14419
  • dashed_
    hello..
    kis segitseg kene, Hanns-g HI221D 22" os monitor, xp alatt nem sikerul beallitani a nativ felbontasat..
    hiaba allitom be 1680x1050 re csak 1600x1200 ban hasznalja.. pedig azt irja a win hogy 1680x1050 re van allitva a moncsi
    Vista alatt siman megy de xp alatt nem akarja csak analog kabellel:(
    ezzel pedig van egy kis vibracio a monitoron ami engem elegge zavar.
    vkinek vmi otlet?

drivert se talaltam xphez csak vistahoz.
  • Balazs15
    Hi all

19colos monitor vásárlása elött állok olyan 45 ezrem lenne rá a kérdés hogy melyiket vegyem a fekvöt ami 1440*900 at bir vagy a 1280*1024 est???(ennél félek hogy a képpontok nagyobbak ezért romlik a grafika is mert ugye egy 17 colos ugyan ezt birja) meg a másik hogy wide legyen vagy nem wide??melyik a jobb????föként játékra használnám és kis mértékben filmekre..msot van a T**scoban:D egy Philips 19WV7CS 19" LCD-moniitor (kontraszt 850:1,fényerö: 300cd/m2. válaszidö 5ms) Szerintetek ezt érdemes megvenii????Kérlek válaszoljatok nem akarom elkapkodni a dolgot
  • MaSzKa
    Szerintetek a Samsung 931BF
  • Zsolti0603
    Hi! Szerintetek a Samsung 931BF, -932BF vagy az Asus VB191 T a jobb??....tudom h már kérdeztem de nem tudok dönteni és biztosra akarok menni!! THX
  • MaSzKa
    TFT 19 colos moncsik tesztje

Samsung SyncMaster 931BF (50eFt) a legjobb csak drágálották és az LG nyert az se rosszabb sokkal

• MaSzKa
    idővel megszokod
    azért mondod
    nekem 5:4 kell

Xerabazz
    Samsung 223BW-t vegyél ha lehet a 2ms-osat
  • NeoMaN
    Totálisan észrevehetetlen ez az elnyújtás-összenyomás /legalábbis nálam/...
    Csak azok lovagolnak ezen szerintem, akik még nem használtak wide monitort.
  • milk41
    attól függ mire kell,játékra a 15"-os is jó
  • Xerabazz
    kicsi az a 17"...
    ha 4:3as monitor akkor minimum 19"...azt hallottam h már a játékok inkább wide felé kacsintgatnak és 19ből kicsi a wide és a 22es samsuung meg jó árban van...
  • milk41
    wide az csak mozizásra jó(szerintem)

nekem AG Neovo F-17-em van amivel megvagyok elégedve
  • Xerabazz
    Hello
    most fogok uj monitort venni és nem tudom h most mi lenne a jó...
    játszani fogok de a legfontosabb h most wide legyen v ne...
    mit eddig néztem az a samsung 223bw
    ha valaki tud jobbat irja meg!
    köszi
  • Prince of Máté
    Egyik ismerősöm ilyen montiort vesz: Asus VW193S
    Szerintetek ez jó?
  • Kaszi46
    hmmm, akkor eddig "sötétségben" éltem?

Képberaknál ezügyben? Nekem lenni egy 19-es lcd monitorom, nem wide(samsung940bf).
    Ennek ugye 1280*1024 a natívja, és így is használom, mert így a legtökéletesebb a kép.
    Legalábbis eddig azt hittem.

Meg tudnád mondani hogy mely felbontások lennének még azok, amik teljesen kihasználják a monitorom képméretét(ne rakjon sehova fekete sávot:)), és oylan képminőséget adnak mint a natívban? Már többször végigpróbálgattam, de mindíg észrevettem a nyújtás miatti képromlást, amit egyszerüen nem tud elviselni a szemem.:)

Most megnézetm megint, van a natív felbontás aminek tökéletes képe van.
    és vannak még ezek:
    -1280*960
    -1152*864
    -1024*764
    -800*600
    de itt mindegyiknél észlelhető a minőségromlás.
  • dashed_
    van kisebb 16:10es felbontas is mint a nativ felbontasa a monitornak.. nemtudom miert nem ugy hasznalod:) nalam a 19colos wide monitoron is tudok beallitani 1024 x 640 es felbontast.. igy legalabb kitolti az egesz monitort es nincs szethuzva a kep..
  • MaSzKa
    Samsung SyncMaster 931BF-et tudom ajánlani a legjobb ár/telj moncsi 19colos-ba kicsivel drgább

