4879
Hardware Probléma, Kérdés
-
suba53 #4518 Akkor van Dual channel konfig, ha az azonos színű slotokba rakod a két egyforma modult. Ha az egymás mellettiekbe teszed, akkor csak single channelben működik. Elvileg az 1-3 az jó lenne.
Próbáld meg felcserélni, illetve a 2-4 slotokban is nézd meg. Ha semmiképpen nem mutat dual channelt, akkor gáz.
Mivel nézed? A CPU-Z legfrissebb verzióját használd, mert a régebbiek lehet hogy nem ismerik még ezt a chipsetet. -
#4517 Sziasztok, vettem 2db Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 2666MHz CMK8GX4M1A2666C16R ramot a Gigabyte Z170-HD3P alaplapomba, miért nem tudom ezeket Dual-Channelben használni?
Nincs rá valami megoldás? Ha berakom dual channelbe akkor csak az egyik ramot ismeri fel, ha berakom 1 és 3 slotba akkor meg single channelként ismeri fel és csak 1333mhz. HELP. -
MekNzi #4516 Sziasztok!
Már régebben nyitottam ide egy topikot, azzal a kérdéssel, hogy mi a teendő akkor, ha gépem nem minden indításnál bootol be, mivel lehet orvosolni a problémát. Ott azt kaptam, hogy próbáljak meg egy BIOS frissítést, amit már máshol is olvastam.
Eddig még nem frissítettem biost, nem volt rá szükségem, de már kezdett valóban idegesíteni, hogy néha 2-3x újra kell indítani a gépet, mire bootol, ezért utána olvastam 1-2 helyen a bios frissítésnek usb-ről és tegnap előtt megcsináltam.
Véleményem szerint minden jól ment a biosban már 1.20 es verziót ír. Aznap használtam is a gépet, játszottam is, minden rendben volt.
Viszont tegnap kapcsolom be, megint nem bootol, újraindítás, bootol, mondom jó szarok akkor most már rá. Viszont ami feltűnt, hogy maga a gép nem volt lassú, viszont a GTA Onlinet kb 20-25 perc alatt töltötte be, ami igaz, hogy eddig is sokáig töltött, de azért megúsztam 3-4 percekkel. És amint bedobott a játékba, a játék érezhetően, és láthatóan is fps laggal küszködött, tehát gyengébben futott.
Gondoltam először, hogy a gta-ban basztak el valamit a nemrég kijött frissítéssel, de miután megtudtam, hogy másoknál igazából semmi ilyen töltési és fps probléma nincsen, kezdtem kicsit arra gondolni, hogy létezhet, hogy a bios frissítés következtében jött ez létre?
Más játék nem volt a gépen, mivel a héten tettem újra a gépet, szóval nagy összehasonlítást nem tudok végezni, magát a gépet nem érzem lassúbbnak semmivel, sőt. Viszont az hogy a GTA Online konkrétan játszhatatlan számomra, az kicsit bosszantó és aggasztó.
Lehet összefüggés a kettő dolog között?
Ha igen, lehetséges-e a biost visszaállítanom az eredeti 1.0-ás verziójára, ha már a célt ami miatt frissítettem nem értem el vele?
Vagy csak tényleg az online-t baszták most el egy frissítéssel?
Válaszokat előre köszönöm!
// Ja ami lemaradt, hogy egy ASRock G31M-VS2 alaplapom van // -
suba53 #4515 Fordítva, ha sztereo kimenetet akarsz monó jellé alakítani, akkor kellenek összegző ellenállások.
Általában két 5-10kOhm jó szokott lenni, hacsak nem extrém alacsony ellenállású a monó bemenet, de az ritka mint a fehér holló. -
suba53 #4514 Simán összeköthető a két pont. Nyilván sztereo jack dugót kell használni, és annak a két meleg pólusát ( a képen tip, és ring jelűeket ) összekötve a monó aktív eret rákötni.
Az árnyékolást, ( vagy hideg-föld vezetéket ) meg a sleeve jelű pontra.
