PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NandorHUN
Na igen én is nézelõdtem ips ügyben az egyetlen fenntartásom azzal a 8 ms mal van amirõl azt hallottam, hogy szellemképet ad az fps-eknél. Nem tudom ez mennyire igaz és a youtube- on semmi ilyesmi nem látszodik (ha lenne se valoszinü, hogy kiszurnám), de ha valóban nincs ezzel a viszonylag nagyobb válaszidõvel probléma akkor én inkább egy ilyen dell monitort vennék.
gurubefree
nem fogod latni a kulonbseget ....... es az ilyen rongyrazos hsz.ekre reagalni sem kell. Majd pont az mondja meg a frankot aki kiad +150k egy monitorert. De amikor kifogynak az ervekbol akkor jon a titkosfegyver "viewing angle" persze azt elfelejtik hogy az emberek nagyobb %a nem a monitoron vagy a monitor mogott hanem elott ul. Jatekra a manapsag keszulo monitorok mind alkalmasak legyen az TN vagy IPS ....... 2ms vagy akar 8ms-os.

ゾルターン

NandorHUN
Okok, én azt értem, hogy szebb képet ad egy IPS, de ha egyszer 8ms a válaszideje... Arról nem veszélve hogy a kérdésemre nem válaszolt senki, hogy van e látható, minõségbeli különbség a válaszdõbõl kifojólag (pl 2 és a 8 között) , ha fõleg xbox 360nal és pc vel játszok ?! Mivel látom te is nagy játékos vagy erre a kérdésemre nyugodtan válaszolhattál volna ahelyett, hogy 5 sorban taglalod, hogy mennyire hülye az aki TN-t vesz. Kösz a segítséget. ( Ha esetleg tudsz linkelni jó fõleg játékra alkalmas (!!!) monitort annak mégjobban örülnék.)
Sir Quno Jedi
Én már el nem tudom képzelni mit lehet ezen ennyit nyûglõdni. A korrekt, modern IPS moncsikhoz képest az összes többi szarpaneles fos csak merõ pénzkidobás. Aki közel azonos áron TN paneleset vesz IPS helyett, az szimplán TUDATLAN, ÉJSÖTÉT VADBAROM, de legalábbis technikai analfabéta. Ehhez tartom magam, mivel 1xû tény.

Menjetek vegyétek a sok szart nyugodtan...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

franc0
Másképp mûködnek a panelek, a válaszidejük nem összehasonlítható. 5ms TN =/= 5ms IPS.
Egyébként sem mindegy, hogy g2g vagy milyen egyéb érték van megadva.

Lényeg ami lényeg, elõttem itt van már pár hónapja és kurvafasza. Vegyed amíg lehet.

Lumia 820, Thinkpad X200, Auris HSD 2014

NandorHUN
Illetve az mennyire látszik egy monitoron, hogy mennyi a válaszideje pl látszik xbox 3606pc játéknál az ha mondjuk 8ms vagy 2ms?)? Pl itt van egy Dell:
http://ipon.hu/webshop/product/_dell_u2311h/157555
ami a teszben kiemelkedõ pontszámot kapott (90/100) és nekem is tetszik, de a válaszideje 8ms panel típusa IPS szal jobb mint a TN, ára is jó, de a válaszidõ miatt nem vagyok benne biztos :/
Kösz a segítséget.
NandorHUN
Az S24A350H az ugyanaz mint a T24A350H csak tv-vel? Ma láttam a Saturnban a képét a T24A350nek egy SAMSUNG PX2370 mellett és háát.. a Px2370-nek sokkal szebb volt a képe, pedig ugyanaz a panel stb..., ez miért van ?
Szerintetek melyiket vegyem a S24A350H-t vagy a Px2370-et?
Illetve a Px2370 nincs 24" verzioban? Vagy valahogy más néven csak ugyanebben a minõségben?
Kösz a segítséget.
KranaZoli
<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

gurubefree
God damn it ..... lemaradtam . Amugy a szomszed tenyleg annyiert vette...

Krana:

Abbol a Benq-bol volt nekem 3 is .......... nem mindenhol van szukseg pixel garira:)

&#12478;&#12523;&#12479;&#12540;&#12531;

NandorHUN
A lényeg, ha jól tudom, hogy az IPS az újabb és hogy jobbak a betekintési szögei, de sajnos a válaszideje az nagyobb és álltalában drágábbak is. Az olyen monitorok nagyon jók pl filmezésre, de játékra már sajnos kevésbe.
KranaZoli
Õõõõõõ, ugyanúgy 23"-ra nem igazán cserélnék - ha cserélni fogok. Ebbõl nincs 24"-os?!

