14419
  • davidka003
    Javult a helyzet. Fent sem volt a Catalyst.
    Felraktam és állítottam a fényerőn meg a kontraszton így már azért több minden látszik. Persze HD filmeknél jobb azért. :D
    -------
    5 ezer Ft-os kalibrálásról mi a véleményetek?
  • Inquisitor
    Esetleg videokártya driverében videolejátszáshoz állítsd be a színprofilt, de véletlenül se fényerőt, hanem gammát állítsd és/vagy kontrasztot. Ha tud olyat a videokártyád, akkor esetleg dinamikus kontrasztot. Egyébként normális lejásztóban ezek alapból állíthatóak. Persze ha a film szarrá van tömörítve, akkor nem biztos, hogy utána látszódik valami a sötét részen, de általában szokott.
  • Solten
    Emeld a fenyerot... Keress szinprofilt a monitorhoz, vagy sasold meg xy tesztben a szinbeallitasok aranyat (piros, zold, kek).
  • davidka003

Remélem látszik a hiba, az a problémám, hogy a filmekben a sötét jeleneteknél nem látszik semmi. Mitől van ez?
  • franc0
    Ok elhiszem, csak régebben sosem láttam isp-nek írva, most meg hogy berobbant a köztudatba hogy van ilyen, sok félművelt egyed isp-nek írja a fórumokon, mert ehhez tudja kötni.
    Engem ez pont annyira idegesít, mint a Kingstone. E-t tesz a végére, mert a "stone" szóhoz tudja kötni. Mert a műveletlen parasztok nem tudják, mi Jamaika fővárosa.

Tudom, first world problems.
  • kifli
    gyorsan írtam, egépeltem :)

köszi, jónak néz ki.
  • franc0
    I P S

Dell U2412M
    Ha megvan, kalibráltasd is be.
  • kifli
    Valami fasza isp montort kéne kerítenem 23-24 vagy 27"-os

Mi az ami ebben a kategóriában normális, és emészthető az ára 60-70-80e körül...
  • Punker
    6 éves a viewsonic akkor 130k volt és megérte (Tn panelest már akkor se vettem volna meg).....
  • Sir Quno Jedi
    Így van, az alatt már nincs monitor, csak hulladék. A tények makacs dolgok. :D
  • stargatelost
    BENQ V2220 ?
  • sapkafej
    menj el a boltba, nézz meg egy tn meg egy ips panelt. döntsd el.
    tn-ből mindegy melyiket veszed, mindegyik ugyanolyan.

ha 40-et szánsz rá, úgyis tn-t fogsz venni, vegyél valamilyen benq-t, aztán annyi. nem kell túlaggódni
  • stargatelost
    Na, azért ne legyek már lecseszve, mert szorítok a kereten, meg utánaolvasok. :) Ha azt nézzük, hogy még pár napja laikusként semmit nem tudtam a monitorokról... egyértelmű nem leszek szakértő, de azért megtudtam pár dolgot.
    Egyébként az IPS-panelnél a backlight bleeding, ami a visszatartó tényező nálam. Ezért kérdeztem, hogy nem IPS-esesből mit ajánlotok. Vagy már ki van küszöbölve ez a dolog?
  • franc0
    Nézd, ha nem futja Mondeora, akkor nem jársz Mondeoval, ennyi.
    3-4-5 évig fogod bámulni ugyanazt a monitort, nem igaz hogy nincs még 10 ezer forintod egy normálisnak nevezhető monitorra...

"válaszidő 5 ms alatti legyen"
    Jól utánaolvashattál. Input lagot ne is kérdezzem gondolom.

Vegyél egy U2312HM-et.
  • stargatelost
    Megnézegettem a boltban, tényleg jó nagy a 23-as is már :) még talán túl nagy is :)
    Na de viszont újfent a segítségeteket kérném, utánakeresgettem neten a dolgoknak, ezek alapján a következő kérdéseim lennének. :)
    Ja , kicsit túlmértem a költségeket, az 50 az túl sok lenne, 40 körüli monitor lenne a jó inkább.
    Az IPS panel mennyire döntő tényező? Olvastam, hogy ilyen meg olyan jó. Ha nem olyan van benne, mennyire veszem észre? Ugye filmnézésre, meg játékra kellene.
    Aztán a válaszidő 5 ms alatti legyen, fényerő 250-300, dvi, hdmi csatlakozó, nagy kontrasztarány. Így ezeket vettem ki a cikkekből, hogy így már jók.
    Szóval ezek alapján milyen monitort ajánlotok? :D (tán még 22 colos is jöhet)
  • Blum
    Hasonló méretben semmit.

[URL=http://ipon.hu/webshop/product/benq_g2020hd/127929]20"[/URL]
    [URL=http://ipon.hu/webshop/product/samsung_s22a200b/185146]22"[/URL]
    [URL=http://ipon.hu/webshop/product/lg_ips235v_bn/195234]24"[/URL]

24"-os LG-t nagyon ajánlom!
  • Punkerwork
    szeretett ViewSonic VP930-osam 6 év után kezd haldokolni, mit ajánlotok helyette kb hasonló méretben?
  • KranaZoli #12745
    Dánkesőn!
  • V43 1105
    Download.
  • KranaZoli #12743
    Hi!

