4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
usa911 #3678 Sziasztok !
Vettem egy asrock d1800m alaplapot , segítene valaki milyen kábeleket kell rádugni . Fan kábel helyett jó a floppy kábel ?
Köszönöm
-
#3677 Ok. Néhány kisebb ütés helyre hozta. :D -
#3676 Hello. Lemme egy olyan problemam, hogy miutan kipucoltam laptopot, nem akar bootolni. Minden visszq lett dugva, reseteltem biost is Mar, de semmi. Amikor bekapcsolom q gepet akkor venti felporog benne, de de kep se hang. Ha sima monitored kotom, akkor is ugyanez van. Vqlami otlet esetleg? -
#3675 Sziasztok. Egy olyan problémám volt minap, hogy bekapcsoltam volna a gépet de indulás után egyből leállt. Ezt 3-4x eljátszotta egymás után mire sikerült működésre bírnom. Pár USB- port nem működött és az UTP- kábelt se észlelte az alaplap. Újraindítottam a gépet.A után Bios Recovery fogadott. Utánna már a windows se indult (winload.exe) kék képernyő. Semmi probléma újra raktam a rendszert. Win 8.1 -re esett a választás. A probléma ott kezdődött. Hogy a gyári Intel chipset driver nem is tudtam feltelepíteni. (Nem felel meg a gép az előírt követelményeknek) Pedig mindig is ezt telepítettem! Nem létezik, hogy ezzel nem megy. Felmentem a gyártó oldalára laptopról leszedtem az alaplaphoz másik driver-t ott vagy ugyan ez a hiba fogadott vagy az , hogy nincs inteles adapter. Egyszerűen semmilyen alaplapi driver nem megy fel. Speedfan-al minden hőmérséklet megfelelő. Memória diagnosztikában sem talált hibát. Biosban állítodhatott el valami a recovery után vagy feltehetően alaplap kuka? Remélem azért valamennyire érthető volt. üdv! -
suba53 #3674 Ha a szektor hiba fizikai sérülés miatt van, akkor azt semmi nem tudja javítani.
Ellenőrizd időnként. Ha a szektor hibák száma növekszik, akkor nem érdemes tovább használni, mert bármikor kritikus adat is sérülhet, és soha nem lehetsz biztos abban, hogy a felírt adatokat 100%-ban vissza is tudod olvasni.
-
nap3lem #3673 Ugye adott a Kinzu V2 egerem, törött kábellel, kicseréltem a Kana kábeljére, fel kellett cserélnem a szín sorrendet hogy működjön. Rendben, oké, megy, örültem mint majom a farkának, de, elmentem otthonról. Mikor pedig hazaértem, az egérkém már nem reagált semmire.. Világít, de nem reagál.
Mi lehet az oka? :( -
#3672 Probald meg a hdd regenerator-t. Lehet h az meg tudja javitani. Nagyon komoly cucc... -
lo9in #3671 üdv. nem segített a formázás megmaradt a szektor hiba, na mindegy az a lényeg működik a gép :) -
red13 #3670 Ezt tudom, de nekem úgy kéne, hogy ha átváltok hdmi-re akkor automatikusan arra menjen a hang, majd ha a laptop kijelzőjére, akkor vissza a laptop hangszórójára. Mint írtam a Dell laptopon ez alap volt, nem hinném hogy ezen a HP-én ne lehetne megcsinálni ugyanezt... -
#3669 A hangeszközöknél a hangszóróról állitsd át a hdmi eszközre. -
red13 #3668 Új HP Pavilion 15 laptopomnál annyi probléma lenne, hogy HDMI-vel hozzá van csatlakoztatva a tévéhez. Mikor filmet akarok nézni, akkor ugye ott a gyorsgomb, amivel áttudom váltani a képernyőt csak a tévére. Viszont a hang továbbra is a laptopon szól. Hogy tudom ezt beállítani, hogy ahol a kép van, ott a hang is. Régi Dell laptopomnál semmi ilyet nem kell állítgatni, friss Win8.1-en is simán működik. -
lo9in #3667 driver hiba esetleg a vga haldoklik , próbálj ki másik geforce drivert is vagy javaslom a windows 8.1-et :) -
#3666 Sziasztok!
Tudnátok nekem segíteni?
