PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Breki33
ha akciósan adják megéri
M@TriX
az, meg este is 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Pheel
Nem 193P+ az?
M@TriX
nya úgy tûnik a nyakamba akarnak varni egy Samsung 913P+-t. szerintetek engedjem? 14-én, azaz pénteken landolna nálam.
egy TV-s LCD-t akartam, de ez a 913P+ elég jónak tûnik. Megtámogatom egy Logitech X-230 hangfallal meg egy Winfast TV2000XP Expert kártyával, (most szereztem szinte ingyen)
remélem sikerül összecsapni így egy TV-s LCD-s cuccot.
jah már csak a gép hangtalanítása van hátra 😊

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

MaSzKa
kb 100000Ft az Alien Computers-nél

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

M@TriX
haj, mindjárt tökön lövöm magam, milyen nehéz bazz LCDt vásárolni, jót 😊

Punker
TN panelnél és adott árkategóriában.....

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

MaSzKa
Ennél jobb nem igen van:

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Jól tudod. Ennek ellenére nagyon korrekt monitor és kemény 90 rongy körül van az ára. Viszont elég sokat grafikázok és fontos a jó színvisszaadás.

\"Ne bolygass olyasmit, ami felett nincs hatalmad!\"

Breki33
Én ilyet szeretnék

Breki33
Ez 12 ms-es válaszidejû tudtommal és kb egy éves
ezt: VG712

Nem sulinetben kell.

Eddig csak a 213T-t találtam árlistában, az 500:1, és 200k fitying, ez se lehet olcsóbb. A Fujitsu csak 170k, igaz az meg csak 700:1 és 11/16 ms-os.

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

M@TriX
ez az, csak így jelölik Samsungéknál, tudtommal.

Ez se rossz: Samsung Syncmaster™ 214T

21"
8 ms
900:1
300 cd/m2
178/178 fok
1600*1200
PVA (8 ms-al nem S-PVA-nak kéne lennie?)

IBM T61 ND218HL *** Core2 Quad Q6600, Gigabyte 8800 GTX, 4 GB Kingmaxx, 1.6 TB SATA, TT Big Typhoon, SB X-Fi Fatal1ty Platinum Champion, CM Stacker, Dell 2007 WFP, Vista Ultimate BOX, Office 2007 BOX

Breki33
Ezt?

De ez nincs sulinetben tudtommal jó áron
Én is monitorvásárlás elõtt vagyok, bár 17"-ban gondolkodom. Végignéztem egy sor ketyerét és magasan a Viewsonic-okat találtam a legjobbnak. Borotvaéles kép és korrekt színhûség jellemzi - nagyon rulz! <#eljen>

GanXstaZoleeWrk
szvsz ki kell cserélniük, mediaban neztem én is Viewsonicot és a kiállított 19esek közül messze a legszebb kép volt. Ha nem lett volna samsung913 akkor azt vettem volna meg.

GanXstaZolee#2709

Valószínûleg kicserélik.
Az RRC honlapján kvázi ezt az infot adják...
Viewsonic pixelgarancia

Hát nem igazán.
Én gyári dvd-ket is kipróbáltam és eléggé kijöttek rajta a hibák.Persze fimtõl is függ,egyiknél jobban a masiknál kevésbé jön ki.
Tft-re szerintem hd dvd felbontás kell,na azon már elég jó tft-n is 😊

GanXstaZoleeWrk
khm rosszul fogalmaztam de mas erti mivel monitornak kissé jobb a felbontása ezert jobban kihoza a lekonvertált szar filmek hibáit.
Es nem csak az áttömörités miatti hibákat hanem azok a filmek sem tul szepek amiket jo szarul pixeles képpel csinalnak meg.

Ja es amig nem lattam filmet 16:9en addig én is elveztem a 4:3at. Addig...

GanXstaZolee#2709

Breki33
igazából nem a minõsége szar csak jobban látod rajta a hibákat

szerintem ....
Tv-n szoktam nézni a filmeket. Csak zavar,hogy a crt monitor után az lcd-n ilyen ratyi a film minõsége...
"high end tftk dvd nezesre"

ezt tetszett.
A legalapabb tft monitoron is élvezhetõ egy dvd film minõsége.

GanXstaZoleeWrk
több minden lehet pl jó szar tömörítés ha nem gyári a dvd.

egyebkent sem jók annyira a nem high end tftk dvd nezesre.

dvdhez inkabb 16:9es tvt vegyel. Azon üt minden film. 😊

GanXstaZolee#2709

Miért van az hogy az lcd monitoron a dvd filmek képminõsége inkább az svcd-k
minõségére hasonlít?Ez vmi beállítási probléma?
M@TriX
haj

Punker
nekünk melóhelyen hónapokig 710MP ment, a képrõl nem tudok nyilatkozni mert az UPC miatt sz@r volt Toshiba LCD-n is, viszont a hangja az nagyon gáz volt 😞

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Punker
nagyon 😞

M@TriX
hmmm, nics DVI a 910mpn? az mennyire gáz?

M@TriX
a Viewsonic úgytom éllenjár az ilyen garproblémákban, lehet csak az újabb modellekre, de 3év gart vállal a pixelhibákra.

Csá!
A Viewsonic monitorom VP171s 8ms pixelhibás lett. Asszem 3 pixel adta meg magát, mindig feketék. Szerintetek ezt kicserélik?

