14419
  • Risu Führer
    köszi szépen.a kettő között mi jelenti az 5000ft-os árkülönbséget? mert a specifikációknál nem látok eltérő dolgokat.
  • franc0
    Ez lesz a tuti.
  • Peetboy
    Vegyél samsung ex2220 ledest Full HD-sat 40-ért. Vagy a kisebb változatát "19 colosba 1440:900, 16:10-es képaránnyal 30-ért. Egyiken sincs hdmi.
  • pointer4
    Én is pont ilyen vagyok, csak akkor veszek meg valamit ha már körbejártam jól a kérdést, megnéztem róla mindent a neten előre, ismerek róla mindent.
    Viszont el nem hinnéd, hogy milyen kevesen vagyunk evvel a hozzáállással.
  • FlyHigh
    Én viszont vásárolói szemszögből nézem és vannak olyan helyek, ahol simán visszaveszik az akár nemtetsző termékeket is mosolyogva. Mondjuk idáig csak akkor vittem vissza valamit, ha hibás volt, tudom, hogy mit akarok vásárolni.
  • Risu Führer
    sziasztok.
    elromlott a monitorom és vennék egy újat.30e-40e ft közöttit keresnék 19 vagy 22"-osat.jó lenne
    ha hdmi kábelt tudná kezelni de jó az is ha csak a dvi-t tudja.samsungban vagy lg-ben gondolkodom de ha mondtok más jó márkát is azt megköszönönném.
  • Magiszter
    [Benq V2200 Eco]

Ez ugyan fehér, de van fekete verzió is ugyanennyiért (igaz két ünnep között nincs raktáron), az a Benq V2210 Eco. Erről a monitorról csak jókat olvastam, meg azt hogy a Benq monitorok roppant kis arányban pixelhibásak. Mondjuk úgy hogy kisebb arányban mint a többi.

Szóval ha ez még belefér az árba, akkor én ezt ajánlom. Persze a végén te döntesz úgy is.
  • pointer4
    Az én szemszögemből ez úgy tűnik, hogy a vevők meggondolatlanok, és el vannak kényeztetve.
    Egy szalon, ahova bejöhet, megnézhet mindent. Kipróbáljuk ha valami kacifántos kérdése van, kb nincs olyan kérdés, amire nem tudnánk válaszolni. Elmesélheti minden kínját baját (meg is teszi), megpróbálunk rá megoldást találni. Van amikor annyira lusta, hogy kinyissa a leírást, inkább bejön fárasztani. Vagy otthonról telefonon várja, hogy megmondjuk milyen gombot nyomjon, mert lusta.
    Ha ezek után meg visszahozza, hogy ő nem erre gondolt, akkor copjon le :D
  • bul83
    Segítsen valaki!
  • neevous
    Ismerem mindkét oldalt, hidd el.
  • bul83
    Sziasztok!

Monitort szeretnék venni és egy kis segítségre lenne szükségem.
    22" -os monitorra gondoltam. Kb. 40e körül.
    Ezt a két monitort néztem
    Acer V233HQABD vagy Acer S222HQLAbid
    Mi a véleményetek ill. tudnátok -e ajánlani valami jó monitort.
    A segítséget előre is köszi!
  • FlyHigh
    eleg jol benne vagytok a szotyibot kategoriaban.
  • zvaragabor
    Mert a hagyományom képarányú moncsik drágábbak? Ha nem 19 colost, akkor mit ajánlasz?
  • tmisi
    "Sztem simán megéri onnan rendelni: olcsóbb is, meg ha 1x van is a 16:10-es változat. Én is onnan rendeltem a monitorom, tök hamar megjött, kifogástalan állapotban. És még a +2500 Ft házhozszállítással is közel 10k-val (!!) kevesebbe került, mint az itteni kisboltban."
    Nekem mondod? Több mint a fél gépem onnan van. :D De még elég sokan szeretnek helyileg venni, meg multikban, azért kell őket felvilágosítani. Bár most öcsém haverja is Iponból akar rendelni, azt hittem már én vagyok csak egyedül a faluban akinek van esze. xD

