14419
  • PeeVee
    Hát ezt megpróbáltam már jobb, szerencsére nem annnyira ragadt össze... Én se szoktam nyúlkálni és én is rühellem hidd el... Az olyanok a legjobbak amin van üveglap.. hugom XEROX monitorján van, persze nem egy nagy durranás de 70 vagy mennyi volt annó, tök megérte ugy hogy van rajta üveg:P Az én agneovo f-417 emnek se ártott volna..
  • zsoleer
    hello ti melyik monitort ajánljátok jobban és miért?
    19" Acer AL1916WAs LCD monitor 5ms WideScreen
    HannsG HU196D 19" TFT-LCD monitor
  • Drizzthsz
    A program neve közismerten: Pixperan, vagy teljes nevén: pixel persistance analyzer. Amúgy lehet ténylegesen is mérni a válaszidőt, csak nem tesztprogrammal. Fényképező nélkül is lehet tesztelésre használni, ha jó az ember szeme. :)
  • [NST]Cifu
    A teszterprogramok nem képesek megállapítani, hogy mennyi a reakcióideje a TFT-dnek. Még a teszteroldalak is olyan megoldást használnak erre, hogy van egy program, amely gyorsan mozgat a képernyőn egy objektumot, és lefényképezik a TFT-t eközben. Utána egymás mellé teszik a különféle TFT-kről készült képeket, és megnézik melyiknél mekkora "szellemkép" van. Ezt csinálják a PH!-n is. Szóval no para...
  • grebber
    Na ezt ne is emlegesd mert muterom meg báttyám böködéseitől agybajt kapok.
  • NeoMaN
    Mert g2g-ben 4ms.
    Az valójában nem 4.
  • Drizzthsz
    Egyébként ha bsplayer ablakát gyorsan mozgatod, akkor is látszik egy olyan dolog, hogy a kép ami az ablakban van, csak késve követi az ablak mozgását.
  • Drizzthsz
    EEgyszerűen annyit csinál a teszterprogi, hogy egy konstansot leoszt a képernyőfrissítési frekvenciával, magyarán kamu.
  • [NST]Cifu
    Esetleg óvatosan megnyomkodni, hátha visszaáll, bár szvsz inkább ne nyúlj hozzá. A TFT képernyője viszonylag érzékeny jószág, nem bölcs dolog nyomkodni. Én mondjuk már CRT-n is rüheltem azt, amikor újjal a képernyőt megérintve mutogatnak az emberek...
  • [NST]Cifu
    Mert nem ér semmit? :)
  • grebber
    Van egy TFT tesztelő progim 4ms-es a TFT-m de a tesztekben végig 16ms-umot ir.
    Miért?
  • PeeVee
    ŐŐŐ izé, aszem megnyomódott kicsit a monitorom... és kicsit... fényesebb azon a helyen ahol benyomodott a kijelzöje... mit lehet ezzel csinalni? mindig ilyen marad? :O
  • pepe003
    Igen, úgy használtam, a legalacsonyabb fényerőn.
  • Mike at home
    az crt-n is ilyen
  • Mike at home
    engem mai napig zavar, hogy a fényerő-kontraszt nem olyan mint egy crt-n
    nem mondom hogy nem lehet megszokni, de pl. múlt héten itthon nem használtam a gépet, csak bent a cégnél a crt-t, és megint nagyon furcsa volt a tft a crt után
  • Mike at home
    Flatout2, Oblivion, Sims2 1680:1050?
  • Drizzthsz
    Nekem meg az nincs meg. :) Sensi az sensible soccer 2006, egy fasza régi játék "felturbózása". Mások meg HL1-ben látták a jelenséget.
  • izb
    nem marja le nekem elhiheted.van itthon egy LCD tv 2db 19 colos moncsi és mindegyiket ezzel tisztítom.eddig még nem esett le róla semmi...
  • kirol
    Nem tudom mi az a sensi 2006, de pl Hitman 4 ben a New Life pályán, a ház előtt ott áll egy autó, az oldalán egy felirat. Ahogy sétálok az autón a felirat hát elég furcsán viselkedik, csak akkor tiszta ha megállok. CRT-nél szerintem nem volt ilyen.
  • Drizzthsz
    Játék alatt az overshoot jelenség figyelhető meg, ha kiváncsi vagy hogy néz ki és overdrive-os a monitorod, akkor kapard elő a sensi 2006-ot, mert abban látszani fog. Amikor gyorsan fordul egy játékos, akkor enyhe szellemkép jelenik meg mellette egy pillanatra. Más játékban nem nagyon szembetűnő a dolog.
  • kirol
    Megvan, szuper.
    Erre meg is változott rögtön. :)
  • kirol
    Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy akkor ez ezekszerint játék alatt is ezt csinálja?
  • Drizzthsz
    Valahol azt írták, hogy az overdrive miatt van, nem emlékszem hol olvastam.
  • Drizzthsz
    Van ott valahol egy olyan is, hogy legkisebb megjelenített betűméret, azt kell feljebb venni.
  • Drizzthsz
    Quake 3 érezhetően sokkal lassabb, lassabban reagál az egér mozgására a kép.
  • kirol
    Amúgy, ha nincs utánhúzás a TFT monitoron, legalábbis 8ms alatt nem látni, akkor az mi, amit akkor látok a 2ms-os monitoromon, amikor az asztalon egy ablakot jobbra-balra mozgatok?
    Az ablak széle rogtön fűrészes lesz.
  • Inquisitor
    Maradok a marásmentes szemüveg tisztító folyadék és a mikroszálas kendő melett, vagy esetleg optikai törlőkendő ... de üvegtisztító nem biztos, hogy nem marja le a védő réteg(ek)et. Szerintem. Illetve kapni elméletileg TFT tisztító folyadékot, csak az nem annyira egyértelmű, hogy mi van benne :)
  • Inquisitor
    Ezért van egy csomó monitoron három külön állítható fényerő beállítás, és sötétben érdemes visszavenni egy előre beálított alacsonyabb értékre a fényerőt, esetleg a kontraszttal machinálni ...
  • pepe003
    Samsung 910N-t.
    De ahogy a nagyobb üzletekbe végignéztem a kínálatot, ezeknek a most kaphatóknak se sokkal jobb a képminőségük.
    Meg engem valahogy zavart is a TFT-nek a képe. Sötétben irtó rossz volt nézni.
  • kirol
    Ezt én úgy mondanám inkább, hogy a mai hentelős játékok futnak 1280*1024-ben.
    Pl Tunguska, ami egy kalandjáték nem fut úgy.

