PC Monitorok

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

The Garrett
ez alapjan el lehet donteni olcsobb e odakinn.
ilyen osztrák depo.hu féleség, több boltot is megtalálhatsz rajta cimmel / árakkal stb vel.

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

nagykispeter
Hát a gari miatt én nem csinálnám.Sokkal olcsóbb lenne?
Végülis ha a határtól nem messze laksz...

Asrock Z170 PRO4S, i56600 16GB Kingston DDR4, EVGA GTX970 SSC ACX 2.0 ,

kirol
Nem tudod, vagy valaki más, hogy lehet olyat csinálni, hogy pl kimegyek Ausztriába, vagy valahova és ott veszem meg?
Megéri egyátalán az árat illetõen?
Belehet hozni? A gari hogyan mûködne?

nagykispeter
Nekem is a C996 van.
Egyenlõre nem adtam el mivel 10 000-et akartak adni érte bizományba.
Hát inkább meghírdetem.Aztán majd lesz valahogy.
Én akkor ezt úgy vettem,ha lemegy a TFT ára akkor kicserélem.2 és fél éve ezek még nagyon drágák voltak.
A tipus:190S7
A CORÁ-ba vettem leárazva volt még a mai napig.Legalábbis Szegeden.59 990.
Itt
olvashatsz rolla bõvebben.
Nekem nagyon megfelel.
Arra érdemes így a neten odafigyelni amit írnak mások hogy lehetõleg ne hibás szériát vegyél!
A többit saját magad döntsd el úgy hogy azt kipróbálod azt az eggyet amit megveszel.
Ne a kirakatba levõt nézd mert osztón vannak és mást mutat,de nagyon.
A képet pedig szembõl nézed,ez így van!
Felesleges azért jóüval több pénzt kidobni hogy 1 évbe egyszer ránézek oldalról is és ott is ugyanolyan legyen a képe.
Nekem a lényeg az volt hogy a szemem ne bántsa és ezt 2 nap után nagyon észre vettem.
A másiknál 1-2 óra után olyan volt mintha egész nap heggesztettem volna,ennél semmi!
A szem itt is elfáradhat ,DE NEM ÉG!
Én spec a Monkey Island 3 végén tartok játékba.
Az elõzõvel kezdtem és ezen fejezem be és a kép nem csúnyább hanem szebb.
Igaz DVI-vel csatlakoztattam amit viszont nekem kellett megvenni,nem tartozék.
Síma csatival nem tudom milyen lenne,nem próbáltam.

kirol
Nekem Fujitsu Siemens Scaleo C996-om van.
Neked meg Siemensed volt, így nem értem ezt: "Látom Neked is ilyen van."
Mennyiért adod te el? Priviben is jó.

Mesélj valamit az új szerzeményedrõl, nagyon érdekel.
Pontos típusa elõször is, hogy milyen Philips.
Aztán a kép, szín, stb.

Én pl azt nem értem, ahogy olvasgatok a TFT-krõl, az van, hogy a TN+film már a múlté, most MVA, meg ilyenek a jók. Mert a TN+filmnek kicsi a látószöge, kontrasztja meg ilyenek.
Kérdem én, amit én kinéztem 940BF-et, az 170 fokos látószögû, 700:1 kontrasztú, stb.
Ezek azt akarják, hogy hátulról is lehessen látni a monitort vagy mi?
Sõt az is érdekelne, hogy a TFT elvileg a natív felbontáson szép.

És mi van, ha a géped pl. valami érthetetlen oknál fogja a Crysis -t nem fofja bírni 1280*1024-ben futtatni? Akkor szar minõségben kell majd nézned pl 800*600-ban?
Na várom az élménybeszámolódat.

nagykispeter
Hm..
Látom Neked is ilyen van.
Én tegnap megvettem amit írtam és mondhatom nem bántam meg!

A P, meg az I azt jelenti, hogy progressiv-ban 50/60 egész képe, Interlace-ben meg 2x30/25 képet tesz ki? Magyarán utóbbinak kisebb a sávszélessége, és ugyanakkora felbontásnál rosszabb a képminõsége?

