4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
gforce9 #4438 Be kellene lépni az adminfelületére az eszköznek (a miként benne lesz az user manualban). Status vagy ilyesmi menüpont alatt lehet látni a készülék állapotát beleértve a WAN kapcsolat állapotát. Ha ott connected-et ír, akkor ügyfélszolgálat. Ha ott nincs kapcsolat, akkor usernév jelszó újra, ha nem segít akkor ügyfélszolgálat. -
suba53 #4437 Több eszközzel is próbáltad? Mobil, laptop, tablet WiFi-n, asztali PC kábelen?
Újra indítottad már a modemet? Adaptert húzd ki, várj fél percet, és dugd vissza.
Ha egyik módon sem megy, akkor hívd fel a szolgáltatót, hogy ellenőrizzék.
Lehet, hogy a modemben vagy akár az elosztó rendszerben meghibásodott valami.
Nekem volt hasonló a Diginél. Felhívtam őket, hogy nincs net. Távolról ellenőrizte a modememet, és akkor is csatlakoztatva látta a saját routeremet, amikor azt lekapcsoltam. Megbeszéltem velük, hogy mindent újra indítok, és visszaszólok.
Újraindítás után se net, se telefon. Mobilról próbáltam hívni őket, de már nem tudott ügyintézőhöz kapcsolni, mert folyamatosan hívták őket.
A rendszerükben lehetett valami hiba, ami nem csak engem érintett, csak én vettem észre először.
Kb fél óra múlva helyre állt minden. -
suba53 #4436 Igen, igazad van, de attól még baromira undorító egy ilyen dohány kátránytól bűzlő ragacsos koszhalmaz kitakarítása. -
zamballa82 #4435 Sziasztok.
Lenne egy gondom. Adsl modem ruter beállítás?!
A led vissza jelzések rendben vannak. Világít az internet led is.
Wifin és utp vel is rá tudok csatlakozni.
Ki ossza az ip cimeket.
Bevan álitva a adsl belépés és fel is van csatlakozva az eszköz.
De nincs internet.
Mi lehet a gond? -
#4434 Szerintem a nikotint nem látod. Az inkább kátrány és korom lehet. ;-) -
mukika36 #4433 suba53 és gforce9 azért köszönöm hogy segítettetek. A bios frissítése eszembe sem jutott volna. :-) -
suba53 #4432 Értem, arra tökéletesen megfelelne. -
mukika36 #4431 A hűtőpadot nem kifejezetten hűtésre gondolnám. Nem tennék bele feltétlenül ventilátort, csak az usb-s vinyót arra rögzíteném.
Valami ilyesmire gondoltam. Nem kifejezetten műanyagból, hanem valamilyen fémhálós megoldással, ami könnyű, mégis elég szilárd ahhoz, hogy ha a ölembe veszem, akkor nem hajoljon meg.
A vinyó meg a pad alsó és felső része közé lenne rögzítve (pl. vékony kábelkötegelőkkel)
-
suba53 #4430 Igazából hűtőpadra nincs szükség általában. Sokan, akiknek már kezd eltömődni a hűtőborda a noti szellőzési rendszerében, érzik úgy, hogy kezd túlmelegedni a gépük. Ekkor szoktak mindenféle hűtőpadot beszerezni, de ez a probléma gyökerét nem oldja meg, továbbra is túlhevül a gép, és egy idő után elkezd furcsa dolgokat művelni a hűtés hiánya miatt.
Ilyenkor sajna szét kell szedni a gépet, leszedni a hűtőbordáról a sokszor már elég vastag, szinte össze filcesedett szöszmösz réteget, és ismét jó lesz. Ha valaki intenzív dohányos, annak a helyzete sokkal rosszabb, mert a levegőben szálló olajos nikotin részecskék olyan masszív réteggé tapasztják össze a koszt, hogy a szellőzés nullára redukálódik.
Nemrég tisztítottam ki egy ilyen laptopot, és amellett hogy undorító az a nikotinos massza, még letakarítani is nehéz. -
mukika36 #4429 Nos, meg volt a bios frissítése. A09-es van már rajta, de a HDD és az SSD együtt nem megy továbbra sem. Külön-külön semmi gond.
/ így aztán van egy f***sza kis SSD-m, mit jelenleg a komódom "gyorsítására" tudom használni... :-) /
Még valami kis hűtőpadra gondoltam a laptom alá (akár házilag is), hogy alá be tudjak rögzíteni egy usb-s 2,5"-es vinyót, mit háttértár..., az SSD meg menne a gépbe, és a hűtőpadot meg a notihoz rögzíteni szépen. (de ez már sufnituning...)