De tegnap elindítottam a HL2 E1-et és semmi probléma nem volt 1024*768-ban.

Ez a Cleartype ténylegszarabb.

Firefoxban hiába állítom nagyobbra a betűt, nem nagyobb.

Hol kell?
    Eszközök-Beállítás-Tartalom- Szín és betű : én itt állítottam, de nem nagyon hatotta meg semmi, újra is indítottam,de akkor se.
  • izb
    jaja biztos.én az alsógatyára esküszöm hehe
  • Mike
    de a jól kicsavart, de még nedves mikroszálas kendő egy irányba húzva is jó (by sqj)
  • Mike
    hardware info - no ez talán érdekes oldal lehet
  • izb
    NA MÉG1X idézem magamat
    sima szorófejes ablaktisztító,és pamut törlőkendő.
    utóbbi eszköz nálam egy leselejtezett alsógatya,tartalom nélkül természetesen.
  • technodome
    hy all.

Olyan kérdésem lenne, hogy mivel lehet takarítani a tft monitorok képernyőjét?
  • Mike
    erre volt egy tippem :)
  • izb
    ja és trükkös az uninstallja is.
    simán nincs az eltávolítható progik között a vezérlőpultban.
    nekem az easy cleaner programeltávolítójával sikerült leszednem.na az látta.
  • izb
    a gond a 30cm-rel hogy minnél közelebb van a szemed a monitorhoz annál kisebb láthatósága van.
    és a vége a kocsányokon logó szemekben fog kifejezésre jutni:)
  • Mike
    én ezt nem próbáltam ki, akkor nem is fogom
  • izb
    ja a hivatalos oldalról.hát én annó lehúztam a 7-es bétát és tudomásom szerint a betűtipus a véglegesben is ugyanaz lesz.böszmeség...lárifári