4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
sanya200 #4158 Van egy asus 970 pro gaming aura alaplap szétszedés összerakás után nincs kép.Annyi kérdésem lenne hogy a rajta lévő led sor az a hibát jelzi vagy mit? (cpu led,dram led,vga led,boot led)
Most vagy a dram vagy a vga led ami ha pirosan világít akkor nincs kép.Mihelyst a boot-nál áll meg és ott világít megy rendesen.
nem tudom mi a gondja az előző lapnál is ez volt,csak szétszedés után nem hajlandó elsőre müködni,no signal,de mihelyst van kép utána semmi gondja nincs,nem indul újra nem fagy le..stb csak ilyenkor jeletnkezik ha kiveszem a vga-t,másik alaplappal-procival ugyanezt csinálta.
Ja még ennyi hogy ha nem bug fel hangosan a cpu venti nem fog képet adni,csak akkor ad képet ha felvísit a cpu venti ,ha nincs hangja nem fog képet adni xddd érdekes
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: sanya200, 2016.05.06. 20:56:23 -
bfbc2 #4157 szerintem a vkártya,de az nem lehet hogyha azon az alapon nézzük mint a helikoptert ha emelkedni akar akkor a lapátokon állítanak felfelé, tehát ha a videokártya ventilátor rohadt módon pörög akkor a lapátok (tehát szinte ki akar repülni a gépből a kártya szint van)eléri a hűtés rögzítés szélét a lapát? -
#4156 Érvényesítsd a garanciát, ha csak fél éves. ;-) -
lacinkacinka #4155 Kipróbáltam. Ma játszottam 4-5 órát és kb a 4. óra után kezdte a kerepelést megint. A vid kártyán 2 venti van, az egyik azok közül csinálja! Mit tudok ez esetben tenni? -
lacinkacinka #4154 Köszönöm! Ki fogom próbálni! -
#4153 Én pont a videókártyára gyanakodnék, hiszen a táp ventije mindig megy, a kártyái - mint te is írtad - alaphelyzetben nem megy. Végülis akármelyik venti is lehet (proci is), hiszen a megnövekedett számításigény miatt még nagyobb energiát vesz fel, amitől jobban pörög a táp ventije is...
Előbb nézd meg, hogy hozzáérhet-e valami bármelyik ventilátorhoz, pl. egy kábel mellette lóg - ilyesmi.
Kizárásos alapon kell meghallgatnod. Egy pillanatra meg kell állítanod a ventit a videókarin, majd a processzoron - de óvatosan! ;-) Csak rányomod az ujjad a közepére, az lassítja. A hangból tudno fogod, melyik a ludas. -
lacinkacinka #4152 Üdv!
Olyan problémám van, hogy egy pár napja játék közben elég érdekes kerepelő hangot hallottam a gépből.
Ez azt jelenti pontosan, hogy alap helyzetben semmi hangja a gépnek. Amikor elkezdek játszani egy komolyabb játékkal (pl: The Division) egy idő után 1-1,5 óra múlva, ilyen kerepelő hangot hallok, mintha valamelyik venti zajongana. (Gondolom mikor már elér egy bizonyos hőfokot akkor kezdi el a kerepelést.) Én úgy hallottam mintha a tápegységtől jönne a hang. A videókártyára nem gyanakszom mert annak alaphelyzetben nem is mennek a ventijei, bár elég közel van a táphoz, így nehezen tudom eldönteni, de nekem a táp gyanús. Amikor abbahagyom a játékot és visszalépek az asztalra, akkor abbahagyja ismét. Mi lehet a probléma? A tápom egy FSP Raider 550W. És még ami lényeges lehet, hogy mind a vidkari mind a tápegység alig fél évesek. Kitakarítva kb 3 hete volt a gép. Aki tud kérem segítsen! Előre is köszönöm!
Utoljára szerkesztette: lacinkacinka, 2016.05.05. 18:51:47 -
#4151 Pedig a faszenes adná az igazi bukét, kis hagymával... egy pohár 2003-as villányi küvével. :-D -
suba53 #4150 A grill talán, ha nem faszenes, hanem fűtőszálas elektromos, mint a sütők.
Az indukció által indukált áramok viszont leölnék az összes chipet. Az nem nyerő.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2016.05.02. 22:08:37 -
#4149 Grillezni is lehet (jóféle sajttal a tetején)? Vagy megrángatni egy kis indukcióval? :-D
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2016.05.02. 21:39:16 -
suba53 #4148 Annyit tennék hozzá, hogy nem a nyomtatott áramkörön levő hajszálnyi réseket foltozza be.
