14419
  • Laci82
    Akkor sem fogom azt a Dell monitort venni,meg úgy általában sem semmilyen Dellt.
  • strepsils
    " látószög 170/160,mivel szemben ülök a monitorral így ez sem olyan nagyon fontos szempont."

Csak infórmáció gyanánt írom ide hogy a tn panel már pici szögeltérésre a 90foktól ,szín és kontraszt torzulást eredményez , talán észre sem fogod venni ha 1 m nél távolabbra ülsz. :D És nem azért hogy lebeszéljelek.
  • Laci82
    1920*1080 az Full HD .
    Láttam már élőben is igen,hó közepe fele fogom megvenni.
  • Lacee86
    Hagyjátok már békén, ezt veszi és kész. Ő tudja.
  • Blum
    ok,hasznald egeszseggel.
  • MR ME
    21.5" és full hd? sok sikert
  • sapkafej
    megnézted már élőben, vagy most minek írod le 20x ugyanazt? mé nem veszed meg?
  • Laci82
    -Méret 21,5 az a az a pici eltérés már nem hiszem ,hogy annyira számítana (1920*1080 -as felbontást tudja)
    -DVI bemenet van DVI-D
    -Válaszidő 5 ms,panel na ok az tn,de eddig is tn-em volt nekem nem volt ettől semmi bajom,fényerő 250 cd/m 2 látószög 170/160,mivel szemben ülök a monitorral így ez sem olyan nagyon fontos szempont.
    -Pixelhiba gari 3 nap

Lehet van szebb van jobb ,de részemről ezek a paraméterek bőségesen elegek és mégis csak egy Samsungot veszek.
  • Lacee86
    Ennyi.
  • wantonly
    Túl van már ez magyarázva!

Lehet bármilyen márka, 35-40 körül csodát nem kell várni.

A lényeg:
    - 22" alatt nem érdemes monitort venni.
    - Legyen rajta DVI bemenet.
    - Fontos paraméterek: válaszidő, panel típusa, fényerő, betekintési szög.
    - Pixelhiba esetén cserélési garancia.
  • franc0
    Önigazolásért.
  • strepsils
    Nincsenek. A samu akkora multi hogy anélkül eladja neked az 5 éves technológiát hogy észre sem veszed. Minél drágább annál nagyobb ráfizetés példa: samu csúcsmodell 27" nagylátószöges síma monitor 250e ft "ugyan ez" dell 27" 180e ft ,a különbség csak annyi a kettő közt hogy a dell egy az egyben megfelel egy 500-900e ft os tipikus szabvány grafikus szerkesztő monitornak (amiért a fejüket verték a falba mikor kijött 200 körül akik fél milkós monitorra költöttek), míg a samu azon kívül hogy sokba kerül nem csinál mást mint ugyan azt a képi tudást adja mint a 35e ft os kijelzőjében,extra a nagy betekintési szög de az nem negyed millió ft. Multiknak ne higgyél el semmit.
  • sapkafej
    valld be, hogy nem akarod megvenni, mert nem olyan szép csillogós a kávája, mint a samsungnak, és zárjuk le a témát :)
    vannak ám kurva jó samsung monitorok, csak nem ennyi pénzért.
    a dellnek pedig az egyetlen előnye, hogy nem egy hányadék a képe az árához képest (mondjuk nekem bejön a visszafogott designja is). még mindig nem értem, mi az hogy "nincs szükségem ennyire mindenre".
  • sapkafej
    mi mindenre? semmi extrát nem tud a dell, sőt
  • Blum
    Allj!

Te idejottel,hogy tanacsot kerj tolunk. Megmondjuk,hogy mit szabad megvenni,mit ajanlunk. Te ezt nem fogadod meg es ehelyett veszel egy ilyen TN paneles,kommersz hulladekot,azert mert az neked tetszik
    Magyarul belinkeled a szart,megmondjuk tobben is,hogy ne-azt vedd es te ezen meg vagy lepodve.

