14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#3143 Az baj h ha kéken világítanak, abból sajnos (subpixel) 5db-nak kellene lennie a cseréhez. TFT tesztprogival nézted? Hátha van még több is. -
#3142 samsung 930 bf 19"-os elméletileg még 26 honap gari van rá.
ezeknek halvány kékes szine van. -
#3141 3db? Hmm az nem semmi. Milyen monitorod van pontosan és mekkora? Elvileg a legtöbb monitor csereszabatos már 2 állandóan fekete vagy fehér pixelhibával. Lehet nem úszod meg a garoztatást... -
#3140 sajnos nincs nagyitom, se távcsöveem, sajnos szabájosnak néznek ki, és egyre több van már 3 darab -
#3139 Hát akkor lehet hogy mégiscsak pixelhiba lesz. Szabályos formája van a foltnak? Esetleg egy jó erős nagyítóval nézd meg. Másik kicsit hülye megoldás, ha van otthon távcső azzal is meg lehet nézni, csak fordítva kell használni. Közvetlenül a foltra helyezd a távcső azon részét ahol normális esetben belenézel és a másik végén belenézel. Kicsit körülményes, de ha jól csinálod, akkor eszméletlenül felnagyitja, csak vigyázni kell vele, nehogy megnyomd a kijelzőt. -
#3138 Ezt vakartam már mindenhogy, de nem jön le, olyan mintha a kilyelzö belsöfelén lenne. -
#3137 Ha tényleg csak kosz, akkor szedd le és ne gondolkodj rajta. Nekem is szoktak olyan foltok rákerülni a monitorra, amit csak levakarni lehet... :D -
#3136 Köszönöm szépen a linkeket, megnyugodtam, semmi baja a monitoromnak, már csak azon kell elgondolkodnom, hogy hogyan került oda az a piszok -
#3135 Jó az a samsung. kolégámnak is az van, nekem 930bf-es 4ms, és nincs közte látható különbség. -
Code92 #3134 http://www.gepbolt.hu/termek.php?t=58730218&f=MON&o=0 <------az álom tft gyönyörűű a képe már csak tapasztalatból mivvel kb már egy hónapja van ilyenem nah jó úgy 3 het:D de akkopr is odaver -
#3133 http://www.c-enter.hu/center/0114636.html
http://www.monitor4u.com/review/review4u/images5/NV1750_pixel_defect.jpg -
#3132 Letudnátok írni, hogy hogyan néz ki amikor kiég egy pixel a monitor képernyöjén?
Azért kérdem mert nem szeretnék feleslegesen szervizbe rohani. -
#3131 minden attól függ ki milyen paneltz használ, és azokból is melyikeket
a gyártás során mindig vannak a futottak még, amiket olcsón meg lehet venni -
#3130 Leszámítva h jónéhány termékük elég bután néz ki állítólag nem rossz monitorok... -
mzpernikes #3129 HANNSG TFT képernyő 19" monitorról mi a véleményetek? Érdemes megvenni vagy ebben a kategóriában va valami jobb??, -
Multikiller #3128 Ha valakinek van tapasztalata ezzekkel a modellekel az kérem írja már le, mert még a héten szeretném megvenni vmelyiket. 1. Samsung 940BW 2.Acer AL1916WS
-
#3127 hát... akkor fogalmam sincs
a TV-k általában 16:9-esek, de a monitorok 16:10-esek
persze lehet, hogy van 16:9-es tft monitor is -
#3126 Miröl lehet felismerni a pixel kiégést?
Vagy az lehetséges ,hogy piszok került a kijekzö alá? -
Multikiller #3125 Nekem Xbox 360-hoz kellene meg windowsban dolgozni. Xboxhoz 16:9-es képarány kellene, 16:10ben nem tudom mennyire torzítana. A windowsbn meg elég sokat használom a szövegszerkesztőt és a pascalt ott is jó lenne ha nem húzná szanaszét a képet. Szóval akkor 16:9-est nem találok? Samsung 940BW-ről mi a véleményetek? -
#3124 mit kell ezen nézni? -
#3123 16:9-est? nem igazán :)
16:10 ami kell neked :)
panel az ami érdekes, nem az aki forgalmazza
S-IPS, S-PVA tipus jöhet szóba
panelgyártónak meg Philips, Samsung
legjobb ha elmész olyan helyre ahol sok monitor van kiállítva és megnézegeted mind, melyik szimpatikus neked -
#3122 ergo még sem irt le hülyeséget, mivel igaz amit irt -
#3121 nekem is ilyen -
#3120 És mi? -
Drizzthsz #3119 A középen levő kis kocka teljesen okés, a háttér vízszintesen párhuzamosna világosságonként csíkos. -
#3118 és? :) -
#3117 habár most nézem és crtn sem tökéletes, a képpel is gond van.. -
#3116 akinek tftje van nézze már meg ezt pls, nálam rettenetesen csunya, ennek elvben gradientnek kéne lennie -
Multikiller #3115 Tudnátok ajánlani egy jó 19 colos 16:9-es képarányú tft monitort? -
#3114 Ekkora hülyeséget én a helyedben nem írnék le.
Persze hogy nem.
Az azért lehet, mivel az 17"-on ad 1280*1024 pixelt, míg a 19" -os is ugyanennyit ad, csal kanyobb felületen. -
#3113 az hogy az állókép szebb az nem feltétlenül a monitor válaszidejétől függ Oo -
#3112 Na akinek még nincs TFT-je és azt mondja neki valaki, hogy nem kell gyors monitor, mert 8ms alatt úgysem venni észre, akkor az még véletlenül se gondolja ezt igaznak.
Most ráraktam 2 db TFT-t a gépre, CLONE -üzemmódban, egy 2ms -t és egy 8-ms -ost.
Elég egy wördöt gördíteni, vagy lejjebb vinni az oldalt és rögtön látni a különbséget.
Amúgy még azt is észrevettem, mintha a 17"-os 8ms -en szebb lenne az állókép, pedig fele annyiba kerül, mint az én 19-em. Fura. -
#3111 Sziasztok!
Van nekem egy Viewsonic VA703b TFT-m és csak egy dologgal nem vagyok megelégedve. Az pedig a 16bit-es(16.2M szín) megjelenítése. Egyszerűen olyan szar a fekete hogy nem igaz. Ilyen lila meg zöld foltok vannak fekete helyett a játékokban. Az MVA/PVA paneles az nem ilyen? CRT-t meg nem merek venni megint mert attól félek elbassza a szemem. -
Code92 #3110 húú az télleg jó -
Drizzthsz #3109 Húúú, Ph-n írja egy arc, hogy okt. 6-ára ígérte neki a printerszalon, hogy hoz acer al1923-at, 72 bruttó asszem. Nos annyiért az a monitor ha tényleg van, akkor nagyon jó vétel. S-pva-s... -
#3108 mert tükröződik, igen, azért -
PeeVee #3107 vagy az udvaron tükröződik róla a nap? -
PeeVee #3106 Már nem azért de mért? Ja mert biztos ennyiért lehetett akkor kapni olyat ami jobb 2%-al sőőőt 0.00001ms al is jobb volt a válaszideje? -
#3105 Hát szerintem nem ilyen volt. MEgnézni most nem tudom, mert már eladtam, de majd megnézem, de ott tuti nem ilyen. -
#3104 már nem azért, de aki olyan TFT-t vesz, amin van üveglap, az meg is érdemli