14419
  • Blum
    Az,hogy egyáltalán nem ártanak szemnek az tényleg hülyeség. A LED-nek egyáltalán nem ez a lényege. Viszont ha sokáig ülsz a monitor előtt,akkor a szemed egy idő után elfárad,amit ki lehet védeni azzal,hogy néha elmész előle és csinálsz valami mást (kimész a szabadba,stb..)

A régi CRT monitorok voltak híresek arról,hogy szétcseszik a szemedet. Egyszer mikor monitor nélkül maradtam,akkor 2 hétig kényszerből egy CRT monitort kellett használnom. 5 perc után taknyom-nyálam egybefolyt,rettenetes volt. Mivel mindig kizárólag LCD monitorjaim voltak így szokatlan volt.
  • belapeter
    Sziasztok .

Hallottam ahogyan az egyik haverom aszt mondta,hogy az LCD LED képernyők egy picit sem károsítják a szemet és az ilyen képernyőt ha nézem,az ugyan az mintha a tájat nézném odakint..
    Ez igaz? vagy óriási badarság?
  • zaki
    Vételeztem egy LG e2360 monitort. Van még valakinek rajtam kívül? Lehet dönteni? Mert elvileg azt írják igen, próbáltam kicsit dönteni, de nem nagyon akar "kiegyenesedni". :P
  • Peetboy
    Sziasztok!

Tudtok mondani szín-kalibrálást Samsung EX2220 monitorhoz??? Jó lenne, köszi.
  • Madmano
    Azért mégis bassza a csőröm,milyen lehet egy,a #12674-es hozzászólásomban linkelt monitor.Valakinek van esetleg tapasztalata ilyen ,agy hasonló 3D monitorral?Ez a szemüveges megoldás jobb,mint a régi "celofán szemüveges"?Meg úgy összességében ez a monitor egy Samsung 2233BW-hez képest mekkora előrelépés?
  • franc0
    27 colra már nem fullHD való, hanem 2560x1440.
  • Madmano
    Nem szakadt rám a Nemzeti Bank.Csak nézegettem őket és ezen megakadt a szemem.Ennyi.
  • somdav95
    ennyiért 23"ast? Oke hogy 3D, de akkor is... Szerintem ennek a technológiának kell még néhány év hogy igazán kiforrjon, és ne legyen szükséges a szemüveg hozzá.. De nagyon ráálltak most, szóval idővel olcsóbb lesz... Addig is ennyi pénzből vegyél egy full hd 27"-osat a samsung kínálatából :)
  • Madmano
    Csak tisztán érdeklődés szintjén:erről a monitorról mi a véleményetek?
  • Tomy Lee
    A szoftvere megtartja,sikerült beállítani végre
  • Tomy Lee
    Led monitor smart contrast miért nem tartja meg ha beállítom?Minden PC újraindításnál ill.monitor bekapcsolás után újra be kell tegyem ezt a funkciót a monitor gombjain.
    Ez másnál is ilyen?Nagyon jó kis dolog ez de mindig ráállítani unalmas:)
  • Inquisitor
    Kérdésem lenne. A Dell U2311h-t kivonták a forgalomból már sajnos. Van e másik olyan 23-24 colos NEM TN paneles, tehát valamilyen IPS paneles monitor, amit kapni még, nem 100K feletti az ára és tud digitális bemenetről 72 és 75Hz képfrissítést? Ha jól tévedek az U2312h pont nem tudja, és igen az u2311h is csak hackeléssel ...
    Nyilván videólejátszás (23.9, 24 frame versus 60Hz) miatt kérdezem.
  • oneal1
    köszönöm mindenkinek az infókat!
  • oneal1
    köszi!

samsungnál nem lesz probléma a pc-hdmi összeköttetés?

most samsung 2770HD-m van, és ha hdmi vel kötöm össze akkor ilyen lehetetlen felbontást ad, meg valami nem stimmel a képpel.

szóval a dvi hiánya nem lesz gáz?
  • V43 1105
    DELL U2312HM Fekete

[URL=http://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/8385_samsung_24_s24a350h/]Samsung 24" S24A350H[/URL]