Na most akkor felteszem megegyszer a kerdest: Ha neked van egy konkret elkepzelesed,hogy neked marpedig az tetszik es ugyis azt fogod megvenni,akkor tulajdonkeppen mi a fasznak is jottel ide?

Nem magaval a Samsunggal van bajunk -legalabbis nekem- hanem azzal a Samsunggal,amit te kineztel.

Szerk.: Nekem aztan edesmindegy,hogy mit veszel csak ha szarsz a velemenyunkre es a tanacsunkra,akkor koszonj el szepen es ne faraszd a nepet.
  • Laci82
    Jövök igen.
    Ajánlottatok valamit ,igen,megnéztem igen,nekem is van ami az elképzeléseimnek megfelel igen.
    Én nem szaroztam a Dellt amit ajánlottatok csak nekem nincs szükségem ennyi mindenre,itt meg folyamatosan megy a köpködés arra ami nekem tetszik ,mert hogy a Samsung így meg úgy.
  • Blum
    Na ezaz
  • sapkafej
    elég bicskanyitogató, ahogy ide jössz segítséget kérni, aztán próbálsz meggyőzni másokat a saját rossz döntésedről. ki nem szarja le. ne önigazolj
  • strepsils
    Utána sem nézel? LoL Hány napig ovastad azt a végtelenített szutykot ami ráadásul összevissza van számozva mire elértél a 70. oldalig hogy végre kiderüljön az amit odaböföghetett volna a termék alá a gyártó? Az hogy kinek mi a jó az magánügy de ha már idejöttél tanácsért akkor fogadd el azt a tanácsot hogy nem érték ár arányos 35 ért. Ha nekem sűrgősen kéne egy ilyen tudású monitor hamarabb venném meg használtan 15 ért és ugyan ott vagyok+nem az áfát fizetem.
  • Laci82
    Egy sort kell elolvasni,jelkábel sor ott van minden ,nem hiszem ennél több kell,vagy dixlexiás vagy?
    Jaa nem dellmániás
    Látod utána sem nézel és fikázol meg leszarozod a Samsungot,pedig egy vezető márka a világon,én nem mondom ,hogy rossz lehet a Dell csak ha 35000 ft-ért tudok venni valamit ami jó akkor miért adjak többet érte,
  • strepsils
    Úristen mi volt ez? Ezt a végtelenített zagyvaságot szánják a vevőnek ,biztos igazad van de nekem a felénél megfájdult a fejem .Nevetséges ez a samsung ha te ezek után erre akarod elkölteni a pénzed a te bajod.Mért nem tudják odaírni a kép alá a dolgokat?

Csak összehasonlításul a dell oldalával:
    Csatlakoztathatóság

1 digitális (DVI-D) csatlakozó HDCP technológiával
    1 DisplayPort (DP)
    1 VGA
    1 USB 2.0 feltöltési port
    4 USB 2.0 letöltési port
    Egyenáramú tápcsatlakozó Dell monitorra csatlakoztatható hangszóróhoz
  • Laci82
    De van itt.
    70.oldal ott van részletesebb felsorolás igaz ,hogy jelkábel van írva nem bemenet de mellé ez van írva "Leszerelhető DVI-D – DVI-D csatlakozó" és ugyebár gondom ha dvi-d a kábel akkor a csati is dvi-d és ebbe más bele sem megy.
  • strepsils
    Te küldted át samsung .com annál hivatalosabb nincs. Ez van ott:Interfész