A kimenetek általában kis ellenállásúak, a bemenetek meg nagy ellenállásúak, úgyhogy nem lesz semmi gixer.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2017.09.03. 07:46:40 -
Valahol azt írják, simán össze lehet kötni a Tip-et és Ringet, valahol 10k Ohm-os ellenállással rajzolják...
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.09.02. 15:04:38 -
Utoljára szerkesztette: Tetsuo, 2017.09.02. 14:57:45 -
Livius #4511 Hello!
Egyszerűen nem találtam a problémámhoz való topikot, szóval bocs ha itt kérdezem meg, de inkább valami haladó szintű audió ismeretekkel rendelkezőktől kérdezném a helyes megoldást.
Adott egy szetero mikrofon bemenettel rendelkező diktafon. Erre egy mono mikrofont kellene bedugni. Az lenne a kérdésem, hogy milyen topológia szerint (esetleg ellenállásokkal) kellene a mono mikrofont egy sztereo jack dugóra átkötni, hogy a mono egy csatornát duplikálni tudjam a szetero két csatornára? Ezen a képen látható GND-és rövid zárást szeretném elkerülni. -
gebali #4510 Sziasztok, egy nagyon különös problémám van. Lehet, hogy nem is hardveres, de határeset, ezért itt megpróbálkozom vele. Chrome böngésző alatt tapasztaltam, hogy random elvész az összeköttetés a PC és a montior között. A monitor elkezd körbemenni a forrásokon, de nem talál jelet és kikapcsol. Eközben a gép megy tovább, ha videó fut, azt is hallani, de ha ekkor billentyűparanccsal alvó módba rakom és visszakapcsolom, először feltűnik a Windows logó, hogy töltődik, majd fekete képernyő jelenik meg egy fehér csíkkal középen. Ha rendesen újraindítom a gépet, megjavul.
Ez akkor szokott előfordulni, ha Chrome-ban böngészek vagy más programról Chrome-ra váltok. Bármi tipp, hogy mi okozhatja? -
suba53 #4509 Amikor hosszabban nyomod, akkor érzésre erősebben is? Lehet hogy simán csak a nyomógomb érintkezői kicsit oxidosak, és csak egy erősebb nyomásra ad kontaktust.
Ha az alaplapon a "Power On" csatlakozókat egy csavarhúzóval zárod, akkor a nyomógomb hibái kiesnek.
Le kell húzni a kapcsoló kábelét, és direktben a két érintkező tüskét rövidre zárni.
Ha egyből indul, akkor kapcsoló kontakt hiba, ha ezt is tartani kell egy ideig, akkor más. -
#4508 Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni, vadonat új gép (1 hónapos) valamiért azt csinálja, hogy amikor megnyomom a power gombot nem indul el, aztán egy picit hosszabban megnyomom és elindul, eddig semmi baja nem volt. Amikor elindul tökéletesen működik. valami tipp? -
suba53 #4507 Ez a cikk azt írja, hogy csak az AMD SB850-es déli hídjával vannak kompatibilitási gondok, és csak a 6 Gbps-os SATA beállítás esetén.
Vagyis ha neked is AMD géped van, és SB850-es déli híddal, és a SATA beállításod 6 Gbps, akkor segíthet a firmware frissítés.
Egyéb esetekben: Intel platform, más típusú déli híd nem ez okozza a gondot. Lehet hogy simán haldoklik a winyód.
Erősen javasolt egy adatmentés. ( Az egyébként pótolhatatlan adatokat érdemes menteni. ) -
ntex #4506 Üdv.
Adott egy 3,5 év körüli Samsung Spinpoint (nem tudom hogy F1 vagy F3) HD103SJ ST1000DM005 típusú 1TB-os HDD ami másodlagos merevlemezként üzemel a gépemben, csak a feltelepített játékok vannak rajta és van mostanában vele némi probléma...
