14419
| árgép| felbontás szabványok | kalibrálás| Dead Pixel Tester| Nokia Monitor Test| UDPixel| Panel típusok |
-
weky #13649 Köszönöm a választ, akkor ezekből választom ki a befutót! :) -
Blum #13648 Hi!
Ha ratudnal dobni meg egy kicsit,akkor ezt javaslom: LG IPS224V-BN
Ha nem megy,akkor: BenQ GW2265HM
Szerk.: Ha a monitorguru mar nem tud hozni LG-t (kifutott szeria de azert mindenkepp hivd fel oket) akkor: PHILIPS 227E4QSD/00
vagy
BENQ GW2320 -
weky #13647 Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni monitorvásárlás kapcsán. Sajnos a régi jó, Samsung 931BF monitorom az örök mátrix mezőkre távozott, ezért eljött az ideje a pótlásának.
Max. 35 ezer forintot szeretnék rá költeni, így ez valamelyest behatárolja a lehetőségeket.
Nézegettem monitorokat, de nekem a sok adat nem mond semmit, inkább megbízható márkákra és típusokra lenne szükségem. A monitor főleg játékra kellene.
Előre is köszönöm a segítséget! -
MooneyR #13646 Köszönöm! -
#13645 Sztem ez, ha még belefér: link -
MooneyR #13644 Hali!
19"-es pc monitorok közül irodai célra melyik ajánlott? Max 30k-ig.. Köszi! -
#13643 ICC Profiles and Monitor Settings Database -
Novatek #13642 üdv!
27" -os, vagy nagyobb monitorok közül tudnátok mondani "bestbuy" -t? Pénz max. 150k.
-ips
-pwm nélkül
-display porttal
-
Solt #13641 No megjött a kalibrálás eredménye, úgy látom a kontraszt arány rendben van.
Viszont a jobb oldalán fehér háttérnél van egy kb fél centis csík, ahol a fehér igencsak sárgás... :S -
Solt #13640 Még nem kaptam meg a kalibrálás eredményeit... ha megjön, kiszámolom.
Nem túllihegés, de, ha ez a valós, akkor visszaviszem... ennél sokkal jobbnak kéne lennie. -
#13639 Mondom, számold ki kézzel a kontrasztot. De ha mindkettő annyit mér akkor az annyi. Egyébként nem kell túllihegni a dolgot. Dell 2209WA ami nem egy szar monitor. -
Solt #13638 Húúú... kezdünk belebonyolódni! :D
Azt, hogy a program jelezte-e rosszul a kontraszt arányt, vagy kifogtam egy szar példányt. :) -
#13637 Mit akarsz leellenőrizni? -
Solt #13636 Két különböző kalibráló eszközzel is hasonló eredmények jöttek ki... :S
Hogy tudom leellenőrizni? -
#13635 Nem hinnén, de ezt kézzel is könnyen ki tudod számolni. Hamarébb a szonda mérhet félre, főleg akkor, hogyha IPS monitorod van, mert ott a feketénél is sok szórt fény megy ki oldalra /IPS glow/. -
Solt #13634 Ja, jogos, rosszul írtam... pontosabban rosszul emlékeztem, hogy mit mondott.
Szerinted létezhet, hogy bugos a program, és rosszul számolja ki? -
#13633 RoFL A kontraszt a fehér és a fekete fényerő arányát adja meg. Példa: white 120 / black 0,12. -
Solt #13632 Üdv Urak!
No megvan az U2414H, viszont a kalibrálásnál "gondok" voltak... végig ilyen 250-300 körüli kontraszt arány jött ki, ami borzalmas. Aki kalibrálta, az azt mondja, hogy valószínűleg a szoftver a hibás, rosszul számol... állítólag ha a fényerő értékét ( xxx cd / m2 ) elosztjuk a "standard dev" értékkel, akkor megkapjuk a kontraszt arányt.
Példa
Tudd erről valaki valamit? Létezhet, hogy így van? -
#13631 Pár éve volt hasonló gondom, táp-inverter probléma, talán 3e Ft volt egy márkafüggetlen szervízben, 1-2 nap alatt meg is oldották, azóta is műxik mintha új lenne... :) -
#13630 Csak akkor lesznek 1,5 év után szektorhibasak, ha ugyanazok a hdd-k rendre egy hibás széria tagjai. Alapesetben ez nem normális. -
Blum #13629 Ezekkel a "HDD-k 1.5 év után szektorhibásak" es tarsai fele szakertoi hozzaertessel inkabb maradj szepen csendben es menj el egy szervizbe a monitoroddal.
Remelem te is erzed,hogy mekkora otvar nagy faszsagokat hordtal itt most ossze :) -
kjhun #13628 Értem, szerintem ennek más baja lesz, majd kiderül, ha kiderül. 8-15k-ért még beszerezhető használtan ez a típus 17-20col közötti méretben.
Akkoriban nagyon jónak számított, kevés monitor tudott 8ms-et vagy kissebb válaszidőt. És, nem 8 éves, mivel az első 1.5 év után, valószínűleg inverter hibával megadta magát. A szerviz sem tudta megcsinálni. (Tünet: Bekapcsolás után a kép 1-2mp-ig látható volt, aztán elment a háttérvilágítás, de lámpával rávilágítva a kép halványan látszott.) Gariban (3év) cserélték, azóta ment 6.5 évet. Ha, jól sejtem jónak számít ebben a fajta technológiában. A CRT-k 10 évet is simán bírtak. Ismerős újab monitorja (ASUS) 4-5 évet bírt ki, de olyan ótvar xar képe volt, ilyen világos hátterű oldalaknál, mint eme topik, a fekete betűk alig voltak olvashatók, én már rég kidobtam volna az ablakon, az biztos.
