Hardware Probléma, Kérdés
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Gigabyte H110M S2H | Intel Core i5-6500 | Gigabyte GTX 960 4gb | HyperX 8gb DDR4 | Thermaltake 530W Hamburg | Kolink Aviator
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep
Ha egy sima mezei fullHD monitoron nagyobbra veszem a felbontást, hogy jobb minőségű vagy szélesvásznú videót tudjak rögzíteni, (4096*2160 vagy 2560*1080) attól a monitornak ugye nem lesz baja?
tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú
Utoljára szerkesztette: csrob1, 2016.02.09. 22:59:36
Öreg műszerész szakikat keress meg. Azoknál valószínűbb, hogy szerencsével jársz.
Érdekel?
Am szervíz vok. Net-en (még) nem találsz meg. De tábla van kirakva. Teljesen legális. Magánszervízt nemrég kezdtük. Laptop, pc, szórakoztató elektronika, háztartásigépek, szinte minden játszik.
Utoljára szerkesztette: bajgunar, 2016.02.08. 18:19:58
Bp-en ki foglalkozik laptop adapter vezetéke kontakthibájának javításával?
ezt a Teljes Listát végig hívtam és sajnos egyikőjük sem 😞
hová érdemes fordulni?
Just do it :)
Utoljára szerkesztette: Livius, 2016.02.07. 15:56:32
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB
Hol vetted amúgy?
Most megkaptam a HDD-ét huzamosabb tesztelésre, és egy teljes felület tesztet ráküldtem írás/olvasással, véletlen helyeken elvégezve ezt. A teszt után még tragikusabb lett a HD sentinel elemzése. A 46 bad sector megemelkedett 132-re, és már pirosan mutatja 18%-osnak a HDD-t. Most futtatok rajta egy újrainicializálást, de szokatlanul baromi lassan csinálja, és fura kis kattogós fejpozicionálási hangokat is kiad minden egyes szektor szekvenciális átlépésénél, sőt ez idő alatt már növekedett a bad sectorok száma 200 felettire is.
46 bad sectorra még a múltkor máshol azt mondogatták nekem, hogy még nem tuti, hogy gariztatható ennyivel. Így már talán tutira gariztatható és cserélhető lehetne szerintetek? Augusztusig még garis a számla alapján szerencsére.
Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB
Természetesen a kozmikus sugárzásról volt szó, nem pedig az ősrobbanás nyomait hordozó mikrohullámú háttérsugársásról.
Amit mondasz az nem a háttérsugárzás lesz, hanem a töltött részecskék. Pl: napszél, kozmikus sugárzás. Ami ellen a Föld mágneses tere véd. Persze át-át juthat némelyik. (Ezért kering az ISS olyan alacsonyan, hogy még védje a mágneses mező.) Mindenesetre, ha egy nagyenergájú töltött részecske pofánver egy memóriabitet, ahogy mondtad is kütheti. Csak a hiba leírása nyomán haladva valami nagyon különleges helyen kellett eltalálnia a modult, hogy utána hol működjön hol nem 😊
Viszont a firmware is sérülhet, ahogy a BIOS is sérülhet. Annyira kicsik már ezeknek a flash memória celláknak a vezérlő elektródája, hogy nagyon ritkán, de előfordulhat hogy a háttérsugárzás nagy energiájú részecskéje kisüti, kiüríti a tárolt elektronokat, és az a bit átbillen másik állapotba. Ha ez egy kritikus kód egyik bitje, akkor meghülyülhet a rendszer.
Már előfordult hogy megkergült BIOS-t sikerült így "javítani", hogy ugyanazzal a verzióval írtam felül, és megjavult.
Egy ASUS alaplap egyszerűen nem látta az IDE eszközöket. Egyik napról a másikra eltűntek.
BIOS felülírás után ismét tökéletesen működött. Azóta, ha egy alaplap bizonytalan eredetű hibákat produkál, és nincs szemmel látható hibaforrás, mint kiszakadt, púpos elkók, hőtől megbarnult nyák lemez, stb. mindig felül írom a BIOS-t. ( Már ha még lehet. )
Ha az sem segít, akkor megy a kukába.