Samsung SyncMaster 223BW 2ms 60eFt ez 22coll és wide ez is jó vétel
  • d3n1
    Szisztok! Szeretném a tanácsotokat kérni, aabban hogy melyik monitornak a legjobb az ár/érték aránya? az a lényeg hogy szemnyugtató legyen a képe:D mert a mostanitól már kifolyik a szemem. szóval 40-50 ezer forint körüli kategóriában melyik a legjobb?
  • PLackó
    Üdv!
    Ismerősöm nagykerekbe jár,és már nem tudott hozni nekem 223BW monitort,mert elvileg levették az árlistájukról, viszont helyette új modell érkezik.
    Mit tudtok róla? Nincs valami leírás hogy mi lép a helyébe? Sajnálnám ha dizájnt válltanának,tetszik a 223bw külseje.
    Vajon a tulajdonságai,ára megegyezik majd nagyjából az elődjével?
  • MaSzKa

új Samsung moncsik 150 és 170eFt indulóár
    Samsung két új monitort jelentett be, melyek 1920x1200 pixeles felbontásuknak köszönhetően HD videók átméretezés nélküli megjelenítésére is alkalmasak. A 24 hüvelykes SyncMaster 2493HM és a 25,5 hüvelykes SyncMaster 2693HM normál kontrasztaránya egyaránt 1000:1, azonban dinamikus szabályozással a kisebbik modellnél egészen 10 000:1-ig, a nagyobbiknál 3000:1-ig nőhet ez az érték

Többi fő paraméterük megegyező, vagyis 400 cd/m2 fényerővel, 5 ms válaszidővel, mindkét síkban 160 fokos betekintési szögekkel szolgálnak, ami TN+film panelre enged következtetni. Két 2 wattos hangszórót tartalmaznak, D-Sub és DVI bemenetük mellé – ahogy a házimozizához is ajánlott monitoroktól elvárható – HDMI csatlakozó is került. Állványukat úgy alakították ki, hogy döntésre, elfordításra, a magasság változtatására és portré állásba forgatásra is módot adjon. A SyncMaster 2493HM és 2693HM az Egyesült Államokban 599, illetve 699 dolláros áron kerül az üzletekbe.
  • soo277
    szerintem ha van még hozzá 1 kis gempád
    akko 2032BW vegyé 1 honapja vettem és szerintem überfaxa
  • MaSzKa
    ha vissza ovastál volna...........

elvileg igen szoftveresen
  • SD456
    Hy all!

Egy kérdésem lenne hozzátok. Mégpedig az, hogy ugye ha a monitorom natív felbontása 1680x1050 akkor nem lehet többre állítani, úgy hogy ne nyújtsa vagy nyomja össze a képet?

Előre is köszönöm!
  • SzocsA
    egyébként a TFT és az ELC monitorok között mi a különbség?
  • I.C.ram
    Nem tudom, hogy ATIra van-e ilyen.

Felbontás függő. Amilyen felbontást használ úgy választja meg a képarányt. Filnézésnél értelemszerűen a windowsos felbontást fogja használni, ami valószínűleg a monitor nativja egyben, szóval, ja fullscreen.
  • reaper4
    ha sok mindenben nem is, de ebben egyetértek veled :)
  • MaSzKa
    mi ez a fix
    ATI-hoz is van ilyen fix?
    ha filmetnézel akkor átvált fullosra?
  • I.C.ram
    Közben már megoldottam a problémát, és 1280-ban is tökéletes a kép, ha nem húzza szét, hanem berak két fekete sávot két oldalra.

Lekellett tölteni az nvidia oldaláról egy fixet, és így már teljesen jól működik. 8800-as kártyákkal néha összeakad, és ezért nem működött, de a fix javította a gondot.
  • MaSzKa
    59eFt-ért van 223BW is azt vedd 2collal nagyobb
  • david555
    Sziasztok!
    Erről a monitorról mi a véleményetek? Nagy gond hogy a TCO-nál az van odaírva hogy NEM? Ez szemkímélés szempontjából mennyire befolyásolja?Kb.55e-ért tudnák magamnak szerezni.Előre is köszönöm a segítségeket!
  • FlyHigh
    Szerintem az összes tft-nek romlik a képminősége, ha natív alá veszed. De amik a környezetemben vannak, azoknak biztos.(60e kategória)
  • PLackó
    Köszi szépen,ilyen velős véleményre nem számítottam :)

Ez viszont elég szomorú: Tehát csak a legnagyobb felbontásán (1680*1050 pixel) jó a kép, a többin szét van húzva,stb?

