14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
#4863 Azt a kis alsó bevilágítást orvosolja, csak így még sötétebb lesz a teteje.:D -
#4862 :P -
#4861 Így van, egy ablak-zsiráf + a természet abc-je, ez így pont elég. -
#4860 megfelelőszögből nézed akkor jó
én is könyveket kapoltam alá -
#4859 ok, de mind1 ik ilyen? az enyém ennyire nem durván mutatja a bevilágítást. -
#4858 Nem értem én a PH-t, ha a gamma 0, akkor alapbol ad egy melegebb hátérvilágítást és még a piros-t is odadobják neki. Ebböl csak piros kép lehet, pedig én jól látom a színeket. -
#4857 A gammának a monitor menüjében nullán kell lennie?
Mert így sokkal jobb a helyzet a sötétedésre, csak most kezdhetem újra a színeket, -50-en volt. -
#4856 Tudtommal a TN panelek lentről felfelé haladva sötétednek...
Ráadásul a PH teszten kép is van pont erről a moncsiról:
-
#4855 csak alulról? na az érdekes 1 moncsi lehet... (nem tudja) úgy tudom, h min. 2 oldalról van megvilágítva a cucc, de ha így van ennél a típusnál akkor ... -
#4854 Érdekes, na mindegy. -
#4853 mert alulról világítja meg a panelt...
Ezek ilyenek. -
retek683 #4852 sziasztok mit szóltok a következő monitorhoz: samsung 940N mennyire jó vétel ez? képminőség mien? megéri? -
#4851 Hi!
Miért van az, hogy a monitorom észrevehetően sötétedik felfelé? Most vettem észre, ahogy a winampot húzgálom fel-le. A képernyő merőleges az asztalomra, a szemem pont a közepén va. Prohardveren tesztelték az LG1919s monitort, annak a profilját is már bemásoltam kiváncsiságbol, de nálam úgy ratyi a kép. Ez a monitor attol elvileg csak a dinamikus kontrasztban tér el. -
#4850 semennyi a különbség :)
wide-ot vegyél -
SAXx #4849 hali
vennék monitort...
filmnézésre, de játékra is szeretném használni (fps-re is.).
valszeg samsungot fogok venni, csak még nemtudom hogy milyet...
kettőt néztem, az egyik Samsung 22" 226BW LCD 2ms DVI Wide a másik Samsung 24" 245B LCD 5ms DVI.
igen, az egyik 22" a másik 24"
az érdekes része az lenne, hogy fps játéknál mekkora különbség van 2 és 5 ms között.
ha valaki le tudná valahogy írni a különbséget (lehetőleg tapasztalat és nem hallomás alapján), megköszönném :)
SAX -
Nerob #4848 Hello van 2 monitorom mindekettő szépen üzemel. Azt seretném elérni hogy különböző desktop legyen a két monitoron, nézegettem az nView desktop managert, egy monitort fel is lehet osztani több desktopra, de nekem az kell hogy két monitoron két különböző asztal fusson, ha valaki tud rá megoldást kérem írja meg.
Egy másik probléma hogy ha elindítok egy játékot akkor a második monitorom is átváljta a felbontását és az összes futó ablak ami azon a monitoron volt félrecsúszik így pl egy játékleírás olvashatatlan lessz. Erre lenne megoldás a multiple desktop de ha valakinek van más ötlete akkor kérem írja meg. Előre is kössz. -
#4847 nézd már meg a linket a: #4838 ban. amúgy meg tök mind1, h 2 v 5. erről ennyit. -
torma1 #4846 Hát szerintem kevered a 245B-vel!!Mindenhol drága kb 200000 körül van!!Amugy játékra és film nézésre kellene!!Arra tudtok ajánlani olcsobbat??
Köszi -
Inquisitor #4845 Ha emlékezetem nem csal, akkor ugyan az a panel van bennük.
Egyébként lehet én vagyok most befáradva, de mintha láttam volna ez alatt is 244T-t valahol ... vagy keverem a 245B-vel? -
#4844 micsoda?
új samsung az 2ms-es 223BW rá van írva
amúgy ez a jo moncsi filnézésre -
torma1 #4843 Sziasztok!!Melyik monitort ajánjátok??
A 24" Dell 2407WFP-HC Flat Panel 158 940 Ft
vagy a Samsung 24" 244T 168 000 Ft (csodálkozom hogy ilyen olcsó máshol 200000 körül van)!!
