14419
  • Blum
    Hidd el,sokkal jobb jatszani egy FullHD-s monitoron akar 720p-ben is,mint egy olyan tetris meretu monitoron. Arrol nem beszelve,hogy ketten is ajanlottunk ezeknel a TN paneles hulladekoknal fenyevekkel jobb monitort,ami belefer a keretedbe,de te csak ragaszkodsz a sajat elkepzelesedhez.

Csak akkor azt tudnam,hogy megis mi a bubanatert jottel ide...
  • Laci82
    Én monitort akarok nem fagyasztoládát
    Most miért vegyek egy nagy budi full hd-t ha kicsi a hely a szobában ,a vgam sem egy bivalyerős cucc 1920*1080-ban nem tudom mennyire bírná rendesen futtatni pl az új gta-t vagy bármilyen más nagyobb gépigényű játékot,az meg hogy visszaveszem a felbontást,hát akkor meg megint minek a full hd ha nem tudom használni.
    Egyébként pedig ott van a leírásban hogy dvi-os.
  • Laci82
    Pff most akkor milyet vegyek.... 8-an 9 félét mondanak már totál nem tudom melyik jó,melyik nem.
    Még őt vettem számításba mikor nézelődtem.
  • strepsils
    De ugyan az, ha ez a monitor maximális névleges felbontása.Mit nem értesz ha egy eltérő arányú asztalt állítasz be mint a fullhd16:9 akkor vagy hízik vagy nyúlik a kép amennyiben full hd arányúd van.

Ennek semmi köze a monitor méretéhez ,te ott kezdted hogy a 22colos monitorokon szétnyúlik a full hd amikor eleve majdnem minden monitor manapság 16:9 es oldalarányú a 19 estől a 27 ig és a szóban forgó dell meg főleg , ezért mondtam hogy a más oldalarányú monitoron nyúlik vagy hízik szét a full hd anyag. Pl amit eladtam samsungot az natíve 16:10 volt és nyúlott rajta a full hd film full képernyőn.
  • Blum
    Megegyszer elismetlem: 22" E-L-O-T-T U-L-O-K Vagod?

Ezt a nativ dolgot megmagyarazhatnad...tehat akkor egy 22-es LG monitor 1920X1080-a nem ugyanaz,mint a DELL-e? Az LG-e csak kamu es valojaban valami mast nezek?? :O Jo tudni,thank you captain...
  • strepsils
    Nem én vagyok a buta hanem te nem vagy tisztában a fogalmakkal vagy a matematikával vagy nemtommivel ,sületlenségeket állítasz már megint.

"Ha a 22'' ra teszem a full hdt akkor a kép szétnyúlik"

Igen szétnyúlik a tingtangchao lg monitoron ami nem natív full hd viszont én végig natív full hd panelről beszéltem minthogy a Dell ajánlásom 22" full hd így azon nem nyúlik szét a kép vágod? azon ugyan olyan 16:9 mint ami előtt most ülsz lg 23" full hd de azt is mondhatnám hogy előveszed a 6" os full hd zsebtv det és az is aránytartó remélem érthető voltam.

Te gyakorlatilag nem full hd 22" monitorrol beszélsz ,nem tudom mikor esik le neked nekem az előbb esett le , de jobb lett volna ezt mondod a "torzult" helyett.
  • Blum
    Te most trollkodsz vagy tenyleg ennyire buta vagy?

Levezetem megegyszer: Ha a 22"-ra teszed ra a FullHD-t,akkor a kep egyszeruen SZETNYULIK. Megnyujtja a kepet es ettol hulyen nez ki.
    A 23" viszont magassagabol adodoan az 1080 pixelt valahogy jobban hozzaileszti az 1920 pixelhez,ergo sokkal jobban nez ki az egesz. Javaslom ucsorogj par percet egy 23-as monitor elott utana pedig huppanj at egy 22-es ele. A szelesseg beli kulonbseg szinte fel sem fog tunni,de a magassagot hianyolni fogod es azt fogod mondani,hogy "baszki...nem jo ez igy :/"

"nincs ilyen hogy a magasságához képest a szélessége kicsi mert az nem 16:9 már. "

OMG....epp errol beszelek,hogy VAN! :DDD

Egyebkent is azt irtam,hogy a szelessegehez kepest a MAGASSAGA a kicsi. Nem forditva.
    Ez a nativ felbontasos szoveged meg nem tudom honnan jon es nem is tudom hova tenni. Dafuq?

Ha most nem mondod,hogy az a dell,amit linkeltel 22"-es akkor ra sem jovok. :O
    Mintha nem is errol szolna a vita.
  • strepsils
    Ja hogy most esik le nálad a 22 es monitor fogalma alá nem is full hd kép tartozott ezért a félreértés akkor viszont már megint egy plusz pont nekem mivel amit én linkeltem dellt az bizony 22 col és full hd azaz 16:9 úgyhogy ha ezek után Laci tényleg azt a Lgt venné meg hát az már az ő keresztje.
  • strepsils
    "Egyszeruen a 23" -roppant meglepo modon- magasabb"

Jézus a kereszten én a natív felbontásáról beszéltem a monitoroknak nem arról hogy milyen alfelbontások on hogy torzul a kép lol.

