4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
smog15 #3758 Nálam működik nála nem, nem voltam ott amikor beszerelte lehet nvidia driver zavart be? -
gforce9 #3757 Hogy telepítette fel a drivert ha képet sem ad a kártya?
Az hogy a venti pörög kb annyit tesz, hogy áram van a kártyában. Ha szerelgettetek és a vga tuti fix, hogy jó akkor valószínűleg csak ki kelle takarítani a foglalatot. És a memória foglalatokat is. -
smog15 #3756 Sziasztok.
Barátomnak van egy gt210-s gpu-ja adtam neki egy r7 240-t és hiába telepítette fel a drivert nincs képe, videokártyán pörög a ventilátor. Mi lehet a baj? -
#3755 Utóbbi. Mondjuk ezt a prociterhelést majd még megsasolom. Köszönöm a segítséget ! -
gforce9 #3754 Annyi még esetleg, hhogyha gépbelassulás a gond, akkor az inkább összevissza ugráló pinget okoz. Ha a sávszél a gond, akkor pedig konstans a pingnöveedés. (beáll pl 300 körülire és ott elvan) -
gforce9 #3753 Prociterhelést nézd alatta ha jóminőséget is lazán viszi, akkor sávszélesség. Ha a minőséget jóra véve a proci felmegy 100% közelébe akkor pedig cpu. is lehetséges gyanusított. -
#3752 Nem töltöttem le mindenféle szart :)
OBS-el ha leveszem a tömörítést nagyon alacsonyra (1000-1500kb/s-ra) akkor a ping oké, de a stream elég csúnya mozgásban :/ Ha följebb veszem akkor pedig csodaszép, csak a ping nagy. Akkor ez most sávszélesség, vagy proci? -
gforce9 #3751 Egészen biztosan nem a lan-al van a baj. egy hálókártya még egy öreg gépben is tud 100mbit-et de gyanítom neked is már gigabites van. Vagy a feltöltési internet sávszél kicsi neki, vagy esetleg, a videotömörítés miatt lassul be a gép és amiatt ugrik meg a ping. Mindenesetre nem érdemes olyan programokkal próbálkozni amelyek azt ígérik, hogy majd milyen jól megjavítja a pinged, mert ezek 99% csak spyware-ek. -
#3750 Shadowplay-ben mindent lehúztam, hangot kilőttem, a játékban is levettem mindent minimumra, hangot lehúztam és így is felugrik 190 fölé a pingamint elkezdi a streamet :/ Lefrissítettem az alaplap hálózati bigyóját is, de semmi. Majd ha összekoplalok egy új procira akkor kap majd egy combosabb alaplapot is. Addig meg marad a videó készítés. -
gforce9 #3749 Könnyen ki tudod tesztelni Kapcsold ki a hangot, vedd vissza felbontást a lehető legkisebbre. Ha javulást tapasztalsz akkor a sávszélességed a kevés. -
#3748 Speedtest szerint 2,92 a plafon. Trükköztem mindenfélét, de semmi nem vált be. Nemtom ez elég-e vagy sem. Ha nem akkor hétfőn elcsattogok a szolgáltatóhoz, hátha van valami értelmesebb csomag. -
gforce9 #3747 Mekkora a feltöltési sebességed? Mert ha az kicsi trükközhetsz bármit, észrevehető változás nem lesz.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.08.15. 09:11:29 -
#3746 Nem totál ide tartozik, de egy kicsit talán...
Szóval az a helyzet, hogy stream közben durván megnő a pingem. Hardveresen ezen egy ideig nem áll módomban változtatni, viszont ajánlottak egy progit, ami elvben segíthetne. Ez az xfastlan, viszont asus alaplappal nem hajlandó szuperálni. Szóval a kérdés az lenne, hogy tudtok-e valami hasonlót, vagy egyéb módszert ami beválhat? Az is jó ha a megfelelő topicba irányít valaki :)
Köszi! -
hellboy4591 #3745 Megsasolom akkor hogy egyesével előjön-e a hiba. Jó lenne már kideríteni, hogy mégis mi van.