Változó, ez 16:9 estén (vagy 16:10?) ennyi, a sorok száma a fix, amúgy lehet kisebb. (960x720? - 4:3)
Meg egy halom TV 1366x768-as, ami fogalmam sincs miért jó? (Kb. egyik felbontást SE lehet natívan nézni rajta.)

720p= 1280*720?

Sir Quno Jedi
azis

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

1080p azt tudom, hogy 1920*1080 -anas felbontást jelent...
és az 1080i?
a válaszokat elõre is köszönöm

Promi
Battlefield 2 -be bevolt allitva a regi monitoromhoz a 85Hz es elfelejtettem atallitani meg a monitor csere elott.
Miutan elinditottam a jatekot a monitor valamit kiirt kozepre a 85Hz miatt, de kb 15-20 masodpercig tudta tartani a 85 Hz -et amig levettem 60Hz -re.Nem kicsit lepodtem meg, legalabb nem kellett keresgetnem a beallitasokat manualisan a file -ok ba.
Promi
Szerintem vissza ahol vetted, bar ijen teren nincs infom remelem nem is lessz szuksegem ra.😊
Elotte 1 Samsung SyncMaster 765MB (17") monitort hasznaltam, mit is mondhatnek:
Qrva nagy
Qrva szokatlan (mas forumba irtak, kell 1 het mire atal a szemed rendesen)
Qrva jo.😊
kirol
És milyen?

A Samsung -nál hogy van a következõ dolog: Megveszem a monitort, ami messze van a lakóhelyemtõl, így pl futár hozná. Itthon kiderül, hogy pl pixelhibás. A Samsung -nál egyetlen pixelhibára is cserélnek?
Ilyenkor elég lenne elvinni a legközelebbi szervízbe, vagy vissza oda ahol vettem?

Promi
Na mostantol en is csatlakozok a klubhoz, ugyan is tegnap vettem 1 Samsung SyncMaster 913N monitort.<#vigyor0>
kössz szépen inquisitor
erre voltam kiváncsi!!!!!

hát ha megnézed, semminek sem jó ha ki-be kapcsolgatod állandóan...

akkor még jó hogy nem plazmát vettünk a projector tv helyett, ennél is beég ha sokáig mutatja ugyan azt, csak ennél egy vászoncsere megoldja a gondot szerencsére. Bár még nincs szellemkép, pedig sokat nézek szélesvásznú filmet.

Amúgy lenne egy kérdésem tft -vel kapcsolatban. úgy rémlik valahol irták, hogy ha sokat kapcsolgatom ki be akkor az nem tesz neki jót hosszútávon. Igaz ez?
Másik kérdés, mivel takaritsam le a kijelzõjét?

http://index.hu/tech/hardver/kprn050810/
A folyadékkristályos kijelzõkben (lcd) kristályként viselkedõ vegyületet találunk, ami elektromosság hatására megtöri a fényt, de van még benne fluoreszkáló gáz is. Az lcd-k korántsem vastagok, viszont hátrányukként képfrissítési problémákat szokták emlegetni, ami gyorsan mozgó objektumok (például focisták) esetében okozhat szellemképet.

A plazma meg majdnem crt: elektronokkal bombáznak egy foszforral bevont felületet, a felvillanó pontok alkotják a képet. Vagy ott a másik fajtája a plazmáknak, ezekben nem egy üvegbúra, hanem több apró cella van, melyek xenon- és neongázokat tartalmaznak. Helyezzük feszültség alá a cellákat, és azok elkezdenek világítani. A plazmák legnagyobb problémájaként a beégést szokták emlegetni, ami akkor jelentkezik, ha sokáig változatlan képet kell a plazmának megjelenítenie: például egy 12-es korhatárkarikát valamelyik alsó sarokban.

Mondjuk ez konyhanyelven van, de így egyszerûbb volt.

és azt esetleg tudja valaki hogy mi a mûködési elve a plazmának?

Sir Quno Jedi
Ha kapnék egy jókora nagy és fain plazmát, akkor szépen eladnám és vennék eggyel kisebb LCD-t helyette. De mivel az meg van, így lehet, hogy megtartanám.

