4879
Hardware Probléma, Kérdés
  • suba53
    A nyolc lábúra gondoltam. Akkor az is csatlakoztatva van.
    Ha visszateszed a régit, azzal kifogástalanul megy?
    Az új kártyát próbáld ki másik gépben is. Ha ott megy, nálad meg nem, az gáz. Ha másik gépben sem megy, akkor kifogtál egy gyári hibás darabot, garanciában cseréltesd.
  • KTMNORBI
    Na szóval eddig is PCIE kártyán használtam, pontosabban MSI GTX 660. Milyen plusz tápcsatira gondolsz? Az új karin 8 láb van a tápcsatin a régin 6. A tápom egy Corsair TX 650, sztem elég kellene, hogy legyen.
  • suba53
    Eddig mivel használtad? Ha az alaplapi VGA van beállítva mint videó kimenet, akkor lehet hogy a biosban ezt át kell állítani PCIe re.
    Ha eddig is valamilyen PCIe kártyával használtad, akkor ezzel is mennie kell.
    Csatlakoztattad a kártyára a plusz tápcsatlakozót? Tápegység rendben? Mekkora teljesítményű?
    Új a kártya, vagy használtan vetted?
  • KTMNORBI
    Sziasztok ilyen lapom van: Gigabyte GA-Z77-D3H, és vettem egy MSI GTX 1060 6G Gaming X vga-t, de valamiért nem tölti be az oprendszert. Talán a bios-ban kellene átállítani valamit, vagy ez a lap nem kompatibilis a vga-val? Please help
  • blackcalibra
    Igen, hűtés hibátlan, friss pasztával, jó hűtővel.
    Legújabb bios van fent, de próbaképpen megkapta az eredetit is, ugyanaz a jelenség mindkettővel.
  • S8DJ
    Gondolom, hogy a hűtést normálisan raktad rá, illetve a ventilátorral sincs gond...

Egy tippem lenne: Bios frissítés (ha lehetséges újabb firmware-re)
  • blackcalibra
    Sziasztok!
    Nem mai dolog ez, de hátha tud valaki tippel szolgálni.
    Amikor bekerült az FX 8370 az alaplapba egyből feltűnt valami.
    Érdekesen szabályozgatja a procihűtőn lévő ventilátort a rendszer.
    De érdekesen látja a procihőfokot is.
    Eléggé ugrál, gondolom a hőfokból indulva megy az állandó ventilátor utánaszabályzás is, ami eléggé zavaró, nyugalmi állapotban.
    Egyébként nincs gond a procival, alaplappal, nem fagy, nem hibázik, szépen teljesít mindkettő, viszont valami nem oké, és hát mondom, zavaró is ez az állandó ventilátor "után-állítgatása".
    Csináltam róla videót a biosban, de gyakorlatilag ugyanezt látom az Aidában is igaz ott nagyobb mértékben változik a hőfok is és a fordulat is.
    Előzőleg egy AMD Phenom II Quad-Core 955 volt a gépben, annál ez a jelenség emlékeim szerint nem volt.
    Videó.
    Jó lenne ha valaki tudna ötlettel szolgálni, bosszant már kicsit a dolog, miért lehet ez?

