14419
  • somdav95
    Van Philips tv-m ( 37", lcd).. Tökéletes a képe + nincs nagyon durva utánhúzás se játékokba. A monitor meg mint tudjuk sokkal jobb mint egy tv.. plusz ez led megvilágításu is. Nem lesz vele gondod :)
  • Toto652
    Üdv!

Van nekem egy Samsung SyncMaster 765MB nevű Monitorom!

Kérdésem lenne... ennek itt van egy USB-s csatlakozója is... ez miért jó?
    Nem látok semmi különleges változást ha bedugom... ha kihúzom, akkor hallatszik a "hardver leválasztása" hang...
    Tud ez valami hasznosat? (Grafikus vagyok... jól jönnek az extrák)
    Még nem láttam ilyet monitoron...

Danke!
  • Tomy Lee
    Hello.Rendeltem benq gl2250 led monitort de nem volt a boltban így kénytelen voltam másikat rendelni ezt:Philips 226v3lab Led
    Több minden mást is volt a kosárban ezért nem néztem másik boltot.A benq-rol tudom,hogy jó de philips-ről nem tudok semmit nem olvastam.Jó választás volt részemről,hogy megrendeltem helyette ezt?
    Árban ugyanaz
  • Solten
    Hello, vegyel inkabb tv-tuneres monitort szvsz.
  • zenonn87
    A színhűség fontos lenne. Amit írtál viszont meglepődtem, hisz TV nézéshez, filmnézéshez épp olyan fontos a színhűség. Viszont a fogyasztás meg egyértelműen a monitoroknál a kisebb.
  • Zoli007
    Ha fontos a színhűség, akkor felejtsd el + nem minden TV-t lehet natívan hajtani.
  • zenonn87
    Sziasztok! Monitorvásárlás előtt vagyok és arra gondoltam összekötöm a kellemest a hasznossal ezért a kérdésem: egy mai LED TV helyettesíthet e egy monitort. Tanulásra, dokumentum szerkesztésre, alkalmanként videóvágásra, filmnézésre, képszerkesztésre használnám. képminőség, egyéb tulajdonságokban mennyire különböznek? Energiatakarékosság nekem fontos szóval LED az biztos. Kettő az egyben csak akkor kell, ha a kijelző vagy TV szabvány filmformátumokat (avi/mkv, divix/Xvid, mpeg) lejátszik. Monitorban nekem 23-24 colos kéne min.
  • REPS0L
    Azért irtam hogy legfőképp, mivel a munka mellett Battlefield fanatikus vagyok, kellene a jó reakcióidő is...
    HP ZR24W?
  • Solten
    Udv, MVA paneles: link.
  • kifli
    amire kellene neked, pont ot nemszámít a gyors reakcióidő :D

Btw szerintem valami dell isp...
  • REPS0L
    Sziasztok!
    Legfőképp fotók/videók szerkesztésére vennék egy 24"-os monitort (vagy nagyobbat, lehetőleg minél gyorsabb reakcióidejűt), mit tudnátok ajánlani? Előre is köszönöm, az ár 100eFt-ig terjedhet!
  • bakvarnyu
    hát azt , hogy mi megy tönkre 4-5 év alatt csak a jóég tudja..
  • Blum
    Jó választás!
  • adamq01
    Vélemény?
  • adamq01
    Sziasztok! Kéne egy olcsóbb 22" monitor, ami megbízható és nem megy tönkre 4-5 év alatt. Tudok ajánlani ilyet?
  • Dzsí Pí
    sziasztok!
    Két 19' monitor között vacillálok, de nem tudok dönteni:( segítenétek?

http://ipon.hu/webshop/product/_asus_vw199d/185856

http://ipon.hu/webshop/product/lg_w1942s_pf/26675#post_text

mind a kettő 1440*900-as felbontásra képes, csak az asus ''LED''-es; bár azt nem tudom, hogy csak a panelja az-e vagy maga a kijelző is.
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • bakvarnyu
    Én ilyet vettem tőlük pénteken (a Dell-t a HDMI hiánya miatt mellőztem) és egyelőre nagyon tetszik.
  • faláb
    Az itt lévő néhány olcsóbb akkor ezek szerint nem jó?
  • franc0
    Ez most a legolcsóbb.
  • faláb
    Üdv!
    Ahogy itt is olvasom, érdemes IPS-paneles monitorra beruházni. Sajnos a Dell elég drága nekem, tudnátok ajánlani valami olcsóbb alternatívát, ami azért még jónak számít? Egy jó darabig nem vennék utána újabb monitort, úgyhogy lehetőleg szeretnék majd vele elégedett lenni. :) Előre is köszönöm a segítséget!
  • franc0
    A rendelkezésedre álló időtől függően olvasd át az utóbbi párszáz hozzászólást.
    Tanulságos lesz.
  • KaBuTo666
    Kösz szépen a segítséget, sokat segítettél!
  • Zoli007
    Az a 170/160 a standard TN látószög, az IPS, VA meg PLS-nél 178-at adnak meg. Nézd, ha van rá pénzed, akkor vedd meg azt a Dellt, panaszkodni még senki sem panaszkodott rá. Ha olcsóbban meg akarod úszni, akkor egy mai TN is korrekt, de nekem egy IPS pl. nem bántja annyira a szemem, szóval én TN-t már nem vennék.
  • KaBuTo666
    Akkor valamit félreérthettem...valahol olvastam hogy betekintési szög más néven, és ezt megtaláltam ennél a Samsugnál az adatok között miszerint 170°/​­160°. De akkor félreértettem!
    Amit nem írtam hogy játékokra, filmezésre szeretném használni. Arra is ELÉG jó az IPS paneles vagy elég lenne a TN ? Olvastam hogy most már annyira fejlődtek hogy alkalmasok arra is, régen viszont grafikusoknak ajánlották csak...csak most így nem tudom hogy melyik lenne a jobb döntés, a TN vagy az IPS paneles monitor? Amit linkeltél, az nekem teljesen bejövős.