Februárban kezdődött, volt 1-2 olvashatatlan fájl. Feltettem a HDSentinel programot és azt mutatta hogy van pár gyenge szektor és 80% körül volt a kondíciója a HDD-nek. Csináltam egy teljes felület újra inicializálást a programmal. kb 5 és fél óra alatt végzett hibajelzés nélkül, a kondíció pedig visszament 100%-ra. Egészen tegnapig nem tapasztaltam problémát, mikor is egy kikapcsolást majd visszakapcsolást követően a Win7 betöltése közben bejött a CHKDSK segédprogram és jelezte hogy meg kell vizsgálni a G: meghajtót ami ennek a kettéosztott HDD-nek a második partíciója. Talált néhány hibát megint, köztük olvashatatlan szektorokat és a végén "meghatározhatatlan hiba történt" címszóval befejeződött a program futása és betöltött a rendszer. Lefuttattam a lemezkarbantartót azért még egyszer a biztonság kedvéért és volt egy hely ahol nagyon sokat tökölt de végül lefutott. Kíváncsiságból feltettem megint a HDSentinel-t és meglepődve látom hogy a lemez kondíció lement megint 57%-ra és azt írta 71 gyenge szektor található a lemezen. Legyalultam teljesen a HDD-t újra a progival és jelen pillanatban így fest a HDSentinel szerint:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Közben találtam egy ilyen cikket ami pont erről a HDD-ről (is) ír: Kisebb gondok a Samsung merevlemezei körül
Lehetséges hogy nekem is firmware-t kellene frissítenem rajta? Mi lehet a gondja?
Utoljára szerkesztette: ntex, 2017.08.12. 19:25:16 -
suba53 #4505 Sajnos ez a digitális világ hozadéka. Nem akarnak foglalkozni hang alapú kommunikációval, ezért nem is adnak meg hívható telefonszámot.
Nyugodtan odaadhattad volna a futárnak, ő gondolom megnyugtatóan tudta volna igazolni, hogy valóban a logitech szerviz megbízottja.
Ha még garanciális, akkor visszaviheted abba a boltba, amelyikben vetted. Ha már nem az, akkor más lehetőséged is van, keresel egy egereket is javító szervizt, a mikrokapcsolókat ők is ki tudják cserélni.
Én már cseréltem egerekben mikrokapcsolókat. Két-három alaptípus van, és általában kaphatóak elektronikai szaküzletekben.
Illetve használt egerekből ki lehet termelni. Volt már olyan, hogy az egyszerű alap egér kapcsolója sokkal jobb volt, mint a drága csúcs egér kapcsolója. Csere után sokkal jobb érzés volt a használata. -
#4504 Van valakinek tapasztalata Logitech Magyarországi szervizével (Miskolc, rma fixit). Hétfő este bejelentettem az oldalukon egy igénylést, jött az automatikus e-mail a teendőkről (futár 1-2 munkanapon belül jön, készítsem elő a csomagot úgy, hogy kell...) majd biztonság kedvéért küldtem nekik egy mailt, mert bizonyos dolgokat sem a Súgóban, sem pedig a leírásokban nem találtam. Már itt furcsa volt a dolog, mert egy ilyen nagy márka magyarországi szervizének ne legyen egy telefonszáma, amin lehet érdeklődni... Nem csináltam gondot ebből hétfő este, gondoltam kedden érkezik válasz a mailre. Semmi nem történt, szerda (ma) reggel viszont már jött az üzenet, hogy érkezik a futár. Na most én nem hiszem, hogy szívesen odaadnám a futárnak az egeret, hogy vigye el egy olyan szervizbe, aminek se egy telefonszáma, sem pedig e-mailre nem válaszolnak. Küldtem még egy üzenetet a rma fixitnek de semmi, majd lemondtam a futárt és egy újabb üzenetben a szervizeltetési igényemet is.
Szeretném kikérni a véleményeteket, hogy vajon én voltam ebben az esetben túl szkeptikus vagy ugyancsak nem megbízható a Logitech magyarországi szervize. Amúgy a probémám egy G303 típusú egérnek a nyomógombjaival van. Dupla kattintást érzékel egyszeri kattintásra, a jobb oldali gomb már szinte egyszeri kattintást nem is végez, a bal oldali egyelőre ritkábban csinálja ezt, de egy gamer egérnél - ugyebár mondanom sem kell - ezek a problémák használhatatlanná teszik. -
#4503 Köszi a segítséget, jövő héten elugrom vele megnézetem. -
suba53 #4502 Ha a hűtő rendesen felfekszik a processzor felületére, és nem szedegeted le, akkor a paszta, legalábbis az a leheletnyi réteg, ami kitölti a mikro barázdákat a hűtőfelület és a proci háza között, örök életű. Ha eltört, elengedett, sérült egy rögzítő csavar, vagy fül, akkor félre billenhet a hűtő, és akkor megszűnik a proci hűtése, az gáz. De a procikba épített hővédelem úgy is megvédi a procit.
