14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
zoltang #13409 Ajánlom ezt a fórumot:
[URL=http://mobilarena.hu/tema/milyen_monitrotr_a-tol_z-ig_es_a_leg_kisebbtol_a_l/hsz_1-50.html] Milyen monitort? A-tól Z-ig, a legkisebbtől a legnagyobbig [Olvasd el az #1 hozzászólást!][/URL]
Itt sok hasznosat tudnak mondani. -
Eraah #13408 Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy két monitort 25-40 ezer forint között kb 21colosra gondoltam, és elsősorban Samsung márkára. De bármilyen egyéb javaslatot is szívesen elfogadok. Mennyire fontos hogy legyen rajta DVI csatlakozó? Ahogy olvastam elég sokan javasolják, de sokról megspórolták.
Előre is köszönöm a segítséget -
#13407 Sziasztok!
20-25 körüli LED monitorra szeretném lecserélni a kb 10 éves kocka Dell monitoromat.
Ezek közül melyiket ajánlanátok? Szemezek a Philips 196V3LAB-al csak nem tudom mi a különbség a lab és a lab5 között. -
#13406 Kösz a segitséget. Én amiket olvastam meg hallottam hogy fényerő, kontraszt, látószög, képfrissítés, meg ilyesmikre kell figyelni, csak nem tudom milyen érték számit elfogadhatónak, vagy jónak. Meg mi a különbség az LCD és TFT monitor közt, nem technikailag, hanem melyiknek jobb a képe, melyik fogyaszt kevesebbet, halottam hogy előfordulhatnak pixelhibák, melyiknél gyakoribb, stb. Ezekrőlől esetleg valaki tud valami infót? -
TomStorm #13405 Röviden:
IPS panel, 23/24" monitor(50-60 e.ft) vagy 27"(80+ e.ft)
Dell,LG a 2 ajánlott márka részemről. -
#13404 Sziasztok, haldoklik a monitorom és szeretném lecserélni egy laposra, eddig csak crt monitorom volt ezért nem igazán tudom mire kell odafigyelni. Aki jártasabb a témában kérem segitsen.
-
#13403 Hello!
Egy 24"-os Samsung SA300 led monitorom van, csütörtökön még működött rendesen, de most 3 nap állás után nem ad képet, ha kihúzom és visszadugom a kábelt akkor kiírja hogy ellenőrizzem a jelkábelt... Próbáltam 2 másik kábellel, meg másik géppel is, de ugyan ez.
Furcsállom az egészet, ha valami elszállt benne akkor teljesen rossznak kéne lennie, nem?!
Találkozott már valaki hasonlóval? -
Sobi #13402 Volt már szerencsém a Dell U2312HM-hez, így talán tudok segíteni. Elől járóban annyit, hogy mindenképpen jól jártál vele, ennyiért ez a best buy monitor, nem véletlenül ajánlják mindenhol.
Én nem éreztem sárgásnak meg fakónak. Alap dolog, hogy kalibrálás előtt átnézem az OSD menüt, ennél a monitornál a Preset Mode-ot Standard-on hagytam, azt Input Color Formatot pedig RGB-n, tehát mindkettőt alapértelmezett beállításon. Kontrasztot 75-ön (74 is jó) hagytam, a fényerő viszont modellenként - ugyanazon rev.-en belül is - változó. Én 100 cd/m2-re szoktam állítani (ezt csak kalibráló műszerrel lehet kimérni), a modell, amit néztem ezt 10-es fényerőn érte el. Ugye LED-es háttérvilágítású az U2312HM, én nem szeretem a túl fényes, magas fényerőn lévő monitorokat, ezért még 10-es értéken is viszonylag erőteljesnek éreztem.
Remélem tudtam segíteni.
Egyébként milyen monitorod volt előtte? -
TomStorm #13401 Majd kipróbálom még Win8-al vagy valamit kitalálok jobban utánanézek,hogy kell kalibrálni ilyesmi azért köszi. -
TomStorm #13400 Ez az RGB néhol sárgás meg fakó.Játékra/filmre kiváló de máshol a régebbi monitorom jobb volt,ott nem kellett kizárólag erre az Rgb-re tenni itt meg csak ez van..Érdekes azért.
