PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
Ez már NVA paneles ugye?

Sulinetben kapható?
Punker
aszem nekem õ az új kiválasztott 930BF

kb 5k-val drágább mint a 913N

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Acer AL1716s -rõl van valakinek tapasztalata?
A gyártó szerinti adatok: 17", 12 ms, 500:1 kontraszt, 300:1 brightness, 150/135 betekintési szögek.
Shield
Én 108-ért vettem az N-t, igaz sulinetben (eddig semmit sem vettem sulinetben)). Egyet értek veled, az N nagyon király.<#eljen><#taps>. Azt hittem, hogy szoknom kell a képét, de egykis állítgatás után nekem bejött.

wudy86
Szerintem jó nagyon a V-s is! Utánhúzást nem tapasztalok, a kontraszt is elég, élethûek a színek szerintem, az igaz, hogy megvan a TN panel hátránya, a fekete nem tökéletes... és valóban én 90000-ért vettem ezt, az N 100 felett lett volna! Na persze vidéki vagyok, itt sajnos minden drágább!!!😞

wander01
aliencomputers.hu <#taps><#nevetes1> az N-es nagyon király

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

Shield
Na már az asztalomon virít az N-es. Jobban tetszik a képe mint ahogy gondoltam.

Shield
Hol kaptál Te brutto 88-ért N-t? Kb. 88 a V, 108 N.

grebber
Simán vagy sulinetbe?
Én abba vettem tehát csak 54-ezerbe került 😊 Csak jönnen már meg.

Next PC upgrade: 2022

wander01
a 913N nekem is nagyon bejött csak ajánlani tudom 😊) egybõl vettem kettõt, 88 bruttoért simán nagyon jó...

EVGA 680i Sli, C2D Q6600, 4x512 A-Data Extreme Vitesta 1066mhz, Gainward 8800 Gtx, Gigabyte Aurora, 3x300 Samsung Sata II, 320 gb WD, NEC Labelflash

Shield
Nem figyeltem az uccsó hozzá szólásodat. Ezek szerint V-s. A beállítások engem is érdekelnek, nem volt még TFT-m.

Shield
913V és az N között nem csak a válaszidõ az eltérés. Az N-nél fényerõ és a kontrszt arány is jobb ami igen lényeges. Nekem is a V tetszett meg, de végül az N-t rendeltem meg. Ma mnegyek érte. Te is sulinetben veszed, akkor már csak 9 ezer a külömbség, annyit megbõven megér.<#eljen>

Megvettem én is.Szerintem is jó!!!A beállítások engem is érdekelnének...
wudy86
Sziasztok!

Na én is megvettem a monitort Samsung 913V! Szerintem jó, filmnézésnél felül meg alul kicsit fehérlik, de amúgy jó! Az Auto beállítást használtam, de ha valaki profi az ilyen kalibrálásban és tudna adni értékeket nekem, azt megköszönném! Illetve azt a nyomtatóhû valamit érdemes feltenni, szebb lesz tõle a kép?

grebber
1 hét eltelt mióta megrnedltem a TFT-met de eddig semmi hír róla 😞

Gascoigne
Az parádés is, nekem csak egy 710B-re futotta. De nem panaszkodom. 😊

Ps3 ID: Gascoigne74

Mennyiért vetteed és hol?

Xbox Live Gamertag HuN FoToS

nekem ViewSonic VX924-em van, jo es szep<#papakacsint>

Gascoigne
Szerintem csak az AG Neovo-ra gondolt, hogy olcsóbb.

Ps3 ID: Gascoigne74

"szerintem.... EIZO vagy AG Neovo (ha olcsóbb kell) szerintem"

Valóban! Az EIZO valóban az olcsóságáról híres... <#lama>

Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...

szerintem.... EIZO vagy AG Neovo (ha olcsóbb kell) szerintem. De ha Neovo akkor F-419 12ms

<#eljen>

Intel Core 2 Duo E8200 (2.66, 1333FSB) 2x1G Kingmax, 250G samsung SATA2, Philips 190WV Wide.

grebber
Igen akkor rendelt meg.Én kb 50 különállo cumot rendeltem vagy nem irtak vissza vagy kamu volt.

Samsung 913T az EBAY.DE-n
Azonnali elvitel esetén 286Euro azaz kb. 70e ft <#eljen>
Légi szállítás Magyarországra 63$=13.000Ft...
70+13=83.000ft Persze az megint másik kérdés, hogy ki meri bevállalni a dolgot 😊

Csak energiatakarékos módban való fogyasztés és újrafelhasználhatóságban van difi!
Sugárzás talán a TCO'95-nél volt komolyra véve, TFT-nél kevés értelme van. Színezett mûanyagos monitor meg nem kaphat TCO'03-at ...

grebber
Még abban is eltér hogy 2003-as szabványnak felel meg ami jóval szigorubb mint a 913V-s 99-es szabvány.
Késõbb kapsz tõle agyrákot 😊

Samsung 913N és 913V között tudomásom szerint csak válaszidõben (és árban) van különbség. Megér-e a 913N 18 ezerrel többet? (persze sulinetben akarom én is,amíg még lehet)
nabassz. korareggelvolt. sry 😄

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Punker
pedig pirossal ki is van emelve 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

figyelmetlen vagy...