Régebben az IBM végzett ilyen jellegű kísérleteket a véletlenszerű memóriahibákat vizsgálva.
Három azonos konfigurációt helyeztek el. Az egyiket az elérhető legmagasabb helyre, a másikat a földfelszínre, a harmadikat a lehető legmélyebben egy bányában, és vizsgálták a memóriahibák gyakoriságát.
És egyértelműen a legfelső hibázott a legtöbbet, a bányában lévő a legkevesebbet.
Ebből azt a következtetést vonták le, hogy a háttérsugárzás bizony komolyan befolyásolhatja memóriák működését.
Az űrtechnikában nem is alkalmazzák a mai polgári iparban elterjedt technológiák egy részét pont amiatt, mert az űrben a sugárzás káros hatása nem csak az élő szervezetekre érvényesül, hanem a nagyon kis méretű elektronikus alkatrészekre is.
És erről mi a vélemény?
http://pasteboard.co/19RVg6Ju.jpg
Nem lehet, hogy csak rossz a feszültség az egyik modul jobban érzékeny rá vagy hasonló?
A helyzet az, hogy van 2x2 giga plusz egyújabb 8 gigás modul, így egy évig ment rendesen, most Win 10-re frissítés után néha újraindult a gép, bezáródott néhány progi...
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
2. nem lehet, sajnos kuka
2. Illetve egy még laikusabb kérdés: A hibás memórián ki lehet kerülni a hibás területeket, vagyis lehet úgy használni Windowsban, hogy a hibás területeket egyszerűen nem használja, vagy alapból kuka?
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8
Ha a szerviz nem talált szektor hibát, akkor valószínűleg nincs. Lehet hogy a te ellenőrzésedkor a kontakt hibás kábelek miatt érzékelte úgy a szoftver, mintha szektor hiba lenne. Tuti jó kábelekkel ismételd majd meg, ha vissza kaptad.
A működési elvből fakadóan a fej nem "karcolhat bele" a lemezbe, mert ha a fordulat egy kritikus érték alá esik, ami már nem elég ahhoz, hogy a fej és a lemez között kialakuljon egy olyan "légpárna" ami biztosítja a távolságot, akkor egy mágnes a fejet parkoló pozícióba rántja, megóvandó a fejet és a lemezt az érintkezéstől. Sok hibás hdd-nél ez vezet a jellegzetes kattogó hanghoz.
A bootolásnál ha új HDD-t kap a gép, akkor a biosban előfordulhat, hogy a HDD priority sorrend felborul és újra be kell állítani. Ha az első sata csatlakozóra dugod a rendszerwinyót ilyen általában nem fordul elő.
A szektorhiba azért érdekes, mert a szerviz nem talált ilyent, elvileg a kontakthibától nem sérült lemez.
Sajnos, miután már szinte használhatatlan volt a PC, új HDD-t raktam bele Win újratelepítéssel, majd a másolás miatt újra csatlakoztattam a régit. Viszont a lassulás, lefagyás, SMART hibaüzenet előbb jelentkezett!
Amikor mindkét HDD csatlakoztatva volt, a PC nem bootoláskor megállt és manuálisan kellett kiválasztani, hogy melyik HDD-ről bootoljon. Ezután bármelyikről elindult, egy HDD esetén nem volt ilyen gond, a setup beállítás szerint bootolt. Ennek a jelenségnek köze lehet a meghibásodáshoz?
Ez sajnos a SATA csatlakozók kialakításából fakadó hiba. Ilyenkor a kábel cseréje a megoldás.
Ugyanúgy a SATA tápcsatlakozó is hasonló mechanizmusú. Ott is a csatlakozó háza adja a két felület össze szorításához a szorító erőt.
Ha ez a műanyag is deformálódik, akkor szintén kontakt hibás lehet a csatlakozás. Míg az adatoknál a megszakadó kontaktus csak adathibát okoz, az ezeket kivédő algoritmusok munkája miatt a HDD jelentős lassulását érezhetjük, addig a tápcsatlakozó kontakthibája esetén a megszakított áram által gerjesztett szikrák beégéseket okozhatnak a kontaktusokon.
