Hardware Probléma, Kérdés

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Igazad van, kimaradt.

IP kamerán van rajta, méghozzá a kamera címkéje alatt volt elrejtve.

A kamera hátulján pedig ezek vannak:

Utoljára szerkesztette: mukika36, 2017.02.15. 19:09:03

Azt leírhattad volna, hogy min van ez a csatlakozó rajta,
Sziasztok!

Segítsetek már nekem. Ez milyen csatlakozó?

Köszönöm!

Olvastam olyan véleményt is róla, hogy gyorsan melegszik. Lehet hogy nálad is az a baj, hogy a hőmérséklet szabályozás miatt visszaveszi a GPU teljesítményt.

Gondolom minden grafikai paramétert maximumra húzva játszol, hiszen ez egy nagyon erős kártya.

Próbáld meg azt, hogy mondjuk közepesre veszed a grafikai beállításokat, és úgy nézed hogyan viselkedik. Ha úgy kifogástalanul megy hosszabb időn keresztül, akkor kezdd el feljebb kapcsolni, és nézd meg, hogy milyen beállítások mellett jön elő ez a hiba.
Lehet hogy simán csak túlterhelődik, és a saját védelme kezd beavatkozni.

Érdemes lenne leírnod az alaplap és a gpu típusát, majd rákeresni, hogy van-e valamilyen "issue" ha ez a két eszköz van párosítva, azaz lehet-e kompatibilitási akadály.
Ha így sem találsz, akkor meg cseréltesd vissza, ha még garanciálisak.
Tetsuo
A probléma először is a cég hozzáállása, miszerint nem épít megfelelő védelmet az eszközbe, másodszor pedig a (számomra) drága fejhallgatóm meghibásodásának eshetősége.

A hangsugárzó kikapcsolásával kapcsolatban pedig a(z USB-n kapcsolódó) billentyűzet és egér két másodperces lefagyása az érdekes jelenség, ami - szerintem - ugyancsak egy gyártói hibára hívja fel a figyelmet - bár azt pontosan meghatározni nem tudom.

Köszi a magyarázatot.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.02.14. 19:46:48

https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8

Szerintem a két dolog független egymástól. Analóg hangrendszerekben a bekapcsoláskor mindig van egy nem definiált, tranziens állapot.
A csatoló, hidegítő kondik töltődnek, a munkapontok más más ütemben állnak be, ezért az nem meglepő, ha egy rövid ideig hülyeséget mutat a szintjelző led. Ezért szoktak koppanásgátló áramkört beépíteni, de azt általában a végfokok, és hangsugárzók védelmében. Vonali szinteknél ez nem okoz problémát.

A másik, hogy kikapcsolod a hangsugárzókat. Ez általában nem szokott gondot okozni, illetve a kapcsolási tranziensek ekkor is okozhatnak koppanást. Hogy ez miként hathat vissza a hangkártya kimenetére, ez furcsa.
A hangkártyák már régóta képesek detektálni a rájuk kötött eszközök bemeneti impedanciájának figyelésével, hogy van-e eszköz rajtuk, vagy nincs. Valószínű, hogy ekkor is a kondik kisülése okoz egy olyan tranzienst, ami miatt megbolondul ez az impedancia figyelő áramkör.

Höfok rendben van.
Az hogy nem szabadul fel a vram, az elvileg nem kéne hogy gond legyen. Ráér eldobni azt, ha mással játszol. Ez nekem túlmelegedő vga-ra esetleg alaplapi chipsetre hajazó tünet. Hőfokokat nézted? Főleg játék alatt.
Sziasztok. Kérnék egy nagy segítséget.
Adott egy AMD rendszer. FX-8150 cpu 16G memoria és egy r9 290 vga. Az alaplap valami márkás ASUS 50EFt tétel és egy chieftec 750W táp.
A gond: ( összetett)
Eredeti játékoknál is!

Elkezdek játszani minden jó minden szép.
Aztán a vga dedikált memóriája elfolyik (4g)
Az fps le esik (4fps)
a gpu 100% pörög
és a rendszer memória kiterhelés elkezd nőni a fogyasztás.
a vga dedikált memoriája kicsit leürül (kb 2G ra)
és ennyi.
A játék szenved 4 fps sel.
a gpu pörög 100% kon
Ha bezárom a játékot akkor
a gpu leáll szépen
de a dedikált memória nem örül ki 2G mindig benne marad
a rendszer memória kiterhelés le megy alapra.