A BGA tokozású integrált áramkörök ón hidakkal vannak beforrasztva a panelra. Ezek az ón hidacskák az IC és a panel között rács elrendezésben vannak nagy számban. Hozzáférni nem lehet hagyományos forrasztó eszközökkel.
A gyári forrasztás is úgy történik, hogy az eszközre felvitt ón félgömbökkel a panel felé felragasztják az IC-t, majd infra kemencében megömlesztik ezeket az ón pöttyöket, amik így kötést alkotnak az IC tappancsok, és panel tappancsok között.
Mivel ezek az IC-k üzem közben eléggé felmelegszenek, így a sokszori felmelegedés lehűlés általi mikro dilatációk miatt néhány kötés megrepedezhet, megszűnik a kontaktus, és hibázik az áramkör. Ez az ólommentes forraszanyagoknál gyakoribb sajnos.
Ezeket a "hideggé" vált forrasztásokat javítja a sütő úgy, hogy ismét megömleszti a forrasz anyagot, és a kötések ismét össze olvadva megjavulnak.
Gyárilag nagyon pontos hőmérsékleteken, és időzítésekkel történik a felmelegítés, lehűtés ügyelve minden alkatrész hőterhelésére.
Otthon az a rizikó, hogy ezt nem nagyon lehet betartani. Ha túl nagy hőt kap, lehet hogy megjavul ugyan a kötés, de más alkatrész meg tönkremehet. Ha meg túl keveset, akkor nem ömlik meg rendesen, és nem javul meg a kötés.
Mindenesetre a kukázás előtt egy próbát megér.
( Elektromos sütők előnyben a pontosabb hőfok szabályozási lehetőség miatt. ) -
#4147 Köszönöm, akkor tehát ha megdöglene: érdemes kondit cserélnem, ha nem kell (vagy nem hat) akkor pedig sütő, a linkelt módon. ezek után pedig kuka, ha így sem jó :D nyugodt vagyok -
bfbc2 #4146 Én kipróbáltam egy hd4850-nel és utána olyan lett mintha akkor hozták volna ki a gyárból.szal ha mindig ezt csinálja és már nincs más ötleted végső ötletnek ez beválhat.vagy elviszed szerelőhöz.itt leírják hogyan:ime
de csak saját felelősségre!pláne akkor van gáz ha nem is ez a baja! -
bfbc2 #4145 Hajaj!
Nálam is volt ilyen és elvileg a memória kezd rajta halódni, ha leszeded a ventilátort róla és a kiálló pöckökkel felfelé belerakod a sütőbe 5-6 percre akkor elvileg utána megszünteti a kontakt hibát.nem pontos a leírás. -
#4144 Sziasztok! Már párszor írtam a régi hd4870-nel kapcsolatban, de új szintre lépett szegény nyugdíjas róka élete. Gép bekapcs-elmegy főzni-visszaér nincs kép: mondom, miva? Nyomogat gombokat vadul, majd ctrl+alt+delete, és ami fogadott, nos...
Képet nem csináltam, viszont amit láttam az vmi ilyesmi volt: a képet mintha felvágták volta csíkokra vízszintesen, és a csíkok el voltak egymástól tolódva, mint valami sorminta...kikapcs, bekapcs, kikapcs, és azóta jó. mi okozza ezt? Csak nem kondenzátoros a kicsike? H -
gforce9 #4143 AIDA64 -
Madi92 #4142 Üdv.
Nem jut eszembe annak a programnak a neve, ami felismeri a gépben lévő alkatrészeket pontos név szerint. Tudna valaki segíteni? -
#4141 Bocs a dupláért de már nem tudok szerkeszteni.
Ahol a 960 a 128bites sávszél miatt nem elég, ott azért a 970 többet tud még akkor is ha nincs kihajtva, vagy rosszul gondolom? -
#4140 Az nem pálya. Alaplappal együtt annyi lenne mint egy 970 és akkor még mindig nem lenne vga :)
Későbbiekben tervbe van véve új proci is, de egyben nagyon húzós.
Utoljára szerkesztette: patchaou, 2016.04.15. 10:29:04 -
#4139 Semennyivel, ha a jelenlegi procid sem képes kihajtani. A procit cseréld le. -
#4138 Hali!
