen és játék közben felugrik 90-re de amint kilépek a partiból pikk pakk szempillantás alatt lemegy, hát lassan 2 éve van meg.... najó kipucolom, de vajon pasztázni kell vagy felesleges? Most egy laptop szervíz legutóbb jól rám ijesztett, leadtam nekik egy 7 sípolásos vga chip hibás szétégett Dellt és azóta bizalmatlan vagyok a laptopokkal szemben... -
#3707 Na ilyen alapból
-
Blum #3706 Semmit.
De most komolyan...mi a gond? Akad a játék vagy van valami baja?
Laptopról beszélünk ahol van egy kőkemény 40mm körüli venti egy jobb esetben 2 centis bordával. 80-90 fok egy laptop CPU-nál teljesen hétköznapi dolog.
1-2 évente illik szétszed(et)ni a gépet és kipucolni mert félelmetes mennyiségű dzsuva összetud gyűlni benne. -
#3705 még nem tudom mert a grafikonból csak a CPU-t látom kiírva mert ahol írja a hőfokot az érzékelőnél nem mutat melegedést de a grafikonból viszont ki lehet venni magas hőmérsékletet, tudod mit? berakom a fotóját, nyomok egy játék menetet és akkor felszökik
-
gforce9 #3704 A 6470 az amd. És mi a meleg a cpu vagy a vga? -
#3703 Azt nem tudom hogy most akkor vészes e vagy mihamarabb szedjem szét és takarítsam és pasztázzam újra? -
#3702 nem amd és nem nvidia, hanem intel i3 és hd 6470m 1gb -
#3701 azt h gondolom nvidia csipszet van rajta, ami ilyen melegedős (volt régen?). nekem is volt AMD-s alaplapon ilyen, az max 90 fok körülire írta a terhelés alatt, kis ventit rátoltam a passzív bordára, és lement ~20 fokot... nézd meg a leírását, vagy hogy más is panaszkodik-e ilyenre. -
#3700 Van egy Asus i3-as laptopom és az átlag hőmérséklete alapjáraton 50 fok körül van, de játék alatt 85-87 fokosra is felszökik de amint kilépek gyorsan sunyi mód leszökik.... mit gondoltok? -
gforce9 #3699 Hát akkor kb 3 eset lehetséges.:
1. Rossz a bill.
2. Rossz az alaplapi ps2-es csatlakozó
3. Rossz helyre dugtad (egér helyére).
Ha indítod ps2-es billel a gépet, mielőtt kikapcsolnád, hogy nem működik várj 1 percet. Mivel azt a windowsnak ugyanúgy telepítenie kell, ha még sosem volt ps2-es bill rádugva. Ez automatikus csak várni kell. Ha nem oldódik meg akkor az 1. vagy 2. eset lehetséges. -
#3698 Hát úgy volt... ki volt kapcsolva a gép, lecseréltem a bill-t majd bekapcsoltam a gépet de csak az egér működött. -
gforce9 #3697 Ugye nem menet közben csatlakoztattad? Ha a gép működött és úgy dugtad be akkor nem is fog működni. Kikapcsolt állapotban dugd be a ps2-es billt. -
#3696 Üdv
Van egy usb egerem és usb billentyűzet mellé... a billentyűzetet le kellett cserélem mert rosszak voltak már a gombjai, és mivel volt a szekrényemben egy ps/2-es billentyű, azt csatlakoztattam a géphez. Viszont nem működik. Csak arra tudok gondolni hogy nem látja a gép, mert az tuti hogy a billentyűzetnek semmi baja.