A mai cuccok nem bírnak ennyit, az tuti, pl.: HDD-k 1.5 év után szektorhibásak, kész vicc. 8 évesnél is öregebb a gépben lévő 1124 napnál tart. (97/100%-os.) És, a hiper-szuper lapos tv-ktől se várj olyan sok üzemidőt. Az se különb, élettartam szempontjából.
-
#13627 A bekapcsológombjával volt vmi gebasz azt hiszem. Samu LCD, kicsit régebbi típus. -
kjhun #13626 Milyen baja volt? -
#13625 az meg a másik fele -
kjhun #13624 Ha, adsz rá pénzt, veszek. 70-100 rongy, ez is akkoriban ilyen árban volt. -
#13623 Pláne, h sok esetben csak vmi bagatel hibája van, ami néhány ezer Ft-ért javítható… Haveromnak is volt ilyen, 3 ezerért megjavították, és kész. -
#13622 most nem azért, de nem mindenki teheti meg h csak úgy elrohan és vesz egy új monitort....oké h régi és kéne egy új, de azért nem kéne leugatni, ha lenne rá pénze valszeg már elrohant volna a boltba egy másikért! de nem ezt kérdezte, hanem h mi lehet a baja.... -
#13621 Most tényleg egy több, mint nyolcéves monitorral akarsz szórakozni? Nebasszálmár fel.
Menjél vegyél egy Dell U2412M-et oszt kész. -
kjhun #13620 Sziasztok
Mi lehet az LCD monitornak a baja? (Xerox XA-17i 8ms)
Az alábbi tüneteket produkálta:
Tegnap: Bekapcsológomb lenyomásakor, csak villogott a kék LED-je, se kép, se háttérvilágítás, se márkalogó/No Signal felirat, se egyéb fura tünete nem volt. (pl..: zaj, szikrázás, stb..) Ezt csinálta, egy jó darabig, ekkor úgy 16-17fok lehetett a szobában, fel lett fűtve kb. 20 fokra, ekkor bekapcsolt még. Ekkor, még erre gyanakodtunk, hogy talán hőmérséklet-függő a dolog. Ment is egész nap, ez után. (12-14 órát.) Éjjel kikapcsolva, az elosztót is. Nyáron, hőségkor körülbelül 26-28 fok, ha nem 30 fok szokott lenni a szobában napközben. (Kint, 35-40 fok.) Vagyis jó melegben is üzemelt gond nélkül. 6 évet és 6-7 hónapot ment összesen. Körülbelül 20-25k órát. Akkoriban több mint, feleannyiba került, mint maga a gép. (2005. Dec.)
Ma reggel:
Ugyanúgy, mint tegnap, a kék LED-je villog, egy idő után még gyorssabban is valamivel. Konnektorból kihúz, visszadug, ugyanaz, késsőbb már az se világít. Készenlétben barnászöld fényű volt a LED fénye.
Monitor-táp, inverter, bekapcsológombnál lévő vezérlő, egyéb?? -
#13619 végülis visszakaptam a régi tápot is, lehet majd szétszedem, és megkukkantom van-e valami furcsaság, bár az ilyenhez nem igazán értek. -
#13618 Ilyenkor állítólag érdemes manuálisan kipukkadt kondik után keresgélni és ha ért hozzá az ember cserélni :) -
#13617 Közben kiderült, hogy nem a monitor döglődött, hanem a táp. Emiatt villódzott a kép 5-10 percig bekapcsolás után, és ezért nem lehetett már bekapcsolni se :D Szóval ha valakinek a jövőben hasonló gondja lesz, gyanakodjon a tápra, lehet olcsóbban megússza mint ha márkaszervízbe viszi, és onnan adják el neki (14K, ehh) -
Solt #13616 U2311H -
Blum #13615 Amugy milyen monitort adtal le a szervizbe? -
Solt #13614 Nekem is az a szimpatikusabb... -
Blum #13613 U2414-et valasztanam. -
Solt #13612 No leadtam a szervizbe, jövőhét csütörtök környékén lesz infóm... :S
Viszont az a tény, hogy a monitor nem kapcsolt stand by módba, és úgy nem volt kép, elég ijesztő, tartok tőle, hogy komolyabb a nyűgje, és nem fogja megérni megcsináltatni...
Ebben az esetben az alábbi versenyzők közül ti melyiket javasolnátok,
P2414H
U2414H
Az U2312HM kifutó darab, állítólag pár hét és már nem lesz belőle, ráadásul tartok a PWM-től is... -
Solt #13611 No látod, ez egy normális hangnemű, értelmes válasz. A zseni kérdés meg úgyis szubjektív történet, kár ragozni. -
#13610 Azért mert valószínűleg az inverter adta meg magát, de ezt egy szervízben fogják tudni megmondani biztosra.
Ezért mondtam, hogy vidd el szervizbe.
Egyébként igen, zseni vagyok. De ennek a témához semmi köze.