Olyan problémám van ,hogy ha a monitoromat a legnagyobb felbontásra állítom 1920*1080 akkor a teljes képernyő zöld szinű lessz,ha visszaállítom minden rendben van ,de jó lenne full hd be játszani. I7 es procim van ,16 GB ram ,geforce 660gtx videókártya.Win 7 64 bit
Monitor LG IPS 236
Köszi a tippeket előre is. -
lo9in #3665 lehet kipróbálom majd ezt a programot, csak most nem akarok windowst újra rakni meg nem akarom hogy minden eltűnjön és lehet ez nálam nem is segít -
Blum #3664 Volt egy WD vinyóm ami több mint egy évig ment 1 hibás szektorral. Aztán leformáztam GParteddel és eltűnt a hibás szektor. -
lo9in #3663 köszi a válaszokat , hdd sentinel szerint több mint 98 napja van hátra , de egy hete is ezt a napszámot írta ki :) -
Blum #3662 Sokáig, amiatt nem kell aggódni. -
alyr2 #3661 nekem van egy winyom 20 szektor hoba van rajta es meg meg rendesen pedig 2000 elotti darab:D -
lo9in #3660 üdv. olyan kérdésem lenne hogy egy szektor hibával mennyi ideig maradhat működőképes egy hdd ? -
gforce9 #3659 Minden eszköznek van drivere. Vannak általános eszközök pl bill vagy egér azoknak is van, csak az ugye benne van a windowsban. A többi eszközhöz, ha a gyártó adott ki drivert akkor 2 eset lehetséges. Vagy tőle kell letölteni vagy megbótolta az MS-el hogy bekerüljön a windowsba. Ez utóbbi esetben történik meg az, hogy fejből felismeri pl a webkamerát a windows. Az hogy linuxon megy az egy dolog. Driver nélkül ott sem menne, csak lehet rá lehet erőszakolni más drivert és elfut vele.
M/N:V-UAS14
Na így már a logitech fórumában is megleltem. Amit írnak lehangoló. Lényegében egy kampó szöveget írtak, hogy részben az MS hibája meg DTM szabványé meg blablabla és nincs driver. Még majdhogynem elhajtották az usert, aki panaszkodott. Találtam még pár topicot amellett, de már törlésre is kerültek. Nyomorék hozzáállás a logitech részéről lényegében. Ebből kamerád win7 alatt szerintem nem lesz. :(
-
#3658 Ami a matricán van az a:
M/N:V-UAS14
P/N:861206-0000
PID:LN64881 -
#3657 Ezt a sorszámokat én is megtaláltam,de ezekhez sincs driver, vagy amit találok az kiirja, hogy ami fenn van a gépen az ujabb és kilép a telepitőből, de a kamerát mégsem ismeri fel.
Csak tudmám, akkor linuxon és egyéb gépeken hogyan ismertetik fel ? ÉS ilyen openCV programon keresztül Facetrackingre.
linuxos
Ha meg nem kell hozzá driver akor a winbe mi olyan gond lehet ami akadályozza a felismerést?Mert a laptopon sem jó ott win8.1 van.
Amihez gyárilag nem adnak ki drivert akkor hogyan müködik ? -
gforce9 #3656 Esetleg magán a kamerán vagy a kábelén nincs tipusjel? Sokszor a kábelére szokták ragasztani. -
gforce9 #3655 Elvileg ezek ugyanazok, még akkor is ha az id más.
ID 046d:08f0 (Quickcam Messenger)
ID 046d:08f5 (Quickcam Communicate)
ID 046d:08f6 (Quickcam Plus)
A következőre jutottam: Ránéztem a többi típusra is és lényegében mindegyikre azt mondja a logitech oldala, hogy szoftver nem szükséges hozzá az oprendszer tartalmazza. Sajnos a hw azonosító csak annyit mond hogy gyártó-típus az első szám annyit tesz, hogy logitech a második szám a típust jelzi. Ha többet nem tud róla mondani az aida akkor ez halott ügy.
A driver az oprendszerfüggő, azon belül is még vannak variálások sokszor, szóval az nem biztos hogy csak úgy menni fog a másik kamerával.