Kérdés: Honnan tudhatom meg a monitorom EDID "azonosítóját"; információját; ...?!
  • bajgunar
    Anno én is 23"-osat vettem (Samsung XL2370 LED, megvan még az is).
    De kaptam egy 28"-os ViewSonic-ot 1920x1200-as lcd-t. És inkább ezt használom. Igaz megy a samu is, megg néha mindkettő. De a samu-t már nagyon be sem kapcsolom.
    Játékra is élvezetesebb hogy nagyobb, meg filmet nézni is full hd-ban kicsit sokkal jobb a 28"-oson, mint a 23"-oson.
    De amíg csak a "kicsi" (23") volt, már az is "óriásinak" tűnt! Főleg a 19"-os crt után.
    Függ attól, milyen messziről nézed! Én pl fotelból ~1.5m ről lesem a 28"-asat. Ha asztal előtt ülsz ~1m-re, akkor a 23"-os is bőven elég lesz!
  • stargatelost
    Hmm...de miért?
    De azért gondolom nem olyan mértékben, mint most a 4:3-as monitoromnál, ahol egy bdrip film akkora csíkban megy, hogy alul felül a fekete csíkok kb. ugyanakkorát tesznek ki... Azért egy 16:9-esnél nem lesz ilyen vészes :) Vagy tévednék? :D
  • bakvarnyu
    Nem kicsi, de az alul-felül fekete csik még ennél is sokszor ott lesz .
  • Blum
    Hogy kinek mi a kicsi,az relatív. Én személy szerint egy 21.5"-ossal is tökéletesen megvagyok. Van olyan,aki a 27"-t is kicsinek érzi. Menj el,nézd meg élőben.
  • stargatelost
    Köszi!
    Még bemegyek egy boltba, élőben is megnézni mik vannak, főleg a képernyő átmérő miatt. 23 colos nem lenne túl "kicsi"?
  • Blum
    Hello!

LINK
  • stargatelost
    Helosztok!

Mostanában gondolkozok egy új monitor vételén, mert a mostani LG egy 4:3-as, jó pár éves cucc, és hát a filmek nem igazán élvezetesek, ha alul-felül hatalmas feketeség van, én meg egy csíkot nézek :S
    Szóval nem igazán értek a témához, a lényeg a hd filmek, sorozatok nézése, bdripek, 720p stb., valamint játékokkal játszás. 50 ezer körül lenne jó.
    Ha tudnátok ajánlani néhány tippet, milyen irányba keresgéljek :) Előre is köszi a segítséget! :)
  • mester1987
    Sziasztok, szerintetek mit érdemes mostanság venni LCD-k közül jó áron? Esetleg használtan is?!
  • Solten
    Ja. Jatekhoz kell. Ahhoz a TN a leggyorsabb.
  • ldavid
    TN-t ennyiért és ekkorában?

kisebb ugyan de legalább minőségi
  • Solten
    Hi.: link
  • norgee
    Segítsetek plz!
    Új 24-27 colos gamer monitort keresek, nem tudok választani.
    Max 100.000 HUF környékén.
    A lényeg, hogy jó legyen gamára, filmre. LED vagy nem LED. IPS vagy TN?
    Melyik márka melyik típusát érdemes.
    Guglizok már 2 napja, mégse találok kielégítő választ.
    Előre is kösz, aki válaszol.
  • franc0
    What?
    Pont hogy jó, hogy kibírt 5 évet. Ez teljesen korrekt.
  • dbala
    Tudnátok ajánlani nekem egy 22" körüli monitort?

35ezer körül gondolkodom. Szeretném ha lenne benne HDMI bemenet, webcam, hangszóró ilyenek nem kellenek bele.
    Ami szimpatikusnak tűnt az ez volt: Samsung S22A300B de a leírásban nem láttam a HDMI-t, de az értékelésnél valaki az előnyök között megemlíti.
    Erről tudnátok mondani valamit?

Bármilyen márka jó lehet, az LG-ben most kicsit elbizonytalanodtam, mert most halt meg az 5 éves 19" LG monitorom.
  • mardal
    Sziasztok
    Segítséget szeretnék kérni, 2 monitor között nem tudok dönteni:
    1.BenQ GL2240 21,5" LED monitor
    2.LG E2251T-BN 21,6" LED Monitor
    Melyik a megbízhatóbb?
  • sanya200
    Aham csak ennyim nincs most max 46 de ez is necces, a sajátomat meg most tudnám eladni S:
    14ms nem jó játékra?Elég nekem a 22" is nem kell hogy 24 legyen.
  • franc0
    A szokásos választék játszik:
    Dell
    LG
    másik LG
  • sanya200
    Sziasztok
    Tudnátok segíteni le akarom cserélni a mostani monitoromat egy lg w2253v-pf-t.Egy ips paneles monitorra.Nagyrészt photoshop miatt szeretném, már nem játszok annyit mint régen max pár órát egy nap, de van hogy napokig semmi.
    Néztem egy asus VS229H-t de ez 14ms nem tudom ez elég játékra?Mert azért arra is használnám de a képminőség a lényeg nálam.Vagy ha ebbe az árba tudtok ajánlani más ips paneles monitort megköszönném.
  • Solt
    Vsync alap nálam, én anélkül nem tudok játszani...

Az U2311H-t már nem gyártják, az utódjához is van már 72Hz-s driver, ha jól tudom... az ára sem vészes, 50000.-Forint körül van...
  • Inquisitor
    Vsync?

Akartam kérdezni, hogy nem atomdrága monitorból az U2311h-n kívül létezik olyan ami tud digitális jelből 72/75Hz (előbbi a fontosabb) képfrissítést? Vagy ha nem, akkor legalább 24 képkockás "mozi" üzemmódot? Természetesen IPS panelesre gondolok.