Köszi -
#4842 okés, köszi, ő lesz. -
#4841 ha van lóvé akkor szerintem a samsungot vedd meg! az 5ms válaszidő teljesen jó! pá -
#4840 Bocsi,rosszul írtam,de jóra gondoltam :)
A válaszidőről lenne szó, kisebb. -
Inquisitor #4839 Már régen rossz, ha valaki frissítési freki alapján néz TFT monitorokat. Legtöbb úgy is 60-75Hz-et tud, digitális csatin meg 60-at. -
#4838 ÜDv!
Tudom,már érdeklődtem a monitor felől,de nem akarom elb@szni a vásárlást :)
Mi érné meg jobban?
Samsung 223BW (22",wide)
vagy
LG L1953TR (kisebb mert 19"-os, nem wide, viszont többek szerint szebb a képe mint a samsungnak, és a frissítési freki is kisebb)
Szerintetek melyik legyen?
Leginkább net,film,de játék is előfordul. -
#4837 Samsung 223BW
sztem már csak 1 félével szereleik a 226BW de raktáron maradhatott az első reviziókból -
#4836 Pár Smau tipust mondanátok?Írtam ugye a 226BW-t,de azt nem tudom milyen panellal szerelik.Mondjuk egy S paneles mégiscsak jobb leht mint az A paneles.Azért kellene a help,hog melyik monitor a biztos?Amelyikben normális TN panel van.Vennék én 226BW-t de az olyan,mint a Kindetojás,vagy S vagy A vagy C paneles lehet. -
Inquisitor #4835 Én az elsőt venném, de szerintem legalább az első kettőt nem kapni ezer éve ... ja árlistában vannak, csak kapni nem lehet, ahogy az xVA paneles 19"-os monitorjait se a két gyártónak :( -
Inquisitor #4834 Nem. Kézzel max. olyat tudsz beállítani ami a te szemednek tetszik. De ha nem DTP/Grafikára lesz, akkor az még jobb is. Ellenkező esetben kell a kalibrátor, ráadásul egy 18 bites TN panel az életben nem lesz szinhelyes akkor sem ... -
#4833 ha Samsung-ot veszel ott a Magictune azzal lehet állítani a mocsit egérrel
én nem használom mert a gyári beállítás tökéletes
a catalystbe szoktam állítani -
#4832 itt nagyon jó idő lesz! hihi
-
#4831 Jah elfelejtettem leirni + kérdésként:Ha vezszek 1 monitort,akkor manuálisan be lehet álllítani a szinhelyességet,meg mindent ami fontos,vagy csak kalibrátorral? -
#4830 Na mégiscsak 22" moncsi lesz majd.Az lenne a kérdésem,hogy melyik monitort éri meg BIZTOSAN megvenni?Kb 70-80K körül vennék majd monitort,de mjilyet?Olyan kellen,ami biztos,hogy jó a feketéje,jó a szinhelyessége,a lehető legjobbat.Eddig egy Samu 226BW-t néztem ki de van ez a mizéria a panelekkel,hogy S-es,A-s,C-s...Van vmi ebben az árkategóriában,ami 22" és a legjobb választás lenne filmre,játékra,mindenre? -
Inquisitor #4829 Na és melyik módban? Szöveg? Fotó vagy Mozi? Mert állatira nem mindegy ugye ... -
ChillX #4828 Halihó! Nem akarok nagyon offolni, de mivel lovesem nincs a problema okarol, itt teszem fel a kerdest: adott 1 samsung 961BW-m, 6800GS-el alatta, oprendszer friss vista ultimate x64. a probléma a következő: minden szín tökéletesen jelenít meg a képernyő, de ha fotokat nyitok meg, akkor azok "besárgulnak". (pl 1 szimpla fehér háttérből vajsárga lesz). ötleteket bárhova szívesen várok de, pmbe, és emailbe is(csillagpeti vagyok guglimélen). Előre is köszönöm! -
shrike7973 #4827 Nemismerem egyiket se de én azt mondom hogy SAMSUNG!!! -
torma1 #4826 Sziasztok! Szerintetek a Samsung SyncMaster 245B vagy Acer AL2423WD vagy Hewlett-Packard w2408h vagy Benq G2400w monitort ajánjátok??Ugy 24 col körül gondolkodok és kb egy árban vannak!!
Köszi
-
#4825 70hz-en használom. -
#4824 analog monitornál a vibrálás miatt
75hz felett a szem határa elvileg ahol nem vibrál annyira de csak analog crt-nél van jelentősége
meg az fps számát befolyásolhatja ami a megjelenítőn megjelenik