14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#3063 ezt arra is érted, amit a Microsoft a site-án ajánl? -
#3062 60Hz, DVI
olyan közelről nézd, ahonnan jól látod
akár 10 centiről is nézhetnéd, attól sem lesz semmi bajod
(mondjuk szerintem ez olyan, mint moziban a leghátsó sorba ülni, minek akkor 19" vegyél 12"-t és nézd azt 30 centiről :)))
a mai játékok futnak 1280x1024-ben -
#3061 kicsit korábban sqj már leirta, olvass kicsit vissza -
#3060 akkor miért használod analog módban?
illetve nézd meg a Philips site-ját talán irnak erről is -
izb #3059 ja és az új Internet Explorernél még szembeötlőbb a minősége.
mondjuk annál a betűtipusnál nem is csoda,alapból egy nagy rakat sz.r. -
Inquisitor #3058 Érdekesen "elmaszatol", de bizonyos helyeken tényleg jobban olvashatóak a dolgok. Ez viszont dokumentumokhoz van (PDF, DOC, stb.), az "átlag" internetes minibetüknél néha még zavaró is :) -
Inquisitor #3057 "sak ugye fps-ben a v-synch megöli a játék sebességét,"
Ezt most nagyon nem értem, mer' több képet akkor se tud kirakni, ha kikapcsolod, de legalább bezavarhatnak a félképek villódzásai ... -
izb #3056 a betük élsimitása.tft-nél nem az igazi,főleg ha natív felbontáson futtatod a moncsidat.
Legalábbis nálam inkább rondít a képen... -
Drizzthsz #3055 Okés! ;) Cleartype az egy betűsimítási módszer, amit a microsoft nevezett el így. Asztalon jobb klikk, majd: tulajdonságok, megjelenés, hatások, s ott a megjelenített betűk simítása. Van valami cleartype tune progi is, amivel még ezen is lehet finomítani. Szerintem jó!
Más a saját problémámra: na v-synchel 5.9-es catalyttel jó a dolog egészen, csak ugye fps-ben a v-synch megöli a játék sebességét, így ott tuti nem fogom használni. De hogy lehetne aktiválni mindenféle alap windows felület alatt? Firefoxban jól jönne. -
#3054 Hát a betűméret növeléssel nem mondassz hülyeséget, holnap meg is próbálom.
Ha nem megy majd megkérdezlek, jó?
Mi az a Cleartype? -
Drizzthsz #3053 Nem tudzs mit nyomkodni, hogy másabb legyen a képe... Be lehet esetleg állítani(bár ati kártyákkal azt mondják nem megy...), hogy a középső részén a monitor annyi pixelt haszmáljon csak, amennyire be van állítva a felbontás. A minőség ekkor lesz a legjobb, de a képernyőfelület nem lesz kihasználva teljesen. A betűméretet meg lehet növelni windowsban az asztal tulajdonságaiban, meg Firefoxban is, s emellett én még a Cleartype-ot is használom. -
Drizzthsz #3052 Sajnos nem tudom, E-digitalban láttam a Vp930-at, de csak képeket lehetett nézni rajta, normális használat közben nem lehetett kipróbálni, pedig érdemes szeritem normálisan kipróbálni egy tft-t mielőtt dönt az ember. Én egy C19-4-et, egy 173P-t, s egy 200W6-ot működés közben(utóbbi kettőt egymás mellett), s végül így hoztam döntést, pedig előtte egy pillanatig sem akartam wide monitort venni. :D -
#3051 Belépek MSN -re. -
#3050 nah, végre!:)
nativ felbontáson kell használni természetesen. tehát 1280ban
én ha kinyujtom a kezem akkor pont elérem a monitort és igy tudok olvasni róla.
de egyébként megszokod, karnyujtásrol nézed az már elég.
ilyen szürke sáv mintha nekem is lett volna, a herzet állitottam át
ha DVI-t használsz, akkor minden pixelnek a helye pontosan ott van ahol lennie kell, szoval nem kell (és nem is lehet) auto gombot nyomni.
