14419
  • MerlinW
    Az utóbbi 2-3 évben 80% munka, 20% játék :)
  • Dobronski
    off
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    uh. megkérdezhetem, hogy munkára vagy hobbira kell a 3 g7? elég komoly setupod van
  • MerlinW
    A monitor minden pontján egyenlő fényerősséget, színpontosságot kapsz. Nekem is 3x32" ívelt van 6 éve. Ha egy monitorod van, akkor 32 col alatt nem biztos hogy sok haszna van, hacsak nem 30-40 centire ülsz a monitortól. Ha 2 vagy több monitort használsz, akkor viszont jó dolog.
  • Mersant
    inkabb egy 21:9-es normal (szerintem).
  • xido
    Srácok biztos már elhangzott itt kérdés és válasz is...de...ívelt vagy sem?...vagány dolognak tartom,de van is funkciója/haszna?..játékban gondolom igen,de ha csak filmezel,netezel,nem zavaró a görbülés?
  • Zanzy
    Sziasztok! Valaki tudna mondani valamit hogy mi ez a monitoron? Ez igy halott, vagy javitható?
    Dell U2412
  • Palinko
    Szemezek egy Philips 288E2A/00 monitorral eddig az LG 27UL600-W érdekelt, de jóval olcsóbban hozzá tudnék jutni a Philipshez. Specifikációban nem térnek annyira el talán az LG 50 el nagyobb fényereje tűnt csak fel, de vajon megér ez 30 ezret? Szerintem nem, van valami amit nem veszek figyelembe és mégis az LG-t tenné jobb választássá? Melyik a jobb vétel szerintetek?

• akyyy
    jó ők azok akik ingyen kapják, hogy reklámozhassák, nem fognak rossz dolgokat mondani :D vagy mást ajánlani
  • MerlinW

És még 100
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.24. 21:12:00
  • akyyy
    Valaki tudna véleményt írni a Samsung C32HG70 Monitorról? Kicsit drágább, meg régebbi modell (2017-es tán), de ezt néztem ki.
    Sehol nem találtam róla normális véleményt, prohardvert is folyamatosan böngészem, de kb. semmi.
  • extra sensory
    Azt nem értem, hogyha már eleve freesync-es támogatású a monitorod, akkor miért akarsz g-sync-et használni? A két technológia lényege ugyanaz, akkor nem mindegy melyik?
  • MerlinW
    Tudtommal nem fog működni. Freesync HDMI-n, Gsync pedig csak DP-n megy. Viszont ha az LG monitord C9 (series 9), abban van VRR és sima HDMI-HDMI kapcsolattal csinál neked G-Sync-et.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.10.30. 23:34:34
  • 6600GT
    Sziasztok! Adott egy Lg freesynce monitor hdmi csatlakozóval,ha vennék egy hdmi display port átalakítót szerintetek működne ez a g-synce kompatibilis dolog? köszönöm
  • TomStorm
    Ez egy brutálisan jó Monitor 21:9-re 34"-al!
    Ha ez a képarány kell és nem gondolkoztál 32:9-be akkor nagyon profi választás!
    Annyi hogy HDR még mindig "fake" abba ne éld bele magad hogy Dolby vision true HDR10-et fogsz kapni,mert nem fogsz:)

Ilyenkor mindig kell keresni monitorba a "kistesót" amiben nincs HDR,olcsóbban.Ha van azt kell venni.Nem tudom itt van e.
  • Palinko
    Akkor sztem ne gondolkozz rajta többet
  • Bokafix2
    A gond az, hogy nézegettem a többi monitor gyártót is, de csak ennél az MSI-s példánynál találtam meg az összes funkciót egyben, ami kell nekem egy monitorhoz. Volt ahol a frissítési ráta nem volt elég magas, volt ahol a 10 bit hiányzott, volt ahol a HDR támogatás hiányzott, volt ahol nem volt állítható a magasság, volt ahol G-sync volt, nekem meg AMD-s karim van... volt olyan példány ahol mindez megvolt, de ott meg a képátló hibádzott, mert jóval kisebb volt 34-esnél.
  • Palinko
    Az hogy VA panel még csak annyi információ hogy BMW, csak nem tudod hogy egy Isetta vagy egy M8-as mert van különbség :D Ha tudnánk a pontos panel típust látnánk melyik más monitorgyártó használja még azt.
  • Bokafix2
    Lentebb a technikai dokumentációknál írja, hogy VA panel... egyébként a jelenlegi monitorom típusa is VA. Az előző két monitorom IPS paneles LG volt, és mindkettővel ugyanaz volt a problémám: black light bleeding, méghozzá erősen, és a fekete színek kissé fakók voltak. A VA ebből a szempontból tökéletes. A fekete szín visszaadása kiváló (minden paneltípus közül a legjobb) és nincs zavaró háttér világítás sem.