Valószínűleg az lesz a megoldás, hogy veszel valami vackot. -
#3654 Ennyit irt ki hozzá:
Eszköz azonosítója 046D-08F6 nem tudom ez segit e valamit? -
#3653 igen nekem is ez a gondom, hogy a gyártó oldalán ezt a verziót nem találtam,de képeket és webshopokban meg megvan és messengernek hivja.
Az AIDA64-ben hol és hogyan kéne megnéznem, hogy milyen chip van benne?
Egyébként pont azért szereztem be egy ilyen régebbit, hogy szét tudjam szedni és az infraszűrőt kivéve fejmozgás érzékelőhöz használjam és az infra ledeket igy jobban lássa.
Igy nem kell a PS3 eye kamerát szétszednem. Mondjuk annál meg a mikrofon részét nem tudom használni ,mert vagy tul érzékeny és visszagerjed vagy nem érzékeli a hangokat. igaz ahhoz csak CLdriver van PC-re.DE ha az müködik egy PS3 ra szánt hardwer PC-n akkor egy eleve PC-re szánt hardwerben nem hiszem, hogy nem müködhetne csak azért mert más az OPrendszter. -
gforce9 #3652 Hát ha megfelel a céljainak és az aida kidobja milyen videochip-el működik a kütyü, nem túl nagy szüttyögés kell hozzá :) Az adott ic gyártója ha adott hozzá ki vista64 vagy újabb szoftvert, akkor meg lehet lelni hamar. Abban szívesen segítek neki.
Ha meg nem dob rá semmit googlebácsi akkor meg tényleg egyszerűbb valami olcsó kamerát venni.
Mondjuk tipikusan a "nevesebb" gyártóknál tapasztalható ez, hogy hiába létezik driver a kamerájukhoz újabb oprendszer alá (mert ugye a chipsetgyártó kiadta) és semmi dolguk nem lenne csak belinkelni a download oldalukra, csesznek megtenni. Inkább dobd ki az amúgy tökéletesen működő eszközt és vegyél másikat. :( -
Blum #3651 Már jó 5-6 évvel ezelőtt is elavult cuccnak számított. Venni kell egy új, olcsó vackot aztán kész. Nekem egy Logitech Quickcam Sphere MP webkamerám volt és már azt nehezen ette meg a Win7 pedig nem olyan nagyon-nagyon régen még horror áron vettem. Árukereső szerint ez a quickcam messenger kamera kőkemény 770Ft-ért volt kapható legútóbb. Egy alap 720p-s kamerát már 3k-ért utánad dobnak szóval szvsz nem érdemes ezzel szüttyögni.
Utoljára szerkesztette: Blum, 2015.05.28. 22:54:49 -
gforce9 #3650 Üdv! Ez valami régebbi kamera? Mert a logitech oldalán pont ilyen nincs.
http://support.logitech.com/support/en_us/search#q=QuickCam%20Messenger&t=Products
Egy aida64 esetleg tudna róla mondani konkrétabbat. -
#3649 Valaki tudna nekem segiteni, hogy hogyan tudom felismertetni és müködésre birni a quickcam messenger webkamerát win 7 64 bit alatt?
Feltettem a szoftvert ,de csak sárga felkijáltó jel van az eszközkezelöben és a logitech softverben nem ismeri fel a kamerát.
vagy van valami alternativ megoldás a használatához? Mert a legtöbb kamera már driver nélkül is használható a win beépitett plug-n-play modszerével.
Meg semmi olyan különleges dolog nincs egy kamerában sztem ami megkövetené a különbözö oprendszer váltást.
Remélem tud valaki segiteni ha mást nem akkor egy linkkel ahol a témában szakértők.
Ez a kamera :
-
gforce9 #3648 Monitor és vga is lehet. (a függőleges fehér csíkok inkább monitorra utalnak, a gaming envolved hiba meg vga-ra) A csökkentett mód nem jó teszt, mert akkor nem ugyanazon felbontáson, nem ugyanazon beállításokkal működik a gép illetőleg a monitor sőt, akkor a teljes vga driver be sem töltődik.