Kérdés: Egy olyan konfigban amiben a proci karcsú egy 960 teljes kihajtásához (75-80% a max amin pörgött a 960) százalékban kb mennyi fps-el hozna többet egy 970? -
#4137 Már el is vitték 60-ért. -
suba53 #4136 Az Aqua-nál pl. 72000.- Ft körül lehet kapni újonnan. Ha 60000.- körül meghirdeted, akkor biztos elviszik.
Esetleg magasabban is indíthatod, ha alkunak is teret akarsz hagyni. -
#4135 Hali!
Szerintetek mennyit reális kérni egy ilyenért?
strix gtx960OC 4gb
Kb fél évet ment nálam, hibátlan a cucc. -
gforce9 #4134 Eszközkezelőben (angolban Device manager) németül fene tudja hogy írják, ott mit ír amúgy vga-ra?
Ha nem leled, akkor windowsgomb+q és oda: devmgmt.msc és enter. -
suba53 #4133 Jó öreg WIN updatek. :-)
Sokan dícsérik a win10-et. Én csak amiatt ódzkodom tőle, mert nem lehet letiltani minden "nagy testvér" funkcióját.
Úgy tudom, hogy nem kell a kód a WIN10 frissítéshez. Ha jogtisztának látja a gépeden lévő win8-at, akkor felmegy frissítésként simán, és lehet hogy meg is oldódik a probléma.
De vannak segédprogik, amikkel kiolvashatod a telepített rendszer telepítési kulcsait. Ha biztosra akarsz menni, azt előbb nézd meg, és jegyezd fel. KeyFinder, meg hasonlókra keress a gugliban. -
#4132 Koszi a tippet...ahogy lent irtam, parome a gep, ha az enyem lenne, nem lenne gond, de nem szeretnem az ovet elcseszni.
egyebkent az egyik ismerosom rakerdezett az intelnel es ok mondtak, hogy egy win update cseszerintette el a vga drivert. Az asus mar javitotta a sajat driveret de csak win7-re, win8-ra nem. Szoval ugy nez ki, hogy nem hardware hiba, persze ez nem zarja ki azt a lehetoseget.
Kaptam egy linket ami sokaknak segit ebben a problemaban. Lefuttattam a scant...eredmeny: 31 regi driver van. A problema, hogy nem talalom a vga-ra vonatkozot....nem egyertelmu -
#4131 xaros win8...
Nem az en gepem, pärome, es mar azelott ratyi volt, hogy engem megismert, de nem foglalkozott vele. Xarul mukodott, de mukodott. A masik dolog, hogy Nemetorszagban vagyunk es a win nemet, szoval kicsit nehezebb igy.
Win10-re nem tudjuk updatelni, mert nincs meg neki a kod - egyebkent nem is szeretnem -, szoval win7-et kene vennem es ujrarakni az egeszet. -
suba53 #4130 Szia!
Javaslom, hogy tegyél egy próbát, amivel ki tudod deríteni, hogy fizikailag a hardvered szart be, vagy az oprendszerben hibásodott meg valami, ami ezt a hibát produkálja.
Vedd ki a gyári diszket, szerezz egy olcsó 40-60 GB körüli HDD-t, tedd bele, és telepíts egy friss Win7 rendszert.
Aktiválnod sem kell, mert 30 napig használható anélkül is.
Telepítés után rakd fel a megfelelő drivereket, és ellenőrizd a HDMI kimenetet.
Ha akkor sem megy, akkor nagy a valószínűsége hogy a VGA rendszeredben hibásodott meg valami.
Ha a frissen telepített rendszerben működik, akkor a rendszered borult meg, és érdemes újra telepíteni.
Csak arra kell figyelned, hogy IDE, vagy SATA diszk van a gépben, mert csak hasonlóval tudod kicserélni. Kölcsön is kérhetsz, ha van a baráti körödben valaki, akinek van felesleges.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2016.03.25. 10:34:35 -
gforce9 #4129 Oprendszer micsoda? 7? 8? 10? -
#4128 Felraktam az asus "legfrisebb" (2013) driveret, mivel az Inteleset nem engedte a win (???) de sajnos azzal sem mukodik hdmi kimenet. -
gforce9 #4127 Ha nem megy fel a driver, akkor a vga valószínűleg fizikálisan hibás. Ha meg felmegy akkor hurrá. Az ilyen utility-k sokszor csak dísznek vannak. Mert a hibaüzenetük: vagy nem támogatott vagy túl régi vagy nincs vga vagy custom vga van a gépben, szóval az utility lényegében semmit se tud. Úgyis magadnak kell rájönni.