Amit próbáltam: Gép takarítás, táp és feszültségek ellenőrzése. sok sok driver kipróbálása. Játék beállítás állítás. Gép tejes újra telepítése. Játék újra telepítés.
Tip ötlet?

Elindíthatod, de akkor tuti nem fog képet adni. 😊 Mondjuk ha változik tőle a hibajelenség. Szóval mondjuk csak megy, és nem indul újra, az már utalhat arra, hogy jó helyen keresgélsz.
Köszönöm a választ.
Viszont csak egy ramom van, elindíthatom a gépet ram nélkül? Más gépem nincs a közelben amiben külön tesztelhetném a ramot.

Elvileg mást nem is kell rádugni. Ha a ram jó mennie kéne.
Ram-ot tesztelném először.
Sziasztok,
a napokban vásároltam egy ASRock D1800M integrált CPU-s alaplapot, összeszereltem az előírtak szerint. Viszont nem indul el. A power led ég folyamatosan úgy 5 másodpercig majd újraindul a gép és utána villogni kezd, majd megint újraindul a végtelenségig de kép nincs semmi. Mivel minden integrálva van a lapon így összeszereléskor csak a tápot dugtam rá a lapra Ezen kívül a laphoz csak a ház kapcsolóit ledeit dugtam rá a lapra + a HDD. Mit ronthattam el?
Segítségeteket előre is köszönöm!

Sziasztok!

Abban segítsetek, hogy mire gondolnátok akkor, ha
* a gép teljesen váratlan időpontokban újra indítja magát. Méghozzá úgy, mintha videókártya drivert frissítenék, úgy villog a képernyő (és amikor én frissítek drivert, tényleg így villog.) Windows 10.
* az újra indulás bekövetkezhet a bekapcsolás után 2 perccel, de több órával később is. Túlmelegedést ne tapasztalok, minden hőfok normális.

Köszi!

ASROCK Z170 - I5 6600 - 4*4 Gb Corsair 3200 - 500 Gb Samsung 850 Evo SSD - Asus Gtx 1070 Strix OC

A Speedfan ezeket a feszültségeket méri. Holnapra próbálok kölcsön tápot szerezni.
Tetsuo
A LED felvillanása nem önteszt. Ezek analóg módon vannak bekötve a bemenetre és kizárólag a jelerősség mutatása a funkciójuk, ráadásul nem egyformán villanak fel ezenfelül a fejhallgatóban is hallható egy erős klikk (pillanatnyi reccsenés) bekapcsolásnál - ezt elfelejtettem :-) .

A hangkártya drivere pedig betonstabil és sokéve nem változott. Nem hinném, hogy azzal lenne gond. A kártya RME kategória szintű, csak olcsóbb annál, talán pont ezért...
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.02.11. 17:00:24

Szerintem ez szoftveres gond. Hogy van e megoldás rá passz. Ha lekapcsolod az erősítőt, nyilván a hangkártya ezt tudja és üzemmódot vált. Szerintem azért áll meg az élet addig a gépen, mert nem a legjobb a szoftver hozzá. A ledek meg hogy világít mindegyik, hát egy routert bekapcsolsz soknál annál is világít mind aztán elindul normálisan. Gondolom ez afféle önteszt része, másrészt ezzel jelzi az indulást vagy az újraindulást.
Tetsuo
Az asztali gépem esetén olyan probléma szokott előfordulni, hogy ha kikapcsolom a hangsugárzókat - kis teljesítményű aktív hifi monitor, ami PCI-os hangkarira van kötve - akkor néhány másodpercre lefagy az egér és a billentyűzet.
Talán ezzel összefügg, hogy ha bekapcsolom a számítógépet, a PCI-os hangkártya dobozán (külső interface-én), a LED-ek nagy hangerőt jeleznek egy pillanatra két előerősített bemeneten úgy, hogy nincs is rákötve semmi. Ez azt jelentené, hogy az Echo cég spórolt a minimális védelmen ennél a hangkarinál? (Echo Layla 3G) Az alaplaom valami középszintű ASUS (P7P55D-E), vagy ez (is) lehet a ludas?
Amúgy jól és stabilan működik x éve, de ezek mégis bosszantó jeneségek.
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.02.11. 15:40:05

