14419
  • Blum
    Leginkabb egyiket se.

DELL U2312HM
    LG IPS231P-BN
  • swen01
    Sziasztok!
    Most készülök monitort venni, de nem tudok dönteni, hogy ezt vagy ezt vegyem meg. Valami ötlet esetleg? Vagy ajánlás hasonló árfekvésben?
  • NMYx
    Sziasztok!
    Jan. 28.-án bekapcsolás után megjelent a monitoromon pár ciánkék pixel 1 kupacban. Mondtam ez még nem a világ vége, elviselhető. Tegnapelőtt reggel bekapcsolás után a folt változott magenta színű lett és egy 2 cm-es csík lett belőle. tegnap reggel pedig olyan 4-5 cm-es csíkká nőtt.
    Ma megint hosszabb lett, olyan 10 cm-es a csík.
    Egy 3 éves Samsung Syncmaster P2370-ról van szó. Nyár elején 1 szállításnál "pofára esett" úgy 20 centi magasról, de utána semmi baja nem volt.
    Eléggé idegesít a dolog, mert a "halott" pixelekből minden reggel több van, lassan végig fog érni a csík.
    Itt van 2 kép:
    második nap
    Harmadik nap
    Negyedik nap
    Kaptam tippet hogy LCD vezérlőpanel haldoklik. Kicsit viccnek érzem hogy most telt le a garancia karácsonykor és felmondja a szolgálatot.
  • Blum
    Javaslom olvasd el ismet az elozo HSZ-em es probald meg ertelmezni.
  • RYO21
    Nos megvettem ezt az LG-t és megvagyok vele elégedve, viszont mivel nincs sehol se a városban DVI kábel, ezért valószínűleg HDMI-t fogok venni. Azt szeretném kérdezni, h mennyivel rosszabb a HDMI mint a DVI?
  • Blum
    Jol dontottel! :)

Ha nem akarod a monitor hangszoroit hasznalni,akkor boven eleg lesz a DVI kabel is. Ugyanugy digitalis jelet tovabbit,mint a HDMI tehat ugyanolyan jo minosegu lesz a kep viszont a DVI olcsobb.

Egy a lenyeg: VGA kabellel NE hasznald.
  • sapkafej
    gyász, ha tényleg nem jár hozzá hdmi kábel, mindenképp vegyél!
  • RYO21
    Végülis ez mellett döntöttem, igaz kb 8 rongyal többe is kerül. Viszont érdemes venni hozzá HDMI kábelt, vagy jó a saját VGA-ja is?
  • adam first
    Érdemes, olyan nagy különbséget IPS panelok között (a 40-től-120eFT-os kategóriában) nem nagyon fogsz találni. Gyakorlatilag az összes LED háttérvilágítású, e-IPS panellal. TN paneleset semmi esetre sem vegyél. De, ennyi pénzért már kapsz LG-t is. Kicsivel többért 47e Ft környékén pedig már Dell-t.
  • RYO21
    relatív olcsó IPS paneles monitort ajánlott venni, vagy inkább kerüljem őket?
    pl.:

ASUS VS229H Monitor
  • desigo
    Töröltem a személyeskedő hozzászólásokat.
    Aki nem segít az feleslegesen ne posztoljon és ne kötekedjen itt !
  • Hegi90
    A Blum által linkelt progival most be tudtam állítani, hogy ne dobjon hibát a PS, és ha küldenek screenshotot, azok is normálisak, ellenben a PS most kicsit megbolondult, kék helyett szürkét használ, stb.
    CS2-n Edit -> Color Settingsnél be van állítva a Monitor színprofilja.
  • Zoli007
    Rossz profil van asszociálva a PS-ben, nem?
  • Hegi90
    nem
  • tommygear
    nem települt fel vmi gyökér driver a monitorhoz windows update-en keresztül? nekem ilyenkor volt hasonló problémám
  • Hegi90
    ehhez a programhoz én hülye vagyok.
  • Blum
    Probald meg ezt:

QuickMonitorProfile

Egy kis google kutakodas utan jutottam egy kulfoldi forumra,ahol az egyik forumozonak ugyanilyen problema merult fel.
  • Hegi90
    Na valami egészen érdekes problémára lettem figyelmes. Remélem valaki találkozott már hasonlóval, és tud segíteni.
    Szóval az egész ott kezdődött, hogy kaptam egy screenshotot ami így nézett ki:

Most az előbb elindítottam a Photoshopot, ami egy ilyen hibaüzenettel fogadott:

majd a color picker is megbolondult:

A monitor egyébként gyönyörű képet mutat. Próbáltad rendszervisszaállítást, nem segített.
  • sapkafej
    a tv-ben állítgass
  • Crokin
    Nvidia driver, asztal méretének beállítása(adjust desktop size talán), ott kijelöl tv, 2-es pontban második fül (méret/size), bepipálod az engedélyezést és aztán szépen be tudod lőni.
  • Blum
    nvidia driverben probalj meg valtoztatni a keparanyon. (16:9)

Esetleg ha van olyan funkcio,hogy "adjust size and position" akkor azzal is erdemes szorakozni.
  • joshua
    Egy intel hd graphics 3000 és egy nvidia geforce gt 525M.
  • Blum
    Udv!

Milyen VGA-van a gepben?
  • joshua
    Sziasztok. Van egy Dell inspiron 15r laptopom, meg egy lg 106centis fullhd tévé (típusát most hirtelen nem tudom). HDMI kábellel kötném őket össze, ami működik is, viszont annyi a probléme, hogy bárhogy próbálkozom a szgép kép kilóg a tévéről. Pedig natív full hd-ra rakom. Találtam egy olyan beállítást a gépen, hogy össze lehet nyomni a képét, viszont így ráküld egy kb 1800*900-as jelet a tévére, ami elég csúnyán néz ki. Nincs erre valami megoldás? Win7 van a szgépen.
  • Hegi90
    bazmeg xD
  • Blum
    Hat a monitoron levo gombokkal/erintos bizz-bazokkal navigalsz. :D
  • Hegi90
    ez hol van? D:
  • Blum
    Igen
  • Hegi90
    a monitor menüjében?
  • Blum
    Nalam van ilyen funkcio..sot,driver nelkul is kitudom kapcsolni a monitor menujeben. (Nekem is LG-m van)

Elso nap kikapcsoltam,mert hulyet kaptam tole :D
  • Hegi90
    én nem látok ilyen opciót sehol, de amúgy sem akarom kikapcsolni
  • Blum
    Power LED-et kilehet kapcsolni driverbol.
  • adam first
    Nagyon szívesen. Használd egészséggel. "a laptop bántja a szemem" Igen ismerős, anno én is jártam hasonló cipőben TN paneles Fujitsum volt. 1280X800-as felbontással, ha egy kicsit is oldalra dőltem vagy nem pont szemben ültem a monitorral, akkor már homályos fekete-fehér volt a kép. Így utólag vissza gondolva, valami borzadály volt. Aztán utóbbi fél évben egy felsőbb kategóriás jó öreg megbízható CRT monitort használtam, nem lett volna rossz, de helyet is sokat foglalt, meg szerettem volna valami korszerűbbet is. 3 hétig, csak monitorokkal foglalkozó oldalakat bújtam végül megszületett a döntés. Eizo lett, nem bántam meg.
  • Hegi90
    hogy hátrányt is mondjak:
    - a tápkábel tényleg nagyon rövid, átkellett kicsit rendeznem a környéket miatta.
    - karácsony egész évben
  • Hegi90
    Nagyon tetszik, teljesen jó munkára és játékra is. Nem sötétedik be sehonnan a kép, nyugodtan nézhetem bárhonnan.
    Még csak fél napja használom, de a laptop bántja a szemem, annyira homályos és "sárgás" a monitorhoz képest. Megéri a 40 ezret

Köszi a tanácsokat még egyszer :)
  • adam first
    Na milyen az új monitor? :)
  • Hegi90
    erről van szó.
  • Hegi90
    kb. fél órás meló lehet szerintem, legalábbis egy órányi munkabérnél többet nem kellene felszámolniuk. Az, hogy ez forintban hogy értendő, a szerviztől függ.
  • Hegi90
    imádom :)
  • Calver
    uff

ki tudja mennyibe fáj monitor szervizbe/magánembernél háttérvilágítás (avagy fénycső) csere? az anyagköltsége tudom, h durván 2k alatt van, de maguk a szerelők mennyiért csinálnak meg egy ilyet?