Nemrég vettem céges monitort, az egyik orosházi boltba az eladónak csak 19 colos moncsija (16:9 persze) volt raktáron, aszondja holnapra hozat nagyobbat. Na cső.
  • pointer4
    Ha, visszavesszük.
    Te megvennél teljes áron egy már visszavett terméket?
    Amikor kifizeti, és aláírja a számlát, az jogilag olyan, mintha egy adásvételi szerződést írna alá. Ezt nem lehet csak úgy felrúgni, merthogy bocsi hüjevoltam.
  • FlyHigh
    3 napon belul az emberektol -10%on veszitek vissza a termekeket ?
  • pointer4
    Ebben pont az van leírva amit én mondtam.
    A bolt hozzáállásától függ.
    Pl nálunk bontott készüléket sokan nem vesznek meg. Ráadásul garancialevelet is rendelni kell hozzá, az megint 1 hét állást jelent a raktárban.
    Most a két ünnep között épp elég ilyen cserével jelennek meg nálunk, általában -10%-al vissza is vesszük, ha tényleg jó állapotban van.
    Az hogy egy multi szarik bele a dologba, és visszaveszi, mert majd visszaadja a beszállítójának aki amúgy is le van szarva, arról meg megvan a véleményem. Kívánom, hogy te legyél beszállítója egy ilyen multinak, majd meglátjuk meg tudsz-e élni belőle :)
  • Danyi
    Erre valaki? :(
  • neevous
    Látom sikerült leszűrni a lényeget.
  • neevous
    Egy bolt sem csinál minuszos boltot, szóval ha eladható a dolog (van rá kereslet), akkor legrosszabb esetben is beszerzési áron megy ki a cucc. A beszerzési ár alá akkor mennek, ha már ott áll egy éve és a kutya le sem szarja. Sokszor viszont listaáron viszik el a kibontottat is.
  • Inquisitor
    Nem tudom miként megy nagy műszaki boltokban, de számtek boltokban egy áru ami ki volt/van bontva vagy eladhatatlan, vagy akkora engedmény kell rá, ami kb. duplája a rajta lévő haszonnak. Vagy konfigba tudják elsózni, de mire eladják, addigra lehet többet buknak megint rajta, mint ami haszon lett volna rajta, másrészt aki konfigba nem OEM cuccot tesz, az hülye.
  • kifli
    nevenincs webshopnál jobb a helyzet, mert ott aszem 8 napod van hogy visszavihesd, akkor is ha nincs baja...
  • neevous
    7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

Persze, ez elég tág megfogalmazás, de a valóságban még ennél is engedékenyebbek a boltot. Mi például akkor is cseréljük a dolgokat, ha "túlkicsiatévé", vagy "inkábbmégisapiroskamerakell". Mindezt arcvágás nélkül, hiszen semmi anyagi kár nem éri a boltot, ha visszavesz egy sértetlen készüléket. Ha meg komoly baja van a cuccnak, akkor a fenti eset lép életbe.

Aki meg sufniboltokban és nevesincs webshopokban vásárol az ne csodálkozzon azon, hogy egy olyan bolt, aminek semmi köze a magyarországi szervizhez és a magyarországi forgalmazóhoz, az mindent megtesz az érdekében, hogy ne kelljen lenyelnie egy eszköz árát tisztán mínuszként.
  • pointer4
    Visszaviheted, csak elhajtanak a francba :D
    72 órán belül, ha nem tetszik és visszaviszed, csak az üzlet jóindulatán múlik, hogy visszaveszi-e. Kötelezve nincsenek rá. Ez Olyan 1990-előtt volt, szelektív az emberek emlékezete.
    Rendeljetek neten, akkor 8 napig bármivel vissza lehet vinni.
  • Dobronski
    Érintős? Minek? Kényelmetlen nyúlkálni...
  • Inquisitor
    Érintős minek? MM-ben próbálgattam olyat, hát izé ... pedig egy jobb HP volt. otthon jó vagy 3-4x használnád évente. Egér, tapipad, pöcökegér, hotkey, médiagombok, távirányító mind gyorsabb, egyszerübb.

2560-as monitort vagy akár nagyobb felbontásút meg most is vehetsz. 3D monitorokból azért nem lesz egy darabig 1920-nál nagyobb felbontás, mert így is necces a képfrissítés, megjelenítési sebesség, input lag, stb.

Gagyi és olcsó LED-es monir fényereje aktív szemüveges és polárszemüveges 3D-hez is kevés fényerőt ad, normális használható LED technológia meg elég drága még.
  • desigo
    Vegyél egy IPS-es fullHD monitort meg egy tabletet.
  • High end PC #11482
    én 3D-és LED-es FullHD monitorokat akarok majd venni

de nem tudom hogy két 3D-és LED-es FullHD-ést vegyek

vagy egyet, és egy érintőképernyős FullHD-és monitort még másodiknak

a legjobb az lenne, ha lehetne 3D-és LED-es FullHD-és érintőképernyőset kapni, sőt, a legjobb az lenne, ha olyan monitor lenne, ami 3D-és LED-es érintőképernyős és legalább 2560x1440-es felbontású, nag abból hűármat is vennék!!!
    De ilyen nincs, nem találtam :((((
  • neevous
  • Inquisitor
    Akkor átvágtak. Gyakorlatilag az LG/Samu monitorokra van kemény 72 óra pixelgari. Aztán van pár monitor amire 5-10.000-ért vagy 10% felárért vehetsz pixelgarit, akkor él amit írtál. ilyen pl. az Asus. És vannak olyan monitorok, a legtöbb ilyen, ahol pénzért is csak az ISO szabvány szerinti hibás pixelszám után (9-20 pixel, vagy még több subpixel, felbontásfüggően) cserélnek és ezek között sok százezres profi cuccok is vannak.

