14419
  • ba32107
    Köszi. És tudsz mondani megbízható, olcsó pesti boltot, vagy webshopot ahol pesten át tudom venni személyesen?
  • kifli
    samsung, újabb benq, dell

ezek azok amik jók, és kaphatóak is magyarországon :)
  • ba32107
    Legalább egy-két márkát mondjatok légyszi, ami jó, és az alapján le tudom szűkíteni a keresést. Köszi
  • pacclacc
    Hát lcd monitorok átka! Nekem Samsung T220 van, és teljes sötét képernyönél, vannak világosabb részek, gondolom a rossz megvilágitás miatt!
  • sapkafej
    valószínűleg azért, mert egy szar. nekünk is van ilyen monitor itthon. ki kell dobni a picsába, vagy bele kell törődni :)
  • zotya10002
    Sziasztok!!

Van egy 22"- lcd monitorom!!

Azt vettem észre hogy foltos a képernyő mikor fekete a háttér!!

Nem maszatos meg ilyenek!!

Tökre zavaró.Mitől lehet ez??
  • pacclacc
    Igen elírtam! akkor nem érdemes megvennem a drágábbikat! Annyival nem jóbb. Köszi az infot!
  • gurubefree
    Az a 350 lesz csak el van irva. amugy a kinezeten meg az aron kivul kulonbseg nincs a ketto kozot
  • Waczkor
    Kis kiegészítő kérdés a korábbi hszemhez:
    Dell U2312HM vagy inkább az előd U2311H?

Csak azért kérdem,ha nem kapnák a régiből,mert ugye ez elvileg az utód,van e aki esetleg vett az újból?
  • bajgunar
    S27A530H ilyet hol találtál?
  • pacclacc
    Valaki hozzáértöt!

Mi a külömbség a 2 között?? Melyik éri meg jobban?

Nem vagyok guru benne ezért kérdem!

Samsung S27A550H
    Samsung S27A530H

Csatlakozói ugyanazok?
  • ba32107
    Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni. Monitorvásárláson gondolkozom, de kicsit le vagyok maradva a piacon :D Semmi különösre nem kéne, csak kicsi a laptop kijelzője és így nehéz dolgozni (programozni). Néha néznék rajta filmet, ennyi. Minimum 19 colban gondolkozom (1920x1080). Nem tudom mennyire alap, de jó lenne ha lenne hozzá HDMI bemenet is. Kb. 30 ezret szánnék rá. Ennyiért lehet egy normális megbízható monitort kapni? Esetleg 19 colnál nagyobbat is? Melyik márkában gondolkozzak?
  • bakvarnyu
    tyű azannyát hogy felment az ára
  • V43 1105
    [URL=http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1039864069&no=12360]#12360[/URL]

• Waczkor
    Üdv Srácok!

Milyen full hd monitort ajánlanátok 23-24-esbe 50 körüli áron főként játékra?Dell u2311h-t néztem,egyik ismerősöm ajánlotta,mik a tapasztalatok?Vagy inkább valamelyik samsungot?
    Dellről pár helyen azt írják hogy nem a legjobb játékra,máshol meg azt írják nincs vele semmi gond.
    Főként fps játékokhoz kellene.
    Köszi előre is.
  • pacclacc
    Csak 1 HDMI van rajta :S
  • bertino
    filmnezesre jobb, mint egy IPS paneles lcd gondolom, ugye ? :)
  • kifli

• Solten
    Uberf@sza cucc

#12502: Nem en azert vettem mert qrva jo nezni vasalas kozben.
  • kifli
    bazzteg, porszívózás közben is lehet nézni, must have, kihagyhatatlan ajánlat :DD

Fogadjunk guru meg solten is emiatt vette. Lemerném fogadni, hogy otthon ők porszívóznak :D

Amúgy jónak tűnik :)
  • BIZ0906
    Sógornak van qrwa jó :)
  • gurubefree
    Volt ... Soltennek van . Jo .
  • pacclacc
    Sziasztok!

Mi a véleményetek erről a monitorról?
    Samsung S27A350H

Xbox és Pc-hez is használnám!
  • dirrdurr
    Kössz a választ!
    Nem dolgoznék fényképekkel, úgyhogy legalább nem kell ezen a kalibráláson is gondolkodnom.
  • kifli
    minek neked dsub csati? :)
  • Zoli007
    Tudod használni minden további nélkül. Viszont, ha pl. fényképekkel dolgozol, akkor jó ha kalibrálva van, de a kalibrálásnak otthoni felhasználásra nincs sok értelme.
  • franc0
    Igen. Nem tudom. Igen. Nem.
  • dirrdurr
    Olvastam valami olyasmiről is, hogy kalibrálás.
    Most valószínűleg ez hülye kérdés lesz, de ha nem kalibráltatom, akkor nem is tudom használni?
    (Ez csak IPS-es monitorokra vonatkozik?)