Egyébként hogyan oldottad meg a problémád?
  • I.C.ram
    probléma megoldva.
  • I.C.ram
    Hoppá bocsi. Nem gondoltam, hogy ekkora lesz.
  • I.C.ram
    Igazából nem az én monitorom, hanem unokatesóm vette az új gépéhez, amit én raktam össze, és még nálam van. Mondtam neki, hogy akkor vegyen csak monitort, ha már nála lesz a gép, de ő megmakacsotla magát, és megvette ezt, amit együtt néztük ki, csak akkor még nem gondoltam bele, hogy ennek bazinagy a native felbontása, és hogy 1-2 év és már rohadtul nem fognak jól futni 1600ban a játékok. Ezért gondoltam, hogy inkább 4:3-as kéne 1280nal, de mire elmondhattam neki, már megvette. Reménykedtem, hogy lehet állítani nvidia driverben, hogy 1280*1024-es felbontásban ne húzza szét a képet, hanem csináljon két oldalra fekete sávot, de valamiért nem engedi, mert mindig visszaugrik arra, hogy széthúzza a képet a nem szélesvásznú felbontásoknál :( Ez most a fő problémám.

1 napja van meg a monitor:

Elég jó a képe, és baromi jó az ár/érték aránya is szerintem. Képromlás se vészes a nativ felbontástól eltérően, csak ugye ne lenne az a fránya nyújtás. gyanítom, hogy tökéletes, vagy majdnem tökéletes lenne a képe, ha nem nyújtaná szanaszéjjel kisebb felbontásban.
    Szinei nekem kicsit túl világosak, bár ez lehet, hogy csak megszokás kérdése, mivel a saját monitorom (NEC MultiSync LCD1830) alapjáraton sötét, és nem is egy mai darab, viszont a szinei még mindig jobbak a legtöbb mai LCDnél. Amúgy szépek a szinei. Frissitési idő is elég jó, bár nekem ez már szinte olyan mintha 0 lenne, ugye a régi monitorom 16 vagy 32-es kb, de már ahhoz is hozzászoktam. Játék nagyon fasza rajta. Egészen más élmény mint az én monitoromon. Design is jó, bár néha beccsillan a keret, és zavaró tud lenni (nem értem, miért erőltetik ezeket a fényes műanyagokat ennyire). Ergonómiailag nem túl jók a gombjai szerintem. Nehéz kitapogatni, hogy mi melyik, de idővel biztos megszokja az ember. Továbbá, ami zavaró tud lenni az a blacklight bleedingje, ami van neki elég erősen sajnos :( Nagyon sötét képnél lehet látni, hogy alúl meg felűl is van egy vékonyka szürkés sáv, de ahogy hallottam ismerőstől ez szokványos ebben az árkategóriában.

Ami még érdekes lehet, hogy van a csomagban monitortörlő-kendő is. Illetve DVI meg analóg kábel + software CD mindenféle kalibráló programokkal meg a driverével. Extreme digitalban vette unokatesóm 62ezerért. Van rá 72 óra (3 nap) pixelgarancia, de úgy néz ki, hogy ezzel nem kell élnünk szerencsére. Továbbá elvileg van 8 napon belűl visszakapom a pénzem, ha nem tetszik lehetőség is, amivel lehet, hogy élni fogunk, ha nem tudom működésre bírni a képarány változtatást, de szívem szerint megtartanám, mert a film is sokkal jobb rajta, meg a játék is, csak hát ne lenne ilyen bazinagy a native felbontása.
  • PLackó
    Hogyhogy mégis wideot vettél?
    Hogy tetszik, milyen?
    Légyszi ird le az őszinte véleményed,jövőhéten vennék ilyet.
  • I.C.ram
    Már mindegy, mert végül vettem egy Samsung SyncMaster 223BW widescreen monitort. Ezt szeretném használni 4:3 képarányban. Nvidia driverben erre van is lehetőség, de hiába állítom arra, hogy tartsa meg a felbontás arányát, állandóan visszadobja arra a lehetőségre, hogy a szétnyújtsa a képet. Mi lehet a baj? Próbáltam már mindent, de nem engedi, hogy más arányt használjak.
  • MaSzKa
    Samsung SyncMaster 931BF DVI 3év 49eFt 2mc 700:1 dc2000:1
    Külön van bent játékos beállítás stb
  • FlyHigh
    Asszem nálunk még kötelező is volt megvenni ált. suliban.:D
  • I.C.ram
    Kinéztem az LG 1970HR-t. Ez jó monitor?
  • I.C.ram
    Tud valaki ajánlani egy nagyon jó LCD monitort 60ezerért? Ne legyen Wide. Sima kell.

Köszi!
  • MaSzKa
    eltaláltad pont 2éve Ablakzsiráf volt alatta :D olyan zöld szinü

most Autótípusok 1979-es van alatta kb 3,5cm vastag