14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
ba32107 #12561 Iponnál azt mondták, visszacserélik, ha összecsomagolom eredeti állapotba. Minden zacskó megvan, nem dobtam ki semmit. Szerintetek abba beleköthetnek, hogy lehúztam a fóliákat a monitorról és a talpról? -
Blum #12560 Ez se rossz :)
Igazából ebben az árkategóriában olyan égbe kiáltóan nagy különbségek nincsenek se minőségben sem pedig tudásban. -
#12559 Emellett a barátom mondta, hogy inkább Samsung-ot vegyek, ő ezt ajánlotta. Mi a véleményetek róla? -
Blum #12558 Árgépes értékelésre nagyon ne alapozz,mindenféle hozzá nem értő jött-ment alakok írnak oda. "Nagyon szép képe van,vegyétek nyugodtan" ..hát kössz. Lövése sincs arról pl.,hogy miért jó a LED-es háttérvilágítás,milyen panel van benne (vagy ha tudja,akkor azt már nem,hogy az jó vagy rossz),meg verik a f.szukat a 100millió/1 kontrasztarányra. Ami mint tudjuk nagy parasztvakítás,na de mindegy.
G2240 egy jó darab,az,hogy ba32107 kifogott egy hibásat az csak véletlen. Legkomolyabb gyártóknál is előfordul. Viszont ha van rá keret,akkor 42k-ért a 24"os tesóját simán megjátszanám. -
ba32107 #12557 Én is most vettem egy G2240-et, szép a képe, jól néz ki, meg vagyok vele elégedve, csak van rajta egy hibás pixel, ezt próbálom most elintézni, hogy visszacseréljék. -
#12556 Láttam párat, de azok közül is melyik jó?
Van Benq G2240 ez 33e Ft, vagy BenQ G2420HDBL 42e Ft, viszont Árgép.hu-n, ezt kapta a legjobb értékelést. Csak nem tudom, mennyivel jobb mint a G2240. Melyik éri meg jobban?
-
Blum #12555 22"-os BenQ-k jó árban vannak most. -
#12554 Sziasztok!
Új monitort vennénk lehetőleg LED-eset, melyik a legjobb szerintetek(38.000 Ft-ig)? -
#12553 Pedik jók a Dell-ek (NCIS-ben is azokat gyűrik ám :D). Igaz a drágábbak jobban bírják, de ez minden márkár igaz. -
#12552 Ezzel csak magadat szívatod meg... egyébként u2311h-t már nem nagyon kapsz (max használtat).
Nézd át a Dell U szériát és válassz onnan. De ha kötöd az ebet a karóhoz, ott az LG IPS szériája. -
#12551 én meg bámultam a foltos panelt, most meg bámulom a sárga csíkot ami a monitoron végigszalad -
#12550 Hallottam, hehe.. itt bámulom most is és az ég egy adta világon semmi probléma nincs vele, tökéletes, minden célra amire egy átlag felhasználónak kelhet :o) -
#12549 arról még csak elég rossz dolgokat hallottam, és ha kicsit figyelmesebben elolvastad volna amit írtam, dell monitort az életben nem veszek többet -
#12548 DELL U2311h -
#12547 már megint beszart a dell 2209wa monitorom panelja, szóval le akarom cserélni, a szemem pedig hozzászokott az ips minőséghez
23-24 col körüli "fullhd" monitorok közül amiben minőségi panel van milyet ajánlotok? ja és ne a fixdirectnél legyen a szervíz, mert bunkó faszok, és már most rosszul vagyok ha arra gondolok, hogy ismét vihetem hozzájuk a monitort :S -
#12546 Az elsőre a válaszom : Vidd vissza nyugodtan, az iPon ha garanciáról beszélünk nagyon korrekt és segítőkész cég ;) -
ba32107 #12545 Üdv! Vettem egy monitort az ipon-nál. Most hoztam haza, viszont látom, hogy pixelhibás. 1 pixel rózsaszínnel be van ragadva, és elég zavaró, mert mindenféle sötét háttérrel azonnal észrevehető. Na most elolvastam az ide vonatkozó részt a vásárlási feltételeknél, de nem egészen értem..... ezt a monitort vettem:
katt
Azt hiszem valamit módosítottak, mert az ára is más mint amennyiért én vettem tegnap, és esküdni mernék, hogy a 3 napos pixelhiba garanciánál igen volt odaírva. Szerintetek visszaveszik / kicserélik? Azért nem vagyok benne biztos, mert a vásárlási feltételeknél valami olyasmi van írva, hogy x hibás pixel megengedett. De azért eléggé zavaró, nagyon látszik sötét háttérnél. Amúgy hogy megy egy ilyen pixelhibás csere? Ott helyben bedugják, megnézik, és adnak egy bontatlan újat? Vagy csak a monitort cserélik ki és kész?
Még egy másik, ettől független kérdés. Az iponnál lévő kábelek és átalakítók közül tudtok mondani egy normális, olcsó hdmi kábelt és hdmi/dvi átalakítót? Nagyon sokféle van, és nem tudom mi a különbség közöttük. -
#12544 Amint a Samsung Super PLS eletszeru arkategoriaba csuszik, veszek is egyet. -
#12543 Ja. Inkább veszek mellé egy másikat, ha muszáj, vagy TV-ben veszek jobbfélét (most is van kettő tűrhető). Példának okáért teszteltem ezt az LG passzív 3D-s TV-t (csak 40" volt mindössze). Na annak brutálisan jó képe van a lehetőségekhez képest. A 3D faja és nem fárasztotta úgy a szemem. -
Blum #12542 Hát,akkor te nem az elkövetkezendő pár évben fogsz monitort cserélni úgy érzem :D -
#12541 Mármint nem akkor, ha a monitorom lenne szarabb, hanem ha leszopnám magam, ééééted?! :D
Én legközelebb ezt csak nagyobbra, nagyobb felbontásúra, LED-esre és passzív 3D-sre cserélném, nomeg jobb panelesre. Az viszont nem túl valószínű, hogy ilyeneket fognak gyártani (SAJNOS, mert arra nem sajnálnám a pízt). A monitorok is nagyon szegmentálódtak manapság és ez NEM jó jel.