Köszönöm az eddigi válaszokat!
  • Blum
    Üdv!

#12617-el értek egyet!
  • Zoli007
    Hát, ahhoz képest, hogy IPS kellene belinkeltél két TN-t Namost olyat 24-esben ennyi pénzből nem kapsz, de ezzel rosszul nem jársz.
  • KaBuTo666
    Helló!
    Monitor vásárlás előtt vagyok, jól szétnéztem a választék terén és nekem egy 24" ips full hd-s monitor kellene, úgy hallottam hogy samsung vagy benqt amit érdemes venni. Na most eddig kettőt találtam ami nekem tetszene, és úgy látom minőségben is remekelnek. Nagyon kevés különbség van a kettő között ahogy láttam, 2ms - 5ms válaszidő, gondolom nem észrevehető az a +3 ms,na meg benqn nincs hdmi, de 10essel olcsóbb is...szerintetek melyiket lenne érdemesebb és miért? Vagy ha esetleg tudtok más monitort. Pénz az 60k max. Szóval ha úgy vesszük akkor samsungot nyugodtan megvehetném, de azért tényleg szeretném kikérni a véleményeteket! Előre is köszi a választ!
    https://www.elektrolimit.hu/iroda_es_szamitastechnika/monitor_projektor/samsung_s24a350h-p9660.html
    http://ipon.hu/?product_id=134207
  • Japep

Köszi.
  • Blum
    Fényerővel,meg a kontraszttal kell játszanod. 60Hz tökéletes.
  • Japep

Na ma kicseréltem a Samsungra. Ezzel semmi gondom. :)

Annyi, hogy a fehér és világos színek nem nagyon különböznek egymástól - a fényerővel kell játszanom?

Valamint most 60 Hz-en van, viszont ha felveszem a maxra (75 Hz), akkor veszít az élességéből kicsit. Jó az neki, ha marad 60-on?
  • sapkafej
    Alulról szoktam nézni, és pontosan azért hánytam a TN-től, mert nem tudok rajta ágyból filmezni.
    De tényleg ezt már sokszor leírták: nem azért jönnek az oldalról nézéssel, mert onnan nézik, hanem ez is egy mérce. Szemből is jobb az IPS. Azt, hogy ezt nem látod, irigylem tőled!
  • gombabácsi
    én mondjuk grafikus vagyok, mégis valami olcsó 21-es monitort veszek hamarosan, 30ezerért :)

persze vannak bizonyos grafikusi munka fajták ahova színhűség kell, de nekem szerencsére nem
  • Blum
    Szemből mint mondtam csak minimális különbséget láttam.

Nálunk Kaposváron egy boltban még lehet kapni,azt hiszem 52k körüli összegért ( +- párszáz forint)
  • franc0
    Ezt már hatezerszer körberágtuk. Amúgy ha szemből sem látod a különbséget, nem 100%-os a szemed.
    U2311h-t már rég nem kapni sajnos, maximum iszonyatos mázlival.
    A legolcsóbb IPS monitort most az LG-től lehet kaoni 49 körül, 53-tól van Dell U2312hm.
  • Blum
    Úgy tudom,hogy a legolcsóbb IPS panellel szerelt monitor jelen pillanatban Dellék U2311H monitora.

Innentől kezdve a határ a "csillagos ég".
  • Japep

Köszi. :)
    És ez az IPS panel árban hol fekszik?
  • Blum
    Azért a BenQ vagy pláne a Samsung egy LÉNYEGESEN komolyabb monitor,mint az az Asus. Még akkoris,ha mindhárom TN panellel lett felvértezve.

IPS-ről már mindenki kifejtette a véleményét,kivéve engem,úgyhogy most megteszem:

Engem nem győzött meg. Haverom vett kb. 1 éve egy DELL U2410-et. Ha pontosan szemben ülök vele,akkor a világon semmi különbséget nem látok. Fekete színnél nincs bevilágítás,meg mintha kicsit homogénebbek is lennének a sötétebb színek.
    Ha oldalról vagy alulról nézem a monitort,akkor nincs színtorzulás. És mindenki ezzel jön...de könyörgöm! Ki a franc nézi a monitort oldalról vagy alulról. Én személy szerint szemben szoktam ülni vele,nem vagyok mazochista :)

Grafikus programot használó embereknek elhiszem,hogy fontos az a bazi nagy színhűség,de átlagfelhasználónak...szerintem felesleges.
    Egyedül ami kifejezetten tetszett az az összeszerelési minőség. Bár ezt az ember 120-130k-ért azt hiszem el is várhatja.

Azonban rögtön ellent is mondok önmagamnak,mert amikor volt ~50k-ért U2311,akkor abszolút azt érte meg megvenni.
  • sapkafej
    Nem ismerem, nem tudom megmondani.
    IPS panel a jó, de nem akarok ilyen tanácsokat adni, mert ez az én véleményem. A többiek mindjárt segítenek úgyis, mondanak neked típust/árat (már ajánlottak is), ők jobban értenek hozzá
  • Japep

És az a Samsung TN-paneles? :D
    Még egy ilyenbe nem akarok beleesni... Akkor szerinted milyen árkategóriában érdemes keresgélni?
  • sapkafej
    *árbaN