Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
All hail the double x!
Olyan problémám lenne, hogy miután kikapcsolom a gépemet, pár másodperc múlva magától bekapcsol... Hiába kapcsolom ki, újra bekapcsol.
Ilyet én még nem láttam... Mitől lehet ez? Köszi
PS3 Slim 250 PC
Minél feljebb veszem a hangot annál nagyobb lesz a zúgás, 100% nál már elviselhetetlen, 54% fölött zavaró, alatta nehéz észrevenni.
Azt biztosan tudom hogy nem eszközzel van baj mert mindegy hogy mit teszek be ugyanúgy zúg szóval hangkártya lehet vagy vmi más.
Fogalmam sincs hogyan lehetne felderíteni a problémát egyik nap kezdődött minden jel nélkül....
Talán annyi hogy vmit kimozdítottam a gépben és helyre kellett tennem mert csak második gombnyomásra indult mióta helyrettem rendben van, viszont pár napra rá ez kezdődött,nem lehet hogy helytelenül van betéve vmi és azért?
A problémám az hogy egy kb. egy hete nem futnak rendesen a játékok a gépemen. Gyakoriak a hiányzó textúrák, akadások vagy visszhangzás olyan játékoknál melyek eddig tökéletesen futottak. Felraktam win 7, 8.1, 10-et és mindig ugyan ez a helyzet. Mi lehet a rossz? Videokártya?
(Nvidia geforce gtx 550 ti, amd phenom II x4 3.2gh)
Lehet alaplap nem megfelelő proci támogatása miatt is? Vagy a proci hibája miatt is ilyen probléma?
Nincs kedvem az Abit alaplapos cserére, meg új rendszerhúzásra. :/
Adott Abit KN9-es lap + Athlon 64 x2 6000+ proci. Elvileg ebben a lapban tökéletes volt, hibátlanul ment.
A procit átraktam egy Asus M2N68-AM SE2 lapba. (mivel ezzel van egy rendszerem és csak egy egymagos proci volt benne) Sok game-t nem próbáltam, de a The Hunter game, játék alatt, meg-meg akad. Hang is belassul, robothang lesz ~5-10mp-ig, mint annó a betárcsázós net, majd megy tovább. Teljesítmény monitornál a proci leesik 0-ra. Mem. HDD. megy tovább stabilan.
Lehetséges az?: mivel az Asus lap nem támogatja a 125W-os procit, csak a 89W-os verziót, h ez miatt következnek be ezek a belassulások? Nagyon nem néztem melyik proci (89-125W-os), de hiába a legújabb bios a lap-on, indításnál azt írja, h nem támogatott proci, nyomjak F1-et.
Bios-ban, meg Win is írja korrektül a proci típusát, stb., megy is 3Gh-en. Csak ezt írja, h nem támogatott.... bla-bla
Most operáljam át az Abit KN9-es lapot, és abba, arra tegyek újra rendszert, és próbáljam ki úgy?
Vagy lehet ez Proci hiba is? Prime-ot csapattam ~2 órán át (tovább nem bírtam), de nem írt hibát.
Ötlet?
i5 6600K, MSI GTX 1070 8gb gaming X, 2x8gb 3200mhz/cl15, Logitech G27
Utoljára szerkesztette: Blum, 2014.10.21. 21:34:22
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
egy asus k53BY sériás laptopom van melyben egy Ati Radeon HD6470M es videokártya van.
