4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
#4198 Lefrissítettem a biost, de így sem találtam rá lehetőséget :/ Na mindegy akkor várok a gamingel amíg nem lesz vga-m :) -
#4197 köszi, akkor majd megnézem van-e frissebb bios :) -
gforce9 #4196 Átfutottam a bios manualt de ott se lelem. Érdekes. Általában szokott rá lenni lehetőség. De utánaolvasva látom, hogy sok alaplapon nincs állítási lehetőség. Szóval passzolom. Esetleg biosfrissítésbe beletehették. Azt meg lehet még próbálni. -
#4195 Igen csillivilli, de advancedben sem találom :/ -
gforce9 #4194 Ha jól dereng az csillivilli biosos lap, advanced módot keress, defaultban szerintem nem is mutatja. -
#4193 Tudja valaki hogyan lehet egy Asus A78M-A biosában beállítani, hogy az apu több ramot kezeljen vram-ként?
Utoljára szerkesztette: patchaou, 2016.06.29. 12:36:41 -
suba53 #4192 Aranyozott a ram csatlakozója, és a foglalat érintkezője is. Oxid ott nincs, maximum egyéb szennyeződés lehet, ami miatt kontaktos szokott lenni. De az általában egy ram kivétel visszarakás után megszűnik. -
suba53 #4191 Ha ugyanez a ram másik alaplapban kifogástalanul működik, akkor nem szennyezett a ram csatlakozója.
Az alaplapod a korábbi ramokkal kifogástalanul működik, vagy eleve használtan vetted, és nincs még tapasztalatod róla?
Ha használtan vetted, akkor az eladó prezentálta a működő képességét? Lehet hogy hibás a memória kezelő része, akkor kuka.
Ha a memória vezérlő a prociban van, akkor próbáld ki másik procival is. Mi az alaplap típusa?
Lehet hogy a BIOS-ban olyan memória tuningot állított a korábbi gazdája, amivel nem megy a te ramod.
Reseteld a BIOS-t, hogy alaphelyzetben induljon. Az alaplap doksijában megvan, hogy milyen billentyű kombinációval indítva állíthatod alaphelyzetbe. Ha ilyen lehetőséged nincs, akkor próbálj keresni olyan modult, amivel egyáltalán elindul, és akkor állítsd a BIOS-t alaphelyzetbe, majd próbáld ismét ezekkel a ramokkal. Ha nem találsz olyan modult, amivel hajlandó elindulni, akkor valószínűleg alaplap hiba, és kuka ismét. -
gforce9 #4190 Régi ram mellé kerül? Ha igen azokat vedd ki és úgy próbáld. A foglalatokat ecsettel ki lehet porolni. Ha kontaktos én magam megfelelő vastagra összehajtogatott sima fénymásolópapírral szoktam átdörzsölni. Kárt nem tesz benne, de pont annyira érdes, hogy az oxidréteget lehozza.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.06.26. 15:22:25 -
TIBCSI1966 #4189 RAM érintkezőit mivel célszerű megtakarítani,radír,tiszta alkohol?
Az új 2db DDR2 RAM-omat nem ismeri fel a gép.Másnál ugyan ilyen lapban ugyan ez a RAM jó,nincs kompatibilitási gond. -
zamballa82 #4188 Az a jó
:D -
suba53 #4187 Megoldódott. Nem kell menteni. :-) -
suba53 #4186 HDD HELP !
Sziasztok!
Keresek egy működőképes Samsung HD753LI típusú 750GB merevlemezt adatmentés céljából.
Ha valakinek van ilyen ( Csak azonos típusszámú jöhet szóba ) annak felajánlok cserébe egy vadi új bontatlan 1TB-os HDD-t. HDD
Köszi előre is.
-
Madi92 #4185 Lehet még 196.168.0.254 is például vagy 192.168.1.254. Jó ezeket tudni, néha jól jön. : ) -
#4184 Igen. 0.1 volt a vége. Köszi! -
#4183 Nem biztos, hogy 1.1 az IP, lehet az 0.1 is, az ethernet részleteknél kell megnézni az alapértelmezett átjárót, és a routert össze kell kötnöd a számítógéppel. -
#4182 Elképzelhető, hogy valaki tud segíteni wifis routeres ügyben? Nem tudok belépni a routerbe, hiába írom a böngészőbe a 192.168.1.1-et, anyit ír hogy a webhely nem elérhető.