Mekkora a fekete rés kétoldalon?:) -
#3049 Nekem 930 Bf -em van 1280x1024@60 Hz en megy. -
#3048 Na megkaptam az új Samsuns 931BF -em, már azt bámulom.
Még nagyobbnak tűnik, mint a régi 19".
Na a kérdéseim:
- Ti 1280*1024 -ben használjátok az asztalt?
Mert lemértem én, 117 cm ről nem bírom elolvasni pl. az itteni szöveget, olyan kicsi. Persze ekkor a forgószékem a legtávolabb van a monitortól, és nem az asztalhoz hózódtam hozzá.
- Tehát ezt milyen közelről kell/ kellene nézni? Mert ekkora felbontásban kb csak karnyújtásnyi távolságból tudom elolvasni, úgy hogy jó a látásom.
- BS player alatt alul hülye szürke bigyó sáv jelenik meg, más alatt meg nem filmnézés közben.
- A monitor 60 Hz-re rakta magát, nem lehet 75-öt állítani. Hagyjam is így, vagy jobb a 75?
- Mit kell nyomkodni, hogy pl játék alatt, ami max 1024-768-ban fut is jó legyek a kép? DVI-t használok természetesen. Persze alapon is jó a kép úgy is, csak egy két helyen van zavaró dolog.
Egyenlóre ennyi. -
dav #3047 Köszi az ötletet, de szélesvásznút nem szeretnék, így a Philips kilőve.
Ahogy elnézem, tényleg csak a ViewSonic VP930 és a Belinea 101920 között választhatok. Ezekben viszont ugyanaz a panel van, ezért csak egyéb szempontok dönthetnek. Sajnos a VP930-ról nagyon sok panaszt találtam a neten, fórumokban. Ezek egy része a panelre vonatkozott (pixelhibák), ami nyilván a Belineát is érinti, márpedig ez rossz hír, nem szeretnék pórul járni. A ViewSonicnak legalább a pixelgaranciája szigorúbb, ez mellette szól. Viszont egyéb hibákat is soroltak (pl. DVI csatlakozó meghibásodása, DVI felirat megjelenése üzemmód váltáskor, stb.), ami elrettent tőle. Az ár természetesen a Belinea mellett szól, a design viszont ellene :(
A Belineát ki lehet próbálni valahol Bp-en? Szeretném megnézni saját szememmel. -
#3046 neke a baloldalon ill a joboldalon mekkora az üres feketeség ?
most néztem kimostam a psp törlöjét de ezzel is csak elkoszolom ami van a monitoron.
mondjuk nem érdekes, mert ha be van kapcsolva nem látszik -
izb #3045 akkor eljött annak is az ideje -
Drizzthsz #3044 Driver csere volt már többször, most inkább a win reinstallon gondolkodom, mert vagy 1,5 éve már nem volt. :DDD -
izb #3043 Milyen tft cseréltél CRT-re? -
izb #3042 sima szorófejes ablaktisztító,és pamut törlőkendő.
utóbbi eszköz nálam egy leselejtezett alsógatya,tartalom nélkül természetesen. -
pepe003 #3041 Nekem most volt egy TFT-m, sajnos nem voltam vele elégedett. Úgyhogy vettem egy használt 21"-os trinitron képcsöves CRT-t. Ég és föld a különbség a CRT javára
Sok helyen leeht venni ilyen monitort, fontos hogy ne magánszemélytől vedd, és mindenképpen olyat vegyél amin van garancia. Ezekkel a képcsövekkel ellátott monitorok biztosítják manapság a legjobb képminőséget, és színeket. 1600 x 1200-ban is tűéles képet kapsz.