A 16:9 az a zsebtv den is ugyan olyan oldalarányú mint a 120cm es plazmán ,nincs ilyen hogy a magasságához képest a szélessége kicsi mert az nem 16:9 már.
  • Solt
    Oké, így már világos...
  • Lacee86
    Így van. Nekem is 1680x1050 a 22-es moncsi, és tök jó. Széles filmezni, de van magassága is egyéb munkához vagy nezetéshez. Bár most én már csak filmezésre használom, de így is jó.
  • strepsils
    Ne haragudj észre sem vettem a szünet miatt. Szóval eladtam egy monitort amit 3x javítottak meg tehát javítva adtam el főnököm gyermekeinek játszani. Ez már egy éve történt és azt mondta azóta nem esett szét a kép és a szín úgyhogy lehet hogy tényleg megjavították de nekem elég volt ez tanulópénznek 45 ér vettem 30 ér adtam tovább.
  • Solt
    Szemléltette a véleményét, az arányoknak ehhez meg semmi köze.

Mi van a kérdésem második felével?
  • Blum
    Szo sincs arrol,hogy nagyon szethuzna a kepet vagy olvashatatlanna tenne a betuket vagy barmi ilyesmi. Nem poenbol raktam oda az idezojelet ;)

Arra probaltam utalni,hogy a monitor magassagahoz kepest a szelessege kicsit sok. Mondom ezt ugy,hogy 22-es monitor elott ulok es nem bullshitet beszelek. Egyszeruen a 23" -roppant meglepo modon- magasabb,ezaltal ez a widescreen cucc (16:9) sokkal jobban mutat rajta. Meglehet szokni a 22" FullHD-t is,de a 23" egeszsegesebb. Nem veletlenul mondtak anno,amikor megjelentek az elso 22"-es FullHD-s monitorok,hogy ez bizony baromsag. Ott van az 1680X1050,mindenki szerint -szerintem is- ekkora meretre az JOBB.

Az LG minoseget pedig csupan azert nem kirtizalom,mert en nem a fasztuggya milyen statisztikai oldalak marketinggel megtuzdelt baromsagai alapjan itelkezem egy-egy marka felett,hanem a tapasztalatom alapjan. Nekem soha semmi gondom nem volt se az LG monitorjaimmal,a Samsunggal meg plane. Sot,kepzeld el,EIZO meg DELL monitorokat is lattam mar pixelhibasan. Akkor az EIZO meg a DELL nyilvanvaloan szar es az erkelyrol kellett volna oket kidobni,nemde? Es hat peeeersze,hogy ezert ajanlom az LG-t.

De nekem aztan baromi mindegy,vegyel 22"-t,aztan egeszsegedre. Egyebkent sem azert irtam,mert beled szerettem volna kotni,hanem a kerdezo szamara volt jotanacs.
  • strepsils
    Idézőjel ide vagy oda a fogalom csak egy valamit jelenthet hogy nem arányos 16:9 .
    Akkor írta volna hogy kicsi de akkor sem torz .
  • strepsils
    Egy, az edigital a világ legdrágáb hellye.
    Kettő, ez is csak ANALÓG ugyan úgy hullámos homálycsíkos lesz a képe.
    Három , Mi a túrónak teszel fel egy kérdést ha aztán homlokegyenest az ellenkezőjét csinálod .Volt 40 000 ed rá ,most meg kijelented hogy neked ez a gagyi kell a lehúzós extrémdigitálltól ,ami ráadásul nem is full hd.
    De természetesen te tudod én viszont már le is írtam hogy el lehet könyvelni nem sokáig lessz nálad az a monitor ha megveszed gyorsan túl adsz majd rajta és akkor többe fog kerülni mint ha vártál volna egy hónapot a dell re... Nem egy ilyen emberrel találkoztam.
  • Solt
    Gondolom nem véletlenül tette idézőjelbe: "torz"

Egyébként pedig jól értelmezem, hogy eladtál egy monitort aminek rejtett hibája van?
  • Lacee86
    Hát így, h torz én se értem. Sztem úgy értette, h baromi pici rajta minden alapfelbontáson. (Pl. böngészésnél betűk.) Nagyítani persze lehet, de úgy már nem az igazi.
  • strepsils
    Ne haragudj már de mi az hogy 22 es méretben torz a 1920x1080???

