PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem csaj játéknál, hanem mindennél. pl az asztalnál is. És nem csak 1280*1024-ben, hanem ha 60 herz-en van, akkor kisebb felbontáson is.
Bár most hogy közvetlenül a kártyába dugtam nem vibrál 60 hz-en annyira. Mindegy . Marad 75hz-en. Ha nem a saját driverét rakom fel, hanem sima plug and play-ként van a monitor, akkor simán engedi minden. :-)Bár érdekes lenne tudni a vibrálás okát.
Egyébként árthat neki, hogyha 75hz-en megy?
M@TriX
jaja, hátha valaki már összefutott ezzel, amúgy sok monitort helyeztem már üzembe DVI nélkül és tökéletesek azóta is, szóval nem hinném, hogy amiatt lenne...

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Breki33
pontosan

és egy másik videokarival is érdemes kipróbálni

Mondanám, hogy nem szaban DVI nélküli monitort venni, de egy okos biztos megint beszólna.

Amúgy szerintem érdemes a hwsw és a proharver direkt ezzel a moncsival foglalkozó topicjaira beregisztrálni és konkrétan azokkal akiknek ilyen moncsijuk van megbeszélni.

Töbet tudnak szerintem segíteni mint mi akik csak olvastunk róla. P
M@TriX
én mondjuk azt tenném elõsször is, hogy hónomalé kapom és elviszem egy haverhoz, hogy nála is csinálja-e, ez sokmindenre megmondja a megoldást.
amúhy 1280*1024-be játszod és akkor jön elõ?

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Fõleg a monitor középsõ harmadában látszik ez a "csíkozás, vibrálás". A szélein nem. Kipróbáltam közvetlenül a kártyára dugni a kábelt: igy is csíkoz, bár nem annyira. Ezekszerint árnyékolás baj lehet. Ez ellen mit lehet tenni?
A monitoron csak analóg kimenet van sajna. Rá van viszont egy video (egér,bill) switcre rákötve. (" gépet tudok használni a monitorral, meg a többivel)Lehet, hogy azzal van a baj? Majd kipróbálom. Amit viszont nem értek: ha nem számít a frissítés, akkor miért csak 60 hz-en látom a csíkozást, 75-ön nem.) Egyébként a natív felbontás 1280*1024@60hz. És én is ugy tudom, hogy nem kellene számítania a frissítésnek. Épp ezért kértem segítséget, mert nem értem a dolgot.
Breki33
Nos lehet az a gond, hogy, az analóg kimenetet használod. Ha van a TFT-dnek DVI bemenete, a videokártyádnak meg DVI kimenete, akkor azon keresztül kösd be

Az analog csatorna sajnos lehet úgym."zajos"

Amúgy használd NATIV felbontáson (valszeg 1280x1024 lesz), és az hogy 60 vagy 75 az LCD-nek zsírmindegy, mert nem lesz tõle jobb a kép. Alapesetben az TFT monitorok 60 Hz-en mennek, felesleges 75-re állítani.

Ugye CRT-nél ezzel a frekvenciával frissül minden képpont ennyiszer x idõ alatt, DE a TFT esetében csak akkor van frissítés ha a képpont színe változik, ezért ez NEM SZÁMÍT)
Breki33
NEm mondunk kétfélét sztem is helyben kéne megnézni csak számítsr rá, hogy nem biztos, hogy jónéven veszik, fõleg ha a nevedre hozzák.

MOndjuk legegyszerûbb lenne ha ismerõsök és õket kérnéd meg, hogy mielõtt átveszik nézzék meg, de asszem pesten ettõl kicsit kiakadnának a nagykerben.P
Breki33
kötelesek ha érvényes a pixelhibás garancia, de ez elég macerás ügy, és ugye ta vagy a kishal.
Bekapcsoltam a v-syncet. Így is csinálja. Fõleg egysszínû területeken látszik. Mivel gyorsan csinálja, mintha remegne a kép. Hosszútávon nem csak állóképeknél, de játéknál is zavaró.
Rosszul fogalmaztam. Nem vibrál, hanem (fõleg középrészen)látszik ahogy mennek lefelé a frissitési csíkok. Mint mikor videón visszanézel egy crt monitor felvett képét, csak nem annyira erõsen. 60 hz-en nagyon látszik. Lehet hogy tényéeg valami zavaró jelet szed össze az analóg csatiról. Hogy lehet ezt elkerülni?
Szerintem se vibrálhat, max. ha hibás vagy zárlatos a háttérvilágítás vagy ha analóg csatin (VGA) jön a jel, és valami extrém zavart szed össze a kábele ...
Amúgy meg TFT-nél ha jól tudom a mgasabb képfrissítés hatására csökken az élettartama a képpontokat vezérlõ tranzisztoroknak. A v-sync nem csak a játékokban, de a videókártya beállításoknál is állítható, ezárt meg kell nézni ott is, nincs e kikapcsolva. Viszont én nem tudopk róla, hogy lassítaná különösebben a játékokat.