Az ilyen hibát elsőkörön, a tápegység rakoncátlankodó 5V-os ága okozhatja. Az lényegében majdnem direktben hajtja az USB-t és a PCI kört. Ha jól dereng azon helyezkedik el a 1394 is. Én ott kezdeném. Mondjuk biosba belépsz és figyeled, nem e ingadozik. (nem biztos hogy fog, lehet csak terhelés alatt jön ki), ha van egy kölcsöntáp, hamar ki lehet zárni. Én ott kezdeném. A korábbi alaplapcsere lehet kár volt.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.02.10. 22:13:44
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, hát ha valaki tapasztalt már hasonlót. Olyan jelenség ütötte fel a fejét a gépemnél, hogy nagyon ritkán, eltűnik minden, amit az USB-re csatlakoztatok. (Kivéve az egér és a billentyűzet.) Pár másodpercre, aztán visszajön. Ez felettébb idegesítő, mivel USB stickkel használom a netet. Ha futtatom a torrentet, az a jelenség akár percenként is előfordulhat. A minap Ieee 1394 porton raktam fel a gépre miniDV-ről egy videót. Jött ez a fura jelenség és ezt a portot is elvarázsolta.
Már rengeteg dolgot kicseréltem, hogy keressem a hibát. Az USB stickkel kezdtem, de semmi változás. Sorolom, hogy mit NEM tudtam még cserélni.
Proci, táp, HDD, billentyűzet, memóriák. (A RAM-okat felcseréltem és külön-külön is próbáltam, de együtt a kettőt még nem tudtam kiiktatni.)

Friss op rendszerrel is ezt műveli. Alaplapot is cseréltem már. Valakinek valami ötlet?
Utoljára szerkesztette: hinote, 2017.02.10. 22:05:34
zoviet
mivel az alaplap nem támogatja a Kaby Lake CPU-kat, más ötletem nekem sincs.. próbálok újat szerezni. köszi a segítséget!

sacc cpu
zoviet
sajnos a DDR3L nem oldotta meg a problémát, továbbra sincs semmi jel, hogy működni szeretne..

Szia!
Az alaplap elvileg támogatja a DDR3, és DDR3L memóriákat is. Viszont az alaplap proci listájában nem szerepel a 3930-as.
Lehet hogy ettől még el kellene indulnia, a memória viszont ludas lehet a dologban, ha a proci csak az L típusokat kezeli.

http://www.gigabyte.com/support-downloads/cpu-support-popup.aspx?pid=5531

Próbáld meg visszacserélni a ramokat DDR3L típusra.

zoviet
sziasztok!

vásároltam egy Gigabyte GA-B150M-HD3 DDR3 alaplapot, hozzá Intel Celeron G3930 (Kaby Lake) CPU-t és 2x2GB DDR3 RAM-ot. sehogyan sem sikerül a rendszert felfuttatni, csak a fekete képernyő fogad indítás után. a Kaby Lake CPU-k elvileg DDR4 és DDR3L memóriákat támogatnak, szerintetek a DDR3L memória megoldaná a dolgot? (tudom, azonal azt kellett volna vennem, de benéztem..) elvileg 1.5V feszültség helyett az csak 1.35V-on működik. köszi előre is!
Utoljára szerkesztette: zoviet, 2017.01.29. 21:53:11

JaSoN HuNTeR
azért nincs még 2db 1866mhz ramom mert ugy már nem támogatja az alaplapom ha minden 1866mhz és ilyen corsair 1866mhz nem igazán lehet már rendelni, vagyis 2-3 hét behozatali idővel kell számolni.

az 1600mhz is 1 hetet vártam.

egy fél évig vagy max 1 évig így marad utána meg jön a i7,alaplap és a DDR4 a gépházba.
Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.01.14. 12:00:47

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Igen, néhány estben az eredményt hozhat, hogy a "gyengébb" ramokat előreteszi az ember némely esetben. Ha 1-2 napig megy így utána már ritkán szokott gond lenni. Remélhetőleg megoldódik akkor.
JaSoN HuNTeR
az 1600MHZ-s ramokat beraktam 1-2 slotbaés és a 1866mhz-s ramokat meg a 3-4 slotba,

