PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kirol
És az milyen típusú?
Hány milla volt?

Amúgy itt hol látom azt, hogy milyen panel van benne?
940 BF

[NST]Cifu
A legjobb moncsi olyan lenne, ami tud 1600*1200-at, 2MS (NEM G2G-en, hanem midig!!!) és nem TN+FILM paneles.
Sajna ilyen nincs. :)

Az enyém 1680x1050-es felbontást tud, 8ms-os (nem látok zavaró utánhúzást egyik játékban sem) és MVA paneles. Tökéletesen meg vagyok elégedve vele... :)

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

kirol
Jujj! Ez (hülye) fájlt.

Amúgy hegyvidéken lakok, de olyan nagy hegy nincs. Birka sincs mondjuk.
De ha az autóvezetõk is számítanak, akkor köztük van pár birka.

NeoMaN
hüje :D

reaper4
ez még jobb is , mert birkánként fog zoomolni :D

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

NeoMaN
:))))

Akkor másszon fel a tetõre és hesszelje a birkanyájakat...
Mittomén.
:PPP

reaper4
"Menj félóránként az ablakhoz, és nézd a távoli hegyeket percekig"
és ha az alföldön lakik? <#banplz>

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

NeoMaN
A szemed attól romlik, hogy huzamosabb ideig egy KÖZELI pontra nézel (esetleg 85Hz alatt megy a moncsid), és nem tornáztatod, mozgatod, pihenteted a szemed.
Menj félóránként az ablakhoz, és nézd a távoli hegyeket percekig stb.
TFT ugyanúgy kinyírja a szemed, ha 40centirõl nézed órákon keresztül.
Ez a CRT sugároz és bombáz sztem már urban legend. Régen a 14-es fekete-fehér csernobili monitorok biztos ilyenek voltak, de a mai CRT-kkel már semmi baj.

kirol
Hát én egy 19"-os Fujitsu Siemens Flat monitorról váltanék, kizárólag amiatt, hogy ne romoljon el a szemem.

NeoMaN
Hát nemtom, én nagyot csalódtam az egész TFT iparban.

A legjobb moncsi olyan lenne, ami tud 1600*1200-at, 2MS (NEM G2G-en, hanem midig!!!) és nem TN+FILM paneles.
Sajna ilyen nincs. :)

Mingyá jön izb és leolt, de valahol igazam van. Ennyi pénzt egyszerûen nem ér egy olyan technológia ami még gyerekcipõben jár.
szerintem

Egyébként 15-ös vagy 17-es gagyi CRT-rõl nyugodtan válthatsz 940 BF-re!
Én viszont sokkal többet vártam a TFT -tõl mint amennyit nyújtani tud ezért az árért amit elkérnek érte. Az, hogy valami ami 70-100ezerbe kerül, nem is tud truecolort csak trükközve, és a felbontása kifingik 1280*1024-nél számomra iszonyat csalódás.
(az utánhúzásról nem is beszélve - amit érdekesmód senki nem lát rajtam kívül :))) )

kirol
A Samsung 940 BF -nak van a legrosszabb színminõsége, legrosszabb beláthatósági szöge, legrosszabb kontrasztaránya?
Ne keseríts már.

Akkor mi a jó?

NeoMaN
Úgy, hogy a 940 TN+FILM peneles (legrosszabb színminõség, legrosszabb beláthatósági szögek, legrosszabb kontrasztarány, de legjobb késleltetési idõ).

hwsw-n olvastam hogy egyik csávesznek volt ilyen 940-ese, és utána vett egy belineát, és azóta sem érti hogy a régi hogy lehetett olyan ronda.
de ezt mintha már irtam volna, vagy nem? 87ért még mindig kapsz egy belinea-t... semmi értelme megvenni a béna samsungot..

kirol
A metroban meg ne vedd! Én is láttam az újságban, drágán adják.

Melyik fórumban találtál véleményt róla?
mert én ha meglesz a pénzem 1-2 hónap, ilyet fogok venni.

Kaszi46
kicsit körbenéztem, már 87eFt-ol kapható. más forumokra is rábukkantam, ott elég jó véleménnyel voltak róla.

kiskerárak.hu/samung940bf

*Posse*T.W.D*

Kaszi46
metros akciós monitor? ha igen én is ezt néztem ki magamnak:)

szóval samsung 940BF

paraméterek:
19'
700:1
160°/160°
75Hz
1280x1024
16.2 Mil. Color
analog+dvi
2ms(Response Time(ms)(typ.)-2(G to G)

bõvebb infó

93eFt akciósan a metróban.

crt-mnél biztosan jobb, de azért kíváncsi lennék mások, hozzáértõbb emberek véleményére is. játékra, filmnézésre, 2d-s graf. munkálatokra használnám.