A szervizben meg tudják mondani hogy mi a baj. De lélekben készülj fel egy alaplap cserére. Még jó, hogy viszonylag korrekt áron még kapható. Ha meg még garis, akkor mázlid van.
-
#4501 Köszi a választ. Sajnos nem a táp lesz a baj, sikerült kipróbálni egy szintén 600-as táppal és a probléma sajnos fennáll.
A gép egyébként a következő:
Asus M5A97 LE R2.0
Amd FX 8350
Gigabyte Radeon R9 270x
2x8 gb ram (az egyik kingston a másikat most hirtelen nem tudom)
1 TB HDD
Most egyébként már hdd-ről bootolni sem akar pedig csak a sata kábeleket húztam ki és dugtam vissza.
Akkor ezek szerint az alaplap a baj valószínűleg. Nem tudom, a cpu hűtő lehet-e mert most amikor beléptem a bios-ba, mielőtt kikapcsolt pont rá tudtam nézni, és rögtön bekapcsolás után 58 fokot írt rá ami nem kicsit magas. Nincs fél éve, hogy a hűtőpasztát cseréltem rajta, úgyhogy azt sem hiszem, hogy baj lenne.
Sajnos úgy néz ki akkor tényleg szerviz lesz, mert másik alaplapot már sztem. tényleg nem tudok találni.
Utoljára szerkesztette: dudusrac, 2017.08.04. 11:48:01 -
suba53 #4500 Nem írtad a gép, alaplap, táp típusát.
Ez jellemzően táphibára utal, de ne felejtsük el azt, hogy az alaplapon magán is sok tápáramkör van.
A processzor körül, a memóriák körül, chipset körül is vannak tápáramkörök. Valamint a videokártyán is van elég combos tápáramkör.
Ezek szükségesek ahhoz, hogy a tápegység által szolgáltatott fix nyers feszültségekből előállítsák a működtető feszültségeket, amikből elég sok finoman állítható tized század voltos lépésekben is a BIOS-ból.
Sajnos nem úszod meg a táp cserével való kipróbálást. Ez mindenképpen fontos lépés lenne. Ha nem a tápegység, hanem valamelyik alaplapi tápáramkör a ludas, akkor alaplap csere. Ha van a közeledben PC-bolt, vagy szerviz, akkor érdemes lenne egy bevizsgálásra bevinni. Vagy keríteni egy kollégát, ismerőst barátot, akinek a tápegységével kipróbálhatnád.
Csak arra kell vigyázni, hogy nagyjából azonos teljesítményű tápot találj. Illetve sajnos sok BRAND cég mostanában nem szabványos ATX tápot rak a gépeibe. Vagyis ha valami újabb HP, DELL, LENOVO géped van, akkor esélyes, hogy nem kompatibilis táp van benne. -
#4499 Azt elfelejtettem külön említeni, hogy egyébként a tápventi is poros volt. Most minden tiszta és minden venti rendesen elindul, megy úgyhogy mondom a túlmelegedés kizárva. De az előbb például a uefi bios beállításaig jutottam el és már kapcsolt ki.