Panel típus: e-IPS
(OK)!

Válaszidõ: 8ms g2g (jellemzõ), 8/8ms fekete-fehér váltás

Ez nem túl kevés. Bár nem tudom, hogy IPS panelnél mi számít jónak. <#nemtudom>
<#worship>

AsRock Z77 Extreme4 | Intel Core i7 3770K | Kingston HyperX Fury Blue 32GB 1600MHz DDR3 | MSI GeForce® GTX 1070 GAMING Z 8G | Kingston 352GB SSD | XFX XTR Series 650W | 24MP57VQ-P IPS 24" | Windows 10

franc0

KranaZoli
Hi!

Látom buli volt. <#hehe>

No, két kérdés:

Ez milyen monitor: BENQ G2420HDBL

KÉPERNYÕ ÁTMÉRÕ: 24"
FELBONTÁS: 1920x1080
KONTRASZTARÁNY: 1000:1
FÉNYERÕ: 250
VÁLASZIDÕ: 5ms
DVI CSATLAKOZÓ: Igen
FORGATHATÓ: Nem
SZÍN: Fekete
SZÍNEK SZÁMA: 16,7 millió
MULTIMÉDIA: Nem
3 NAPOS PIXELHIBA GARANCIA: Nem
TV TUNER: Nem
HDMI: Nem
LED KIJELZÕ: Igen

Ahogy nézem nincs rá 3 nap pixelgari. Ez annyit jelent, hogy pixelhiba esetén lehet szidni a BenQ-sok jó édes anyucikájukat?! (esetleg ha kiskerbõl szerzem be, akkor Õk milyen kondíciót vállalnak rá?!)

Ill. van ez a két Samu:

SAMSUNG S24A300B Webshop Ár: 48.139Ft

DVI; 5ms; Led

SAMSUNG S24A350H Webshop Ár: 50.683Ft

HDMI; 2ms; Led

HDMI-vel minden okés?! Azt olvastam (már nem emléxem hol - vmelyik PH topic-ban), hogy elcsúszott a képe, de vmit PC módba kellett állítani, ami nem abban volt. <#nemtudom>

Csak szimplán érdeklõdöm, semmi több...

<#worship>

NandorHUN
amugy, ha nem 3Dben nézem a monitort akkor van különbség az aranyozott meg a sima hdmi között?
desigo
Nah akkor ez ki is lett vesézve...
Solten
Igen, atmereteztem a beszkennelt 5100x7008-as 2.06 MB-os kepet Photoshoppal... Ez paranoid kokemenyen... :DDD MerlinW, elhiszem hogy jol szorakozol ezen a bohocon de please:

:) Desigo majd eltakaritja innen.

Saor Alba

Emlékeim szerint a HDMI kábel és a DVI is 10 méteresben olyan 6k volt a boltban ahol dolgoztam. És nálunk a kiegészítõk drágák(!) voltak. Ismerve az itthoni árakat egy nem übermárkás, nem aranyozott HDMI 1.5 méterben itthon is megkapható ennyiért. Csak lehet nem a "hülye vagyok" boltban kell nézni ugye.

MerlinW
Sportolj csak, engem nem tudsz felbosszantani:) Csak mosolyogni tudok rajtad és az erõlködéseden:) Guglizz tovább, hátha rád ragad némi intelligencia is.

[merlinw.org]

Jakuza001
Juj mi szep fotoshop de legalabb legkozelebb a layerre ugyelj, atom tovabb gyuruzik a kamusorozat. :D

Neked meg Mikloska csak halkan jegyzem meg a parasztozast vagy befejezed, mert unalmas az ismetelgetesed, vagy radfogok rugni egy porgot es nem fog megvedeni a szemuveged vagy a php programozas.

MerlinW
<#taps>

[merlinw.org]

Solten
Igazad van, nem £2, £2.5 volt, meg a tipust is elb@sztam, reg volt majus... <#mf2> Tudod vannak naluk olyan akciok hogy "Today Only es This week only". Azon gondolkodtam hogy egy okostojas miatt nehogy mar belinkeljem a szamlat, de miert ne? Nem szokasom hazudozni gyermekem, ne magadbol indulj ki... <#rolleyes> Inkabb behuzok neked meg egy failt... <#vigyor>

Saor Alba

Jakuza001
Oke legyszi vegyel nekem 2 fonttert ami veletlenul pont megegyezik arban a kiszallitas araval, amit nagy marhan belinkelt. :D Vehetsz kb 1000 darabot nekem 2 fontert mert az atlagara 20-30 dollar annak a HDMI kabelnek.