Persze van aki írja, hogy előfordul szellemkép meg ilyenek VA panelnél, de én nem tapasztaltam. Kifejezetten gamingra tervezett VA-s monitornál ilyet nem láttam, sőt, ez amit kinéztem 1ms-os válaszidővel rendelkezik, kvázi tökéletes képet kell hogy adjon. 144 Hz-es is, tehát hozná azt a szintet ami jelenleg van, sőt jobbat is, mivel a mostani monitorom 4ms, 144 Hz. És HDR támogatása sincs és csak 8 bites. Ennél van HDR és 10 bit.

És mondom: a fekete visszaadása olyan tökéletes, hogy a szemkímélő dark moddal használom a böngészőt, és olyan fekete a háttér, mintha ki lenne kapcsolva a monitor, és mégsincs semmi háttér világítás. Semmi zavaró fakóság a monitor sarkaiban vagy szélein, és a fekete szín az tökéletesen koromfekete. Szóval én mindenképpen a VA technológiát pártolom. Bár tény, hogy ennek a betekintési szöge nem olyan jó, mint az IPS monitoroké. Ebben a szegmensben az IPS még mindig verhetetlen. Viszont nem is olyan szar a betekintése mint a TN panelnél. Annál azért sokkal jobb, csak nem éri el az IPS nívóját. De ez elfogadható kompromisszum, ha az előnyeit nézzük.
  • Bokafix2
    Oké, majd szétnézek egy kicsit jobban AOC fronton is, aztán meglátjuk. Még amúgy sem döntöttem el, melyiket vegyem.
  • MarkBlade
    32 aoc om van már 3 éve. 144 hz semmi baja. Az tény hogy olcsó anyagokkal dolgoznak és fenti kávánál ha nagy sötét van pár helyen a led bevilágit. De annyira nem zavaró és mint írtam a szoba akkor vaksötét. Viszont nagy jó a szín és kép és 144 hz.. 110k ért teljesen megérte szerintem.
  • Palinko
    Sajnos nekem sincs tapasztalatom se AOC se MSI monitorokkal, de azért technikai eszközről beszélünk, nem tudsz olyan minőségit vagy drágát venni amivel sehol ne lenne valakinek baja. Persze jobb az MSI meg több featureje van de kérdés hogy ennyiért megéri-e.

Szerettem volnna hasznosabb lenni de még csak a panel típusát sem találtam meg hogy bár megnéznénk más gyártókat akik ezt használják. A TFT centralon is kiírták hogy fúj túl sok idő szétszedni és kideríteni szóval a jövőben szarnak bele, majd a tesztjeikbe leírják amit ők személyesen tesztelnek. Persze hogy tesztelték az adott MSI-t de nem írták le. Kár hogy nem kötelezik a gyártókat a publikálásra vagy csak én kerestem bénán. Azért a tesztek alapján nem rossz monitor ez de azt meg biztos olvastad.