Viszont több órányi Witcher 3 és Batman AK után nem volt gond. Nem értem hogy miért csak a GTA-nál jön elő. Már a net legsötétebb bugyrait is átnyálaztam, hogy esetleg valakinek volt-e hasonló megoldandó rejtélye, de minden lehetséges megoldás kipróbálása után még mindig semmi. -
#3744 Az egész mizéria, akkor kezdődött amikor a Windows 10-et először feltelepítetted, előtte nem volt semmi gond? Mert akkor én nem hardver eszközre gyanakodnék.
Azonban, mivel 2db memória modulod van ne a Memtest-et használd, mert az sem tévedhetetlen, hanem vedd ki az egyiket és úgy próbáld ki, hogy előjön-e a hiba. Esetleg a memória slot-okat is váltogasd (az is lehet rossz). -
hellboy4591 #3743 Az a vicc, hogy most játszottam a Witcher 3-al több mint egy órát és nem történt semmi. Elindítottam a GTA-t és kb 5 perc után megint megállt. Ha memória hiba lenne, akkor nem értem hogy miért csak a GTA csinálja. Eredeti mind a kettő, tehát még crack hiba sem lehet. Most nyúzom egy kicsit a Batman Arkham Knight-ot, aztán majd írok hogy mi van. A Fallout 3 meg a Shift 2 már nincs fent a gépen sajnos, de nincs is kedvem már őket újra felrakni, szarakodtam az elmúlt pár napban annyit... -
gforce9 #3742 Annyira tipikusan memóriahibának tűnik hogy elképesztő. -
hellboy4591 #3741 Ennyit ír az eseménynapló:
A hibát okozó alkalmazás neve: GTA5.exe, verzió: 1.0.393.4, időbélyeg: 0x55a62e42
A hibát okozó modul neve: GTA5.exe, verzió: 1.0.393.4, időbélyeg: 0x55a62e42
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x000000000110157f
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0xa60
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01d0d69488067ea4
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: D:\Games\Rockstar Games\GTA V\GTA5.exe
A hibát okozó modul elérési útja: D:\Games\Rockstar Games\GTA V\GTA5.exe
Jelentés azonosítója: 336d6b17-47c6-4b89-94f4-7bf4816bf269
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója:
Közben újra raktam a win-t, megint 10 van fent. Ezt a hibát már Win10 alatt produkálta.
Utoljára szerkesztette: hellboy4591, 2015.08.14. 15:57:42 -
gforce9 #3740 Ez elég rejtélyes dolog. Eseménynaplóban sincs semmi nyom? -
hellboy4591 #3739 Igen, együtt is teszteltem, sőt másik slotokba is raktam őket, de hiba nélkül lement több teszt is. -
gforce9 #3738 A ramokat úgy is tesztelted, hogy mindegyik a gépben volt, vagy csak egyesével? -
hellboy4591 #3737 Na ez az, hogy a 10-et sem upgradeltem, hanem iso-ból telepítettem. Most újra raktam a Win7-et, de a hiba azóta is fenn áll. -
Blum #3736 Amikor Win8.1-ről upgradeltem 10-re akkor a LoL, Skype de még egy vacak Atom (szövegszerkesztő) nálam is hasonló hibákat dobott, illetve volt egy laza 3000-es pingem játékokban. Gyári ISO-val teljesen újraraktam a rendszert és azóta jó.
Szerintem maga az upgrade kavar be valamit, úgyhogy szvsz szaladj neki a dolognak egy friss Win10-zel (nem upgrade-del meg hasonlókkal)
Ezt a tápegységes tippet nem tudom ki mondta de jó nagy baromság szvsz, ha hardverhibát kéne mondani akkor memóriát mondanám de az meg mint írtad, hibátlan. -
hellboy4591 #3735 Sziasztok!