Kérdés, hogy miért nem műxik a ps/2-es billentyű... tán az usb egér miatt van? Azt is le kéne cserélnem ps/2-esre? Vagy be lehet valahol állítani hogy lássa a ps/2-es billentyűzetet? -
Blum #3695 Helyes. :)
Ilyen esetben a diskpart szokott megoldást nyújtani, Linux alatt pedig a GParted. Vagy GParted LiveCD ha nincs kéznél Linux :) -
InfoCsill #3694 tárgytalan, a diskpart megoldotta a problémát -
InfoCsill #3693 kérdés!
adott egy 32 GB-os pendrive.
egy HDD Regenerator nevű progival bootolható bad sector kereső meghajtót csináltam belőle.
csak ezután vettem észre, hogy hiába formázom a pendrive-ot, már csak 2 GB-os marad.
hova a fenébe tűnt 30 GB?
hogy tudom visszaállítani 32 GB-osra? a formázás akármilyen opcióval eredménytelen, marad a 2 GB kapacitás.
ez hogy történhetett, ötletek?
Utoljára szerkesztette: InfoCsill, 2015.07.06. 10:28:39 -
smog15 #3692 Köszi ennyivel is okosabb lettem :) -
gforce9 #3691 Az a fekete-fehér kábelpár az az antenna, a kis téglalap alakú micsoda az meg a wifi kártya. A háttérvilágításhoz nincs köze. De sajnos többet nem igazán tudok mondani. Vagy valamelyik csatlakozó mégis rosszul van rajta vagy kontaktos, vagy megtört egy kábel szerelés közben, vagy kiment a kijelződ bár ez utóbbit nem hinném. -
smog15 #3690 Megvilagitottam egy zseblampaval a kijelzot kép van csak hattervilagitas nincs. -
smog15 #3689 Tegnap szétszedtem a laptopot hogy kitakarítsam viszont össze szerelés után nincs kép csak bekapcsoláskor látszik az Asus felirat az is halványan. Csatikat többször ellenőriztem csatik mellet van két sarus kábel az is vissza van csavarozva a helyére úgy ahogy volt még van még egy fekete meg egy fehér kábel ami a ram mellet lévő kis téglalap alakú valamire csatlakozik az is jól a helyén van de ott mertem volna áramot de nem jelzett semmit nem tudom ott kéne Lennie áramnak vagy sem. -
#3688 -
Dodo55 #3687 Vagy csak vedd ki a tányérokat, és ne dobd ki őket, nem foglalnak sok helyet. -
gforce9 #3686 Elég kevés esélye van ennek. De leszeded a tetejét és a lemezekre ha ráütsz egy kalapáccsal az elég jó módszer :) -
xido #3685 hogyan tegyek tönkre teljesen egy halott vinyót,ha nem akarom,hogy kidobás után egy guberáló feltámassza és esetleg a jelszavaimat szépen kicsórja?...óriás mágnes,totális szétszedés? :) -
gforce9 #3684 Amit legelőször kérdeztél már elárulta, hogy nem vagy képben. Nincs ezzel semmi baj. De akkor inkább fogadd meg a tanácsot és rakasd össze valakivel.
"Hogy lehet rosszul összerakni ? "
Nagyon sok mindent el lehet nézni. -
#3683 Ha tudod hogy kell összerakni, akkor miben is kérsz segítséget? A #3678 alapján nekem nem úgy tűnik, hogy tudod. -
usa911 #3682 Hogy lehet rosszul összerakni ? Összeraktam már pár gépet , ilyen alaplapom most van elösször . -
gforce9 #3681 Kérj meg valakit aki képben vagy, hogy rakja össze. Azért nem ad jelet a monitornak, mert rosszul raktad össze. -
usa911 #3680 A gép nem akar jelet adni a monitornak . Ez mitől lehet akkor ? -
Inquisitor #3679 Milyen "floppy kábel"? :D
A ház venti és a CPU hűtő csatlakozó is 3 tűs szabvány. Mondjuk érdekes, hogy miért nem 4 tűs, ha Inteles lap.
Ha jó a szellőzése a háznak egyiket sem kell bekötni, ha van ventilátor a házban és három tűs, akkor rákötöd a Chasis csatlakozóra. Ha négy tűs, akkor kell átalakító. A procira szerintem felesleges tenni hűtést, nem véletlenül van rajta a passzív borda.
Amúgy miért nem a négy magos verziót veted?