És ez hány ms?

Ja és alulra még dukál az, hogy szabad akaratából... 😉

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Samsung 913T

Panel Type: a-si TFT/LCD
Viewable Size: 19"
Pixel Pitch: 0.294mm
Brightness (Typical): 300 cd/m²
Contrast Ratio (Typical): 700:1
Viewing Angle (H/V): 160°/160° (CR>5)
Aspect Ratio: 5:4
Interface: Analog/Digital
Response Time: (Typical) 8ms
Native Resolution: 1280 x 1024
Maximum Colors: 16.2M
Input Video Signal: Analog RGB, DVI Digital Link
Sync Type: Separate H/V, Composite H/V,SOG
Input Connectors: 15 Pin D-Sub, DVI-D
Power Consumption: 38 watts (max)
VESA® Wall Mount: 100mm
Emission Standard: TCO '99
Cabinet Color: Silver/Blk

<#bee1>
Szerintetek az AG-NEOVO, mint márka, milyen? Mert nézegettem a weboldalukat, és ott össze-vissza van minden, egyik helyen egy dolgot írnak, másik helyen másikat...<#gonosz3> Úgy néz ki, hogy gyorsan csaphatták össze a többnyelvû oldalakat, nem sokat adva a pontosságra...<#csodalk> Nem tûnik valami komolynak...<#merges2>
Nektek mi a véleményetek? Ha összehasonlítanánk a többi gyártó termékével, összességében mi jönne ki?<#banplz><#lama><#lama><#wilting>

In the beginning, the Earth was without form, and void...

M@TriX
jójó, tudom nem a legjobb, de azért szerintem nem annyira vészes az 20 ms egy ekkora monitornál. de a többi részlet elég impozéns, bár úgyis valszeg egy Samsung 9*0MP lesz, amiben van beépítve TV tuner az az igazi 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

[NST]Cifu
Hát én a 20ms-os válaszidõt is annak nevezném. 😉

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

M@TriX
ja és 150 rongy bruttóba ez a negatívum 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

M@TriX
hmm, gondolkozok most ebben is azt rebesgetik ebbe már jobb panel van...

Philips 200S4SS

Diagonal Size
20.1"
Max Resolution
1600 x 1200 / 60 Hz
Részletek, infók

MaSzKa
Nekem is ez kell!
csak 2.94-es képpeont nagy 1 kicsit ugyhogy lehet Samsung 730BF lesz az 2.6-os

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

M@TriX
általában eléggé, és ezzel amodellel hozzák ki sztem a maximumot ebbõl a szériából sztem. ezután jönnek majd ki az új panelesek, amik valszeg jobbak lesznek, de ha novemberben megszûnik a sulinet ezen része, én addig akarok venni egy LCD-t még 😊
meg most van egy 6000Ft-os országos Samsung akció, annyival olcsóbbak a Samu monitorok. szóval még az is lejön, szóval 120 alá csusszan így egy picivel. ami pont jó.

Hát mivel sulinetben akarok vásárolni ezért bruttó 120e -nél nem több. ( Bár ez már lehet nem is olyan olcsó. :-) )
Most én is ezt a SyncMaster™ 930BF -t nézegettem. Kapható sulinetben is és jónak tûnik. Ezzel pl. van valakinek tapasztalata? A Samsung tft-k általában megbízhatóak?

a balettpatkány

Köszi mindenkinek a segítséget, végül kénytelen vagyok belenyugodni az enyhe elmosódásba, ami ezzel a fajta kijelzõ-típússal jár....<#nemtudom>
De legalább nem <#guluszem1> így a szemem...<#smile>

M@TriX
mit jelent nálad az olcsó, szóval mennyit gondolsz rászánni, akkor talán tudunk abban a kategóriában mondani egy olyat ami megéri.

Sziasztok!
Valamikor szeretnék egy 17"-es vagy 19"-es tft monitort venni.
Tudnátok nekem annyiban segíteni, hogy melyek azok a gyártók amitket jobb ha elkerülök? Valamint melyek azok a típusok amikbe érdemes beruházni?
MOst pl LG-t láttam nemrég olcsón, az milyen? Köszi.

a balettpatkány

M@TriX
hmm, egész süti a SyncMaster™ 930BF - 19"-os monitor. valszeg ebbe ruházok bele, elég impozáns

czky
Nekem is ugyanilyen monitorom van és pont az általad leírtaknál én is ezt tapasztaltam. Szerintem csak eleinte furcsa. Simán meg lehet szokni.