Utoljára szerkesztette: mukika36, 2017.03.08. 20:09:25 -
gforce9 #4428 Hát akkor próba szerencse, hátha... -
mukika36 #4427 Megnéztem, A08-as a bios-om. -
gforce9 #4426 Általában igen, de a találékony magyar sokszor olyat is helyre tud pofozni amire a garszervizes azt mondja, hogy csere :) -
suba53 #4425 Ha az alaplapi SATA vezérlő hibás, akkor alaplap cserével tudják orvosolni.
Ha még garanciális, az mázli, egyébként meg nagyon drága, szinte egy új laptop ára.
Én egy BIOS frissítést mindenképpen csinálnék.
Nem tudom, hogy a DELL engedi-e a BIOS felülírását akkor, ha nincs újabb verzió. Ha sérült a BIOS, akkor ugyanannak a verziónak az ismételt betöltése is segíthet. Az A09-es a legfrissebb.
http://www.dell.com/support/home/hu/hu/hubsdt1/product-support/product/inspiron-15-3537/drivers/advanced -
#4424 Manapság a javítás az alkatrészcserét és / vagy tisztítást, friss OS-t jelent, nem? -
gforce9 #4423 Hát mivel az alaplapra van integrálva így nehézkes, rá lehet kérdezni valami laptopszerviznél. Én pl. ilyen javítást nem tudnék bevállalni nincsenek megfelelő eszközeim hozzá.
Amúgy rákeresve a gondra, nem tűnik általános gondnak, nem nagyon dob a google pont ilyen tünetet. Működni szokott. Szerintem a te eseted egyedi és konkrétan készülékhiba. -
mukika36 #4422 Ezen lehet javítani?
(Más laptopokba is szerelnek SSD-t, úgy hogy vinyó van mellette keretben. Gondolom a legtöbb felhasználónak nincs ilyen gondja.)
Utoljára szerkesztette: mukika36, 2017.03.07. 21:38:09 -
gforce9 #4421 Nem gondolom hogy áramellátási gondról lenne szó. Nem nagyfogyasztó egyik sem. Én inkább úgy gondolom, hogy a megboldogult DVD portja nem működik tökéletesen, Folyton megy a hibajavítás, adatok újra lekérése küldése átviteli hibák miatt és ezért mutat 100% terheltséget. Gyanítom ez a gond odaver néha a komplett sata vezérlőnek is. Gyanítom az eseménynapló is ilyen hibákkal van dugig. -
mukika36 #4420 Sziasztok!
Van egy DELL laptopom és szeretnék belerakni úgy egy SSD-t, hogy mellette megmaradjon a "nagy" háttértár is (ez esetben egy 1TB-os vinyóról van szó).
Szóval, vettem egy ODD-HDD keretet, hogy majd a vinyót, a DVD meghajtó helyére beteszem, az SSD-t meg a vinyó eredeti helyére. Eleinte még úgy-ahogy működött is, de mára már sehogy.
Kezdődött azzal, hogy torrentezés közben (peresz a HDD-re ment mindent) I/O hibával a torrentek letöltése megállt. Nyitom a feladatkezelőt, ahol a diagramok vannak, és a HDD kihasználtsága 100%-on áll folyamatosan, és ez megy 30-60 másodpercig, és addig a vinyó használhatatlan (ami az SSD-ről megy azzal nincs gond). De nem csak torrentezésnél fordul elő, hanem fájlok másolásánál is, ugye ami nagy adatforgalommal, nagy terheléssel jár.
Próbáltam úgy hogy a vinyót visszaraktam az eredeti helyére, az SSD-t a HDD-keretbe de úgy sem jó.
Már ez a második keret (különböző gyártótól) amit kipróbáltam.
Volt olyan is, hogy használat közben a HDD eltűnt, miközben másoltam rá. Csak egy újraindítás segített. (a vinyó ekkor DVD meghajtó helyén volt, az SSD meg a vinyó eredeti helyén)
Már már ott tartok hogyha az SSD és a HDD egyszerre van benne a gépben (mindegy hogy melyik helyen), csak fekete képernyőt látok és tovább nem megy a gép.
Ha csak az SSD, vagy csak a HDD van a gépben, minden megy, de együtt nem hajlandóak dolgozni.
Róluk lenne szó:
Dell Inspiron 3537
Samsung 850 EVO
Mi lehet a gond? (Lehet hogy a DVD meghajtó SATA portja nem bírja a terhelést?)