[NST]Cifu
Ez annyit tesz, hogy várhatóan az év végéig ezekbõl a típusokból nem is lesz túl sok a polcokon? Mert ezeket a típusokat ajnározza mindenki, viszont ha tényleg csak kihalásos alapon lehet hozzájutni idén, akkor nem is erõlködöm túlzottan, végülis jelenleg még bõven elvagyok a CRT-kkel. 😊

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Breki33
szomszédba most vettek egyet ott a kuka melett a doboza P
M@TriX
hmm, a központi samun már 8ms, van valszeg az a modell kapható akkor már itthon nem?, jól hangzik. 😉

M@TriX
jah még annyit valaki, hogy a 910MP az 16ms van írva Samu oldalon, de a reklámokban 8ms van, szóval felturbózták vagy elírták?
csakmert ahogy nézen olyan panel van a 910MP-ben mint a 913N-ben 😉

szóval ha változás van, akkor a pontos adatait megtudja mondani valaki a jeleleg megvásárolható 910MP-nek? fényerõ, stb.

Szemkímélés szempontjából nem számít. Ez csak azt jelenti itt, hogy mekkora max fps-t tud kirakni, amelyik pixel nem változik, az tökmindegy hogy 60 vagy 80 Hz-en nincs újrarajzolva. 😊

Hali!
lenne kérdésem! melyik monitor jó, ugy 80e forintos ár körül?
meg azt hallottam, hogy tftnél nem számít az, hogy hány hertzen fut, mert más tecnológiával vannak gyártva, mint a sima monitorok, ez igaz? tényleg nem számít, hogy 60Hzen vagy 85Hzen megy a monitor?

AsRock Z68 Extreme3 Gen3, Intel i5 2500k, Corsair Vengeance 2x4GB DDR3, PNY GTX570 XLR8 Enthusiast Edition, Dell U2311H, Kingston 120Gb SSD + 4Tb WD HDD

Szerintem csak a lejjebb említett 20"-es, Fujitsu-Siemens ér meg ekkora felárat (vagy más márka hasonló tudású monitora), 1600*1200 felbontás, 13 ms, jó képminõség, 22" CRT-nek megfelelõ képméret, ez már tökéletes.

GanXstaZoleeWrk
legalabb ennyi ertelme volt 😊)))))

GanXstaZolee#2709

Punker
amúgy szerintem jelenleg ha sulinet:

100k körül = 913N
120k körül = 930BF
140k körül = 193P+

aztán ha sikerült dönteni jöhet a vadászat mert mind3 monitorból iány van jelenleg 😞

Punker
csak sikerült top10-be spammelni magunkat 😊

Elnézést ha én is beleszólok a "nagyok" dolgába de szerintem túlságosan sokat b@aszkodtok a témán holott a lényeg pofon egyszerû.

Megéri-e sacc 70%-kal többet adni egy xVA panelért? Tud-e annyival többet?

(Sams.913N vs. Sams.193P+ S.E.X.-ben)
90k vs 154k

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Hozzáteszem nekem most halt be a régi 17es crt-m ezért filóztam 19-es crt ben amíg meg nem láttam az árát. Így maradt a 19-es tft.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Tévedés ne essék én is megvenném a jobbat...
ha nem kellene azt is néznem, hogy mit kapok azért a pénzért.

(913N vs 193P+)

Punker
100k alatt jelenleg a 913N a legjobb vétel

Nos én azt mondom,hogy a Tn paneles az szerintem biztos hogy jó egy átlag felhasználónak ,aki játszik,netezik,meg néha filmet néz pl.
Ha grafikai melóhoz is használja,akkor már nem árt egy PVA paneles,de szvsz még ahhoz sem alapfeltétel,mivel pl az én tft-mnek ugyanolyan szép színei vannak mint a régi crt-mnek.(a mostani tft-m ,meg a régi crt-m is samsung)
Tehát szerintem se olyan rosszak ezek a TN panelesek,ahogy néhány helyen írnak róluk.

GanXstaZoleeWrk
érdekes mert itt eddig csak jót olvastam a 913ról.

Megtehettem volna én is hogy veszek egy újabb tft-t de nem allt szandekomban erre 100e forintnal többet költeni. A véleményem meg leírtam alább ahogy nezem Borg is hasonlókat tapasztalt.

Borg: nekem semmi bajom a talpával joaz 😊 dönteni meg nem is volt rá késztetésem, 1x beállítottam ahogy nekem jo es kesz. Nekem CRThez kepest sokkal szebbnek tünik a képe szinei stb. és aki eddig látta mind csodalkozott pl wow, bf2ben milyen képet ad.

Ph-n lehuztak a külsejét is amikor tesztelték szerintem az is teljesen rendben van.

GanXstaZolee#2709

Breki33
kire próbáltam bármit ráerõltetni?
direkt odaírtam, hogy szerintem
sajnálom ha nem tetszik ha leírom a véleményem, de ettõl még lehetne kultúráltan is fórumozni
Breki33
na pont ezért írtam, mert a sok hozzá nem értõ elolvassa ezt és azt gondolja ez az írta, hogy jó akkor biztos érdemes megvenni, aztán húzza a száját

nyugodtan leírhatja a véleményét de õ úgy ír, hogy hozzá sem teszi, hogy szerintem hanem kijelenti, hogy márpedig ez így van.