*Posse*T.W.D*

"Azért akarok TFT-t venni, mert az nem árt a szemnek."
Lol. Ha egy papírlapot vagy egy plüsfigurát nézel 30-60 centirõl napi 4-6 órában, az is rongálja a szemedet. Mert sokaknak a magas kontraszt bántja a szemét. A fényerõ viszont állítható.
A CRT-nél azért jobb, mert nem vibrál a képe, és nem fárasztja a szemidegeket ... elvileg. Persze CRT ellen felhozzák a sugárzást (ami új készülékeknél csekély és amúgy is hátrafelé ment, nem az user arcába), meg a porkilõvést, amit legtöbb modellnél rég megoldottak.

kirol
Miért a TFT-nél meg a nagy fényerõ rongálja a szemet?
Azért akarok TFT-t venni, mert az nem árt a szemnek. Mostmeg kiderül, hogy mégis?
940BF-je tényleg nics senkinek?

hehe
látod csak írnom kellet és megjavult:)

Ioles
Én vagyok az csak csináltam egy másik nevet Ioles néven, mert a Ferencz Istvánt még fater csinálta egyszer magának de ez nem tetszett, úgy hogy én vok az. Nem tom mit csináltam vele de most jó lett. Amúgy Winampal csinálta ezt a kékes dolgot aztán ahogy írtad hogy milyen lejátszót használok megpróbáltam a WinMP10-el és jó volt, aztán megint Winampal és az is jó. Ilyet még nem is láttam<#vigyor>

milyen lejátszót használsz?
Bsplayer?

Minden fasza csak a videók kékes meg lilásak, az rgb-nél mind3 szín(piros, kék zöld) 100%-on van

hogyhogy kékes?
maga a desktop milyen?
az is kékes?
vagy csak a videó?
kell lennie egy ilyen menünek,hogy RGB na ott nézd meg, hogy a red milyen szinten van...

De mit állítsak hogy ne legyenek kékesek a videók? A monitornak 600:1-es kontrasztja és 280cd/m2-es fényereje van, nem hiszem hogy ez lenne a baj

na akkor tudsz mindent......

jaja van azon kívül 4 gomb, az 1. a menüt hozza be, ezek vannak benne:
Auto Image Adjust
Contrast/Brightness
Color Adjust: sRGB, 9300K, 6500K, 5400K, User Color
Information
Manual Image Adjust
Setup Menu
Memory Recall
A 2.-es gombal a kiválasztás, a 4-es 5-ös pedig a lopozás le-fel.

jaja
a monitoron kell lennie a power gombon kívül egy két gombnak vagy a moinitor feléd esõ részén vagy az asztal felé nézõ részen ami a monitor alján van.

hát figyelj én nem találtam csak telepítési útmutatót, amiben leírja hogy hogy tegyem fel a drivert, amúgy mit kellene állítanom, színeket vagy mit?

bekapcsolod a videót hogy álllandóan menjen miközben állítod a monitoron a képet.
gõzöm sincs hogy a moncsid menüje hogyan néz ki.így sajna erre magadtól kell rájönnöd..de kaptál hozzá egy kiskönyvet, abban minden benne van elviekben.

attól még a videó lehetett szar minõségü nemdebár?
Nekem az LG monitoromon kívül van egy Samsung LCD tévém és annak jóval nagyobb a reakcióideje és mégsincs utánhúzás.Na erre varjál gombot....

ebben tudnál egy kis segítséget adni?

állítsd be rendesen a panelt a monitoron...

NeoMaN
Élõben láttam egy 730BF-en.
<#beka3>

most meg néztem videókat és olyan kékesek, ez mitõl van?

Ja sokkal nagyobb.Minnél nagyobb az érték a annál jobb a kontraszt arány.
én esténként úgy használom(pl mint most) hogy van mellette egy kis lámpa ami folyamatosan világít így nem vakulok meg...annyira<#idiota><#idiota>

Ez az 1. TFT-m és még meg kell szokni a nagy fényerõt pedig csak 280cd/m2. Gondolom ez más mint CRT-n.

GanXstaZoleeWrk
<#idiota><#wink>

GanXstaZolee#2709

mert nincs is.Neoman kolléga lemeze ez az utánhúzás mert Terminátor szeme van,és egy agyonkódolt videón látni vélte az eseményt <#taps><#taps>

Na ma megvettem végre a TFT-met. Egy ViewSonic VA703B-t vettem ésd sztem nagyon jó. Mindenkinek csak ajánlani tudom. 8ms-os és egyáltalán nem venni észre az utánhúzást.<#eljen>

[Jakuza]
Ket teljesen kulonallo dolog, semmi koze nincs a monitor kepfrissitesenek a jatek FPS-ehez..

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

urbijoe
TFT-nél ha max 75hz-et tud akkor ténleg csak annyi FPS-t jelenit meg egy játék?

iMac 20\" 2.4Ghz ,2Gb ram, 320Gb,ati HD 2600 ,OSX Leopard 10.5.5

kirol
Samsung 940 BF-je van valakinek?
Érdekelne mi a véleménye róla.

ja lehet nem ártana.......

The Garrett
lehet össze kéne dobni 1 FAQ -t és kitenni topik alcimbe :)

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

#1587 ezt a hozzászólást skubizd meg.meglátod...

Falabu
heló, az a kérdésem lenne, hogy ha veszek egy 16:9-es arányú TFT monitort, akkor a játékokat hogy fogja megjeleníteni, elnyújtja a képet vagypedig csak annyi látható a monitoron amekkora a felbontás?

&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;&#8226;(-&#8226;Nem bánom, ha az emberek a szájukra vesznek, de kezdjék a seggemmel!&#8226;-)&#8226;&#8211;&#8211;&#8211;&#8211;

philipset sose vennék. ratyi a szervizük, a márka is nagyon leadta a szintet mostanra..

Rage47
Philips 190C monitorral kapcs. van vmi tapasztalatotok, véleményetek?
"És ugye egy 17"-os TFT egy 19"-os CRT-nek felel meg?"
Nem a 18-18."-os TFT felelne meg. Régebben gyártottak ilyet, de kiment a divatból.