Simán lehetséges, hogy a hiba felbontásfüggő, szóval ugyanazon beállítások mellett kell tesztelni. Tehát írd fel, milyen felbontáson, milyen frekvencián megy a vga amikor csík jelenik meg a monitoron és ugyanazokkal a beállításokkal teszteld másik gépben vagy ha van másik monitor kéznél-kölcsönbe, ami tudja ugyanazt a felbontást akkor azzal is tesztelheted. Mindenesetre a beállítások legyenek ugyanazok. Ha esetleg van integrált vga kimenet az alaplapodon, akkor simán kikapod a vga-t felrakod az integrált vga driverét, beállítod ugyanúgy és mehet a teszt. Mielőtt mélyebben belenyúlsz a gép lelkivilágába mindenféle tesztprogramokkal, el kell dönteni, hogy egyáltalán a a gép(vga) vagy a monitor e a ludas.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2015.05.27. 12:18:39 -
nap3lem #3647 Nemrég írtam ide, azzal a problémával hogy megtört a SS Kinzu V2őm kábele.
Most sikerült szereznem egy SS Kana kábelt. Ugye az ebayes linken, amit linkeltetek nekem ott is úgy van írva hogy Kana/Kinzu cable.
Nos ez mind szép és jó, rá is dugtam a kábelt az egérre, de amikor a géphez csatlakoztatom, akkor ugyan érzékeli hogy beledugtam, viszont azt írja hogy nem érzékeli az USB eszközt. Mi lehet az oka? A kábel jó, lehetséges hogy még sem passzol? -
#3646 Sziasztok! Olyan problémám van hogy egyik pillanatról a másikra a monitoron megjelentek függőleges fehér csíkok! Ha csökkentett módba fut a gép semmi nem látszik. R9-videó-kártya van a gépben a gaming evolved ha fent van be se lehet kapcsolni. csökkentett módban leszedtem, működik de néha, véletlenszerűen most is előjön. átraktam másik gépbe ott működött. Mi lehet a hiba? Tudtok esetleg valami programot ami leteszteli a gépet? -
Madi92 #3645 Nem a legmegfelelőbb, de ide írom, mert nincs más alternatívám.
Mitől lehet az, hogy YT videóknál egy idő után elcsúszik a hang? Kb 0,5 sec különbség lehet, de zavaró. -
#3644 A 24 fps-t sokan rosszul értelmezik sajnos. 24 fps-t az emberi szem már mozgó képnek látja, egyáltalán nem ez a max... nagyon sok különbség van 24, és 60 fps között, nem kell "white szemű"-nek lenni hozzá :) -
Dodo55 #3643 Az okozhatja, hogy az állítás, mi szerint az ember szeme/látóközpontja csak maximum 24 vagy 30 képkockát képes másodpercenként felfogni az egyik legnagyobb faszság amit terjesztenek egyesek. Valójában több száz FPS érzékelésére vagyunk képesek, a 24fps pont hogy csak a minimum, ami tökéletes frame blending és motion blur mellett elégséges tud lenni, hogy folyamatos mozgásként érzékeljük az egymást követő állóképek váltakozását. Erre rátesz még az is, hogy a monitorod valószínűleg 60Hz-es, így a legszebben másodpercenként 60 képkockát fog megjeleníteni, az ettől eltérő mennyiség VSync nélkül is érezhetően szarabbnak hat. -
Madi92 #3642 Üdv
Fura kérdésem van. Mi okozhatja az, hogy, ha egy játék 60fps-ről lemegy csak akár 55-re is, azt én észreveszem, akár program nélkül is? Tehát érezhetően nem folyamatos, kicsit lassul ilyesmi.
Monitor hiba lehet vagy valami driver vagy ez megszokás kérdése? -
gforce9 #3641 Hát ha jó hozzá a processzorod, ramod akkor nyilván :) -
DonPedro22 #3640 akkor tényleg rossz az áramkör... már többször léptem be biosba de nem működött... mindig ki kellett húzni az egeret és bedugni a billentyűzetet és rögtön jó lett. Biosban minden jó, driverek frissek, próbáltam többször variálni a kábeleket, ezt kihúztam azt bedugtam, stb... de semmi nem jó :( de ha veszek egy Asrock Fatil1ty Z97 Killer alaplapot azzal már mennie kell nem? :) -
gforce9 #3639 Az usb-ket elég egyszerű tesztelni, ha van usb-s billentyű kéznél. Rádugod és belépsz vele biosba. Ha nem megy, akkor fizikálisan rossz az USB kör. :(