-
#4498 Sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni. Történt ugyanis, hogy a gépem néhány napja játék közben fogta magát és kikapcsolt. Először arra gondoltam, hogy a közel 40 fokos melegben túlmelegedett. A gépház oldalán egy venti folyamatosan küldi be a levegőt(ezért nem is szokott annyira melegedni), de sajnos a port is. Megnéztem a procihűtőt meg úgy en bloc az egész gépet és bizony rendesen koszos volt. Sebaj, kifújtam rendesen sűrítettel, ám amikor kapcsolnám vissza a gép elindul, a windows betölt, majd átlag 5 perc után (bootolással együtt,) ugyanúgy fogja magát és kikapcsol. Nem lefagy, nem újraindul, hanem kikapcsol teljesen. Túlmelegedni nem melegedhet túl, mivel van hogy egy napig állt, és nem hiszem, hogy 5 perc alatt fel tudna annyira hevülni, hogy ki kelljen kapcsolnia. Én egyértelműen a tápra gyanakszom ezért lennék kíváncsi a ti véleményetekre is, hátha más is lehet.
Sajnos a tápot nem tudok kölcsönkérni, hogy egy másikkal megnézzem, azt meg végképp nem szeretném, ha vennék egy vadiújat és a gép ugyanúgy produkálná a hibát.
Ha valakinek volt hasonló problémája kérem írja meg hogy a tápegység volt-e a ludas. Köszi. -
suba53 #4497 Legegyszerűbb, ha megnézed hogy most mi van benne. A legtöbb memória gyártó olyan címkét ragaszt a moduljaira, amiből egyértelműen kiderül. Ha nem vagy benne biztos, fotózd le úgy, hogy tökéletesen olvasható legyen a címke, és megpróbáljuk kitalálni.
A memóriát ki kell venned, mert egyrészt lehet hogy a hátsó fele látszik, illetve sokszor a laptop gyártó is ragaszt rá valami vonalkódos címkét a hátoldalára. Nekünk a memória gyártó címkéje lenne jó, Samsung, Hynix, Micron, Kingston, stb. -
gforce9 #4496 Hátulján ott kell lennie a típusszámnak. (Lehet az akku alatt). Onnan kiderül miféle készülék és akkor el lehet indulni ramot vadászni hozzá. -
#4495 Üdv, azt hogy nézem meg hogy milyen memória jó az alaplapomhoz? [laptop] Vagy azt, hogy egy már kinézett memória jó-e.
Nem nagyon találok ilyen támogatott alapok/memóriák listát.
Utoljára szerkesztette: Hirthalion, 2017.07.25. 21:15:45 -
suba53 #4494 Igen, ez lehet probléma.
Nézd meg a Gigabyte oldalán az alaplap proci kompatibilitását. Ezt minden alaplapjuknál megadják.
Ha a listában megtalálod az új procit is, akkor az is meg van adva, hogy melyik BIOS verziótól él a támogatása.
Frissítsd az alaplap BIOS-át. Lehet hogy a jelenlegi BIOS még nem ismeri a 7. generációs procikat.
Ezt úgy teheted meg, hogy szerzel kölcsön egy 6. generációs procit, azzal frissíted, majd belerakod az újabb procit.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2017.07.14. 23:14:48 -
Sziasztok, most raktam össze az új gépem, I5 7600k, 8gb ram, gigabyte alaplap, minden a helyén és ezt csinálja, valaki tapasztalt már hasonlót? Már több gépet összeraktam és nem tapasztaltam hasonlót.
be queit 500w táp és gtx 1060
azt irta valaki hogy azért is lehet mert 6 genes az alaplap és 7 genes procit raktam bele. -
zamballa82 #4492 Sziasztok.
Ismételten segítséget kérnék tőletek.
Kétmonitoros rendszerem van. Rx480 vga 1 Hdmi / 1 Dvi-d val van csatlakozva.
Sokáig jó volt a gép de most egy érdekes hibát produkál.
Ha bekapcsolom a gépet a Dvi-d ra csatlakoztatót monitor nem éled fel.
Újra indítom a gépet és akkor már minden rendben van.
Mi lehet a gond?
Segítséget előre is köszönöm.
-
MekNzi #4491 Sziasztok! Van itthon egy TP-LINK (150mbps) routerem jó ideig frankón működött kb 4-5 en voltunk rácsatlakozva telefonokkal. Viszont már a nagyszülőket is elkapta az okostelefon hév, ezért ők is használják, plusz lett még 2 tab is, tehát nagyjából 10 en vagyunk rajta. Mióta ez a "sokagág" használja azóta van, hogy vagy teljesen megszűnik a wifi kapcsolat a készülékeket és egy újraindítás után megjavul egy időre, vagy pedig csak 1-1 eszközt nem enged felcsatlakozni, de az összes többinek hibátlanul működik. Van hogy napokig jó, van hogy naponta kell vele babrálni valamit.
