14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#12602 "Olcsó" monitort vettél, ezek ezt tudják. Főleg, hogy TN paneles.
Csak mondom, ezt azért tudni kell. Ha az az igényed, hogy alacsonyabb fényerőnél se legyenek foshányadék színei, akkor egy kicsit feljebb kell menni az árba. Akárki akármit mond, a 6 ezerrel drágább Benq is TN, az sem fogja kiszolgálni ezt az igényedet, de valamivel biztos jobb lesz, nem rosszak azok a Benq-k abban az árkategóriában. Csak a helyén kell őket kezelni! -
Köszi. -
Blum #12600 #12586 -
Ezt azért így nem mondanám. Nekem ez az első "vékony" monitorom, ez igaz.
De pl. suliban 2 előtt is dolgoztam 2-3 órákat és nem bántotta a szemem - ez meg 2 perccel a leülés után már megkönnyeztet... :) -
Meglehet... :S :)
De akkor ebből már az a Samsung lesz - ha nem jobb, ezt még eldöntöm, meglesem, hogy pár ezerrel többért milyenek vannak (persze már olyat veszek, amiről úgy gondolom jó monitorok terén, nem olyan márkát, mint az Asus, amiről nem is tudtam, hogy azt is csinál).
Azért ha gondolod megoszthatod velem, hogy melyikekre is gondoltam pontosan ez alatt:
"+6-7k-ért fasza BenQ-kat meg Samsungokat kapni". :D -
gombabácsi #12597 minden lcd, plazma stb monitornak csak 1 felbontása van, a többi "fake", úgyhogy ezen ne csodálkozz
ha meg leveszed a fényerőt és elmennek a színek akkor húzd utána a színeket is
szerintem sok különbség nincs a monitorok között laikus számára (hasonló kategóriák között) -
Blum #12596 Pff...hát,bocs hogy ezt mondom,de csúnyán beszopattad magad :( -
Azt hiszem 26e, de ebben nem vagyok biztos. :)
Hát igen, csak hirtelen beleugrottam... :S Köszi a válaszokat. -
Blum #12594 Na látod,mostmár megtanultad,hogy bármilyen hardver szeretnél venni a géphez,először megkérdezed a szakikat itt SG-n :D
Amúgy ezek szerint nem marad más,minthogy becseréled a 18,5-es Samura. Mennyiért vesztegetik azt a készüléket? -
Igazából nem szeretnék többet ráfordítani, mert nem indokolja egy drágább monitor megvételét semmi. :)
Azért is vettem ebben az árkategóriában. Csak hát félek, hogy ez a monitor hazavágja a szemem, elrontja... :S :D És amúgy sem kellemes nézni a képét... :S -
Blum #12592 Milyen monitorok közül lehet választani,amire rá tudnál fizetni? -
Azt nem hiszem, max ráfizetéssel egy jobbat. :)
Ugye ez az Asus, és erre a Samsungra tudnám lecserélni... szerinted (szerintetek) megéri?
Már félek, hogy azzal is befürödnék, mert ez tényleg bántja a szemem, és fura, hogy nem lehet felbontást állítani rajta (ugye lehet, csak romlik a minőség).
Igaz belegondolva a Samsung jobb név mint az Asus monitorok terén, csak ugye a mérete csábított... :S -
Blum #12590 Nem tudod visszakérni a pénzedet? +6-7k-ért fasza BenQ-kat meg Samsungokat kapni.
a LED háttérvilágítás a hagyományos CCFL-el szemben annyival jobb,hogy:
-alkalmazásával a monitor vékonyabb
-alacsonyabb fogyasztási adatok érhetőek el
-szebb fények
-jobb kontraszt -
29 e. A kiállítottnak olyan szép képe volt, hogy megtetszett. Nem mellesleg "sokkal" nagyobb volt, mint az ilyen árban lévő többi.
Akkor lehet, hogy lecseréltetem a Samsungra - az kisebb, de legalább nem öli meg a szemem. :)
Igaz az LED - azok jók? Azért kérdezem ezt, mert nem új még ez a technológia? -
Blum #12588 Hát,ez bizony tényleg rossz vétel volt.
Mennyiért vetted? -
Hello.
Nemrég vettem egy Asus VH202D monitort.
Hát, mit ne mondjak, megbántam... :S Legalábbis nekem nem tetszik - lehet, hogy én nem tudom megfelelően beállítani/feltelepíteni.