Utoljára szerkesztette: blackcalibra, 2017.05.06. 22:45:05
  • chopin42
    Köszönöm a tippet, valószínű előbb utóbb új gép lesz belőle...csak jó lenne tudni szegénykémnek mi baja. Időszakosan jelentkező gondok...ejj...Mindenesetre úgy sejtem több ember véleménye alapján, hogy táp vagy alaplap (estleg pcie slot) hiba...
  • suba53
    Ezt így nehéz megmondani. Bármi lehet. Sajnos a szisztematikus hibakeresést csak megfelelő csere alkatrészekkel lehet végig csinálni.
    Ha erre otthon nincs módod, akkor szerviz, de az költséges.
  • chopin42
    Sajnos arra nincs lehetőségem, viszont amikor leszedtem a régi drivert az eszközkezelőben, hogy berakjam az új kártyát, hihetetlen ocsmány lett a kép: ilyen folyamatosan hullámzó, kék csíkok jelentek meg függőlegesen, pöttyözött, és akkor kezdett el villogni a kép is (1-2 másodpercre eltűnt, majd megjelent egy másodpercre). Mikor felraktam az újat, akkor is csinálta. ez lenne az alaplap hiba?
  • suba53
    Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy szerzel kölcsön egy hasonló teljesítményű tápot, és kipróbálod.
    Ha azzal kifogástalan, akkor a tápod a ludas.
    Ha a cseretáppal is szarakodik, akkor valószínűleg alaplap hiba.
  • chopin42
    Szevasztok! Néha megjelenek itt-ott azzal, hogy döglődik a hd4870 vaporx-em. A probléma új szintre lépett. Sikerült cserekártyát szereznem, mely ugyanazokat, sőt rosszabb tüneteket produkált (úgy, hogy tuti hibátlan volt). ez egy újabb, asus 270x volt, mely 30w-tal többet eszik. (150vs 180w). Hibák: rossz kép, villódzó kék csíkok (biosban, betöltésnél, ) villódzó kép (1-2másodpercenként v gyakrabban fekete képernyő), furcsa helyneként "fordított" színek. A tápom egy delta beles, lassan 8 éves chieftec 550w. ez táphiba? egyáltalán mi okozhat hasonló hibát két külön videokártyánál?
  • Lantee
    Na, hát a megoldás rém egyszerű volt: Az egyik memóriamodul volt a ludas.
    Viszont az alaplapi csilingelés előtt továbbra is értetlenül állok, de a lényeg, hogy megjavult. :)

Köszönöm a segítségeket, ötleteket!
  • suba53
    Készítsd fel a haverodat lélekben némi pénzmag elköltésére.
    Abból, hogy DDR2 ram van benne, feltételezem hogy vagy LGA775-ös Intel, vagy valami régebbi AMD platformról van szó.
    Ha az alaplap szállt el, akkor leginkább a használt piacon lehet pótlást találni.
    Ez okozhatja az általad leírt tüneteket is.
  • Tetsuo
    Lehet, ma kiesik a csengő is. ;-)
  • Lantee
    Köszönöm a válaszokat! Holnap visszahozza, és szépen letesztelgetem.
    Ismerem a sípolásokat (rövid/hosszú), de ez kifejezetten csilingel! Életemben nem hallottam még ilyet. :)
  • gforce9
    Ha csilingel, passz. Ha sípol valamilyen ütemben, akkor 10 esetből 9x egyszerű ram kontakthiba. Kivesz, kitakarít visszarak.
  • bajgunar
    Sípolás milyen és mekkorák? Szemre nem látni hol "égett" meg, akkor csak a felderítés.
    Valszeg felállította, a cent a vga-ra ráesett, azon valszeg nincs backplate és vmit rövidre zárt, amitől az bekaksizott.
    De lehet alaplapon krepált be valami. Kezdje kiszedni a cuccokat. Szedjen ki minden felesleget. Alaplap+cpu+ram+vga+hdd maradjon a táppal. Így se megy, kezdje ha tudja cserélgetni őket. Másik alkatrészekre. Azt kihámozni mi a sz@r. így házilag otthon, műszer nélkül... csak ez a megoldás marad. De ki is vehet mindent. Azt figyelni rögtön sípol e bios a hiányokra.
    Az hogy jött össze?
  • Lantee
    Haver gépe nálam volt, mert szarakodott a hang.
    - Rendesen felraktam az alaplapi Audio drivert,
    - Frissítettem a Windows 7-et
    - 2x1GB DDR2 helyett kapott 2x2GB DDR2-t
    - Teszteltem, minden szuper.

Ma elvitte, és most hívott:
    - Bekapcsolta, valami csörög benne, de az egér nem világít, és nem ad képet a monitor
    - Kérésemre szétszedte, és kiesett a gépből 1 cent. :)
    - Bekapcsolta, és szintén nincs kép, de gép elképesztően hangosan csilingel, mint egy ébresztőóra (hangfalból).