Sokáig win 7 x64 es oprendszer volt rajta majd mikor kijött a win 8.1 akkor gondoltam kipróbálom az Oprendszert.Mikor felraktam és feltelepítettem a Catalist Control Centert akkor összeomlott a rendszer.Többször is rápróbáltam különböző szoftverekkel is régebbivel újabbal és mindnél ugyan az volt a gond video tdr faloure. Ekkor egy ideig win 8.1 x64 et használtam de ccc nélkül. Majd gondoltam visszamegyek vin 7 x64 re mert ott legalább működött a ccc.De most már nem működik mindig mikor felteszem a CCC-T AKKOR ÖSSZEOMLIK A RENDSZER és csak csökkentett módban tudom elindítani.Az eszközkezelő azt írja hogy a kártya nem használ erőforrást és a szoftvernél 10 es hibát ír ki ami= szoftverhiánya,eszköz nem elérhető vagy eszköz nincs csatlakoztatva.Kérném ez ügyben tanácsotokat segítségeteket hogy mit tegyek. Lehet elromlott a videokártyám ? 😞
btw, az R9 280x egy húzott i7-tel eszik kb. 350W-ot, azt meg bőven bírnia kellett volna.
Gigabyte 970A-UD3P rev 2. AMD FX-6300@4520MHz, Radeon R9 380 4Gb Windforce
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
aztán jött a köv gond 😄 nem volt kép a 280x-el.
coolermaster gx 450w ki, másnapra megjött a fsp raider 750w.
végre minden tökéletes 😊))
köszi mindenkinek, aki segített
Nincs valami olyan egyéb hardvered, ami helyet foglalhat a memóriából a VGA-n kívül?
Próbáld meg visszakapcsolni az integrált VGA-t. Azt úgysem használja, ha van bent kártya.
És nézd meg úgy is.
Gigabyte Z170-HD3P, I5 6600K@4Ghz@1,17V, 2x8 DDR4 Corsair Vengeance 2666Mhz, NZTX Kraken X61, EVGA Supernova G2 750W, Samsung 850 evo 128Gb, WD Blue 1TB, Phantes Enthoo Pro M Acrylic
Biztos, hogy nem hardver probléma, eleve a Winfos topikban kellett volna kérdezned. 😊
Az miért van, hogy ezt írja: memória (ram) mérete: 8 Gb használható (7,49)
mi veszi el azt az 512 megát? Int vga kikapcsolva. másra nem tudok gondolni. Valami ötlet?
Srácok, most vettem egy Fx 8350et, a kérdésem, everest nem méri a hőfokokat, van egy aux és annyi, mit tudok ezzel tenni?
A phenomomat mérte magonként...ha valakinek van 5lete jelezzen légyszi 😊
Én alanti gépbe, legelső bios alá bettem a phenom 9950 -et, nem látta csak 9850-nek, bios frissítés és már egyből látta h 9950, tuning, memória beállítás, és aztán hasított is ~4 évig. (aztán nemrég meghót az alaplap 😄 ) Bevittem IDE , srác tolt rá bios-t, hátha... , de úgy sem kelt életre. :/ (ingyé megpróbálta nekem)
Milyet lenne erdemes vennem? Irnatok nekem mondjuk 3jo alaplapot, amit erdemes lenne megvenni, h tudjak valasztani? Kikotes: 4 ram slot es pci-e 3!
Koszonom!!
Vagy próbálj meg a Win alól frissíteni BIOS-t. Lehet, hogy ott ment félre valami, mert a rendszer indulás előtt a BIOS "működteti" a PC-t, és a billentyűzetet rendszer nélkül is kell tudnod használni.
Gondolom amid van: Patriot - 4096MB 1333MHz CL7 DDR3 Viper II Sector 5 - PVV34G1333LLK (7-7-7-20 1.65V -on)
Amit vettél: Kingmax 4GB/1333MHz DDR-3 (9-9-9-27 1.5V -on).
Szerintem nem valami kompatibilis párosítás. Igaz ekkor csak lecsökkenti a gyorsabb-at a lassabb sebességére, de elvileg mennie kéne.
Amit vettél gyorsabb, de kevesebb fesz. kell neki. Lehet ezért mégsem megy?! <#confused>#confused>
Jobban jártál volna, ha eladod és veszel egy 2*8 vagy 4*4 kombót. (olyanból, amit az alaplapod is támogat, a támogatási listájáról!).