Ha mégsem ez a gond, akkor sorry, de nem tudom elképzelni, hogy egy TFT monitor vibráljon.

Nem lehet, hogy összekevered a vibrálást meg a csíkozást? Egy Tft monitor sosem vibrál (60 hertzen sem), ellenben van valami frekvenciabibi (pontosan mi okozza, azt lusta voltam elolvasni) a játékoknál, ami tényleg csíkozást eredményez (pl. egy fps játéknál ha elfordulok, akkor középen csíkoz a kép, ami elég zavaró). Ezt megszüntethetjük a vsync nevû opció bekapcsolásával (Ez szinte mindegyik játékban benne van a video opcióban, viszont olyan 10 frame/seccel lassítja a progik futását, tehát turbósabb videokártya szükséges).

Az elõzõ folytatása: közben másokkal konzultáltam, és mindenki azt írta, hogy nekik 60hz-en sem vibrál. Szóval valszeg én szúrtam el valamit. Tudna e segíteni valaki, hogy milyen beállításokkal lenne jó 60 hz-en is a kép?
Sziasztok! A következõ lenne a problémám: van egy Samsung 913n-em. ( Ez még nem probléma) A baj a következõ: a legnagyobb felbontáson 75hz-et tud (1280*1024) Szép, meg minden. Csakhogy a játékok nagyrésze leveszi ezen a felbontáson a frekvenciát 60hz-re. És akkor csíkoz a monitor. Látszik hogy vibrál a kép. Hogy lehetne fixre beállítani a 75hz frekvenciát? A Rivatune-t és a Powerstripet próbáltam már. Elõre is köszönm a válaszokat.
Punker
ha nem próbálod ki ott és otthon kiderül hogy sz@r a jelenlegi helyzetben qrva hosszú lesz a gar csere, már nem kötelezõ a 14 napos csereidõ + fullos árúhiány van.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

M@TriX
na 2en kétfélét 😊 köcc
na inkább majd megkérdem hogy lehet-e, mert én ott elõttük meg akarom nézni, ha nem engedik akkor meg azt fixálom le, hogyha meg ottohn megnézem és van pixel akkor visszahozom.
de ezzel spóronék egy utat. na majd meglátom ha egyeltalán hoznak.
okt14-et ígértek, csak az a baj, hogy mindig magamból indulok ki, hogy csak olyan határidõt adok amit be is tudok tartani.

Punker
bent próbáld ki!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

M@TriX
majd viszek pár nehézfiút 😊
hogy mondod, szóval ha hazaviszem bekapcsolom és látok hibát és visszaviszem akkor kötelesek visszavenni?

Breki33
de a boltos nem biztos, hogy ebben készséges lesz

lehet azt mondja vidd el és ha pixelhibás úgyis visszahozhatod
ezt jó elõre lefixálni, különben a tömeg ellened fordul P
M@TriX
😊))) én magamnak fontosabb vagyok, mint a másik 20. ÖNZÕ ÁLLAT!! 😊
na jó, de most komolyan, én megnlzem mindig miért adok ki pénzt, ennyinél meg nem nagyon érdekel ki néz rám csúnyán, õk a szolgáltatók, örüljenek ha megveszem tõlük 😊

Breki33
fõleg ha mögötted 20 sulinetes türelmetlen ember lesz
M@TriX
haj, na majd meglátjuk, mondjuk én foglalóztam is szóval remélem szedik a gatyájukat a srácok és ölnek a monitorért. 😊
mondjuk én a boltból el nem hozom amíg ott elõttem be nem kapcoslják. egy ekkora tételnél elvárható nem?