Z77A-GD65 | 3570K | Mugen 2 Rev.B | Vengeance LP White 8GB | HD7870-DC2TG-2GD5-V2 | Xonar DX | 830 128GB | WD7500AAKS | 2X HD154UI | TX650W | BX-500 | 32LF2510

Igen attól féltem,hogyha pl 800-asban akarok majd játszani,akkor milyen képe lesz,de játékban tényleg nem igazán látszik semmi,hogy rosszabb lenne.
Windowst meg 1280-ban kell használni,és úgy jó 😊

Köszi a választ, így már szinte biztos vagyok benne, hogy azt kaptam amit vettem.:-) Még ha többre is számítottam, nem mondhatom, hogy azért ilyen lassú, mert csak ráfogják a 12-t (mostanában ilyenek jártak a felyemben<#crazya>), viszont ha már egy márkás készülék is (nem mintha az enyém nem lenne az) ilyet csinál, akkor ez van, ezt kell szeretni. Amúgy, teljesen meglep, például hl2-zés közben semmi átmosás nem látszik, ellentétben egy gyönyörû, éles kép, ami a régi, 12 éves Dell monitoromnak nemigazán volt szerves része...<#wilting>

Örülök, hogy metvettem, viszont egy dologban nagyon meglepõdtem: mivel köztudott, hogy az lcd monitorok nem tudják olyan dinamikusan átméretezni a felbontást, hanem csak átmosást, meg ilyeneket használva állítják elõ a nagyobb mátrix helyén a kissebbet (persze mivel ezt másképp nem is lehet😉, ez ahhoz képest nagyon lazán megbírkózott a feladattal! 1280-as az eredeti felbontás, és ehhez képest 1024-ben, de még 800x600ban is gyönyörû a kép, csak a szöveges módok alacsony felbontásában látszik néha torzulás.😄DD
Mindezt azért ért ilyen meglepõen, mert a régi, p1-es laptopom kijelzõjérõl nem lehetett elmondtani ugyanezt, az még hírbõl sem ismerte mi az az átmosás, aminek fõleg akkor volt jelentõsége, amikor a 800x600-as képet 1024-be nagyította, egyes függõleges vonalak egyszerûen "eltûntek" a süllyesztõben...😄DDDD

Jah, és tök jól néz ki a Cleartype karaktersimítás lcd monitoron!😄D

Nekem samsung 710T van.
Ha a szememmel követem az egeret,mialatt húzom,akkor igen látszik valami utánhúzás,bár inkább elmosodás,de ha nem követed akkor nem.Ugyanez van mondjuk egy ablaknál is,én inkább azt mondom,hogy elmosódás van,mint utánhúzás.
Ami eleinte zavart,hogy pl ha weboldalt görgettem,akkor a betûk is elkezdtek remegni,tehát ha egyfolytában lassan gorgeted az oldalt,akkor nálam a betûk kicsit vibrálnak.
Én már megszoktam,engem már nem zavar.
Játékban pl szerintem jó,ott is csak esetleg a hehér részeknél látszott némi utánhúzás de nem zavaró.Pl call of duty-ban tpasztaltma ilxet,de tényleg minimális volt.
Én is azt hittem,hogy 12 ms-nál már nincs ilyen.De ahogy hallottam a tft-k még ilyenek,majd késõbb biztos jobbakj lesznek.

Érdekes... Utána néztem a hivatalos weboldalon, itt egy részletes leírás pdf-ben:
http://data.neovo.com/doc/english/product%20PDF/F-417.pdf

Ebben azt írja, hogy 12 ms-os, egyébként a dobozon is ez szerepelt. És ezért is vettem meg! Régen lehetett kapni egy f-417b típusu modell, az 16 milis.

Végre valaki, akinek 12 milis monitorja van! Nállad egy fehér hátternél, ha mozgatod az egeret és a szemeddel követed közben, látod, hogy elmosódna, vagy csíkot húzna maga után? Milyen monitorod van? Mert lehet, hogy csak én vártam túl sokat a 12 mstól...<#whatever>

Ha jol tudom,az f 417-bol 2 fajta van/volt,az egyik az 20 vagy 25 ms-os.
Lehet hogy neked az van,azert annyira lassu,de scrollozasnal nalam is latszik egy kis huzas,meg ablakmozgatasnal is,pedig nekem 12 ms-os van.

grebber
Eltünödtem azon mi lett vlna ha 3 hét múlva megyek 500ezer alatt meg sem kaptam volan 😄 lol