PC Monitorok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ma jött meg az új monitorom
LG 34GL750-B
azt veszem észre hogy alapból túl nagy háttérfényt kap a sarkok ál. Zavaróan sokat játék alatt is látszik. Hiába váltok profilt.. Stb
Már bekapcsolásnál is ilyen. Szerintem nem lenne szabad ennyire látszania.Pedig nem fos monitor, gsync, hdr10, freesync.. Stb
LG 34GK950F
VA:
Acer X35
MSI MPG341CQR
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
A 49 colos monitor 32:9 képarányú, ami azt jelenti, hogy olyan mintha két 27 colos monitor lenne egymás mellett a közepén lévő monitorillesztés nélkül!
Utána nézek!
Már a nagy méret 4k meg 120Hz IPS panelen is egy baromi nagy kérés.
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.11.21. 13:41:47
Csak gondoltam, hátha a jobban hozzá értők tudnak ajánlani pár elfogadható monitort!
Azért köszi!
https://www.tftcentral.co.uk/selector.htm
Vagy méginkább ide:
https://www.productchart.com/monitors/
Azt válogatod ki? Mert ebben a kategóriában amúgy sem lesz olyan sok fajta hogy nagyon válogatni kéne. Amúgy meg Acer predator de még az sem tud 120hz-et.
34 colos monitort keresek!
IPS, vagy VA panel
120 hz vagy felette
Ívelt
3440x1440
Többnyire játékra használnám, néha multira is, de csak amatőr szinten!
Olyan 400 ezer a plafon, de nyilván minél olcsóbb annál jobb!
Szeretnék úgy 3 alternatívát, ami ezeknek megfelel! Várom a BF akciókat, amelyik akciós lesz megvenném!
Esetleg jön valami új monitor mostanában, amire érdemes várni?
avagy csaltam, mert egyébként ötletem se volt, hogy mit takarna.
Utoljára szerkesztette: Calver, 2019.11.11. 02:25:26
"The trees move. Do you not see it?"
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
egyéb esetben számíthatsz homályosságra.
"The trees move. Do you not see it?"
MSI B450M Mortar Max | AMD Ryzen 5 3600 | G.SKILL 32GB DDR4 3600MHz CL16 | MSI RTX 2060 Gaming Z 6GB GDDR6 | 1TB M.2 SSD | 3TB HDD | Thermaltake Hamburg 530W | Acer XFA240 | Win 10 x64
azt szeretnem megkerdezni, hogy az IPS monitoroknak is van nativ, ajanlott felbontasa, ahol a legelesebb a kep? Szeretnek venni egy 2K-s monitort, de valoszinuleg a videokartyam nem tudna ugy meghajtani, hogy jatekok eseteben is az optimalis felbontast hasznaljam. Mivel csak elvetve jatszom nem szeretnek erosebb videokartyara beruhazni, filmezesre pedig elegendo ami van. Tehat 2D-s tartalmakra menne a max felbontas, jatekra pedig a jo oreg full HD. Mire szamithatok?
A valaszokat elore is koszonom!
Egyedüli megoldás az lehet, ha pixelhiba garanciával vásárolsz monitort, mert különben nem biztos, hogy visszaveszik. Másik megoldás, hogy megpróbálod otthoni módszerekkel eltüntetni. Ez pedig vagy bejön vagy nem. Vagy pedig még nagyobb problémát csinálsz vele, mint amit meg akartál oldani.
A pixelhiba javító programok legtöbbször szart sem érnek. Legfeljebb stuck pixel esetén. De ha dead pixeled van, az nem valószínű hogy bármitől is helyrejön.
Viszont már hallottam olyat, hogy az enyhe masszírozás felmelegített ruhával bejött. Vagy 24-48 órára ki volt kapcsolva a monitor és utána bekapcsoláskor eltűnt a hiba. Természetesen egyikre sincs garancia, hogy mindenkinél működni fog.
De van egy elég jól működő alternatív eltüntetési lehetőség: sötétebb pixelhibánál kiválóan alkalmazható. Letöltesz az asztalhoz egy sötétebb hátteret, a böngésződhöz pedig egy dark modot, és sötétebb skinnel nézheted a weblapokat. Szemkímélő is, mert nem világít a pofádba max fényerőn a monitor, másrészt a pixelhibát sem fogod többet látni.
Játékokban sem igen fogsz vele találkozni, mert azoknak meg elég változatos textúráik vannak, szóval elég kevés esély van rá, hogy a szemed elé kerül az idegesítő kis pixel. Meg játéknál amúgy sem arra figyelsz.
"aláírás max. 200 betű, nem tartalmazhat HTML, vagy UBB kódot, és 2 soremelés megengedett" Akkor inkább hagyjuk. : ]
Utoljára szerkesztette: Palinko, 2019.09.17. 19:08:52
Vettem egy 4K 27 es monitort. Érdeklődnék, hogy mennyire általános a pixelhiba ezeknél a monitoroknál? Gyakran előfordul? 2 pixelhiba volt a legelején 1.5 hét alatt megjelent a 3. is...felül illetve alul vannak és mivel 4k csak egy tűhegynyi feketeség, de még 1-2 és gariztatom.
Azt hittem nem fog "terjedni" de csak megjelent egy 3. a 2. után.