Mindenesetre mentésed legyen, bármit is lépsz. -
#4126 Mar a GUI sem jon be.
Problemsignatur:
Problemereignisname: CLR20r3
Problemsignatur 01: gfxui.exe
Problemsignatur 02: 8.15.10.2875
Problemsignatur 03: 507efc8b
Problemsignatur 04: WindowsBase
Problemsignatur 05: 4.0.30319.18058
Problemsignatur 06: 51e9ec73
Problemsignatur 07: fbe
Problemsignatur 08: 154
Problemsignatur 09: System.ArgumentException
Betriebsystemversion: 6.2.9200.2.0.0.768.101
Gebietsschema-ID: 1031
Zusatzinformation 1: f126
Zusatzinformation 2: f126212ce38bdb30805804f2e3957e41
Zusatzinformation 3: c344
Zusatzinformation 4: c34421091112b1ef6efb561427987700
Mivel ASUS laptoprol van szo, gyanitom, hogy OEM driver van rajta ezert eloszor lefuttattam az Intel Driver Update Utility-jet, persze sikertelenul, nulla azaz nulla eredmennyel. Magyarul nem talal drivert.
Intel magyarazata:
You have an older component
Your component is discontinued or is not supported
You have a non-Intel component
You have a custom OEM component
The component is not in our database
Szoval a legfrissebb Intel drivert nem merem felrakni, nehogy elbarmoljon valamit, az OEM driver meg 2013-as. Na tuti, akkor most mittevo legyek? -
gforce9 #4125 Ha az asztalon jobbklikket nyomsz és képernyőfelbontásra kattintasz 1 vagy 2 kijelzőt ír (mármint ha mindkét kijelző rá van kötve) -
#4124 Pontosabban a Win+P-re ki tudom valasztani a klonozast, kiterjesztest stb de a monitoron nincs valtozas -
#4123 Sajnos nincs, viszont driver update nem volt, update-elem es szolok, h mi az eredmyeny. -
gforce9 #4122 A windowsgomb+p -re sincs semmilyen reakciója a gépnek? Valamint a gyártótól a legfrissebb drivert letöltötted a vga-hoz? -
#4121 Sziasztok!
Olyan problemaba utkoztem, hogy egyik naprol a masikra a a Laptopom HDMI kimeneten nem adja ki a jelet a monitorra. Probaltam 3 kabellel es tobb bemeneten is. Szoval videokartya vagy driver problemara gyanakszom. Intel HD Graphics 4000 integralt kartya van a gepben. Hogy tudnam letesztelni, hogy azzal van e a problema? Elore is koszonom a segitseget -
#4120 Gyorsabb órajelű ram egyértelműen gyorsabb. 12Gb meg (szerintem jelenleg) bőven elég még sokmindenhez.
A kevesebb néha több. Sebesség szempontjából nem mind1. Procid is jobban komázná, főleg ha már támogatja is (asszem 1866-ot tud kihajtani). Akkor ne lefele "tuningold".
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Nekem Skyrim pl (amellett, hogy agyonra volt tweak-elve, + rengeteg grafikai mod-okkal, szét buherálva, felhúzva max-ra látótáv és grafika, árnyékok is 2048x -ba, 3D térképpel, HD grafikával, 1920x1200 -ba, 2x élsimítássa, 16x AF-el, (alanti vga-val (Asus gpu tweak-el, gamer beállításon!!! (ok azért van ami VGA függő is) nekem megfelelően ment ~50-60 FPS közt). Memória kihasználtság a 8gb-ból így átlag 85%-ot mutatott. + torrent is ment háttérben meg miegymás. Plusz néha leraktam tálcára, mert ezért azért meglestem vmit youtube-on skyrimból. Ennnyi. GTA V annyira max grafon nekem már nem megy a vga miatt. De nem low-ra volt állítva, az se használ összvissza ~60-70%-ot. Játszható sebesség mellett. Itt már vga limit-be ütközök. Mióta meg win10-em van, azóta nincs fennt, csak a theHunter meg a Hard West. De ezek meg ~ + 15%-al tolják meg a memória használatot.
Szóval jelenleg még elvagyok bőven a 8Gb-al. A SW Battlefiel (amire ajánlottnak ír 16Gb-ot) nincs meg. -
#4119 16GB 1333mhz
12GB 1866MHZ
Szóval pl Skyrimnál a 12GB a gyorsabb mert nem tudja kihasználni a ram mennyiségét[GB], inkább az órajel számit.