D-sub x 1 ea
    DVI x 1 ea
  • Laci82
    Igen a dvi-a az analóg jeleket továbbítja.
    És te honnan szereztél ilyen hivatalos vevőtájékoztató paramétereket?
  • strepsils
    A képen egy dvi dual link látható ennek nagyon örülök hogy kinyomoztad. Én viszont a hivatalos vevőtájékoztató paraméterek alapján próbáltam eligazodni amiben sem az lg sem a samsung nem közölte hogy dvi d csak hogy dvi sőt a samsung fejlécében így volt kiírva ,dvi/analóg, ja hogy itt a per jel azt jelentené hogy felsorolás.. na jó haggyjál már én eleve menekülnék egy ilyen márkától ahol arra nem méltatják a vevőt hogy a használati paramétereket megadják így megveszed a monitort és ha nem nyomoztál utána zsákba macska mert az a dvi lehet alnalóg is tudod ezek a gyártók ilyen vicces kedvűek utána mehet a reklamáció. Jó nyomozgatást és pénzfecsérlést még véletlenül se hallgass ránk és ne olvasd el a linkemet a dell ről amin részletezi hogy mit fogsz kapni a 48-57 ezer forintodért.
  • Laci82
    Milyen dvi analóg bemenet ne hülyíts már.
    Egy analóg dsub és egy dvi-d bemenet van a hátlapján.
    Nem tudom felétek milyen Samsung monitort árulnak ebből a típusból?
  • V43 1105
    Nagykeráron van a dolog, nem tudom jelenleg van-e raktáron, és lehet pár ezer forint különbség ..
  • atyca
    Hol kapsz ennyiért,mert akkor engem is érdekelne?
  • strepsils
    Másodszorra mondom el hogy segítsek ne vegyél hülyeséget ,azokon a samsung és lg n amit kinéztél csak DVI_Analóg bemenet van viszont az Asus on valószínű digitális mivel hdmi is van de az már 42ezer. És érték ár arányban még nem jó főleg hgy 14 ms srgb képernyője van.
    Érték ár arányban a dell u22 vagy 2312hm ami piacon van és tökéletesen ki tudod használni de úgy látszik itt többen is a falnak beszélünk.
  • V43 1105
    DVI vagy HDMI csatlakozót fogsz úgyis használni, ez legyen a videokártyádon is oszt készt, faszért szórakozol már itten :D
  • Laci82
    A dvi azz digitalis bemenett akkor milyen digitalisabb kkell meg?
    Fosakodok igen feleslegesen nem akarok senmit megvenni amit nem tudok kihasznalni.
  • V43 1105
    http://www.dell.com/hu/p/dell-u2312h/pd

41.000,-

ne fosakodjál már ennyit b+ -_-
  • strepsils
    Te most minden áron valami drága és kommersz monitort akarsz venni?

14ms
    srgb

még egy picit gyűjtsél
  • Laci82
    Na ha már ez akkor hasonló árban pl ez mondjuk?
  • strepsils
    Nem ! Azon csak analóg d sub és analóg DVI bemenet van okés? oda is van írva samuhoz , LG hez meg azért nincs oda írva mert az otthon lesz a meglepetés mikor kinyitod a dobozt.
  • strepsils
    veboldal

Hasonlítsd már össze ezt a veboldalt a samsung meg az lg vel itt 100% termékinformációt találsz amott meg 90% mellébeszélést és 10% termékleírást.

Egyszerűen nem lehet komolyan venni egy olyan gyártót ami nem tiszteli meg azzal a vevőket hogy részletezze mit kap a pénzéért.

És ez még csak a magyar dell oldal mert láttam már olyat is ahol oldalakon keresztül vezeti le az elektronikai bemeneti és kimeneti paramétereket áramokkal feszültségekkel katonás sorrendben.
  • Laci82
    Meg mi az hogy dvi analóg,most vagy digitáls valami vagy analóg nemde?
  • Laci82
    Az nem az hogy van rajta dsub meg dvi csatlakozó is ?
  • strepsils
    Most kinéztél 35 ért egy ugyanakkora full hd samsungot mint a dell 48 ért .Gratulálok olvasd már el mi van oda írva :DVI Analóg vagyis nem digitális akárcsak a másik lg amit kinéztél mondjuk az kissseb is de csak a mellébeszélés van paraméterekbe odaírva . Talán azt kéne számításba venned hogy hány évre vásárolsz és hány évig akarsz egy bówlit nézni mert sajnáltál 10 rongyot kigyűjteni ,nem tudom mennyi idő míg kigyűjtöd de ha minőséget akarsz és hosszabb távra akkor dell alább a linken
  • V43 1105
    41.000-ért tudsz venni DELL U2312-t XD