Már lassan bepróbálkozok minden topikban. :D
A következő lenne a szituáció. Pár napja váltottam Win10-re, szép is volt, jó is volt, viszont a játékok (GTA V, Fallout 3, Shift 2) 5-10-15 perc játék után a program működése leállt hibával visszadobtak az asztalra. Elsőnek driver hibára gondoltam, ezért visszaraktam az egyel régebbit. (Catalyst 15.7.1-ről 15.7-re) Ugyan az, pár perc játék után vissza az asztalra. Gondoltam nem lehet más a hibás csak az új rendszer. Visszatértem a jó öreg és bevált Win7-hez és a hiba ugyan úgy megmaradt. Így arra következtettem, hogy valami hardveres probléma lesz akkor.
Konfigom:
- Gigabyte Z68P-DS3 alaplap
- Intel Corei5 2320 (3Ghz) proci (Arctic Freezer 13 hűtővel)
- Sapphire HD7950 3GB videokari (ez a sima gyári hűtővel kijött kártya, később a dual biosnak hála "boostossá" tettem és a hűtést is lecseréltem rajta egy Arctic Accelero Xtreme IV-re)
- 2x4Gb Geil Enhance Corsa 1600 Mhz memória
- Seagate 1TB winchester
- Chieftec GPS-600A8 600 wattos tápegység
- Plusz még 3 db Arctic 12cm ventilátor a meleg miatt, meg egy ASUS DVD író, de lassan már egy éve nem használtam, azt se tudom hogy működik-e. (Működik, kipróbáltam. :D )
Egy másik topikban kaptam egy tippet, hogy valószínűleg a tápegység lesz a ludas. Sajnos csak egy kisebb és jóval silányabb minőségű 550 wattos LC Power táppal tudtam kipróbálni. A hiba ugyanúgy előjött. Ugyan ezzel a táppal viszont másik videokártyával is próbálkoztam (Gigabtye GTX560) és a hiba továbbra is fenn állt. Így világossá vált hogy tuti nem driver hiba lesz. Visszaraktam a Chieftec tápegységet, minden ventilátort lehúztam meg a dvd írót is és újra próbálkoztam. Semmi változás. A fenti konfig lassan 3 éve működik hiba mentesen, ezt a mostanit leszámítva. Semmit nem tuningoltam, (a "boostosítást" leszámítva) semmit nem cseréltem, minden úgy van mint amikor összeraktam.
AIDA64-et futtattam több mint 3 órán keresztül, nem volt semmi hiba. Memtest86-al leteszteltem a memóriákat is egyesével, többször is és nem volt hiba egyikkel sem. Hőfokok stabil 60 fok körül vannak játék közben, egyedül a proci ment fel AIDA64 alatt 72-re. Hard Disk Sentinel is kiváló állapotúnak mutatja a vinyót, ezt is teszteltem többször is, hiba nélkül lefutott.
Még mielőtt vennék egy új tápot, érdekelne hogy találkozott-e már valaki hasonlóval és neki mi oldotta meg a problémát. A válaszokat előre is köszönöm!!! :) -
Dodo55 #3734 Bármilyen 4 számjegyű, betűjel nélküli vagy K vagy P betűjellel végződő típusjelzésű Core i5. -
#3733 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy egy GTX960 OC alá melyek azok a procik amikkel maximálisan ki tudom használni? Jelenleg egy A10-5800k van, szóval mindegy melyik vonal úgyis alaplap is másik kell, hacsak nem veri árban és erőben egyaránt valamelyik A szériás az I vagy fx darabot az ajánlottak közül :) Előre is köszi a tanácsokat. -
#3732 Köszönöm, de sajnos messze vagyok Pécstől.
