14419
  • Blum
    Argh,mekkora hülyeséget mondtam. :D
    Ahogy mondod,kicsúszott :DD Fáradt vagyok nem kicsit :/
  • franc0
    Az IPS is LCD, de gondolom csak kicsúszott.
  • V43 1105
    LG IPS236V-PN
  • Blum
    Az LG-t venném az IPS panel miatt. A Viewsonic is nagyon komoly monitorokat gyárt,de az LCD vs IPS eldönti a párharcot. Legalábbis nálam...
  • Zsolti0603
    Hali!
    Segítsetek nem tudok dönteni 2 monitor közt :
    http://www.a4team.hu/product/view/71054 - először ezt a Viewsonicot néztem ki de most megakadt a szemem
    http://www.a4team.hu/product/view/64936 - ezen az Lg-n

Mennyivel lenne jobb ha jobb egyáltalán egy ilyen "olcsóbb" ips panel ami az Lg-ben van? vagy esetleg hasonló árkategóriában mondjatok vmi jobbat! Köszi előrre is!
  • Solt
    Urak!

A FRAPS ugye a vga-ból érkező jelet rögzíti. Nos, ha ez így van, akkor miért áll le, ha kihúzom a DVI kábelt?
  • sapkafej
    az lg csak 23-as, de én azt vinném a 3 közül
  • gabo91
    Helo

24"-os monitort szeretnék venni, fontos hogy legyen rajta hdmi csatlakozó (ps3-at szeretném rákötni)
    néztem ki 3db-ot.
    asus ve247h
    lg ips236v
    benq gl2440hm

Melyiket tudnátok, vagy mit tudnátok ajánlani?
  • Solt
    Bevittem oda ahol vettem, kipróbáltuk másik kábellel, másik monitorokkal, a hiba ugyanez... Nem tudom, hogy mi lehet a gáz...

Még annyit megteszek, hogy átviszem a komplett gépet egy haverhoz, és végigpróbálunk minden hardververziót... az övé tökéletesen megy, hátha sikerül megtalálnunk a hiba okát.

Ha nem, akkor megy az egész garanciában vissza... elhozok helyette egy FX8150-t! :D
  • Solten
    Esetleg probalj ki egy masik kabelt.
  • sapkafej
    az akadni is fog, ez a web. nekem is ez a monitor van, de a gépem egy fos mondjuk.
    amúgy ha ilyennel szopatna a monitor, abból már régebben balhé lett volna
  • Solt
    Szerintem nekem az elejétől ilyen, csak én azt hittem, hogy más miatt csinálja... az a baj, nem emlékszem rá, hogy az előtte lévő monitoromon tapasztaltam-e ilyet...
  • V43 1105
    Én semmi ilyet nem tapasztaltam .. (HD 6970)
  • DarkSector
    #12706-707 ok csak tipp volt, én amúgysem szeretem a Dell-t, játékoknál meg főleg, nekem Asus 2ms van azt hittem ettől lehet, de érdekes van 1-2 játék aminél én meg olyanokkal szembesültem hogy egyhelyben állok és ilyen reccenéseket látok, pl ha száll a levegőben falevél vagy pernye.
    Nem mindig csak 1-2 játékban.
    De eszembe sem jutott hogy ez lehet a monitortól is.
  • Solt
    A tesztek szerint nem... IPS panelnél másképpen működnek ezek... No meg, ha emiatt lenne, akkor többen panaszkodnának rá...

Most megnéztem a logitech honlapján a fejhallgatókat... oldalra mozgattam a sort, ott is észrevettem, hogy akad, dadog...

ITT
  • davidka003
    IPS panel 8ms kb annyi mint TN panel 2 ms.
  • Solten
    Akkor sem akadna hanem lenne egy kis "blur-effekt".
  • DarkSector
    Az előfordulhat hogy azért mert 8ms válaszideje van?
  • Solt
    Üdv Urak!

Most, hogy a micro-stuttering miatt a létező összes hardvert kicseréltem a gépemben, elértem oda, hogy lehet a monitorom ( Dell U2311H ) szopat. A jelenség a következő... ha 60 alá esik kicsivel is az fps, akkor elkezd akadni a kép,

ArmA2

RoF

Itt pedig más is panaszkodik rá...

Hardveres, szoftveres rész le lett zongorázva... másik vga, single gpu-s vga, stb...