Persze lehet tovabb is hangoztatni az okossagot, es hazudoznia csak annyira felesleges es szanalmas. :D

MerlinW
Írta, hogy overclockers-rõl vette, ott pedig perpill 7 font, ami akciósan simán lehetett 2. Szállítási díj pedig tudtommal nincs nláluk.

Egyébként befejezhetnéd ezt a nagyképû ultraparaszt stílust... hihetetlen irritáló. Ez egy fórum, nem a barátaiddal beszélgetsz.

[merlinw.org]

Jakuza001
Persze persze : "£2 volt zsir ujonnan "

Link: Delivery: £2.95 Total price: £18.25

De persze te ott megvetted 2 fontert. :D Akarsz meg magyarazkodni, vagy a failt inkabb magadnak behuzod ? :D

Solten
Ja, csak a termek miatt linkeltem be ezt a shopping oldalt, meg az Overclockerstol vettem anno, es itt az UK-ban sinylodok szoval : you fail :)

Saor Alba

Jakuza001
Azert a 2 fontos delivery price nem egyenlo a termek arral, ami ha jol latom 15 font. De azert jo neked, ha ennyiert kintrol akarsz hozatni HDMI kabelt magadnak. :D
Szoval: you loss.

Solten
Win! :D

Hadd szalljak be en is a kinek a hosszabb jatekeba: link. £2 volt zsir ujonnan (beszt báj). :)

Saor Alba

desigo
10 méteres HDMI-t vettem 15 ezerért :)
6-7 éve
MerlinW
Akárhova sétálsz itthon 2-5$-ért sehol sem kapsz HDMI kábelt, ahogy 1,2$-ért (225 Ft) sem kaptam volna itthon autóstöltõt iPhone-hoz.

[merlinw.org]

Jakuza001
Jo, ilyen erovel megkeresheted azt a helyet is , ahol a legdragabban adjak a HDMI kabelt. :D

Normal boltokban is meg lehet vasarolni, sok helyen szinten ingyenes a kiszallitas.
De akar el is lehet setalni a szamitogepes boltokba is ilyen erovel, hisze3n ahogy mondtad, elottunk az elet.... vagy mogottunk. :D

MerlinW
MediaMarkt adja ennyiért, persze van olcsóbb, de a lenti kínai üzletekbõl akkor is kijössz 500Ft-ból. Április környékén 6 különbözõ kábelt, átalakítót, telefon dokkolót, autós töltõt és csatlakozókat rendeltem onnan és az egészért fizettem 3800Ft-ot:) A minõséggel semmi baj, egyetlen hátránya, a 2 hetes szállítási idõ, de hát ingyen van, valamint elõttünk az élet:)

[merlinw.org]

Én meg 10 méter DVI kábelt 1300-ért <#ravasz1>

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Jakuza001
Jah annyi. Ha jol emlekszem a 2 meterest en is valami 1000 forint kornyeken vettem.
Nem is ertem honnan jott ez a 6000 forint, hiszen meg a DP kabel is olcsobb annal.

franc0
Az érdekes, akkor én hogy vehettem a múlt héten 10 méteres HDMI kábelt háromezerért?
Egy 2,5-3 méteres 1000-1500 forintba kerül.

KranaZoli
Uhhh, szép ára van egy ilyen kábelnek. :O

Az alsó betekintési szöge az milyen?! Ha mondjuk kedvem szottyanna megnézni egy sorozat részt.. (ágyból) <#worship>

PS:
2333sw-t sem lehet elõre dönteni.

MerlinW
Itthon a 3 méteres 6000Ft körül mozog:)

Meglepõen jó a monitor. A LED-es világításnak köszönhetõen a fekete az fekete, a fehér az fehér, a betekintési szöggel sincs semmi gond, ha elõtte ülsz. Ha pedig többen ültök a monitor elõtt, van egy un. Magic Angle fícsör ami játszik a világítással. Részemrõl egyetlen hátránya a kütyünek, hogy nem lehet rendesen elõre dönteni (alacsonyabban ülök, mint a monitor), de ezt megoldottam azzal, hogy alátámasztottam a talpát egy 2cm magas fekete keményszivacs darabbal:)

[merlinw.org]

KranaZoli
Köszi!

De azért szomorú, hogy "guberálni" kell hozzá a HDMI kábelt.
1ébként mennyibe kerül cca. magyar pénzben, magyar boltban egy HDMI kábel, hogy ez akkora anyagi deficit Samu-nak, hogy nem képesek mellékelni egy TFT-hez?!

Fõleg ha a 27"-oshoz sem mellékelnek, aminek az ára azért már nem alsó kategória.