Végülis játékra vettem de zavaró ha netezek ez a sárgás szin na mind1 ez van ez se volt több százezres monitor ha úgy vesszük.. -
#13399 Ebből a kettőből mindegy mivel kötöd össze. CD-n nem is kell lennie semminek. Állítsd sima RGB-re, kontraszt 50, brightness meg amennyi jól esik. Többet lényegében csak szondával lehet. -
TomStorm #13398 Jó közben rájöttem,hogy game profil mellett van DCR de akkor is RGB módban marad:(
Kipróbáltam hdmi-vel,dvi,vga és ugyanaz.Tehát értelmetlen a DCR mód is így.
Tud valaki segíteni?? -
TomStorm #13397 Az elöző monitoron ha elváltottam erről az RGB valamiről akkor adott szép képet.Itt meg csak RGB van vagy mi a fene -
TomStorm #13396 Hogy kell kalibrálni a Dell monitort?Van ez a default RGB és ennyi van most meg a fényerő és kontraszt.Ennyit lehet csak állítani?Ismerősnél láttam egyszer ott még szebb volt a kép:/
Másik,hogy mivel kössem össze?DVI vagy HDMI?
A hozzá kapott lemezen semmi nincs szinte -
TomStorm #13395 Megvan a monitor,egy csoda:D
Régebbi sehol nincs a mostanihoz,nem gondoltam volna de tényleg így van.
Régebbit nem adom el inkább megtartom netezésre,új meg lesz játékra:)
Kell egy erősebb VGA hozzá a másik topikba már rákérdeztem,hogy milyen legyen. -
TomStorm #13394 Köszönöm! -
Blum #13393 Mindketto remek monitor. Az Asus AH-IPS panellel van szerelve,ami a legujabb technologia,a DELL viszont maradt az E-IPS panelnal.
Az E-IPS regebbi,viszont allitolag jobb. Szoval en -meg mindig- a DELL-t vennem. -
TomStorm #13392 ASUS MX239 ez jobb mint egy DELL U2312HM?Melyik a jobb? -
ToM1113 #13391 üdv!
a minap telepítetem a következőt:
S22A300B
Illetve telepíteni akartam, elolvastam a használati útmutatót, mindent asszerint csináltam.
Mikor a monitorom kikapcsolt, 3-5 perc múlva sem kapcsolt vissza magától, illetve a bekapcsológomb megnyomására sem. Ekkor kikapcsoltam a gépet, lenyomtam az áramot, és visszakapcsoltam mindent, csakhogy a monitor ezután se kapcsolt be, nem világít a bekapcsolást jelző fény sem, és nem is ír ki semmit a monitor, egyszerűen mintha ki lenne kapcsolva.
Kb 1 éve lett vásárolva, elvileg 3 év garancia van rá.
Mit lehet tenni?
Köszönöm. -
Greenyke #13390 Szerintem a filmezés kb mindkettőn ugyan olyan lesz
Dell: Látószög
Asus:Látószög -
zoltang #13389 Például ezért nem jó nekem ez:
LG IPS224V-PN
" A tápcsatlakozó is csak minimalista méretekkel rendelkezik, ami abból fakad, hogy a táp egy külső egységben kapott helyet, azaz egy notebooktöltőhöz hasonló megoldást kapunk."
http://prohardver.hu/teszt/lg_ips224v-pn_ips_monitorteszt/nyomtatobarat/teljes.html
-
#13388 Azért nem érted, mert már évek óta az összes monitor belső tápos, hülye a kérdés. -
zoltang #13387 A külső táposak egy laptop töltő szerűen kapnak áramot. A monitor hátulján egy "hüvely" csatlakozóba futnak. A belső táposak meg a egy 3 villás kábellel (monitor felől) direkte egy egy két villás (hálózat felé) kábelt kapnak.