Ha ez megvan, próbáld meg csak az új modullal indítani. Egyszerre csak egy modul legyen bent, és így nézd meg mind a kettővel. így kiszűrhető, ha az egyik modul hibás. Ha nem megy egyikkel sem, akkor valószínűleg nem kompatibilis az alaplap ezekkel a ramokkal, vagy nem állítottál vissza minden BIOS értéket. Ellenőrizd újra.
Ezért is írtam azt korábban, hogy ez csak akkor derül ki, ha kipróbálod. Ekkor nincs más, mint a ramok cseréje más típusúra.
Mi lehet a baj?
Gyorsan rákerestem neten, lehet a biosban kellene állítanom valamit?
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Am. tegnapelőtt én is ugyanebbe a hibába estem. (majdnem). Kezdett bekrepálni vinyó, format, win 8.1 klónozás, átmásolom a cuccokat, indul gép, és nem lát csak 1-2 mappát. 😄 LoL. Visszarakom gyengélkedő vinyót, arról boot-olok, erre ott van minden. Csak ha a másikról boot-olok, akkor nem lát néhány cuccot, belelépni meg engedéllyel lehet. Nah format megint, partíció törlés, MBR újrahúz, megint clone, copy, vinyócsere.
(lekopogom, most jó!) 😄
Szenvedtem mindenféle progikkal. EaseUS Partition Recovery Wizard -is valami ilyesmire képes. Kerestem benne mbr, meg konzisztencia ellenőrzést, de az nem volt benne, adatot meg nem akartam visszaállítani. De megnézheted.
Szerintem találsz virágbolti verziót is torrenteken.
Vagy a Get Data Back for ntfs. http://download.chip.eu/hu/GetDataBack-for-NTFS_1570401.html
Win8-am annyira bekrepált hogy MBR--el is kellett baszakodni, végül WIN7 került fel a helyére. Az egyik wincsiről viszont eltűnt az összes adat. Tud valaki valami megoldást erre? Lehet hogy ott vannak a fájlok, csak az eléréssel van valami probléma. próbáltam egy HDD recoveryt, és a scannelés jó sok fájlt kimutatott, viszont a 200 gigányi adatról lenne szó, azt meg az ilyen free trial szutykok nem csinálják meg. Vagy esetleg jó HDD recoveryt is ajánlhattok, ami tényleg ingyenes és nem korlátozott, vagy olyat amihez biztosan van virágbolti verzió is.
Előre is köszönöm.
Olyan konzumer (tehát nem uzleti/irodai) felhasználásra való NAS-t keresek, ami ismeri az NTFS particiot.
A minap bedoglott a korabbi NAS dobozom és kinszenvedes volt az adatokat láthatóvá tenni és átmásolni az EXT3 particio miatt (kellett vennem masik disket emiatt).
"Az amatörnek 100-ból 99 fotója sikerül. A profinak 100-ból csak EGY!"
A C meghajtón 50% a szabad hely, mégis piros az ikon fölötti csík, mintha befagyott volna a 10% - nál ?
( próbáltam mindennel javítani , ... nem sikerül ... )
Help
ASRock H97 Peromance Fatal1ty | i5 4590 | CM Hyper TX3 Evo | MSI GTX960 Gaming 100ME | HyperX Fury 120Gb SSD | Kingston 8Gb RAM Enermax Triathlor ECO 550W | NZXT S340
TDU nick: MaCkoTeZsveR TDU club: Killer FleaZ Fav Car: Lamborghini Murcielago Coupe
Válaszd az egyéni telepítést és a lemez beállításainál tudod formázni. Javaslom, hogy töröld az összes partíciót, és ha elég nagy a HDD akkor particionáld legalább két felé. A rendszer partíció legyen kb 100GB, a többi meg lehet egyben.
Itt egy video a folyamatról igaz angolul, de a lényeg rajta van:
https://www.youtube.com/watch?v=mME9VLT7-xw
Utoljára szerkesztette: suba53, 2014.08.25. 18:49:31