[URL=http://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/6436_lg_24_w2442pe/]LG 24" W2442PE[/URL]

[URL=http://lambdacomputer.hu/termekek/reszletek/6869_benq_24_vw2420h/]BenQ 24" VW2420H[/URL]
  • Tomy Lee
    De nézelődj még neten ne siesd el a vásárlást.Van más fórum ami pörög jobban érdemes utána olvasni máshol is.
  • Tomy Lee
    http://www.argep.hu/product_1498995.html
    Ez a Benq jó lehet.Bemenet rajta van bőven(D-sub / DVI-D / HDMI x2 / headphone jack / audio line in / audio line out) 24" Led
    http://benq.hu/products/LCD/index.cfm/page/features/product/1247
  • Bogdogege
    Nekem ilyenem van :Samsung P2450H
  • oneal1
    tudom, hogy pc monitorok a cím, de mást nem találtam:)

szóval, adott 60e ft és ps3 hoz szeretnék ebből egy monitort ami a gépemhez is jó!

Ki mit választana?

köszönöm
  • TaRka0107
    Oké! Köszi szépen! Nem biztos még, hogy veszek monitort, csak akkor ha az xbox nem jön össze.:)
  • Blum
    Nekem mezei LCD 22"-os LG-m van és 720p - 1080p közötti különbséget észre lehet venni.
    Mondom,azt vegyed,amelyik külsőre jobban tetszik. Tudásban,minőségben nincs különbség. Ha van is,ahhoz nagyító kell :)
  • TaRka0107
    Egyikben sincs HDMI, de nem is baj, mert a VGA-mnak sincs HDMI bemenete. De az nem nagy baj, annyira nagyot nem javítana a képminőségen.
    Úgy akartam kérdezni, hogy bármelyik monitornál mit kell nézni, hogy melyik a jobb minőség? Vagy úgy összességében a felbontás, válaszidő, meg minden?:) Vagy már ezeken a 35k-s monitorokon is lehet látni ha valami fullhd? Pl. egy bluray film.
  • Blum
    Igen,van benne hangszóró. De HDMI nincs,viszont tartozéknak van Audio kábel.

Lényeges képminőségibeli különbség szerintem nincs. Ebből a szempontból tökmindegy,hogy melyiket vásárolod meg.
  • TaRka0107
    BenQ-hoz oda van írva, hogy "multimédia: igen" Ez mit jelent pontosan? Azt, hogy hangszóró is van a monitorba beépítve?
  • TaRka0107
    Köszönöm szépen egyébként. Mit kell nézni, hogy melyik ad jobb minőségű képet?:))
    Boldog Karácsonyt neked, és mindenkinek!:)
  • TaRka0107
    A sima garancia nem vonatkozik a pixelhibára? Mind a kettő sok lenne már, mert 35.000ft-om van és még + 2500 sok lenne. De megnézem lambdacomputerben is, onnan rendeltem x7-es egeret, meg régen G25-öt és olcsóbb a kiszállítás is, meg 1 nap alatt kihozzák.
  • Blum
    Üdv!

Samsung S22A300B

Esetleg BenQ GL2240M. Ez is kiváló monitor,csak nála nincs 3 napos pixelhiba garancia.
  • TaRka0107
    Üdv! Milyen monitort ajánlotok 35.000ft körül? Full HD legyen, az a lényeg:D
  • papi08
    Sziasztok!
    A tulajdonomba került egy 19"-os LG 194wt wide monitor, ám az volna a gond, hogy hiába állítottam be a kontrasztot, a fényerőt, a gammát, élességet, mégis az egybefüggő világos részeknél megjelennek a két szélén sötét sávok, valamint a világos alapra írt szövegek is torzulnak, mosódnak..
    Mi lehet a gond? (a videokártya egy ATi x1650 pro)
    Köszönöm a válaszokat! :)
  • Blum
    Üdv!

Ennyiért már lehet kapni SOKKAL jobb 23"-os LG-t is.