Én szerintem bevállalnám, bár mostanában az én preferenciáimnak az LG szállít megfelelő monitorokat. Az Acer Predator vonala is érdekes, de nagyon átalakult a monitor piac. Régen Samsung vs LG-ről szólt kb. Meg persze a szélen hagyva helyet a kisebb szereplőknek de egy átlag felhasználó megtalálta a két gyártónál ami kell. Ma meg sokkal diverzikáltabb a helyzet és megjelentek az ilyen általános gyártók pl Asus is például olyan gyártó akire számítottunk mint alaplap, videókártya gyártó stb, de régen monitort nem vettünk volna tőle, most meg durván high end monitorokat készítenek. Szerintem az MSI is ezen a hajón evez fel, kicsit a doboz is OEM gyártásnak tűnik, a panelt veszik valakitől de szerintem ennyiért azért odafigyelnek a minőségre is. Tudom ez nem túl sok segítség :D
  • Bokafix2
    Tervben volt, de AOC-ről szerencsére több felhasználói véleménnyel lehet találkozni a fórumokon, mivel jóval olcsóbb, és ezért többen is használják. Volt aki írta, hogy 1 éven belül kuka lett az AOC monitora, persze nem úgy hogy teljesen elromlott, de így is használhatatlan lett, mert elkezdett enyhén remegni a képe, főleg a betűknél volt észrevehető, és ahogy tovább használta, egyéb képzaja is lett. Olyan monitort nem akarok ami hamar elromlik, vagy pedig kisebb-nagyobb képhibái lesznek.

Egy korábbi monitorom 5 évig működött megbízhatóan hiba nélkül, és nem azért lett lecserélve mert bármi baja lett, hanem csak nagyobb felbontást és képátlót akartam, így lecseréltem, de a mai napig hibátlan. Ilyen vételt szeretnék az új monitor esetében is, mert nincs kedvem fél-egy év után szervizeltetni, meg apróbb hibákkal lehet hogy nem is fognak kezdeni semmit.

Jártam már úgy garanciás monitorral, hogy apró (de zavaró) képhibája lett, és nem cserélték ki... visszaküldték ugyanolyan hibásan. Szóval ha nem romlik el teljesen az még a rosszabbik eset, mert szarni fognak rá... képet mutat, úgyhogy nincs vele semmi gond: így vannak vele. Nem ismerek minden egyes szervizet persze, de vannak rossz tapasztalataim. Nem érdekli őket, hogy téged mennyire zavar az adott hiba, ha van folyamatos nézhető kép, akkor basznak megcsinálni. Szóval számomra első számú prioritás a megbízható működés.
  • Palinko
    AOC CU34G2X?

• Bokafix2
    Gaming, filmnézés, netezés... ezekre használnám, és konkrétan ezt a példányt néztem ki...

Csak mivel nem annyira "óccó", ezért gondoltam rákérdezek.
  • Palinko
    Érdekes téma, szerintem panel függő főként. A csomagolás meg mindegy ki kis túlzással
  • Bokafix2
    MSI monitorokról valami vélemény? Az érdekelne mennyire strapabíróak, és hogy nem romlanak-e hamar... sajnos ezt a márkát nem ismerem túlzottan, ezért bizonytalan vagyok, hogy beruházzak-e rá.
  • bajgunar
    Nekem véleményem?
    Én mióta ezt megvettem! Nekem soha többet NEM kell 16:9, 21:9 -es monitor. Munkahelyen is 2*16:9 van. Persze ott nincs game. Itthon meg a game? Nincs megosztvaaa!!!
    Ha már 2080 (akkor van ott vas is), meg ennyi pénzd kidobsz rá... Akkor már az a pár +k, nem oszt, nem szoroz.
    Én tuti nem bántam meg.
    Ips, va? Itthonra, játszani? PFf. Nem egy weboldal tervező vagy. Akkor vágnád... Addig meg? Tökmindegy, hogy RGB-t mennyire tolja.
    144Hz, 1ms, 350cd, 10bit-en megy! Ok csak 3840x1080. De kegyetlen! ~1-1.2m -ről nézem. De brutál. Amit belátsz játékban FOV.
    FreeSync-et tudja már ez is. De NEM is használom. Ha van vas, vsynch -el jobb. HDR néha már zavaró, annyira durva. Ki is kapcsolom legtöbbször. És ugyanúgy tolod 2560x1080-ba is, vagy 1920x1080-ba is. Meg felosztod monitort. Oda rakod ahova akarod. De a multitasking is kegyetlen! Egyik oldalt gép, másik oldalt konzol. Meg úgy általánosságban. Itthon is gépezni. Több ablak egyidejű elérése. Netezés, közbe filmnézés. Stb. Egyszerűen brutál.
    C49HG90
    Én nem bántam meg. FPS-re bőven jó ez is. Csutka full max grafon, miden megy. Na most ha 2080-ad van, akkor van ott vas is.
    Nekem csak alanti gépem van. Gépfejlesztés odáig jutott anno, hogy vettem a 1070-t, ssd-t. meg a monitort. Aztán elköltöztem, mert családi házat vettem... Azóta nem költöttem a gépre. De ez is kiszolgál teljes mértékben.
    Csak vess rá egy pillantást.
  • Palinko
    Általánosságban annyit lehet elmondani hogy az IPS panelen talán a legszebbek a színek meg a feketék, szóval kontrasztosabb, a VA pedig képfrissítésben gyorsabb, azonban amilyen felhasználást felsoroltál szerintem egy TN panel is nagyon megfelelne neked az a leggyorsabb és igazából nem használod semmi olyasmire a gépet ahol az a nagyon nagy színhelyesség kéne a TN panelek is jól néznek ki már régóta csak szokás gagyizni őket, de erre a felhasználásra én azt vennék.