Merlin, 1ébként milyen ez a monitor?!

A Samu2333sw-el az a legnagyobb problémám, hogy sajnos az alsó betekintési szöge elég gyatra és a sötét(fekete) tónusa is inkább vmi paca, elmosott maszlag, mintsem korrekt színhûség.

<#worship>

MerlinW
Itt fillérekért kapsz HDMI kábelt, ingyenes szállítással. Én is innen rendelek mindent ami kábel vagy átalakító:)

Ha pedig problémád lenne a PayPal-al való fizetéssel, itt a másik, de ez picit drágább (még így is töredéke a hazai áraknak)

Mindkettõ jómunkás kínai bót:)

[merlinw.org]

Jakuza001
Eppen ez az, hogy sajnos nem. 90-ben ha minoseget vettel, akkor minden volt hozza mint szem-szajnak ingere es akkor meg nem csak nagy parasztvakitas volt a termek tudasaval kapcsolatos infok nagy resze.

Most meg szinte mindenki azonos minoseget gyart, mikozben a nagy kamuzas folyik es tech blabla. Lasd mondjuk LG digitalis TV-k 200Hz, na ja aztan az a 200Hz csak 100Hz a tobbi meg a szoftveres TrueMotion marhasag.

Vagy a monitorok valaszideje. Regen meg rendesen jeloltek, hogy mondjuk 2ms, most mi van ? A gyartok rajottek, hogy ez alapjan tajekozodik sok vevo, mit csinaltak odairjak most is hogy 2ms a joval nagyobb kesleltetesu termekekhez is, mert ugye a vasarlo minnel gyorsabbat akar, mikozben kozben kiderul, hogy jo nagy atvagasrol van szo, ugyanis mar nem a szurke-szurke atmenetet veszik alapkent mert az a leglassabb,hanem mast es lam igy lesz a valojaban mondjuk 25ms-bol, 2 ms, ami nem mas mint a vasarlo megtevesztese. Persze ez mar nincs feltuntetve.

KranaZoli
De mintha 2011-et írnánk már és nem a 90-es években élünk.

Nagyjából azért sejtem, hogy fillérekbe kerül. De arra is emlékszem amikor alaplapokról lehagytak pár centes alkatrészeket és senki sem értette miért.

KranaZoli
Azért nehogy azt hidd ám, hogy a Samsung ugyanannyiért vesz egy HDMI kábelt, mint Te a sarki számtech. boltban.

Egy termék élvezeti értékén a körítés is csak dob.

Néhány éve a monitoroknál, akár LG, akár Samsung, akár más gyártóknál nem járt kábel, vagy csak analóg D-Sub a gyári csomagolásban. De ez nem a gyártók hibája volt, hanem a hazai forgalmazók ilyen verziót rendeltek, ez éppen olyan, mint hogy itthon pl. Sapphire vagy MSI kártyákból általában a Lite verziókat hozzák csak be. Azóta ez változott, de nem minden modellnél. Egy jó HDMI kábel meg még mindig drágább egy DVI-nál ;)

Solten
D-Sub is van rajta, es irtam hogy mellekeltek a kabelt. Surnyosag bizony, de a termek igy mar hasznalhato, a gyarto meg mossa kezeit. Nem csak a Samsung.

Saor Alba

KranaZoli
Ezt nem egészen értem, hogy lehet így eladni egy terméket a Samsung neve alatt. Ahogy nézem ezen csak HDMI van. És képesek úgy árulni, hogy nem adnak mellé HDMI kábelt. Menjenek ám a Samu-sok is a ... (biztos nincs rá keret, hogy egy HDMI kábelt mellékeljenek)

Solten
Meg nekem is 27-es valtozatban. Nos, kerlekszepen a szokasos: tapkabel, vga kabel, cd, torlokendo, RTF, garanciajegy, stb... HDMI kabel luxuscikk meg mindig az nem jar termeszetesen. (Huhh emlekszem az elso 19"-es TFT Samumhoz jart DVI kabel!! Iszonyat nagy dolog volt, az is luxuscikknek szamitott anno).

Saor Alba

V43 1105
bekapcs
jó!
iszol, iszol,iszol
homály
elalszol
restart
jó!

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

sapkafej
igen

György

MR ME
elromlott

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

üdv!
van egy régi CRT monitorom , mikor bekapcsolom teljesen szép képet ad, de egy idõ után elkezd egyre jobban homályosodni minél tovább be van kapcsolva,utána ha kikapcsolom kicsit pihentetem úja szép a képe ,valaki tudja mi lehet a baja???