Előre is köszönöm! -
#4419 Szia!
Először is, két riportalany felvételéhez nem szükséges 2*2 mikrofon (vagy két sztereó miki), elég 2db monó, egy harmadik és negyedik a terem atmoszférájával, ami már jó ha sztereó - gondolom, neked - nem olyan lényeges.
Két Rode Lavalier mikrofont javasolnék és két (fantomtápos) mikrofonbemenetes hangkártyát.
Ez a minimum, amiből elfogadható eredményt lehet kicsiholni - az pedig már nem rossz. ;-)
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.03.01. 01:47:22 -
gforce9 #4418 Annyira nem vagyok hangtechnikában benne, de az újabb hangkártyák nem tudják azt, hogy megmondod mi micsoda rajta? Úgy értem hogy 2 csati a 6 közül az mikrofon? Nyilván a hangminőség nem lesz olyan, de ez így fizikálisan nem működik? Nem próbáltam még amúgy. -
gebali #4417 Igen, eddig két külön gépen vettük, de ez sajnos nem megoldás már. -
suba53 #4416 Akkor nézned kell valami profibb hangkártyát, amin több csatornás bemenetek vannak.
Aztán olyan szoftvert, amit lehet hogy adnak a kártyához, ami ezt lekezeli.
Vagy két külön PC-n veszed a két mikrofon hangját, ezt később ugyanúgy lehet keverni. -
gebali #4415 Úgy értettem, hogy két darab, jackes mikrofonnal akarok felvenni két külön sztereo hangsávot - vagyis hogy én beszélek és valaki más is beszél. Bocsi a lagymatag fogalmazásért. -
suba53 #4414 Mit értesz két jack-es mikrofon alatt? Sztereo mikrofon két oldala, vagy szimmetrikus bekötésű mikrofon két vezetéke? Bár azt általában 3 pólusú csatlakozóval szerelik inkább.
Ha sztereo, akkor sima átalakítókkal át lehet menni a PC 3,5mm-es bemeneti csatlakozójára, a szoftverek meg külön tudják kezelni a két csatornát.
Ha szimmetrikus, akkor vagy trafós, vagy elektronikus aszimmetrizáló kütyü vagy előerősítő kell, annak a kimenete már csatlakoztatható a PC bemenetre. Bár hogy külön sávot írsz, abból gyanítom hogy inkább sztereo jelről van szó.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2017.02.28. 14:36:19 -
gebali #4413 Sziasztok!
Nem feltétlenül szorosan kapcsolódó kérdés, de szeretnék két jack-es mikrofonnal hangot felvenni egy gépen, lehetőleg külön sávra. Ehhez milyen hardveres vagy szoftveres megoldás van? -
tazis #4412 Nekem is van egy ilyen sejtésem -
gforce9 #4411 Mivel ez egy újabb cpu ha jól dereng, valószínűnek tartom hogy biost kell frissíteni hozzá. Azt egy másik cpu-val tudod megtenni vagy szervíz tudja elvégezni. -
tazis #4410 Üdv, segítséget szeretnék kérni !
Vettem ma egy konfigot, és összeszerélés után se kép se hang, már mindent kipróbáltam: ram nélkül, egy rammal, mindent kihuzva, cmos reset...... Van valakinek valami ötlete? Minden kompatibilis. I5-7400, Asus B150i Pro Gaming Wifi Aura, G.Skill Ripjaws V 2133Mhz 2x8 GB, Xilence I250PWM, Kolink Satelite, Samsung 840 Evo SSD, Samsung 2,5 HDD, Be Quiet! System Power 8 400W vga még nincs.
Előre is köszönöm
-
gforce9 #4409 https://www.asus.com/Notebooks/K53SJ/specifications/
Intel® Core™ i7 2630QM Processor
Intel® Core™ i5 2410M Processor
Intel® Core™ i3 2310M Processor
Intel® Pentium® Dual-Core B940 Processor
Gyárilag ezekkel árulták, hogy 2520-al elindul-e 100%-ra hát nem tudom ki merne ilyet kijelenteni :) Notebookoknál sosem lehet tudni, hogy a bios pl hogy van kiherélve és mivel hajlandó elindulni.
Az Asus hivatalos cpu support oldala még ennyit sem ír:
http://support.asus.com.cn/cpusupport/list.aspx?SLanguage=en&p=3&s=295&m=K53SJ&os=&hashedid=EzMfP1w48lS8wCfe -
#4408 Üdv!
Valaki megerősítene abban, hogy egy Asus K53SJ-ben lévő i3 2310M procit gond nélkül lecserélhetek egy i5 2520M-re?