Szerintem nem feleslegesen nagy a kereted mert pl egy LG 32UK50T-W 32-Inch 4K UHD tök jó lenne VA panel, de FreeSynches (asszem nem támogatott a mókolás) és a Gsynch megdobja a keretet.

Tudom hogy így nem sokat érek hogy még a felbontás kérelmedet sem tartottam be mert nagyobbat választottam, de ahogy megnézem a felhasználási formát szerintem egy 4K jobban illene neked, jól szét tudnád húzni az ablakokat egyik részen menne az IDE másik részén néznéd a dokumentációt stb.

Evezzünk akkor drágább vizekre, egy ilyenre nekem is nagyon fáj :
    Acer Predator XB271HK

IPS a VA helyett, 4K igaz ez kisebb mint az előző sajna de a 27" követelményben benne van, viszont 60Hz úgyszintén, nem tudom mennyire vagy pro gamer, azért jól jön a nagyobb képfrissítés lövöldözős játékokban főleg, de ez megint nem olyasmi ami nélkül nem lehet már meglenni, viszont az:
    Asus ROG Swift PG27UQ 27"
    Ebben is kiszolgálna mert 144Hz-es minden másban kb olyan mint az előző ajánlás, a Te pénzed arra költöd amire akarod, de szerintem a 144Hz nem éri meg az árkülönbséget, még ha lövöldözöl sem, végül is nem ebből élsz nagyon jót szórakozol 60Hz-en is....

Nézzünk valamit a kívánt felbontásban is azért ne legyek teljesen genyó.
    LG 32GK850G-B 32"
    VA panel 144Hz és 31,5"-os.

Vagy ha szereted a csík monitorokat akkor:
    Acer Predator X34
    IPS 100Hz 34 inch, de ez 21:9-es aspect ratio monitor azért neveztem csíknak :D Amivel szokott gond lenni pl ha régebii játékokat játszol akkor ismeretlen volt ez a felbontás az újabb nagyobb címek azért támogatják de mindig lehet vele meglepetést szerezni magadnak :D

Talán az LG 32GK850G-B 32" esik be leginkább az általad megszabott paraméterekbe de én mégis valahogy a két Acert jobb ajánlatnak érzem de ez az én szubjektivitásom hogy szerintem egyiknél a nagyobb felbontás többet ér a másiknál meg a nagyobb felbontás mellett van olyan képarányod amin jobban elfér 2 ablak és még nagyobb is mint az LG igaz hogy drágább is.