Ilyen van nálam a monitor és az APC között. -
#13386 Nem igazán értem mit értesz külső táp alatt, de nem olyan, mint a laptop töltők. -
zoltang #13385 Elírtam. :)
A "dell-es" ugye nem KÜLSŐ tápos?
-
zoltang #13384 Köszönöm a választ. Nálam az ASUS és A DELL van ringben. 22"-os elég lenne...
A "dell-es" ugye nem belső tápos?
A HDMI tényleg lehetne...
Van két IPON-os teszt amiben az asus és a dell is szerepel. Sajnos az Asus csak H-ás változat és nem HR-es újabb változat:
Asus.
Dell.
A bevilágítás teszt bizonytalanít a legjobban.
Csak 22" -os H-ás, nem tudom a HR-es mennyiben lenne jobb.
Dell 22" -os 2212...
Ez pl. filmnézésben mennyire lehet zavaró (főleg az asus-nál)? Asus viszont gyors pláne a HR. Elméletileg. -
Greenyke #13383 Az ASUS-t nem ismerem, de én a Dell-t venném az LG-vel szemben. Feltéve persze, ha nem zavar a HDMI port hiánya. Ha játékról van szó egyértelműen a Dell nyer, de általános használatra mindegyik megfelelő szerintem. Árban mivel ugyanott vannak én a Dell-t venném. Főleg nagy előrelépés lesz a SyncM után :D
-
zoltang #13382 Gondolkodom a 7 éves Samsung 17" -os (SyncM. 730BF, TN panelos) monitorom lecserélésén. Egy IPS -re pályázom max- 50 ezer körül, de nekem az APC szünetmentes miatt csak belsőtápos jöhet szóba. ("3 villás" csatlakozó miatt)
3 jelöltet szűrtem ki ami jó lehetne.
ASUS VS229HR
Dell UltraSharp U2212HM
LG IPS231P-BN
A dell-ben bizonytalan vagyok. Ez belső tápos? Trapézos 3 villás a tápkábele?
Ti amúgy a 3 közül melyiket ajánlanátok. Olvasás, játék stb. széles, általános felhasználási területre.
-
TomStorm #13381 Mégse veszek glossy-t állítólag minden hátulról jövő fény látszik benne.Viszont mélyebb a fekete.
U2312HM-t választom,köszi! -
TomStorm #13380 Na akkor veszek egyet és lesz kalibrálás mert nem értek hozzá.
Szerinted is mondjak le erről a DELL S2340L monitorról és vegyem a Matt kijelzős DELL U2312HM monitort? -
Blum #13379 Igen.
Kulonoskepp akkor,ha az ujonan vasarolt DELL monitort kalibraltatod is (+koltseg,de megeri). -
TomStorm #13378 Ezt úgy érted,hogy egy ilyen Dell sokkal szebb képet adna mint a mostani monitorom?:) -
Blum #13377 Ossze sem hasonlithato a ketto. -
TomStorm #13376 Szerinted megéri lecserélni "Philips LED monitor 226V3LAB" monitort erre amit linkeltél?
Vagy olyan nagy változás nem lenne? -
#13375 DELL U2312HM .. -
TomStorm #13374 Hello!Erről a monitorról van valakinek tapasztalata/véleménye?
http://www.youtube.com/watch?v=M0VkynIUjDo
Mindenképpen ilyen tükröződő kijelzőset szeretnék venni. -
swen01 #13373 Köszi szépen a tippeket. Végül LG IPS234V-PN mellett döntöttem. -
Greenyke #13372 Szia én nem vagyok szakértő ebben a témában, de amikor én ebben a kategóriában nézegettem monitorokat, én ezekre szűkítettem le a keresésem.
BENQ G2320HDBL
BenQ GW2450HM
Ez igaz kicsit drágább, de külföldről olcsóbb.
BenQ RL2450HT
Bár majd a szakértők megmondják :)
-
Blum #13371 LG IPS234V-PN -
swen01 #13370 Esetleg olyan 40-45 ezer között tudnátok ajánlani? 23 vagy 24 " ost. :)