Létezik olyan IPS-es monitor amihez van beépített TV tuner? Vagy jobb lenne ha külön vennék hozzá?

A Dell 2311h-nál azt olvastam, hogy nincs D-sub csatlakozója. Ez igaz lenne?
  • Zoli007
    IPS jobban kíméli a szemet. Nekem legalábbis nem fáj tőle, TN-től meg igen.
  • sapkafej
    ha úgy döntesz, hogy TN-est veszel, előtte ne nézz meg élőben IPS-est. nem csak kicsivel jobb az IPS képe. Rá se bírsz majd nézni a TN-re utána :)
  • dirrdurr
    Igen, pont azt is olvastam már előzőleg.

Azért kérdeztem, hogy miért jobb ez az IPS a TN-nél, hogy hátha valaki majd válaszol aki össze tudja hasonlítani és egyszerűen elmagyarázza, hogy miért is jobb, mivel (az én szempontomból) hiába kerestem utána, mindenhol csak azt nézegetik, hogy fentről - lentről - oldalról a TN-esnek változik a képe, az IPS-é meg nem.
    De ez engem igazán nem érint, mindig szemből nézném a monitort.
    Ezen kívül még láttam, hogy egy kicsivel jobb a képe mint egy TN-esnek, de ezen felül még milyen érvek vannak ami az IPS mellett állnak?
    Az nem sokat jelent nekem döntéshozatalnál hogy az IPS jobb, mert jobb és kész.

De úgyis mindenki más mellett érvel, úgyhogy egy egyszerű felhasználó észrevenne bármilyen különbséget ha úgyse lát maga ellőt egy TN-est és egy IPS-t egyszerre?
    És mint említettem, főleg játékra és internetezésre használnám, úgyhogy ez alapján kéne kiválasztani.

A lényeg, amit szeretnék és kérlek titeket, hogy próbáljatok meggyőzni, hogy melyik mellett döntsek és érveljetek, hogy miért azt válasszam.

Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv
    DD
  • Kreeder44
    Sziasztok, remélem tud valaki segíteni!

a Star Wars FU val játszottam kidobott asztalra és azóta nem tudom a használni az 1680*1050 es felbontást csak az 1440*900 at ami elég kiábrándító. letöröltem majd feltettem újra a HD6770 es divert de mint szarnak a pofon. BenQ 22" G2200w monitorom van ahoz drivert végképp nem találtam csak ilyen béna driver kereső progikhoz vezet h azt töltsem le. bármilyen alkalmazást elindítok ami ugye 1680*1050-ben volt mert eddig azon futott mind el van csúszva ahogy az asztal is. Ha van valakinek valami örlete légyszi írjon mit hol állítsak be. Megköszönném a segítséget sziasztok
  • franc0
    A google sokezer cikket kidobott volna ha rákeresel.
    Itt egy.
  • dirrdurr
    Ok... én értékelem bajgunar magánvéleményét és éppenséggel pont ez lenne az amit várok, hogy pl. amit mások használnak monitort, azzal mennyire vannak megelégedve.

Ezt az IPS-es dolgot már máshol is említették nekem.
    Valaki el tudná mondani számomra is megérthető módon, hogy ez miért is jobb bármi másnál?
  • Sir Quno Jedi
    Teljesen mind1 kinek mi a magánvéleménye, az IPS jobb. Pont. :D
  • bajgunar
    Tudom! De minek bele Tuner? Hogy könnyebben elromolhasson? Tuneresek meg 5ms-esek, nem nagyon van 2ms-es. Vagy akkor vmi Dell-t IPS-eset!
    Nem rossz amit ajánlottak u2311h-t ~ 50k-ért!
    Mondjuk én inkább elmentem és szemrevételeztem, hogy mit akarok nézni jó pár évig!
    És hát nekem mondjuk nagyon nem jöttek be, az LG-k baromi ocsmány képpel rendelkeztek ehhez a samsunghoz képest! A dell-ek egész jók voltak, de akkor még drágább volt egy IPS-es, mint ez a samu. És mondjuk kicsit szebb is volt a képe a samunak egy kicsit!
    Magánvélemény!
  • dirrdurr
    Ez a Samsung amit említettél nem épp TV-tuneres? (Én így láttam a neten)

Ezt a Dell U2311h-t is ajánlották már. Az miért lenne jobb?
  • franc0
    Nem.
  • sapkafej
    dell u2311h-nál okoz valami bajt a garanciával kapcsolatban, ha felteszem ezt a 75hz-es drivert?
  • bajgunar
    Samu XL2370!
    Ne akarj bele tunert! +1 dolog ami elromolhat!
    TV-t a tv-n nézz! :D