Valószínű, hogy nálad is hasonló a hiba. Dugj rá egy másik, még nem használt SATA tápcsatlakozót, vagy egy Molex-SATA átalakító SATA végét.
Sajnos a már kialakult valós szektor hibákat nem nagyon lehet eltüntetni. Lehet hogy a kontakthibás tápellátás miatt alakultak ki.
Ha nem nő a számuk, akkor a HDD még használható, de kritikus, pótolhatatlan adatokat nem tárolnék rajta.
Kérdésem, hogy a tápcsatlakozó problémája milyen tüneteket okoz, ill. a fent leírt lassulás és SMART-hiba jelzés lehet-e következménye. Mi okozhat ilyen megégést? Javítható-e, kb. mennyiért és hol foglalkoznak ilyennel? Azzal, hogy töröltem az adatokat, "megszűnhettek-e" az esetleges szektorhibák?
A válaszokat előre is köszönöm.
Utoljára szerkesztette: csrob1, 2016.01.26. 09:52:31
Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.
Asus TUF Gaming F17 17,3" Intel Core I7 11800h, 2x8 Gb Ddr 4, 500 Gb Ssd, Rtx 3050ti.
Nem nagyon értek a hardwerekhez, elkelne némi segítség.6 giga memoria van a gépemben, de valamiért csak 3-at használ az oprendszer meg a folyamatok.Megnéztem az erőforrás kezelőt és azt látom , hogy majd 3 giga van a bios és bizonyos hardverek illesztőprogramjának fenntartva.ezzel lehet valamit kezdeni, mégiscsak a memóriám fele használaton kívül van.?
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek.
Van egy 4 hónapos Asus X751L laptopom. És mai napra virradóra nem működik a touchpadom. Frissítettem a hozzá való drivereket is. (ATKPackage, Smartgesture.... ) De semmi. Olvasgattam, hogy billentyűkombinációval is lehet ki-be kapcsolni (FN + F9) Nálam ez sem játszik.
Valakinek valami ötlet?
Köszönöm
Zamballa, nem tudok állítani már semmit.
Lehet szervíz lesz belőle.
Érdekes de nem meglepő hiba szerintem.
A monitoron a jel bemenetet állítottad már?
Én már futottam bele ilyenbe. 😄
A hiba a következő: adott egy 6 éves gép benne hd 4870 és ehhez egy samsung s22a 350h monitor,ami nem hajlandó képet adni. A gép feláll, a windows elindul, kikapcsolásra reagál, hardver hibát nem jelez. A monitor hdmi kábellel van összekötve,és egy ideig azt csinálta hogy átváltott az analóg kimenetre mondván nincs jel,és az istennek sem akart helyrejönni, nosza rákötöttem feleségem laptopjára az analóg kábellel és voálá, lett kép! Ez után vissza a gépemre analógon és ott is jó VOLT! Egészen estig, mert hogy azóta az analóg kimeneten nem ad képet egyik géppel sem, hdmivel meg nem tudom másikon perpill kipróbálni...mi generálja a hibát? a vidkari cseszte szét a monitort, vagy a monitor krepált be? Mit tudok tenni? Kis adalék, hogy mióta megvan a monitor előfordult, főleg az utóbbi időben hogy nem adott képet, a megoldása az volt hogy kikapcs, üzemmódváltás analógra, vissza hdmire általában megoldotta. Bocs a hosszú hsz-ért, várom a tippeket, fontos lenne <#wow3>#wow3> <#shakehead>#shakehead>
Valójában nem nekem kell, hanem a tesómnak. Nekem szinte mindig fejhallgató,fülhallgató van a fejemen/fülemben. Így olyan hangosan hallgatom a zenét, vagy játszom ahogy akarom anélkül hogy anyázás lenne belőle 😊
Az spa5300-on is van készenléti mód, olyan pedig a büdös életben nem kell még egyszer 😊
Ezt a scythe dolgot megjegyzem arra az esetre ha rászánnám magam valami ilyesmire.