Egyáltalán mit nézel ha szabad kérdeznem, olyan monitorról még nem hallottam hogy ne square pixel ekből álljon.
    Kérdésem ha az LG olyan nagy sztár hogy a Dell nek gyárt panelokat ugyan azt nem árultad el hogy milyen panelokat akkor mért van ott a színvonala ahol van. Jó van neki superamoledje meg minden aláírom de az még fényévekre van magyarországtól, így az nem számít nekünk az lg megítélésében.
    Aki meg magára veszi hogy hajítsd ki az az ő baja, nyilván el is adhatja, én is eladtam a samsungot 30 é pedig legszivesebben az erkélyről hajítottam volna le miután 3x vittem vissza a szervízbe ahol mindíg megnyugtattak hogy mostmár jó.4x e majd visszaviszi aki megvette. ez van.
  • Lacee86
    Ez nem DVI-s... Ráadásul jó pici is.
  • Blum
  • Laci82
    Meg van a választottam ő lesz az.
  • Lacee86
    Hát alreg, vagy nem alreg:
    1: a technika rohamosan fejlődik, ami ma fasza cucc, lehet, h 3-4 év múlva gagyi lesz, mert sokkal jobbat találnak ki
    2: azt hiszem nem sokunknak van pénzt termő fája, ahol a régebbi működő cuccainkat csak úgy kihajigáljuk...
    3: eleve ez a stílus...
  • Blum
    En most kivetelesen csak a szintiszta hulyeseg szagat ereztem :D
  • V43 1105
    Te is érzed ezt az ALREG szagot ? :DD
  • Lacee86
    Hú, de nagyon okos valaki...
  • Blum
    Azert azt ne feledd el,hogy az altalad linkelt DELL-ben is LG panel szolgaltat :)
    Szo se rola,a DELL is nagyon fasza. En csak azert nem javaslom a 22"-t mert ekkora meretben az 1920X1080 egy kicsit "torz". Meglehet szokni,de a 23 akkoris jobb.
  • strepsils
    Meg fogja bánni az lg t ezt most könyvelem. 6rugó diferencia . Lg mellett mi szól: 2,54 cm el nagyobb és 5ms os. Viszont : Moirés (zaj) , színtelen kb 65% a a régi képcsöveseknek (dell 82%) , gyenge feketéje van akármit írnak oda.
    Meglehet venne az LG t is de leírom hogy a srác egy hónap múlva itt fog sírni hogy mér nem a dellt vette meg...
  • Blum
    22-est nem vennek
  • strepsils
    Nettóba van .Tegyél hozzá még 8 at és vedd meg ezt ,később bánni fogod hogy 8rugón miatt egy kommersz gagyi életlen színtelen benqut vagy samsungot vettél 40 alatt. http://www.oaziscomputer.hu/termekek/monitorok/22-23/dell-ultrasharp-u2212hm

dell monitor 48
  • Blum
    EZT
  • Laci82
    Ha ki nem is hajítom,de odaadom valaki olyannak aki szeret bíbelődni az ilyen dolgokkal.
    És akkor a költői kérdés 40000 ft-om van egy digitális monitorra,milyet ajánlotok?
  • strepsils
    !nkább hajítsd ki!Az analóg és lcd szavak egy monitorban összeegyeztethetetlenek. 5 éve azért árultak ilyen csak analóg bemenetes lcd szutykokat mert jóval olcsóbb volt digitális társánál és a kisfiúk nagy örömmel szaladtak a pc boltba hogy a zsebpénzből egy 19" csoda lcd t vegyenek .Játék közben eszméltek rá hogy nem csak életlen a képe de szürke is+előjött a belátási szög fogalma.A régi crt nél ilyen problémák nem léteztek csak drága volt a nagyfelbontású és sokat fogyasztott.
  • Lacee86
    Hát analógok képe alapból gyengébb. Szerintem amúgy nézd meg, h rendesen be van-e dugva a kábel a monitorba ill. a gépbe. Vagy az is lehet, h vmi érintkezése hibája van a kábelnek. Nem hiszem, h a monitorral van baj.
  • Laci82
    Sziasztok.
    Van egy olyan gondom,hogy elkezdett hullámzani a monitorom képe és extra érdekesség,hogy akkor mikor letöltök valamit pl a steamről,a szürke háttérnél jól láthatóan erősen hullámzik ha lenne sirály a közelben tuti landolna a monitoron mert tengernek nézné...
    Most a monitort hajtsam ki vagy máshol nézzek a probléma után esetleg a net okozhat ilyen gondot?
    Egyébként ez egy analóg samsung syncmaster 943 nw típusú monitor és dvi-dsub kábellel van összekötve mindenféle átalakító nélkül.
  • Blum
    EZT
  • oneal1
    50.000ft bol milyen LED es 24 es monitort ajanlotok?
    Nem hatrany ha jo valaszidovel rendelkezik:D
  • sapkafej
    ember... vedd meg az LG-t, vagy megverlek
  • Blum
    Mar hogyne erne meg +5k-t..... IPS panelrol beszelunk...

Kepminosegben szetalazza a BenQ-t. Semmivel sem megbizhatatlanabbak az LG monitorok,mint barmelyik masik marka termekei.
  • Tom3 #12963
    Közbe nézegettem, és láttam hogy van LEDes verziója is, de az 40,8 ezer.
    http://www.argep.hu/main.asp?suche=BenQ+G2420HDBL&x=0&y=0

Illetve találtam egy LGt de nem tudom mennyire megbízhatóak. :S (IPS panel, és LED 41,1ezerért) Viszont csak 23", és nemtudom megérne-e többlet 5 ezret, pláne 2 monitornál.

http://www.argep.hu/product_1746750.html