14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
PeeVee #3103 Hát ezt megpróbáltam már jobb, szerencsére nem annnyira ragadt össze... Én se szoktam nyúlkálni és én is rühellem hidd el... Az olyanok a legjobbak amin van üveglap.. hugom XEROX monitorján van, persze nem egy nagy durranás de 70 vagy mennyi volt annó, tök megérte ugy hogy van rajta üveg:P Az én agneovo f-417 emnek se ártott volna.. -
zsoleer #3102 hello ti melyik monitort ajánljátok jobban és miért?
19" Acer AL1916WAs LCD monitor 5ms WideScreen
HannsG HU196D 19" TFT-LCD monitor
-
Drizzthsz #3101 A program neve közismerten: Pixperan, vagy teljes nevén: pixel persistance analyzer. Amúgy lehet ténylegesen is mérni a válaszidőt, csak nem tesztprogrammal. Fényképező nélkül is lehet tesztelésre használni, ha jó az ember szeme. :) -
#3100 A teszterprogramok nem képesek megállapítani, hogy mennyi a reakcióideje a TFT-dnek. Még a teszteroldalak is olyan megoldást használnak erre, hogy van egy program, amely gyorsan mozgat a képernyőn egy objektumot, és lefényképezik a TFT-t eközben. Utána egymás mellé teszik a különféle TFT-kről készült képeket, és megnézik melyiknél mekkora "szellemkép" van. Ezt csinálják a PH!-n is. Szóval no para... -
#3099 Na ezt ne is emlegesd mert muterom meg báttyám böködéseitől agybajt kapok.
-
#3098 Mert g2g-ben 4ms.
Az valójában nem 4. -
Drizzthsz #3097 Egyébként ha bsplayer ablakát gyorsan mozgatod, akkor is látszik egy olyan dolog, hogy a kép ami az ablakban van, csak késve követi az ablak mozgását. -
Drizzthsz #3096 EEgyszerűen annyit csinál a teszterprogi, hogy egy konstansot leoszt a képernyőfrissítési frekvenciával, magyarán kamu. -
#3095 Esetleg óvatosan megnyomkodni, hátha visszaáll, bár szvsz inkább ne nyúlj hozzá. A TFT képernyője viszonylag érzékeny jószág, nem bölcs dolog nyomkodni. Én mondjuk már CRT-n is rüheltem azt, amikor újjal a képernyőt megérintve mutogatnak az emberek... -
#3094 Mert nem ér semmit? :) -
#3093 Van egy TFT tesztelő progim 4ms-es a TFT-m de a tesztekben végig 16ms-umot ir.
Miért? -
PeeVee #3092 ŐŐŐ izé, aszem megnyomódott kicsit a monitorom... és kicsit... fényesebb azon a helyen ahol benyomodott a kijelzöje... mit lehet ezzel csinalni? mindig ilyen marad? :O -
pepe003 #3091 Igen, úgy használtam, a legalacsonyabb fényerőn. -
#3090 az crt-n is ilyen -
#3089 engem mai napig zavar, hogy a fényerő-kontraszt nem olyan mint egy crt-n
nem mondom hogy nem lehet megszokni, de pl. múlt héten itthon nem használtam a gépet, csak bent a cégnél a crt-t, és megint nagyon furcsa volt a tft a crt után -
#3088 Flatout2, Oblivion, Sims2 1680:1050? -
Drizzthsz #3087 Nekem meg az nincs meg. :) Sensi az sensible soccer 2006, egy fasza régi játék "felturbózása". Mások meg HL1-ben látták a jelenséget. -
izb #3086 nem marja le nekem elhiheted.van itthon egy LCD tv 2db 19 colos moncsi és mindegyiket ezzel tisztítom.eddig még nem esett le róla semmi...
-
#3085 Nem tudom mi az a sensi 2006, de pl Hitman 4 ben a New Life pályán, a ház előtt ott áll egy autó, az oldalán egy felirat. Ahogy sétálok az autón a felirat hát elég furcsán viselkedik, csak akkor tiszta ha megállok. CRT-nél szerintem nem volt ilyen. -
Drizzthsz #3084 Játék alatt az overshoot jelenség figyelhető meg, ha kiváncsi vagy hogy néz ki és overdrive-os a monitorod, akkor kapard elő a sensi 2006-ot, mert abban látszani fog. Amikor gyorsan fordul egy játékos, akkor enyhe szellemkép jelenik meg mellette egy pillanatra. Más játékban nem nagyon szembetűnő a dolog. -
#3083 Megvan, szuper.