így most jónak tűnik, teszteltem pár játékkal és stabilnak mondható.
16GB 1600MHZ-en működik.
Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.01.14. 10:58:17

Asrock B760M Pro RS | i5 14600KF| 32GB 6000Mhz| RTX 5070 12GB | Razer Deathadder v2 | Alienware aw2725dm | PS5 | LG 4K TV HDMI 2.0

Nem csak a frekvenciával, hanem az időzítésekkel is gond lehet, bizonyos esetekben még a feszültségekkel is. Sok mindennek kell klappolnia. Ez még a kisebbik gond. A nagyobbik gond az, hogy mindezt a végfelhasználónak kell kisakkoznia, mert még akkor sem biztos az eredmény, ha 2 kompatibisként feltüntetett, de különböző ramot rak a gépbe. Én sem értem, hogy ezt a macerát, amit kb az SD ramok korából vagy mégkorábbról cipelünk magunkkal, miért nem lehetett ennyi időn belűl valami szabvány közé szorítani. Mondjuk az is igaz, hogy ez a pc felhasználók marginális részét érinti, lehet azért szarnak rá. Ritka az, aki otthon maga bővíti a gépét vagy rakja össze.
Tetsuo
Azért az durva, hogy "stabilabb", illetve hogy egyáltalán felmerül a nemműködés, mint opció egy - elvileg - kompatibilis eszköznél. Ilyenkor falhoz állítanék néhány vezető mérnököt.
Eleve egy alaplapnak automatán szinkronizálni kéne minden komaptibilis RAM-ot a legmagasabb biztos sebességen, amit mindegyik, vagyis a leglassabb "bír"...
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.01.14. 01:23:06

Akor valószínűleg egyszerűen arról van szó, hogy a 4db ram nem hajlandó normálisan szinkronban menni. Add el őket és cseréld le 2 egyforma 8Gb-osra, azzal nem lesz gond. Ismerem ezeket a chipseteket, nincs több gond velük mint másokkal, akár intelesekkel. Kifogtál 2 fajta ramot amik nem szeretnek együtt menni. Sajnos ez előfordul.
JaSoN HuNTeR
nem lett jó, csak egy ideig ment, de Battlefield 1 alatt újra indult a gép és vissza rakta magát 12GB 1600mhz-re , jó béna ez az alaplap...

500W bármelyik táp jó hozzá. 6-10.000ft
Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.01.13. 23:06:26

Animefox
Sziasztok!

Asus R9 270x videokarinak melyik legolcsóbb tápot ajánljátok? Gondban vagyok vele....

mi volt a megoldás?
JaSoN HuNTeR
sikerült megcsinálnom <#taps>

Az esetek többségében ez hw gond. Vegyél ki két ramot, utána tedd vissza vegyél ki másik kettőt, így kideríthető hol van a ludas ram. Biosban lehet olyat keresgélni, hogy memory remapping, fene emlékszik, hogy ennél az alaplapnál van e, azt engedélyezni. Visszavenni a frekit 1333-ra megnézni van e változás. Ilyesmiket javasolnék. 4x4 gb-nál stabilabb eredményt ad a 2x8, főleg ha a 4x4 nem egyforma ram.
JaSoN HuNTeR
Sziasztok ez miért van?

2x4GB Corsair Vengeance 1866mhz CMZ8GX3M2A1866C9 van két slotban
a másik kettőben
2x4GB Corsair Vengeance 1600mhz CMZ8GX3M1A1600C9

De csak 12 GB ismer fel. 1600mhz re vannak belőve a biosban.
Dual Channel

GIGABYTE GA-970A-UD3P az alaplapom, elvileg tudnia kéne.
Utoljára szerkesztette: JaSoN HuNTeR, 2017.01.13. 14:57:23

Ha szerencséd van kontakthiba (7 éves gépnél gyakori, ram vga stb kontakthibája) Ha nincs szerencséd kiment benne valami. Ha nem vagy képben inkább szervizt javasolnék.
stargatelost
Üdv!