A fénye pl. olyan erős, hogy bántja a szemem, vakító - állíthatok én rajta módokat, akkor egy fokkal jobb, de még mindig nem az igazi. Ha meg a fényerőt veszem le, akkor a színek lesznek hulladékok... :S
A felbontást csak 1600:900-on viseli el, ha kisebbre veszem, olvashatatlan lesz minden - mintha össze lenne zsírozva a monitor... :S
Én drivert nem is találtam, a CD-n, amit adtak hozzá sincs semmi, csak egy kézikönyv. Lehet, hogy én nem tudom beállítani, esetleg van másnak is tapasztalata?
Mert ha minden igaz még visszavihetem és kicseréltethetem hétfőn (igaz egy kisebb Samsungra).
Köszi. :) -
Blum #12586 Üdv!
BenQ
Samsung
HDMI ugyanazt tudja képminőségre mint a DVI,a különbség "csupán" annyi,hogy a HDMI a kép mellett a hangot is átviszi. -
mikusmate #12585 Sziasztok!
Szeretnék monitort venni, mert már ideje cserélni a mostanit. Ehhez szeretnék tanácsot kérni. 22" méretben gondolkodok, mivel leginkább játékra és sorozatok nézésére használom a gépet. Az ár, amit rászánnék az 35-40e forint körül lenne. Tudnátok esetleg ajánlani valamit, hogy mire érdemes beruházni? A gépem nem éppen egy mai darab (AMD athlon x2, 2 giga ram, Radeon HD4670), gondolom ezt is figyelembe kell venni. És még valami: HDMI csatlakozó mennyire fontos? -
#12584 Még mindig bullshit:) -
#12583 Ez igen -
Problem? -
#12581 nincs benne HDMi szar -
#12580 Nem jobb. Egyéb probléma? -
#12579 Basszus ennél még a mostani monitorom (Samsung 2494 HM) is jobb -
#12578 DELL U2312HM -
#12577 Srácok szeretnék venni egy új monitort kb 60e max 70e-ig hogy kb miket ajánlotok legyen benne HDMI
köszi -
#12576 Rád bízom :D -
#12575 A licenszdíj miatt. -
Tomy Lee #12574 Ez jó,ez nagyon jó,led,szép design+kép minden!Ha a Benq GL2240 venném?Találtam egy boltot ahol GL2240 van 28 ezerért is de ott GL2250 nincs.
Megvegyem 2240-et? -
#12573 Esetleg a BENQ GL2250 ? :) -
Tomy Lee #12572 Vagy érdemes kicsit még hozzátenni pénzt és venni pl egy 21,5"-os 1920x1080 felbontásu LED monitort?
Miben jobb led monitor az lcd-nél? -
Tomy Lee #12571 Sziasztok!Ma este rendelnék egy monitort és valamit tudnátok ajánlani?28 ezer ft-ig,21col vagy ez felettit,lcd,szép design(üveghatásu legyen a kijelző ez fontos lenne,ha rosszul fogalmaztam ezt sry:)
megköszönném tippet ha lenne valami -
#12570 Tudnám mért nem tesznek ezekre HDMI portot? -
#12569 Jah, ez abból az ősi hidelemből eredhet, hogy a vademberek azt hiszik, hogy a fotómasina ellopja a lelküket! :D -
#12568 Tuneresek szarok, TN-esek szarok, marad az IPS és akkor már Dell Ultrasharp U2312HM. -
#12567 nincs olyan, hogy túl nagy monitor -
ToM1113 #12566 Sziasztok!
Sziasztok!
Monitor vásároláson töröm a fejem.
LG/Samsung/Dell.
60 ezerig legfeljebb. Nem baj ha olcsóbb.
22 valamint 24 colos között gondolkozom.
Játékra, filmnézésre.
A 24 colos nem túl nagy és átláthatatlan ha közel ülök hozzá és játszom? Nem szemkímélőbb a kisebb?
TV-tuner legyen benne. Ha már veszek monitort, szeretném ha ez is lenne benne, bár nálunk még nem épült ki a digitális adás... csak az analóg van, szoval egyenlőre nem kapok majd szép képet rajta, de lassan csak csak...
Köszönöm a segítséget. -
#12564 ÚJ Benq játék monitorok. Még mindig a TN panel:(, nem igaz, hogy nem tudnak más panelből is kihozni villám gyorsaságot. XL2410T-m van, azon kívül, hogy ennél gyorsabb monitort még nem láttam, csak negatívumai vannak az ótvar tn panel miatt. -
#12563 Nem. -
#12562 LG IPS231P-BN-ről van valakinek tapasztalata?