Erre meg is változott rögtön. :) -
#3082 Már csak arra vagyok kíváncsi, hogy akkor ez ezekszerint játék alatt is ezt csinálja? -
Drizzthsz #3081 Valahol azt írták, hogy az overdrive miatt van, nem emlékszem hol olvastam. -
Drizzthsz #3080 Van ott valahol egy olyan is, hogy legkisebb megjelenített betűméret, azt kell feljebb venni. -
Drizzthsz #3079 Quake 3 érezhetően sokkal lassabb, lassabban reagál az egér mozgására a kép. -
#3078 Amúgy, ha nincs utánhúzás a TFT monitoron, legalábbis 8ms alatt nem látni, akkor az mi, amit akkor látok a 2ms-os monitoromon, amikor az asztalon egy ablakot jobbra-balra mozgatok?
Az ablak széle rogtön fűrészes lesz. -
Inquisitor #3077 Maradok a marásmentes szemüveg tisztító folyadék és a mikroszálas kendő melett, vagy esetleg optikai törlőkendő ... de üvegtisztító nem biztos, hogy nem marja le a védő réteg(ek)et. Szerintem. Illetve kapni elméletileg TFT tisztító folyadékot, csak az nem annyira egyértelmű, hogy mi van benne :) -
Inquisitor #3076 Ezért van egy csomó monitoron három külön állítható fényerő beállítás, és sötétben érdemes visszavenni egy előre beálított alacsonyabb értékre a fényerőt, esetleg a kontraszttal machinálni ... -
pepe003 #3075 Samsung 910N-t.
De ahogy a nagyobb üzletekbe végignéztem a kínálatot, ezeknek a most kaphatóknak se sokkal jobb a képminőségük.
Meg engem valahogy zavart is a TFT-nek a képe. Sötétben irtó rossz volt nézni. -
#3074 Ezt én úgy mondanám inkább, hogy a mai hentelős játékok futnak 1280*1024-ben.
Pl Tunguska, ami egy kalandjáték nem fut úgy.
De tegnap elindítottam a HL2 E1-et és semmi probléma nem volt 1024*768-ban.
Ez a Cleartype ténylegszarabb.
Firefoxban hiába állítom nagyobbra a betűt, nem nagyobb.
Hol kell?
Eszközök-Beállítás-Tartalom- Szín és betű : én itt állítottam, de nem nagyon hatotta meg semmi, újra is indítottam,de akkor se. -
izb #3073 jaja biztos.én az alsógatyára esküszöm hehe -
#3072 de a jól kicsavart, de még nedves mikroszálas kendő egy irányba húzva is jó (by sqj) -
#3071 hardware info - no ez talán érdekes oldal lehet -
izb #3070 NA MÉG1X idézem magamat
sima szorófejes ablaktisztító,és pamut törlőkendő.
utóbbi eszköz nálam egy leselejtezett alsógatya,tartalom nélkül természetesen. -
#3069 hy all.
Olyan kérdésem lenne, hogy mivel lehet takarítani a tft monitorok képernyőjét? -
#3068 erre volt egy tippem :) -
izb #3067 ja és trükkös az uninstallja is.
simán nincs az eltávolítható progik között a vezérlőpultban.
nekem az easy cleaner programeltávolítójával sikerült leszednem.na az látta. -
izb #3066 a gond a 30cm-rel hogy minnél közelebb van a szemed a monitorhoz annál kisebb láthatósága van.
és a vége a kocsányokon logó szemekben fog kifejezésre jutni:) -
#3065 én ezt nem próbáltam ki, akkor nem is fogom -
izb #3064 ja a hivatalos oldalról.hát én annó lehúztam a 7-es bétát és tudomásom szerint a betűtipus a véglegesben is ugyanaz lesz.böszmeség...lárifári