gforce9: Neked is köszönöm. Még élnék is a felajánlással, de Debrecentől is odébb vagyok. -
#3731 Az alaplap nem ilyen hibát produkál szerintem, ez egyértelműen nagy terhelés alatt bekövetkező kritikus rendszerleállás, ami videókártya vagy tápegység hibára utal ebben a helyzetben, főleg az utóbbi lehet a hiba oka, ahogy sejted te is. Nyugodtan kipróbálhatod egy 350-400W-os minőségi tápegységgel, bírni fogja, sajnos a tiéd nem az, mivel elvileg CWT belsővel rendelkezik, ami silány minőségű. A minőségi tápegységeket az FSP, Seasonic névvel keresd, ezeknél nem futhatsz rosszba, sajnos a Chieftec nem minden tápegysége jó, legalábbis mindig utána kel olvasni. A videókártya körmére is érdemes nézni, az is okozhat ilyen hibát, de először kapcsold ki a vezérlőpult - rendszer beállításoknál a rendszer újraindítást, és néz meg a pontos blue screen hibaüzenetet, a Kernel-power 41 lehet sok minden. Ezzel már talán okosabbak leszünk. -
kivenoko #3730 Sziasztok! Az utóbbi időkben ha elindítok egy játékot, gyakran megesik, hogy a menüig sem jutok el, mert hirtelen mintha benyomnák a reset gombot, újraindul a gépem. Sokat olvastam már utána mindenfelé és a következőket tudom. CPU, VGA, RAM, HDD, SSD... mindegyiknek átlagos a hőfoka terhelés alatt. A CPU-m nem megy fel 64°C fölé 100%-os LinX terhelés mellett fél órán keresztül. A vidikártyám is olyan 65-70°C között mozog, arról azt olvastam 78-ig még tűrhető, főleg ennél a 4 gigás GTX 760-nál. A Rammal sincs olyan probléma, a tárolók meg kb szoba hőmérsékletűek. Szóval a túlmelegedést kizártam. A Ram meghibásodását is, mivel az előbb végeztem el egy nagyjából 2 órás tesztelést (memtest86) 0 hibával. Érdekesség, hogy a Shadow of Mordor-nál a menübe lépéskor már újraindul a gép (eredeti steames, nem buherált), a Witcher 3-al meg tudok játszani kb fél és 1 óra között mire újraindul. Van olyan is, hogy nem indul újra... MKX-nél is változóan újraindul. Az először említett játékkal is néha tudok játszani 5-10 percet mire újraindul. A Tápegységre gyanakszom és az alaplapra. Sajnos jelenleg nincs lehetőségem kölcsön tápra, mivel a környékemen senkinek sincs ekkora tápja. 350 és 400W szerintem kevés lenne ezt kideríteni. Tanácsokat szeretnék kérdni tőletek, hogy mi a lehet a baj. Csak azért, mert potyára nem szeretnék tápot venni, ha meg az a jó és az alaplap szórakozik.
Ja és az eseménynaplóba is belekukkantottam ahol Kernel-power 41 hibát ír ki azokra az időpontokra, amikor a gép hirtelen újraindult.
-
gforce9 #3729 Szerintem adj neki egy másik alaplapot :) Én is adok szivesen ingyen processzorostól, ha Debrecen környéki vagy :) -
#3728 Ha esetleg Pécs környékén laksz meg tudom nézni a szervizben másik kártyával. :) -
#3727 Ezt már megpróbáltam, sajnos nem jött be. Hiába állítom be, hogy AGP-ről adja a képet, onnan nem jön, viszont integráltról továbbra is. Valahogy biztosan meg lehet oldani, mert BIOS-ban van egy olyan rész, hogy ha az alaplap nem ismeri fel automatikusan a kártyát, akkor valami hexa kódokkal fel lehet ismertetni. Csak nem ismerem a kódot.
Keresgéltem neten, találtam egy régebbi hirdetést, ahol az illető ugyanezt az alaplapot árulta, hozzá egy ati 9550-est, ami ha jól tudom szintén 8X agp. Valahogy tehát mennek benne a 8x kártyák. -
#3726 Az integrált videokártyát tiltsd le a BIOS-ban, hátha az segít.
Ha nem megy, akkor szerintem nincs esély rá, BIOS frissítést már nem hinném, hogy találsz, de az se segítene rajta valószínűleg.