Van valakinek bármilyen ötelete, hogy mi a túró mehetett gajra szállítás közben?
  • Tetsuo
    Sajnos én sem tudom. Alaplapi hangkártyát és mikrofont talán még nem használtam soha.
    Lehet, hogy kombinált ki-/ bemenetes a csatlakozó; lehet, hogy monó a laptop mic bemenete; lehet, hogy a kábel monó; lehet, hogy szoftverben kell állítani, hogy sztereó legyen...
  • gforce9
    Hát nme tudom, hogy általánosságban a laptopok mikrofon bemenete egyáltalán sztereó e. Ha mono, én azt gyanítom hogy az, akkor meg is van a válasz.

De van itt pár ember aki otthon van jobban a hangkártyák terén. Majd kijavítanak ha tévedek :)
  • kjhun
    Ismerősnek, az alábbi gondja van:

Laptop és videómagnó az alany: Ha, az audio kábelt, a Vonal/mikrofon-bemenetre van rádugva, miért van az, hogy a bedugott fülhallgató mellett, hogy, csak az egyik (bal vagy jobb) csatorna kerül rögzítésre?

Ha, jól veszem ki a szavaiból.
  • suba53
    Ha nem segít más, kipróbálhatnál másik lejátszót is.
    Én évekkel ezelőtt kezdtem el használni a PotPlayer progit. Magyarul is tud. Eddig nem volt olyan formátum, amit ne játszott volna le tökéletesen. Van32, és 64 bites verziója is.
  • Lantee
    Köszii, ezt még megpróbálom.
  • Tetsuo
    A hangkártya menüjében állíts a "Buffer Size"-ot nagyobbra.
  • Lantee
    Halihó!

Adott egy nem túl friss, de stabil, Windows 7-es asztali gép. VLC-vel néznénk filmet, de a hang bizonyos időközönként akad egyet. Amit lehetett, kipróbáltam: Driver frissítés, virtuális memória bővítés, USB-s hangkártya. A probléma továbbra is fennáll, és nincs több ötletem.
    Van valakinek tippje, mit lenne még érdemes megnézni?

Köszi
  • kukubenko66
    Köszi, megpróbálom azt is és van még egy dolog.

Elvileg gépre telepített WD Smartware-rel is le lehet tiltani a Virtual CD meghajtót.
    https://support.wdc.com/knowledgebase/answer.aspx?ID=3835#winwithsw
    Fel is raktam és megvan a beállításoknál a virtual cd letiltási lehetőség. Csak egy bökkenő van, hogy a WD firmware-t frissíteni kéne addig nem aktív az ablak amit be kéne jelölnöm. De a WD Firmware Updater naprakésznek írja a firmware-t. Ez a 22-es csapdája. :-)
  • bajgunar
    Én egy ~halott (kingston) usb-t is "életre" tudtam kelteni az SD Card formatter -el. Amit 0 Mb-osnak látott mind a rendszer, a lemezkezelő is, kb minden. Diskpart -al se nagyon mentem semmire. Max új partíciót tudtam létrehozni, de se a rendszer, se lemezkezelő se semmi nem tudta leformázni. Rufus -se. Rufus meg lehalt pár % formázás után, mert nem tudta az se leformázni! Míg sd formatter-el simán formáztam, egyből látta a névleges méretet. Amit más program 0Mb-nak írt! Aztán nem rufus-al tettem rá op-ot, mivel az formázással kezd, hanem yumi-val. Az formázás nélkül is linux-os bootolhatóvá teszi. Azt rakhatsz mellé annyi op-ot, bármit, amit akarsz.
    Egy próbát megér, hátha "legyalulja" azt a wd-t.
  • kukubenko66
    Egyelőre megtartom mert tárolni azért tudok rajta. Legfeljebb amit nézni akarok (mert filmek vannak rajta) gyorsan áttolom pendrive-ra és azt kötöm a mediaplayerre. De azért bosszant kicsit a dolog mert a MyBook-on simán meg tudtam csinálni, hogy ez a szemét Smartware "hidden" legyen. Mindegy ez van.