A webes rendelés a 8 nappal meg, ha nem változott a törvény az elmúl 1.5 évben, csak akkor él, ha a webshopnak nincs saját bemutatóterme ahol az összes termék megtekinthető és/vagy a weboldalon a termék összes paraméterét és képét nem tették közzé.

Mondjuk amilyen gagyik a magyar webshopok az utóbbi pontok nem igazak az ilyen boltok 97%-ra. Vagy gáz a leírás vagy bemásolják a nagykerek oldalán lévő elszúrt leírásokat ...
  • Blum
    Én direkt kérdeztem a boltban,hogy adnak-e rá 3 napos pixelgaranciát úgy,mint neten és mondták,hogy igen. De azt mondták,hogyha 1 év múlva lesz pixxelhibás,akkor is kicserélik. Mondom jólvan,fasza! Így kell ezt.
  • neevous
    Tévedsz.
  • Magiszter
    Én úgy tudom hogy törvény szerint csak akkor ha neten rendelted. Ha személyesen bementél egy Média Márk-ba és ott megvásároltad akkor nem él a 72 órás "akármikor visszaviheted" dolog. Az más kérdés hogy ha az üzlet rendes akkor szarik rá hogy hogyan vásároltad engedi hogy kicseréld, visszavásárold a cuccot (üzleti érdeke hogy jó híre legyen).
    Ezért érdemes még ott az üzletben megnézetni, kipróbálni a gépeket, mert akkor 1) még 72 órán belül vagy 2) személyesen tudsz reklamálni ha szemétkednek 3) te vagy az én párom

De lehet nagyot tévedek.
  • neevous
    A 3 napos pixelgarinak azért nincs értelme, mert 72 órán belül minden szarral visszaviheted a cuccot.
  • Inquisitor
    "LED-es monitorok miben különböznek a nem LED-es monitoroktól. Az oké hogy alacsony fogyasztás, de van más előnye is?"
    Igazából nincs, van RGB Led-es monitor, ott jobbak a szinek és kontraszt, olyan 250-400.000-től kezdődnek :(

Sajnálom, hogy 50K a határ, most egy Dell Ultrasharp 2211-es 60K körül van, igaz pixelgari nélkül. Esetleg meg lehet nézni BenQ LED+MVA paneles megoldásait, hogy az mennyibe kerül ...
  • Lacee86
    Sztem simán megéri onnan rendelni: olcsóbb is, meg ha 1x van is a 16:10-es változat. Én is onnan rendeltem a monitorom, tök hamar megjött, kifogástalan állapotban. És még a +2500 Ft házhozszállítással is közel 10k-val (!!) kevesebbe került, mint az itteni kisboltban.
  • tmisi
    Ja Ipon jóbarát, de helyi boltba ritka mint a fehér holló.
    Viszont ha kap, jobban jár vele, ez tény.
  • Lacee86
    Samuból is, BenQ-ból is lehet kapni 19-esben 16:10-eset (1440x900) iponon pl.
  • tmisi
    19 colost inkább kerülném, lévén kikoptak a 16:10-esek, és a 16:9-esek meg eléggé alacsonyak, csak 768 sort tudnak megjeleníteni, hiába olyan szélesek. De ha annyira ilyen kell, akkor itt egy DVI-s modell:
    LG W1943TB-PF
  • Danyi
    Sziasztok!
    Nagy problémával küzdök: Van egy Samsung P2470 HD monitorom. A grafikus kártyám GeForce GTX 460, mini HDMI porttal rendelkezik. Ezen keresztül használom a P2470-est, azonban ha a GF driverben HD,SD név alatt futó felbontást állítók be (pl. 1080p, 720p) a kép bármely képbeállítások mellett kap egy kékes-szürkés árnyalatot és a színek nem olyan élénkek, mintha egy PC név alatt futó (pl. 1680*1050) felbontást használnék. 1080p-ben a szövegek még idegesítő glóriát is kapnak, amik "PC-s" felbontásnál teljesen eltűnnek... Mi lehet a probléma, hogyan lehetne az 1080p-s (natív) felbontás is olyan élményű, mint az 1680*1050?
    Előre is köszönöm a segítséget! :)