Tegnap elment a net, most meg nem engedi fel a tesómat. Valahogy a jelszót szerettem volna kibogarászni. A múltkor sikerült is, de így hogy nem tudok belépni a gépről esélyetlen... -
#4181 Nekem is volt ilyen, azt írta az üzlet küldjem be a szervízbe, a szervíz meg írt hogy csere... az már más tészta hogy ez két hónapja volt, 3 hete kérték el a címem újra de még mindig sehol... 220Volt-ot kerüljétek mint a rossz pénzt. -
#4180 Üdv.
Van egy 16 gigás Kingston pendrive-om, amit nem lehet írni, törölni róla, formatálni...stb. I/O hibára hivatkozva a diskpart nem hajlandó formázni, ahogy más formázási alkalmazás sem, maximum a nevét változtatják meg. A rajta mappát és abban levő fileokat nem tudom törölni, és nem lehet rá másolni sem annak ellenére hogy alig van rajta valami. De ami rajta van, azt tökéletesen olvassa, másolható meg minden. Gyakorlatilag van egy read only, törölhetetlen pendriveom. Valami ötlet hogyan lehetne törlésre, formázásra bírnom? -
gforce9 #4179 Na hát ebből úgy tűnik hogy nincs baja. Eseménynaplót nézz. Hátha van ott valami. -
Madi92 #4178 Nem figyeltem, hogy melyiket mutatja a másik képen. Valamiért azt hittem az ilyen összegző. Itt az SSD értékei.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
#4177 Az SSD-nél nem a Wear Leveling Count? -
gforce9 #4176 Na azt észre sem vettem már tegnap :) Mindenesetre az eseménynaplóba bele kellene nézni. Ha valóban az SSD a hibás akkor ott is lesz rá utaló hibaüzenet.
Eseménynapló: startmenübe: eventvwr és enter
vagy ha nincs startmenü, windowsgomb+q és oda: eventvwr és enter
HA bejött a napló akkor azon belül windows naplók - > rendszer
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2016.05.17. 09:07:56 -
#4175 A Samsung 840-s SSD-d (gondolom azon van a rendszer) 89%-os, az tuti hibás. -
gforce9 #4174 A screen alapján a hdd amit mutat az tökéletes. A másik kettő is hasonló? Seek error és ilyenek nullásak?
Ha a cpu hűtése jó, akkor is lehet melegedés, nemegyszer az alaplapi chipset a ludas. De ennyire messzire nem mennék, mert ez így csak tippelgetés. AIDA64-el meg tudod nézni a hőfokokat. -
Madi92 #4173
Amúgy még kutakodtam neten, elvileg lehet cpu túlmelegedés is, ha jól értettem. És ilyenkor csökkenti a clockot, hogy ne haljon meg a cpu?
Nem értek hozzá sajnos. Azt tudom, hogy dirket lett bele véve anno egy batár nagy minőségi cpuhűtő, szóval meglepne a dolog. -
gforce9 #4172 A sentinel jó program, de inkább az a mérvadó, amit a smart fül alatt irkál (azt másold be vagy screeneld). Valamint a windows eseménynaplójába nem árt belenézni, hátha van árulkodó nyom. -
Madi92 #4171 SSD-n vannak csak játékok. Lehet akkor átpakolok valamit HDD-re.
De amúgy mindenre kiválót ír.
Nem tudom. Az "zavar", hogy eddig SP-ben nem tapasztaltam ezt. Bár Mass Effect 3 nem egy gépgyilkos valamit, szóval lehet, hogy nagyobb terhelésnél hülyül meg valami. -
#4170 Nem teljesen hardver probléma, de mivel lehetne megoldani hogy egy-egy billentyűt rendeljek hozzá a plusz egérgombokhoz? "Noname" egér saját program nélkül. -
#4169 Nekem megállapította arról a vinyóról hogy rég kuka. De nem vagyok a szakértője. Ha mindhárom vinyón vannak játékok és mindnél ezt csinálja akkor más lesz a gond. -
Madi92 #4168 Hm, nem hangzik jól.