-
Blum #12540 Huhh,akkor aztán tényleg világvége lenne... -
#12539 Jaja, le is szopnám magam, ha bármelyik ezek közül jobb lenne, mint pl. az én monitorom, vagy akár csak megközelítené... DE szerencsére ez a veszély ugye nem fenyeget. :DDD -
#12538 Pont annyira premiumok mint a H-IPS... -
Blum #12537 #12535
A számból vette ki a szót -
#12536 Képminőségről beszéltünk.
Nyilván vannak különbségek néhány dologban, de egyrészt ha érdekli rákeres, másrészt se kártyája, se panelje, de még lehet hogy szeme sincs hozzá, hogy észrevegyen bármi különbséget a 3 között.
A HDMI már behozta a lemaradást felbontásban. -
Inquisitor #12535 Videokártya függő is lehet, pl. ATI Radeon HD széria (integrált is) hangot is ki tud vinni a DVI-on a saját átalakítóval. Átalakító plusz kábel helyett meg célszerűbb egy átalakítós kábel, még ha drágább is. Eggyel kevesebb hibaforrás. -
Blum #12534 5-600 Ft a HDMI to DVI átalakító LINK.
BenQ GL2240 egész jó cuccos,ha ragaszkodsz a HDMI-hez,akkor Samsung S23A300B -
ba32107 #12533 Értelemszerűen kategórián belüli összehasonlítás lenne frankó, ha tudnám hogy meliyk kategóriában melyik a legjobb. Előre is köszi! -
ba32107 #12532 Na kinéztem pár monitort, és tanácsot kérnék. Azt még mindig képtelen voltam eldönteni, hogy mekkorát akarok :D Vagy egy "kisebbet" (21-22), vagy egy "nagyobbat" (23-24). Samsung és Benq között gondolkozom. Jól jönne némi segítség.
Első kérdésem, hogy érdemes-e rászánni a hdmi-s bementűre azt a plusz pár ezer forintot? A laptopomon hdmi kimenet van, dvi nincs, de lejjebb azt írtátok, hogy az átalakító nem drága (mennyi az a nem drága? Egyáltalán adnak kábelt a monitorhoz? Lehet hogy ugyanúgy jövök ki átalakítóval, mint ha egyből vennék egy hdmi-set?)
Ők a jelöltek (kisebb kategória):
Benq:
1
2
(egyszerűen nem tudom mi a különbség a kettő között, nem találtam semmit róla)
Samsung:
1
2
Nagyobb kategória:
Benq:
1
Samu:
1
2
-
Inquisitor #12531 "Hogy ez HDMI, DVI vagy DisplayPort,"
Azért nem teljesen mindegy. Elvileg mindhárom visz át hangot, de a DVI oldalról, legalább is bemeneteknél ezt lesporólják. Ez akkor fontos, ha nem csak monitoron akarja nézni a filmeket pl.
Aztán a HDMI nem tud olyan felbontásokat mint a DVI és DP, bár lehet az 1.4-es már igen, de erre utalást sem láttam. A HDMI és DB utolsó verziója elvileg képes 8 bit szincsatornánál jóvval többre is. És biztos van még pár dologban difi ... -
#12530 Ezek a fisfos szarok mióta prémum monitorok vaze?!?! :D -
#12529 Prémium kijelzők a szorítóban
-
ba32107 #12528 Ok, értem, kösz! -
#12527 Egy a lényeg: legyen digitális kimenet mind a forráson, mind a kijelzőn.
Hogy ez HDMI, DVI vagy DisplayPort, az mindegy. Átalakítóval megoldható. De a D-sub (VGA) képminősége sokkal rosszabb. -
#12526 Köszi!!
De azért még nem dobnám ki:-DD -
Blum #12525 Attól függ,hogy a HDMI-t mivel hasonlítjuk össze.
D-Sub és HDMI között természetes van -elég komoly- különbség,viszont pl. HDMI és DVI között gyakorlatilag semmi. Igazából nem is kéne neked feltétlenül HDMI csatlakozós monitor,elég ha veszel egy HDMI -->DVI átalakítót párszáz forintért és kész. Viszont arra figyelj,hogy a monitoron DVI az TÉNYLEG legyen,ne csak D-Sub. -
ba32107 #12524 Köszi. Lenne egy kérdésem a HDMI-ről. A laptopomon van ilyen kimenet, és azon gondolkozom, hogy olyan monitort vegyek-e, amin szintén van. Sokat számít az? A monitor mellé jár HDMI kábel is? Nem túl gyakran néznék filmet, nem is játszanék, stb, szóval annyira nekem nem számít a minőség. Persze filmnézésnél azért jó lenne. Ha mondjuk van egy olyan rip, ami 1080p-s, akkor csak azzal fog látszani a különbség HDMI és nem HDMI között, vagy bármilyen filmnél? -
#12523 ipon.hu, vagy hardverapron gianni bazárjában találhatsz jó áron, kapsz rendes garit is meg minden... -
Blum #12522 ipon.hu