-
csgj #4490 A kérdés már tárgytalan. Megoldottam, az Intel driver volt hibásan/sérülten fent, letöröltem, és hagytam, hogy a win10 szépen feltegye. -
csgj #4489 Sziasztok! Nekem egy olyan problémám van az ASUS X550V laptopommal, hogy az utóbbi napokban youtube vagy akár netflix videó/film lejátszása közben néha megakadt a kép és a hang (folytonos zúgással), és olykor kék halállal újra is indult a gép. Az utolsó ilyen alkalom után bármit dugok a jack kimenetbe, zúg a hang, mintha túl lenne tekerve, és alatta nagyjából rendes hangerővel megy a zene/beszéd/akármilyen hang, ami a videóban van, esetenként berecsegve. Ez azt jelenti, hogy bekrepált a jack kimenet? Laptopról vagy HDMI-vel tévére kötve nincs ilyen gond. -
Zarache87 #4488 Hello
Talán valaki tud megoldást a problémámra. Az lenne a bajom, hogy még régen egy P5WDH Deluxe alaplap mellé kaptam egy kis tavirányítót ami azóta szép lassan tönkremegy. Mivel eggyes gombjai már nem igazán akarnak működni. Valaki tud egy megbízható távirányítót amit a VLC és egyébb programokhoz tudnék használni esetleg egy alternatív megoldást ami nem a telefon vagy vezetéknélküli egér/klaviatúra?
Előre is köszönöm :) -
Grabowsky78 #4487 Egy kis segítséget szeretnék kérni, biztos volt már, de nem találok megoldást a problémámra! GTX980ti (asus poseidon) kártyám van és a legutóbbi 382.33 driver frissítés óta meg vannak hülyülve a ventillátorok a kártyán, felpörög leáll, felpörög leáll borzalom idegesítő. Probáltam már MSI ab.-vel szabályozni, nem ér semmit akkor is csinálja! Próbáltam régebbi drivereket felrakni szintén haszontalan. Letörlöm a drivert akkor elkussol a ventillátor, ahogy felrakom, de még be sem kell fejeznie a telepítőnek, azonnal kezdődik a ventillátor tánc! Megőrülök tőle, nem tudja valaki a megoldást egész véletlenül? :W köszi :R
-
#4486 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Kipótolnád még pár ezressel és vennél (akár) Roccat Kave XTD 5.1 Analog -ot. Most nem a Roccat -re rábeszélni akarlak. De én pl azt nem venném meg. Annyira azért csúcs minőségűen nem szólna ennél jobban. Még ha pár Hz-el többet is tud, vagy dB-el. Az csak sztereó marad. A virtuális 7.1 meg úgy kula, ahogy van! Hallottál már valóban 5.1 -es fülest? Hallgasd meg! Játékban . Nem kis előny, ha körbe hallasz. + sokkal élethűbb! Akár egy FPS, akár (én pl a theHunter -t tologatom, és brutálisan szép, az erdő, a táj, a környezet hangja! Eszméletlen! És filmeket is 5.1-be tudod nézni. Nem csak BR-t, hanem az AC3-as DivX-eket is, stb... Ég és föld a sztereóhoz képest.
Zenére használj Foobar-t, ChannelMixer-el. Lekeveri neked 5.1-be , hogy szétszakad a fejed! Hát még ha meghallgatnál egy ~ Eagles - Hotel California -t egy ~130 Mb-os FLAC-be! Mintha ott ülnél a színpadon!!! Brutál! És még a mélyet is meghajtja úgy, nem csak a vibra funkció, hanem eleve ahogy a mély is szól! Hogy ~fél óra "dübörögtetés" után már kezd sajogni az agyad! (mivel van benne rezgő funkció is). Játék alatt meg... Nem ecsetelem tovább...