Van egy 7 éves gépem, amit pár hónapja odaadtam anyáméknak. Ma olyan probléma lépett fel, hogy miután több órán át nem használták, ugye a monitor alvó módba ment, és nem tudták felébreszteni. Megnéztem, még mindig ment a gép, monitor villogott, az egérre nem reagált, mintha az be se lett volna dugva, nem is világított. Na mondom, kapcsoljuk ki a gépet. Nyomom hosszan a power gombot, pár másodperc után kikapcsol. De most semmit. Fél percen át is nyomtam, nyomogattam, nem kapcsolt ki. Lenyomtam az áramot, gép újra bekapcs. Megy, de semmi nem jön be a monitoron, mintha nem kapna jelet (írja is), pedig nem nyúltunk semmihez, rendesen össze van dugva minden.
Mi lehet a baj? Mehet a szerelőhöz?

922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"

Nem biztos - de valószínű.

"Against all the evil that Hell can conjure, all the wickedness that mankind can produce, we will send unto them... only You."

Sziasztok!

4 USB port van az alaplapomon hátul, eddig mindegyik működött rendesen, de most az egyik nem jó, a másik 3 továbbra is működik.
Ha abba az egybe dugom be akár az egeret, a billentyűzetet, külső HDD-t egyik se működik és még a telefon se tölt róla

Mi lehet a baja? Tönkrement?
patchaou
Kipucoltam, újra pasztáztam, nincs fent az oldala és úgy is csinálja. Mindig akkor vesz vissza amikor eléri a 100%-ot a proci. Köszi a választ, majd megnézegetem, de mára már kiégtem teljesen :/

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Biosban is nézd meg. Az aida nem mindig mutat igazat. Ha ott is minden stimmel, attól még mindig lehet melegedés a gond. Kapd le a gép oldalát járasd úgy. Ha tünetek kevésbé gyakoriak így akkor egy jobb hűtő segíteni fog. Van úgy hogy nem a cpu hanem az alaplap egyéb eleme melegszik aidában AUX ként szerepel, ha jól dereng.
patchaou
Sziasztok!

Van egy olyan problémám, hogy amikor a procim eléri a 100% terhelést, akkor fogja magát és visszaesik, gondolom ilyenkor lejjebb veszi az óra jelet is mivel a játékokban ekkor droppol az fps. Aida szerint 60 celsius fölé nem megy. AAz is lehet, hogy amikor 60 fölé kúszna akkor fogja vissza magát. Mit lehet ez ellen tenni?

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Köszi a választ. Nézelődtem kicsit én is Logi már nem tart hozzá semmit,amúgy 10 dolcsi körül mennek.
Majd bedobálom valami elektronikai hulladékos konténerbe...kár érte.
Most néztem, hogy ez még egy régebbi fajta, aminek az egér dokkolója csatlakozik a PC-hez, és mintha lenne rajtuk párosító nyomógomb.
Ha van az egeren, billentyűzeten ilyen párosító gomb, akkor lehet rá esélyed, hogy egy ilyen dokkolót szerezve működni fog.
Megint csak érdemes írni a Logitechnek, hátha tudnak adni ilyet, vagy böngészni kell a neten az apróhirdetéseket, esetleg neked is feladni, hogy keresel ilyet.

Nagyon valószínű, hogy ez nem lesz egyszerű feladat.
Régebben voltak olyan wireless egér megoldások, amiknél az egér jelét az összes vevő lekezelte. Így ha egy irodában többen is kértek ilyet, akkor elképedve látták, hogy a kurzorukat más egere is mozgatja.
Ezen hamar túlléptek, és ma már valamiféle egyedi kódolással az egér, vagy a billentyűzet, vagy a kettő combója már csak a saját vevőjével tud kommunikálni. Így nagyon kicsi a valószínűsége, hogy találsz egy megfelelő vevő egységet.
Esetleg ha a Logitechnek megírod, hogy a kutya megette a vevőt, és megadod a pakk egyedi sorszámát, talán tudnak adni egy arra kódolt vevő egységet. Bár nem hiszem, hogy ez ingyen lenne.

Sziasztok!
Céges hulladékból kaptam egy űj,gyári fóliás Logitech Cordless Desktop EX110 pakkot viszont a reciver hiányzik. Honnan tudnék beszerezni valami kütyüt amivel működne?