Nem lebeszélni akarlak, de én a helyedbe megfontolnám a használt CRT-t ;) -
PunkZoli #3040 mivel sikánjam a tft met hogy ne karcoljam meg?:D és leis szeggye a szart?:D amúgy milyen anyag a rétege? alkohollal rámehetek?:D -
izb #3039 driver csere erősen játszik,vagy vga baja van.
a TFT-nél a 60 és a 75mhz való futtatás megjelenítés szempontjábol nemigazán oszt vagy szoroz. -
Mikilaci #3038 -
#3037 van -
Drizzthsz #3036 Ja és ez az akadozás 60Hz-en a legkevésbé feltűnő, de 75Hz-en mindenkinek feltűnne, s ugyanígy játékokban, meg filmekben is nagyon picit akadozik a megjelenítés. -
Drizzthsz #3035 Na van egy kis gondom viszont. Tudjátok, a videókártyákon megfigyelhető, hogyha olyan jelenetet kell megjeleníteniük, amihez kevés az erejük, akkor a kép középen "széthullik", vízszintes csíkok jelennek meg benne, de átlátszóan. Na az a gondom, hogy a tft-m amióta megvan, gyakorlatilag a böngészőben való görgetés is így megy, s kicsit akadozik is a dolog. Ha nagyon koncentrálok, akkor az otthoni notebookon is lehet látni ilyet, de pl.: egy srácnál tök normálisan ment a dolog, annyi különbség volt a megejelnítésben az ő és én gépem között, hogy neki 7900GT van, C19-4-gyel, nekem meg 200W6CS, s Agp-s 9800 pro. Valami ötlet? -
Drizzthsz #3034 Vp930 E-digitalban 95 volt amikor legutóbb láttam, Saturnban meg 20"-os szélesvásznú Philips 200W6CS-t vettem 90e-ért(P-Mva, vagy S-Ips, nem tudom...). -
#3033 és miért ne lenne az?:D egyébként én most 2ms-es előtt ülök, és ezen pl nincs különbség gyorsaságban, de lehet hogy már a 10ms is jó, nagyjábol. -
#3032 Nyugodtan beruházhatsz! 16ms alattiak már tökéletesen megfelelnek játékra is. (kivéve, ha valami pro gamer vagy) -
zsoleer #3031 Olyasmit hallotam ha játékra is kell monitor akkor ne vegyek TFT hanem inkább crt nem tom ez igaz vagy nyugotan beruházhatok 1 tft monitora?? -
#3030 Volt már róla szó, de itt a honlapjuk: www.hannsg.com -
#3029 Ja meg tudod ez 1600x1200 -as felbontást tud a Samsung hirdetése szerint.
(Még azóta sem javították ki.) -
#3028 Hát azért van egy kis különbség, legalábbis papíron. Pl. 2000:1 dinamikus kontrasztot tud a 931BF.
Hát én is remélem, kitudja hogy dobálják szegény monitort. :( -
#3027 a futárok ilyenek sajnos, nem érnek rá:S
egyébként most néztem összehasonlitást semmi különbség nincs közöttük, csak a kinézet. remélem semmi gond nem lesz vele -
#3026 Hát nekem mégse ilyenem lesz, hanem 931BF.
Ma meg is jött, csak a kedves futár nem bírt 5 - azaz öt - percet várni, hogy átvegyem.
Így marad a holnap. -
zsoleer #3025 hello tudnátok valami infot mondani erröl a monitorol tapasztalat vélemény stb köszi
HannsG HU196D 19" -
dav #3024 Ok, de ott van például a Belinea 101920, ami P-MVA és mégis 8ms (g2g), és van rajta DVI csatlakozó is. Az ára 87000 Ft, annyit hajlandó lennék rászánni. Az sem zavar, hogy Belinea, mert most is egy Belinea CRT elől írok, ami már 8 éve szolgál engem hűségesen :) Leginkább az érdekelne, hogy van-e alternatíva, hasonló (vagy jobb) paraméterekkel és árral bíró monitor.