LG IPS236V-PN
  • destroyer91
    http://shop.pipics.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&pfi=87660&bt=pdlist&pi=_37710&ck=0
    Na sorry :D
  • destroyer91
    http://http://shop.pipics.hu/main.php?l=hu&m=0&p=6&search_params=&pfi=87660&bt=pdlist&pi=_37710&ck=0
  • destroyer91
    Hali all! Monitor vásárlásra készülök,de nem igazán tudom,melyiket kellene választanom...21,5-ösre gondoltam és 30-50 e Ft-ot szánnék rá,főleg filmekre,játékra,netezésre használnám. Most egyelőre ezt a monitort néztem ki magamnak : BenQ ,esetleg vmi vélemény erről? Vagy más ajánlat hasonló árfekvésben?
    Előre is köszönöm a segítséget!
  • Deer
    Sziasztok!

A következő a problémám: Adott egy Acer 18,5" LCD monitor meg egy régi gép Geforce 3 videokártyával. Felbontástól függetlenül jobbra kicsit jobban, balra és felül is pár pixelnyit túllóg a kép. Nemcsak windows alatt, hanem már gépindulásnál is látszik ez. A monitor képét lehet állítgatni, de attól még kilóg a kép.
  • zenonn87
    Olvastam, hogy azoknak akik ATI/AMD videokártyával használják az LG P236V-t nem működik. "Power Saving Mode" kiírás jelenik meg majd elsötétül a kép. Nos ez könnyen orvosolható, csak a hozzá kapott CD-t elő kell venni és szépen felrakni a drivereket. Ezután újrainditod a gépet és volá megy is a monitor ATI/AMD grafikus meghajtókkal is. Nem a Catalystel van a gond!

Gyárilag adnak hozzá VGA és DVI kábeleket.
  • zenonn87
    Köszi a segítséget! Végűl az LG IPS236V-t vettem meg. Szívem szerint DELL-t akartam megvenni, de 3 dolog miatt ezt vettem:
    1. Csatlakozók (VGA, DVI, HDMI)
    2. pixelgarancia
    3. 7-8 000-al olcsóbb!
    4. És a LEGFONTOSABB! 86 cd/m2 legalacsonyabb fényerő. A Dell 114 cd/m2 nagyon zavaró lenne ilyenkor este. Ez az utolsó volt a legmarkánsabb indok.
    Az érintő gombok amúgy remekül üzemelnek.

A DELL az állványa miatt sokkal jobb lett volna. Nem is olyan nagy mint sokan mondják egyesek az interneten, szerintem egyáltalán nem az. Láttam azt is. A magasság állíthatóság nekem nagyon jó lenne és sokkal jobb az összeszerelése.
  • bakvarnyu
    Pixelgari nem olyan lényeges, monitorgurus fickót ha megkéred járatja neked a monitort egy napig, vagy beméssz a boltba és végignézitek. Jó mindegyik, egyikkel se tudsz mellélöni.
  • zenonn87
    Akkor még jövő év előtt. Kicsit nehezen döntök, mert a magasság állíthatósága az egy jó opció, viszont a 236VPN fényerősségét alacsonyabb szintig: 86cd/m2-ig lehet levinni. DELL-nél viszont csak 114cd/m2. Plusz LG-nél van 3 napos pixel garancia is van. Csak kérdés hogy a 114 tényleg olyan sok e sötétben.
  • bakvarnyu
    Nekem a 236VPN van 2 hete és nagyon bejön. Az árcsökkenésről meg annyit, hogy januártól 27% áfa, hogy basznák meg.
  • zenonn87
    Gondolkoztam amit javasoltatok és úgy döntöttem, hogy sima monitort veszek. közben utána olvastam egy s másnak (pl. panel típusok) és a két LG alábbi modell közül fogok választani:
    LG IPS231P-BN
    és
    LG IPS236V-PN
    Szerintetek melyik? Először az utóbbit akartam mert a 231-esnek nincs HDMI-je, de ez egy átalakítóval orvosolható. Szóval igazán különbséget nem látok.

ja és szerintetek a jövőben fogak e csökkenni az árak, érdemes e várni?

Most olvastam a felettem lévő hozzászólást. DELL is beszállt a versenybe. Erről sajnos nincs teszt.
    DELL U2312HM