Utoljára szerkesztette: wantonly, 2015.08.01. 22:21:06 -
gforce9 #3725 Én a lehető legjobb szándékkal írtam. Az hogy azon a mercuryn univerzális foglalat van, az abszolúte nem azt jelenti, hogy támogatja a 3.3 és 1.5-ös kártyákat is. Ha mégis támogatná abszolúte nem biztos, hogy a 1.5-ös ág, amin az 5200-as nvidia megy az működőképes e. Gyaníthatóan nem, mert csak az ősrégi kártya indul el benne ami 99% hogy 3.3V-on megy, A biosban felesleges keresgélni, ilyesmit ott beállítani nem lehet. Nem tudom mit szeretnél még hallani?
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.08.01. 22:02:52 -
#3724 Megértem az ellenérzéseteket a Mercury márka iránt, de jelenleg ez van, majd kerítek másikat. Addig is segítséget szeretnék kapni, nem mindenkitől azt, hogy kukázzam az egészet.
Tehát, ha esetleg valaki tudja, hogy a BIOS-ban mit lehet kezdeni, azt szívesen meghallgatom. És igen, az univerzális port lesz az, az előző kép alapján. -
gforce9 #3723 A bevágások azért hiányoznak, mert volt anno 3.3 és 1.5V-os szabvány is emlékeim szerint. Ahol nem volt bevágás az elvileg univerzális foglalat volt, bár persze ez egy Mercury lap esetében egyáltalán nem biztos, mert azok sajnos tényleg csak össze voltak kókányolva. Szóval szinte biztos, hogy azzal van a baj.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8c/AGP_%26_AGP_Pro_Keying.svg/2000px-AGP_%26_AGP_Pro_Keying.svg.png
Na ilyesmi szabványkavalkád volt anno. Dobd ki azt a lapot a francba, valószínűleg találsz a neten ingyen elvihető p4-est amiben van egy emberinek számító alaplap. Egyszerűbb és idegkímélőbb megoldás mint ezt a lapot csesztetni. -
#3722 Van természetesen normális gépem is, az AGp-set csak végszükség esetére tartogatom, netezni még jó. Esetleg nem tudod Bios-ban mit kellene keresnem, átállítanom? A VGA ventije pörög, tehát áram biztosan megy bele, de képet nem tudom hogy lehet előcsalni. -
WinStar #3721 Sziasztok.Van egy Samsung DVD C550-sem,s szoftver frissitést szeretnék végre hajtani rajta de nem tudok.Tudtok segíteni?Leírás alapján valami dummy fájl is kell,az mi?Honnan tudok leszedni,vagy csinálni? -
#3720 Az AGP slot régi típusú 4x-s, a kártya meg 8x-s, de visszafelé kompatibilis minden, tehát ha beleteszed ugyanúgy működnie kell, még ha lassabban is a régebbi slot miatt. Viszont ez az alaplap egy instabil hulladék, meg úgy általában minden ami Mercury, lehet ezt a kártyát már nem is tudja kezelni, vagy épp ilyen kedve van. Esetleg a BIOS-ban kell átállítani valamit, azt még megpróbálhatod. De a legjobb az lenne, ha leadnád egy elektronikai hulladék gyűjtőbe, hogy ne szennyezze a környezetet. -
#3719 Van egy régi AGP-s gépem, amiben meghalt az alaplap és most sikerült szereznem helyette egy másikat. Tudom, ősrégi technológia, de hátha valaki tud megoldást a problémára.
Minden megy flottul, csak éppen a videokártyát nem ismeri fel az alaplap (van benne integrált, ezért tudom, hogy működik a gép). Az a fura, hogy ilyen AGP slotot én még életemben nem láttam. Nincs benne osztás, tehát bevágás. A kártya belemegy, ventillátor pörög, de képet nem ad. A VGA biztosan jó, máshol teszteltem és az AGP slot is jó, mert egy ősrégi 4Mb-os VGA elindult benne.
Ötlet, javaslat?
A kártya egy Geforce FX5200 128Mb, az alaplap pedig egy Mercury PVM266aM-P