Persze most majd az okosak lehurrognak, hogy egy kula a Kave, meg nem is Xonar -al hajtom meg stb... Hajtottam. Volt. Annyival nem volt jobb. Minimálisan volt szebb, erőteljesebb. De sz4r a driver-e, persze tudom.. UniXonar. Na mind1. Eladtam... Jobb hangkarira meg még nincs pénzem. És teljesen jó az alaplapi is így még az maradt. Vannak más fontosabb dolgok is az életben.
Rám hallgatsz, olyat veszel, amilyet akarsz! -
#4485 HyperX Cloud II lesz.
Persze nem usb-s megoldással lesz használva.
De egyébként állítólag nagyon jó fülesek.
Utoljára szerkesztette: blackcalibra, 2017.05.21. 21:54:54 -
yossarianHUN #4484 Sziasztok! Nem tudom, mennyire idevaló a kérdés, de hátha tud segíteni valaki. Egy HyperX Cloud II fülest készülök venni és úgy láttam, Amazonról a legolcsóbban megoldható a dolog. Na most tudtommal manapság már a német Amazon ingyenesen szállít Magyarországra. Ez szép és jó, be is teszem az oldalon a kosárba, nagy vidáman közli, hogy ingyenes lesz a kiszállítás, de mikor megjelenik a kosárban a termék, akkor már 77 helyett 84 eurót ír. Akkor most hogy van ez? Tudja esetleg valaki, mit csinálok rosszul? -
#4483 Ez csak sztereó! Ennyi pénzért!
Bármibe dugod, persze menni fog. Telefonba is bedughatod akár, de csak sztereó lesz! 5.1-et sose fogsz benne hallani!
Előlapin is menni fog, persze HA csatlakoztatva van az alaplapra!
Előlapon nincs 5.1-7.1... Vagyis én nem találkoztam még olyan házzal, amin lenne. Talán vmi 5.25" -ös előlapi panel. Csak front (zöld) és mikrofon (rózsaszín) csatik vannak a házakon. (de javítson ki valaki, ha van 5.1-es ház is).
Szvsz én gyűlölöm az usb-s megoldásokat! Hang átvitelnél meg főleg! Nekem ne konvertálgassa oda-vissza a jelet. A hang nekem direktbe szóljon analóg jelen, akkor amikor kell, és úgy ahogy! Ne késsen, ne konvertálja, ne rontsa a minőségét. Persze játékhoz, filmekhez, mp3-ra tök jó az usb-s füles is annak akinek nincs vájt füle... Nekem még ha fizetnének sem kéne usb-s füles! Még ha az ~100k-es lenne sem. Roccat -be se kellett a digitális. Maradok a tuti Analóg verziónál! -
#4482 Sziasztok!
Tervezek venni egy HyperX Cloud Gaming fejhallgatót. Azt szeretném kérdezni, hogy a számítógép házon lévő előlapi panelon lévő aljzatot teljes értékűen tudja használni füles? A hátsó, közvetlenül az alaplapi hangkártya aljzata most sajnos nem opció.
Lehet kicsit furcsa a kérdés, meg úgy tudom ez nem is 5.1-7.1-es füles és elvileg tökéletesen kellene működnie ennek a fülesnek azokon a csatlakozókon is, de biztos ami biztos alapon azért rákérdezek.
Egyébként ha 5.1-7.1 es lenne, akkor is teljesen jól tudna onnan működni?
Utoljára szerkesztette: blackcalibra, 2017.05.21. 14:56:35 -
#4481 A mikrofon mono. Stereo line in általában csak "muzsikus" hangkártyákon van. -
Livius #4480 2014-es BIOS frissítés is van még hozzá, szóval érdemes lenne frissíteni a lap BIOS-át. Persze a Rev verzióra figyelni kell, hogy jó legyen letöltve hozzá. -
#4479 Megvan a bibi alaplapon nincs bariba a vga-val pontosabban a bios, mert 2012-es és nincs frisebb frimware rá már. Azért köszönöm a fáradozást
Utoljára szerkesztette: KTMNORBI, 2017.05.13. 21:02:34