Habár eredetileg nem volt elérhető, csak i5 2410M-el, elvileg egyezik teljesen a kettő, így nem hiszem, hogy gond lenne velük.
Rosszul gondolom, vagy menni fog szerintetek? -
G18XM8 #4407 Ok. Köszönöm. Gondom lesz rá. -
gforce9 #4406 Integrált döglött vga nagyon ritka, mint a fehér holló. Utolsó, amit meg kell nézni kb. Ha magától helyrejött, akkor nem döglődik a ram, hanem kontakthibás lehet. Megérne egy takarítást.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.02.17. 16:47:36 -
G18XM8 #4405 Egyelőre magától helyre állt. De majd megnézem a ramot. Lehet haldoklik akkor. Nagyon örülök. Én amúgy hirtelen az integrált gpu-ra gondoltam. I3 4330. -
gforce9 #4404 lehet 2 független hiba a kettő,
Hogy nincs kép, újraindul esetek többségében ram kontakthiba szokott ludas lenni vagy döglött ram. Kiszed, kitakarít visszarak, egyesével kipróbál stb.
"Warning! Case open detected!"
Ez a hiba csak annyit jelent, hogy az alaplapok egy részén lehetőség van olyan kapcsológomb bekötésére, ami azt érzékeli, hogy a házat kinyitották e. (pl. azért van mert nem akarják, hogy egy irodai dolgozó kilopjon a gépből valamit vagy belepiszkáljon) De lehet csak hibás ram miatt mond ökörséget a bios és szó sincs ilyen hibáról.
A harmadik lehetőség az, hogy maga a bios sérült meg, ha tud live-updatet fejből az helyrehozhatja ha eljut addig, de a ramot kell megnézni legelőször, mert egy nem stabilan működő gépen biosfrissítést csinálni veszélyes muri.
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.02.17. 16:05:22 -
G18XM8 #4403 Üdv! Ma számomra ismeretlen probléma jelentkezett. Számítógép indításakor nincs kép. Nyomok egy resetet és ez a hibaüzenet jelenik meg:
Warning! Case open detected!
Please enter h/w monitor screen to clear case open status.
Press f1 to continue.
Nyomok f1et, de utána ismét nincs kép. És ez minden indításkor ugyan így van. -
gforce9 #4402 Ahogy nézem azt írják a legtöbb helyen amit én is mondtam, túlterhelés következtében történő leválasztás. Hogy ez valós e, vagy csak a táp vagy alaplap hiszi azt, hogy túl van terhelve az USB a fene se tudja így. Persze lehet más hiba is.
Annyit nézz még meg (mivel a hálókártya is azon a körön van, ha jól dereng), hogy húzd ki a hálókábelt és használd úgy a gépet. Ugyanezt a hangkártyával. -
hinote #4401 Legtöbbször hibának az usbehci-t írja ki. Rengetegszer. Ilyen szöveggel: "A timeout occurred while waiting for the EHCI host controller Interrupt on Async Advance Doorbell response."
Most nézem, külföldi fórumokon, nem vagyok egyedül ezzel a jelenséggel. :O Kicsit rossz az angolom, de azért beleásom magamat. -
gforce9 #4400 Egy system logot esetleg nézz:
windowsgomb+r
oda: compmgmt.msc
itt eseménynaplók -> windows naplók -> rendszer
jobb oldalt le tudod szűrni, hogy csak a kritikus a hiba és a figyelmeztetés legyen kipipálva.
Itt nincs visszatérő valamire utaló nyom?
Utoljára szerkesztette: gforce9, 2017.02.16. 22:06:48 -
hinote #4399 Nincs más kártya. Csináltam úgy is, hogy a videokártya sem volt benne. Integráltat használtam. Semmi változás.
Néztem a DPC Latency Checker nevű progit. Néha elég érdekes adatokat produkál. Számomra olyan, mint ha az USB-t is azért "dobná el", mert a valahol "megakad" a gép.
Ha játszok akkor tökéletes. Viszont, ha youtube-ot nézek, ablak váltásnál van hogy megakad egy pillanatra. Facebook profilképnél lapozok, és van hogy ott is megáll. Annyira, hogy ki is írja, hogy a böngésző nem válaszol. Fb messengerbe, ha írok, ott is előfordul hogy leütök 4-5 billentyűt, mire megmozdul a kurzor.
Friss op rendszerrel is próbáltam, többször is. Lassan arra jutok, hogy nézek bele másik procit, meg RAM-okat. :/