Létezhet, hogy a monitor ilyen fos?
  • DarkSector
    Hugoméknak kellene, mert a régi monitornál a kisfia elnyomkodta és hol megy a főbekapcsgomb hol nem mintha elromlott volna az érintkező.
    de lehet várnak akkor inkább és rákötöm nekik addig a tv-re. :)

Használtal is kiegyeznénk, csak ahoz faszább volna ha személyesen ki tudnánk probálni pécs környékén.
  • desigo
    Vagy spórolgatsz 20 ezer Forintot egy új monitorra vagy nézelődsz olcsóbban használtat.itt
    Ha nem akkor azt nézed továbbra is amit most :)
  • DarkSector
    köszke, kár hogy nincs olcsóbban. :S
  • desigo
    Tessék nézelődj
    azt is elfelejtetted,hogy mennyid van rá max
  • DarkSector
    Thx de elfelejtettem írni hogy TFT kellene nem csöves. :P
    de azért kösz.
  • DarkSector
    Vaterát nem komálom mert előre kell utalni.
  • V43 1105

Nekem van itthon egy ilyen eladó ..
  • davidka003
    17 colosok drágák.
    Vaterán nézelődj használtan
  • DarkSector
    Sziasztok, a létező legolcsóbb monitort hol tudnám megrendelni?
    17 és 19 colos változatokból szeretnék tippeket kapni, SEMMI nem számít csak hogy olcsó legyen.
  • Blum
    Játékra is tökéletes a viszonylag nagy válaszidő ellenére,az ilyen parasztvakító dinamikus kontraszt értékekkel meg nem kell foglalkozni. Az LG-nek sokkal szebb képe van,mint az Asus-nak.
  • Zidon
    az nem gond játéknál, hogy ennek 14ms a válaszideje míg pl amit én írtam annak csak 5, valamint a dinamikus kontraszt aránya az általad említettnek 5.000.000:1 amit én írtam annak meg elvileg 50.000.000:1 . Bocs, ha hülyeségeket kérdezek teljesen sült hal vagyok a témában:)
  • Blum
    Kicsit több,de szvsz nagyon megéri

IPS panel,DVI,HDMI csatlakozó,jó minőség,3 napos pixelhiba garancia és egész baráti ár. Minap láttam egy ilyet élőben működés közben. Gyönyörű képe van. Ha belegondolok,hogy a mezei TN paneles W2253-at 1 évvel ezelőtt 55-ért vettem...:(((
  • Zidon
    Mi a baj az asus monitorokkal? Amúgy ez a ~50 egész szimpatikus, de persze minél olcsóbb annál jobb, de 22" kisebbet nem akarnék...
  • Blum
    Asus-t nem vennék monitorból. Inkább LG,Samsung,BenQ,Dell közül választanék. Mennyit szánnál monitorra?
  • Zidon
    Sziasztok, valakinek van valami élménye az ASUS VS238H monitorral kapcsolatban? Monitor vásárlás előtt állok az új játékra szánt gép mellé és mostanában nem vettem monitort, de amiket kínál azok egész szimpatikusak, bár élőben még nem láttam (nem tudom hol lehetne)...
  • davidka003
    Csak elég olcsó meg én azt hittem, hogy anya-apa kell nem apa-apa. Bár nem is értek hozzá mondjuk. :D
  • Tomy Lee
    Én vettem dvi kábelt és nem ment bele monitorba azt hiszem ilyen volt mint ez amit linkeltél.Visszavittem,elhoztam egy hdmi kábelt na az tökéletes.
    Ez a benq monitor tuti jó én is ez meg egy philips között vaciláltam aztán a philips-et vettem inkább:)
  • sapkafej
    eléggé dvi kábelnek tűnik
  • davidka003
    Szeretnék monitort venni. Ezt néztem ki:
    [URL=http://www.edigital.hu/Monitor/Benq_GL2250_215_LED_Monitor-p286502.html]BenQ GL2250 21,5" LED monitor[/URL]
    Ehhez kell egy DVI kábel mivel nem adnak hozzá.
    Ez tuti jó lesz hozzá? link
  • chopin42
    Üdv mindenkinek! Monitort szeretnék venni, de fogalmam sincs milyet érdemes. 50000 Ft körül, lehetőleg max 55ig, lényeges az élettartam, a jó válaszidő, full hd stb...játékhoz és filmezéshez kellene, 21 col környéke. Ötletek, javaslatok?
  • Sir Quno Jedi
    A kontraszt-különbség (értsd önfénye van minden monitornak, a háttér meg általában sötétebb) már önmagában rontja a szemet. Az is rontja, hogy ugyanoda fókuszál hosszú ideig. Ezeket nem lehet kivédeni manapság sem. DE amúgy egy jó LCD monitor (függetleneül attól, hogy ccfl, vagy led a háttérvilágítása) azért amúgy igen szemkímélő, már a lehetőségekhez képest.