Nem tudom ezután mire számítsak .
"Boldogok a lelki szegények,mert övék a mennyek országa." "Sose tedd le a puskád azért, hogy megölelj egy Grizzlyt"
Kisebb nem jöhet már szóba nálam sem!
Tényleg komoly monitor,párszor már csekkoltam ismerősnél de nem a HDR-est hanem a simát.
Csak 10bit RGB-n használom.
Viszont néha ha alvóba megy a gép mert elfelejtem, vagy itt marad. Utána ha ébresztem, nem mindíg tudom visszaváltani RGB-be (néha), csak azt az YCbCr-t erőlteti. Akkor resizni kell a gépet... :/
Kérdésem ha tudja valaki,hogy a Samsung C49HG90DMU monitor 10bites vagy 8bit+frc?
Két kijelzőt használok klónba. Egy 4K-s monitor tartalmát klónoztam egy full HD-ra. Nem lesz esetleg probléma abból, hogy a klónba működő kijelzők eltérő felbontásúak?
Radioaktív kiscicák áron alul eladók vagy Playstation-re cserélném. Érdeklődni: Balatonalmádi, Nagymező u. 27.
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
Konfig: Junoszt TV, Commodore64, CPU Mos 6510 1,25 Mhz|RAM 64Kb Datasette magnó, 2db joystick
még ezt a két monitort néztem csak nem tudom megéri e a plusz pénzt..
SAMSUNG LC32HG70QQUXEN . a qled és a HDR megéri az árát?
Most akcióban 149k ha megéri ?
MSI OPTIX MAG321CQRezt néztem még ez is 150k.
Utoljára szerkesztette: MarkBlade, 2019.07.16. 05:57:31
Fos Full hd lesz csak szólok..
Alkalmatlan konzolhoz ez a monitor amit néztél!
Pc-hez viszont nagyon komoly!!
Ha most venném akkor az AOC lenne természetesen a minimál input lag végett(na nem mintha a Samum szar lenne ebben:)
Nagyon jó választás lesz,nagyon jól áll a 32"-nak a hajlítás,bizonyos játékok 144fps-t tudnak valamik nem de azokat is gyorsabbnak fogod érezni.
1440p-hez viszont nálam kellett a gtx1080!Azzal szépen elvan.Mehet a 2k+high/ultra.
Éppen a napokban vittem el ismerőshöz és odatettük egy Samu C49 elé(32:9-es monitor) és hát köszönöm de az enyém méretre nekem! jobb!
Ráadásul egy konzolt is rákötöttünk és ugye a 16:9 telibe adta a képet:)
"nem ezek azok a droidok amiket keresnek"
Biztos valaki aki használta a gépet filmnézésre, visszadugta és úgy maradt... szóval működik, most már csak egyetlen hasfájásom van, mégpedig az hogy kicsit csúnyácskák a betűk... olyan darabosak, pixelesek. A 27 inches monitoron sokkal szebb és simább volt. Remélem lehet rajta korrigálni.
De szép bauxit, honnan van?
A te urad békét és megbocsátást tanít, az enyém véres bosszút és a hatalom igazát.
A gond itt kezdődik. A monitor beállításainál sehol sem találtam full hd-t. A "ratio" menüpontnál két lehetőség van: original és wide... ha a wide-ra állítom, majd átlépek a resolution menübe, akkor 1366x768 az elérhető legnagyobb felbontás, az original-nál pedig 1024x768.
A full hd sehol sincs. Így átállítottam a felbontást a menüben elérhető legnagyobbra (1366x768), de a windows ugyanúgy üresen, csak a háttérképpel töltődik be. Semmilyen beállításra nincs lehetőség ott sem. Sem a videókártya vezérlőpanelt nem tudja betölteni, sem a vezérlőpultot, még egy megveszekedett ikon se látszik sehol.
Ha visszateszem az előző monitort, ami szintén egy full hd LG, csak 27 inches, akkor minden elindul és betöltődik normálisan, ahogy szokott.
Nekem már rengeteg monitorom volt, de ilyen hülye problémával még nem találkoztam... minden új monitorral normálisan megjelenítődött a windows, csak ezzel nem akar.
Légyszi valaki aki ismeri ezt a típust, mondja már el, hogy mit csinálok rosszul, mert már azon gondolkozok, hogy bebaszom a dobozba és visszaküldöm az áruházba.
De szép bauxit, honnan van?
Ha jó a 24" görbe VA panel, akkor most a kérdezett kategóriában van a Samu C24RG50 mint új cucc, a C24FG73 ami régi, de QLED (jobb kontraszt?), MSI Optix MAG241C.
Amúgy most jön be az Acer új olcsósított VA szériája az ED sorozat, de erről sehol nem láttam teszteket: Acer ED242QRAbidpx
Ez még pixel garanciával is bőven befér árban.
Én simán el tudnám képzelni, hogy hosszabb távon jobb a szemnek, pláne ha olyan játékkal játszol, ahol sokat kell kitekinteni a képernyő szélére. Persze ehhez az is kell, hogy úgy legyen beállítva a monitor, hogy a sugár középpontjában legyen a fejed. Ettől távolabb, vagy közelebb engem biztos zavarna, de van annyi hely az asztalon, hogy lehessen előre-hátra tologálni, míg jó nem lesz.