A másik rossz hír hogy annyira nem értek a monitorokhoz, és lehet csak nagyobb dilemmát csináltam mint amit megoldottam :D majd a többiek véleményére annyira kíváncsi vagyok mint jómagad :D

szerk: Eddig dollárban láttam az árakat, az Asusra meg az X34-re rá se nézz mert valaki ezen nagyon sokat keres :D LG 32GK850G-B 32" szerintem jó lesz.
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2020.04.24. 23:05:06
  • medjay
    Sziasztok!
    Monitort szeretnék vásárolni. Kérlek szépen titeket, hogy segítsetek választani az alábbiak alapján:
    - Amire leginkább használnám a monitort: játék, filmezés(ritkábban), mindennapi használat(internetezés, programozás, ...)
    - Felbontás amit szeretnék: 2560 × 1440
    - Panel: Itt vagyok egy kicsit bajban, mert igazából nem tudom, hogy melyik lehet az ideálisabb választás.(IPS vs VA). Ebben kérnék szépen egy kis iránymutatást.
    - Monitor méret: minimum 27 inch, de ha lehet akkor inkább a 31,5 inch lenne a választásom
    - Egyéb: Mivel Nvidia videókártyám van(RTX 2080) ezért szeretném ha G-Sync képes lenne a monitor. Úgy tudom, hogy már a FreeSync is működik nvidia kártyákkal és amennyiben nincsen hátránya a G-Sync-el szemben akkor a FreeSync is megfelelő.
    Válaszidő elfogadható legyen :)
    - Összeg: Max 250 - 270 ezer forint, de amennyiben feleslegesnek tűnik ekkora összeget befektetni akkor kérlek jelezzétek nekem
    Még szükséges valamit leírnom?
    Nagyon szépen köszönöm előre is a segítséget. :R
  • littleNorbi
    A Dell-nél nem vagyok biztos, hogy HDMI-n keresztül is el tudja érni 144Hz-et...
  • littleNorbi
    Utánaolvasgattam, valójában mind 2 monitor többnyire azonos tulajdonságokkal rendelkezik, annyi, hogy az LG kinézetre szebb és vékonyabb...
  • Palinko
    Én is alig láttam különbséget, lehet ezt élőben kéne megnézni de ki tudja hogy van beállítva a monitor. Én már majdnem azt mondtam hogy vegye azt amelyik deisgnben jobban tetszik neki és jobbat mutat az asztalon kikapcsolva is.
  • unrealnoise
    Leginkább az nézném meg első körben, hogy valamelyik tudja-e az Gsync-es freesync-et. :D
    Amúgy nem hinném, hogy nagy külöbség lenne...

Szerintem mindenki csak úgy tudna ezekről érdemben nyilatkozni, hogy utánuk olvasna, az meg nem 5 perc, hanem órák kérdése...

Az LG-n két HDMI kábel van, ami vagy fontos, vagy nem. Mert ugye a másikon csak egy.
  • littleNorbi
    Sziasztok!
    Kettő monitor között dilemmázok:
    1. LG 24GL600F-B
    2. Dell S2419HGF
    Melyiket vegyem?
  • undY1ng #14262
    Haver adott egy Lenovo ThinkVision L2254A monitort ami a célnak megfelel. Ugye a másik kijelző a stream program miatt kellene csak, de ha van valami 10-20e huf közötti újabb ilyen fajta képernyő, szívesen meglesem!
  • Maala
    Akkor most már jöhet valami szemkímélő új cucc?
  • undY1ng #14260
    Másik monitorral teljesen jó, a Samsung monitor digitális bemenete bekrepált. Rip 9 év.
  • undY1ng #14259
    Végignéztem a beállításokat, de nem igazán találtam meg, hogy ezt hol lehet állítani. Pedig emlékszem, hogy volt ilyen... :/
  • dantor7
    Hali,

nekem is volt hasonló, próbálj játszani az nvidia control panel-ben a kiküdött jellel!
    Lehet, hogy 8-ról 10-bitre lett állitva és a monitor nem érzékeli, lehet, hogy kiküld hangot és nem szereti, lehet, hogy 59hz-re lett állitva és azt nem szereti, AVAGY forditva!
  • undY1ng #14257
    DDU nevű programmal csutkára leszedett driver majd újratelepítés után se jó. Csütörtökön jön hozzá értőbb haver és le lesz tesztelve egy másik monitorral, hogy mit produkál.. De ahogyan írtam. BIOS betöltéséig nálam is működik ez a samsung monitor, de ahogyan winf*sba lép, azonnal kikapcsol.