Rákerestem, írták valahol ezt a hdsentinel nevű progit.
Gondoltam kipróbálom. Elvileg mindhárom Winyó pörfekt.
Ér valamit ez a progi? -
#4167 Nálam is volt ilyen régen, akkoriban amikor kezdte megadni magát a winyóm. -
Madi92 #4166 Üdv. Olyan gondom van, hogy több játékban is, időtartamot nem tudnék mondani, de legyen olyan fél óránként, 3-4 secig, lemegy az fps 1-2 re kb majd megjavul. Főleg MP-ben fordult eddig elő. (Red Orchestra 2; War Thunder) Viszont mikor SP-ben játszottam, mint pl Mass Effect 3, ott nem tapasztaltam ilyesmit. -
#4165 Sziasztok. Nvidia quadro 620 kártyám van , display port van rajta csak és azzal van összekötve a monitor . A monitron van hangkártya csakhogy semmilyen hang nem jön át a display porton . A kártya beállításaiba meg az van hogy az audio csatolo HDMI n keresztül van csakhogy ilyen csatlakozója nincs a kártyának. Nem lehet sehogy DP porton átküldeni a hangot ? -
gforce9 #4164 Elég értelmetlen amit írsz. 150Mbit/sec neted van és eddig jött 8-al vagy hogy? Mert a 8 gondolom inkább Mbyte lenne/sec. Az viszont azért volt mert a routered 10/100 as. De értelmesen nem tudod kihasználni a 150Mbit/sec-es netet ilyenekkel. Direktben köss rá egy gépet és úgy nézd meg mennyit tud. Ha úgy megvan a kívánt sebesség akkor az eszközeid a kevesek hozzá, ha pedig direktben is rossz akkor a szolgáltatót lehet anyázni. -
Samurai84 #4163 Sziasztok! Elkezdte eldobálni a netet a TP Link routerem, eddig semmi gond. UPCs srác mondta hogy próbáljam meg egy másik routerrel. Ki is próbáltam - mondta hogy rakjam bridge modeba az övéket - ez is megvan. Működik. Az a bridge mode miatt van, hogy nem tölt gyorsabban ill. ugyanolyan sebességgel mint a régi TP Link (150Megással jött 8MB/s-el, az új egy Linksys 300Megás és max. 5MB/s)? Hol a hiba?
Ha router modeban akarom használni az ő modemjüket akkor mit kell beállítanom hogy működjenek és ne akadjanak össze?
-
sanya200 #4162 Sziasztok,ház ventire lenne szükségem.Legalább 14-es de olyan ami hűt is.Legalább 100cfn-et tud.Amit találtam jó lenne viszont csak 20cm-es kiszerelésben létezik.Cooler Master Megaflow 700-as fordulat és 100 felettu cfn,viszont a ház csak 14-ig engedi.Phantom 410.
Vga miatt kéne írdatlan hangos a gyári ventik csak 40 cfn körül mozognak nem sokat ér. -
gforce9 #4161 Lehet kiment a venti fordulatszabályzója. Ezt így meg nem mondom, de valami egyéb hűtőt rápakolva rögtön kiderül a turpisság. -
sanya200 #4160 Ventillátorvezérlésnél mi lehet a gond?CPU venti folyamat maxon pörget ha kell ha nem,se szoftveresem se biosba nem lehet lejjebb venni,vagy le lehet csak nem használ semmit ugyan úgy maxon megy.Előző porcival és alaplappal ugyanezt csinálta.Thermaltake Contac 21 Cooler. -
gforce9 #4159 Gyaníthatóan ahol piros, ott akad el. Mivel ram-nál akad el (gyaníthatóan a vga is amiatt áll be) Valószínűleg rosszul ismeri fel a ramot. Vedd ki, rakd vissza esetleg másik slotba, más sorrendbe és egy bios reset sem árthat.