Köszi mindenkinek aki segíteni próbált.
  • gforce9
    Ha amúgy hibátlan el is adhatja és vesz egy normálisat. Bukik rajta, de legalább lesz egy széleskörűen használható eszköze ezzel a "énvagyokaWDésjobbantudommikellneked" szarral szemben. :)
  • suba53
    Örökre azért mégsem. Ha egy kis mázlid van, pár éven belül feldobja a talpát.
  • kukubenko66
    Egy másik fórumban is kértem segítséget ahol ezt a kis progit ajánlották.
    HP USB Disk Format Tool
    Van egy cikk is ahol a True WD SmartWare Removal bekezdés a lényeges nekem.
    http://www.tech-faq.com/delete-wd-smartware.html

Megcsináltam ezzel is de így is rajta maradt a Smartware. Nincs több ötletem, úgy néz ki örökre együtt kell élnem ezzel a tetves Smartware-rel.
  • suba53
    Ez az amit utálok. Valami idióta merketinges kitalálja, hogy a világ nem tud élni a virtual CD manager nélkül, ezért védett partíción rárakják alapértelmezetten bekapcsolt állapotban.
    Aztán akinek meg nem kell, az túrja fel a netet, olvasgasson, keressen megoldást, és ha még ráadásul képzetlen, vagy nem mer ilyesminek nekifogni az szívjon, fizessen, kérjen szívességet, stb.
  • gforce9
    Azt írja a wd oldalán hogy eltávolítani semmilyen módszerrel nem lehetséges, csak letiltásra van mód. Amúgy osztom a véleményed.
    Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.03.10. 10:09:45
  • suba53
    Az a szar ezekben a gyárilag integrált külső merevlemezekben, hogy magát a diszket sokszor nem is tudod külön kezelni, mert eleve nincs rajtuk SATA felület. A merevlemez paneljén van az USB csatoló, meg az USB csatlakozó is. És ha még a firmware-ben a szabványos HDD elérést is felülírják ilyen idióta virtual CD szarsággal, akkor végleg kiveszik a kezedből a parancsnoki pálcát.

Egyszer volt egy Samsung külső diszkem, hasonlóan integrált, de hála az égnek az tönkrement. Azóta az összes külső diszkemet magam állítom össze, külön szabványos SATA diszk, és külső keret használatával.
    Ott az történik, amit én akarok.

Próbáld meg particionálni a diszket. Legyen egyetlen partíció a teljes lemez, és mondjuk NTFS file rendszer. Ha mázlid van, akkor a HDD-n tárolja ezt a virtuális CD vackot, és ezzel meg tudsz szabadulni tőle. Ha a panelon külön flash területen van, az cumi.
    Nyilván előtte le kell menteni, ami rajta van.
  • gforce9
    nem nagyon ismerem ezeket a kütyüket, de ezt találtam:

http://support.wdc.com/knowledgebase/answer.aspx?ID=3835#winwithsw

lehet már te is megtaláltad akkor bocsi :) Ha nem akkor jó bogarászást :)
  • suba53
    Még egy üveg bort?
  • kukubenko66
    Sziasztok.

Van egy WD MyPassport Essential külső hdd, rajta a WD Smartware-rel ami lényegében egy cd meghajtó. Meg kéne szabadulnom a Smartware-től mivel a mediaplayerem (Mini MX Android TV Box) csak ezt a cd meghajtót látja, magát a hdd-t és az azon lévő tartalmat nem. Ezt a Smartware-t egy WD MyBook-on már sikeresen letiltottam (hidden-né tettem) a WDSmartWareVirtualCDManagerforWindows programmal és a mediaplayer látja a hdd tartalmát. A MyPassportnál egyelőre nem sikerül ugyanez mert azt írja, hogy először frissítsem a hdd firmware-jét. A WDFirmwareUpdater futtatása után kiírja, hogy a legfrissebb firmware van rajta, így aztán nem tudom frissíteni se és hidden-né tenni se.
    Bosszant a dolog mert a MyBook-nál simán ment minden.

Tudna esetleg ebben segíteni valaki ? Van másmilyen módszer is amivel hidden-né tudnám tenni Smartware-t ?

Köszi előre is
  • zamballa82
    Köszönöm.
  • Tetsuo
    Kérjél érte felárat. ;-)