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

"jobb a plazma mint az LCD?"
Szerintem kontraszt/fényerõt kivéve mindenben sokkal rosszabb. Állítólag az újak már nem (annyira) égnek be, most vagy igaz vagy marketing duma, de ha igaz, hogy a kép rezegtetésével érik el, akkor még rosszabb.

ja ez biztos,de nem ez volt a kérdésfeltevés szintje a realitás talaján maradva.

Lehet kapni nagyfelbontású plazmát, csak 5x-10x annyiért, mint TFT verzióban.

nem nem jobb.a színhûsége jobb a plazmának,de az lcd-nek jobb a felbontása.

sziasztok
lenne egy kérdésem.
mégpedig...
mi a különbség a plazma és az LCD tvk között?
az LCD-t azt tudom de mi a plazma?
jobb a plazma mint az LCD?

Amikor még az készült 10-bõl 6 volt elfogadható minõségû.A gyártási technológia meg a béka segge alatt volt.Ezért is voltak drágák.
Most 10-bõl 10 jó én ezt nem nevezném "Ennyi pénzt egyszerûen nem ér egy olyan technológia ami még gyerekcipõben jár" ennek..<#wow2><#wow2>
Itt nincs semmi gyerekcipõ....
Annó a 90-es évek elején mennyi volt egy 15 colos katód?
Baromi drága.Mit tudott, semmit!!Kiforrott volt?Igen.De mégis kifolyt a szemed.

Promi
Na eljutottam arra a szintre, hogy NeoMan hozzaszolasait atugrom.
Nem akarlak megserteni de....inkabb hagyjuk.
Ioles
Én is tegnap vettem egy ViewSonic VA703b TFT-t. Ez is 8ms-os és egyáltalán nincs utánhúzás.

Rage47
Tegnap vettem egy Philips 190S-t. eddig nagyon megvok elégedve vele. Játékoknál az 1024x768 nem is annyira zavaró, mint gondoltam. Utánhúzás játékoknál meg 1általán nincs 8ms-el...
NeoMaN
730BF (vagy 40?)-et próbáltam élesben és ugyanez. De befejeztem, mert 2vs1 van.
Nekem nem jött be ezért az árért, ennyi. Csak a saját vélemyényem kiabálom szerteszét.

reaper4
errõl nem tehetnek az újabb tft-k 😊 ezért nem kell leszólni ezeket...

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

NeoMaN
Melóhelyen az irodában (8óra/nap)TFT-zem. Sajnos egy gagyi 2 éves, 15-ös AOC van csak és még egy excel tábla le-fel görgetésénél is elmossa a képet 😞

reaper4
nálam sem zavaró egyáltalán az áthúzás igaz 4ms-es de akkor se. szal...

Gigabyte GA-965P-S3|Q6600+ASUS Silent Knight II|4x1gb KingmaxDDR2-800|VTX HD 6870| Samsung 750gb|Sb X-fi XtremeMusic|Samsung P2770HD| Corsair TX650 v2|Megaworks 550|G9|win7 64-bit

[NST]Cifu
Figyi, kettõnk közül ki nézi napjában több órán át azt a TFT-t, te vagy én? Ki tudja, hogy zavaró-e nekem az utánhúzás, te vagy én? Akkor ugyan ne okoskodjál már...

Ha neked zavaró, az személyes szoc. problem, de számomra egyáltalán nem zavaró. Punktum.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

NeoMaN
Errõl van szó.
Érdekes módon a tulajok eskü alatt vallják, hogy nem zavaró.
😊))))))

[NST]Cifu
Nem veszek észre semmiféle zavaró utánhúzást (legyen szó DVD-rõl, HD videóról, Sin Episodes-rõl, Prey-rõl, Lock-On-ról, WoW-ról, stb.). Ha direkt arra figyelek, akkor egy-két helyen rajta lehet kapni az utánhúzást, de még egyszer kihangsúlyozom, hogy játék közben ez egyáltalán nem zavaró.