Punker
már nem + az ilyen kisboltot lesz@rják + a HRP-ben nincs "haver" szal ugyanannyi esélyem van mint nektek 😞

Breki33
vegy lehet, hogy olyan lesz ami másnak nem kellett
M@TriX
mármint hogy a boltban dolgozol nem?

Punker
miért lennék én bennfentes? ha pl: szerdán kap 40 monitort egy nagyker, akkor mire egerbõl csütörtökön felér a beszerzõ valószínû hogy nem lesz.

M@TriX
?merhogy? pedig te még "bennfentes" is vagy

Breki33
sejtettem
Punker
hát nem kaptam TFT-t 😞

Punker
igen, és a samsung úgy döntött inkább a multiknak nyomja ki, valszeg egyszerûbb nekik 3-4 helyre szállítani mint a nagykereknek sok kis tételt intézzni.

[NST]Cifu
Szvsz egy csomóan berendeltek gyorsan, amíg még van "rendes" sulinet. Ugye nov.1.-tõl már csak teljes gép vásárlásánál lehet igénybe venni - ha jól tudom.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

GanXstaZoleeWrk
azért ez érdekes lenne mert multiban is azt mondtak nincs, hianycikk 😊 ettõl függetlenül lehet csak értelmét nem látom, de vannak nallam okosabbak biztos vágják mért 😊

GanXstaZolee#2709

Punker
samsungpartner fórum szerint meg pont azért nincs monitor mert samsung beintett a nagykereknek és a multiknak nyomja.....

GanXstaZoleeWrk
alább irtam hogy már nem is lesz mert jön az új modell. Ettõl függetlenül itt-ott lehet találni még, de jobb mihamarabb utánnajárni nem otthon várni a rendelt cuccot 😊

GanXstaZolee#2709

Senkinek nincs samsung monitorja az orszagban akik a samsung magyarorszagon keresztul hozzak be. Csak azoknak van akik mas forrasbol hozzak az orszagba, pl MM, Metro. Nekik sajat csatornajuk van. Nem a kiskerek tehetnek rola. A negykerekben sincs aru.

Punker
én Egerben és elméletileg a HRP-bõl hozzák

M@TriX
hol lax? az enyémet is holnap hozzák 😊
bár valszeg csak azért mert akkor van árúbeszerzés és ugyan onnak hozzák 😊

Breki33
Az egész országban ez folyik :-)
grebber
Ehe jövöhéten éjszakás leszek és felmegyek a Bluefishba megmondom azonnal vonják vissza a rendelésemet pofástlanság már ami ott folyik 4 hete képtelenek TFT-t hozni.

Next PC upgrade: 2022

Punker
holnap mennek pestre árúért

Breki33
és még várod?
Punker
én nem

Breki33
És te?
M@TriX
a neten alig látni lehet annyira szép hogy csak ül és bámul 😊

sry

Punker
Borg megkapta már a 193P+-t?

Breki33
ja Vivo-s Nvidianal már a bootolás is látszik a másik megjelenitõ-n P
M@TriX
azt biztos lehet, hoyg a videó jel az full screenbe menjen a 2-lagos monitoron fullscreenben, legalábbis az nvidiánál van ilyen opció valszeg nálatok is. a beállításokbnál keress valami teljes képernyõs videó opciót.
Mondjuk nálam a TV a 2-lagos monitor, de ez lényegtelen.
Gondolom a tuneres jelet is videónak kezeli így azt is kinyomja ergó amit kérsz szerintem meglesz, persze az asztalodon fug futni a tunerjel, de elég a háttérben futnia, sõt lehet áthúzhatod a másik "asztalra" és kész is. kb. 😊

Most vettem egy TFT monitort (Samsung 913n), miközben megmaradt a régi CRT-m. Sajnos a TFT nem DVI-s, de egy, a Radeon 9600XT-mhez mellékelt átalakítóval a VGA DVI portjára tudom tenni. Így rá tudom kötni a régi monitoromat is a normál analóg portra. Tehát elméletileg két monitoron is megjelenik a kép, de csak az egyik számít aktívnak, amit beállítok elsõdlegesnek a monitor tulajdonságainál.
A kérdésem:
Meglehet-e azt csinálni, hogy a sima CRT-n megy a TV tuner kártyáról érkezõ kép, mint TV, miközben a TFT-n valami mást csinálok?
Van erre valami program vagy beállítási lehetõség? Nekem nem sikerült összehoznom. Köszi.