Amúgy meg továbbra is csak azt tudom mondani, mint korábban: menj el valahova, ahol élõben meg tudod nézni a TFT-t. Ha zavaró az utánhúzás, akkor úgyis észre fogod venni.

Egyébként nekem személy szerint csak jó tapasztalataim vannak a Belineával, korábban egy 106020-as CRT-m volt tõlük, bírta a kiképzést 5 éven át, és nagyon szép képe volt. Jelenleg Belinea TFT-m van, és szintén elégedett vagyok vele. Ettõl fügettlenül a fórumokban korábban rengeteg panaszt lehetett hallani a Belinea CRT-kre. De a TFT-ikkel tudomásom szerint nincs semmi probléma...

kirol
Ó, látom, van. 😞
Teszt

kirol
És a tiéd, ha jól látom 8ms GtoG, ezen látsz utánhúzást?
Mert akár egy Belinea is szóba jöhet 19"-ban, ha jók.
Pl. Belinea 10 19 20 csak ez is 8ms GtoG.

OFF
ja ebben igazad van...
ezért gondolkodok nagyon rajta hogy kellene venni egy ps3-at és nem pc-t fejleszteni (de ha átszámolom. mire a ps3-at úgy megcsinálnám hogy jó legyne (író, lemezek stb.) addigra ott tartanék, hogy kijönne belõle egy jobb gép <#idiota><#idiota>
ON

[NST]Cifu
Izlések és pofonok, már a Diablo egy sem kötött le, a Quake sorozat sem fogott meg, az általad felsoroltakból csak a Starcraft és az X-Wing/Tie Fighter volt említésre méltó nálam. Ellenben kihagytad például az OFP-t, ami számomra etalon, vagy a Lock-On-t, ami a piacon az egyetlen komolyabb szimulátor (najó, talán az Falcon mellett). 😊

[NST]Cifu
A "normális" ez esetben b2b (black2black), vagyis az, hogy egy pixel teljesen feketérõl teljesen fehérre, majd vissza vált. Ez azért nem éppen "nomális" színátmenet. 😊

NeoMaN
Az egész ámításteknika és a pc-s ipar vakítás.
Mi vagyunk a lúzerek, hogy bevesszük és megvesszük.

Közben ha jól meggondolod, a Dio2-nél, a Quake3-nál, a Starcraft-nál illetve az X-Wing Alliance-nél a mai napig nem született jobb game. Csak a graf javul és a gépigény nõ, miközben a játékélmény a béka segge alatt van, vagy max 8-10 órig tart ki (Prey és társai).
😄

[NST]Cifu
Belinea 102035, az ára pedig messze van a millióktól.

Hogy a Samsung TN paneles, azt például itt látható.

neked mi nem vakítás <#beka3>

NeoMaN
Najó, de 90rongyért nehogymá egy kategóriával lpjek feljebb.
Ebbe belefér egy x360...

kirol
Hát én amúgy is mindent 1024-768- ban nyomok most is.
Ehhez képest ez meg nagyobb.

NeoMaN
TN-film. Más nem tud 2MS-t. Bár ez is átbaszás, mert gray2gray-ben vakítanak, miközben normálban lehet ez 16-25MS is. Szintén Samsung vakítás a 700-as kontraszt.
Amúgy jó moncsi kisfelbontássú játékra (1280*1024).

Nyugodtan váltsál flat-rõl.
Nekem LG flat hagyományos monitorom volt a mostani LG L1915S elött és még ha fizetnének sem térnék vissza egy katódsugárcsövesre bármilyen felbontásu is lenne az.
Nekem amit nyújt tökéletesen elég,ami alatt használom(photoshop,Unlead movie factory,flash és társaik)
Játék amivel játszom az a Desert Combat és csókolom.Ezeknél még nem tapasztaltam semmi utánhúzást,és a szinekkel sincs semmi bajom.
Mondom aki 12ms alatt utánhúzást tapasztal annak vagy légy szeme van,vagy vak és ráfogja a nyuszira....

NeoMaN
Elhiszem, de az árát nem érte meg szerintem. Amúgy nemtom miért idéztél, mert ilyen még tényleg nincs.
😛